Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Jde se naučit zpívat?

18. 02. 2017 v 22:50Off-line Anonym
Ahoj, chci se zeptat jestli jde se naučit zpívat, neříkám, že bych to uplně neuměl (jsou i horší případy), ale chtěl bych se v tom o dost zlepšit, tak by mě zajímalo jestli to jde. Vím, že tenhle dotaz příjde někomu vtipný a napíše nějaký rádoby vtipný komentář. díky těm co odpoví nějak normálně :)
18. 02. 2017 v 22:55Off-line patrickcaava  (28/164/50)
Záleží na tom, jaké máš očekávání. Osobně si myslím, že pokud není vloha (jiní tě za zpěv nepochválí), tak se zpěv zdokonalovat nedá. A i tak. Mně říkají, že mám jedinečný hlas, ale k čemu mi je, když maximálně dám A2 - C5, a to dost pracně. Dobří zpěváci mají rozsah min. po G6.
18. 02. 2017 v 22:56Off-line BussterX  (103/130/150)
Ke zpěvu je samozřejmě nejdůležitější nadání, ale chcete-li zpívat dobře, i s talentem musíte trénovat každý den. Můžete chodit na lekce zpěvu, ale důležitá je také domácí příprava. V tomto článku vám poradíme, jak na to. Bude to asi nějakou dobu trvat, ale brzy byste měla vidět (a slyšet) :-) plody své snahy.

Začněte dýchacími cvičeními
Ty vám umožní lépe kontrolovat vaši techniku. Zpěváci, kteří umějí správně a hluboce dýchat, dosáhnou většího výkonu. Naučte se nadechovat do bránice (resp. břicha), ne do hrudníku. Lehněte si, položte ruku na břicho, pomalu se do něj nadechněte, nádech v sobě chvíli podržte (ústa otevřená, břicho nahoře), pomalu vydechněte a nechte břicho klesnout.

Tip: Vezměte si pírko z polštáře a snažte se ho dechem udržet ve vzduchu, jako kdybyste s ním žonglovala. Poté vydechněte peří co nejvýš a snažte se ho tam udržet. Nezatěžujte hrudník, snažte se, aby proud vzduchu vycházel z vaší bránice.

Procvičte si hlasivky
Hlasivky jsou sval a stejně jako jiné svaly je třeba před výkonem protáhnout. Začněte vysokým falzetovým tónem a přeskočte o oktávu níž do plného (hrudního) – něco jako jódlování. Můžete při zpívání přeskakovat i v jiných intervalech, ale vždy shora dolů. Nebo cvičte na jednom tónu (postupně ve všech vokálech a celém hlasovém rozsahu). Nasazujte co nejslaběji a postupně zesilujte, přidávejte hrudní rezonanci. Přitom však hlas nesmí přeskakovat.

Najděte si svůj rozsah
Váš hlasový rozsah je měřítkem polohy tónů, které dokážete zazpívat mezi nejnižšími a nejvyššími tóny (notami). Zkuste libovolný počet klasických hudebních stupnic (lze je najít na internetu) a zjistěte, které nejnižší a nejvyšší je pro vás nemožné zazpívat.

Svůj zpěv nahrajte
Ujistěte se, že hudba je potichu (pokud si ji pouštíte) a rekordér nahraje jen váš hlas. Poté si z nahrávky zkontrolujte, zda jste zpívala v dané tónině, jasně artikulovala slova, hlavně samohlásky (zpočátku míváme sklon k buď přehnané nebo nevýrazné artikulaci - opravdu trénujte, aby byla v pořádku) a jestli jste správně dýchala. Těžké vokální části vyžadují, abyste uměla dobře dýchat a vydržela s hlasem delší dobu.

Naučte se používat svůj nos
Dobrý zpěv zahrnuje částečné nosové umístění, nosní dutina je rezonančním prostorem. Aby však ostatním nepřišel váš zpěv nosový, musíte mít široce otevřené hrdlo s jazykem mírně vepředu a dotýkajícím se zezadu dolních zubů, když zpíváte samohlásky. Nosovky lze občas slyšet ve stylu country, r'n'b a gospelu, ale pro posluchače nemusí být příjemné.

Procvičujte si samohlásky
Samohlásky, nikoli souhlásky, jsou to, na čem záleží. Jejich charakteristickým rysem je totiž tón. Opět používejte bránici a ne krční svaly – krk je uvolněný. Cílem je dostat všechny vokály co nejvíce dopředu. U a, e a i je horní ret lehce zpevněný a nepatrně odkrývá zuby, dolní ret a koutky jsou uvolněné, jazyk volně položený. Změnu velikosti otevření úst při přechodu z a na e a i regulujte jen čelistí, ne rty. U o a u jsou rty zaokrouhlené, horní i dolní ret lehce zpevněné, jazyk volně položen. Při změně vokálu jím násilně nepohybujte, důležitá je rovněž uvolněná spodní čelist (resp. brada).

Snažte se dosáhnout na vysoké tóny
Není to nutnost, ale příjemná třešnička na dortu - když jsou dobře zazpívány, zní opravdu nádherně. Už víte, na které nemůžete zatím dosáhnout, zaměřte se tedy na ně. Představujte si, jako byste pro ně skákala, třeba na trampolíně. Řádně se nadechněte a nechte ústa otevřená. Nezapomeňte, že dosáhnout vysokého tónu neznamená zpívat hlasitěji.

Co dále můžete udělat
Během tréninku pijte hodně vody, ne však chlazenou a bublinkovou. Vyhněte se mléčným výrobkům. Najděte si kvalitního učitele s dobrými referencemi, se kterým budete mít výsledky. Přihlaste se do talentové soutěže nebo se nahrajte na Youtube a požádejte o zpětnou vazbu.

Nezapomeňte na hlavní zásady
Když to shrneme, pro zpěv je nejdůležitější uvolněné tělo včetně brady a dolní čelisti, otevřený krk (pocit širokého hrdla), správné dýchání (do bránice, resp. břicha a nezvedat ramena), jasná artikulace a všechny vokály posunout co nejvíce dopředu.

S pozdravem Váš strejda Google -_-
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
18. 02. 2017 v 23:07Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Abys uměl krásně zpívat, k tomu nepotřebuješ ty chujoviny od Busstera, ale k tomu ti stačí modulátor na úpravu hlasu, který i z lempla dokáže udělat Káju Gotta. :-P
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
18. 02. 2017 v 23:13Off-line BussterX  (103/130/150)
Lukino já jen skopíroval jednu z milionu rad kterou nabízí google... eště sem tady nečet debatu "poraďte jak se naučit frézovat..." ... to si asi každý uvědomí, že tady se to fakt nenaučí... ale otázek jak hubnout nebo jak cvičit sou tady štyry p***le... no a teď se tady někdo chce naučit zpívat, asi čeká univerzální radu ve dvou větách která z něj udělá populárního zpěváka bez dřiny :D
18. 02. 2017 v 23:14Off-line patrickcaava  (28/164/50)
A pak to tak vypadá, když si popové ikony dělají naživo ostudu :D Nejvtipnější je Lana Del Rey (ta má problémy trefit noty ve vlastních písních), a pak B***ney Spears, Selena Gomez, Taylor Swift, Kesha, Rebecca Black, Katy Perry apod..Zpěvák může být opravdu každý, ale myslím, že autor by chtěl obohatit sebe spíše opravdovou pílí :D
18. 02. 2017 v 23:16Off-line BussterX  (103/130/150)
No... kdyby se chtěl autor obohatit pomocí píle tak by netrčel tady na buznaseznamce ale cvičil by vokály :D:D
18. 02. 2017 v 23:17Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
No, radu ve dvou větách na populárního zpěváka bez dřiny má ode mne. A pokud je to sexouš, tak díky modulátoru z něho bude zpívající sexouš a budou ho milovat všechny týnky a všichni týni a užije si slávy jako Justínek Bieberů. :-P
18. 02. 2017 v 23:19Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Patrickcaava: No jsem za tebe rád, že jsi v tom výčtu zpěváků a zpěvaček neuvedl Madonnu. To by tu bylo veselo :-D
18. 02. 2017 v 23:20Off-line patrickcaava  (28/164/50)
Zkrátka pokud není základ, tak asi nemá smysl se trápit, ale zase každý si má jít za svým =)
18. 02. 2017 v 23:21Off-line patrickcaava  (28/164/50)
Madonnu jsem nikdy zpívat neslyšel, jo jednu píseň "Hung Up" :D
18. 02. 2017 v 23:23Off-line BussterX  (103/130/150)
Lukanoide, pamatuješ si kausu Lunetic? chlapecká skupina... holky si rvaly k***y a házely je na jeviště na ty klučíky :D pak prasklo to, že jejich platinový album nazpíval jedinej člověk kterej navíc vůbec nebyl v té kapele členem... prostě to byl produkt hudebního průmyslu - sehnali školenej hlas, prohnali ho modulátorem a každýmu klučíkovi udělali dabing v audiozáznamu a klučíci se jen kroutili u mikrofonu a špulili sladké pusiny na děvčice :D
18. 02. 2017 v 23:28Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Jenže než ta kauza praskla, tak byli Lunetici milovaní a bohatí (možná dosud). A možná i sami věřili, že to jsou zpěváci. Co víc si přát? :-D :-P
18. 02. 2017 v 23:33Off-line BussterX  (103/130/150)
Hm... článek starej skoro patnáct let: . "Martin se od nás úplně odloučil, před několika lety s námi přestal »pařit« a stýkal se s jinými lidmi. Nakonec skončil v drogách, což je nám líto," tvrdí Lunetici. Podle všeho, ale chlapci nemysleli na horší časy. "Nenaspořili jsme nic, nikam jsme neinvestovali, peníze jsme utráceli za drahé oblečení, pití a noční život. Dnes to vidím jako chybu, ale nelituji toho, mám se na svůj věk stejně dobře," sdělil nám Aleš Lehký.
18. 02. 2017 v 23:36Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Neboj, zase vydělaj. Nedávno jim vyšlo nové (asi nové?) album a prodávalo se i v supermarketech, takže to musel být hit. :-D
19. 02. 2017 v 18:45Off-line i8051  (53/184/97)
... a hlavne rychle a zadarmo, bez namahy a idealne ve spanku :-)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
20. 02. 2017 v 07:51Off-line iglw  (48/172/77)
BussterX to přebral správně s Google!!Dneska i nezpěvák díky technice může "zpívat",nesmí se to provalit,jak se to už několikráte stalo!Myslím si,že je to tvrdá řehole,zpívat a udržet se dneska na výsluní popula***y,obrovský přetlak lidí,co umějí dobře zpívat!!Klidně se anonyme do toho pusť,potřebuješ učitelku,či učitele zpěvu a dále lidi,co budou repertoár psát,manažera atd,atd!!Přeji úspěch!
20. 02. 2017 v 09:15Off-line ozvien  (73/-/-)
Mám to jednoduché, v koupelně mi to zní nejlíp.
20. 02. 2017 v 14:10Off-line Centaur  (43/177/-)
Na internetu ale není jedna důležitá věc , že pokud chce studovat zpěv musí ovládat napřed hlavové rezonance, bez toho tě nikam nepustí a konzervatoř na tom přímo apeluje. U vokálů je to nepostradatelný prvek jak pro Altové a Tenorové falz. Zpěváci z toho řádně propadaj, protože falzety jsou těžké jak jaderná fyzika. Takže by si měl najít napřed nějaké vedení, aby mu řeklo, jaký má hlasový rozsah a jestli na to vůbec má dělanej hlas. Většina našich populárních zpěváků totiž nemá vůbec konzervatoř a nemají tyto techniky, které za ně dělají školení vokalisté. Vyšla o nich i kniha Zpěváci bez konzervatoře kde přiznali, že je konzervatoř nepřijala z těchto důvodů. Jsou i pokročilé kapely, které též na falz bazírují. U kluků je to požadováno hned na začátku zvláště u rockových a metalových zpěváků dnes už i Ghotika. Pokud tuto techniku ovládne, otevře se mu úplně jiný svět možností než mají prostí neškolení pop solisté a budou ho si ho všímat nejvíc. Dostane tím náročnější a zajímavější skladby takže nezůstane jen u jednoho typu B. písní a může si dovolit žánrově i takové Esovision tzv. nadstardantních aranží.
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload