Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

PC sestava

26. 12. 2015 v 02:30Off-line Radas97  (26/180/78)
Ahoj kluci. Letos byl pro mě Ježíšek hodně štědrý a nadělil mi peníze na nový PC. Nejsem však příliš zběhlý v současném vývoji v oblasti PC komponent a nechci koupit zajíce v pytli, takže bych se vás chtěl zeptat, jestli tady není někdo, kdo se v tomhle trochu více vyzná a poradil by mi, co si mám pořídit a jakou výkonnost bych od toho mohl očekávat. Nechci přijít do obchodu jako nějaká ovce, která se nechá lehce oškubat. Kdo má zájem mi poradit, pište mi do zpráv, díky moc. :)
28. 12. 2015 v 15:31Off-line Betonica  (39/191/93)
No, spatne jsi polozil otazku. Ptej se: na co budu pocitac pouzivat?

A podle toho vyber.

Obecne bych nesel niz nez Intel Core i5, idealne plnonapetove, tj. bez koncovky U nebo Y, a idealne rady Haswell a novejsi, tj. model bude zacinat cislem 4 nebo vyssim a nebo koncit U nebo Y.

RAM pamet 8 GB (alespon DDR3 nebo vyssi), bez debat. Pevny disk SSD, je-li moc drahy, pak maly SSD (treba 64 GB) na system a velky HDD na data. Toto reseni ale klade vetsi naroky na uzivatele pri instalaci programu, protoze ty je potreba intalovat prave na velky HDD. Doporucil bych tedy neset*** a sel do HDD alespon 250 GB.

USB 3 je nutnost! Ostatni, jako WIFI, bluetooth, snimac otisku prstu a dalsi drobnosti jsou vicemene vsude stejne.

Budes-li na pocitaci hrat hry, pak vykonnou grafickou kartu, ve kterych se moc nevyznam, mrkni na fora na webu.

Budes-li kupovat desktop, pak budes potrebovat vykonny a tichy zdroj a kvalitni skrin, oboje najdes na forech na webu.

Ja jsem zastancem notebooku, konkretne vyrobcu DELL a Lenovo. Nikdy jsem zadny jiny nemel a nikdy jsem nemel zadny problem.

Rozumne notebooky zacinaji kolem hranice 22.000 Kc, tady je par tipu na univerzalni stroje:

http://notebooky.heureka.cz/…-e5450-5328/

http://notebooky.heureka.cz/…0-59-442715/


Klidne napis zpravu.
28. 12. 2015 v 22:17Off-line FrancoXPERIA  (37/171/78)
Noťas či desktop? :-)
29. 12. 2015 v 13:10Off-line klucinek  (33/176/75)
Primární je směr použití stroje, pokud u tebe převažují požadavky na pohotovost, mobilitu, dostupnost kdekoli tak určitě noťas. Ovšem nemůžeš od něj očekávat herní výkon či nějakou extra kompatibilitu s kedy atd. Pokud od toho počítače vyžaduješ trošku výkon, tak jedině stacionární stanici. Ne žeby to ten noťas nedal, ale upečeš ho za chvíli, vím to z vlastní praxe. Po roce kdy na něm makal solidworks tak byl skoro na odpis. A to sem neměl žádnou sračku. Dalším nad čím se zamysli jestli je počítač pro tebe pouze multimediální a herní zařízení, nebo technologická pomůcka. Podle toho musíš směřovat i výběr komponent. Pokud chceš dělat grafiku, CAD systémy, a podobné věci pozor na výběr grafiky a prociku. Do kompletní sestavy bych nikdy nešel, vždy sestavit na zakázku! Osobně bych spíš než o i5 uvažoval spíš nad i7 (pro náročnější požadavky bych hodil očkem po 6 jádru) makaj už trošku jinak. Co se týče RAM tak minimálně 8G spíš těch 12,16G a se solidní pracovní frekvencí (to je důležitější paramter než kapacita), a pozor musí být 64b operák! Co se týče desky tak nejlepší zkušenosti mám s asusáckejma bordama, pak eště MSI mi makalo docela OK, Gigabyte neudržel krok. Tam pozor aby deska podporovala odpovídající rychlost sběrnic pamětí, páč jinak by to bylo k prdu. Co se týče disku tak SSD není nutnost, osobně sem jel na Raprotoru od WD a podávají dostačující výkon za solidní cenu. U NTB má smyslu, vysoce snižuje spotřebu a udrží mnohem vyšší mechanické namáhání. Grafika těžko říct když nevíme čím se míníš zabývat. Já jsem osobně zástupcem GEforce. Nedávno jsem měl možnost osobního setkání s GTX 960 Phantom, a můžu říct že mazec. Ale opět to závisí na tvých přesných požadavcích. Zdroj nekupuj žádný šajze, jednak pozor na dimenzování, zdroj pro takovouto stanici může mít výkon i přes 800W! A nekupovat to nejlevnější, neoplatí se to. Opravuji je, takže vím o čem je řeč. Další kapitolou je chlazení. Dříve jsem koukal na co nejvyšší výkon, dnes už koukám i na zajištění chlazení. Vysrat na všechny machrovinky jako vodní chlazení atd! Osobně kdybych dělal novou sestavu tak bych volil vše v pasivním chlazení, ano je to velké, těžké, dražší, ale nesmrtelné! Nikde ti nehučej žádný větráky. Když už ventilátory tak co největší, to znamená nízké otáčky vrtule a tím i nižší úroveň hluku. Důležitý je i výběr bedny. Ser na vzhled, nejdůležitější na bedně není milion modrých světel, ale uspořádání komponent a tím i odvod vzniklého tepla, a že ho bude! Musíš si pročíst recenze, některé bedny chladí lépe, některé hůře. K čemu je hezká kysna když se větráky můžou rozskočit a v bedně je 60°C. A pak může vybírat takový číčovinky jako je zvukovka atd. Určitě bych nevolil intergovanou, ale záleží na sestavě kterou používáš, pokud jedeš na šajse genijohnusech není třeba nějaké extra.

PS: ale stále nevíme kolik prašulí máš.
29. 12. 2015 v 18:03Off-line sport98  (25/183/63)
Edvac
31. 12. 2015 v 02:02Off-line Radas97  (26/180/78)
Tak už jsem si nějaký návrh vytvořil, PC bude hlavně na hry, a uvazuju jeste o pridani ssd disku samsung 850evo 120gb....
http://www.czc.cz/…,178809/kody
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload