Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Který jazyk studovat?

02. 11. 2018 v 18:50Off-line v.hex  (26/-/-)
Čau všichni, mam trochu dilema...:D
Baví mě jazyky a rád bych se jim plně věnoval i na vš, ale nemůžu se rozhodnout a matu***a klepe na dveře...
který je podle vás nejlepší - němčina, ruština nebo japonština?:D
02. 11. 2018 v 19:03Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Nejhnusnější jazky (na poslech) na světě je Němčina, ale bohužel je po angličtině ten nejdůležitější. :-P
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 10  Nahlásit
02. 11. 2018 v 19:24Off-line emilaninim  (23/181/72)
Já osobně bych bral buď japonštinu a nebo němčinu
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
02. 11. 2018 v 19:32Off-line ellvin  (23/183/81)
Ten, který ti jde jako nejlíp, tak tomu se věnuj ;-)
02. 11. 2018 v 19:44On-line rosju  (53/170/78)
Nejmenší pravděpodobnost využití je u japonštiny
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
02. 11. 2018 v 21:14Off-line Invictus  (23/182/100)
Ruština je nemastná, nesladká, mně němčina voní víc. A japonština, ta mi bude reálně k ničemu.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
02. 11. 2018 v 21:20Off-line paul86  (103/-/-)
Zkus se spíš zamyslet do budoucna, který jazyk se ti bude hodit nejvíc. Jestli je ten který jazyk hnusný na poslech, to je to poslední.
02. 11. 2018 v 21:27Off-line BussterX  (103/130/150)
Jakž-takž anglicky dneska mluví každej jouda co vyleze ze střední... oproti tomu japonsky umí (a mluví) daleko míň lidí... důsledkem je mimo jiné to, že po tlumočníkovi angličtiny nikdo nepožaduje aby uměl japonsky, kdežto u tlumočníka japonštiny je znalost angličtiny očekávaná (to vím)... takže tlumočníků japonštiny je málo (takže asi berou víc prachů?) ale musí umět anglicky, tlumočníků z angličtiny sou 3 p***le (takže větší konkurence?) ale nemusí umět japonsky 8)
02. 11. 2018 v 21:35Off-line paul86  (103/-/-)
No, ona angličtina se sice dneska učí pomalu od školky, ale ta úroveň výuky je všelijaká a kolikrát pořádně anglicky neumí ani ti učitelé.
To "jakž-takž anglicky" se sice při troše snahy dokáže naučit každý jouda, ale těch lidí, kteří ovládají angličtinu na nějaké plynulé, pokročilejší konverzační úrovni, zas až tolik není. On je rozdíl mezi mluvit a "mluvit".
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
02. 11. 2018 v 21:37Off-line BussterX  (103/130/150)
Checht... muskatus herr miller :D němčina je boží :D https://www.youtube.com/watch?…
02. 11. 2018 v 23:13Off-line Harvys  (24/177/77)
V dnešní době je důležitá čínština:) a pak ty známé jazyky
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
02. 11. 2018 v 23:18Off-line Monogatari  (43/195/80)
Japonština
02. 11. 2018 v 23:25Off-line Pavel84  (40/185/85)
Zdar, rozmysli si pořádně ty jazyky a hlavně z jakého důvodu se mu/jim chceš věnovat. Pokud je chceš studovat z důvodu uplatnění na trhu práce potom jednoznačně němčina. Japonština vyjma Japonska a tlumočení nemá nikde využití. Japonské komunity mimo Japonsko stejně mluví jazyky těch zemí kde žijí tzn. anglicky, španělsky nebo portugalsky. Ruština je přeceňovaná a de facto zbytečná, nehledě na to že jen v Praze žije kolem 100 000 lidí z bývalého SSSR a ti ji budou umět vždy líp než ty. Navíc k té japonštině po tobě budou vyžadovat angličtinu u té ruštiny asi taky, jak už to psal někdo přede mnou, zatímco opačně to neplatí. Jen u té němčiny pokud ji ovšem máš dobrou potom se většinou angličtina nevyžaduje.
Ruštinu pokud pro ni nemáš zápal nestuduj, obzvlášť se svou sexuální orientací. V Rusku bys s přítelem stejně nikdy nemohl žít a volně se pohybovat, a věř mi, že tam se to jen tak nezmění.
Pokud nemáš zápal pro východní Asii, tak si ani tu japonštinu nevol, není to indoevropský jazyk a proto jeho studium není jednoduché.

U těch jazyků je všeobecně problém, s výjimkou němčiny že se k nim vyžaduje obstojná angličtina. Takže můžes zvládat italštinu, francouzštinu na úrovni rodilého mluvčího a stejně tě nevezmou, protože nemáš dle nich dostatečnou mluvenou angličtinu.

Pokud si se nikdy nesetkal s angličtinou, či ji nemáš na dostatečné úrovni začni se ji učit. A to buď současně s tou němčinou, nebo se dostaň v němčině na úroveň C1 a začni s tou angličtinou z německých učebnic.

Jinak co se týče celkové užitečnosti jazyků.
Každopádně angličtina, to je latina dnešní doby, bez ní to bohužel nejde, já ni teď taky musím makat, abych si ji vytáhl na C1. Bez ní zapomeň na vyšší pozici. (Takových nás je podniku docela hodně, protože když jsem maturoval , tak stačila úroveň A2. Na vysoké v té době byla výuka cizího jazyka POUZE dobrovolná a nevalné úrovně. A učit se věty o ve stylu, že moje máma dělá v JZD a otec je traktorista bylo skutečně motivující.)
Ve střední Evropě němčina, její znalost zvyšuje plat o 5% až 10% a je po ní vysoká poptávka.
Pokud se zajímáš o americký kontinent tak si k angličtině přiber španělštinu. Tím že vychází z latiny je to velmi logický a libozvučný jazyk. Zpočátku ti sice bude znít jako něco neuchopitelného, ale to se časem podá. A kdyby ses potom potřeboval naučit portugalsky tak je to otázka tak půl roku. Italština by ti taky šla, ale tak za rok. S Francouzštinou ti to moc nepomůže, ta je dosti jiná.

Francouzštinu si zvol jen pokud tě zajímá Francie,Belgie,Lucembursko, Quebec/Kanada, Francouzská Polynésie nebo subsaharská Afrika.
Italština použitelná jen pokud žiješ nebo obchoduješ s Itálií.
Ruština jen pokud tě zajímá bývalý SSSR a rád piješ vodku, nebo obdivuješ komunisty.

Takové ty čínštiny, japonštiny apod. nemají v EU význam. Naučit se je vyžaduje několika let poměrně intenzívního studia a stejně je nikdo po nikom nevyžaduje. I ti Číňani se začínají učit anglicky a všude mají svou vlastní menšinu, takže zaměstnají své. O ostatních jazycích škoda mluvit.

Jinak výuka cizích jazyků na školách, a to včetně jazykových v ČR. Pokud nechytneš dobrého učitele, tak je to neskutečná bída a vyhazování peněz. Na střední škole jsem měl dva jazyky a ani jeden nebyl vyučován kvalitně. Jazykové školy, kapitola sama pro sebe.
Pokud víš, že tu němčinu u Vás učí nějaký ... a japonštinu nějaký nadšenec. Tak si zvol tu japonštinu a němčinu se uč sám. Mně a mnoha dalším lidem se osvědčily učebnice od vydavatelství LEDA učebnice pro samouky (učebnice francouzštiny, španělštiny, italštiny, portugalštiny. norštiny a angličtiny mají slušnou úroveň, bohužel učebnice němčiny a polštiny mě od nich absolutně nevyhovavaly). Česky psanou učebnici němčiny ti bohužel nemůžu žádnou doporučit a jsou i takové, které jsou doslova a do písmene otřesné a neskutečně mě znechutily, takže se němčinu učím z jiných jazyků. Taky mi dost pomáhá youtube, učím se z něho anglicky. Plus co nemusím nečtu a nedívám se na nic v češtině.

P.S.kdyby někdo věděl o kvalitní učebnici němčiny tak uvítám vaše rady, to samé učebnice ekonomické angličtiny.
03. 11. 2018 v 00:42On-line shiroReloded  (30/178/85)
Japonština je hodně cool a rozhodně není pravda, že nemá využití, hodně japonských firem u nás investují a potřebují někoho se znalostí jak češtiny tak japonštiny. Němčina je hodně využitelná v právu, hlavně civilním. Ruština je fajn pokud toužíš pracovat s turisty v centru Prahy, nebo Karlových Varech.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
10. 11. 2018 v 19:23Off-line yperit  (91/186/68)
V.hex:tady má budoucnost jedině čínština a ruština-jsme v jejich zájmové sféře, takže pokud nechceš vycestovat pryč a chceš se tu živit řečema-vybral bych si jeden z výše uvedených jazyků
10. 11. 2018 v 19:39Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
Angličtina je samozřejmostí a k ní je ideální ještě jeden světový jazyk (v našem prostředí je nejlepší němčina, ale francouzštinou, španělštinou nebo ruštinou se nic nezkazí, záleží na co se chceš zaměřovat). Nejlépe je pak k tomu ještě přidat jeden menší nebo "exotičtější" jazyk, který moc neumí. Angličtinu nebo němčinu zná kdekdo, ale třeba s takovou finštinou, rumunštinou nebo litevštinou budeš dost unikátní. Já třeba takhle mluvím polsky a ukrajinsky a o oba jazyky je dost zájem.

Pavel84: Dovolím si ohledně ruštiny nesouhlasit :) Samozřejmě je důležité čím se člověk zabývá, ale zrovna právě ruština je dost zásadní pro celý postsovětský prostor, zdaleka nejen Rusko (já se zabývám Ukrajinou a bez ruštiny to prostě nejde). A řešit k tomu sexuální orientaci je fakt nesmysl. Když se tím člověk zabývá, tak to hned neznamená, že se bude stěhovat do Ruska.
11. 11. 2018 v 14:22Off-line onlip  (61/180/84)
V.hex: Různou měrou fundovaně, rozumně, prakticky i emotivně ti už odpověděli kluci přede mnou, můj návrh bude z těch méně praktických: Vyber si takový jazyk, který ti bude dělat radost, budeš v něm rád číst, poslouchat ho, budeš rád s lidmi, kteří jím mluví, a v místech, kde se jím mluví (nakonec i o tom se kluci zmiňují). Je druhořadé, jestli je to jazyk malý nebo velký. Nadšení pro něj ti umožní přenést se přes obvyklé potíže a v lepším případě se jím živit, tak ať to není otravné. Rčení „Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi člověkem“ se u nás obvykle chápe ve smyslu tržní hodnoty, ale s jazykem můžeš získat i jiný, nový, kulturně podmíněný pohled na svět. Tak ať ti není proti srsti, ať je ti v novém jazykovém těle a s poznávanou jazykovou kulturou dobře. Právě jazyk pár lidem v mém okolí zásadně ovlivnil život – našli si podle něj partnera, odešli do světa, nebo je aspoň překladatelství zavedlo k tématům, o kterých do té doby neměli tušení.
12. 11. 2018 v 16:14Off-line harpli  (39/175/75)
Teď určitě Angličtina a Němčina a pro budoucnost zajímavá mandantčina
12. 11. 2018 v 21:02Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
"Vyber si takový jazyk, který ti bude dělat radost"

Přesně tak, to je důležitější, než jakákoliv pragmatická rozhodnutí. Když se budeš rozhodovat jenom na základě nějaké suché kalkulace tak hrozí, že tě to nebude bavit a ten jazyk se nenaučíš pořádně. Jinak ono to občas příjde samo, aniž by člověk nějak moc chtěl a upřímně ta vůbec nejlepší motivace je partner, mám s tím osobní zkušenost :) Já totiž mluvím plynně polsky (už mám dokonce na kontě i překlady knih) právě díky partnerovi, který je Polák. Bez něho bych se asi nikdy tak dobře nenaučil (nebo alespoň ne za tak krátký čas).
12. 11. 2018 v 21:18Off-line Kuliferda  (53/173/74)
Uč se jazyk který máš rád, baví Tě a máš k němu nějaký vztah, jinak to nemá smysl. Francouzština je zajímavý jazyk, a je to řeč diplomatů, prý...
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload