Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Má to ještě smysl anebo dát výpověď?

14. 07. 2018 v 18:21Off-line Coyote  (95/185/72)
Jak jsem tu pred par mesici rikal, v praci se po mne ocekava ze ze zakladni pozice budu vest nocni smeny v hotelu, trenovat lidi a rikat svemu novemu sefovi co a jak delat.

Problem je, ze ani po nekolika mesicich se situace nejak nezmenila. Spise naopak. Nocni manager a Team leader meli spolu prakticky cely mesic dovolenou a automaticky se o mne ocekavalo ze to prevezmu za ne.
Delat nocni bylo dost nevdecny asi ve vsech hostelech a hotelech kde jsem delal protoze pro vedeni co si tam je od 9-4 je nocni neviditelna a vsechno se bere vzdycky jako samozrejmost.

Pred mesicem a pul jsem sel za zastupknyni vedouci si a rekl ji, ze kdykoli je tam nejaky problem na nocni, tak musim zakrocit ja resit to, protoze ten udajne extremne zkuseny dedek kteryho tam prijali, je absolutne bezradnej. Dale jsem po ni chtel vedet, proc bereme na nocnich mene nez Brigton (polovicni hostel). Jediny co mi rekla "hmm, sorry it was hard on you lately" a ze se zepta na ten pay difference a da tomu dedkovi vic skoleni.

Ani ted se to nijak nezlepsilo, on si neporadi ani se zakladnim checkinem. Nastoupil tam spolecne s jednou holkou ktera byla opravdu orisek trenovat, protoze se bala i sama sebe, ale za stejnou dobu udelala daleko vetsi progress nez on. Vcera pri prebirani smen jsem to resil s day duty manager (hodne v pohode holka) ktera mi rekla ze s tim nemuze moct udelat, ze nejsem prvni kdo si na nej stezuje a ze byla nekde jinde ve stejny situaci jako ja a ze to je dost na prd.

Dalsi vec je, ze behem toho co byli ti dva opicaci pryc, tak tam byla dva dny night managerka z Brightonu na vypomoc, ktera mi rekla ze ji to vubec neprekvapuje co se tam deje a ze tam funguje neco jako Pay Banding. Pokud chce general managerka dostat vice penez, tak to muze docilit snizenim nakladu, treba na otroky. Nikoho nepovysi, na smenach necha minimum lidi, tim snizi naklady a ona dostane pridano.


Tohle je misto kde jsem si udelal nejaky kamarady, coz vzhledem k tomu ze sem tu nikoho neznal bylo dost tezky, s Gabriellem (night team leader) vychazime fajn, i vetsina ostatnich lidi tam jsou vazne super a jenom tohle mne tam drzi.

Problem je, ze kdyz pujdu jinam tak budu potrebovat reference a ackoli sem mesice vedl nocni smeny, tak mi to YHA nikdy nepotvrdi.

Jak rikam, mam tam lidi rad, ale na druhou stranu abych se nechal uplne znicit za minimum mi to asi nestoji.
14. 07. 2018 v 18:29Off-line Coyote  (95/185/72)
Ja vim, ale tady vzdycky nastoupi parta mistru sveta co zna vsechno, nic pro ne neni nikdy problem, vsude byli aspon 20x, umi 15 svetovych jazyky, miliony na ucte, porno hvezdy v posteli a vsichni ostatni jsou nuly, tak porad doufam ze mi nekdo rekne co delam spatne :D
14. 07. 2018 v 23:20Off-line xlx  (25/176/60)
Jestli jsem to dobře pochopil tak děláš praci kterou nikdo nemuže vidět, v takovem připadě bych šel prič
15. 07. 2018 v 01:01Off-line i8051  (53/184/97)
Jak se chces dostat na managerskou pozici, kdyz musis tenhle problem resit na buznaseznamce? Prece ty vis nejlip, co chces, za tim si jdi a to delej. My ti s tvym sefem neporadime. My ho premlouvat za tebe nebudeme. Kdyz te sere, jdi jinam :-)
15. 07. 2018 v 01:26Off-line Jiro  (48/184/74)
Krásné léto, tolik okurek. Jako člověk na vrcholku řetězce vedení ti mohu Coyote garantovat, že takto začíná každý sxhopný člověk. Řeší co karierní hňupové nezvládají a ti to naschvál vidět nechtějí. Vidí to tvé já. Ukládá si každou zkušenost do svého charakteru. A jesnou, až z jiného-toho správného dlvodu budeš hledat tu byšší pozici, nebudeš ani chtít potvrzení referencí. Budeš vědět, co umíš a být si jistý, že na pohovoru dobrý šéf pozná co v tobě je. CV s refetencí je každému tupu šumák. To v co věří, je jeho instinkt na špičkového profíka. A na něj zahraje právě tvé již zkušené já. A peníze..pchéé, ty se rozkutálí, dovesnosti, ty je tvoří. Zůstaň, tady se vytrénuješ a jinde zlročíš svým profi já.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
15. 07. 2018 v 12:52Off-line Coyote  (95/185/72)
I8051: Aha, takze mam nekde lhat jako ten tlustej buzik ktery pravepodobne preblafoval mamagementu kde delal aby mu potvrdili reference? Nebo co mam delat? Vsichni mistri sveta, ale nikdo nic neporadi.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
15. 07. 2018 v 13:00Off-line Jiro  (48/184/74)
Už jsem ti i když z mé zkušenosti poradil. Pokud ti nejde o karieru, odejdi, pokud jde, byslluž si své ostruhy prací bez metálů. A jak nudeš umět a zvládat víc, než kiní a vysržíš to rok dva- ta výdrž je umění, nikoliv pár měsíců, to zvládne kde kdo se snažit chvíli. Tak p odejdeš, v životopisu uvedeš co umíš a na pohovoru to z tebe budpucí šéf pozná a kariera jede. Nikdo se nestal pspěšným za pár měsíců a bez odříkání a bolesti. Děkuj oszdu, že můžeš dělat na nízké pozici belké zásahy. Kdyny to tak nebylo, pak jsi jen pucl jako každý jiný, bez naděje.
15. 07. 2018 v 13:04Off-line Bahutom  (35/173/60)
Zeptej se sám sebe co vůbec chceš :)
15. 07. 2018 v 13:23Off-line Jiro  (48/184/74)
Souhlas Bahutome, dělat karieru znamená unést plno těžkostí a nepříjemných stavů. Znalost má kde kdo, cit pro situaci a houževnatost byžadují praxi, trénink, a to bolí. V tom se dělí zrno od plev.
15. 07. 2018 v 13:26Off-line Bahutom  (35/173/60)
Hlavně dnešní svět má spoustu možností... a určitě nemusíme dělat zrovna tuto práci a zrovna v této firmě... Je to vždy na nás.
15. 07. 2018 v 14:03Off-line Coyote  (95/185/72)
Chci delat neco co ma aspon trochu smysl. Nevadi mi mit na sobe vic zodpovednosti. Nocni jsem zacal delat proto, protoze mi nikdo nestal za p***li a nerikal co a jak mam porad delat (tam kde jsem pracoval sam) a dokazal vyresit prakticky jakykoli problem.

Myslim ze se dokazu postavit i za ostatni lidi kteri delaji se mnou, proto se porad ptam jak je to s tim pay difference (ne ze bych teda dostal nejakou odpoved).
Nevadilo mi ani zaucovat Rose, protoze byla na stejny pozici jako ja. Nevadilo mi ani zaucovat nekoho kdo je o dva ranky vys nez ze zacatku, ackoli to uz je trochu bizar. Ale kdyz po nekolika mesicich udela holka co se bala sebe sama, daleko vetsi progress nez ten co tomu ma sefovat, kterej nedokaze vytisknout ani formular a kdyz pujdu nekam jinam, tak to YHA zapre, tak je to "lehce" demotivujici.

Tady nejde ani o to, ze bych jako team leader dostal vic penez, protoze ten rozdil je uplny minimum v platu (80 penci na hodinu), jde o to byt officialne povysen na pozici kterou delam a mit proste nejaky realny vyvoj, protoze kdyz pujdu kamkoli jinam a reknu ze jsem ta zacal na entry level pozici a pak byl povysen na team leadera, tak to zni jinak nez kdyz reknu zacal jsem tam na entry level pozici, po 2 mesicich jsem musel zacit ucit sveho sefa ktery vubec nic nechapal a po roce jsem porad byl na zakladni pozici, navic kdyz si v te jine firme vyzadaji reference od YHA ktera to zapre, ze bych neco takovyho delal. O tom to je.
15. 07. 2018 v 14:08Off-line Bahutom  (35/173/60)
Ano a to je právě na tobě jestli budeš dělat to co děláš, s tím vším co to obnáší a nebo zkusíš něco jinýho... :)
15. 07. 2018 v 14:11Off-line Coyote  (95/185/72)
Jiro: S tim vydrzenim tam si nejsem uplne jistej. Gabriell tam pred lety zacal na nocnich jako team leader, ackoli si myslim ze by z nej byl daleko lepsi duty manager nez ten tlustoch, tak je po letech porad team leader. Lidi co tam zacinali s nim o pozici niz akorat na dennich smenach jsou dneska uz i general managers nekde jinde.

Pointou bylo, ze kdyz ja jsem tam zacal tak tam bylo hodne team leaderu (protoze na kazdy smene byl aspon jeden), takze sem si rikal ze nejaka moznost povyseni tam je. Ted uz tam je jenom jeden team leader. Navic kdyz jsem tam zacal tak mi taky nikdo nerekl, ze za posledni rok a pul se tam nedockal nikdo povyseni, to se clovek dozvi az casem.
15. 07. 2018 v 14:12Off-line i8051  (53/184/97)
Kojote, v tom, ze chces delat neco, co ma smysl, v tom s tebou souhlasim, to je spravnej smer. Musi to bejt ale zaroven neco, co ma sice smysl, ale co te zaroven bavi a dela stastnym. Nejsem si ale zrovna jistej, ze delat na recepci v hotelu ma nejakej vyznamnej smysl pro tebe. Mozna smysl pro hosty ano, aby si mohli uzivat a meli si na kom lecit mindrak. Ale nejakej smysl a posun pro tebe samotnyho v tom nevidim. Nicmene kazdej to ma jinak, takze pokud ty v tom smysl vidis, jsi v ty praci rad a naplnuje te to, tak super, delej to dal. Ale nestezuj si pak, ze jsou na tebe osklivy. Taky nezavid tem ostatnim, ze se dostali vys, nez ty, prej jim to, ze se jim to povedlo a zkus to sam taky :-)
15. 07. 2018 v 14:18Off-line Coyote  (95/185/72)
Bahutom: No plan je asi takovej, ze se v sobotu stehuju na kolej do vlastniho studia (protoze ta super k**** se kterou bydlim moji nasranost jenom znasobuje) na par tydnu takze bych mel vic klid, nebudu muset dojizdet a tak budu mit cas si to trochu vic srovnat v hlave.

Koukam na volny pozice v ramci YHA nekde jinde (nekde k tomu davaji i staff house), zaroven koukam i na prace i mimo YHA, tak asi uvidim. Zas abych se nechal znicit za minimum mi to nestoji.
15. 07. 2018 v 14:21Off-line Jiro  (48/184/74)
Coyote chápu. Odchod má smysl, když máš tolik zkušeností, že se mlžeš hlásit jinde na vyšší pozici než ze které jdeš. Nebo stejnou s perspektivou růstu. K obojímu potřeba praxi, zažitý grif. Pokud ho máš, jdi, pokud ne, zůstej kvůli praxi. A pozor, když hlesám operátora, přihlásí se mi 1-2 adepti, když hledám manažera, tak je jich 15-20. Ta 'dnešní doba' tedy nezaměstnanost, platí pro technické, dělnické, či nízkoodborné práce. Ma úrovni managementu jje stejně malá obměna jak před 5 ti léty. Tedy měř, ale nepřeměř.
15. 07. 2018 v 14:24Off-line i8051  (53/184/97)
No, tad s Jirou souhlasim. Preskol se v ty anglii na instalatera/opravare a budes tam mit 3x tolik :-)
15. 07. 2018 v 14:29Off-line Coyote  (95/185/72)
I8051: Tak ja se vetsinou nehlasim na nejakou pozici, spis si najdu nejakou firmu ktera mne oslovi a zkusim jim napsat jestli nemaji nejakou volnou pozici.

Do YHA sem sel proto, protoze sem cetl knizku o Schirrmannovi (ktery zalozil YHA - https://amzn.to/2KWWiaS) a libila se mi ta jeho motivace za tim. Nebylo to zalozeny za ucelem vytriskat z toho maximalni profit, sed*** lidi, ale bylo to o pomoci mladym lidem, nabidnout jim dostupne ubytovani, motivovat je k cestovani, atd. YHA by mela pomahat znevyhodnenym mladym lidem a detem a proste sem si myslel, ze to je aspon nekdo kdo nema profit na prvni miste ale snazi se lidem pomoci.

No, casem si das nejaky veci dohromady a zjistis, ze to je jenom klam. Pocet deti kterym YHA pomaha je uplny minimum, je to extremne soustredeny na profit a je to cha***a tak maximalne pro managery v national office, ktere si udeluji spi*** awards za to ze nekdo sel jednou do prace v sobotu (nedelam si p***l) a ceny si predavaji na party (tam kde pracuju) za £30.000 vybranych somradlama na deti v nouzi.

YHA taky opevuje sama sebe jaky je benefit pro ne pracovat, ze si treba muzes koupit kolo na cycle to work scheme nebo mit extra zdravotni pojisteni. Ale ve chvili kdy chces o jakokoli formu benefitu pozadat tak ti zamitnout a reknou ze bys musel mit ve smlouve aspon 20 hodin tydne (zatimco jich mas jen 18), ackoli pracujes na full time.

To jsou proste veci na ktery prijdes az po nejakym case a kdybych je vedel hned, tak bych tam ani nezacal.
15. 07. 2018 v 14:30Off-line Jiro  (48/184/74)
No, s iíčkem také souhlasím. Víc se vydělá řemeslem než nízkoprahovým managementem. Je to tak všude od čr po anglii, až od francie dále na západ už to nepla. Management je řemeslo jako každé jiné, chleba o dvou kůrách, žádná garance blaha. Naivní představa snílků, ta doba je fuč.
15. 07. 2018 v 14:36Off-line Coyote  (95/185/72)
Jinak o tom jak se YHA zmenila pod soucasnym vedenim pomerne jasne znazornuji pracovni podminky pro dobrovolniky.

Nejdrive pracovali 12 hodin tydne, soukrome ubytovani a jidlo meli zdarma. Postupne se to zvysilovalo a zvysovalo, kde to dosahlo dnesniho stavu, kde dobrovolnici pracuji 32 hodin tydne, za jidlo si musi platit, musi snist jedno jidlo co se uvari (nemaji na vyber) a navic nemaji ani privatni pokoj a musi ho sdilet s dalsima cizima lidma (normalne s turistama, nemaji ani sdileny pokoj s jinejma dobrovolnikama). Pochopitelne ze nemaji narok na zadnou mzdu.

Navic tam byla jedna holka z Francie (jeste v dobe kdy mela pokoj pro sebe), jenze jednou vyprodali cely hostel a tak ji rekli at si de spat nekam jinam, ale zaroven po ni chteli at prijde delat housekeeping :D
15. 07. 2018 v 14:39Off-line i8051  (53/184/97)
No, takze uzs prozrel, vsechno vis, mas v tom jasno .. tak sup jinam, moznosti mas spostu, zakladni praxi taky, anglicky umis .. co te tam drzi? :-)
15. 07. 2018 v 14:44Off-line Coyote  (95/185/72)
Jiro: Tak o to blaho mi taky nejak nejde, ja si nepotrebuju zit v luxusu ani si hrat na managera, ale myslim ze kdyz mas na lidi takovy naroky, takze by si zaslouzili zit nejak dustojne, narozdil od lidi co na praci nesahnou anebo maji obe ruce levy.

Takovy ty kecy, we could't be more proud of you, you are just amazing team of people working extremely hard, you are getting awesome reviews and we cannot thank you enough..." Ze by teda lidem pridali, kdyz drou tak tvrde, to nikoho ale jeste nenapadlo.
15. 07. 2018 v 14:47Off-line Coyote  (95/185/72)
I8051: Ja myslim ze praxi uz mam dostatecnou, zil sem ve vice zemich a pracuju od 15, takze...

Jak jsem rikal, jedinna vec co mne tam drzi jsou lidi co tam delaji na recepci az po duty managers (az na toho tlustocha a jednu holku, ktera si ted mysli ze ona je YHA). S tim typkem co tam dela team leadera jsme se zkamaradili ze spolu jdeme obcas i na pivo a tak, takze se mi zas nechce o vsechny prijit...
15. 07. 2018 v 14:55Off-line i8051  (53/184/97)
Kojote "ze kdyz mas na lidi takovy naroky, takze by si zaslouzili zit nejak dustojne" jsi asi nemyslel vazne, co? Myslim, ze ve 28 uz bys mohl vedet, jak funguje realnej svet a ze co si neudelas sam, to nikdy nebude :-)

Btw to, ze sis tam udelal fajn kolektiv snad neznamena, ze tam budes do smrti a nechas si p***om srat na hlavu ne? Ja chodim na pivo s kamosema z prumky a dalsich aktivit i po 30 letech a to jsme rozhazeny po cely Praze a okoli :-)
15. 07. 2018 v 15:03Off-line Coyote  (95/185/72)
I8051: Uprimne? Ani ne... to by bylo asi dost naivni v dnesni dobe.

Treba i ve skole, kdyz mi tutor pise hodnoceni, tak mi pisou ze se obavaji toho ze jsem na sebe prilis prisnej a ze to muze negativne ovlivnovat moji motivaci a cilevedomost.

Faktem je, ze praxe pro YHA mne tlaci do bodu kdy budu zkusit sehnat praci na vyssim levelu aniz bych tu byl povysen, takze to asi k necemu nakonec bylo.
15. 07. 2018 v 15:06Off-line i8051  (53/184/97)
No vidis, sam sis nasel reseni, skvely :-)
15. 07. 2018 v 15:07Off-line Coyote  (95/185/72)
I8051: Tak ne, ale .... Ja jsem delal treba v kancelari reditele magistratu v Praze skoro 3 roky, lidi tam byli skveli, chodili jsme spolu po praci na pivo, seznamil sem se tam s jednim klukem se kterym sem travil veskerej volnej cas, ale ve chvili kdy jsem se odstehoval z CR tak kdyz se neozvu ja, tak on se neozve ani po roce.
15. 07. 2018 v 15:21Off-line i8051  (53/184/97)
Tak ale to pak nemas kamose, ale jen znamy z FB :-)
15. 07. 2018 v 15:27Off-line Coyote  (95/185/72)
Uz to tak vypada, takze ja jsem rad ze s timhle jsem se trochu zkamaradil, ackoli az odejde on nebo ja, tak to dopadne stejne jako v praze :)
15. 07. 2018 v 15:53Off-line Jiro  (48/184/74)
Coyote, jak tě poslouchám, souhůas s íčkem, zvedl bych kotvu a plnou parou v před. Ano, ty keci místo ohodnocení jsou k prdu, plně soujlasím. Co ti brání jít dál? Výš? Jinde?
15. 07. 2018 v 16:11Off-line Coyote  (95/185/72)
Jiro: No asi nejvic to, ze nemam moc velky sebevedomi. Na druhou stranu, kdyz vidim ze i nekdo takovej je prijatej na nocniho night managera, tak asi proc to nezkusit/nezkouset
15. 07. 2018 v 16:39Off-line Jiro  (48/184/74)
Coyote, nelze ztratit nic jiného než své okovy. Buď si polepšíš a jdeš, nebo ne a zůstáváš, dokud neuspěješ později. Seběbědomí neřeš, bždy si řekni, pouze dělám svou práci. A jdi, prodej se (na prd v kontextu nakluky, ale snad každý chápe téma).
15. 07. 2018 v 20:24Off-line misanek007  (24/-/-)
Stejne jste vsichni skaredi lide
15. 07. 2018 v 22:58Off-line Coyote  (95/185/72)
Jiro: No mas pravdu... ja jsem to vzdycky bral tak, ze kdyz se prihlasil nekam jinam na nejakou lepsi pozici a nevyjde to, tak se to na te stare pozici dozvedi a daj mi to pak sezrat .... Ale kdyz vidim ze je tu night manager uplne na prd a presto je prakticky nemozny ho vyhodit, tak asi neni co resit.
15. 07. 2018 v 23:12Off-line Jiro  (48/184/74)
Coyote, rozhodně. Pokud ti stačí =orada s karierním managerem zde. A já se beru vážně :-)
16. 07. 2018 v 22:44Off-line Coyote  (95/185/72)
No jelikoz jsem byl hodne nasranej a mel kvuli tomu pomalu mental breakdown, tak jsem napsal na gl***door jak to s YHA je (odtoho ta stranka konec koncu je). Nenapsal jsem zadny konkretni jmena ani misto, proste vseobecny veci jakym to head office a general manager vede.

Ted se k tomu vyjadrili v tomhle zneni:
Thank you for taking the time to leave a review for us, feedback from our employee’s and customers are always greatly received as it allows us the opportunity to look at where we might be doing things well or in other circumstances where we might be able to improve.
As the People Management Team we are concerned about the issues you have raised here and would like the opportunity to put them right. The points you have raised do matter to us and whilst we don’t always get it right we would like to take this opportunity to explore this with you in more detail.
Could I please ask that you contact Stephen Watson, Head of People on his mobile number:73 who will treat your call with the utmost confidentiality and will be more than happy to help try to resolve the serious points you have raised for yourself and other current and future employees of YHA.
Thanks once again for highlighting these issues, Dawn Holden - YHA Recruitment Business Partner.


Jako na jednu stranu je to sice fajn, ze predstiraji zajem, na druhou stranu tezko muzu rict cokoli konkretniho, protoze kdyz cokoli reknu co se u nas deje (coz kdyz nereknu, tak to asi tezko budou moci nejak zmenit) tak to asi nebudou uplny i***ti si dat 1+1 dohromady a pomerne snadno prijit na to, kdo tenhle podmet napsal. Specialne kdyz je to o nocnich smenach ktere delame ve 4, takze ...

Takze kdybych rekl cokoli co by ukazalo na konkretni hostel a general managera, tak dost pochybuju o tom ze bych tam nemel peklo a cela YHA by mne nebrala tak, jakoze ja jsem ten kdo to tam napraskal :D
17. 07. 2018 v 10:38Off-line Betonica  (39/191/93)
Podivej. Je to jednoduchy. Chces tam pracovat?

Tohle je zakladni otazka. Vyprdni se na vsechno okolo a ujasni si, co vlastne chces. Pokud ti stavajici prace neco dava (krom penez), pak jeste neni cas ji opoustet. Pokud uz citis, ze bys jinde mohl rust, pak bez jinam.

Nehledej v tom zadnou vedu :)
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload