Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Vztah/svatba/registrované partnerství?

29. 10. 2016 v 15:22Off-line pear  (103/-/-)
Dobrý den. Zajímal by mě váš názor na registrované partnerství a po případě i svatbu (pokud by jste chtěli jet do nějakého státu, kde se můžete vzít)? Někde jsem četl, že je lepší vztah než registrované partnerství, že se to nějakým způsobem nevyplatí? Vyplatí se odcestovat do nějakého státu a tam mít svatbu atd.? Moc mě to zajímá, protože mě osobně by vztah nestačil a přijde mi, že to většina párů, pak nebere vážně, což třeba registrované partnerství/svatba je už vážnější a ti partneři to berou vážně (čistě jenom a pouze můj názor a nikomu ho nevnucuji). Děkuji
29. 10. 2016 v 16:02Off-line colombo  (102/192/90)
Pear: k čemu by ti byl dobrý právní úkon v zahraničí když ho náš právní systém neuznává ? Jen proto, aby ses něčím lišil ? Ale zatím máš na podobné úvahy mnoho času, teď máš jistě mnoho jiných opravdových starostí.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
29. 10. 2016 v 16:46Off-line pear  (103/-/-)
To jsem nevěděl. Já jsem si myslel, že se to dá (se vzít v zahraničí a být tady jako manželé), tak to se omlouvám. V tom případě měním otázku na: vyplatí se registrované partnerství a v čem je lepší než normální vztah?
29. 10. 2016 v 17:34Off-line esthetique  (40/-/-)
Jde o to, ceho chces dosahnout:
chces aby te tvuj starej bezmezne a nadosmrti miloval?!? tak na to ti zadna registrace, ani svatba nepomuze. podobne jako kus papiru z VS nezarucuje inteligenci tak ani kus papiru z radnice ti nezajisti vernost a ty ostatni kecy okolo.
pokud te ovsem miluje nejaky sexy mlady miliardar tveho veku (o cemz silne pochybuju) a jde mu o to, abys po nem moh dedit, byl zabezpecenej, hodlate spolu vychovavat deti NEBO CHCES VSTOUPIT DO HISTORIE CESKEHO PRAVNIHO SYTSTEMU, pak doporucuju svatbu v Irsku a nasledne se zalobou domahat aby ti Cesko poskytovalo stejne postaveni jako Irsko a muzes se soudit pres Ustavni soud az do Strasburku (to soucasne dava odpoved Colombovi) a s nejvetsi pravdepodobnosti vyhrajes a budes slavnej.... ovsem na tvuj kazdodenni zivot to bude mit vliv minimalni, jako kazdej kus papiru... kdyz ti nekdo bude dluzit 10 mega a podepise ti na to smenku a pak se ztrati na Seychellach, tak TEN KUS PAPIRU TI BUDE CELKEM NA HOVNO, s partnerstvim je to podobne. bud ti dva spolu chtej bejt a podporovat jeden druheho v dobrem a zlem a nebo.... a nebo PROSTE NE. JEDNODUCHE.....
29. 10. 2016 v 19:57Off-line pear  (103/-/-)
Děkuji za odpovědi, ale zajímalo by mě jaké má to registrované partnerství výhody?
29. 10. 2016 v 20:02Off-line colombo  (102/192/90)
Pear: z praktického hlediska se tím dá vyřešit např. případné dědictví po partnerovi, informování o zdravotním stavu v případě hospitalizace atd., atd. , je toho více.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
30. 10. 2016 v 19:05Off-line Betonica  (39/191/93)
Jak psal esthetique, zalezi na umyslech.

Vztahy nejsou nijak zavisly na jejich formalnim ukotveni. Vztah budto je nebo neni.

RP je formalni potvrzeni vztahu. Dava navic par zakonnych vyhod navic. Zaklada napriklad ded**ky pravo (partner prechazi do prvni ded**ke skupiny), pravo na informace o partnerovi, pravo na prechod najmu bytu a tak dale. Tim to ale hasne. RP je prima pro lidi, kteri chteji resit vzajemny majetkovy a dalsi bezny pomery.

Manzelstvi je podobne jako RP formalni potvrzeni vztahu. Manzele ziskavaji ale daleko vic pravnich jistot a zaroven ale i povinnosti. Vznika napriklad vyzivovaci povinnost, spolecne jmeni a dalsi... Manzelstvi je ale taky socialni status, jakasi socialni zastita. Tuto funkci zatim RP neplni, protoze neni obecne vnimano jako plnohodnotny svazek.
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload