Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Ako začínať konverzáciu?

03. 08. 2017 v 22:18Off-line Anonym
Vždycky, keď chcem napísať prvý, tak väčšinou napíšem "ahoj, jak sa máš?" a chlapci si ma normálne odignorujú alebo odpovedia, že "ok" neviem, čo je na tom zle ale taký ignor mi nemusia dávať :D alebo si poposieláme pár fotiek ;) a keď sa ho niečo opýtam mimo tej fotky, tak ma tiež odignoruje neviem čo očakáva že mu napíšem "chceš sex?" alebo "chceš fajku" :D Tak potrebujem pomoc ako začať konverzáciu s homosexuálmi...
03. 08. 2017 v 23:09Off-line Bluefox  (37/198/93)
Protože "ahoj, jak se máš?" je nejdementnější otázka, kterou můžeš položit a každý z nás už ji tady slyšel nespočetněkrát. Za mě: otevři profil, zkus najít nějaký konkrétní aspekt pro konverzaci (info v profilu, popisky, zájmy, ...) a na tom zkus začít.
Souhlasím - 9   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
04. 08. 2017 v 00:46Off-line Kixii  (26/180/80)
Nevím proč zrovna "Ahoj, jak se máš?" Vám nikomu téměř nestačí?.. Skoro všichni očekáváte originalitu od někoho, kdo Vás má zájem poznat a sami být originální být ani neumíte..

Nádherný příklad... (Zamyslete se na tím trochu ;) )

Mám nejlepší kamarádku přes několik let a naše konverzace začala "Ahoj, mohu si přisednout?" Po x letech si píšeme "Ahoj zlato, jak se máš?"

A většina očekává asi něco takového
"Ahoj, vím o tobě spousta věcí, protože je máš napsané v profilu.. takže vlastně nepotřebuju již o tobě nic vědět.."

nebo

"Ahoj zaujal mě tvůj popisek k tvému téměř prázdnému profilu bez fotky.. už jenom podle své mysli soudím, že jsi má pravá láska do konce života"

...
04. 08. 2017 v 06:51Off-line tommy89  (34/184/83)
"ahoj, jak se máš" je otázka, ktorú sa pýtaj niekoho, koho už poznáš.

absolútne sa nehodí pýtať sa to človeka, ako prvú vec pri prvom zoznámení. prečo? pretože s touto vetou ľady neprelomíš

skús sa pozrieť na profil ak tam dačo má a ak nie napíš čo ja viem Ahoj, aké filmy rád sleduješ...akú hudbu máš rád...keď to má na profile tak sa opýtaj čo ja viem Ahoj, takže čo si myslíš ako skončí Lanisterská armáda po poslednej časti GOT?
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
04. 08. 2017 v 09:27Off-line Bluefox  (37/198/93)
Sheeeet, tak poslední tommyho otázka by mě naprosto dostala a začal bych mnohohodinovou teoretizační diskuzi.
04. 08. 2017 v 09:33Off-line Vlado2  (61/180/80)
Bluefoxi, Tommy a Kixii, vy vycházíte z předpokladu, že se spolu pokusí komunikovat dvě osoby s kompletně vyplněným profilem (nejlépe i s fotkou). Všichni ale víme, že to je zde jev dost výjimečný. Většina lidí na webu (obecně) se snaží zachovat maximální anonymitu a začít s nimi rozhovor dost dobře není možné, protože kromě nicku neznám vůbec nic. Některé profily mi totiž silně připomínají klasické Srstkovo „Chcete mě?“. A reagovat věcně na jejich „Ahoj, jak se máš“ fakt nelze. Když vás naprosto cizí člověk na ulici zničehonic osloví „Dobrý den, jak se máte, pane?“ nebo „Dobrý den, máte prosím chviličku čas?“ (obvyklá praxe reklamních agentů), tak taky utečete a případně ještě prohodíte cosi jedovatého.
Pro anonyma, zakladatele tohoto vlákna: Otázka by neměla být „jak začít konverzaci s homosexuály“, ale „jak začít konverzaci na webu“. Smiř se s tím, že pokud nenastolíš nějaké téma, zajímavé i pro toho druhého, tak konverzace prostě neproběhne. A začnete-li výměnou fotek, pak u ní také skončíte. Obrázek sice můžeš tomu druhému pochválit, ale nosné téma z něj neuděláš.
Ani na Lanisterskou armádu většina uživatelů nezareaguje.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
04. 08. 2017 v 10:11Off-line Kixii  (26/180/80)
Vlado2, pokud si mě pochopil opravdu dobře, tak zjištíš ten náznak celé té ironie.. naznačuji, že spousta lidí očekává něco originálního od toho druhého.. ale sami mají na profilu téměř prázdno a nebo v druhém případě fotku bílé siluety na šedém pozadí.. :)

Přitom, pokud napíše mně někdo "Ahoj, jak se máš?", tak je pro mě slušné odepsat.. pokud mě ten člověk zaujme, tak určitě ne nějakým rozsáhlým slohem u kterého musí přemýšlet, jak se neztrapnit a tak dále.. :)

Každý na světě je jiný... a je třeba respektovat, že někdo holt umí zaujmout jinak než slovy..

Možná je to celé ve mně.. Někdo, kdo mi napíše pomalu slohovku na zahájení konverzace, tak nemám chuť se s ním pomalu bavit, protože ano je hezké, že se ti na mě něco líbí, ale já chci poznat styl i začátky psaní toho člověka, abych věděl, jak na mě působí nejprve virtuálně a pak i v realitě..
04. 08. 2017 v 10:49Off-line igy  (38/173/81)
"Ahoj, jak se máš" je naprosto validní začátek i vůči cizímu člověku. Mám to rád, ukazuje to zájem o člověka.

Nemá totiž cenu se seznamovat s někým, kdo je zrovna ve stresu, unavený a podobně. Pokud nevíte, v jakém je duševním stavu, nemůžete tušit, proč reaguje, jak reaguje. Třeba je to d***l a zrovna se s vámi baví, protože je nadržený a chce vyloudit fotky. Nebo je to fajn kluk, ale vaši úžasně chytrou otázku odpálkoval smajlíkem, protože mu zrovna umřela kočka. Prostě nevíte. Takže se určitě ptejte, jak se dotyčný má. Odpovědět posté "ok", "fajn", "unaveně", "nic moc", je mnohem rychlejší a užitečnější, než si někoho kvůli takové otázce dávat do ignorace a pak o tom debatovat v poradně.

Vlado2: Srovnání s oslovením na ulici je úplně mimo, protože na ulici vidíš tvář, přečteš duševní rozpoložení a víš, jestli oslovit nebo ne. Na internetu to nevíš a je třeba to zjistit.
04. 08. 2017 v 11:34Off-line Mr.Anonym  (27/-/60)
Osobně mi přijde, že to někteří moc řeší :-). Na té otázce nevidím nic špatného, vzhledem k tomu, že v internetové komunikaci chybí neverbální složka komunikace, jak už bylo řečeno, může být vcelku užitečné to vědět. Opravdový problém není podle mého názoru ta otázka jako taková, ale spíše plochá konverzace - tj. když poté nenásleduje nic zajímavého a celá konverzace se točí na tom, proč se někdo má dobře/špatně (v horším případě napíše dotyčný, jak se má on a čeká, že původně dotazovaná osoba se začne hned poté sama ptát a vést konverzaci).
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload