Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Je homosexualita přirozená, protože se vyskytuje i u zvířat?

12. 07. 2013 v 12:52Off-line NaKluky.cz
Pořád tvrdíte, že homosexualita je přirozená, protože se vyskytuje i u zvířat, JENŽE u zvířat se vyskytuje spousta poruch a nemocí, co mají i lidi. Co vy na to?

(Otázka z http://ask.fm/NaKlukycz)
12. 07. 2013 v 12:53Off-line NaKluky.cz
Rozhodně netvrdíme, že homosexualita je přirozená jenom proto, že se vyskytuje i u zvířat :)

Homosexualita byla vyškrtnuta z Mezinárodní klasifikace nemocí Světové zdravotnické organizace dne 17. 5. 1990. Odborná veřejnost (lékařská a vědecká obec) se tedy shodla na tom, že homosexualita v žádném případě není nemoc, nýbrž genetická odchylka.

Pravdou ale je, že se homosexuální chování vyskytuje nejen v lidské populaci, ale v jisté podobě také u jiných forem živočichů.
12. 07. 2013 v 16:11On-line Richard33  (44/185/80)
Někde jsem četl zhruba toto: U více jak 400 živočišných druhů bylo pozorováno homosexuální chování, homofobie jen u jednoho :-)
12. 07. 2013 v 16:16Off-line david1994  (28/184/-)
Asi tak no .....
12. 07. 2013 v 18:22Off-line Ligerisek  (36/172/62)
A zvláštní, jak homofobové pořád tvrdí, že homosexualita způsobí vyhynutí. Tak jakto že vyšechny druhy zvířat co mají mezi sebou homosexuály stále prosperují, i když lidé jsou asi jediní kdo má tolik rozumu, aby se spářil s opačným pohlavím čistě za účelem rozmnožování?!
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
12. 07. 2013 v 20:08Off-line tomicek  (26/174/64)
Homosexualita není nakažlivá, tak jak to může být způsob vyhynutí....dále jeden z globálních problémů lidstva je přelidnění... spoustu lidí na jednu planetu..málo místa, jídla apod. a podle vědců a statistik se to bude stále zvyšovat... takže homosexualita vlastně nějak tak vyrovnává ten stav obyvatel, protože kdyby se rodilo ještě více dětí, tak by se přelidnění stupnovalo ještě rychleji.. to jest můj názor ;-))
12. 07. 2013 v 20:43Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Takovéto "inteligentní" dotazy bych ignoroval. Jediný autorův cíl je provokace.
Richard33: Smutné, leč pravdivé.
tomicek: On je ten problém trochu jiný. V některých částech světa je populační růst velký, jinde naopak populace stárne (Evropa). První skupina zatím silně převažuje, proto je nás na Zemi čím dál víc. Gayové to ale moc neovlivňují, protože je nás zhruba stále stejné procento. Můžeme přispět k zmírnění stárnutí obyvatelstva tím, že budeme moct vychovávat děti. Ale to je už jiná kapitola.
12. 07. 2013 v 22:21On-line tukan6991  (27/-/-)
Právě to, že nás je stále podobné procento, přimělo odborníky na to nahlížet tak, že je to záměr přírody. :) Navíc, pokud vím, v přírodě se homosexuální jedinci snaží pomáhat samicím s výchovou mladých. :)
15. 07. 2013 v 02:46Off-line Betonica  (39/191/93)
Hmmm. Homosexualita u zvirat a prirozenost v jedne otazce :)

Clovek se od zvirat vyrazne lisi, tim bych zacal. Lisime se, krome morfologie a anatomie, predevsim nasim psyche. Clovek je mnohem mene prirozeny nez zvirata. Zatimco treba psi spolu klidne s*****i uprostred ulice mezi auty, lide nikoli. Zvirata nemaji tolik kontrolnich mechanismu a proto jednaji a chovaji se opravdu prirozene, pudove, instinktivne. Jednim z hlavnim pudu je udrzet rod. Prijde li obdobi rije, sparuji se samice a samec za ucelem zplozeni dalsi generace. Tady je dalsi rozdil. Zvirata spolu, az na vyjimky, s*****i proto, ze jim to veli pud - mnozit se. A kupodivu k tomu nepotrebuji ani romantiku, ani ruzne hracky. Nenajde li se vhodny protejsek a pud presto veli mnozit se, nastupuje tzv. zastupne sexualni chovani, tj. kopulace s jedincem stejneho pohlavi.

Clovek byl obdarovan schopnosti myslet v souvislostech s prvky abstrakce, atd... Cim vic ovsem zamestnavame nas mozek novymi a novymi informacemi, tim mene vnimame nase pudy a instinkty. Sex pro cloveka nehraje uz primarne funkcni rozmnozovani nebo te***orialni, jak je tomu treba u nekterych psovitych selem. Clovek s*****i pro radost, poteseni, extaticke zazitky, z lasky, ze vzdoru, pro karieru, penize... Deti, tedy dalsi generace, peclive planujeme a v pravy cas vysadime prasky.... Instinkt v nasem pojeti sexu jakoby neexistoval.

Proto si nemyslim, ze bychom homosexualitu mohli oznacit za jev "normalni" v kontextu zvireci homosexuality. Homosexualita bezesporu normalni a prirozena je, ovsem prave z pohledu zvirat postrada jakoukoli logiku, neb z homosexualniho styku nemuze vzejit dalsi generace, tedy se jedna bud o zastupne sex. chovani, jako treba u papousku, nebo je to vynalez cloveka.

Srovnani sexuality lidi a zvirat otevira mnoho dalsich zajimavych otazek. Napada me vernost u lidi a u zvirat... :) Zatimco lide si jsou, vice ci mene uspesne verni, zvirata spolu kopuluji bez ohledu na vztahova usporadani...
Davam to jako namet k zamysleni :)
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
15. 07. 2013 v 12:34Off-line adam.dubsik  (36/200/100)
Betonica
U kytovců (např. delfíni, kosatky) je dokázáno, že mají sex i pro potěšení, jako my. To je jen můj postřeh, abych pravdu řekl, nemám takový přehled, abych to tu tak hezky rozvedl jako ty :)

Nicméně já se chci dostat k tomu, jak homosexualita vzniká.
I přes veškerou snahu odborníků a řadu výzkumů nám v současné době nemůže věda poskytnout jednoznačnou odpověď na otázku, jak a proč homosexualita vzniká.
O vzniku homosexuality existují zhruba 4 skupiny teorií.
Teorie o dědičnosti homosexuální orientace tvrdí, že na vzniku homosexuality se podílí především genetické dispozice. Při výzkumu pohlavních chromozomů u mužů byl na hrotu dlouhého raménka chromozomu X (který získává syn dědičně od matky) nalezen gen či geny, jež jsou pravděpodobně odpovědné za homosexuální orientaci. U lesbických žen však genové zvláštnosti nalezeny nebyly.
Teorie o vlivu vývoje lidského plodu v prenatálním období říká, že homosexualita vzniká v prenatálním stadiu vývoje jedince. Mezi 4.–6. měsícem vývoje plodu, kdy probíhá sexuální rozlišení centrální nervové soustavy, dojde k nevyváženosti přísunu hormonů do center zodpovědných za sexuální orientaci. Výsledkem je homosexualita.
Teorie o vlivu výchovy a rodinného prostředí pokládá za příčiny mužské
homosexuality přítomnost dominantní matky a absenci silného otcovského vzoru v dětství. Slabinou této teorie je, že velmi mnoho heterosexuálů vyrůstalo v rodinách bez otce a s auto***ativní matkou, na druhé straně řada homosexuálů pochází z rodiny se zcela tradičním rozdělením mateřské a otcovské role.
Teorie vlivu sexuálního zneužití připouští vznik ženské homosexuality vlivem
negativního sexuálního zážitku (předčasný sex, znásilnění apod.). Většina pohlavně zneužitých dívek však spíše odmítá vlastní sexualitu vůbec a případný odpor k mužům velmi zřídka kompenzuje náklonností k ženám. Tato teorie v současné době ztrácí v odborných kruzích zastání.

V každém případě je homosexualita stavem dobrovolně nezvoleným a vůlí
neovlivnitelným. Záleží už pak jen na nás a společnosti, jak se k tomu postavíme.
16. 07. 2013 v 14:18Off-line Betonica  (39/191/93)
@adam.dubsik: Naprosto souhlasim s tim, ze presvedcive vysvetleni homosexaulity stale neexistuje. Mne osobne se jako nejpravdepodobnejsi jevi teorie hormonalni a psycho-socialni, tedy ta o roli matky a otce. Otazkou stale zustava, jak spravne interpretovat jedince, kteri nepodlehaji ani jedne z nich...

Napadla me ale jina souvislost. Co kdyz homosexualita v pojeti sexualni orientace, nikoli zastupneho chovani, opravdu prirozena neni... Narazim tim na to, ze v prirode, jejiz jsme soucasti, nic takoveho opravdu neexistuje (az na ojedinele vyjimky, u kterych nebylo spolehlive homosex.chovani potvrzeno jako sexualni orientace). Co kdyz je to jen prezitek z dob antiky, kdy si Spartane dopravali obcovani s podstatne mladsimi chlapci pod zastitou "vychovy". Co kdyz toto chovani, ktere se katolizace snazila vymytit, pretrvalo do soucasnosti v podobe trendu? Dovedu si v tomto miste predstavit "evoluci" puvodne "zvrhleho" homosex. znasilnovani v antice. Evoluci nazyvam proces, ktery zaclenil takove chovani do vzorcu lidske sexuality. O tom, ze samotny coitus analis prisel z rise zvirat, v podobe uz zminovaneho zastupneho sex. chovani, neni pochyb. Clovek jen tento zastupny jev "povysil" na jev, ktery se evoluci mohl dostat tam, kde se u zvirat nevyskytuje. Celou tuto uvahu bych uzavrel s tim, ze doba se od revolucniho roku 1848 postupne uvolnovala, az padla vsechna puvodne prisna pravidla ve spolecnosti natolik, ze to, co bylo prisne tabu, je dnes bezne. Proto je tolik, z pohledu prirody, neprirozenych lidi (kluci, co vypadaji jako holky a obracene).
16. 07. 2013 v 14:42Off-line adam.dubsik  (36/200/100)
@Betonica
Ono když se vrátíme k té Antice, je dokázáno, že to nemělo úplně souvislost s výchovou, homosexualita. Nýbrž s dobrým postavením daného člověka. K dobrým mravům samozřejmě patřil harém otroků a služebnic. A jak se k nim kdo choval, bylo na něm.
Když se zamyslím nad tím "chováním", jak jsi na něho narážel, tak dojdu k závěru, že byla prokázána nějaká abnormalita ve vývoji lidského mozku, která podle mě zapříčiňuje to "chování". Je taky dokázáno, že lidský mozek je ze zvířecí říše nejsložitější mozek. Tak proč by to nemohlo být jen u nás?? Tím se nějak nepovyšuju nad přírodu, ale co když ta změna dochází opravdu jen u nejsložitějších??
16. 07. 2013 v 14:43On-line tukan6991  (27/-/-)
@Betonica: Nemyslím, že by pouhý trend dokázal "poškodit" psychiku natolik, aby se homosexuální jedinec nepokusil o heterosexuální vztah, případně styk, když je to pro mnoho lidí mnohem jednodušší, přeci jenom se heterosexuálové lépe seznamují, atd. :) I anorexie, kterou někteří považují za trend, je psychická porucha.
A co se týče homosexuality u zvířat, tak jsem objevil tohle:
"Zpočátku panovalo přesvědčení, že homosexuální styky u zvířat jsou (podobně jako někdy u lidí) náhražkové v situaci, kdy nemají možnost se pářit s příslušníkem opačného pohlaví (nejprve totiž byly pozorovány u zvířat v zajetí – například v některých zoologických zahradách v Německu, Japonsku a USA, v některých oceanáriích). Další výzkum ale ukázal, že tomu tak není – například v hejnech hus divokých se vytvářejí stejnopohlavní páry, i když je dostatek volných partnerů opačného pohlaví. U některých druhů se vytvářejí stabilní páry z jedinců téhož pohlaví - třeba u některých druhů racků se samice spáří se samcem, ale pak ho opustí a o mláďata se stará s jinou samicí. Naopak samčí páry labutí černých se spáří se samicemi a vracejí se k sobě. Každý desátý pár tučňáků je homosexuální. Někteří vědci (Janet Mannová a další) takové chování označují za evoluční výhodu, protože zmírňuje vnitrodruhovou agresi v době rozmnožování, při výchově mláďat nebo v jiných citlivých situacích."
16. 07. 2013 v 14:49Off-line Betonica  (39/191/93)
@adam.dubik: Je pravda, ze z biologie si toho tolik uz nepamatuju, ale myslim, ze se jedna o hormon, oxytocin, ktery, je li ho prilis, pozmeni vyvoj CNS u zarodku a polozi zaklad pozmenene sex.orientace... Ruku do ohned bych za ale nedal. Cetl jsem to ale na vice mistech, ze to souvisi s prenatalnim vyvojem, jak jsi psal, v rannych fazich gravidity.
K tomu mozku. Sexualni chovani je zalozeno na pudech, ktere jsou rizeny z hypothalamu, kde se mimo jine vylucuje i oxytocin... Hypothalamus ale nema pouze clovek... Tak nevim, chtelo by to vic nastudovat...
16. 07. 2013 v 14:53Off-line adam.dubsik  (36/200/100)
@Betonica
Je pravda, že si teď matně vybuvuju jeden článek, nevím kde jsem ho četl, kecal bych, ale sdělení v něm bylo takové, že lidský mozek, čím více absorbuje informací (např. čtení knih, zapamatovávání, rozvíjení psychiky), tak tím více ztrácí "pudovost". Pochopil jsem to tak, pokud bych byl lačný po jakýchkoliv informacích, budu čím dál tím víc ztrácet pudy a budu se řídit i podvědomě podle získaných informací, norem.... Což mi taky přišlo nesmírně zajímavý.
16. 07. 2013 v 14:53Off-line Betonica  (39/191/93)
@tukan6991: Libi se mi, jak jsi nazval evoluci poskozenim psychiky. Silne to totiz pripomina jine psychicke vlastnosti cloveka, kterou nejsou prirozene, treba zabijeni pro radost, nikoli z hladu, nebo ruzne deviace, atp.

Za ten clanek diky, to jsem nevedel. Jak se nam tu ukazuje, je to hodne zajimave tema a bude jeste dlooouho trvat, nez se zformuluje teorie platna obecne :)
16. 07. 2013 v 14:55Off-line Betonica  (39/191/93)
@adam.dubsik: No to souvisi s kongnitivnimi schopnostmi mozku, viz. tento priklad: http://www.youtube.com/watch?…

Mozek vzdy zpracovava vsechny vstupy ze smyslovych organu. Clovek ale vedome vnima jen nektere z nich; a to ty, na ktere se soustredi (proto v tom videu malokdo vidi na prvni pokus toho pozpatku kraciciho medveda).
16. 07. 2013 v 15:03Off-line adam.dubsik  (36/200/100)
@Betonica
Kouknul jsem na video, a toho v hábitu jsem viděl i přicházet :)

Jenže mě v tom článku zaujala ta věc, že vlastně co si do mozku "uložím", podvědomě se pak začnu tak chovat. To je fascinující...
17. 07. 2013 v 10:30Off-line Betonica  (39/191/93)
@adam.dubisk: Ne nadarmo se tvrdi, ze myslenka ma velkou silu. A je to presne tak. Ted cerstve mam dobry priklad. P***el byl v nemocnici na operaci. Mel mega strach, furt narikal... A testy se horsily... Valil jsem do neho vrchem spodem, at se vzchopi a diva se na veci jinak, z druhe strany, ze operace neni negativum, ale pozitivum. Nevim, jestli si to v hlave fakt srovnal, ale jak se uklidnil vnitrne, vsecko slo mnohem lip!
17. 07. 2013 v 13:09Off-line adam.dubsik  (36/200/100)
@Betonica
Tomu věřím :). Vždyť mě osobně se stalo, když jsem byl nervozni pred pohovorem třebas, že mě bolelo břicho a přitom mi nic nebylo. Nebo si vsugeruješ spousty věcí, které se pak opravdu stanou - moje máma je pořád nemocná, pořád má horečku.
Důležitý ovšem je, ať to tvému milému dobře dopadne ;).
24. 07. 2013 v 14:10Off-line Duny  (38/178/82)
I poruchy a nemoci jsou v přírodě přirozené jevy ... ;)
01. 08. 2013 v 10:16Off-line Betonica  (39/191/93)
@Duny: Prirozene asi jsou, ale vime, jak je to s pravem silnejsiho... V prirode je to tak, ze slabsi umira. Proto neni treba tolik genetickych poruch u volne zijicich druhu, zatimco treba u psu se objevuji stejne choroby jako u lidi.
01. 08. 2013 v 10:24Off-line Duny  (38/178/82)
Jen jsem chtěl vyjádřit, že homosexualita není nemoc či porucha :)
01. 08. 2013 v 12:57Off-line adam.dubsik  (36/200/100)
http://xman.idnes.cz/…an-styl.aspx?…

Koukněte, co jsem vyhrabal...
Je to prý porucha genové regulace :).
02. 08. 2013 v 15:53Off-line merglo  (44/-/-)
Zo socio-historického hľadiska bola homosexualita tak veľmi rozšírená, že ju nemožno vnímať ako neprirodzenú. V staroveku bola homosexualita sociálneho významu v rámci pohanských obradov či školského systému v Grécku
Poz***e si aj tu môj kommentár
http://www.nakluky.cz/…l-nove-doby/
02. 08. 2013 v 16:02Off-line adam.dubsik  (36/200/100)
Merglo
Ten článek nemluví pravdu a v hodně částech má vytržené věci z kontextu... Nehledě na to, že opomíná velmi důležité historické věci (např. Ameriku a Stonewallské nepokoje, vyškrtnutí homosexuality WHO apod.).
02. 08. 2013 v 17:18Off-line merglo  (44/-/-)
Adam
čítal som niečo o homosexualite medzi zvieratami. Homosexualita je medzi zvieratami neraz dosť rozsiahle rozšírená, že nemožno ju vnímať vždy ako abnormalitu.
http://en.wikipedia.org/…r_in_animals
02. 08. 2013 v 17:57Off-line adam.dubsik  (36/200/100)
Merglo
Ale ten tvůj původní článek se zabýval historií...
Jak jsem psal výš, u zvířat tomu tolik nerozumím, takže se příliš do debaty o zvířecí homosexulitě něpouštím, protože mi přijde, že se to nedá úplně nazvat sexuální orientací. Ale vážně nevím, je to jen moje domněnka :).
04. 08. 2013 v 11:25Off-line merglo  (44/-/-)
Niečo som si podrobnejšie naštudoval o bisexualite u zvierat (výlučne homosexuálne správanie nebolo zaznamenané).
To či je homosexualita normálna samotné výskumy celkom jednoznačne nepotvrdzujú ani nevyvracajú, avšak o niečo skôr by sa to dalo vnímať ako normálne
Nakoľko je výskum homosexuality u zvierat dosť kontroverzná téma vedci sa jej venujú málo.

Pri niektorých druhoch opíc bola homosexualita zdôvodnená tým, aby sa zabránilo konfliktom pri potrave. To je inšpirácia aj pre mužské kolektívy – ak by mali hroziť nejaké konflikty, môže sa to riešiť homosexualitou – samozrejme nemusí ísť o sex

Homosexuálne páry slonov si prejavovali trvalejšiu, vernejšiu náklonnosť ako pri heterosexualite
30. 12. 2018 v 13:34Off-line contact  (55/172/80)
Tak určitě...
30. 12. 2018 v 20:32Off-line BussterX  (103/130/150)
Definujte, co znamená slovo přirozený v kontextu s homosexualitou ... o jaké přirozenosti se bavíme?

přirozený

Synonyma:
• prostý

• vrozený

• bezprostřední

• nepředstíraný

• bezelstný

• nestrojený

• normální

• nelíčený

slovem přirozený asi chápeme "vrozený" nebo "normální"?
vrozená asi homosexualita je, normální asi ne :D normální je to čeho je většina... a většina definuje normu :D je přirozená pedofilie nebo nekrofilie?
odchylka od normy se musí posuzovat mírou její škodlivosti pro společnost... řek bych, že bazeranti nikomu neškodí... pokud teda se nějaká neziskovka nezačne "bojem" za práva bazerantů živit z našich daní :D
30. 12. 2018 v 20:33Off-line BussterX  (103/130/150)
Tento příspěvek byl smazán redakcí, protože porušoval Podmínky serveru. Je zakázáno používat vulgarismy, urážet ostatní uživatele a významně se odchylovat od tématu diskuze.
31. 12. 2018 v 02:17Off-line BussterX  (103/130/150)
Adrianek, nejsem si zcela jist, jestli oba chápeme stejně význam slova PŘIROZENÝ ... dle mé teze kousek výše je homosexualita přirozená v tom smyslu, že je nám zřejmě dána geneticky... ale není přirozená v tom smyslu normálnosti protože je menšinová - odchyluje se tudíž od normy která je dána většinou ergo je NEnormální - hranatý vajíčko fakt normální není protože většina vajec je vajíčkoidního tvaru :D... ale pozor, známe ještě jedno slůvko, a to je slůvko AKCEPTOVAT - AKCEPTOVANÝ... takže jsou období, kdy homosexualita je někdy akceptovaná méně a někdy více.. stejně tak máme nyní zrovna období kdy jsou akceptovaní leváci :D ... ale přirozená či nepřirozená je homosexualita furt stejně a záleží pouze na výkladu toho slova :D
31. 12. 2018 v 14:27Off-line BussterX  (103/130/150)
Hm... takže zvířata to dělaj, tak je to přirozené... zvířata ale nechodí do kostela... jé sakra,chození do kostela není přirozené, páč přirozené je to co dělaj zvířata... :D
31. 12. 2018 v 20:52Off-line BussterX  (103/130/150)
Já homosexualitu dělám protože mě dělat homosexualitu baví :P
01. 01. 2019 v 01:53Off-line poklad  (29/177/69)
Homosexualita se přirozeně vyskytuje v přírodě, je tedy přirozená... To je nepopíratelný fakt a Člověk o tom nemá co rozhodovat...
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
01. 01. 2019 v 11:02Off-line BussterX  (103/130/150)
"Před 9 hodinami poklad (26/176/68) NOVÉ
Homosexualita se přirozeně vyskytuje v přírodě, je tedy přirozená... To je nepopíratelný fakt a Člověk o tom nemá co rozhodovat..."

Poklad, jsem upe blbý a nevím co znamená slovo PŘIROZENĚ... vysvětli mi co si pod tím slovem představuješ, co to podle tebe znamená...
09. 11. 2019 v 20:56On-line miloslav9  (31/171/60)
Toto je fakt vtipné video. Ale som sa zabavil :D
https://www.mojevideo.sk/…byvali_.html
27. 05. 2020 v 21:53On-line miloslav9  (31/171/60)
Práve som natrafil na takéto zvláštne video. Chceli zorganizovať bitku medzi psami, nakoniec to dopadlo úplne inak
https://www.mojevideo.sk/…zvitazi.html
28. 05. 2020 v 00:57Off-line esthetique  (41/-/-)
Řekl bych asi takto: je přirozená, protože je geneticky daná. ostatní zvířata s tím moc nesouvisí.....
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
28. 05. 2020 v 04:18Off-line Peta80  (43/187/-)
Estéťo, a víš, kolik je genetických onemocnění? To, že je něco dáno geneticky ještě neznamená, že je to ok. A/nebo že to nevzniklo uměle.

Každopádně ten dotaz, jestli je přirozená, mi přijde trochu stupidní. "Přirozený/á" znamená, že daná věc vznikla bez přispění člověka. Opak je "umělý/á", kdy to naopak člověk vytvořil. Takže pokud by nebyla přirozená, byla by uměle vytvořená člověkem. By mě zajímalo, jak by ji jako někdo vytvářel a proč. :D
28. 05. 2020 v 04:30Off-line BussterX  (103/130/150)
Bazerantitida je přirozená a každej si na to slovo může napasovat synonymum dle své libosti a vkusu :P

Výraz přirozený

Synonyma:
• prostý

• vrozený

• bezprostřední

• nepředstíraný

• bezelstný

• nestrojený

• normální

• nelíčený
28. 05. 2020 v 04:43Off-line BussterX  (103/130/150)
No dop***le... stejnej příspěvek jako tadydlecten nahoře
už jsem sem dával v roce 2018.... asi stagnuju -_-
28. 05. 2020 v 05:13Off-line Peta80  (43/187/-)
Ghehe, kopíruješ sám sebe? :) Holt skleróza je sfiňa. :)
28. 05. 2020 v 09:14Off-line BussterX  (103/130/150)
P**u leda, už sem na to přišel - jsem konzistentní v názorech, heč :P
28. 05. 2020 v 09:15Off-line BussterX  (103/130/150)
28. 05. 2020 v 11:22Off-line BussterX  (103/130/150)
To si s něčím ale pleteš milá jezinko :P

https://www.youtube.com/watch?…
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload