Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Vaši kámoši Rusko vs. Ukrajina

30. 09. 2017 v 03:35Off-line Toy  (100/178/70)
Tak mě napadla taková myšlenka na celkem aktuální téma ukrajinsko - ruské krize.
Mám poměrně dost gay kamarádů a přátel jak z Ukrajiny, tak Ruska. Někteří se vzájemně i znají i když jsou každý na druhé straně "barikády". Obecně víme, že ani v jedné z těchto zemí to nemá gay komunita vůbec lehké. Jeden z mých dobrých kamarádů například pochází z Ukrajiny. Je to fajn kluk, který má teprve život před sebou. Žije běžným životem teenagera (nebo by spíš rád žil). Přesto v sobě našel ohromnou odvahu napsat a opravdu i vydat první scifi-gay-román na Ukrajině. Zároveň je aktivistou v různých organizacích, zabývajícími se genderovou problematikou. Budete se asi divit, ale i v Kyjevě mají svůj Gay pride i když to nejde zdaleka tak jednoduše jako třeba v Praze.
Ale to už moc rozvádím a základní otázka zněla, kolik máte v/z RU a UA přátel vy a jak vnímají současný stav v jejich zemi?
30. 09. 2017 v 08:12Off-line Haru  (26/-/-)
Vyloženě přátele ani v jedné zemi nemám, ale rok jsme měli ve třídě výměnnou studentku z Ruska, a na konci roku přijeli i její rodiče. My jsme pak měli v rámci hodin ruštiny možnost s nimi debatovat, čehož jsem pochopitelně využila.
Bylo by to asi na delší povídání, ale zkráceně, když odpovídali, a člověk si uvědomoval, jak zcela odlišně jsou vychováni domovskou propagandou, tak mě z toho až běhal mráz po zádech. Neříkám, že tady, v UA, nebo velmi diskutované USA propaganda a gumování zdravého přemýšlení není, to vůbec, ale my máme na rozdíl od nich špetku k***iky k sobě i státu, oni nic takového nevnímali. Co řekl, nebo udělal Putin, to bylo "slovo boží"... Ale nerada bych generalizovala, je to jen jedna má zkušenost a nemůžu to přenést na celý národ... Jen říkám, že mě to setkání dost vyděsilo.
30. 09. 2017 v 09:02Off-line Vlado2  (61/180/80)
Toyi, záleží na tom, v jaké společnosti se kde pohybuješ. Mezi gayi a LGBT aktivisty se pochopitelně tato problematika diskutuje často - i u nás. V „běžné“ společnosti se jedná o téma naprosto okrajové a většině lidí může být ukradené - opět u nás i u nich.
Rozdíl je pouze v tom, že ve slušné společnosti (na východ od nás) se toto téma prostě neotvírá, neboť ochota o něm diskutovat je prakticky nulová a okamžitě začne veškerá další komunikace silně váznout.
Mohu potvrdit zkušenosti Haru, protože jejich mentalita je dost odlišná. Jen se domnívám, že se nejedná o následek nějaké současné „propagandy“, ale spíše o historický vývoj. Jejich pohled na život, na svět a na určité hodnoty je prostě trošičku jiný.
01. 10. 2017 v 14:17Off-line Toy  (100/178/70)
Zrovna včera jsme celou noc probírali tohle téma s tím klukem (UA) o kterém jsem se zmínil v záhlaví tématu. Posílal jsem mu nějaké přílohy a on mě. Bohužel jeho věci se ke mě nedostaly a on mi pak sdělil, že příčina je na Ruské straně, která jim blokuje v případě VK ("V Kontaktě") příspěvky, protože VK je vlastně Ruská obdoba Facebooku.
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload