Laser a gravírovací mašiny

Zdravíčko chlapci,
chtěl bych se zeptat zda někdo z vás neví jak funguje laserová nebo gravírovací mašina na dřevo. Je to jako s CNC? Že je potřeba programátor aby naprogramoval daný program pro výrobek? Nebo při tom gravírování ten obrázek nějak "vložíte" do toho systému té mašiny a obrázek se vygravíruje? Vrtá mi totiž hlavou, když si někdo chce nechat vygravírovat portrét, tak jak by ten portrét někdo programoval. Děkuji. :-) (hledám normální, inteligentní odpovědě, né odpovědě nějakých dementů)
chtěl bych se zeptat zda někdo z vás neví jak funguje laserová nebo gravírovací mašina na dřevo. Je to jako s CNC? Že je potřeba programátor aby naprogramoval daný program pro výrobek? Nebo při tom gravírování ten obrázek nějak "vložíte" do toho systému té mašiny a obrázek se vygravíruje? Vrtá mi totiž hlavou, když si někdo chce nechat vygravírovat portrét, tak jak by ten portrét někdo programoval. Děkuji. :-) (hledám normální, inteligentní odpovědě, né odpovědě nějakých dementů)

Už za tú poznámku v zátvorke si priamo žiadaš odpovede dementov ;)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

St63V - děkuji za tvůj komentář, autogramy někdy příště. Hezký večer.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

St63V - vono už to dnes bude vypadat, že proti tobě něco mám, a zatím toho není tak moc, aby to stálo za řeč :D ... nicmééééně musím podotknout, že google je stále méně, než pokec s někým, kdo věci rozumí a má zkušenost :) Je potřeba chápat lidi jako individua... každého naprosto specificky. A jsou lidé, kterým vyhovuje strejda google a jsou lidé co chtějí někoho s kým si o věci promluví, doptají se na detaily, které třeba neví ani google atd. :)
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit

Tohle snad ani není možné, takhle stupidní dotaz jsem snad v životě neviděl. Ne.. programátor na to není třeba, stačí si stáhnout software na převod buď z 3D na g.code, nebo z 2D na g.code -.-" Ps. existuje něco jako google, vyzkoušej to, je to vážně pecka
hledám normální, inteligentní odpovědě, né odpovědě nějakých dementů)
ps. demente
hledám normální, inteligentní odpovědě, né odpovědě nějakých dementů)
ps. demente
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Serte na něj mu zadarmo radit... když chce dělat byznys tak ať si zaplatí za know-how :D
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Tata ta mamašina na dřevo se na dřevo při šrobujenebo s e s tim to dřebo mele nebo tak něco né? Nene bo se s tim melou ty vodpovědě, ne? ty nedementní odpovědi.
Twl, prej Ing!
Twl, prej Ing!
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

CNC obráběcí stroje-pomocí několikaůrovňových fréz a pil dochází k opracování materiálu ddle programu,zadaného ve stroji. Programy si můžeš koupit anebo sám naprogramovat vložením parametrů dle kusovníku.Je to vlastně kombinace spodní frézy,horní frézky(gravírovací) a skracovací pily ovládáná programem. Práce se strojem je velmi jednoduchá a nevyžaduje žádnou spec.údržbu,též je velmi skladný a vejde se v pohodě do garáže. Já mám kopírovací čtyřhranku.
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Ing:na gravírování-na každý vzor musíš mít program-t.j.: proto jsou lepší na velké série než na kusovou uměleckou výrobu,více casu by jsi strávil programováním vzoru než jeho vlastním rytím-jsou ideální třeba na dřevěné hračky atd.
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Vřele děkuji všem inteligentním, kteří mi odpověděli a ten póvl který to tu komentuje, tak ať se příště prosím zdrží svých komentářů :-) Děkuji :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Tak koukám, že je to tady zase samej odborník. Gravírovací mašina pracuje s křivkama. Takže potřebuješ soubor *.ai, *.cdr, umí to i z pdfka. Některý sw umí i naskenovanou bitmapu. V případě 2D grafiky nic programovat nemusíš a u PC může sedět cvičená opice.
Stv: když už se pořád oháníš googlem, zkus si najít, jak se ta technika skutečně jmenuje. Je to gRavírování :D A protože jsi ten svůj odborný termit použil 3x, výmluva na překlep tentokrát nejspíš fungovat nebude ;) Jsem grafik, takže o různých způsobech tisku si klidně poklábosím ;)
Honzo, nevím, co se ti stalo, ale měl by sis co nejdřív zaš*kat. Vždycky jsi mi připadal jako rozumnej kluk, ale poslední dobou jsi protivnej jak stará panna.
Toť vše, co jsem měl na srdci. A jak říká můj oblíbenec Eric Cartman: "Seru na vás, jdu domů." :D
Stv: když už se pořád oháníš googlem, zkus si najít, jak se ta technika skutečně jmenuje. Je to gRavírování :D A protože jsi ten svůj odborný termit použil 3x, výmluva na překlep tentokrát nejspíš fungovat nebude ;) Jsem grafik, takže o různých způsobech tisku si klidně poklábosím ;)
Honzo, nevím, co se ti stalo, ale měl by sis co nejdřív zaš*kat. Vždycky jsi mi připadal jako rozumnej kluk, ale poslední dobou jsi protivnej jak stará panna.
Toť vše, co jsem měl na srdci. A jak říká můj oblíbenec Eric Cartman: "Seru na vás, jdu domů." :D
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

Fšem kteří vodpověděli inteligentní vodpovědě se děkuje, co vodpověděli vodpovědě neinteligentní dáme černý puntík... co byly vodpovědě inteligentní poznáme podle toho jestli byly užitečné podnikavému podnikavci ing či nikoliv... :D tak třeba vám pak zadarmo něco vygravíruje :D no to asi ne, to by nesměl mít v profilu "Jde o to udělat z podnikání a obchodu celoživotní.... cosi"
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Ty voe esteve já grafiku upe náhodou mám jako zdroj obživy, a vo gravírování pomocí nějakých CNC mašinek nevím ani ťuk, ani to nepotřebuju... obvykle dělám v bitmapové - rastrové grafice, když to má bejt návrh na pamětní plaketu třeba tak to vím samozřejmě předem a dodám to ve vektorové grafice když na tom trvají a víc vědět nepotřebuju... tady pan ing má zřejmě podnikatelský záměr koupit ňákou mašinu a dělat na kšeft nějaký dárkový sračky... asi s portrétama jak psal nahoře, asi podle fotek řek bych... páč je gravírování něco jak rytina, tak nepotřebuje programátora ale potřebuje grafika kterejmu z fotky udělá něco použitelnýho jako předlohu pro rytí - gravírování, pár minut práce... ale grafici sou kurwa stráááášně drazíííííííí :P ale to mu udělá kdejakej žáček co trochu umí z fotošopem:D
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

Jsem si onehda koupil na alikovi 3 osou potvoru, sice ne primarne na gravirovani, ale na obrabeni plastovejch krabicek (proste ta hovada, co ty krabicky vyrabi tam nedelaj diry v miste, kde potrebuju zrovna ja :-) ), nicmene umi i toto gravirovani. Staci jen upnout gravirovaci frezu a muzes si hrat. Pro fajnsmekry jde jeste dokoupit ctvrta osa, ale to uz na moji potrebu nebylo. No a pak jsem tomu nasypal Gcka z Cadstaru a ono to i funguje. Strategie pokus-omyl funguje. Pokud ale chces delat gravirovani na hlinik nebo jiny kovy a to v maly hloubce, tak to pak asi lejzrovou. Ta bude zrat stejna data :-)
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.