Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Lidé z měst

06. 07. 2018 v 08:47Off-line Anonym
Chtěl Bych se zeptat jak je možné že Pražáci poznají když někdo není z Prahy na 1. Pohled. Já se v Praze narodil ale nebydlím tam a vždy když tam jedu třeba za babičkou tak lidi na mně blbě koukaly. Po tom co jsem tam začal chodit do školy blbé pohledy ustali.
Nedávno jsem byl v Brně a stalo se mi úplně to samé až na to že Brňáci si myslí že su z Prahe a hází na mně ještě blbější xichty než Pražáci na burany
06. 07. 2018 v 09:06Off-line Anonym
Vesnický buran rozhodně nejsem… takového máme ve třídě to je buranství na vyšší úrovni… a když stojím v metru a nemluvím tak jak to můžou poznat?
06. 07. 2018 v 09:55Off-line Vlado2  (61/180/80)
To není problém „vidlák ve městě“, který přicestuje v holinkách a čumí jak tele na nová vrata. Potíž je v tom, že v neznámém a poměrně složitém prostředí, kde evidentně „nejsem doma“, je každý z nás výrazně opatrnější, chová se na místní poměry nepřirozeně (nejistě) a reaguje na podněty, kterých si „domorodec“ vůbec nevšímá. Tady je úplně jedno, jestli je dotyčný z většího města nebo z maličké vísky - prostě chvilku trvá, než „zapadne“ a začne se chovat tak, aby nebyl ničím nápadný.
A že v Brně nemají moc rádi Pražáky? Nejenom v Brně. Někteří dokáží být značně arogantní - hlavně ti, kteří do Prahy přivandrovali z jakési Horní-Dolní.
06. 07. 2018 v 10:00Off-line Anonym
Ach tak to já mám složité… předci jsou z Německa a přišli na Moravu tam odsud se část rodiny odstěhovala do Prahy pak jsme se narodil já a dva roky po tom co jsem se narodil jsme se přestěhovali do té Horní-Dolní takže jezdím do Prahy kde jsem jakoby doma a na jižní Moravu kde jsem jakoby doma v Praze už je to v pohodě ale slyšet každý den že su z Prahe je trochu moc
06. 07. 2018 v 10:35Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Stejně tak, jako mimopražští poznají na první pohled Pražáka. :-P
06. 07. 2018 v 11:06Off-line Bahutom  (35/173/60)
To je ta d***lní společnost hodnotící člověka na základě nálepek a ne na základě toho co umí, nebo jaký je :) neřešil bych to :) když mě někdo takto zhodnotí dříve než mě pozdraví tak vím, že je to i***t :)
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
06. 07. 2018 v 12:49Off-line colombo  (103/192/90)
Anonyme, možná jsi zapomněl vyměnit tepláky :)
06. 07. 2018 v 13:12Off-line Anonym
Tepláky nenosím jak říkám to je vyšší levl buranství…
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
06. 07. 2018 v 13:18Off-line Jiro  (48/184/74)
Und Sommerloch and silly season.
06. 07. 2018 v 13:36Off-line Matejt  (26/-/-)
Tak změň mluvu, nechceš, aby ti v Brně říkali, že jsi z Prahy? Tak nemluv jako někdo z Prahy...
06. 07. 2018 v 13:44Off-line Anonym
Toš já umím mluvit jak Brňák ne? Já nésu z Prahe já su z Moravského Krumlova já su tady s tondem… teď jsem právě urazil půlku seznamky…
06. 07. 2018 v 14:20Off-line Dallas  (26/180/70)
Matrix je systém a dokud nebudou všichni odpojeni, zákonitě budou bojovat za svůj zažitý systém a jsou tudíž i tvými nepřáteli...
06. 07. 2018 v 21:36Off-line i8051  (53/184/97)
Neres, jak na tebe kdo kouka. Pokud na tebe ale vazne blbe kouka, tak koukej blbe i ty na nej. Vyreseno :-)
07. 07. 2018 v 21:11Off-line Betonica  (39/191/93)
Ja teda nepoznam, ze je nekdo z Prahy, ale poznam hnupa na prvni hrubce v jeho psanem projevu... A bohuzel, zaradil ses do teto skatulky.

Jak se ale pozna vesnican? Obvykle prijede v domlacene oktavce s byvalou SPZ okresu Blansko, Vyskov nebo Breclav (Hodonin a Znojmo jsou daleko a maj z Brna blby spojeni) do velkyho nakupaku. Jeden takovej je Globus v Brne Ivanovicich, dalsi je zas na jihu Olympia a Tesco. Takovi vesnicani se vyznacuji mimoradnou chuti nakupovat. Vsechno a hodne vseho. V Globusu tak cela rodina tlaci nakup, kazdej clen minimalne jeden vozik. Ubohe vozidlo se prohne pod tihou vsech tech trvanlivych mlik a oleju v akci, plata mouky a cukru, low cost psiho zradla a konzerv pro kocky (pro ne jeste stelivo, taky v akci). Tatka si prihodi dva kastle pivicka (kastl ma svuj, prece nebude platit zalohu), mamka nakoupi drogerii rady Dr. Halir, pripadne jinou brandovanou. Hory lacinyho toaletaku (toho tenkyho, kterym projede ruka az do diry) stridaji zastupy vseho moznyho, co se v domacnosti na vesnici hodi. Takovahle rodina se pohybuje chaoticky, na prvni dobrou je zretelne, ze prijela ukojit sve lovecke vasne (poznas to uz pred vstupem do marketu, pred kterym zurive listuji akcnim letakem).

Kdyz takovahle rodina vyblokuje kasu na pul hodiny a nestastna pokladni se probori tim vsim na pase, odkraci si svorne vesnicani dat do mistniho bistra neco na zub. Narvanymi voziky zablokuji jedinou pristupovou cestu k samoobsluznymu pultu v sekci "rizky a hranolky" a predepsanou porci na talir naskladaji minimalne trikrat, aby se nazrali na ucet podniku do zasoby. Cela odysea pak konci na parkovisti, na kterym vozikama domlati auta v akcnim radiu 50 metru, oktavku zaskladaji az po strechu a pak vyjizdeji smer svoji obec rychlosti 45 km/h, procez ostatni ucastnici silnicniho provozu skripou zubama.

S novyma RZ na autech se situace stran identifikace vesnickych baliku ponekud komplikuje, neb kuprikladu v kraji JM maj vsichni na aute B. A tak uz neni snadne odlisit burana z Hustopeci nebo Boskovic od obyvatele Brna. Poznavacim znamenim vsech Kurimaku a Tisnovaku avsak nadale zustavaji ty domlaceny auta s tuningem za hafo penez. Total nejvic jsou pak mladi k****ni, kteri ve Velke Bitesi udelali pred mesicem ridicak, za prachy od papinka si koupili BMW z roku 1990, ktery ma tak velkej spojler, ze ridic v nem neni skoro videt. Tak takovyhle auto kdyz projizdi kolem, nikdo neni na pochybach, odkud jeho sofer je.

Zabavne je pozorovat tyto nakupovaci (a jine navyky) v ostatnich krajskych mestech. Nedavno jsem byl v Hradci a Pardubicich a mohu tak srovnat miru civilizovanosti tamejsich obyvatel. S tezkym srdcem konstatuji, ze velikost krajskeho sidla je primo umerna velikosti inteligencniho deficitu obyvatel jeho prilehlych obci. Jinymi slovy: Zatimco jihomoravsky vesnican je jakz takz naucenej, ze po Brne se mezi salinama chovame jaksi umerene, pac salina je silnejsi a vetsi a tak ma prednost, vesnican z Chrudimi nebo Trebechovic pod Orebem byl konfrontovan maximalne tak se zacpou na Hradubicke, pripadne v Pardubicih u nadrazi nebo v Hradci na okruhu. S tim souvisi i mira agresivity, s jakou se hrdy obcan z Usti nad Orlici nebo Letohradu cpe na svoje parkovaci misto v Auparku Hradec Kralove nebo Globus Pardubice. Hlava nehlava se tak pri nerespektovani zakladnich dopravnich pravidel tvori na prijezdech a odjezdech z nakupaku zbytecne fronty nervoznich vraku a lidi v nich. Horkem a hladem zniceni nakupujici se nasledne vrhnou do utrob center, aby opakovali postup nakupu, ktery jsem popsal v pasazi o Globusu Brno.

Pikantni je pak situace v Ostrave. Ostrava, jako byvale ocelove srdce Ceska, oplyva tvrdym naturelem zdejsich lidi. Neni zadnym prekvapenim, kdyz je clovek upozornen jinym clovekem ve stylu "co cumis, pico", "uhni, pico". Jesteze je zdejsi kraj natolik chudej, ze kazdy vetsi mesto (vcetne p***le Bohumina a dalsich) ma svuj Kaufland nebo Lidl. Do krajske Ostravy se tak jezdi jen o vikendech, idealne i za trochou te kultury v jednom z ostravskych multiplexu. A to nastavaji prave orgie Karvinaku a Frydecaku (Jicin je daleko a Opava ma vybaveni vlastni, sorry boys). Vsichni se celi ricni nahrnou pod kridla konzumu, vyplaznou tisice za hnusnej fast food a pitomej film, aby se pak slavnostne mohli na fb tagnout v nakupaku Forum Nova Karolina, coz je znamkou vyssiho vkusu.

No proste. Vesnicana poznas, pokud se jako vesnican chova. Plati to i obracene.

P.S. Abych jen nehejtil vesnicany, musim uznat, ze burani zijou i ve velkych mestech. Neni nahodou, ze bodri Ostravaci se sobotu co sobotu hrnou ve velkym do Polska, aby na tamnim trhu nakoupili mraky nekvalitniho zradla a hadru za ceny o tecku nizsi. Smutnou pravdou vsak zustava, ze usetrene penize za nakupy projedou ti dobri muzi a zeny po dalnici nevalne kvality Ostrava - Katowice. Tudleva jsme meli na jedne nocni hezkou disputaci o posypove soli v polskych uzeninach. Zasmali jsme se vsichni. Nekteri vzteky, jini od srdce. Ja jsem doporuceni kolegy odolal a do Zabełkówa na sedmou rano nejezdim...

P.P.S. Neverili byste, kolik docela normalnich lidi je ochotno jet i desitky kilometru do Polska proto, aby tam usetrili dve stovky na koruny...
08. 07. 2018 v 01:15Off-line THX1188  (40/183/90)
@Betonika a my u nás na jihu měli dnes Traktoriádu!
Nechápu, co tu jako "měštácky" řešíte :)
https://www.facebook.com/…Plana/videos
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload