Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu NaKluky.cz s užitím cookies souhlasíte. Další informace
Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 

PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Zapomněl jsi heslo?
Onload

Kam se poděli všichni kuchaři?

23. 06. 2018 v 12:29Off-line manager52  (56/182/-)
Již delší dobu sháním posilu kuchařů a nikde nejsou k mání. Kam se všichni poděli, že nechtějí stálou práci a výplatu oficiálně? Najde se nějaký zde?

Představujeme naše rádce…

Poradna je tu pro vás - můžete se zde ptát na své problémy, zvídavé dotazy nebo jen necíleně diskutovat či radit druhým.

Radek Řadu let se věnuje problémům ve vztazích a milostném životě.
23. 06. 2018 v 12:34Off-line iglw  (43/172/74)
Nevím kde,ale prý se v Čechách zavírají hospody,nejsou kuchaři!Nebo utíkají za hranice naší vlasti.
23. 06. 2018 v 12:38Off-line iglw  (43/172/74)
Nikomu se nechce tvrdě pracovat,ikdyž u jídla je vždy dobře!
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
23. 06. 2018 v 12:42Off-line manager52  (56/182/-)
Je to hrozný ale je to fakt. Nikomu se nechce dělat a kór ve velkých vývařovnách.
23. 06. 2018 v 12:43Off-line yperit  (86/186/68)
Manager: kde jsou všichni kuchaři,zedníci,stolaři,elektrikáři? Sedí buď v kancelářích a dělají něco úplně jiného za rozhodně zajímavější peníze, anebo řídí vlastní firmy a na práci mají cizince. Sám potřebuji vyzdít několik oblouků a dělám si je sám,protože nikoho nelze sehnat a když jo,tak jsou to takové typy,že bych je za branku rozhodně nepustil.
23. 06. 2018 v 14:09Off-line TomulaKujva  (17/175/72)
Já dělám kuchaře a pizzare už rok a mužů říct ze je o nás fakt zájem. Je nás už hold málo no.
23. 06. 2018 v 17:41Off-line ellvin  (17/189/64)
Kuchařina je děsná otročina. Studuji veřejnoprávní činnosti. Obor, který má budoucnost ;-) kuchařina, no... kuchařů není nikdy dost, ale já se vidím někde na úřadě, né za plotnou ;-)
23. 06. 2018 v 18:22On-line St63V  (54/-/-)
Záleží, kolik se kuchařům platí za vaření v restauracích. Pokud sháníš kuchaře, asi málo platíš, jinak by ti neutíkali.
23. 06. 2018 v 18:47Off-line manager52  (56/182/-)
St63V: naše firma platí oficiálně a na smlouvu. Vše přiznané ne jako ti v hospodách minimální mzdu na smlouvu pak ostatní na černo. A nebo dokonce úplně zaměstnávají na černo.
23. 06. 2018 v 19:06On-line St63V  (54/-/-)
Pokud kucí se vyučí na obor kuchař- číšník. Radši jsou na place, jelikož rádi komunikují s lidmi, případně naváží kontakt. V kuchyni maximálně naváží na váze.

Teď jde o to zda píšeš pravdu, jelikož internet i tu snese všechno.
23. 06. 2018 v 19:50Off-line manager52  (56/182/-)
St63V: Já nemám proč nepsat pravdu, protože stejně by se zde lež provalila a to nemám zapotřebí. Klidně se podívej do inzerátů sekce práce.
23. 06. 2018 v 20:31On-line St63V  (54/-/-)
Každý zaměstnavatel (možn i vaše společnost) mnohdy v inzerátu neupřesní podmínky.To, co jsi napsal je jen na smlouvu. Ovšem smlouva může být všelijaká. Může v ní být napsáno, že kuchař po skončení směny musí umýt nádobí, vytřít podlahu a podobné, co by měl dělat pomocný personál.
Znám kluka ( číšníka), který na smlouvu musel chodit o dvě hodiny do práce dřív a po skončení směny odcházel o další 2 hodiny ( musel vytřít celou hospodu) a před předáním směny se jeho práce ještě prodloužila. K tomu byly ještě sankce za rozbité nádobí a sklenice a další. Takže plat za tu snahu nic moc.

Takže suma sumárum, jak to říkal Čtvrtníček:
Od camcaď, po camcaď.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
23. 06. 2018 v 20:57Off-line T-o-m-a-s  (18/180/70)
Pracuji už 3 roky v restauraci jako čišník , pracoval jsem na více podnicích a pokud vám daji 100/ hodinu tak je člověk rád....bohužel díky pana Babiše vymizeli lidé z hospod a zaměstnavatel jasně pověděl že nam němuže dát více protože nejsou hosté a není tržba. Kuchaři jsou placeni ohodně lépe když má za víkend 6 000 kč a čišník 3 000 kč tak to je nespravedlnost trochu. A pokud si řikate čišník má dyška nemá když nejsou hosté tak nemá když odchazím a mám za víkend dýška 800 kč.
23. 06. 2018 v 22:07On-line St63V  (54/-/-)
T-o-m-a-s, kolik máš celkem hodin za měsíc/ plat?
24. 06. 2018 v 01:24Off-line T-o-m-a-s  (18/180/70)
15 smen vychází 15 000 kc
24. 06. 2018 v 08:06Off-line Z.M.R.D  (44/181/80)
Čtyřicetiletý kuchař, který se od vyučení plně věnoval oboru je na vyšším postu a někdy sedmnáct hodin prakticky bez přestávky, proplacených sobot, nedělí, přesčasů, v horku, průvanu, chladu, už moc lidí dělat nechce ani za tu cenu, že ho starší kolega chce učit.
24. 06. 2018 v 08:37Off-line Mirek.H  (25/175/62)
Sám v gastronomii pracuju a musím říct, že to mnohdy není nic jednoduchého. Obzvláště když je hodně práce, zákazníci, rauty, cateringy,... člověk si za celý den ani nesedne, oběd si sní v rychlosti během 5 minut ve stoje, v kuchyni je vedro k padnutí, stres,... Neříkám, že je to tak stále, jsou i dny, kdy toho není tolik, mám dobrého šéfa a oproti předešlému místu, kde jsme měl odpracovaných 250 hodin za měsíc jsem na tom teď ještě dobře. Není to úplně to, co bych chtěl dělat (respektive obor mě baví, ale raději bych bral jiné zaměření), ale člověk se nějak živit musí. Jenom, bohužel, mnozí nedokáží ocenit, jaká je to práce.
24. 06. 2018 v 09:05Off-line yperit  (86/186/68)
Chodím na obědy do jídelny přes cestu,vede to chlap,který mě kdysi zaměstnával,,má přes 40,umí všeho všudy jen asi 5 jídel a to ještě ani ne dobře uvařit-za ty léta žádný posun ve vaření,když jsem se ptal proč-je to jedno,lidi to stejně sežerou-tak mně to urazilo a chodím jinde.Prostě když lidi budou platit za sračky,kuchaři nejsou nuceni na sobě jakkoliv pracovat.
Taky jsem dlouho jezdil na kole na Landek na obědy-no a vidíte,ve čtvrtek jsem přestal,protože změnili kuchaře,z jídelního lístku odstranili ryby-a už tam není nic,co by mě donutilo sednout na kolo a jet tam obědvat.
24. 06. 2018 v 09:34Off-line Z.M.R.D  (44/181/80)
Pokud zaměstnavatel nastaví nízkou kalkulaci pokrmu a zkrátí potřebný čas na jeho přípravu, tak je na kuchaři, zda je ochoten, či nikoli ono nekvalitní jídlo "vyrobit":-)
24. 06. 2018 v 09:49Off-line yperit  (86/186/68)
Z.M.R.D.: smutné na tom je to,že abych se dobře najedl,je nejvyšší čas se naučit konečně vařit.Protože jestli mám žrát sračky venku nebo doma,najím se raději doma.
24. 06. 2018 v 09:53Off-line manager52  (56/182/-)
Tak koukám, že nikdo nepochopil to co jsem zde chtěl a na co jsem se zde ptal?
24. 06. 2018 v 09:57Off-line Z.M.R.D  (44/181/80)
Yperit:...no stále je to věcí času a energií:-)
24. 06. 2018 v 10:02On-line St63V  (54/-/-)
Tomáš, za patnáct? S přesčasama, tak bych šel rovnou dělat někam do fabriky, či k soukromníkovi a věř, že bys za průměrný měsíční fond + ty samé přesčasy vydělal podstatně vyšší plat, než tu almužnu, kterou teď dostáváš. A mimo to si můžeš o svém volnu přivydělávat řemeslem.
A mimo jiné, kdybys byl propuštěn měl bys podstatě vyšší podporu v nezaměstnanosti.
24. 06. 2018 v 10:11Off-line yperit  (86/186/68)
Z**d: moje drahá polovička má naštěstí čistě dívčí zájmy, a je pravdou,že i když vůbec neumí vařit,o to raději řádí za plotnou a pak já a pes čekáme,co z toho bude:) umím luxusně škrábat brambory a tím to končí:)
24. 06. 2018 v 10:13Off-line Z.M.R.D  (44/181/80)
Yperit:...tak to mrkev neostrouháš:-)
24. 06. 2018 v 10:14Off-line manager52  (56/182/-)
Ano dnes je to tak, že kuchaři jsou značně podhodnoceni a bohužel je to vina nás všech co si to necháváme líbit. Restauratéři by si měli uvědomit to, že jejich byznys stojí na kuchaři a jeho výrobcích, které každé je originál a ne nějaká pásová výroba. Pokud se kuchaři nechají vydírat tím, že jim zaměstnavatel bude platit na smlouvu pouze almužnu a pak jim bude dávat peníze bokem, tak se nic nezmění. Kuchařská práce je nedoceněna už od doby co vůbec existuje a nikdo s tím nic nedělá a neudělá. Měli by si úřady došlápnout na ty co svůj personál platí dvojím způsobem.
24. 06. 2018 v 10:16Off-line manager52  (56/182/-)
T-o-m-a-s: a to máš čistého a nebo hrubého? A za kolik odpracovaných hodin?
24. 06. 2018 v 10:19Off-line Z.M.R.D  (44/181/80)
Manager52: ta doba přichází. Nelze celý personál nahradit ukrajinskými brigádníky.
24. 06. 2018 v 10:20On-line St63V  (54/-/-)
Manager52, ale jsou kuchaři, kteří vydělávají velmi slušné peníze, ale taky za těmito penězi jdou. Samozřejmě musí umět vykouzlit kvalitní jídla, ne jen ohřívat kupované polotovary. Či dělat omáčky alá Solamyl.
24. 06. 2018 v 10:27Off-line manager52  (56/182/-)
Z.M.R.D: Já ukrajinský personál na přípravu českých jídel nepotřebuji. Možná když bych chtěl vařit ukrajinskou kuchyň. Tady je potřeba aby si všichni kuchaři a číšníci uvědomili to, že práce za černé peníze se jim ale do budoucna vůbec nevyplatí. Není z toho nemocenská ani důchod a dovolenou to už vůbec ne. Dovolenou si jak já vím musí napracovat za nějakého kolegu a pak si může zůstat třeba 14 dní doma ale těch 14 dní si pěkně odmakal a kolega za něj v tu dobu maká a tak to jde pořád dokola. Takže žádná zákonná dovolená ale náhradní volno.
24. 06. 2018 v 10:27Off-line yperit  (86/186/68)
Manager:nezlob se,ale vidím v tom chybu ze strany zaměstnavatele. Když mám lidi,kteří jsou mi schopni vydělat peníze, tak je na rukách nosím,aby mi podávali co nejvyšší výkony a ne chování,které tu bylo dlouhá léta normou.Znám firmy,kde se zaměstnaci problém nemají,protože si majitel dobře spočítal,co se mu vyplatí. Ale většina se jen povyšovala a dávala najevo,jak jsou pro ně zaměstnanci zbyteční. No tak teď si opět můžou vyhrnout rukávy a začít dělat,anebo zavřít krám:)
24. 06. 2018 v 10:35Off-line Z.M.R.D  (44/181/80)
Manager52: ukrajinský personál vykonává v hotelnictví a restauratérství pomocné neodborné práce. Důvodem je většinou jazyková bariéra starší pracovité generace, ta mladší, už tuto práci zpravidla odmítá.
24. 06. 2018 v 10:37Off-line manager52  (56/182/-)
Z.M.R.D: tak já už znám i případy kde dokonce vaří, protože si majitel nechce řádně zaplatit vlastní personál.
24. 06. 2018 v 10:38Off-line manager52  (56/182/-)
Tak už bych byl velice rád, pokud by se zde našel kuchař, který by to chtěl třeba u mně zkusit.
24. 06. 2018 v 10:40Off-line Z.M.R.D  (44/181/80)
Manager52: co třeba rozšířit onu nabídku o ubytování? To už by mohlo některé do Prahy přilákat:-)
24. 06. 2018 v 10:42Off-line manager52  (56/182/-)
Z.M.R.D:Tak ubytování by bylo možné ale bohužel placené.
24. 06. 2018 v 10:52On-line St63V  (54/-/-)
Kde jsou ty doby, kdy si majitel vážil personálu, dal jim ubytování, jedli u jednoho stolu, popř. je svážel do zaměstnání z vlastního.
Protože si byl vědom, že mu dělají kšeft.
24. 06. 2018 v 11:01Off-line Z.M.R.D  (44/181/80)
Manager52: upřímně. Za 25 000,-Kč. hrubého šéfkuchař v Praze pracovat nebude.
24. 06. 2018 v 11:05Off-line manager52  (56/182/-)
Z.M.R.D: Ale to je za 8,5 hodiny denně, pouze ranní a víkendy a státní svátky volné.
24. 06. 2018 v 11:11Off-line Z.M.R.D  (44/181/80)
Manager52 : jistě a kam za ten zbytek po zdanění, ...zaplacení nájmu, ...v Praze vyrazíš?:-)
24. 06. 2018 v 11:12On-line St63V  (54/-/-)
Proč 8,5 hodiny, když pracovní doba je 7,5 h bez 1/2 hodinové přestávky na odpočinek.
Ty je necháváš nadělávat přestávky, jak ubohé.
24. 06. 2018 v 11:12Off-line manager52  (56/182/-)
Koukám, že je zde už debata o ničem a nemá to cenu. Pokud by někdo chtěl pracovat a dozvědět se více a přijít se podívat dejte mi vědět.
24. 06. 2018 v 11:14Off-line manager52  (56/182/-)
St63V: Pokud nevíš tak pracovní doba je při jednosměnném provozu 40 hodin respektivě 42,5 hodiny týdně.
24. 06. 2018 v 11:14On-line St63V  (54/-/-)
Couváš do své ulity. Vydřiduchu.?
24. 06. 2018 v 11:14Off-line Z.M.R.D  (44/181/80)
Manager52 (56/182/-)
Hledám

Šéfkuchaře a Kuchaře na doplnění týmu

Pracovní doba pouze ranní pondělí až pátek/ Celá mzda přes pásku | Vaříme bez náhražek |
Používáme čerstvé suroviny |

Šéfkuchař: 25.000, 00 Kč hrubého a čtvrtletní prémie - kuchař s praxí
Kuchař/ka: 20.000, 00 Kč hrubého a čtvrtletní prémie - možno i po vyučení zaučíme

smlouva na dobu neurčitou
mzdu vždy 10. den v měsíci na vámi zadaný účet

25 dní dovolené v letních měsících červenec a srpen
zaměstnanecká strava
Místo práce: Praha 1

Náš základ je česká kuchyně, denně budete připravovat stovky porcí hotovek. Máme pevně daný jídelníček pro všechny menzy jednotný a minutky a veganská jídla jsou na nápaditosti šéfkuchaře a snažíme se přizpůsobit zákazníkům i sezóně.
Co Vás čeká:
Vaříme bez náhražek a od základu, dle tradičních receptur.
Hodili by se nám:
Kuchaři, kteří umí vařit ve velkém zejména českou kuchyni a chtějí vařit z čerstvých surovin. Pokud se doma rádi chlubíte počty navařených porcí, u nás budete lámat osobní rekordy.
24. 06. 2018 v 11:17Off-line manager52  (56/182/-)
St63V: Tak aby bylo jasno nejde o soukromou společnost ale o státního zaměstnavatele. Tak se dodržuje zákoník práce.
24. 06. 2018 v 11:19Off-line manager52  (56/182/-)
Z.M.R.D: To má znamenat co, že si zde zkopíroval inzerci? To má být jako propagace inzerátu?
24. 06. 2018 v 11:21Off-line Z.M.R.D  (44/181/80)
Manager52: zveřejnění neplaceného, ale příspěvek může být odstraněn:-)
24. 06. 2018 v 11:23On-line St63V  (54/-/-)
24. 06. 2018 v 11:26Off-line manager52  (56/182/-)
Z.M.R.D: Ne dobře díky za propagaci zde. Víš doopravdy je mi divné, že nikdo nechce pracovat ve státním a za pravidelnou mzdu i když vím, že to není žádná sláva ale je zde pravidelná pracovní doba pouze pondělí až pátek, víkendy volné, státní svátky volné vše placené a 25 dní dovolené a čtvrtletní pravidelné prémie. Beru i kuchaře po vyučení, který chce v tomto oboru pracovat a chce získat praxi, kterého si zaučíme.
24. 06. 2018 v 11:27On-line St63V  (54/-/-)
Manager52, myslíš, že někomu se chce v dnešní době lámat osobní rekordy a ještě k tomu v zaměstnání?
To není zrovna moc motivační inzerát s vidinou otrocké práce na plný úvazek.
24. 06. 2018 v 11:30Off-line Z.M.R.D  (44/181/80)
Manager52: nezbývá, než pořát hodně štěstí při hledání kuchaře, ale i partnera tvých kritérií.
24. 06. 2018 v 11:32Off-line manager52  (56/182/-)
St63V: Prosím nechtějte se mnou diskutovat o zákoníku práce, když evidentně nechápeš jeho znění. Přečtěte si to znovu a pořádně.
24. 06. 2018 v 11:33On-line St63V  (54/-/-)
O lámání osobních rekordů tam není ani zmínka.
24. 06. 2018 v 11:35Off-line manager52  (56/182/-)
St63V: asi jste moc nepochopil tu poslední větu inzerátu. No škoda. Nikde zde není nic o otrocké práci ale o tom, že vaříme mnoho porcí obědů denně.
24. 06. 2018 v 11:37On-line St63V  (54/-/-)
Ale chlapče tohle není inzertní oddělení, ale poradna. Tak si běž laskavě stoupnout do fronty. Ok?
24. 06. 2018 v 11:42Off-line manager52  (56/182/-)
St63V: Děkuji za vysvětlení jdu do fronty.
Přihlaš se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2018 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload