Cítili jste se někdy během svého života sami?

22. 06. 2018 v 16:13
Anonym

Ahoj, zajímal by mě Váš názor na tohle video: https://www.youtube.com/watch?…
Co si o tom myslíte? Cítili jste se někdy během svého života sami? Jaké to je bydlet sám v bytě/domě?
Co si o tom myslíte? Cítili jste se někdy během svého života sami? Jaké to je bydlet sám v bytě/domě?

Když dlouho žiješ bez lidí, tak si zase říkáš pravý opak. :-P
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit

Sam se rozhodne necitim. Mam spoustu kamosu, treba financak, CTU, OUUO a dalsi. Stale mi pisou a chteji si povidat :-)
Souhlasím - 8 • Nesouhlasím
Nahlásit

Samota je mi dobrým přítelem a zná mě lépe než kdokoliv jiný.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit

Cítíš se sám? Zkus nepodat daňové přiznání :)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

To že niekomu niekto píše neznamená, že nie je sám :-D
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Na svém zaměstnání nejvíce oceňuji to,že dělám sám. Mám vlastní kancl, práci,které nikdo tady nerozumí,volnost jak v pohybu tak v pracovní náplni. Když chcu pokecat,zajdu si na kus řeči,ale to je všechno. Nikdo mě když nechci,nerozptyluje. Doma taky jsem spíše sám,nemusím jako partner být středem nějakého kokektivu a furt se motat mezi lidma.

23. 06. 2018 v 08:38
Anonym

Děkuji za Vaše názory. Jelikož jsem ještě osmnáctileté děcko, tak si nedokážu představit žít sám, protože zatím žiji s rodinou. Vím, že si člověk možná zvykne a jak píšete taky záleží na druhu zaměstnání, ale i tak bych žít dlouhodobě sám nedokázal. Už jen když trávíte sami volný čas je dost na nic, že nemůžete s nikým sdílet své pocity a hlavně pocit štěstí.
Můj příspěvek se netýká jen toho, když nemáte přítele, ale celkově samoty (tzv. když se cítíte sami).
Můj příspěvek se netýká jen toho, když nemáte přítele, ale celkově samoty (tzv. když se cítíte sami).
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit

Loneliness:samota je dobrá v tom,že Tě donutí přemýšlet o sobě a o světě okolo a pochopit tak lépe sebe sama. Když dělám důležité rozhodnutí ,jedu se projet na kole a pak mně vždycky něco napadne. V sociální izolaci nejseš,máš rodiče a taky doufám kamarády.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

Lolelinessi, každý to má nastavené trochu jinak. Někteří se mohou cítit osamocení i uprostřed davu, pro jiné je rušivým elementem přítomnost kohokoli dalšího.
Pokud se pracovně (i ve škole) pohybuješ mezi lidmi a jsi nucen s nimi neustále komunikovat, pak je pravděpodobnější, že si budeš chtít od nich následně odpočinout - ale zase to neplatí u všech. Někdo řeší špatnou náladu couráním u řeky či po lese, jiný se potřebuje "vykecat" ostatním a jde mezi lidi do hospody. To se fakt nedá zevšeobecnit.
Pokud se pracovně (i ve škole) pohybuješ mezi lidmi a jsi nucen s nimi neustále komunikovat, pak je pravděpodobnější, že si budeš chtít od nich následně odpočinout - ale zase to neplatí u všech. Někdo řeší špatnou náladu couráním u řeky či po lese, jiný se potřebuje "vykecat" ostatním a jde mezi lidi do hospody. To se fakt nedá zevšeobecnit.
Nahlásit

Dneska člověk může být i sám,ikdyž sám není, díky sociálním sítím a mobilům!!
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Cítil, cítim a určitě i někdy budu cítit.. o tom nepochybuju.
je dobré mít soukromí, ale být izolován je hruza..
je to jen psychickej stav.. ten se dá vyřešit naštěstí. bouhžel někteří takovouto prkotinu řeší práškama...
je dobré mít soukromí, ale být izolován je hruza..
je to jen psychickej stav.. ten se dá vyřešit naštěstí. bouhžel někteří takovouto prkotinu řeší práškama...

Myslím, že to dost závisí na tom, jak kdo žijes. Je jasný, že lidi, který mají v pohod rodinu, přítele, kamarády jsou rádi za trochu klidu a ticha.
Já třeba žiju už 4 roky sám v bytě. A je to zkrátka nepříjemný, když vím, že na mě doma nikdo nečeká, že si nemám s kým pokecat, s kým se sdílet. Nemám motivaci se o sebe starat, vařit, uklízet, atp., protože když jsem sám, nemám pro koho to dělat. A jak už zde bylo zmíněno - je rozdíl mezi známými/kamarády a přáteli. Takže ano, pro mě je samota znučující a před dvěma lety jsem měl období, kdy jsem trpěl depresemi a úzkostmi. Naštěstí už jsem to trochu přkonal, ale je to pořád hnusný žít sám.
Já třeba žiju už 4 roky sám v bytě. A je to zkrátka nepříjemný, když vím, že na mě doma nikdo nečeká, že si nemám s kým pokecat, s kým se sdílet. Nemám motivaci se o sebe starat, vařit, uklízet, atp., protože když jsem sám, nemám pro koho to dělat. A jak už zde bylo zmíněno - je rozdíl mezi známými/kamarády a přáteli. Takže ano, pro mě je samota znučující a před dvěma lety jsem měl období, kdy jsem trpěl depresemi a úzkostmi. Naštěstí už jsem to trochu přkonal, ale je to pořád hnusný žít sám.

St63v.. a nebo to je kvuli tomu že se s tebou bavit nikdo nechce :D a ne že je to věkem:D
Nahlásit

Sorry, ale já mám kamarády co už jsou buď zadaní a nebo zadaní v životě nikdy nebudou :D takže o ně moc nepříjdu :D
st63v.. je to prostě o tom mit dobre vztahy mezi ostatníma. :)
st63v.. je to prostě o tom mit dobre vztahy mezi ostatníma. :)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

A ty to vidíš zase starýma očima.. my si určitě na seznamování s bývalími kamarady najdem applikaci :) nikdo neřeší v mem věku orientaci jako nemoc.
mi nebudem pít pivo, ale opravdovej alkohol :D mladym často pivo nechutná. my jsme trochu jiní.. ja bych to nazval evoluce :D my budem mít umělou inteligenci ktera nam bude dělat společnost..
Zní to všechno na hlavu? jasně že jo :D ale tak to funguje.. socialita se časem mění a nevíme jak to všechno bude vypadat u nás.. nemužem aplikovat vaše zkušenosti na nás. máme zcela jiné podmínky a hodně to i ovlivňuje existence technologie.
mi nebudem pít pivo, ale opravdovej alkohol :D mladym často pivo nechutná. my jsme trochu jiní.. ja bych to nazval evoluce :D my budem mít umělou inteligenci ktera nam bude dělat společnost..
Zní to všechno na hlavu? jasně že jo :D ale tak to funguje.. socialita se časem mění a nevíme jak to všechno bude vypadat u nás.. nemužem aplikovat vaše zkušenosti na nás. máme zcela jiné podmínky a hodně to i ovlivňuje existence technologie.
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Stv:mezi náma,jak se můžeš kvalitně starat o matku a něco dělat kolem chaty,když 24/365 dní trávíš tady na seznamce..
Nahlásit

Eskymáci měli takovej hezkej zvyk - když byl člověk starej a nemohoucí, rozloučil se s rodinou, všichni ho objali a rozloučili se a stařeček odešel důstojně umrznout do vánice... a blízcí na něj pak po večerech vzpomínali a měli ho rádi... kdyby jim zůstal na obtíž, asi by ho tak rádi neměli...no ale my nejsme eskymáci, žijem si tady v evropě jak prasata v žitě (zatím, ještě není arabská furt) a můžem si dovolit například živit v ústavech dementní děti který se vůbec neměly narodit a platit jim celej život pečovatele a stavět chráněné byty... ne každej se může, chce a umí starat o svý nemocný starý rodiče, ale pokud do toho někdo jde, zaslouží uznání (i kdyby měl za to příspěvek od státu, není co závidět), klobouk dolů esteve
Nahlásit

Stv:řeknu Ti jedno velké tajemství,nejsi jediný,kdo se stará o matku s Alzhaimmerem(anebo jak se to správně píše) už hromadu let-asi tak. A chodit do práce,dělat kšefty,mít soukromý život a ještě trávit čas 24/365 dní na seznamce-to nedokážu časově skloubit ani já-a to jsem myslím za ta léta v zorganizování volného času dost dobrej..
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

De ti to kloubení dobře ype***e, si tady furt :D
Nahlásit

Busterx:není pravda: jsem tu jen v určité časy,stejně jako teď-když mám klidný pracovní den-ale to tenhle není,protože si musím jít domů odskočit složit 2 palety stav. materiálu:)

Stv: materiál kupuju-mám spoustu nepřátel a tohle by byl nejjednodušší bič,který bych si na sebe ušil:) Za 30 minut budu skládat 86 pytlů zdící malty a suchého betonu.Ještě musím nahlásit odchod z baráku a jestli to vyjde,kolem 11.00hod. Vás tu budu svojí přítomností oblažovat dál,a to až do 13.00hod.,kdy konečně půjdu domů:)

Čekal jsem jak d***l od 9.00hod do 10.00hod na auto,které stejně přijelo až v 11.30hod,tak jsem se jen hezky prošel a materiál teď skládají kamarádi.Jako každý rok,věnuju se v létě stavbě a opravám. A začal jsem o něco dříve,abych si užil i dovolené,jestli vše půjde lépe než dnes:)
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.