Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Jak se zbavit agresivity při pití alkoholu?

24. 09. 2016 v 19:27Off-line Anonym
Čau,
s příležitostným pitím (asi jednou za týden či dva) jsem začal před pár lety v kvintě na gymplu (nebo v kvartě na gymplu? já už nevím - není to ani důležité), problém je, že především v poslední době následuje po skvělé fázy kdy se skvěle bavím fáze, kdy jsem na kamarády a kamarádky a nejen je, okolo sebe agresivní, nadávám jim i když nemám proč apod. Jim to možná i vadí, ale respektují to protože vědí, že za to nemůžu, že o sobě vůbec nevím. Nejde ale jen o ně, jednou můj nejlepší kamarád dostal ránu pěstí do nosu, protože jsem f**koval nějakýho vymaštěnce - správně měl ale dát ránu mě, nevím proč to tak nedopadlo. Včera jsem nadával taxikáři, nedávno kamarádovi, který pro mě přijel aby mě odvezl domů - já sám si to vůbec nepomatuji, maximálně nějaké útržky, dovídám se to vždy až další den jakmile odpoledne vstanu. Mě osobně se to nelíbí a nejradši bych aby to tak vůbec nebylo, ale jak to můžu kontrolovat, neboli, lze to vůbec kontrolovat? Nejradši bych vždy zůstal v té fázy, kdy se "skvěle bavím", problém je, že ta zahrnuje nutkání pořád každého zvát na panáky a pak se to tím pádem přehoupne do fáze agresivity a nevědění o sobě.
O co rozhodně nestojím je rada abych přestal pít, i když on to sem stejně nějaký chytrák napíše. :D
24. 09. 2016 v 19:37Off-line i8051  (53/184/97)
Kdyz ti vadi rada, abys prestal pit, tak ti poradim, abys chlastal jeste vic. Protoze to ten tvuj problem samozrejme vyresi :-)
24. 09. 2016 v 19:46Off-line Anonym
To vím taky, že naprostá abstinence by to vyřešila, dokonce i bez toho aniž by mi to někdo psal.
Otrava alkoholem už mi podle mě nejednou hrozila - stejně jako být sražen vlakem či pád z výšky - obojí v souvislosti s alkoholem (i když to spíše dřív, teď na vš už se celkem mírním), ale ono lidský tělo není hloupý a když už je toho hodně tak to jde samo od sebe ven.
24. 09. 2016 v 20:00Off-line i8051  (53/184/97)
Tak koukam, ze vsechno vis. Tak na co se ptas?
24. 09. 2016 v 20:07Off-line Mio6602  (103/-/-)
Víš, že abstinence by ti pomohla, ale to slyšet nechceš. Pokud s tím nechceš nic dělat, tak chlastej dál a nes si následky jako dospělý. Ožrat se umí i děcko, ale nést zodpovědnost za své činy neumí každý.
24. 09. 2016 v 20:09Off-line Anonym
I8051: Jedna otázka je přímo obsažena v tom úvodním povídání, pátý řádek odspodu.
"ale jak to můžu kontrolovat, neboli, lze to vůbec kontrolovat?"
Další otázky tam řečeny nejsou, ale tak doplním je sem:
Co způsobuje jak se který člověk bude v opilosti chovat?
Mění se to s věkem, tělesnou váhou či něčím jiným či je to prostě dané a "nelze s tím nic dělat"?
Můžou různé druhy alkoholu způsobovat rozdílné chování (pivo, víno, destiláty - u mě ne, pokud vím).
Pokud mě napadne něco dalšího doplním to sem.
24. 09. 2016 v 20:17Off-line Anonym
Mio: kdybych s tím nic nechtěl dělat a byl spokojený nezakládal bych tento příspěvek, ale já spokojený nejsem, já jsem NESPOKOJENÝ. Jen se snažím nalézt jiné řešení problému, než to které mi sem každý píše, které sice není tím nejjednoduším a dost možná ani žádné takové není, ale třeba nějaké takové řešení je a já ho chci nalézt, nebo se alespoň POKUSIT.
24. 09. 2016 v 20:18Off-line i8051  (53/184/97)
Najsem doktor pres alkoholismus, to si najdi odbornika, jedina amaterska rada je, ze kdyz chlastat neumis, tak nechlastej :-)
24. 09. 2016 v 20:21Off-line Etinek  (34/133/133)
I když to nechceš slyšet přestaň chlastat (bavit se dá i bez alkoholu) a pokud už to nedokážeš tak poznej svou stop hranici, kterou nesmíš překročit... bohužel nepatříš do skupiny lidí, která když to trochu přežene je milá a kamarádská, ale do skupiny agresivních h...d, kteří neumí chlastat!

Sorry taková je realita, sám naprosto nesnáším takové borce někde na akcích, kteří se ohání, nadávají, jsou nesmyslně agresivní... (nic proti tobě)

Jednoduše závěrem, nechlastat vůbec (alkohol fakt k životu nepotřebuješ a bavit se dá i bez něho) nebo poznej hranici a hlavně všechno je to jen o silné vůli.
24. 09. 2016 v 20:41Off-line Anonym
Etinek: děkuji, konečně někdo kdo alespoň pochopil, na co se ptám. Svoji hranici znám, problém je, že jakmile se k ní byť jen přibližuji mám tendenci pít víc a víc až pomalu nevím kolik jsem toho s ostatními vypil a zjistím to až ráno, protože si spočítám že jsem utratil 700,- a jeden panák stál 40,- například.
Rád bych do této skupinky (těch milých) patřil, bohužel si ale uvědomuji, že to bude buď všechno nebo nic, tedy buď a/ nic neměnit dál pít a muset sledovat jak všichni okolo "trpí" - dobře, to možná přeháním, ale rozhodně to není příjemný pohled na mě, když to přeženu a nebo b/ nepít vůbec. Jen jsem se snažil najít něco mezi tím, něco jako ab/ ... ale chápu, že něco takového nemusí vůbec existovat.
Vím, že se můžu bavit i bez alkoholu a vím, že ho dokážu odmítnout, především v situacích kdy vím, že si nemůžu dovolit chovat se jako ču***, např. když jsem spal u svýho kluka a měli jsme večer rozdělanou láhev Finlandie, ale my museli být potichu protože vedle spala v pokoji jeho malá sestra a pod námi jeho rodiče a já věděl, že se nemůžu opít a chovat se jako d***l, tak jsem nepil vůbec a nic jako nutkání pít něco takového jsem v té chvíli neměl - on alkohol mi ani v podstatě nechutná, sám nepiju nikdy, v all inclusive hotelu kde jsem byl s rodiče a měl k dispozici veškerý alkohol jsem taky neměl potřebu pít.. jde jen o to pití s přáteli a o tu fázi, která předchází té agresivní a kterou mám rád, proto piju...
24. 09. 2016 v 20:42Off-line Etinek  (34/133/133)
To nééééé :-D

Kontrolovat se to samozřejmě dá, pokud víš kde máš strop a dokážeš to kontrolovat.
A co způsobuje jak se člověk chová? Podle toho co pije? váhou? věkem? To mě trochu rozsekalo :-D

Ne nadarmo se aspoň u nás říká, že ve víně je pravda! Prostě alkohol odbourává zábrany, přetvářku, rozvazuje jazyk..... jednoduše říkáš co si myslíš, nepřetvařuješ se, chováš se přirozeně bez zábran.... prostě se člověk naráz chová tak jaký opravdu uvnitř je... takže bych řekl, že chování ovlivňuje hlavně povaha a to jaká člověk je uvnitř :)
24. 09. 2016 v 20:43Off-line rosju  (53/170/78)
Jediná věc je jistá, budeš v opilosti stále více protivný a agresivní, máš to v sobě, někdo se v draku směje, jiný je agresivní, to neovlivnis
24. 09. 2016 v 20:54Off-line Etinek  (34/133/133)
Super aspoň víme, že alkohol nepotřebuješ (nejsi závislák), prostě najdi tu hranici, nepij tak rychle, zpomal :) a když už budeš cítit, že se do toho bodu blížíš tak si dej pauzu (kafe, vodu) nejlíp popros někoho z kámošů aby tě hlídal a popřípadě někde za rohem trochu "profackoval", sám sem to nejednou udělal a dotyčnému to pomohlo :) a to jsem mírumilovný kluk
24. 09. 2016 v 21:05On-line shiroReloded  (30/178/85)
No nejjednodušší rada je přestat chlastat, popřípadě to aspoň omezit.
24. 09. 2016 v 21:12Off-line i8051  (53/184/97)
Shiro - to jsem mu psal, ale to slyset nechce, to je moc jednoducha rada :-)
24. 09. 2016 v 21:15Off-line Titan24  (30/168/56)
Zkusím ti dát podstatnou radu: Nepij tvrdej alkohol. Zkus pít jen pivo, nebo nějaký slabší alkohol (rum)...navíc "panáky" jsou čistej líh a devastujoumozek a tělo víc než ostatní alkohol.
24. 09. 2016 v 21:20Off-line Titan24  (30/168/56)
Nebo nepij nalačno...prostě to něčím zajídej, jídlo dost tlumí účinky alkoholu ;)
24. 09. 2016 v 22:29Off-line kloudik  (38/182/80)
Taky sem za mlada býval hovado, ale roky praxe to značně omezili. jak píše Etinek, musíš jen pomalu. dát si jen trošku a počkat do druhýho dne co to udělá. najít hranici a nepřekračovat to eště budeš při smyslech tak je to jen věc vůle. třeba budeš mít štěstí a stejně jako já se naučíš být krotkej i v "nejtěžších chvílích". nikdy ale nezapomínej samotný chlatání rozbíjet nealkem a občas něco zobnout. když náhodou přepískneš, preventivně si na ráno připrav něco kyselýho já mám rád kvašáky kerý včerejšek sice nesmažou, ale pomáhají :)
24. 09. 2016 v 22:50Off-line onlip  (61/180/84)
Mám blízké, kteří jasně řeknou: Hlídej mě, a pokud budu před hranou, zastav mě. Funguje to. Jen musíte mít vzájemnou důvěru - že on to odhadne a ty se nebudeš hádat, natož prát.
Mě hlídá kamarád jinak, dlouhodobě. Nebude se se mnou bavit, kdykoli bude má artikulace jiná než střízlivá. To funguje ještě lépe.
24. 09. 2016 v 23:07Off-line Anonym
Etinek: "Ne nadarmo se aspoň u nás říká, že ve víně je pravda! Prostě alkohol odbourává zábrany, přetvářku, rozvazuje jazyk" to mi úplně připomnělo jednu věc ze sexty na gymplu, popíjel jsem se spolužákama na nějaké chatě a měl jsem v sobě asi třetinku Tullamorky a nějaký víno a absolutně jsem o sobě nevěděl, to ještě nikdo nevěděl, že jsem na kluky, a oni se mě ten večer ptali, zda nejsem na kluky a já i přesto, že jsem o sobě vůbec nevěděl a jsem jim odpověděl, že ne - tedy lež. To doteď nechápu. :D
"prostě se člověk naráz chová tak jaký opravdu uvnitř je..." přitom když jsem pít začínal, což bylo tak zhruba v mých 14ti letech, tak jsem takové stavy neměl, to tam agresivita nebyla. Začalo to až ke konci gymplu a teď na VŠ.
i8051: však i shiroreloaded, kterému tak přitakáváš přímo napsal, že je ta rada moc jednoduchá, očividně nejsem jediný kdo si to myslí. :D navíc, každý problém má nepochybně víc než jedno řešení, proto hned nesáhnu po tom, které se nabízí jako první.
Titan21: ono je to celkem jedno co piju, do tohoto stavu jsem se dostal i po pití vína, lemonda a jiných méně procentních dobrot.. jen toho pochopitelně musím vypít podstatně víc než když piju např. Absinth. :D
kloudik: Tak nealko tam samozřejmě je a nikdy nepiju výlučně tvrdý alkohol. Buď to tak průběžně zapíjím nebo přímo míchám (rum s kolou, vodka s džusem, gin a tonic, a tak dále. :)) A co se týče dnů následujících po propité noci tak jsem už dávno vzdal nějaké pokusy ze stran hledání něčeho, co následky zmírní a vždy ten den nějak protrpím až do večera s tím, že jsem neschopný jakékoliv sofistikovanější činnosti.
24. 09. 2016 v 23:10Off-line i8051  (53/184/97)
Anonyme, ona vetsinou ta nejjednodussi rada nebo reseni je to nejsravnejsi, jde jen o to, jestli si to priznas anebo jestli si chces delat alibi a okecavat to a zduvodnovat si svuj nesmyslnej postup .. nejak se tyhle teorii dokonce odborne rika :-)
24. 09. 2016 v 23:47Off-line Bluefox  (37/198/93)
Choď pít s jinými lidmi. Třeba s takovými, kteří řeknou, že je čas jít domů, případně toho tolik nevydrží, ale obecně zkus změnit partu.
25. 09. 2016 v 00:05Off-line ozvien  (73/-/-)
Chtělo by to odborníka který zná všechny nuance alkoholismu. V podstatě alkohol působí jako rozpouštědlo v první fázi podobně jako sex vyrovná psychickou hladinu napětí. Druhá fáze je asi u každého jiná, myslím, že druhá fáze odhalí co se nachází v našem nitru. V podstatě nedokonalé rozpouštědlo, je to jenom na chvíli. I v sexu může být druhá fáze, od příjemné až po nepříjemnou.
25. 09. 2016 v 00:07Off-line ozvien  (73/-/-)
Pokud jsem měl kocovinu tak jsem si šel zaběhat. Chce to jenom vytočit organismus na vyšší obrátky.
25. 09. 2016 v 05:44Off-line Radek1951  (72/175/75)
Anonym (anonim): podle toho co píšeš se dostáváš do stadia, kdy s tebou nikdo nebude chtít vypít. Znám jednoho, je to bývalý spolužák ze základky, se kterým prostě nechceme nic mít. Dokud je střízlivý, je to docela fajn člověk, ale nesmí vypít. Pak je z něho protivný, vlezlý a i sprostý chlap, od kterého si každý odsedne, nikdo se s ním nechce bavit.
Víš, my starší kluci chodíme do hospody na pivo, pokecat nebo si zahrát karty, ne se hádat a nadávat si, prostě nenecháme si kazit večer nějakým vlezlým a otravným protivou.
Zkus s tím něco udělat, třeba si dej tu kofolu s malým a ne s velkým rumem, nevím co ti zabere. Je škoda skončit jako ten můj spolužák, sedět sám u stolu a nadávat na svět.
25. 09. 2016 v 06:46Off-line colombo  (103/192/90)
Anonyme, je dobře, že o svém blbém chování víš, aspoň tak jednou tady nebudeš psát dotaz, proč tě každý ignoruje a proč jsi na tom světě jakoby sám. Také tě aspoň tolik nepřekvapí, až se jednou třeba probudíš na JIPce poté, cos byl na někoho agresivní a on si to prostě nenechal líbit... :)
P.S.: A čím častěji ve tvém agresivním stavu budeš bit do bezvědomí, změní tě to postupně v lepšího člověka, pár proher a je to... Na agresory obvykle vlídné slovo neplatí.
25. 09. 2016 v 08:32Off-line Z.M.R.D  (50/181/80)
Je dobré alkoholem prohloubit příjemnou náladu, ne pít za účelem jejího navození. Ve Tvé nechtěné fázi uvolňuješ všechny emoce běžného života i ty negativní.
Pokud existuje genetická dispozice, tak Tvým řešením pro budoucí kvalitní život je absolutní abstinence.
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload