Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Čo bača do papule nenapratá!

25. 10. 2018 v 17:25Off-line Inu  (103/-/-)
V tejto téme by som sa chcel venovať vaším gastronomickým zážitkom. Či už sa jedná o nejakú historku z varenia alebo čo všetko ste už okúsili, aké nezvyčajné chute ste spojili, čo chutilo a čo už by ste do papule nikdy nedali :D Keby ste mali nejaký svoj recepis, ktorí radi varíte, môžete sa s ním podeliť. Rád vyskúšam.
25. 10. 2018 v 17:27Off-line Inu  (103/-/-)
Inak ma zaujíma koľko sa nás tu takých nájde, čo vedia variť :)
25. 10. 2018 v 17:36Off-line i8051  (53/184/97)
Ja umim skvele jist a proto mam rad ty, kteri umej skvele va*** :-)
25. 10. 2018 v 18:00Off-line Inu  (103/-/-)
Ja jem najradšej to, čo si uvarím sám :) Veľa pokrmov som sa naučil jesť odkedy varím. Do tej doby som skoro nič nejedol až na rybacinu, tej neprídem na chuť asi nikdy :D
26. 10. 2018 v 19:18Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Umím vařit celkem dobře
26. 10. 2018 v 23:29Off-line Inu  (103/-/-)
Ha neverím... už sme traja čo vieme variť :D A čo najradšej varíte?
26. 10. 2018 v 23:33Off-line Inu  (103/-/-)
Fakt? Ty vole ja najradšej varím žufánky, varajky a tak..
26. 10. 2018 v 23:34Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Fakt jo?
26. 10. 2018 v 23:35Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Varajky,, co to je prosím?
26. 10. 2018 v 23:37Off-line Inu  (103/-/-)
Vařeška? Či ako sa to povie... :)
26. 10. 2018 v 23:39Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Vařečka, tak dík..
26. 10. 2018 v 23:40Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Já vařím co mě napadne, všechno možný.
26. 10. 2018 v 23:45Off-line Inu  (103/-/-)
St63V: nemáš guláš v mozgu? :D
Mne je v podstate jedno čo uvarím, živím sa tým :) Ale najradšej varím bravčovú panenku na všetky spôsoby.
Inak ak by niekto chcel, aby som ho naučil variť, nie som vôbec drahý :D :D :D :D :D
26. 10. 2018 v 23:46Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Panenka je luxusni
26. 10. 2018 v 23:48Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Vždyť to napsal
26. 10. 2018 v 23:49Off-line Inu  (103/-/-)
No prípravu tarantulí som videl a veru by som do do papule nedal :D Prva ich dajú do alkoholu aby boli omámené a pekne za živa ich vypražia. No a na tácke stoja pekne na nožičkách, lesklé, chrupkavé pavúčiky.
26. 10. 2018 v 23:50Off-line Inu  (103/-/-)
St63V:A čo google translate?
26. 10. 2018 v 23:50Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Jsem masožravé, ale když mi uvaří vegetarián, je to vždycky vynikající
26. 10. 2018 v 23:52Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Tak to bych nedal do huby.
26. 10. 2018 v 23:53Off-line Inu  (103/-/-)
Inak človek sa jak vegetarián narodil... už len s fyziologického hľadiska máme stoličky a nie tesáky. Len sa to odnaučiť. Taká fajnový grilovaná krkovička :D
27. 10. 2018 v 00:01Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Tak to jsi dobrej, většina vegetarianu na maso nesahne
27. 10. 2018 v 00:03Off-line Kuliferda  (53/173/74)
A čím zahustíš guláš?
27. 10. 2018 v 00:05Off-line Inu  (103/-/-)
Ako pripraviť vždy chutné mäso? Tu sú tri zásadné body ktoré by ste mali dodržať:
°Pri krájaní mäsa dbáme na to, aby sme rezali skrz vlákna, nie po nich.
° Pred prípravou by mäso malo mať izbovú teplotu!!! A to je veľmi dôležité. Keď dáte studené mäso na rozohriatu panvičku dostane šok a nebude tak mäkké.
° Mäso solíme až keď je hotové ( hlavne čo sa steakov týka).
27. 10. 2018 v 00:09Off-line Inu  (103/-/-)
St63V: Solamyl je zemiakový škrob a neuveríš používa sa na zahusťovanie, ale nie omáčok.... na to máš základné omáčky ako napríklad bešamel s ktorých dané omáčky pripravuješ a už ich ničím nezahusťuješ.... ale neviem nač sa ti to vôbec snažím vysvetliť...
27. 10. 2018 v 00:12Off-line Inu  (103/-/-)
Guláš zahusťujeme najlepšie zemiakmi... múka ti stiahne chuť... Ale pri správnom pomere cibule, a dobe varenia môžeš redukciou dosiahnuť toho, že nemusíš zahusťovať ničím. :)
27. 10. 2018 v 00:17Off-line Inu  (103/-/-)
No ja sa takýchto súťaží zúčastňovať nemôžem, ani im podobným :D Bolo by to ne-fér. Mám na to školu.
27. 10. 2018 v 00:18Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Dobré je zahustit guláš chlebem, který se rozmočí v pivu
27. 10. 2018 v 00:19Off-line Inu  (103/-/-)
Hej používa sa aj striedka z chleba, ale má sklony rýchlejšie skysnúť.
27. 10. 2018 v 00:19Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Ale strouhaný brambory taky dobrý
27. 10. 2018 v 00:20Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Jj, právě ten střed
27. 10. 2018 v 01:48Off-line misanek007  (24/-/-)
Je to priserny no
27. 10. 2018 v 12:41Off-line i8051  (53/184/97)
Taaakze pozooor. Uz tu mame dva zdatne kuchare (Inuba a Anuba). Vyhlasuji tedy soutez, kterou nekde propravte, zorganizujte a zaridte, uvarte neco superdobryho s masem a ja se skromne pasuji do role hlavniho zrouta a rozhodciho :-)
27. 10. 2018 v 12:53Off-line i8051  (53/184/97)
Hrat si na nej nebudu, on je profik kuchar (pokud teda myslis Pohlreicha a ne tvyho nejakyho Pohlrenta). Ja jsem profesionalni zrout, varecku do ruky nevezmu :-)
27. 10. 2018 v 12:54Off-line Inu  (103/-/-)
No keby sme tú súťaž spojili s vláknom "čo by sme vrátili z doby dávno minulej", tak by sa tá súťaž mohla konať v lese a s kotlinami :D Len súťažiť vo dvoch?
27. 10. 2018 v 12:56Off-line i8051  (53/184/97)
Kde to bude je fuk, klidne bych do disciplin zaradil i vlastnorucni lov behajiciho masa po lese, jen se bojim toho, abych se ty vecere vubec dockal :-) A ve dvou? Uplne v pohode, dve vecere stacej, zase se nechci natlaskat na noc :-)
27. 10. 2018 v 12:59Off-line Inu  (103/-/-)
No to by som zahrnul až do finále. Lov a následná príprava :D Také dobré restované hríby na vajíčku alebo pražené bedle :D :D :D Takže hladom by si určite nepošiel :)
27. 10. 2018 v 13:13Off-line i8051  (53/184/97)
Jak jsem psal, mam rad lidi, co umej va*** (mam i takovyho doma). To je proste umeni nad umeni a rad pak umeju i nadobi :-) A ano houbicky rad taky a nemam problem ani s vegetarianskou stravou, je to bajecna priloha k masu :-)
27. 10. 2018 v 15:41Off-line i8051  (53/184/97)
Ok, tak rusime soutez a uvarte mi neco dohromady :-)
27. 10. 2018 v 15:51Off-line i8051  (53/184/97)
Livanecniku, dal jsem ti nesouhlas, protoze sladky nejim. Neber to osobne, je to formalni nesouhlas :-)
27. 10. 2018 v 15:54Off-line i8051  (53/184/97)
Nooo .. to zase ne .. to je tak nastejno, sex spise vede :-)
27. 10. 2018 v 17:22Off-line Inu  (103/-/-)
Na cuketových plackách nemáš čo pokaziť. Jedine že by si sa zaoberal príliš priateľom a zhoreli ti :D
27. 10. 2018 v 17:25Off-line i8051  (53/184/97)
Anub je koukam dobra partie pro zivot :-)
27. 10. 2018 v 17:27Off-line Inu  (103/-/-)
To je prístup. Vidíš to taký Lievanec, ten si to radšej kúpi. Nie je nad poctivú robotu :)
27. 10. 2018 v 17:32Off-line Inu  (103/-/-)
Ja som dnes robil klasiku. Hovädzí vývar a pečené kurča s ryžou. Jedlo pre lenivcov :D
27. 10. 2018 v 20:41Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Já a to dnes kašlu, nevařim nic
27. 10. 2018 v 20:44Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Nebudu
27. 10. 2018 v 20:46Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Dám si hrášek na másle
27. 10. 2018 v 20:59Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Ani ne
27. 10. 2018 v 21:46Off-line i8051  (53/184/97)
Ja prave uvaril zeleninovej salat s kurecim masem, vrchol me gastronomie. Deti se budou olizovat jeste v sanitce :-)
28. 10. 2018 v 15:25Off-line Number4  (31/195/82)
Varot viem, robil som to kedysi profesionalne.
28. 10. 2018 v 17:10Off-line Silurius  (33/190/110)
A co takové Krkonošské kyselo, sejkory, hubnice atd-, :) Osobně miluji Krkonošské kyselo a nové brambory na loupačku. Brambory jen nové a kvásek se bohužel blbě shání.
28. 10. 2018 v 18:15Off-line i8051  (53/184/97)
Tak co bude dnes k veceri? Zatim jsem dal k obedu trosku masa :-) kdo chce, at koukne na profil-fotky-piskoviste :-)
28. 10. 2018 v 18:33Off-line i8051  (53/184/97)
STV - vyznam slova piskoviste neni jen ve smyslu ty hromady pisku, kde ty balis decka na lizatka :-)
28. 10. 2018 v 18:47Off-line i8051  (53/184/97)
Aha, tak to ja nevim, co dnes leti. Kdyz uz ti na lizatka nejdou, tak co pouzivas? Nezname dnesni praktiky, objasni nam to prosim, neni nad info od profiku :-)
28. 10. 2018 v 19:43Off-line i8051  (53/184/97)
Jojo, naaaramne :-)
28. 10. 2018 v 21:04Off-line Inu  (103/-/-)
St63V: Budu blejt. Ani nevieš čo žerieš.
Ja som si dal dnes na večeru dusené hovädzie líčka na červenom víne so zemiakovou kašou. LUXUS :) Ešte že som si ten tvoj príspevok prečítal až po večeri.... veď to by ani ten bača nežral. :D
28. 10. 2018 v 21:09Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Teď jsem dostal na něco chuť kluci, s takovou tu štíhlou linii neudržím.
28. 10. 2018 v 21:30Off-line Inu  (103/-/-)
Ja som chlapec z dediny :) Vyrastal som v rodine kde sa chovali svine, sliepky, kačeny... Rozmaznaný si sám, keď jebneš do hrnca plechovku s kúskom mrkvy, ktorá je tiež kupovaná, takže to vôbec nezachrániš... Ja nelením a poctivo si to mäso nakrájam a pripravím. A nevarím si len delikatesy, neopovrhnem ani omeletou s kúskom cibuľky, ani zeleninovým šalátom. A na vandru mimo civilizáciu rozhodne nesmie chýbať poctivý špekáček. :D
28. 10. 2018 v 21:33Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Když je ta možnost, proč by tam nechodili, co je na tom špatného?
28. 10. 2018 v 21:40Off-line Inu  (103/-/-)
A budem svojmu najbližšiemu dávať jesť konzervy? Keby si denne vypustil aspoň dve hodinky tvojho drahocenného času stráveného na tejto zoznamke, mohol si za tú dobu pripraviť slušné jedlo, ale ty radšej budeš neustále dávať svoje chytré rady a rozumy, len by si bol zaujímavý, ale si len najotravnejší člen tejto zoznamky. Ale poviem ti fakt, že tie dve hodiny keby si denne ubral, tak by ťa to o ten titul nepripravilo.
28. 10. 2018 v 21:43Off-line kloudik  (38/182/80)
Co najdu hodím na pánvicu a usmažím :D veškeré suroviny sou ale buď z vlastní zahrádky nebo od drobných chovatelů/pěstitelů takže nic špatnýho nemože nikdy vzniknout :)
28. 10. 2018 v 21:44Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Strašně rád si s jídlem pohraju, všechno si pečlivě nakrajim, s láskou uvařím a s velkou chutí sežeru.
28. 10. 2018 v 22:01Off-line Inu  (103/-/-)
Nás bolo doma sedem s rodičmi, takže viem o čom rozprávaš :D
29. 10. 2018 v 00:18Off-line i8051  (53/184/97)
St63V (55/-/-) NOVÉ
Když se jezdilo na chatu a nebyla ještě zavedena elektřina, tak se žraly konzervy
---------------
cozeee? :-) a ano, jezdil jsem na chatu a vandry vo106, ale na konzervach jsme fakt nebyli :-)
29. 10. 2018 v 11:37Off-line xander  (29/184/75)
Ja žijem sám tak si najradsej vacsinou varím iba sáčkovu rajčinovu so syrom alebo hranolky ale ked sa mi chce tak z takych oblubených si urobím cestoviny so syrovosmotanovou omackou s cesnakom a kuracim masom s bylinkami alebooo ja mám celkom rad ryby ale len morské ani ja nemám rad ten rybaci pach z tych nasich tak trebars filety z ali***kej tresky so zemiakmi , minule som robil gulky zo zemiakoveho cesta plnene slaninkou a s kyslou kapustou alebo potom take nejake šmakocinky :kupim nejake bbravcove maso spravím cesnakovo jogurtovy dip s bylinkami a dam zapiect zemiaky v šupke alebo raz som to robil aj s batatmi bolo t nove a zaujimave :)
29. 10. 2018 v 11:42Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Neprovokuj, už mám hlad
29. 10. 2018 v 11:52Off-line xander  (29/184/75)
Hahaha :P :P :P
29. 10. 2018 v 11:59Off-line Inu  (103/-/-)
Bataty sa dajú nahradiť aj maslovou dyňou (musí mať zeleno-striebornú farbu). Ošúpeš ju a upečieš jak zemiaky a skoro na nerozoznanie :)
K tomu by sa skvele hodil kurací steak so slivkovou omáčkou a máš jednoduchý a vynikajúci obed :)
29. 10. 2018 v 12:02Off-line xander  (29/184/75)
Bolo by občas fajn mat domaniekoho kdo by uvaril ale co je este dolezitejsie umyl ráááááááád(pre českych kamošov nádobí) :D
29. 10. 2018 v 12:04Off-line Inu  (103/-/-)
Jak sa hovorí u susedou: "Kdo vaří, nemyje! " :D
29. 10. 2018 v 12:06Off-line xander  (29/184/75)
To by nebol dobry napad moj jediny spolubyvajuci je moj pes a ten keby umyval by nebolo dobreeee, dost slintá :D
29. 10. 2018 v 12:11Off-line Inu  (103/-/-)
Tak ho vyhadzovať :D Čo mi pripomína, neni sú náhodou aj papierové riady? :D :D :D
29. 10. 2018 v 12:17Off-line xander  (29/184/75)
To ja ani nemusim pri mojej šikovnosti za posledne dva mesiace som rozbil dva taniere :D
29. 10. 2018 v 12:17Off-line i8051  (53/184/97)
Sak je nevarim, tak meju (=presoupu do mycky) :-) btw kamos ma dve mycky, z jedny vyndava a do druhy dava, nepotrebuje tak skrinky na nadobi :-)
29. 10. 2018 v 12:27Off-line xander  (29/184/75)
:D :D :D a to som myslel ze ja som lenivy ale uznavam je to dobry napad lepsie jak u mna mat to par dní v drese
10. 11. 2018 v 20:45Off-line yperit  (91/186/68)
Na čundru v Terchovej jsme dělali ježka na ohni a smažili pijavice na jeho tuku... Ty smažené pijavice chutnaly líp než ježek. INGRDIENCE:
ježek,pijavice,sůl,tuk z ježka na smažení.
10. 11. 2018 v 21:05Off-line yperit  (91/186/68)
Stv:ty jsme házeli až na Tvýho čokla do Tábora:)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
10. 11. 2018 v 21:10Off-line yperit  (91/186/68)
Kdybys věděl, co všechno se tu jedlo za války, z toho by ses posrall... Na podzim jsem zpracoval 80 listů textu a týká se to jen válečných receptů-to je mimochodem jeden z nich. Protože vše, ostatní je založeno jen na bramborách a cibuli. A historii vaření v zemích Českých za války pokud vím, dosud nikdo nepracoval, takže jsem pravděpodobně první.
10. 11. 2018 v 23:28Off-line Kuliferda  (53/173/74)
To ale není jídlo!
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
10. 11. 2018 v 23:39Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Ne ne
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
10. 11. 2018 v 23:49Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Udělalo se mi lehce nevolno.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
10. 11. 2018 v 23:53Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Tak to ani náhodou
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
26. 04. 2019 v 23:00Off-line Inu  (103/-/-)
Hola,hola, kuchyň volá :D Už sa tu dlho nič neuvarilo a preto som sa vám rozhodol navodiť trocha chutí :) Všetci poznáme rokfortové guličky (nivové guličky) skvelé jednohubky k pivku. Raz som sa rozhodol že ich obalím ako rezeň a vypražím. Samozrejme vynecháme červenú papriku. Prílohu som volil fresh šalát s toastami a bylinkovým dipom. Môžem vám povedať že to malo úspech. PECKA! :)
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload