Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Exekuce - můj děda s tetou musí opustit byt

25. 11. 2018 v 11:31Off-line Anonym
Dobrý den, chtěl bych radu spíš od starších a rozumnějších. O komentáře pubertálních kluků, který mají potřebu se zviditelnit nestojím!

Můj děda s tetou musi do 1. prosince opustit byt. Magistrát na tom trvá, ikdyz oba platí nájem řádně a včas... prostě musí být opustit. Chtěl jsem se zeptat, jakou spojitost s tímhle mají exekutoři. Musím poznamenat, že nmza nic nikomu nedluží! A jak dlouho trvá od podání žádosti, aby se tohohle případu exekutor ujal

Díky za rady
25. 11. 2018 v 11:37Off-line BussterX  (103/130/150)
Google:

Dva měsíce na protesty i žalobu
Od okamžiku doručení výpovědi z nájmu bytu má nájemce dva měsíce na vznesení námitek, ale i případné podání žaloby o přezkoumání oprávněnosti výpovědi u soudu. Žaloba je automaticky zamítnuta, pokud není soudu fyzicky doručena během této dvouměsíční lhůty.

Nutnou podmínkou platnosti výpovědi je uvedení důvodu výpovědi. A právě na důvod výpovědi musí směřovat i námitky nájemce.

Žaloba musí směřovat na okresní soud v místě nájemního bytu a musí obsahovat označení soudu, nájemníka jako žalobce, pronajímatele jako žalovaného, popsat všechny rozhodné skutečnosti, označit důkazy ke svým tvrzením a uvést, že se žalobou domáhá, aby soud určil, že je výpověď neoprávněná či neplatná.

Pokud jsou námitky nájemce řádné a žalobu o přezkoumání výpovědi z nájmu podá včas, bude se soud námitkami věcně zabývat. Shledá-li námitky důvodnými, žalobě vyhoví a nájemní vztah v takovém případě trvá i nadále.

V případě, že soud žalobu zamítne, musí nájemce byt vyklidit a předat pronajímateli. „Nepředá-li nájemce po zániku nájmu pronajímateli vyklizený byt dobrovolně v den skončení nájmu nebo v jiném dohodnutém termínu, je pronajímatel oprávněn podat proti nájemci žalobu o vyklizení předmětného bytu,“... „V případě, kdy soud pravomocně uloží nájemci povinnost byt vyklidit a ten tuto povinnost dobrovolně nesplní, se může pronajímatel jako vlastník bytu domáhat jeho vyklizení soudním exekutorem.“
25. 11. 2018 v 11:47Off-line Anonym
A jak.dlouhý to je proces?? Od podání zaloby...
25. 11. 2018 v 12:00Off-line tropikboy  (37/178/72)
Z dotazu nepoznám, jestli jen skončil nájem, nebo už proběhlo soudní řízení a je možno nařídit exekuci. Pokud chceš, pošli zprávu.
25. 11. 2018 v 12:03Off-line Anonym
Soudní řízení už proběhlo.
25. 11. 2018 v 12:05Off-line tropikboy  (37/178/72)
Psal jsem, pokud chceš, pošli zprávu.
25. 11. 2018 v 12:48Off-line paul86  (103/-/-)
Na to, abych ti uměl něco seriózního poradit, mám strašně málo informací. Spíš skoro žádné. A věštit neumím, nejsem Baba Vanga.
Jak dlouhý je to proces, to ti opravdu nepovím, protože to záleží na spoustě faktorech - "složitost" případu (resp. důkazní stav), vytíženost konkrétního soudu/exekutora, celkový přístup účastníků k věci atd... Já nejsem mnohdy schopen odhadnout délku řízení ani u věcí, kterými se já sám zabývám, a to jsem aspoň víceméně seznámený s konkrétními informacemi. Tady nevím konkrétního v podstatě nic.
25. 11. 2018 v 13:00Off-line paul86  (103/-/-)
Tropikboy: ono by to chtělo vidět příslušné dokumenty, ať už od magistrátu nebo soudu. Z těchto kusých, zmatených a jednostranně podaných informací nepoznáš nic. To se pak blbě radí.
A mám takový pocit, že ani tazatel sám vlastně pořádně neví, jak se věci mají a "pracuje" jen s tím, co mu řekli prarodiče (kteří nejspíš taky pořádně netuší, která bije).
25. 11. 2018 v 14:33Off-line tropikboy  (37/178/72)
Paul86 - máš nepochybně pravdu, chtěl jsem mu dát číslo aby mi zavolal a během tří minut bych buď věděl, jak to vypadá, nebo bych věděl, že tazatel nic neví a není co radit... nicméně tazatel se neozval takže není co radit
25. 11. 2018 v 15:00Off-line paul86  (103/-/-)
Tropikboy: ono by to stejně bylo prd platné, nejspíš by ti ani do telefonu nic kloudného neřekl. Pokud k tomu nemáš písemné podklady, tak by to bylo stejně jen vaření z vody. On ví akorát tolik, že (údajně) proběhl nějaký soud a že po nich magistrát chce, ať se vystěhují.
Jestli chce prarodičům nějak pomoct, tak ať jim dá/půjčí prachy na konzultaci s advokátem, pokud na to nemají sami, ono to zas tolik nestojí. Za ním ať naklušou se všemi dokumenty a dozví se konkrétní informace o tom, co se s tím dá nebo nedá dělat. Je to sice rada knížecí, ale za tohoto stavu informovanosti jediná dobrá.
Ale v každém případě si myslím, že tohle měli řešit už dávno, a ne až jim hoří koudel u p***le. Času na to museli mít habaděj, sám určitě dobře víš, že tyhle věci nějakou dobu trvají a není to nic, co by přišlo že dne na den.
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload