Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Ruská propaganda

11. 11. 2015 v 13:17Off-line Anonym
Čeští středoškoláci se budou učit, jak pracuje ruská propaganda

Na nástrahy ruské propagandy upozorní české středoškoláky projekt portálu Jeden svět na školách.
Podívejte se na jedno z videí z výukového programu společnosti Člověk v tísni.

http://video.aktualne.cz/…02590604f2e/

______________________________________________________________

Myslíte si, že by měl existovat protipól s výukou americké propagandy?
11. 11. 2015 v 13:20Off-line honzak  (33/183/65)
Je nám líto, ale požadovaná stránka neexistuje.

Propaganda by se asi měla vyučovat. Nejenom ruská a americká... Kvůli konkrétním případům je škoda upozaďovat obecné principy.
11. 11. 2015 v 13:24Off-line Anonym
Omlouvám za ten nefunkčí link. Zkusím tento:
http://video.aktualne.cz/…11e5bd0af2e/
11. 11. 2015 v 13:40On-line Bluefox  (37/198/93)
Je nám líto, ale požadovaná stránka (taktéž) neexistuje.
11. 11. 2015 v 13:44Off-line Anonym
Omlouvám se, ale nejsem schopen ten link upravit tak, aby byl funkční.

http://video.aktualne.cz/…e/v~diskuse/


http://zpravy.aktualne.cz/…025900fea04/
11. 11. 2015 v 16:08Off-line honzak  (33/183/65)
Dík za odkazy, třeba tohle jsem netušil :)

Putin v ní otevřeně přiznává, že na Krym poslal příslušníky zvláštních jednotek výzvědné služby, námořní pěchotu i výsadkáře, zatímco rok předtím na tiskové konferenci tvrdil, že tam zasahovali výhradně příslušníci krymské domobrany.
11. 11. 2015 v 18:29Off-line Titan24  (30/168/56)
Mne je líto, že je ta zatracená studená válka mezi USA a Ruskem. V obou zemích žijou skvělí lidé, obyčejní lidé, kterým to je bud jedno, neřeší to, nebo jim to taky vadí, protože za svoje vlády nemohou.
A stejně tak je mi líto kamarádů, kteří podléhají americké prozápadní propagandě, která je snad ještě horší než ruská, protože jejím jediným úkolem je upozorńovat na ruskou propagandu, takže tak dobře maskuje vlastní propagandistické účely. :(
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
11. 11. 2015 v 20:29Off-line BussterX  (103/130/150)
Titánie, věci se mají tak, že jsme členy NATO, což je severoatlantický vojenský pakt... čili my stojíme ať se ti to líbí nebo ne na té straně vůči níž je rusko v opozici, americká propaganda je propaganda našeho vojenského spojence, ruská propaganda je propaganda potenciálně nepřátelské mocnosti, vysvětluju to dost zřetelně? BTW není mi sympatická zahraniční politika USA a jsem přesvědčen, že destabilizace blízkovýchodního regionu je obrovká vina USA, ale momentálně jsme s nimi v jedné alianci a jsou naším spojencem... vystupme z NATO, pošleme Putinovi zvací dopis jako v roce 1968 a uvítejme tady ruské spojence s tanky na dobu neurčitou jako naše okupanty ... Rusáci nás okupovali a řídili z Moskvy naši zem prostřednictvím Husáka a spol 20 let, to bysme si měli pamatovat
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
11. 11. 2015 v 22:53Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Rusko v Evropě hodně posílí, páč to bude Rusko, kdo z Evropy bude vyhánět Muslimy, až nastane válka, nikoli Amíci. :-P
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
11. 11. 2015 v 23:38Off-line BussterX  (103/130/150)
Lukana: amíci je nám sem svou politikou poslali aby sme si moc nevyskakovali, byli by blbí kdyby je vyháněli :P
11. 11. 2015 v 23:46Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Však říkám, bude to Rusko, kdo Evropě pomůže a bude to Rusko, kdo si v Evropě posílí svůj vliv. :-P
12. 11. 2015 v 00:11Off-line BussterX  (103/130/150)
Neposílí... bohužel není rusko v NATO a obávám se že amíci by nesli ruskou okupaci evropy nelibě, jestli čekají na záminku k rozpoutání 3. světové, tak toto by mohlo být to pravé ořechové...
12. 11. 2015 v 07:22Off-line honzak  (33/183/65)
Hlavně já bych nesl ruskou okupaci nelibě. Snad bych stihl emigrovat o.O
12. 11. 2015 v 07:24Off-line Anonym
Lidé z webu manipulatori.cz mají patent na rozum a rozpoznají hoax?


http://manipulatori.cz/
12. 11. 2015 v 07:27Off-line BussterX  (103/130/150)
Honzak: Jak se to vyjadřuješ soudruhu o bratrské internacionální pomoci z Moskvy?! Jsem místní domovní důvěrník a člen Lihových milicí a musím o tvém politickém zakolísání neprodleně podat zprávu na patřičná místa... My s vámi zatočíme, imperialističtí zaprodanci:P
12. 11. 2015 v 07:38Off-line Anonym
Lenka Procházková:

Projev na Václavském náměstí na demonstraci proti setrvávání ČR v NATO

Před čtvrt stoletím jsme měli krásný společný sen. Zdálo se nám, že země, ve které žijeme, byla propuštěna z karantény. A my jsme snili o tom, že obnova suverenity naší republiky proběhne rychle a snadno, že stačí roztrhat staré vázací smlouvy, přešít ústavu na lidský rozměr, odstranit cenzuru a ploty na hranicích a samozřejmě přepsat učebnice dějepisu pod novým hodnotícím úhlem. Radovali jsme se z toho, že po dlouhé době přestáváme být jen čárkami ve statistice, že každý z nás má rovná občanská práva a těšili jsme se, že v proměněných poměrech vychováme z našich dětí přemýšlivé a svobodné bytosti. Zdálo se nám, že okolní tzv. vyspělejší svět vítá naše odhodlání s úctou a že nám bude dobrým rádcem. Před čtvrt stoletím jsme ale netušili, jak drahé to poradenství bude a kam nás zavede. Teď už to víme.

Dnes je 28. září, státní svátek nazvaný Den české státnosti. Máme však důvod k oslavám? Cítíme hrdost nad tím, kam naše republika došla za těch uplynulých šestadvacet let? Radujeme se z její rovnoprávné pozice v rodině evropského společenství? A můžeme být pyšní na naši účast v takzvaně obranném paktu NATO? Vzpomínáte si ještě na nadšení paní Albrightové, když nám gratulovala k přijetí do Severoatlantické aliance? Tvářila se jako štědrá tetička, která přináší vzácný dar. Mluvila o veliké poctě, které se nám dostalo a my jsme se těšili, až si ten dárek, skrývající se pod hezkým obalem, rozbalíme. Ale dřív, než jsme to stihli udělat, rozbalili to naši dárci sami, když využili naše nebe k přeletům svých bombardérů mířících na Bělehrad.

Překotně rychlé přijetí ČR do Aliance, bez národního referenda, lze tedy přirovnat k porodu císařským řezem při použití celkové narkózy. Z hlediska chirurgů z NATO se operace zdařila, ale pro nás, coby nový přírůstek do rodiny, to byla šokující zkušenost. Dodnes jsme to porodní trauma nepřekonali. Ani po šestnácti letech života mezi válečníky jsme se nenaučili vnímat svět jejich kořistnickýma očima. Militantní výchova v nás nezničila lidství a zdravý rozum. Naší porodní bábě Albrightové se zkrátka nepovedlo zavázat si nás doživotním vděkem. Brzy jsme poznali, že tahle kmotřička je ve skutečnosti andělíčkářka, která má na rukou krev statisíců dětí, ale i nevinných dospělých civilistů. Jména dalších masových vrahů, tedy pardon, rozsévačů míru a obránců lidských práv, bych tady četla hodně dlouho. Na seznamu bohužel jsou i jména českých politiků. Někteří z nich jsou přímo spolupachatelé, jiní si lepí na tvář masku zneužitých i***tů. Ale takovou výmluvu v budoucnu neuzná žádný mezinárodní tribunál jako polehčující okolnost. Za zločiny proti míru budou souzeni i mediální bubeníci, kteří nám vtloukají do hlav nenávist k předem určeným viníkům a národům.

Je ale předčasné mluvit dnes o nějakém budoucím soudu nad viníky a představovat si, jak už sedí v base, když dosud všichni sedí na Olympu. Cesta k jejich obžalobě, usvědčení a potrestání bude přetěžká a velmi dlouhá. To nás ale nesmí odradit od vykročení po té cestě. První samostatný krok ČR by měl směřovat k jejímu odchodu z Aliance. Naši politici takový krok ale neplánují, jsou ve svém myšlení ustrnulí a nedokážou si představit ani projednávání tak zásadní změny. Domnívají se, že bez ochranné péče Aliance zahyneme. Ale například státy jako Rakousko, Švýcarsko, Švédsko, Finsko nebo Irsko v Alianci nejsou a dosud jsme si nevšimli, že by to jejich existenci ohrozilo. Spíš naopak. Naše vláda je ale zatím k argumentům nahluchlá a výzvy svých občanů vnímá jen jako bzučení otravného hmyzu. Teprve veliké demonstrace s jednotnými požadavky a případně i podpůrné stávky mohou naši hluchou politickou „elitu“ přimět k pozornosti a přinutit ji, aby bránila národní zájmy a obnovila naši ztracenou čest. Pokud naše úsilí bude soustavné, koordinované a dost hlasité, vzbudí odezvu u občanů dalších členských zemí Aliance, a potom může nastat dominový efekt.

Na počátku jsem mluvila o snu, který jsme kdysi měli a který se nesplnil. Byl snad tehdy příliš velký a troufalý? Z dnešního hlediska mi připadá, že byl naopak moc krotký a při zemi, ten český sen, který jsme tehdy měli. Není však účelné a ani spravedlivé posuzovat prošlé sny prizmatem nové doby. Za čtvrt století, od chvíle, kdy jsme se z jedné karantény přesunuli do druhé, si ani okolní svět nepolepšil. Nedospěl k rozkvětu a dokonce už ani není bezpečným místem pro život lidí. Temná doba, ve které žijeme, vyvolává spíš noční můry, než sny. Naučit se znovu snít o lepším světě, vyžaduje odvahu ale i rozumnou úvahu, protože dnešní svět náš vezdejší potřebuje zcela jiné sny, než byly ty, ze kterých jsme se už probudili. Potřebuje sny neomezené právem veta, smlouvami a hranicemi států, ale určené ke společnému sdílení. Nikoliv už sny kupčíků, obchodníků s lidskými osudy a nelidskou válečnou technikou, ale sny odpovědné a pokorné, sny, které vnímají lidský život nejen jako vegetování, ale v jeho přesahu a v návaznosti, tak jako příčky na nekonečném žebříku, který může dosáhnout až ke hvězdám. Také sny už tu přece kdysi byly. Jsou uchovávány nejen v antikvárních knihách, ale i v hlubinách našich mozků, nebo chcete-li, duší. Oživme je, rest**tujme ty staré odkazy a poskládejme z nich nový společný sen o smyslu života lidí na této planetě.
12. 11. 2015 v 07:42Off-line honzak  (33/183/65)
Ah, omlouvám se. Bratia slovanští jsou samozřejmě vítaní! Nikdy by mne nenapadlo rozporovat Lihovou milici! Já se normalizuji! Najdu si slečnu, se kterou založím rodinu, ostříhám se, zhloupnu a opustím akademické prostředí, své srdce a volební hlas vložím v Tu jedinou stranu, přestanu poslouchat tu zkaženou hudbu, začnu všude chodit na vteřinu přesně, obzvláště do zaměstnání, které budu preferovat nad svým podnikáním (teda co? živnosťák zruším samozřejmě) a prostě budu správný sovět. Jen mne, prosím, nepopravujte v první vlně.
12. 11. 2015 v 07:50Off-line honzak  (33/183/65)
Anonyme, že ty seš jeden z těch ruských propagandistů? :D
12. 11. 2015 v 07:52Off-line BussterX  (103/130/150)
Honzak: živnosťák netřeba rušit, soudruhu... naše strana se o to již postará sama a živnosťák ti sama odebéře společně s tvým nadbytečným majetkem...
12. 11. 2015 v 07:55Off-line Anonym
Honzak: mírné odbočení směrem doleva nepopírám 8)
12. 11. 2015 v 07:58Off-line BussterX  (103/130/150)
To kráčíš ovšem blbě soudruhu, neb Putinovo rusko spíše připomíná jakousi fašistickou mocnost v zárodku než zářný socialistický maják
12. 11. 2015 v 08:01Off-line honzak  (33/183/65)
https://en.wikipedia.org/…_Eighty-Four ano, vystupme z NATO, buďme zase Sověti. Všechno se tím vyřeší a svět bude nádherný :)
12. 11. 2015 v 08:01Off-line Anonym
Kupředu levá, zpátky ni krok!8)

https://www.youtube.com/watch?…
12. 11. 2015 v 08:03Off-line BussterX  (103/130/150)
Až navěky, amen
12. 11. 2015 v 08:05Off-line BussterX  (103/130/150)
Analytici mají podle profesora Motyla pravdu. „Důkazy jsou přesvědčivé. Fašistické režimy mají charismatické diktátory s hyper-mužským kultem osobnosti, dávají najevo hyper-nacionalistické étos, kult násilí, masovou mobilizaci mládeže, vysoké úrovně represe, mocné propagandistické nástroje a imperialistické projekty. Fašistické režimy jsou velmi populární, obvykle proto, že charismatický vůdce oslovuje široké vrstvy obyvatelstva. Na Putina a jeho Rusko to sedí perfektně," domnívá se politolog ruského původu.
12. 11. 2015 v 08:07Off-line Anonym
Jako kdybys popisoval Hillary Clinton 8)
12. 11. 2015 v 08:08Off-line honzak  (33/183/65)
http://www.defmin.fi/…nsformations
třeba tahle zpráva finského ministerstva obrany mi přijde nejobjektivnější, co jsem za poslední dobu viděl.
12. 11. 2015 v 08:08Off-line BussterX  (103/130/150)
Kdo to je, nějaká břišní tanečnice? O_o
12. 11. 2015 v 08:09Off-line BussterX  (103/130/150)
Honzak: sorry kámo ale umím jen rusky : ))))
12. 11. 2015 v 08:12Off-line Anonym
Honzak: ten rozbor má 116 stran. Ragovat na něj během dneška, ja pro mně z časových důvodů nemožné.
12. 11. 2015 v 09:43Off-line paink  (49/-/-)
Usa - velky satan.
12. 11. 2015 v 15:18Off-line Anonym
Honzak: je to nezávyslý, hloubkový rozbor. Možná pro tuto nestrannost Finska přizvalo Rusko firmu Jolla k vytvoření mobilního operačního systému.
Věřím, že prezident Putin vyzývá krajany žijící v Německu k návratu do vlasti, jen kvůli pracovním příležitostem a kladné prognózy této studie se naplní.
12. 11. 2015 v 16:33Off-line BussterX  (103/130/150)
Stejně je pozoruhodné, že je finsko nestranné, uvážíme-li co se dělo v karelii a jak tam dostali bolševičtí rusáci v zimní válce na p***l od maličkýho finska : ))
12. 11. 2015 v 16:43Off-line Anonym
Je to strategická hranice a Putin si je snaží naklonit stůj, co stůj.
12. 11. 2015 v 16:48Off-line BussterX  (103/130/150)
Já ti to řeknu takto - kdyby v rusku nebyl putin, a rusko by bylo normálním státem, byl bych silně prorusky orientovaný... mně je rusko blízké z mnoha důvodů, ale za putina se z ruska stala kryprofašistická země a to se mi hnusí bytostně
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
12. 11. 2015 v 20:42Off-line Titan24  (30/168/56)
Většina Rusů bohužel nechce demokracii západního střihu. Oni na to nejsou ani zvyklí. Oni raději stabilitu (i za cenu nesvobody - i když to je relativní, bo cestovat do zahraničí můžou), než války oligarchů o moc, kdyby Putin padl.
Nebýt Putina, tak vypadá Rusko jak Ukrajina. Nejlepší by pro něj byla úplná decentralizace s vytvořením několika nových států na Sibiři - tedy úplný rozpad obrovského státu, který je jen byrokratickým molochem, neumějící se postarat o chudý venkov.
12. 11. 2015 v 21:11Off-line BussterX  (103/130/150)
Titan, to s tebou souhlasím, bez putina byl v rusku chaos, to nevím jestli si ty můžeš pamatovat (nemyslím to zle), on tam udělal pořádek a nastolil tvrdou ruku posílením moci státu, a stát je ON, PUTIN ... : )) bohužel to tak je, no...
12. 11. 2015 v 21:17Off-line Anonym
Nastolit jednotné číslo v naší politice by bylo taky veselé 8)
12. 11. 2015 v 21:21Off-line BussterX  (103/130/150)
LOL.... o tom zrovna celej večer žvaním někde jinde než tady:

"... kdyby se dostali k moci, tak se nestane vůbec nic, žádný znárodńování masivní, žádný gulagy, žádný politický procesy, nestalo by se nic... Už neexistuje Sovětský svaz, východní blok, varšavský pakt, nic... byli by bezzubí, byli by standardní vládní stranou, a brzo by se zapletli do korupce jako všichni ostatní... kdo si myslí, že kdyby se dostali komunisti ve volbách k moci že by se vrátily staré časy, moc se plete... mimochodem v posledních deseti letech se komunistická strana účastnila jako vládní strana vlády v Itálii, Francii a ve Finsku. "
12. 11. 2015 v 21:23Off-line BussterX  (103/130/150)
Toto jsem před pár minutama psal na jiným serveru (ne není to buznaseznamka:D) -

"....já o nich vím hodně, ale doba je už jiná, ti strejdové co u piva brečí po starých časech už nic nezmění a ti intelektuálští levičáci kavárenští kdyby se dostali k moci jako vládní strana tak zabřednou do toho systému "oposmlouv" jak to u nás funguje v politice... nebezpeční by byli ultralevičáci kteří by usilovali o ozbrojený převrat, ale myslím že BISka má tyto věci pod kontrolou"
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload