Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Jsem důvěřivý a obtížně se léčím

10. 03. 2018 v 13:46Off-line Anonym
Jak se to projevuje?

* Vždycky se zamilovávám do nevhodných osob, kluků, kteří chtějí druhého spíše využívat
* Nechám se ukecat na podpis nevýhodné smlouvy, s pojišťovacími agenty, s agenty telefonních společností apod.
* Uvěřím prac. nabídce a přestěhuji se, jenže záhy zjistím, že to není tak, jak slibovali

Takových příkladů bych mohl uvést více. Není to tak, že bych věřil opakovaně tomu, kdo mě zklamal. Zas takový dobrák a naiva nejsem. Ale když se objeví někdo nový, kdo to se mnou umí a slibuje, tak mě získá, uvěřím mu. Jenže časem prozřu a opět se pak cítím napálen, podveden. Byl jsem připraven a vychován pro svět, kde lidi nelžou, nepodvádějí. Jenže takový svět neexistuje. Jak z toho ven? Jsou nějaké kurzy, kde by mě naučili, jak rozpoznat úmysly lidí?
10. 03. 2018 v 15:26Off-line colombo  (103/192/90)
Anonyme, ty jsi přímo pastva pro různé vykuky, podvodníčky a všechny lidi kolem, kteří mají něco "za lubem"... Asi sis ještě nerozbil ústa dostatečně.
10. 03. 2018 v 15:39On-line i8051  (53/184/97)
Proste zdejsi nakrizenej Mirek Dusin s Jindrou Hojerem :-)
10. 03. 2018 v 16:05Off-line Betonica  (39/191/93)
Dneska se dopustim trochu toho ezo.

Zkus si predstavit svoji dusi a to, ze ma nejaky poslani. Vtelila se do tebe a skrze tebe v tomto zivote dela to, k cemu se rozhodla. Ty jsi vykonavatelem onech ukonu a ackoli mas svobodnou vuli, duse je tvoji soucasti. Tahle premisa plati pro vsechny ostatni duse a jejich nositele. No, a ted v tehle teorii vezmi svoji dusi a projektuj na vsechno to, co jsi popsal. Na vsechna zklamani a podrazy a tak dale. Neni v tom vsem neco spolecneho? Nejaky jednotici prvek? Jsem si jisty, ze ano. Opakujici se motiv deju kolem tebe ve skutecnosti neni zadny nestesti nebo osud nebo pohroma. Ve skutecnosti je to dukazem, ze delas neco furt spatne, furt delas tutez chybu. A protoze se te chyby dopoustis opakovane, tak se ti opakovane deji sracky. Jak z toho ven? Zastav se a strizlive analyzuj predchozi zkusenosti. Zacni tim, jak jsi se temi lidmi potkal, co tomu predchazelo, jak probihaly prvni dny, co bylo tvym cilem pri seznameni se... Postupne se tim propracuj a sleduj spolecny prvky tech vztahu. Bude v nich pravdepodobne par veci, co te nepotesi, ale tim lepe. Tipuju to na tvoji citovou zavislost na lidech/partnerech, potrebe vytvo*** vztah za kazdou cenu (i za cenu tveho ja) a dalsi. O pricinach bych jen spekuloval, ale obvykle se tyhle veci rysuji hluboko v detstvi, v pocitech samoty, nedocenenosti, nizkeho sebevedomi, opustenosti. Pak takovymu dospelymu diteti staci potkat nekoho, kdo udela dojem a tyhle leta chybejici elementy poskytne (klidne i jen fiktivne) a ubohe dospele dite je v tom az po usi. A casto se stava, ze prave lidi s nekalymi umysly vyhledavaji lidi slabsi natury, snadno ovlivnitelny, manipulovatelny, zneuzitelny. Takova je hra. Silnejsi pes proste mrda.

Moje rada: Dej si pauzu od vseho a vsech. Mam pocit, ze nejdriv potrebujes milovat sam sebe, minimalne se naucit mit rad, odpustit si, prijmout se. To je absolutne alfa omega vseho.

K tem smlouvam a dalsim... Mam roky nasledujici postup, kterej uzivam neustale: Kdyz mi nekdo neco rika a chce po mne okamzite rozhodnuti, rikam, ze chci cas na promysleni. Pokud i presto trva na odpovedi, odpovim vzdy zaporne, aniz bych chtel znat detaily. Ono aprioroni NE me mnohokrat ochranilo pred neprijemnostma. Nauc se rikat ne a na tom svem ne trvej! Ve vztazich, v obchodnich zalezitostech a i u sebe sameho.
10. 03. 2018 v 16:07On-line i8051  (53/184/97)
Tvl to si prectu az vecer, to je moc dlouhy, musim na vystavu .. nemaz to kamo :-)
10. 03. 2018 v 16:11Off-line colombo  (103/192/90)
I8051: tak nějak, hlavně, aby to dočetl anonym, toho se to hlavně týká :)
10. 03. 2018 v 16:19Off-line Bahutom  (35/173/60)
To chce pořádně padnout na hubu :D ale ve vší té drsnosti života si ponechat kousek místa pro ten spravedlivý svět. Protože pokud se na každého budeš dívat jako na potenciálního hajzla tak Tě to ve finále bude omezovat více než si zanechat Tvůj dnešní pohled.
10. 03. 2018 v 16:49Off-line Betonica  (39/191/93)
@St63V: S tim, jak pises "ano, to chci" jsem vyvinul obranu taky :) Kdyz neco chci, tak to na tyden odlozim. Po tydnu se znovu sam sebe zeptam, jestli to stale opravdu chci. A pokud si odpovim kladne, tak do toho teprve jdu. :) Usetril jsem tak uz nemalo korun...
10. 03. 2018 v 18:09Off-line Betonica  (39/191/93)
St63v: Nene, smlouva je uzavrena podpisem pri osobnim jednani (platnost se ridi smlouvou samotnou). Ustni uzavreni je mozne, ale tezko se prokazuje. Jinym pripadem je uzavreni institutem predpokladaneho souhlasu (tak nejak se to jmenuje), napriklad kdyz si koupis predplacenou SIM kartu a jejim vylomenim uzaviras smlouvu. V pripade dodavatelu energii tohle ale neplati, pokud neni jednani po telefonu. Takze kdyz nekdo prijde, tak na neho pustim psa s tim, ze az budu neco potrebovat, zavolam si. Soucasne plati, ze zakaznik je slabsi smluvi strana, proto poziva vyhod. Napriklad tedy, je-li smlouva uzavrena za napadne nevyhodnych podminek nebo jsou-li slabsi smluvni strane zatajeny nebo nedostatecne vysvetleny prava a povinnosti smlouvy, je takova smlouva neplatna v plnem rozsahu. K tomu, jak spravne pises, pristupuje i ochrana v pripade uzavreni smlouvy mimo ramec bezne provozovny. V takovem pripade lze odstoupit od smlouvy pisemne do 14 dnu ode dne uzavreni smlouvy (pozor, den uzavreni nemusi byt nutne den podpisu). Lhuta 14 dnu bezi ode dne nasledujiciho po uzavreni smlouvy, tj. ve skutecnosti je na odstoupeni dnu 15, vcetne dne uzavreni.

Pokud se tyka vysloveni souhlasu s cimkoli, obvykle zpracovani osobnich udaju, lze takovy souhlas kdykoli odvolat, opet bez udani duvodu. Snazi-li se jedna ze stran do souhlasu namackat i jiny, nesouvisejici obsah, je takovy souhlas zmatecny, klamavy a muze vest k neplatnosti.

Jinymi slovy. Ustni souhlas s cimkoli neni uzavreni smlouvy, i kdyz je takovy souhlas nahravan. Na nahravani te musi druha strana predem upozornit, jinak nelze zaznam vubec pripustit. Uzavreni smlouvy na chodbe panelaku je mimo ramec bezne provozovny, tedy 14 dnu na odstoupeni. Jakykoli pokus o zmateni nebo uvedeni v omyl vede obvykle k neplatnosti smlouvy. Stale ale plati: cemu nerozumim, to nepodepisuju. Za zadnych okolnosti.

S tim usetrenim korun jsem spis myslel, ze nez se impulzivne pro neco rozhodnu, necham to par dnu odlezet. Naposled jsem si takhle impulzivne koupil auto, ze...
10. 03. 2018 v 19:01On-line i8051  (53/184/97)
STV - ustni souhlas je mozny, ale musis na nej byt jasne upozornen a rict ho v okamziku, kdy jsi k tomu vyzvan. Takze nejaky bezny ANO behem hovoru neni ekvivalentem podepsani smlouvy. Navic te operator musi ove*** napriklad rodnym cislem, aby se potvrdilo, s kym mluvi. Takze zase nejaky snadny to "podepsani" smlouvy neni, jak uvadi kolega vyse, tak tu nedes lidi jako naposled se spalou a lupenkou pro bezny vyrazce :-)
10. 03. 2018 v 19:19Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Jakmile slyším od volajícího "Dobrý den, monitorovaný hovor", tak automatickyy zavěšuju. To bych doporučil i anonymovi, když mu dělá problém říkat NE. Takhle to stopneš hned v počátku a nestačí tě zmanipulovat. :-P
10. 03. 2018 v 19:24On-line i8051  (53/184/97)
Tvl Lukino, co kdyzs vyhral miliardu v eurodzekpotu?
10. 03. 2018 v 19:29Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Tím spíš ten telefon nebrat, protože k té výhře by mu nabídli další extra výhodné služby, se kterými by naivně souhlasil a nakonec by zjistil, že ty služby stály miliardu a půl, takže vlastně nic nevyhrál, ale naopak ještě půl miliardy dluží. :-P
10. 03. 2018 v 19:32On-line i8051  (53/184/97)
No je fakt, ze bys mel pak spoustu kamaradu :-))
11. 03. 2018 v 00:02Off-line idea  (39/170/-)
Já jsem taky dobrák od kosti :D Ale nesmíš být tak hlupý a naivní, ikdyž se říká: Když láska zavelí, rozum je v p***li. Hele, řeknu ti to takhle. Pokud ti někdo brečí na rameni a vyvíjí na tebe nějaký nátlak, tak nesmíš podlehnout. Pokud tě má někdo rád, opravdu rád, tak z tebe nebude rejžovat prachy, půjčky atd. ve svůj prospěch. Musíš se naučit i říkat NE, pokud je to skutečný přítel, tak to pochopí, když ne, tak ať jde dál...
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload