Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Jenom si sem odložím pár myšlenek

14. 05. 2018 v 01:10Off-line Anonym
Moje nebohá duše opět potřebuje uspokojit své potřeby. I když to bude jiná potřeba, než jak jste si pravděpodobně mysleli. Můj mozek má tu vlastnost, že přemýšlí nad vším možným i nemožný a nejraději to dělá před spaním a celkem z toho mám těžkou hlavu. Tak si sem odložím pár myšlenek, aby se mi lépe spalo.
V hlavě se mi neustála přehrává můj život dokola a dokola. Analyzují se události, sleduje se příčina a následek, tolik úhlů pohledu. Lidé, které jsem za ten svůj prozatím krátký život potkal. Co jsem s nimi mohl zažít, co mezi námi mohl být, nekonečný počet kombinací. Tolik jsem toho mohl udělat. Ale život už je takový jaký je, musím se smířit s realitou.
Někdy mám pocit, jako kdybych byl prokletý. I přestože jsem si vědom toho, že lidé byli a jsou na tom mnohem hůře, takže bych měl šťastný. Ale zkrátka se někdy šťasten necítím a změnit to není jednoduché a rada "Buď šťastný, usmívej se" nepomáhá.
Jedna otravná vzpomínka se stále ráda připomíná, moje máma šla do školy, protože se dozvěděla, že jsem šikanovaný a učitelka jí řekla, že to děti jako já bývají a že to budu mít v životě těžké. Tolik lidí v mém okolí furt říkalo, že mám být jiný, rodiče říkali, že se mám podívat na ostatní děti, že proč nejsem jako oni, nemyslím jako ostatní děti v mém věku. Nechápal jsem co tím pořádně myslí, cítil jsem se z toho zmatený. Tak nějak jsem snažil být jako oni, ale stejně přetvařovat se mi vůbec nejde.
Už mám v hlavě prázdno, tak třeba někdy příště.
14. 05. 2018 v 09:47Off-line Dallas  (26/180/70)
Velmi pomáhá vytvořit si úzký okruh kamarádů, se kterými se nemusíš obávat o svoje soukromí a kteří ti pomůžou, když ti bude nejhůř ;) Zažil jsem si to taky, naštěstí už to je za mnou, a ty lidi, kteří byli zlí, jsem vymazal ze svého života. Každý je trošku jiný a s tím je potřeba se smířit :)
14. 05. 2018 v 12:01Off-line Bahutom  (35/173/60)
Za těch několik let mého života jsem pochopil, že je lepší být na okraji společnosti než v jejím centru. Mark Twain říkal: "kdykoliv se ocitneme na straně většiny, je načase se zastavit a zamyslet se". Je potřeba vnímat to, že většina, většinou pravdu nemá - je ovlivňována mnoha faktory celku...bla bla bla... každopádně tvá inteligence je vysoko nad průměrem možná sahá až na hranici geniality a když se podíváš do historie na všechny ty lidi, kteří jsou považování za geniální - málokdo z nich byl ve společnosti spokojen :) S největší pravděpodobnosti se tvůj největší potenciál skrývá v činnosti, kterou jsi ještě neobjevil :)
14. 05. 2018 v 15:40Off-line onlip  (61/180/84)
Anonym: Vedeš si dobře.
Možná ti ulehčí vidět věci jinak: Kdo ti slíbil, že budeš šťastný? Odlož očekávání. Nečekat nic znamená získat vše, rozuměj: cokoli přijde, je tu pro tebe a k tvému dobru. Definičně je.
Neřeš, co bylo, a už vůbec, co být mohlo, vše je dobré právě tak, jak je. Říkáš podstatné: být šťastný vs. cítit se šťastný. S druhým přijde první. Možná je chyba v tom slovu, že stačí spokojený, možná i jen klidný.
Před spánkem si sedni, zklidni se a vygeneruj představu: Cesta. Povrch zvol podle sebe. Okolí taky. Jdeš. Je to tvá cesta. Jdeš. Periferně vnímáš, co je kolem. Nehodnoť. Nečekej. Jen se dívej, vnímej. Neotáčej se. Jdeš. Nezastavuj. Jdeš. Jen se dívej. Nehodnoť. S každým krokem nový podnět, nový horizont. Užívej si ten pocit. Je to tvá cesta. Pak zastav, sehni se na čtyři, hlavu až k zemi ve směru chůze, cítíš její vůni, je to tvá cesta. Děkuj jí, vede tě. Řekni jí, co jí chceš říct, je to tvá cesta. A pak zase pokračuj. Neohlížej se, nehodnoť, jen vnímej. Že nic neděláš? To není pravda, jdeš. Není to tupé rezistentní bytí, ale konání, bytí k věci. Život jako naplňování horizontů, jež se otvírají, tak by to řekl Patočka.
Bahutom má pravdu. Nedávno tu psal Ype***, že člověk je povinen udělat vše, aby se měl dobře. Přeložil jsem si to: Je povinen udělat vše, aby byl spokojen. A to už máme ve svých rukou.
15. 05. 2018 v 12:38Off-line BussterX  (103/130/150)
Já si před spaním vyhoním a usnu jak mimino :P
15. 05. 2018 v 14:03Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
To s tím nonstop přemýšlením, kdy mozek neumí "vypnout" a přemýšlí nad všema možnýma i nemožnýma kravinama a to zejména před spaním, kdy má na to nejvíc klidu a ty následkem toho nemůžeš usnout, tak myslím, že takovu formou nespavosti trpí velké procento lidí.
15. 05. 2018 v 18:23Off-line Mic2000  (28/170/85)
Anonyme, pokud chceš, rád si s tebou o tom promluvím
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload