Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Církev proti gayům

03. 03. 2016 v 12:17Off-line Anonym
Cirkev je sice proti gay ale když se občas kouknu na zprávy tak knez zneužíval děti, a hlavně chlapce, tak co ted? Knězové jsou gayové nebo co?
03. 03. 2016 v 13:33Off-line Lukino1  (26/182/55)
Možno niektorý :) netreba zas všetkých obviňovať že sú ... ja poznám kňazov... sú to dobrý priatelia a ani proti gayom nič nemajú ... len nie su za vzťahy medzi mužom a mužom :) ale homosexualitu teraz myslím homosexuálne cítenie, tak proti tomu nič nemajú. :) Ale sú aj taký ktorý nemajú radi ani to...
03. 03. 2016 v 13:58Off-line Radek1951  (72/175/75)
Souhlasím s dsiv, ale zároveň si myslím, že katoličtí kněží žijí nezdravým životem z hlediska sexu. Přeci jenom jsou to muži, kterým chybí normální sexuální život, pravidelná soulož se ženou, kdy by se mohli uvolnit a o to líp se věnovat své práci a svému poslání. Jejich pomocníci (ministranti) jsou mladí kluci, kostelník je taky muž a pokud mají na faře kuchařku, tak je to většinou starší paní, která už na sex moc není.
Většina pedofilů mezi kněžími jsou katoličtí, nevím, ale zatím jsem nikde nečetl, že by se jadnalo i o kněze protestantské, kteří se mohou ženit, mohou mít děti.
03. 03. 2016 v 14:08On-line BussterX  (103/130/150)
Nikdo netvrdí asi, že co kněz to homopedofil, ale je dost divný, že byly mraky afér kdy kněz zneužil chlapečka ale minimum případů kdy kněz zneužil holčičku... dooooost divný .....je ovšem zarážející, že církev svatá nejsvětější ze všech svatých (bavíme se o římskokatolické) odsuzuje homosexualitu, ostře vystupuje proti registrovanýmu partnerství dvou dospělých milujících se gaů či leseb (Bible nám jednoznačně říká, že homosexualita je hřích (Genesis 19:1-13; Leviticus 18:22; Římanům 1:26-27; 1. Korintským 6:9). Římanům 1:26-27 konkrétně učí, že homosexualita je výsledkem neposlušnosti a zapření Boha.) , ale jakmile kněžour zaboří č***ka do chlapečka tak dělal církev že nic nevidí a případy zněužívání děcek knězama metla pod koberec a tutlala je...
03. 03. 2016 v 14:17On-line BussterX  (103/130/150)
Papež František v rozhovoru pro italský list La Repubblica připustil, že v katolickém kléru jsou zhruba dvě procenta pedofilů. Jsou prý mezi knězi, biskupy i kardinály. Vatikánský mluvčí se ale proti rozhovoru ohradil s tím, že deník necitoval papeže přesně.

Papež František odsoudil v rozhovoru, který dnes zveřejnil italský deník La Repubblica, sexuální zneužívání dětí. Podle zjištění jeho odborníků se to týká asi dvou procent katolických duchovních. To představuje zhruba 8000 z celkového počtu 414 000 kněží.

Pedofilii označil za lepru, která infikovala katolickou církev. Týká se knězů, biskupů i kardinálů. Hlava katolické církve slíbila „postavit se tomu s přísností, jakou si to vyžaduje.“ V loňském roce zpřísnil papež vatikánské zákony na potírání pedofilie.

http://echo24.cz/…kardinaly-ne
03. 03. 2016 v 14:59Off-line igy  (38/173/81)
Jo, hodně mě baví ty citáty z bible, hlavně jak moc se ty překlady liší. V jednom najdete "Nebudeš líhat s mužem jako se ženou.", v dalším "nesmíš obcovat s mužem" a v třetím "homosexualita je zakázaná". Ale tak podstata tam asi je, jen se to překládá pro různě inteligentní, ale stejně zůstává dojem, že bible není daná a vždy záleží na subjektivním výkladu odpovídajícím společnosti a době.

Ale nejvíc mě pobaví, když občas připomenu věci z levitica- třeba po znásilnění panny stačí dát otci pár dobytka a vzít si ji, nebo že zmlátit otroka můžete beztrestně, pokud se do dvou dnů vzpamatuje, nebo že nesmíte míchat materiály na látky a rostliny na poli, ... většina se pak brání, že starý zákon neplatí, že teď platí nový. Ale v diskuzi o gayích stejně každý jako první vytáhne toho levitica a pak sodomu.
03. 03. 2016 v 16:40Off-line colombo  (102/192/90)
Celá církev je mi ukradená.
03. 03. 2016 v 18:59Off-line Radek1951  (72/175/75)
Takže nakonec, kdyby i katolický kněz mohl mít rodinu, mohl vést tzv. normální sexuální život, myslíte, že by mezi nimi bylo tolik pedofilů? Takže řešení jednoduché - zrušit celibát a dovolit i katolickým kněžím normální rodinný život. Tím by se možná vyřešily 2/3 problémů, pro začátek.
Prostě si musíme uvědomit, že i kněží jsou jen lidé, normální muži a že příroda je "mocná čarodějka".
03. 03. 2016 v 19:51Off-line Luky...P  (103/-/-)
Všechno je to o lidech. A je jedno, zda mluvíme o církevních nebo jiných kruzích. Katolická církev sice oficiálně homosexualitu nepřijímá, ale spousta věřících s tím problém nemá. Mám kamarády, kteří jsou hluboce věřící a nemají žádný problém s tím, že jsem transsexuál-gay.
03. 03. 2016 v 22:32Off-line THX1188  (40/183/90)
Sám se pohybuji v "katolickém" prostředí. Mám za kamaráda kněze, který prostě není dogmatik. Většina o mé orientaci ví, ti co mají vědět.

Oproti SMC jsem se nesetkal s nátlakem a vymýváním mozku od nikoho z nich. Možná je to dáno tím, že s nimi (samo zájmeno nimi je špatně, jelikož jsme jen my - lidé , nikoliv oni a my) bavím na úrovni lidských bytostí a vztahů.

Orientace je druhotná součást mého bytí, kterou nikomu jinému než mně a Bohu nepřísluší soudit...
03. 03. 2016 v 22:56Off-line shiroReloded  (30/178/85)
V případě těch afér mezi knězi a mladými chlapci nejde ani tak o to, že se to stalo, nebo kolik těch případů bylo, ale především o to, že církev, instituce instituce nabádající lidi ke ctnostnému životu v pravdě a lásce, thyhle případy tajila, tutlala a účelově lhala, když popírala, že by se něco takového opravdu někdy dělo. Stejně jako všechny velké světové organizace i katolická církev má mnoho kostlivců v mnoha skříních a tohle je jeden, který zrovna v posledních letech vyplul na povrch, aby nahlodal důvěru lidí v církev, zajímavější otázka než co si o tom myslíme by možná byla, kdo si myslíme že za tím stojí.

Z pohledu bezpečnosti před církevními zásahy do veřejného života je třeba úzkostlivě rozlišovat 3 základní pojmy:

1. Stát - Možná vám přijde blbost, že o tom tady píšu, ale odluka státní moci od náboženských dogmat je nutná pro rozvoj moderní společnosti a jen nám, evropanům, trvalo 1000 let, než jsme se to naučili. Takže stát je entita uplaňující svou moc na určitém území a určitých osobách a její nezávislost je uznávána okolními podobnými entitami prostřednictvím mezinárodních organizací, do nichž se tyto entity shlukují.

2. Náboženství - je soukromá záležitost každého jednotlivce, podobně jako oblíbené jídlo, hudební a módní vkus, či politická/sexuální orientace.

3. Církev - je soukromoprávní korporace, podobně jako CocaCola, McDonald's, Apple, IBM, či jiná světově proslulá značka, která shromažďuje svoje fanoušky aby z nich měla finanční a v důsledku i politický profit.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
03. 03. 2016 v 23:07Off-line THX1188  (40/183/90)
@shiroReloded: Jaj, už jednou jsem ti psal, že v tvém případě je někdy méně více. Takže znova připomínám:)

Bez církve bys dnes neuměl ani psát, ani počítat...byl bys pravděpodobně nenarazozený a tvůj rod mrtvý morem. Je potřeba vnímat historické kontexty.

Odluky států od církví jsou záležitostí moderní doby. Náboženství(církevní instituce) a osobní víra jsou dvě věci na jednom talíři. Srovnání církve (po vatikánském councilu v roce 1963) s CocaCola, McDonald's, Apple, IBM jsou ukázkou diletantství.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
03. 03. 2016 v 23:33Off-line shiroReloded  (30/178/85)
THX1188: Ano církev se kdysi zasazovala o vzdělání do té míry, aby byl člověk schopný přečíst bibli a rozuměl výkladu kněze při kázán. Nikdy se nesnažila učit lidi samostatně myslet a ty, kterým se to povedlo dokonce v minulosti i cíleně likvidovala.

O vlivu církve na ukončení morové epidemie mi není nic známo, takže tady se s tebou opravdu přít nebudu.

Odluka státu od církve začala na našem území začala 1. ledna 1812 kdy vstoupil v účinnost Všeobecný zákoník občanský (známý jako ABGB), který vyloučil úpravu rodině právních vztahů z církevního práva a přeřadil jí pod soukromé právo světské. Pokud ty považuješ rok 1812 za "moderní dobu" tak je to tvoje věc, ale mě to prosím nepodsouvej.

Pokud jde o srovnávání církve se nadnárodními obchodními korporacemi, kde vidíš to diletantství?! Všechno jsou to společnosti, všechny shromažďují moc a zisk(ať už finanční, nebo jiný), stejně jako i státy, politické strany, občanská hnutí, družstva a snad celá lidská společnost, to není diletantství, to je ukázka precizního abstraktního myšlení.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
04. 03. 2016 v 00:54On-line BussterX  (103/130/150)
ShiroReloded: chceš ukázku abstraktního precizního myšlení? jo chceš... tady je - církev římskokatolická celá staletí kázala lidem (z jejichž desátků mimochodem žila), aby drželi hubu a krok, děj se vůle boží, a kdo bude bez keců poslouchat vrchnost dostane po smrti rajskou odměnu.... mno... a ve středověku z každé šlechtické rodiny šel takřka automaticky každý třetí nejstarší syn do církevních služeb jako kněz či církevní hodnostář později...(první přebíral panství, druhý dělal válečnickou kariéru) ... církev byla defakto pokrevně spřízněná se šlechtou, jinými slovy - stal se z ní tehdy nástroj feudálů k ovládání davů poddaných, nadnárodní mocenská korporace feudálů ... otázka je, komu slouží dneska... je to ve svých nejvyšších hiearchických patrech kryptozednářská lóže jednoduše řečeno... bůh je mrtev :D nic proti prostým věřícím... jsem římskokatolíický křtěný a biřmovaný odpadlík 8)
08. 03. 2016 v 09:32Off-line GeorgeS76  (47/166/78)
Já jsem proti jakémukoliv náboženství, protože všechna náboženství je o strachu buďto budeš věřit nebo budeš zatracen. A to ho zla co bylo ve jménu Boha. Jedinou výjimkou je Budhizmus kde jde o žit v rovnováze s přírodou.
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload