Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Falešná víra

16. 08. 2018 v 14:11Off-line Anonym
Čus všichni,

dneska se mi stala už po x-té, kde vezmeme-li f(x) monotónní rostoucí tak limf(x) pro x do nekonečna = téměř nekonečno, jedna věc, které bych se chtěl věnovat v tomto svém příspěvku.

Každý, nebo lépe řečeno téměř každý, by chtěl být bohatý, mít bohaté rodiče, žít v luxusu, nosit drahé oblečení, mít drahou elektroniku, vozit se drahým autem, cestovat do luxusních resortů na exotických místech a tak podobně. Minimálně je to můj dojem - od narození žiji v Praze a pražská mládež taková je. Já jsem to "štěstí" měl - můj tatínek je úspěšný podnikatel a vlastní společnost, která ročně vydělá opravdu velké peníze. Nikdy nebyl okázalý, většinu zisku vrací zpět do firmy a chová se zodpovědně a finančně gramotně, nicméně žijeme v luxusním domě, máme tři Mercedesy, k osmnáctinám jsem dostak Hubloty a byl jsem rozmazlen tak, že moje oblíbená značka oblečení je Ermenegildo Zegna. Nepíšu to proto, abych se vytahoval, o to už mi dávno nejde a nezáleží mi na tom, jen bych vás rád uvedl do situace. Jsem někdo, kdo pochází ze světa luxusu, všechny ty věci, o kterých všichni jen sní, opravdu má a kdo v tom žije už 23 let.

Proč se můj příspěvek jmenuje Falešná víra? Protože mi přijde, že víra většiny v to, že kdyby byli na mém místě, tak by jejich životy byly spokojenější, je falešná. Pokusím se to rozebrat.

Nejsem takhle už nadále spokojený. Samozřejmě, dřív, třeba když mi bylo tak 13 - 16, jsem byl. Ve škole jsem byl za borce s nejlepším MacBookem, iPhonem, že mě do školy vozí Bentley a nejezdím metrem. Navíc jsem měl nejlepší známky. Teď je mi 23 a vidím, že je to všechno takové povrchní.

Že máte tašku za 50 tisíc nijak neurčuje to, jací opravdu jste. Boty od Louboutina vám leda tak prodřou vnitřky klenby a ještě za to zaplatíte 30 hadrů. Kabát od Loro Piana je sice krásný, ale dostanete za půl mega opravdový komfort a teplo? Je ten kabát stokrát lepší než nějaký normální kabát? Ani omylem, možná dvakrát, ale nejspíš ani to ne.

Ale hlavně - když jdu po ulici, je to na mně vidět. Lepí se na mě zlatokopky, každý mě oceňuje kvůli pěkné košili nebo viditelně luxusním hodinkám nebo zvuku auta, které jsem dostal k narozeninám teď v květnu. Dostal, podotýkám, nevydělal jsem si na něj. Nevydělal jsem si nikdy na nic z toho, co mám. Všechno mi dali rodiče, vše, co na mně kdo vnímá, vydobyl můj táta svou prací, svým podnikáním a svou pílí. Já se prostě narodil někam, kde peníze jsou, stejně tak jsem se mohl narodit v Jižní Americe do slumu.

Ale kdo mě ocení pro to, jaký opravdu jsem? Kdo kdy kromě rodiny a těch pár nejlepších kamarádů uvidí, že jsem taky někdo? Že možná nemám miliardovou firmu, že možná to nejsem já, kdo stojí za podnikatelským úspěchem, že to nejsem já, z jehož účtu se platí všechny moje věci, ale že jsem taky někdo dobrý a že stojím za to, aby se mnou lidi trávili čas?

Kdo uvidí mou dobrosrdečnost? Každý mi řekne, že lidem pomáhám, abych dělal PR tátovi a firmě a že ve skrytu duše mě chudší lidé serou. Každý mi řekne, že se tvářím přívětivě jenom uměle, abych cizeloval obrázek rodiny a dělal ze sebe dobrého synáčka, ale že v jádru jsem jenom nafintěný blbeček pohrdající okolím.

Kdo uvidí, že dokážu milovat? Že se dokážu obětovat? Že chci žít s ostatními normálně a ne být všude ten divnej? Když jsem se zamiloval do jednoho kluka a řekl mu to, myslel jsem, že to vezme nějak normálně, nečekal jsem, že mě také miluje, protože jsem ani nevěděl, jestli je vůbec na kluky. Sice byl, ale nechtěl mě. Nechtěl se mnou nic mít, protože si myslel, že jsem falešný a přítel je to jediné, co mi chybí k dokonalosti.

Kdo dokáže ocenit, že studuji dvě školy a ze zkoušek mám samé jedničky, že na sobě pracuji, abych to jednou taky dotáhl daleko, že dřu každou volnou minutu na tom, kdo jsem, abych si jednou mohl říct, že jsem pro sebe skutečně udělal velký kus práce a že jsem svůj život nepromarnil ležením u televize? Kdo tohle uvidí přes to obří pozlátko? Každý se zastaví na kusu hadru, který na sebe ráno nandám a večer zase sundám, ale NIKDO NEVIDÍ TO, ČÍM OPRAVDU JSEM, KÝM SE SNAŽÍM BÝT A CO VŠECHNO PRO TO DĚLÁM. Nikdo se nekouká do mého srdce a na můj charakter. Každý vidí jenom tátovy prachy a to, že jsem v životě tramvají holt jel méněkrát než autem.

Takže vzkaz pro všechny - já z toho světa jsem, ale taky jsem z toho trochu v pytli, uvažuji o psychologovi a radost z toho teda fakt nemám. Nechtějte být tam, kde jsem já. Vás lidi ocení za to, jací skutečně jste. Mě ne. A nikdy neocenili. Nikdy jsem neměl víc než dva kamarády, kteří by skutečně viděli, jaký jsem. Každý se mnou kamarádil jen kvůli tomu, aby se dostal na místa, kam se normálně nedostane, každý holka a po coming-outu každý kluk mě chtěli jen pro peníze. Vždycky mě chtěli pro to, co nosím na ruce a v kapse. I kdyby mě chtěli kvůli hezkýmu zadku nebo péru tak by to pro mě bylo příjemnější. Nikdy mě nikdo nechtěl pro to, co nosím v srdci a v hlavě. Nikdy. A to není příjemný pocit. Je to mnohem horší pocit, než si asi dokážete představit.

Nežeňte se za kariérou, za penězi, za majetkem a za bariérou, kterou tyto věci vytváří před upřímným světem. Žijte život takový, jaký dokáže být. Ne takový, jaký chcete, aby byl, protože věříte falešné představě.
16. 08. 2018 v 14:25Off-line Inu  (103/-/-)
Moja rada pre teba znie: ak máš pocit že na teba ľudia hľadia len skrz peniaze, tak im ich neukazuj. Daj si tuctovú košelu, mikinu, obyčajnejšie hodinky, nemávaj na nikoho peniazmi a vykroč do sveta :)
16. 08. 2018 v 14:26Off-line i8051  (53/184/97)
Me uz pobavil ten zacatek s funkci, za to mas bod :-) Nicmene ten zbytek rika, ze nejsi zadne pablb a ze ti dochazi spousta veci, co ti v 15ti nedochzela. Heeej kez by tohle dochazelo tomu zbytku kolem tebe, to bysme se meli hezky :-) takze se vykasli na psychologa, psycholog ostatnim nevysvetli, jakej opravdu jsi, ten to umi rict tobe a ty to naopak moc dobre vis, takze je to zbytecny .. zij si zivot, jak chces, mas to mozna slozitejsi, nez nejakej luuuzr, ikdyz to z pohledu nejakyho luuuzra asi nevypada :-) ja ti v tomhle dost rozumim a tusim, co se ti v hlave mele, drzim palce :-)
16. 08. 2018 v 16:34Off-line Anonym
Díky za podporu :-)

Inu: To právě nechci. Nechci žít podle měřítek někoho jiného, nechci se přizpůsobovat někomu jen proto, že na základě materiálního zázemí na mě někdo hledí jinak, než bych chtěl a než si podle svého vlastního názoru zasloužím. Chtěl bych, aby mě brali takového, jaký jsem, ovšem s tím vším, co se ke mně pojí. Přijde mi, že je trochu pod mou úroveň chovat se jinak s účelem dosažení toho, aby mě ostatní brali podle mého chování. To si přece vzájemně odporuje.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
16. 08. 2018 v 16:57Off-line Invictus  (23/182/100)
Každý vidí zazobance, protože jim ani nikoho jiného neukazuješ, kupuješ si nejdražší oblečení, ne to nejhezčí. Ono více z člověka září charisma, když nakupuješ ve více obchodech a umíš ho správně zkombinovat. Kup si bílé tričko a bavlněné kraťasy, teď budou nějaké ve výprodeji a uvidíš, že zapadneš.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
16. 08. 2018 v 16:59Off-line Inu  (103/-/-)
Rozumiem čo chceš povedať ... ale aj tak tvojím svetom hýbu peniaze a peniaze hýbu s ľuďmi. Ber to tak že aspoň poznáš ich pravý charakter. A tých pár jedincov ktorý majú iné hodnoty treba nájsť. Verím že existujú! ;-)
16. 08. 2018 v 17:21Off-line Jiro  (48/184/74)
Ze své zkušenosti, nejlepší filtr je sport. Ve sportovní komunitě mne nikdo neřeší podle toho jestli jsem mistr světa, ale podle toho, zda na sebě dřu. A je všem volné, čím se živím.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
16. 08. 2018 v 19:49Off-line Anonym
Obecně mohu upřímně a sám před sebou s jistotou říci, že ne, nemluvím o značkách mého oblečení před jinými, neříkám, kolik mé věci stály, nechlubím se tím - čím taky, když nic z toho není moje zásluha, ani jediná nit saka nebo milimetr čtvereční kůže na botě. A když jsem na procházce, opravdu neříkám, že nesmím zmoknout, protože mám drahé boty :-D Navíc pro vaší informaci, to říkají jen ti, co na ně museli těžce šetřit a co si takové boty koupili proto, aby se s nimi potom všude chlubili ;-)

Možná jsem to uvedl trochu špatně - není to tak, že by mě každý nenáviděl. V kolektivu jsem většinou poměrně oblíbený a jsem extrovertní člověk, s každým se rád hned družím a kdybyste mě hodili do místnosti, kde je 1000 osob, které jsem v životě nepotkal, hned bych se začal seznamovat, rozhodně nejsem ten typ, co stojí v rohu a čeká, až to skončí. Takže tím chci říct, že nemám dojem, jako by mě lidé brali jako monstrum, se kterým nechtějí nic mít, jen se cítím špatně z toho, že sice si se mnou každý chvíli popovídá a tak podobně, ale vztahy s lidmi málokdy zajdou hlouběji než k otázkám na školu, na volný čas, prázdniny a tak. Vlastně ne málokdy, prakticky nikdy. Vyjma těch dvou nejlepších přátel. To stejné bylo i s mými partnery - nebojím se upřímně přiznat, že jsem jich měl za svůj život 8. Z toho jsem se zamiloval vlastně do každého z nich a jednoho z nich jsem i skutečně miloval. Asi. Nejspíš to byla láska, ten cit trval ještě docela dlouho po rozchodu, ale to je pro účely tohoto příspěvku jedno. Důležitým faktem zůstává, že - a to je sice můj názor, ale nejspíš je správný - čtyři z nich se mnou byli jen pro sex a peníze, tři pro sex, peníze a cestování a jeden jediný mě nejspíš měl aspoň trochu rád, jezdil za mnou na kole v dešti třicet kilometrů a když jsem byl po operaci krční páteře a nemohl jsem hýbat hlavou a ležet v posteli s knihou, hodiny mi vydržel číst mé oblíbené detektivky. Časem se to ale stejně rozpadlo kvůli majetku.

Takže summed up - nejsem monstrum, není to tak, že by se mi každý vyhýbal obloukem, ale vztahy s druhými prostě zůstávají ve slušnostní rovině, a to proto, že ti lidé vidí jen peníze a majetek, pak mě soudí, že jsem nějaký zazobanec, mafián a podobně, nebo vidí životní styl, a řeknou si, že k nim nepatřím. Promiňte mi, ale životní styl měnit nechci. Nevzdám se věcí, které celý život miluji a které mě dělají takovým, jaký jsem, to by bylo hloupé a především, minimálně podle mého názoru, naprosto špatně.

Druhou věcí jsou mí vrstevníci ze stejné společenské vrstvy - tady byste si kamarády nenašli, nejspíš nikdo z vás. 90 % těch lidí si brutálně zakládá na tom, že tatínek tohle a tatínek tamto, jejich život se točí každé jaro kolem počtu dovolených v luxusních resortech na ledovcích, v létě kolem počtu nových bot, co si koupili, počtu dovolených a počtu lidí, se kterými tam s*****ili, na podzim každý z nich řeší, jak si už musí koupit nový telefon, protože ten, který má, už je, cituji, hrooooozně starý (přesně 1 rok) a v zimě každý řeší, kolik už dal za dárky a jak je to otřesné (ale ve skutečnosti to říkají jen proto, aby se odprezentovali tím, že mají peněz a nakupují drahé dárky). Takže nějak tak.
16. 08. 2018 v 20:29Off-line Jiro  (48/184/74)
Jsme zajatci své mysli. Anonyme, jsi v těžkém vězení. Točíš se v kruzích, jsi pln okovů. Já se vypracoval asi jako tvůj táta. A dělám s lidmi od dělníků po mezinárodní obchod v desítkách milonů eur. To jen že můj socioemoční půdorys obsáhne velký vzorek lidí. Moc se mi nechtělo do této diskuze, ale budiž. Zatím tu rozmazázáš pozérský popis něčeho, co asi každý tak chápe i bez mnoha odstavců. Jelikož také neřeším ony boty, ony stejně i v business třídě nepřežijí bez útrap. Co chci říci. Netuším, co chceš říci. Jelikož v centru tvého příběhu jsi stále ty, nikoliv směrem kam chceš asi jít. Tak ti to povím jinak, po moravsku. Když jsem byl chudý kluk, sral jsem stejné věci jako teď, když už jsem ekonomicky nezávyslý. To co tě limituje je jak se vidíš, proto stejné vztahy dokola. Tvůj nepřítel nenínmajetek tvého otce, ale tvé vnímání sama sebe.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
16. 08. 2018 v 20:36Off-line Rover  (37/189/73)
Nevím, jak jsi to dělal v těch vztazích, ale: pokud bych byl s někým, kdo měl výrazně víc peněz, pořád bych trval spíš na tom, že si útratu, nájem, výdaje za dovolenou a podobně dělíme. To by pak znamenalo, že bys asi musel slevit ze svých nároků, protože bych na to neměl.
Btw v úvodním příspěvu si solidně protiřěčíš. Nikdo neocení, jak na sobě pracuješ, abys něco dokázal, ale na závěr píšeš, ať se nehoníme za penězmi a kariérou.
Nemůžu být tebou a ani nevím, jaký to je. Ale asi bych šel už někdy od puberty cestou pasivního i aktivního odporu a zkusil si na věci vydělat sám. Upřímně, tohle mi přijde jako mrhání penězmi, v době, kdy miliardy lidí hladoví. Možná trochu klišé, ale i nad tím je třeba se zamyslet a být méně sobecký a sebestředný.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
16. 08. 2018 v 20:55Off-line Invictus  (23/182/100)
Samozřejmě že nejsi monstrum...
Obleč se, překryj si obličej, aby ti šly vidět jen oči a podívej se do zrcadla, co prezentuješ? Snobství a bohatství. Zavři oči a řekni si, co chceš aby ostatní viděli. Podívej se do zrcadla znovu a řekni si, co vidíš. Uvidíš to, jak tě vidí ostatní lidé.

Řekni mi, ke komu máš blíže, k těm bohatým kamarádům nebo k chudším lidem.
Tví bohatí kamarádi se neradi vzdají svého bohatství, neb se nechtějí "vzdát věcí, které milují celý život a které je dělají takové, jací jsou".

Malá řečnická otázka: Nechlubíš se cizím peřím už jen tím, že ho nosíš a vystavuješ?
16. 08. 2018 v 21:00Off-line svejk  (34/185/85)
Chápu, jak se cítíš. Ale lidi jsou prostě soutěživí a žárliví. Budou se snažit ze sebe udělat bohatšího, lepšího atd. jen aby se zalíbili komukoliv.
Chudí či střední třída budou závidět bohatým, ale je spoustu vyjímek. A ty musíš hledat vyjímky a Ti nebudou stát v davu :D
16. 08. 2018 v 21:03Off-line Jiro  (48/184/74)
Rovere, Invictusi, jdete směrem kde slunce nesvítí. Anonym musí najít sebe, kterého bere chudý i bohatý kamarád. To je cesta. Mám přátele v řádech bohatší i v řádech chudší než já, a vždy to jsem já. Nemusím dělit lidi dle bohatství na kamarády nekamarády. Jen s každým z lidí okolo si najdu to zajmavé v něm a nídnu mu to zajmavé pro něj ze sebe.
16. 08. 2018 v 21:08Off-line Jiro  (48/184/74)
A aby mohl s každým být za sebe i v top oblečení a autech, musí znát svou lidsjou hodnotu, naučit se potěšit diskuzí i chudé i bohaté. A vědět, že zavděčit se všem stejně nejde. Tedy držet své já pevně v rukou.
16. 08. 2018 v 21:30Off-line Rover  (37/189/73)
Jiro, však tohle já vůbec nerozporuju.
16. 08. 2018 v 21:34Off-line Invictus  (23/182/100)
Jednoduše, on má love ale chybí mu Love.
Brečí, že měl 8 kluků a 8 z nich šlo po penězích. Vzdá se peněz, najde si kluka.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
16. 08. 2018 v 21:55Off-line Jiro  (48/184/74)
Nesmysl Invicte. Pak by byli chudí nejšťastnější. Tvá výroková lofika kulhá na obě nohy. Ještě se nikdo chudobou neproboural ke štěstí v dnešní době. I matku Terezu pitvali...aha je ti 17, v toto případě to je limit. Tedy jinak, vzdej se svého kapesnéhonzkus najít lepšího kluka než máš.
16. 08. 2018 v 21:58Off-line Jiro  (48/184/74)
Já vzešel z chudého panelákového bytu invicte, a neměli jsme ani auto. Dnes jezdím z Brna do Vídně na letiětě s-kládou od vip taxi v longu na zadním sedadle. Že vlezu do šaliny minštěstí nepřinese, tfuj, mastná tyč. Chápeš? Tak to nefachá
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
16. 08. 2018 v 22:46Off-line Invictus  (23/182/100)
Jiro: Já žiju v průměrném panelákovém bytě, kapesné se mi více méně kupí, protože ho neutrácím, nemám hlavně za co a kluka nechci.
Schválně, zkus hádat, kde jsem poznal svého bývalého, u mastné tyče. Štěstí se lepí na boty, ne na platinové kreditky.
Já zas vidím chybu v tvém uvažování. Je rozdíl, když si koupím z peněz od rodičů dvakrát ročné nové hadry z výprodeje za méně než 1k a jednou za čtvrt roku nový sypaný čaj, a když dostanu Bentley za 900k.
17. 08. 2018 v 07:37Off-line Jiro  (48/184/74)
Invicte, vážím si tvénsiskuze, jsi konstruktivní, tedy respekt. Přesto, stále zahrnuješ do definice štěstí paramatry které tam nepatří. Předně, poznal jsi bývalého, tedy štěstí nemáš a ještě jezdíš mastnou tyčí. To již bych raději hovořil o svém ex a dál jezdil se svým řidičem. V tomto se stále točíš na místě víš. Nemyslím to zle, pouze sám jsi to řekl, ty peníze co máš od rodičů se hromadí... Tedy když ti budou dávat 10tis týdně, co se změní? Nic. Za peníze si lze koupit tělesný komfort, nikoliv štěstí.
17. 08. 2018 v 07:44Off-line Jiro  (48/184/74)
Anonym říká, že nemá štěstí, protože lidé vidí v čem jede a co má na sobě. Ty nemáš nic drahého na soně, veze tě mastná tyč. Je ti sedmnáct a už jsi opích po rozchodu. A to je ti pouhýh 17, až ti bude co jemu, budeš mít x rozchodů za sebou a ráno pojedeš mastnou tyčí na šichtu. Prostě štěstí - lásku si za peníze nekoupíš, ale lze tu rovnici podělit nekonečnem a limitně ji přiblížit k finanční nule a platí to stejné. Za chudobu si štěstí nepořídíš.
17. 08. 2018 v 07:47Off-line Jiro  (48/184/74)
Invicte, jsi zde král, prorože přemýšlíš a diskuze co se mi zdála marná, se zdá, že má smysl. Dovolím si to tedy posunout z mrtvého bodu dále. Pověz mi, co potřebuješ aby jsi opět měl kluka a vydržel ti jesen kluk alespoň do matu***y. A aby byl ten společný vztah tebe i jej pobznášející - chceš-li, aby běžný den zářil. Uvidíme, jaké ingredience jsou ke kotlíku štěstí potřeba.
17. 08. 2018 v 08:00Off-line Jiro  (48/184/74)
A ještě ke tvému komentáři o Love, pokudnchodím do samošky pořád pronsladké, mám sladké. Pokud však příště sáhnu po kefíru, mám změnu. Není to o tom, kdo na něj letí, je to o tom, koho si k sobě pustí a jak moc - každý z nás se je ochotem snažit. Muchu chytneš na hovno a ještě si ulevíš, za motýlem musíš běžet se síťkou.
17. 08. 2018 v 14:18Off-line svejk  (34/185/85)
Btw. Kdyby jsi odmítal peníze od rodičů a chodil na brigádu (třeba právě do Tátové firmy), tak by Tě lidi brali také jinak. Je prostě rozdíl, když se umíš sám finančně zajistit a nebo když si bereš pořád peníze od rodičů ( dobře..dávají Ti je..ale přijímat je přece nemusíš).
A že se nechceš vzdávat svých koníčků a věcí, co máš rád? To by nechtěl nikdo. Ale když někdo na to nemá, tak se toho musí vzdát. No a ty na to přece nemáš z vlastní kapsy..nebo jo? :)
Hlavně nehledej chyby jen v ostatních, hledej je i v sobě.
Samozřejmě neříkám Anonyme, že jsi špatný člověk..to neříkám a ani si to nemyslím, ale taky Tě neznám, takže nevím.
Ono těžko soudit člověka, kterého neznáš.
17. 08. 2018 v 15:00Off-line Jiro  (48/184/74)
Švejku, ty odmítáš peníze svých rodičů? Jaký je rozdíl mezi anonymem a tebou? Ty dostaneš na pivo s kamarádama nebo na počítač, protože to jenpromile příjmu tvé rodiny. Promile příjmu anonymovi je mercedes. Obě rodiny vychovávají stejně. Kde se bere 20 let či kolik po revoluci představa, že peníze jsou dobré či zlé? Běž švejku na brigádu teď v létě, odmítni plat, protože tě to udělá ... morálnějším? Ale..., .
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
18. 08. 2018 v 00:05Off-line svejk  (34/185/85)
Jiro, nechápu, co to je za argument..
Tak je nemorální přece, když se můžeš uživit sám, aby ses nechal stále živit rodiči. To je jednoduchý ne?
Stejně jako třeba bydlet u nich do 30 a další věci.
Ano jsou to rodiče, oni to udělají rádi, ale mne by to přišlo už trapný. A proto pracuji, nejsem závislý finančně na rodičích a platím jim za to, že u nich bydlím, jím atd. (takzvaně přispívám do domácnosti), občas zaplatím nákup.
Rodiče se o mne postarali dobře, ale většinu věci, které mám, tak na ty jsem si musel našetřit brigádou. A to jen proto, abych si těch věcí vážil a znal hodnotu peněz. Přitom rodiče jsou movití. Já měl tento způsob výchovy a jsem za něj rád.
A ta poslední věta, kterou píšeš? A to dává co za smysl?? Úplně jsi to překroutil do nesmyslu. Já jsem psal o penězích od rodičů a né za práci...
Btw. Bráníš tady Anonyma, kterému je kolik 23 let (to znamená..že i když je na vejšce, tak může chodit do nějaké práce a alespon trochu se finančně odprostit)
18. 08. 2018 v 01:18Off-line Jiro  (48/184/74)
Ok, švejku dobrá hra, beru a jdu do diskuze. Předně, kolik rodin, tolik morálky. Jsem vcelku movitý, mé příjmy má méně, než promile lidí v čr. A? Má rodina, má pravidla - má morálka chceš-li. Stejně tak tvá. Víš co je demokracie? Tak, tím to je dané. Jaká hodnota peněz prosím? Promiň, ale zlatý standard byl zrušen v roceee..koukám na pana gůgla, rok 1973 přestal fungovat. Tedy hodnota peněz je relativní. A o to jde. Jsi švejk, proto jsi si zvolil tento nick. Švejk byl anti hrdina, stál proti systému, tak jak ty. Kapitál je v dnešní době relativní, mobilis in mobili. Že pro tvé rodiče je kapitál modla - poznej jeho hodnotu, pro jiné je pomíjivý. Kámošovi z chudé rodiny zde, nakluky.cz co chce být holičem, jsem zaplatil paruku z lidských vlasů, docela to něco stojí - pro něj, ať se borec učí. A ani neznám jeho tvář a nikdy jej neuvidím. Pro něj to jsou love, pro mne drobné. Víš co je relativita švejku? To tě meli rodiče naučit, nikoliv aby love byla tvá modla - sorry jako (babiš), já si vše vybudoval vlastníma rukama, ty sis vydělal na co? Kolik jsi rozdal druhým? Prd viď, protože peníze mají pro tebe hodnotu? Peníze mají hodnotu pro ty, kteří je vydělávají ztěžka, nebo málo. Měli tě naučit, že peníze jsou relativní, pro mne je pár desítek tisíc nic, pro druhé otázka být či nebýt. Jsi mlád, nevzdělán, se špatným hodnotovým řetězcem. Jdi a pracuj zadarmo. Poznej skutečnou hodnotu peněz, nikoliv 'hodnotu peněz'.
18. 08. 2018 v 01:41Off-line Jiro  (48/184/74)
Stv, to je komunismus, podstata majetku je v zodpobědnosti k práci předků, navázat na ni a posunout ji dál. už jsme to spolu řešili, tvůj byt převedený do osobmího vlastnictví ti nedává nadhled co je skutečný majetek a zodpovědnost za něj. Mám dvě děti - jo jo, jsem bi, ukamenujte mne, a prostě CHCI aby to co jsem vydělal dále používali pro svůj prospěch a prospěch regionu kde žijeme. Nechci abych to dal státu s tím, že to děti nechtějí.
18. 08. 2018 v 01:48Off-line i8051  (53/184/97)
STV, desi me, ze se ti libi moji synkove .. fakt desi ... :-))
19. 08. 2018 v 01:45Off-line svejk  (34/185/85)
Jiro
1. Pravidla a morálka není totéž
2. U nás znát tzv. hodnotu peněz znamená, že si vážíš věcí, které za ty peníze poté jsou. Jestli to je u Tebe jinak, tak je mi to líto, já byl naučen takto. Omlouvám se Ti.
3.Čekal jsem, kdy začneš komentovat mou přezdívku..výborně..znáš postavu Švejka..tleskám Ti..no a co?
4.Nejdřív se ujisti, že mluvíš pravdu a pak až něco tvrď..př: že pro mne a rodiče jsou peníze modla. Blbost..vůbec nevíš co píšeš..stejně jako o tom tvrzení, že jsem nikomu nic nikdy nedaroval. No prostě nevíš no. To je mi líto, že nevíš a soudíš.
5. S jediným, co souhlasím, je to, že peníze jsou relativní..pro někoho je něco moc a pro někoho málo. No a o to jde..znát to.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
19. 08. 2018 v 01:48Off-line svejk  (34/185/85)
Jo Jiro a jak tady reaguješ na Stv..všiml sis, že jsi asi z jiné dimenze?
Píšeš úplně o ničem jiném. Zase si hraješ se svými domněnkami, že..
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
19. 08. 2018 v 03:02Off-line Jiro  (48/184/74)
Švejku, své jsen řekl, nemám potřebu se hádat, reagovat na neznalost. Vždy lze na každý argument uvést jiný. Někde vše končí a začíná, diskuze má mít vrchol. Už jsme za ním. Názory jsou na stole, vše další by byla hádka s nezralcem. Jak praví klasik, Ave Ceasar.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
19. 08. 2018 v 10:10Off-line svejk  (34/185/85)
Máš pravdu. Já jsem neznalec a ty jsi ten chytrý.
Jenže takhle by ses neměl chovat k lidem s jinými názory, ale co já vím.
Jasně...měj se :)
19. 08. 2018 v 11:12Off-line Jiro  (48/184/74)
Švejku, jde o umění konstruktivní diskuze. Uvedu jeden jediný bodnz tvé obhajoby a tynsi vyber jeden jediný z mé. Když budeme drtit vše, taknto bude hádkanklasického web stylu. Hezky jsi si to očísloval, tedy 2. U vás znát hodnotu věcí..... Já ji znám, i ty, i anonym. Anonym nikdy neřekl, že se k věcem chová bez hodnoty. Pouze... u nich je nejlevnější auto mercedes - na běžné ježdění, jak pro jiné škoda. Pro něm, mě, a většinu lidí tvrdý rohlík žádná hodnota, řekni to bezďákovi co týden nenašel plný odpoďáč. Navíc tuším,mže i uvesl, že ho drahý kabát nezahřeje 100 krát tepleji než běžný - on zná FUNKČNÍ hodnotu a MORÁLNÍ hodnotu věcí, zde prosím odkazují případného čtenáře ndohledání definice u pana gůgla. A do poznámky švejku, opět - on neřekl, že nepracuje. Klidně se bavme, alenpoďme vzájemě bod po bodu, nikoliv webové tlachání .
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
19. 08. 2018 v 11:32Off-line Jiro  (48/184/74)
Pro jistotu švejku, vytáhnu podstatu tématu které otevřel: Lidé na něm vidí drahé věci a nevidí jeho. A to ho trápí, protože on ty dobré činy činí, on pracuje, těm kdo potřebují v jeho okolí pomoc a neřeknousi - nesou svou vlajku, těm pomáhá. Chybka je, že jak se chtěl zde tématicky uvést, tak to napsal moc široce a nosnou myšlenku trošku utopil v řádcích. Tedy. Pokud nechceš švejkovat, držme se tématu. On pracuje, utrácí úměrně své životní úrovni.
19. 08. 2018 v 11:36Off-line Jiro  (48/184/74)
Anonymova poslední věta:

Nežeňte se za kariérou, za penězi, za majetkem a za bariérou, kterou tyto věci vytváří před upřímným světem. Žijte život takový, jaký dokáže být. Ne takový, jaký chcete, aby byl, protože věříte falešné představ

Vůbec nemyslím, že všechny komentáře zde se doposud se opřely o jedinou z jeho myšlenek. Z diskuze zde sleduji, že jakmile čtenářstvo zjistilo, mele tu vatař - tak bez rozmyslu mu všichni radí, vzdej se všeho co máš, jsi zkažený. Eeee, komunismus poničil tuto zemi víc, než se zdá. Není divu, že máme prezidenta paliče rudých trenek.
19. 08. 2018 v 11:48Off-line Jiro  (48/184/74)
Docela bych uvítal, kdyby ti se kterými se tu bavím v osobních diskuzích a jsou z ..jak to říci, bohatších do diskuze vstoupili - k tématu (tichá výčitka víme komu). Jediný z high society minimálně z dospělých se tu ztrapňuji já - to ukazuje, jak je společnost rozdělena, jak se stydíme za to, kým jsme, na druhou stranu, tolik ajfónů vyfocených zde v zrcadle na záchodě nebo výtahu jsem nikde na letištích ve vip zónách neviděl. Být bohatý je stejné jako být chudý, či být tlustý nebo hubený. Drazí všichni zde. Dokud nezvolíte v příštích volbých socialisty a komunisty k moci, je bohatství a chudoba třtina a kůrka našeho světa.
19. 08. 2018 v 12:59Off-line svejk  (34/185/85)
Prostě s Tebou nesouhlasím a myslím, že pleteš věci do podoby takové, jaká se Ti líbí. S tvým způsobem vyjadřování asi nejvíce ale nesouhlasím.
No a tím tady i končím :)
Btw. Klidně , jestliže jsi ten typ osoby, která považuje za vítězství, když druhý ukončí diskuzi, tak si to tak ber, mne to nevadí. Jestliže nejsi, tak jen dobře.
19. 08. 2018 v 13:06Off-line Jiro  (48/184/74)
Švejku. Nejrychlejší cesta, jak ukončit válku, je prohrát ji.
19. 08. 2018 v 13:34Off-line Bahutom  (35/173/60)
Gratuluji... dostal jsi se myšlením tam, kam se nedostane 90% společnosti :) Štěstí a radost pochází zevnitř.... ne zvenčí :)
19. 08. 2018 v 14:26Off-line idea  (39/170/-)
Znám taky jednu velmi bohatou rodinu, co má majetek a prachy a vše vybudoval tatínek a synáčkové pracují v rodinném podniku. Ti synové jsou takoví zvláštní , to bohatství je poznamenalo. Neví ani jak se pere prádlo v pračce, jelikož na to mají lidi a pomalu lidi na všechno. Ti synové jsou děsně arogantní a dávají najevo, že jsou něco víc , myslí si, že mají spoustu kamarádů, ale ve zkutečnosti to jsou jen falešní kamarádi. Ty jsi to tak trochu pochopil nebo snažíš se být jiný, lepší. Pokud můžeš uteč od rodiny, žij si svůj život za své prachy, ale vím, že se to jen lehce řekne...
19. 08. 2018 v 14:49Off-line Jiro  (48/184/74)
Ideo, máš pravdu, že tento povýšenecký postoj se u bohatých objevuje jak mor. A jsou dvě možnosti jak se a tím vypořádat. Tanprvní, tebou zvolená - vzdání se věcí a de facto i rodiny. Znám takového čloběka i zde, a věř, nefunguje to. Druhá správná cesta, je přijetí faktu, že s majetky přichází i sociální zodpovědnost, zde bych jako vzor uvedl chování Karla Schwarzenberga, a říkám chování-postoj k životu, nikoliv politické názory.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
19. 08. 2018 v 14:55Off-line rosju  (53/170/78)
My chudší to máme asi jednodušší,hrajeme s kartami,co nám život rozdal a nemusíme řešit intelektuální problémy a chvástat se před jinými,co máme lepší a co ne, protože na to ser.me. :))
19. 08. 2018 v 14:57Off-line Jiro  (48/184/74)
Bahutome souhlas, zevnitř, však známe tu písničku,, štěstí si za prachy nekoupíš. Také i svým dětem, které žijí v řekněme blahobytu vysvětluji, že ajfonem kamarády nezískají nani když ho budou mít ani když je rozdají. Proto dnes dcerka dostala k narozeninám koně.
19. 08. 2018 v 14:59Off-line rosju  (53/170/78)
A taky se smeji,jak se tady většina chvástá,co všechno má :))
19. 08. 2018 v 15:01Off-line i8051  (53/184/97)
Jiro, neni jeden kun malo? Vyznam ma sprezeni tak nad 250 :-)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
19. 08. 2018 v 15:05Off-line Jiro  (48/184/74)
Rosju, já jsem vyrostl v 2+1 paneláku. Nebylo mým cílem být příjmem v promile českých bohatých. Prostě jsem dělal a dělám celý profesní život co mi jde. A nese to hodně peněz zanhodně zodpovědnosti. A rodina zto nemůže, stejně tak já za to, že jsem bi. Někdo nemá talent na nic, někdo na umění, někdo na úspěch v businessu. Nevím, jak ny mým dětem pomohlo, kdyby měly (dcerY) jíst lacinné pečivo z babišovy pekárny. Ale také nevím, v čem by jim pomohl ajfón, až mi vysvětlí, v čem je lepší pro ně než honor, je jejich. Zatím nanto nepřišly.
19. 08. 2018 v 15:07Off-line Jiro  (48/184/74)
Íčko: Já už jednoho mám, je druhý v rodině. A co myslíš těch 25? To nenínaninauto, ani tuším pořádná mašina..jako že o motorkách vím 0. 25?
19. 08. 2018 v 15:08Off-line i8051  (53/184/97)
Ne 25, ale 250 :-) Mas kone jo? Tak to ti budu rikat Old Shatterhand :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
19. 08. 2018 v 15:09Off-line rosju  (53/170/78)
Jiro-tvoje věc,mě je to úplně jedno :))
19. 08. 2018 v 15:12Off-line Jiro  (48/184/74)
Aháááá...noo, ty jo, to je otázka. Nemám rád lidi co jezdí agresivně na silnicích. Myslím, že proto koně, horolezectví a tak. To už bych šel do letadla, to je jeden ze snl co si splním. Na silnici mi stačí hybridní lexus.
19. 08. 2018 v 15:18Off-line svejk  (34/185/85)
:D
19. 08. 2018 v 15:49Off-line onlip  (61/180/84)
I8051: Prosím, neplýtvej jménem Vinnetouova přítele :)
19. 08. 2018 v 16:35Off-line Jiro  (48/184/74)
Je fajn vidět - v toto tématu, jak se mi množí mínuska. Boj s lidskou malostí je vždy boj předem prohraný. Íčko, já se spíš na koni vidím jako Žiška, také vesl svůj boj za vývoj věcí veřejných.. jujky, mínuska hnes naskočí :-)
19. 08. 2018 v 16:47Off-line rosju  (53/170/78)
Jiro-vsichni,kdo mi dali minuska jsou přízemní a malí.
Ve čtyřiceti mít takový názor je fakt směšné :))))))
19. 08. 2018 v 16:54Off-line Jiro  (48/184/74)
Ne, to ksem neřekl, naopak, negativní emoce jsou podstatou některých debat. Jelikož trávím dost času ve Stockholmu, tak ten kontrast jasně vnímám. Jsem rád, za tvé názory rosju. Vox Populi přeci.
19. 08. 2018 v 17:03Off-line rosju  (53/170/78)
Pokud chceš mít pocit že bojuješ s lidskou malosti,tak to asi potřebuješ,ok,nikdo ti to nebere ,přeji mnoho úspěchů :))
19. 08. 2018 v 17:35Off-line Jiro  (48/184/74)
Názory typu, vzdej se majwtku, bude ti fajn... hodnotný postoj většiny diskutujících...
19. 08. 2018 v 17:38Off-line onlip  (61/180/84)
Jiro, ne poprvé se oháníš velkými slovy, která jsou prázdná. Onehdá jsi tu argumentoval impakt faktorem jako k***ériem vědecké hodnoty - a on je to čistě knihovnický údaj o citovanosti, o odbornosti neříká absolutně nic.

Lidská malost? Chceš být Petroniem? Smích. Papeže Františka si cením pro pravý opak. A nevím, ani nepotřebuju vědět, kolik má koní a čím jezdí, ani mi to nikdy necpal do hlavy.
19. 08. 2018 v 18:56Off-line Jiro  (48/184/74)
ÍCílem je diskuze, ta je katalýza poznání. Že jsem jejím reaktorem je mým cílem, k***ika vedlejším produktem. Jen tak dále (y).
23. 08. 2018 v 19:40Off-line esthetique  (41/-/-)
Inu: on nechce vykrocit do sveta. prvni noc na lavicce v parku bez tatkovy kreditky a posral by se strachy. on se chtel jen takzvane vypsat z bohatstvi, proste bejt jinej a postezovat si, jak je vsechno na hovno, proto, ze ma prachy, podobne jako nemajetni si stezujou, ze je nemaj. prestal jsem skenovat text
(protoze cist se takovy blabol neda) nekdy u druheho odstavce....
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
23. 08. 2018 v 19:46Off-line esthetique  (41/-/-)
Ps: protoze prave nekde u druheho odstavce prestava pravda a zacina fantazie, sneni a hlavne HODNE LHANI. protoze fotr, ktery vozi (ci lepe nechava vozit syna do skoly v Benteyi) neni zodpovedny podnikatel, ktery reinvestuje vse zpet do firmy, ale nezodpovedny MAGOR.
kdybych mel zbytecnych 100 milionu, vymenim vsechny tahace v autodoprave za nejmodernejsi=PRODUKUJICI CO NEJMENE ZPLODIN. a koupim si elektromobil, rozhodne ne tezkou svini, ktera zere 40 litru na sto a produkuje tuny skodlivin. aneb jaky (d***l) otec, takovy (d***l) syn.... takze asi tak
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
23. 08. 2018 v 21:35Off-line Invictus  (23/182/100)
Esthetique: A myslíš, že výroba baterií do elektromobilů je bez emisí? Víš, kolik elektřiny padne na elektrolýzu během výroby lithia? Víš, kolik uhlí je spáleno na nabití auta? Co takhle dojezd auta?
Ten smog na Ostravsku není z aut, je z Nové hutě, ArcellorMitalu, Třebovické uhelné elektrárny. Jedno Bentley ti moc škodlivin nevypustí.
23. 08. 2018 v 22:22Off-line Anonym
Esthetique: Obávám se, že za pouhých 100 milionů korun bys, tvými slovy VŠECHNY, zdaleka nezvládl tolik, kolik si možná myslíš. Určitě ne všechny tahače v autodopravě. Dovolím si tvrdit, že můj otec není nezodpovědný magor. Můj odvoz v Bentley do školy ho ročně vyjde na možná i menší podíl z jeho ročního příjmu, než vyjde tebe denně o skleničku Delorda více. Celé je to posunuté do zcela jiné dimenze. Takže d***l můj otec rozhodně není. A troufnu si tvrdit, že d***l nejsem ani já. Děkuji.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload