Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Zamysleme se...

28. 06. 2013 v 22:47Off-line Anonym
Zdravím Vás všechny...
nechci tu nějak moralizovat, ani někoho poučovat, ale bude to taková má úvaha a zavzpomínání na trochu dřívější dobu. Je to delší, tak to snad přečtete dokonce. Budu rád, když se vyjádří i ti, co jsou staří se mnou. Jsem ročník 1980, takže jsem dospíval v 90.letech....naštěstí - tohle slovo si neodpustím, protože jsem rád, že jsem "stihnul" tuto nezkaženou a klidnou dobu.
Zdá se mi, že hlavně za posledních zhruba 5 let se všechno hrozně změnilo, děti a mládež jsou čím dál agresivnější a drsnější...to se týká i naší menšiny - nezdá se mi, že by to měli dnešní dospívající gayové snažší, ale spíš to mají těžší. Jejich spolužáci a vrstevníci nejsou moc citliví a chápaví - to se dneska "moc nenosí". Ale vím, že šikana je v posledních letech hrozně rozlezlá po všech školách, kolegův synovec je čirou náhodou také gay, teď je ve druháku na gymplu a musí přejít na jiný gympl, protože tu šikanu už tam nezvládal - psali mu po internetu, výhružné esemesky na mobil, neustále ho hnusně uráželi, při těláku ho jeden spolužák schválně uhodil těžkým míčem do hlavy, naštěstí se klukovi nic nestalo, ale otřes mozku klidně mohl mít. Minulý rok na podzim přepadla partička skinheadů jednoho mého gay kamaráda....bydlí s přítelem a s rodiči v paneláku v Brně a když šel večer vyvenčit psa, tak ho zmlátili, skopali, dost ošklivě zranili, byl dlouho v nemocnici a kdyby nezakročil ten jeho táta, tak ho snad zabili.
Já jsem neměl se svojí orientací problém - v prváku na střední(chodil jsem na elektro) už jsem si byl jistý, jak to se mnou je. Spolužáci byli skvělí kamarádi a bylo jim úplně jedno, jestli jsem na kluky nebo na holky. Prostě to neřešili....respektovali mé soukromí. Jo, taky se třeba někdo koukal přes prsty, ale nějaké vyložené nepřátelství - natož šikanu a vydírání jsem fakt nezažil. Seznamování v té době taky těžké nebylo...bydlím nedaleko Brna a když jsem sednul na autobus, tak jsem byl v gay klubu za půl hodinky (později jsem už měl auto).
Fakt bych dneska nechtěl vyrůstat - sice už existuje registrované partnerství, máme gay seznamky, fóra, chaty atd., ale svět je moc drsný a děti dokážou být hodně zlé...a řekl bych, že za to může částečně výchova rodičů, protože děti mají opravdu hoooodně volnosti. Pokud to takhle bude pokračovat dál, no nevím, jak to tu bude vypadat za 20 - 30 let.
Jo a neptejte se mi, jak to chodilo na vojně, nebyl jsem tam...povedlo se mi dostat modrou...ale můj bývalý přítel na vojně byl (narukoval r.1997) a nic hrozného jako za komunistů už tam nebylo.
Tak ahoj :-)
P.S. tohle neni zaměřeno proti mladým klukům, co jsou tady -spíš je mi Vás trochu líto a tu situaci Vám moc nezávidím. Když vidím, že dneska děti šikanujou jenom proto, že se odmítáte chovat jako d***lové, je mi smutno.
28. 06. 2013 v 23:47Off-line Duni  (24/185/75)
Mě šikana nikdy nepotkala a lidi ze mě spíš mají respekt ... nebo ještě líp - mají ke mně morální zábrany, většina si na mě nedovolí ani promluvit a prostě si mě jen prohlíží, dávají mi přednost ... prý je ze mě vidět inteligence ... :D
Šikana a takovýhle podobný věci se odvíjí od toho, jak ten člověk působí na okolí, pokud už jen ''provokuje'' svým vzhledem, i když za to třeba nemůže a to ''děti'' hlavně koukají na vzhled nebo odlišný chování.
K takovýmto věcem se musíš postavit jako ''osobnost'', dávat okolí svůj styl decentně najevo a dají ti pokoj ;)
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
29. 06. 2013 v 10:32Off-line bennett  (36/184/95)
Já jsem taky vyrůstal v 90. letech (i když trochu později než autor) a šikana mě potkala, kvůli sexuální orientaci to nebylo (o tom nevěděli) - když to zrovna nebylo kvůli neznačkovému oblečení, tak to bylo kvůli tomu, že jsem měl jedničky, nebo kvůli tomu, že jsem nedělal bordel jako ostatní - prostě stačilo být jiný (je úplně jedno v čem) a důvod k šikaně to byl.
Učitelé to neřešili, i když jsem jim to několikrát říkal, psal jsem i formální stížnost řediteli, nakonec pomohla policie (jednou taky byla k něčemu užitečná) - stačilo, aby se policajt objevil ve třídě a řekl některým nejmenovaným, co by se jim mohlo stát, jestli v tom budou pokračovat, a byl klid - člověk si nesmí nechat srát na hlavu a hlavně to musí někomu říct - řešení existuje a kdyby to nevyřešili policajti, šel bych prostě na jinou školu.

A že je dneska drsnější doba? Já nevím, mě to tak nepřijde. Přepadení, krádeže a útoky byly vždycky - za totality se o tom nepsalo v novinách skoro vůbec a po revoluci jen pozvolně. Podle mě se v posledních letech hlavně změnila média - rozumné věci je už nezajímají, informují jen o skandálech, přepadeních, všechno přehánějí a dramatizují, TV Hovna k tomu vždycky udělá to svou infografiku atd., protože se zjistilo, že jim to přináší největší zisky.
Podle mě jsou lidi pořád stejný bestie, možná se jen mění způsoby, jakými se to projevuje, ale písnička staré dobré časy, kam ten svět spěje a ta dnešní mládež už se pěje od dob Antiky a já nějaké dlouhodobé zhoršování nevidím.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
29. 06. 2013 v 10:52Off-line Stevie  (30/180/75)
Anonyme, pořád si nenapsal nad čím se máme zamyslet. Tady si jen napsal nějakou povídku o tom, jak to běžně chodí čehož jsme si všichni vědomi :D

Máme se zamyslet nad nějakýma dementama, kteří šikanují ostatní nebo je mlátí v parku? Nebo nad čím? Jakože nemáme být gayové, protože to máme v dnešní době těžší než v devadesátých letech? :D :D :D Takový celkem článek o hovně si napsal, protože vše co tam máš, tak je stará známá :D
29. 06. 2013 v 11:34Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
Nemyslím si, že by situace byla tak dramatická. Já jsem třeba nikdy nějaký zásadní problém neměl, vždycky záleží na tom, koho potkáte. A upřímně řečeno mám procestovanou řádku pro Čecha "exotických" zemí a věřte mi, že zrovna u nás je velmi dobře (jen pro ilustraci - známí z Brazílie byli nadšeni, že v Praze mohou bez problémů za tmy ven z domu). Sice se občas bráním klišé, že Češi jsou tolerantní (spíše bych řekl, že jsou lhostejní), ale rozhodně není na co si moc stěžovat.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
29. 06. 2013 v 14:33Off-line Ligerisek  (36/172/62)
Nvm, ale spousta kluků se snaží schovávat za svaly...měl sem to podobně když sem byl na učňáku, aj když sem trošku cvičil ve snaze bejt hl. atraktivnější a nakonec sem toho nechal, ale drtivá většina kluků kolem mě byly totální močky, takže, když sem s přehledem dal bez problémů 20 kliků, tak většina při 10-tým umírala.. :-D, moje hetero okolí je, bylo dycky taky v poho (samozřejmě občas něakej ten b***c se našel), ale peklo ze života mi udělali teplouši co to tajili, fyzicky na mě měli, leda když na mě šli 3 a víc, takže se soustředili hl. na psychyckej teror. Bylo to pro mě strašně traumatizující, zjistit, že ti co měli stát při mě byli mí nejhorší nepřátelé.. :'-( Takže sem si ani nemoh nikoho najít, když mě buďto ignorovali, bo šikanovali. Bylo to strašný, o romantickym vztahu sem si mohl nechat tak leda lenom zdát, projevovali o mě zájem pouze d***y a to většinou dost nevybíravim, hrubim, vulgárnim způsobem :-( Dokonce i můj idol, kterej na základce bejvával idealista, se takhle zkazil a zachoval ke mě :'-( Připadalo mi, že všechno kolem mě je snad jenom něaká noční můra, bo mě našli v ledu jako ve filmu A.I. Umělá inteligence, ale jako člověka mě radši strčili do metrixu, ostatní teplouši vlastně neexistujou, že je nedokážou správně nasimulovat - tak všechno kolem mě bylo iracionální, že mi připadalo, že někdo všechno, všechny řídí úplně proti zákonům logiky O.o :'-(
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
24. 07. 2013 v 14:41Off-line Duny  (38/178/82)
Vymítit strach z jiného, neznámého a nepochopeného ze srdcí všech lidí je naprosto nemožné :) takže tu byla averze k jiným kdysi dávno, je a bude
24. 07. 2013 v 23:28Off-line Ivan.ch  (33/170/70)
Duni hlavne je z tebe citit sebevedomi motorove pily, jdu vzdycky do kolen z tech tvych prispevku...
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
24. 07. 2013 v 23:56Off-line LeCastor  (30/170/65)
Neviem ako ostatny, ale mne sa nic neprijemne nestalo. A mozno to tkvie v mojej neznalosti minuleho rezimu, pretoze som ho nastastie osobne nezazil ale zda sa mi ze dnesny svet je naopak otvorenejsi voci homosexualom. Mam kopu p***elov, ktory to ze som gay beru uplne normalne. Dokonca sa priatelim aj so zopar skinheadmi, rovnako som chodil na gympel a ani jedno zle slovo som na moju osobu nepocul, dokonca ma tam mali vsetci radsej prave preto ze som gay, a to myslim ulne vazne. (:
25. 07. 2013 v 00:36Off-line LeCastor  (30/170/65)
No ja chcem prave povedat ze ani dnesny svet nieje len sikana a pod. Ja som sam zazival rovnaku romantiku ked sme sa schadzali na wc, cakali pred skolou a odprevadzali na stanicu. Myslim si ze homosexualita je dnes otvorena vec a v minulosti sa o nej vobec nerozpravalo, co je asi jediny rozdiel. Ale aj teraz aj vtedy mozes spoznat zlych ludi alebo mat neprijemne zazitky. V tom je to rovnake.
25. 07. 2013 v 01:01Off-line LeCastor  (30/170/65)
A to bude asi prave tym ze v minulosti to bolo tabu. Proste ludia boli rovnaky no svoj nazor si nechavali pre seba, pretoze nenasli vo svojom okoli gayov, ktorym by mohli vynadat, nemali internetove fora kde by im mohli vynadat. Teraz je svet voci tejto otazke omnoho otvorenejsi a rovnako ako ze sa najdu pozitivne tak aj negativne reakcie a tie su casto ovela viac viditelne.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
25. 07. 2013 v 01:20Off-line LeCastor  (30/170/65)
No, tak nejak. Vies, slusny aj ked mlady clovek by ti to nenaspisal, ale su taky ludia. A urcite aj boli v minulosti, ale ty si bol za sociku mlady a nemal si net, takze ti to nikto nenapisal. Inak sorry za tu otvorenost.. (:
25. 07. 2013 v 01:37Off-line LeCastor  (30/170/65)
Ved ano, demokracia nam dava moznost slobody prejavu. A ked niekto menejinteligentny uraza niekoho ineho pre hocico, ci ze je niekto stary, menej atraktivny, ci viac pri sebe. To je len jeho vizitka a hovori to o nom len to je ze to blb a netreba ho pocuvat. A netreba preto zhadzovat dobu, pretoze podla mna, keby mala socialisticka mladez rovnake moznosti prejavu ake su dnes tak by bola uplne rovnaka.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
25. 07. 2013 v 01:55Off-line LeCastor  (30/170/65)
Ale ja si myslim ze nam trosku kryvdis. Rodicia mi stale hovoria ze za mladi boli uplne rovnaky. (:
25. 07. 2013 v 02:33Off-line LeCastor  (30/170/65)
Ale sam tomu nemozes ve*** co pises. Ved mladost je predurcena na nerozvazne rozhodnutia. Dnesna mladez je uplne rovnaka ako ta minula a to som si na sto pro isty. Nehovor ze ty si nechodil s kamaratmi na pivko. Ze si poslusne sedel doma a ucil sa a pomahal rodicom.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
25. 07. 2013 v 08:36Off-line Duny  (38/178/82)
Ivan.ch: asi mi uniklo, jak ta poznámka souvisela s tématem :) :)
25. 07. 2013 v 15:03Off-line Ivan.ch  (33/170/70)
S tematem moc ne, jen jsem mel potrebu to dunimu napsat.
25. 07. 2013 v 15:04Off-line Duny  (38/178/82)
Prosím psát s "y" :) nutnou potřebu? :D
25. 07. 2013 v 15:05Off-line Ivan.ch  (33/170/70)
Ale to nebylo na tebe, na toho druhyho, proto jsem to psal s i
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
25. 07. 2013 v 15:06Off-line Duny  (38/178/82)
Aha, tak to pardon :) :D
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
25. 07. 2013 v 23:18Off-line Tonystark  (29/190/85)
Ani jsem to nedočetl ... nemá to cenu ... jen tady další stárnoucí člověk vzpomíná na svojí dobu .. to budu dělat i já a i moje děti ... smiř se s tím ... prostě stárneš :D :D
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
26. 07. 2013 v 14:57Off-line Radek1951  (72/175/75)
Možná trochu reakce na spory tady.
Jsem ročník 1951, takže na střední školu jsem chodil v letech 1966 - 1969, kdy jsem maturoval. A musím říct, že to byla krásná doba. Byla to doba, kdy už hrálo divadlo Semafor, písničky Suchého a Šlitra, byla to doba big-beatu, kapely Olympic, George and Beatovens, Framous five, hrály se písničky Beatles, Rolling stones a daly se sehnat jejich desky, na country tady byl Michal Tučný, Rangers, KTO a mnoho jiného. Nosili jsme dlouhé vlasy, kouřili levné cigarety a pili levné pivo. Ale především jsme byli kamarádi.
I když neexistoval internet a mobilní telefony, vždycky jsme se sešli, nevím jak jsme to dokázali. Taky si nepamatuju, že by na základní nebo střední škole byla šikana, prostě jsem ji nezažil. A hodně nás semknul rok 1968, stáli jsme na náměstí před radnicí, před tanky a obrněnými vozy a diskutovali s vojáky v nich (ruština byl povinný matu***ní předmět), než přišel jejich nějaký politruk a zahnal je dovnitř.
A ještě jedna poznámka : co kdyby někdo zkusil porovnat policejní statistiky o objasněnosti trestné činnosti?
05. 07. 2014 v 19:36Off-line buttch  (28/-/-)
Já bych tuhle dobu za nic nevyměnil
k****ni byli, jsou a budou a třeba já se s šikanou kvůli orientaci nesetkal (teda až na rodiče :D)
05. 07. 2014 v 20:08Off-line THX1188  (40/183/90)
Dělal jsem a dále externě dělám ve školství. Agresivita dětí se stupňuje, znalosti zmenšují, ega rostou do výšin. Vina není jen na rodičích, je to komplexní...zároveň jsem , ale byl svědkem daleko větší tvořivosti, kreativity, jiného způsobu myšlení než před 8 lety, kdy jsem začínal u dětí a ještě dostudovával...
Záleží na úhlu pohledu.
06. 07. 2014 v 15:06Off-line tukan6991  (27/175/64)
Já tedy žádnou zkušenost se šikanou nemám. :) Navíc jsem typ, který by si to nenechal líbit - nedokázal bych se sice bránit fyzicky, ale kdyby se mi dělo něco špatného na ZŠ (kde bych to snad i mohl předpokládat, někteří tam fakt byli "na palici"), tak bych to hned někomu řekl a nenechal bych se zastrašit. :) Jsem teď na gymplu, ví to všichni z naší třídy, i ti z vedlejší (jsme malá škola) a nikdo s výjimkou jednoho člověka s mou orientací neměl žádný přímý problém ... Ano, možná si někteří myslí své, ale nějaká přímá konfrontace - to nikdy. :) Mno, mám dojem, že je to tím, že jsem zaprvé na gymplu (přeci jenom - většinou tam chodí ti "inteligentnější", navíc jsem na gymplu v maloměstě, takže tam je to už úplně asi jiné, než třeba v Praze) a navíc - nijak se tím přímo nechlubím, "nekouká" to ze mě na první pohled ... :) Myslím si, že občas si za to můžou ti šikanovaní sami, ale tím netvrdím, že terčem šikany se někdy stanou i ti naprosto nevinní a nebijící do očí. :/ :)
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload