Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Ať udělám co udělám, nikdy to není dost

03. 04. 2018 v 18:00Off-line Anonym
Je mi uplne jasny, ze se tu sejde spoustu chytraku co uz ve 12ti vydelali na svou vlastni pest milion dollaru a zkolonizovali vzdaleny vesmir. Ja asi nejsem tak genialni jak vetsina ostatnich abych mohl takhle zivotem proplouvat.

Kdyz se mne nekdo pta na rodinu, tak rikam ze vsichni jsou mrtvi protoze pro mne jsou. Nikdy jsem nedokazal "otci" rikat tato, doma mne rezali tak ze jsem mel na sobe jelita kvuli naprostym p*****nam, fotr si mne rad natacel nahateho, v pokoji jsem jednou nasel schovanou kameru ktera mne natacela jak se prevlikam, atd. Spoustu veci za kterych by vetsina normalnich lidi nejspise skoncila v kriminale, ale diky super manipulovatelnosti moji matky mi vsichni rikali jak mam nejlepsi rodice :D

Ackoli jsem ve 12 skocil z mostu, tak se pak snazil nejak vyzit a nevzdavat to, doufat v lepsi budoucnost. Muj "otec" razil i takova presvedceni, ze nepotrebuju zadne penize, protoze muzu chodit do skoly pesky (z vesnice 8 Km). Myslim ze jsem tak od 15ti prezival jen diky tomu ze jsem mel porad nejakou brigadu, plus delal od detstvi web stranky coz mi nejakou korunu prihodilo.

V 17 sem odesel z domova, musel skoncit se skolou a tak nejak zivoril. Asi po dvou letech mi fotr napsal email a vypadalo to, ze se snazi vztah zlepsit, jenze to byla jen takova manipulace aby mi pak mohl psat jaky jsem pro ne hovno a dostal od nich darek k 20ti nam majku 3+1 zdarma kterou prohlasili za darkovou kazetu.

Pak prisla ekonomicka krize, z jedne prace jsem nedostal 3 mesice vyplatu, skoncil pomalu pod mostem, dotoho dostaval zazivne smsky od matky, skocil pomalu pod metro (uplne mi prestal fungovat mozek na chvili), pak jednoho dne jsem nemohl vubec dychat a odvezla mne zachranka do nemocnice, coz se dozvedela moje matka (protoze to videla jeji znama v Praze) a tak mi prijela udelat prednasku o tom jak bych vsem prokazal laskavost kdybych konecne chcipnul, protoze stejnak dostanu AIDS, zloutenku a ja nevim co vsechno, protoze se nekde k***im a jsem buzna (za celej svuj zivot jsem mel s nekym sex tak 5x)

Nez se mi podarilo postavit nejak na nohy, tak jsem tak nejak polobezdakoval, prespaval na ulici, v hostelech, tajne v praci, v jedne bejvela tovarne, atd. Behem tohoto obdobi jsem dostal par pokut za jizdu na cerno, takze ve chvili kdy se muj zivot zacal trochu stabilizovat jsem dostal exekuce s naprostou nemoznosti jakekoli domluvy na splaceni, takze jsem se musel zacit zase skryvat a prezivat s tim co mi zbylo po srazkach ze mzdy.

Po par letech jsem to uz nemohl dat vydrzet, protoze jsem nevidel zadnou nadeji (krom uteku do zahranici). Chtel jsem do UK, protoze jsem si myslel ze tu bude lepsi zivot, jenze do zacatku potrebuje clovek spoustu penez, ktery jsem nemel, takze jsem se nejdriv prodal do otroctvi do Madarska, kde jsem neco nasetril a pak se prodal jeste do vetsiho otroctvi na rybarskou lod do Kanady, kde jsem si sice vydelal celkem dost jenze mi to totalne doje**** zdravi,. Treba vcera jsem mocil krev.

No a misto toho abych teda nasel konecne klid, tak jenom otrocim nekde jinde. Problem je, ze tu clovek praci nez minimalni mzdu proste nesezene at dela co dela. Za minimalni mzdu je to od trideni odpadku na smetaku az po nocniho auditora v Ibisu.

Ja delam nocni smeny v YHA (hostel/hotel) kde kdyz jsem zacal tak na nocnich byl duty manager, deputy manager a 2 team leaderi, z toho jeden z Transylvanie kterej tam dela uz roky). Postupem casu vsichni (krom toho jednoho typka z Transylvanie) byli povyseni do jinych hostelu. No a misto toho aby nas dva teda povysili a dostal jsem par penci navic jako team leader tak radsi nepovysi nikoho, ale presto se po mne ted ocekava ze budu mit zodpovednost za nocni smenu a starat se o nove otroky.

Dotoho bydlim s takovou starou homofobni kravou (ze Slovenska) ktera za celej rok co tu jsem dela naprosty hovno, je neustale doma, ackoli vi ze chodim na nocni tak dela pres den co nejvetsi kraval, pristehovala si syna (kterej taky nepracuje) a chce abych platil 85% celyho najmu zatimco ona si koupila novy notebook, telefon, fotak, atd...

Ja uz na to fakt nemam. Casto si rikam ze by bylo lepsi to asi ukoncit, protoze stejnak nebude zalezet na tom co udelam, nikdy to nebude dost.
03. 04. 2018 v 18:13Off-line yperit  (91/186/68)
Tenhle příběh už jsem tu myslím jednou četl.
03. 04. 2018 v 18:27Off-line Anonym
Tak ja kdyz odesel v CR tak to bylo v dobe kdy ty mzdy byly dost tristni. Ted se to tam sice zlepsilo, jenze porad mi to neresi ten fakt, ze ve chvili kdybych se vratil do CR by mne zacali prohanet exekutori takze bych si moc nepomohl.
03. 04. 2018 v 18:38Off-line Anonym
Hmm, tak naposled co jsem vedel tak pred lety chteli asi 300K dneska to muze bejt mnohem vic. Neco sice nasetreno mam, ale rozhodne nedam statisice nejakejm nechutnej zlocinejckejm parazitum.
03. 04. 2018 v 19:01Off-line yperit  (91/186/68)
Anonym: jak psal tirami, vrať se zpátky, dej si splátkový kalendář a zaplať, co musíš. Se znalostí angličtiny tu máš výhodu proti ostatním.Začít se dá znova, od nuly.
03. 04. 2018 v 19:05Off-line colombo  (102/192/90)
Chtěl jsem původně reagovat, ale romány na této pavlači číst opravdu nehodlám.
03. 04. 2018 v 19:38Off-line Anonym
400K mozna neni moc, ale je to daleko daleko vic nez jsem si za to otroctvi v mrazech, smradu a otresnych podminkach mezi trestancema a podobne vydelal, takze moc nevidim duvod proc z toho davat neco nejakym svinim na jejich luxusni vily. Kdyby to bylo dejme tomu 25-50% navic, budiz... ale platit stonasobne vic?

Situace se v CR mozna sice trochu zlepsila od doby co jsem odesel, ale presto je tam spoustu veci co mi vadi. Napriklad dneska jsem cetl o tom, ze cesti operatori jsou nejdrazsi v Evrope, ceske jidlo je vetsinou odpad za cenu kaviaru na zapade atd.

O splatky jsme se nekolikrat pokousel,prisel mi emal ze pokud jim nebudu splacet aspon 38K mesicne tak nezajem.
03. 04. 2018 v 19:51Off-line Anonym
Nevim jak je to dneska, ale pred odchodem kdyz jsem se o to zajimal tak si za navrh na tu insolvenci musel zacvakat asi 50K, plus dalsich 6 let zit na uplnym minimu bez moznosti jit do zahranici a tak.
03. 04. 2018 v 19:52Off-line yperit  (91/186/68)
Slave:ty už to máš bohužel nastavené tak, že všude je špatně, všichni ti jdou po krku. A ano, máš pravdu, tobě už nikdo nepomůže. Pokud zrovna neumíráš na aids a nejsi v důchodu, vždycky máš čas začít znovu. Nikdo tady neměl a nemá až na výjimky na růžích ustláno a každý se s životem musel porvat po svém. Fňukáním a lítostivostí si ještě nikdo nepomohl, maximálně tak odradíš lidi od sebe.
03. 04. 2018 v 19:59Off-line colombo  (102/192/90)
Anonyme, utáhnout opasek si budeš muset v každém případě, snad nemyslíš, že ti někdo udělí generální pardon ?
03. 04. 2018 v 20:05Off-line i8051  (53/184/97)
Moooooc dlouhy, napis to v bodech a vynech omacku :-)
03. 04. 2018 v 20:09Off-line Anonym
Ype***: To mozna ne, ale kolik lidi znas kteri by nemeli vubec zadnou rodinu, dostali se z ulice a odesli do zahranici otrocit aby pak mohli jit zit nekam jinam trochu normalnejc a jeste u toho studovat, plus zit s nejakou starou babou co nehne za rok prstem?

Vetsina lidi se neni ochotna naucit ani anglicky aby meli trochu lepsi zivot, natoz se vzdat nejakych svych zivotnich standardu.
Ja myslim ze jsem toho v zivote prekousnul dost, jenze problem je zas tak mladej uz nejsem, vsechny ty sracky kterejma sem si prosel se na mne odrazi zdravotne (preci jen kdyz jdes na zachod a vymocis vic krve nez moci, o skvelem zdravotnim nesvedci.

Par lidi co znam ma uz davno rodiny, deti, vlastni bydleni aniz by se museli hnout z mesta ve kterym se narodili.

Rekl bych ze ja jsem se pro zmenu snazil vic nez by vetsina lidi byla ochotna vubec uvazovat, takze mne nemusis odsuzovat jak nejakou ufnukanou princeznicku co ma deprese pokud si neda Marttini a vecer si nez****a s 5 typkama v luxusnim byte na pavlaci.
03. 04. 2018 v 20:16Off-line Anonym
Colombo: Mam si utahnout opasek? A jak prosim te? Delas jak kdybych nosil strevicky a jedl kaviar k snidani.

Ja mam 6 let starej notebook u kteryho musim pouzivat externi klavesnici, externi monitor ze zastavarny kterej jsem koupil za 5 liber. Mam jedny boty, ziju s babou v pronajatym pokoji, mam kolo ktery jsem koupil za 30 liber od paty ruky, telefon taky pouzivanej, moc toho nejim, v restauraci jsem nebyl tak 5 let, na dovoleny tak naposled kdyz mi bylo 10, jednu zimni bundu kterou nosim 5 let, telefon taky z bazaru. Tak jak bych si mel utahnout opasek?
03. 04. 2018 v 20:20Off-line Anonym
Tirami: Uprimne receno, o navratu do CR obcas premyslim. Konec koncu, spoustu evropanu se z UK ted vraci. Jenze jak by to bylo v realite?

Svoje bydleni bych si stezi mohl najit, protoze bych musel splacet dluhy a z toho minima co by mi zustalo bych mel stezi na najem. Kdybych sel k nekomu do podnajmu, tak bych nespal protoze bych se bal ze tam prijdou exekutori a zabavi veci ktery ani nejsou moje.

Co se tyka prace, tak jako teoreticky neco slusnejsiho bych si najit mohl protoze umim anglicky a mam dost zkusenosti ze zahranici. Jenze jak by se na mne v te praci na nejake lepsi pozici divali pokud by mi tam prisla za dva mesice exekuce na mzdu?
03. 04. 2018 v 20:27Off-line colombo  (102/192/90)
Anonyme, zatím nevíš co to je utažený opasek. Budeš to mít ještě hodně těžké.
Jak už tu zaznělo, PŘED DLUHAMA NEUTEČEŠ a jiní jsou na tom ještě mnohem hůř.
03. 04. 2018 v 20:32Off-line yperit  (91/186/68)
Anonym: taky pocházím z nefunkční rodiny,která mě zavrhla. O to lépe: mám čisté ruce v rozhodování co se životem.Na ulici jsem poznal,o čem život je. Kdybych ti měl napsat, jak moc podřadná zaměstnání jsem měl, byla by to škoda papíru. Naučil jsem si vážit vydělaných peněz. Vystudoval jsem při zaměstnání. Jestli Ti mohu poradit, najdi si přítele. Pak budete na řešení problémů dva, a ono to půjde všechno líp. Ale najdi si někoho normálního,ne děcko, které budeš muset ještě živit. Rozhodně Tě neodsuzuji, jen jsem opatrný, je tu hodně citových vyděračů. Mnoho mých prátel se vrátilo zpět domů, i když tady mají jako ty dluhy. Stálo jim to za to. A ano, i přes počáteční neúspěchy, mají teď dobré platy, protože dobře anglicky tady umí málokdo:) Tady budeš mezi jednookýma králem, tam jsi poslední z posledních. A dávají Ti to sežrat, jak píšeš.
03. 04. 2018 v 20:52Off-line colombo  (102/192/90)
Ype***: hmm, jen málo lidí je ochotno "jít do života" s po uši zadluženým člověkem...
03. 04. 2018 v 20:53Off-line Anonym
Colombo: Ono pointou je, ze cesky exekutor nema v UK naprosto zadne pravomoci, jedine co by mohl udelat je, podat zalobu v UK, jenze v pripade kdy by ta zaloba znela ze jsem nekomu dluzil par tisic Kc a on chce ted x set krat vic sam pro sebe, tak by ho ten soud poslal do p***le, asi jako v jakekoli jine normalni zemi na svete kde takove praktiky jsou ilegalni.

Urcite, vzdycky se najdou lide co jsou na tom hur, treba lidi co delaji sexualni otroky, pripadne sem znal jednoho typka z US kteryho prznil jeho ozralej fotr s kamosema, ale aspon ho matka zahranila kdyz na to prisla a pak zil s ni.
03. 04. 2018 v 20:59Off-line colombo  (102/192/90)
Anonyme, pořád čtu, jak se chceš ze svých dluhů jen a jen vykroutit. No ale pokud máš CZ občanství... Pokud se totiž oněch dluhů nezbavíš, čeká tě život psance a jak jsem již napsal, dluhy půjdou stále za tebou. To, co ti píšu, neber jako nějaké prudění, je to prostý fakt, nemluvě o tom, že je to samosebou tvůj problém.
03. 04. 2018 v 20:59Off-line yperit  (91/186/68)
Colombo: jestli poznají, že to má v hlavě srovnané, vztah si najde. Nikdo nechce být sám.
A mezi námi, je lepší mít přítele s dluhy, který je zodpovědný a splácí, než promiskuitní nezodpovědné hovado na sociálce i když bez dluhů:) On nemá šílené dluhy z podnikání( to by byl velký problém).
03. 04. 2018 v 21:02Off-line colombo  (102/192/90)
Ype***: čteš jeho komenty pozorně ? Teď jásal nad tím, že v UK nemá český exekutor pravomoce, nejsem si jist, zda to chce srovnat...
03. 04. 2018 v 21:03Off-line Anonym
Ype***: Ja jsem taky zil na ulici a tak mne to naucilo ze clovek nesmi nikdy nikomu nic ve*** a spolehat se jenom na sebe, na nic a nikoho jinyho nikdy, coz mi postavilo "lehkou" barieru mezi mnou a vztahama s jinejma lidma.

Asi pred 8-10 lety jsem se nechal premluvit ze bych s tim mohl neco udelat a zacal chodit na terapie, bral jsem to celkem poctive, jenze ve chvili kdy jsem mel vyslovit ze si jen stezi dokazu predstavit ze by mne nekdo mel rad, tak jsem to ani nedokazal rict a po te co jsem se vyhecoval k tomu abych to napsal na papir jsem z toho dostal panickej zachvat a pak mne z tech terapii vyloucili. To cloveka celkem motivuje kdyz se odhodla k tomu chodit na terapie a pak ho z nich vykopnou pro par sezenich, takze od ty doby je pro mne terapie tabu.

Navic kdyz jsem se s nekym znal a ten clovek se pak neco dozvedel z me historie, tak toho pak lidi zacali zneuzivat, takze ja se s lidma radsi uz nebavim a nikomu nic nerikam.
03. 04. 2018 v 21:20Off-line Anonym
Colombo: Zas neprehanejme, ano? Ja jsem nad nicim nejasal, jen jsem konstatoval realitu. Jako sorry, jelikoz delam nejaky ten rok v hostelu tak jsem poznal lidi snad ze vsech koutu sveta a s par lidma jsem se o tomhle trochu bavil a v zadny zemi na svete by tohle stezi proslo. Ale jak se rika, cesky trh je specificky, ze?

Nemam problem splatit dluh, mam problem platit nejakou nechutnou mafii parazitujici na lidech co se dostali do problemu.

Ziju v UK dva roky a nikomu tu nedluzim ani penny.
03. 04. 2018 v 21:27Off-line colombo  (102/192/90)
Bezdlužnost v UK tě tady neomluví :-) A s tou "mafií" nic nenaděláš, ta je všude.
03. 04. 2018 v 22:07Off-line KuBiCeQ  (26/181/77)
Kdyby ses naučil manipulaci od matky, asi bys mohl skončit lépe
03. 04. 2018 v 22:13Off-line Vsoku  (33/188/70)
Sebelítostívý trubky nemá nikdo rád, takhle si nez****áš.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
03. 04. 2018 v 22:15Off-line Dejvi555  (24/178/56)
Hledáš radu od 40 letejch balvanů, co celej život proseděly na jednom místě a nemaj o tom, co poposuješ, ani tucha... Oni tě nikdy nepochopí, nechtějí to ani vidět... Škoda, žes napsal jako anonym...
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
03. 04. 2018 v 22:32Off-line colombo  (102/192/90)
Dejvi555: já jsem dokonce ještě starší "trubka", avšak na rozdíl od mnohých z vás, nezadlužená :-)
P.S.: ale rád si přečtu rady od zcestovalé osmnáctky... :)
04. 04. 2018 v 00:39Off-line onlip  (60/180/84)
Nestačím zírat. Tirami = Tedybera, bába neschopná/neochotná živit se sama, odcházející od PC pouze při cestě na sociálku, celé dny vyvalená pod milióntým nickem na buzerantské seznamce, ignorovaná manželem i vlastními dětmi, tu radí, jak naložit se životem!
04. 04. 2018 v 00:48Off-line Peta80  (43/187/-)
Jak víš, že je to Tedybera?
04. 04. 2018 v 00:57Off-line Peta80  (43/187/-)
Jinak pro ty, co ho tady až téměř odsuzujou (myslím anonyma), zkuste si být tejden, měsíc na ulici s limitovanými fin. prostředky a pak mluvte. :) Ono se to od klávesnice v pěkně vytopeným bytečku kecá... :)
04. 04. 2018 v 01:17Off-line Anonym
Tak jedna vec je zit na ulici tyden, druha vec je zit na ulici rok a pul a hlavne se z ty ulice dostat zpatky k relativne normalnimu zivotu a dalsi vec je bejt hrozne chytrej z pohodli domova za pocitacem. Jak se to rika, po valce je kazdej general, ze?
04. 04. 2018 v 01:18Off-line Anonym
Dejvi555 : Tak nejak jsem s tim pocital, ze se tu podobni vyskytnou.
Vsoku : Hlavne jestli si z****as ty :)
04. 04. 2018 v 01:21Off-line Anonym
St63V: Tak ono je taky rozdil si posrat zivot v 50 a je rozdil mit posranej celej zivot prakticky od narozeni. Ono kdyz pak musis resit porad takovy sracky a vis by te vlastni rodina radsi nechala chcipnout nez dat najist a je jim uplne jedno jestli jeste zijes a jak zijes, zatimco si oni piskaj a valej p***le 5x do roka nekde u more tak te po nejakym case prestane bavit.
04. 04. 2018 v 01:26Off-line Dejvi555  (24/178/56)
Nechápu, proč tu každej, včetně tebe, měří kvalitu života podle výšky zůstatku na účtě. Když nic nemáš, nemaj ti co vzít. Seš svobodnej, jako opravdu málokdo v týhle společnosti. Kdyby ses pořád neupínal na vidinu lepšího života a utnul všechny myšlenky na rodinu, která ani neni rodinou, žilo by se ti líp. Chudoba je ctnost, tak na ní buď hrdej...
04. 04. 2018 v 01:38Off-line Anonym
Vzdycky je ti co vzit :) Moje vidina lepsiho sveta nespociva ve vlastneni lamborghini ale spis nejakyho zivotniho klidu :)
04. 04. 2018 v 10:15Off-line onlip  (60/180/84)
Tedybero = Tirami, proč TY lezeš na místa, odkud jsi byla tisíckrát vyhozena? Začni jinde, jak sama radíš. Psychicky ti to při tvé diagnóze nepomůže, ale někteří to oceníme.
Prosím adminy o vyvětrání prostoru.
04. 04. 2018 v 11:01Off-line i8051  (53/184/97)
To je dalsi dil tohoto? Presne to sedi, jen driv to byl Pes, ted Slave :-)

https://www.nakluky.cz/…se-povyseni/

Kdy bude pokracovani? :-)
05. 04. 2018 v 22:33Off-line idea  (38/170/-)
Já už jsem to od tebe taky dřív četl, ale mám z toho takový divný pocit, je tam plno otazníků. Podle tebe za všechno můžou rodiče, závidíš jím dovolené atd. Otázka je proč o tebe rodiče nemají zájem, co si jím provedl, že tě takhle ignorují? A co další členové rodiny? Babičky, tety... , ty na tebe taky kašlou? Já kdybych měl dítě, tak by mi určitě nebylo jedno jak mu je, jen kdyby mě něčím hodně zradil, muselo by to být něco vážného.
06. 04. 2018 v 15:38Off-line Anonym
Idea: Jako napriklad co? Zaclo to uz v detstvi, takze krom toho ze jsem se narodil jsem toho asi zas tolik moc jinyho udelat nemohl, ne?

Mel jsem jenom jednu Babicku a dve tety. Babicka umrela kdyz mi bylo 10 a teta dokonce o neco driv. S druhou nejsem v kontaktu. Bratr dostal od nasich uplne vsechno a vyhrozoval mi ze mne zabije, protoze slepice co mu snasela vejce se prej kvuli mne stresovala :D
06. 04. 2018 v 15:49Off-line Tak_Jak_Je  (23/176/67)
Lol, kolikrát to tu ještě bude? 3x ? 5x ? 8x? už to ani nečtu. pořád dokola. o ničem.
07. 04. 2018 v 23:44Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Nejde přece házet všechny do jednoho pytle, všude se něco najde.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 04. 2018 v 01:01Off-line iglw  (48/172/77)
Zkus se podívat na stránky TV Barrandov,vzniká nový pořad o exekucích,hlavně to nevzdávej!!Tam napiš svůj příběh ohledně exekucí,možná Ti pomohou!
11. 04. 2018 v 17:15Off-line Betonica  (39/191/93)
Jak to tak ctu, citim z toho jednu spolecnou vec. Sebelitost. Tohle mi znemoznilo, tohle se mi prihodilo, tamhleto me potkalo. A tak dale. No jo, jenze v zivote to tak je.

Ja na tvym miste bych si stanovil jasny cile. Splnitelny cile. Dodelal bych skole, protoze bez ni je vsechno slozity. Prestal bych skuhrat na osud a vic bych se zameril sam na sebe. Co jsem udelal proto, abych se mel dobre. Nek***izoval bych kravu manazerku nebo d***la kolegu, hledel bych na sebe. Zacit u sebe je vzdycky nejlepsi. Krok po kroku bych plnil svuj cil. Treba najit si praci za 50k mesicne, nebo koupit si barak, najit skvelou zenu. Co ja vim. Hlavne ale opakuju. Svet za tvoje trapeni nemuze. Muzeme si za ne kazdej sam. A kazdej sam se z nich taky muzeme vyhrabat.
24. 09. 2018 v 20:55Off-line Mlademil  (46/-/-)
Zkus mi napsat do zpráv. Něco podobného jsem nedávno řešil....
24. 09. 2018 v 21:19Off-line Titan24  (30/168/56)
Hmmm....dostat se na ulici, tak to raději spáchám trestný čin a užívám si klidu ve vězení, než se starat jestli přežiju další den a jaký nemoce chytnu. V base bych měl teplou sprchu, suchou postel a pravidelnou stravu. Bylo by to lepší než svoboda v chudobě. Aspoň pro mně
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload