Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Soukromé VŠ či VOŠ

23. 02. 2016 v 09:43Off-line Anonym
Dobrý den, jak název tématu napovídá, tak by jsem si chtěl podat přihlášku na soukromou VŠ či VOŠ. Problém je, že jsem měl na MV i čtyřku, prostě jsem byl během zkoušky velmi nervózní a měl jsem jisté rodinné problémy a neukázal jsem plně svůj potenciál. Když jsem koukal na stránky těchto soukromých škol, tak se tam píše, že přijímají bez příjimacích zkoušek a stačí jim kopie MV a kopie toho, že jsem zaplatil vstupní poplatek a další věci samozřejmě. Já teď pracuji a finance mám, ale zase 2000,- zaplatit a potom být nepřijatý, to by nebylo úplně fenomenální. Funguje to třeba tak, že se tam nehlásí tolik aspirantů a berou všechny, kteří splní podmínky i když neměli přímo ukázkové známky na MV? Ví to někdo? Má s tím někdo zkušenosti? Já se poslední dobou učím další jazyky, hodně čtu, zajímám se o dění ve společnosti a myslím, že bych na to měl a bylo by mi líto kdybych nedostal šanci, protože jsem i jinak v dílčích hodnoceních během výuky na ZŠ i SŠ byl velmi dobrý, snaživý a v celkových hodnoceních jsem měl nejhůře trojku...Děkuji za případné odpovědi, děkuji opravdu moc a přeji hezký den.
23. 02. 2016 v 10:04Off-line michal_1807  (25/195/70)
Ono oni to berú podľa prospechu kto je pod "čiarou" je neprijaty keď niekto zruší štúdium kto je nad "čiarou" tak automaticky prvý uchádzač čo jE pod ňou sa dostáva nad ňu :D napísal soM to ako i***t ale dúfam že chápeš
23. 02. 2016 v 10:53Off-line Vlado2  (61/180/80)
Milý Honzo, chceš po nás informaci, podle jakých k***érií probíhá výběr nových studentů na školy, které se z nějakého důvodu rozhodly vypustit přijímací zkoušky.
Tento důvod totiž v drtivé většině spočívá ve faktu nedostatku uchazečů o „služby“ těchto škol, které bývají často nevalné, resp. je veřejným tajemstvím, že o jejich absolventy není na trhu práce příliš velký zájem. A protože hlavní položkou ve financování těchto „ústavů“ je státní dotace na počet studentů (spíše chovanců) a nikoli úroveň nabytého vzdělání, je nutné přijmout doslova vše, co má v ruce matu***ní vysvědčení.
Ona „čára“, o které píše Michal, je tedy značně variabilní, pokud vůbec existuje. Takováto selekce je pochopitelně krajně nespravedlivá, neboť pouhé porovnávání známek absolventů středních škol velice rozdílných kvalit neříká o schopnostech uchazečů vůbec nic.
Jediné, co je možné ti poradit, je zajít si na studijní oddělení příslušné školy a na místě zjistit, jaký byl v minulých letech poměr mezi přihlášenými a přijatými. Ty nejserioznější školy údaj „úspěšnost přijetí“ zveřejňují i na internetu - viz např. http://www.vysokeskoly.com/…-na-prijeti/
23. 02. 2016 v 11:46Off-line colombo  (102/192/90)
Anonym: je to jak píše Vlado. A jinak jsi mě docela rozesmál svým prohlášením, žes nemohl (nedokázal) ukázat "plně svůj potenciál"... :-) :-) Ta hláška je natolik zábavná, že si jí musím zapamatovat.
23. 02. 2016 v 12:28Off-line UI8  (28/172/61)
Možná to bude mimo mísu, ale pokud se ti nepovedl matu***ní zkoušky, tak existují i jiné možnosti jak se dostat na vysoké školy bez přijímacích zkoušek. Mluvím teď o SCIO zkouškách a některé dokonce berou i podle IQ z menza. Nemluvím teď ale o soukromých VŠ, neboť valná většina těchto škol jede podle systému - zaplatíš - dostaneš.
23. 02. 2016 v 19:04Off-line Elias  (33/192/90)
Bez ohledu na to, jaké jsi měl známky na matu***ním vysvědčení rozhodně doporučuji zkusit spíše státní VŠ. V naší zemi je situace taková, že je dle mého názoru lepší mít jen matu***u než se prezentovat diplomem ze soukromé VŠ, které mají punc ústavů pro ty, kteří chtějí titul, ale nechtějí pro to nic udělat (ano, v zahraničí je situace jiná). Taktéž jsem měl na matu***ním vysvědčení i horší známky a momentálně je ze mě dvojnásobný magistr... Pokud, jak říkáš, čteš, zajímáš se o dění kolem sebe a máš zájem se dále vzdělávat, tak se na to, co máš na matu***ním vysvědčení, vykašli. Na státních VŠ nikoho tvoje známky z matu***y zajímat nebudou (nevím jak je to dnes ale před pár lety matu***ní vysvědčení žádnou váhu při přijetí nemělo).
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload