Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Muze se clovek zmenit?

07. 04. 2019 v 15:34Off-line Anonym
Vim, ze tu je par macho typku co si mysli ze jsou machri sveta, kteri davaji sodu par lidem co sobe neveri z nejruznejsich duvodu a vetsina lidi si tu mysli ze vi vsechno nejlip, jsou ti nejchytrejsi na svete pricemz tu cely dny neresi nic jinyho nez veci kolem per.

Na druhou stranu vim, ze tu je par lidi kteri dokazi obcas i premyslet a tak bych chtel slyset jejich nazor/argument.

Pokud je nekdo kdo ma male sebevedomi, neveri si, vyhyba se kontaktu s lidma, preferuje byt sam, atd... muze se skutecne zmenit? Spoustu laiku by reklo, ze pokud clovek chce, tak se muze stat cimkoli a vsechno ostatni je sebelitost. Ale je svet skutecne tak jednoduchy?

Jednak to muze byt ovlivneno tim, co clovek neovlivni, treba fyzicky vzhled, socialni a spolecenske postaveni, zpusob vychovy, traumata a podobne.

Jako nekdo kdo s timhle ma zkusenosti a jako nekdo kdo tohle studuje a pracuje s lidma co maj tyhle problemy, tak vidim ze spis ne. Jiste, clovek se muze drogovat praskama co potlaci nasledky ale nevyresi pricinu. Vysledky poslednich vyzkumu podporuji Lamarkovy teorie a sice, ze pokud si clovek projde v detstvi nejakym traumatem (jako treba velmi spatny vztah s rodici, znasilneni a podobne) tak cast mozku ktera je zodpovedna za emoce se v dospivani nedokaze spravne vyvinout, takze ocividne tem lidem nestaci rict jenom 'prestan se litovat'. A jak i dalsi vyzkumy dokazi, tak tohle neovlinuje jenom mozek, ale i RNA informace ve spermiich takze pokud si otec prosel nejakym traumatem v detstvi, prenese to pak na sve potomky, kteri jsou nachylnejsi k depresim a podobne.

Zaroven pracuju s lidma kterym je treba i vice nez 50 a vidim, ze za cely zivot se z toho nebyli schopni dostat, ackoli chodili treba na terapie, brali ruzny psychofarmaka a podobne...
07. 04. 2019 v 15:45Off-line Acarum  (28/170/70)
Wau, sem typek ktereho se to tyka, a ne nezměniš takove chovani a jeho třeba i špatne navyky, ktere s tim souvisi.
07. 04. 2019 v 15:52Off-line Anonym
Urcite veci se daji zmenit, ale je to hodne limitovane co a jak se da effektivne zmenit. Jedna vec je te odnaucit krkat na verejnosti a druha vec je ti zmenit osobnost :)

Pochopitelne, ze tu bude zachvili spoustu lidi chytracit jak to vi lip nez vedci v oboru :)
07. 04. 2019 v 15:54Off-line ellvin  (23/183/81)
S tímhle mám zkušenost, myslím si, že dobrou. Já se straním vůči svým vrstevníkům, prostě upřednostňuji společnost starších a spíš žen :s) kdyby se to dalo nějakým zázračným způsobem potlačit, tak bych dále studoval sociální činnost na zdrávce a učitelka by neměla důvod mě že školy vyštípat. Prostě bych se dokázal přetvařovat, což mi fakt jde, a nepůsobil bych tak intrivertně. Ale myslím, že je to individuální, stačí silná vůle a chtít být komunikativnější :)
07. 04. 2019 v 16:04Off-line igni  (36/192/130)
Muze se zmenit. Mam tuhle zkusenost na primo. Je to o tom, proc takovy je. Kdyz sem poznal svoji prvni velkou lasku, byl to mlady zakriknuty kluk, uzavreny do sebe, ktery si sam o sobe nemyslel nic extra. Ja sem ale videl, co by z nej mohlo byt, a tak sem ho podporoval co sem mohl, hlavne psychicky, rikal ze na to ma, ze je dobry atd atd. Dneska je to clovek se zdravym sebevedomym. Sice je to porad introvert, ale spolecnosti si uz nestrani, jen ji nevyhledava, ale umi si dobre uzit nektere spolecenske akce. Takze ano, clovek se muze zmenit, pokud k tomu ma dostatek stimulu a podpory okoli.
07. 04. 2019 v 16:16Off-line Anonym
Igni: To uplne nevypada na ten pripad kterej mam uplne na mysli. Kdyz jste se byli schopni dat dohromady tak zas uzavreny byt nemohl, ne? A dosahnul by toho zdraveho sebevedomi, pokud bys s nim nebyl? A podporoval bys ho stejnym zpusobem kdyby nebyl pro tebe atraktivni? :)

Tvoje prvni laska ocividne nebyla tak zakriknuta, izolovana a bez sebevedomi kdyz se dokazala s nekym seznamit, cimz nerikam ze nemel nejaky problemy, ale muze mit propast velkou 10 cm kterou dokazes preskocit s nejakou snahoua propast dlouhou 500 metru kterou nepreskocis nikdy :)
07. 04. 2019 v 16:21Off-line Acarum  (28/170/70)
Myslim, že sem ten připad, ktery mysliš. Neni introvert jako introvert
07. 04. 2019 v 16:23Off-line Anonym
Igni: Treba si predstav situaci, kdy budes mit dva bratry kteri budou vyrustat v naprosto stejne spatnych podminkach, budou oba dva stejne vysoci, chytri, stejne postavy akorat jeden bude blodak s modrejma ocima, roztomilym ksichtikem zatimco ten druhej bude zrzek, s malejma ocima, malym krivym nosem, ale oba dva budou gayove. O koho by si mel zajem? A pomahal by si taky tomu druhymu? :)
07. 04. 2019 v 16:27Off-line igni  (36/192/130)
Anonym: zalezi na povaze. objektivne tento byvaly byl svym zpusobem hezky (mel hezke stihle mlade telo). Ale rozhodne to neni krasavac klasickeho/stereotypniho strihu. Pro me to ale byl ten nejkrasnejsi kluk na svete, protoze sem do nej byl proste zamilovany. A jeho vzhled byl az druhotnym aspektem, slo mi o jeho osobnost, ktera byla unikatni proste.
Takze by mi slo spis o osobu toho daneho cloveka, nez tolik ja vypada. Samozrejme kdyby byl osklivy a vubec se mi nelibil (odpuzoval me), tezko bych chtel, aby to byl muj p***el, protoze i v tehle rovine to musi fungovat.
07. 04. 2019 v 16:30Off-line BussterX  (103/130/150)
Může se změnit
07. 04. 2019 v 16:31Off-line Anonym
Acarum: Detstvi je v psychologii cloveka jeden z nejdulezitejsich okamziku v zivote a celej jeho zivot muze zmenit i drobnosti. Treba kdyz jedinou interakci mezi rodicem a ditetem je: 'co bylo ve skole'?

Zdanlive neskodna otazka, ale spis to bude dite i***ovat, v lepsim pripade to povede k jednoslovni odpovedi, atd, specialne kdyz dite ma co rict pro zmenu ale rodic prestane venovat pozornost po druhym slovu. Proste spousta malych veci dohromady muze ve vysledku vytvo*** velky problem.

Je to neco jako chemie v jidle. Samotna Ecka mohou byt neskodna,ale jejich kombinace muze vytvo*** smrtici kombinaci :)
07. 04. 2019 v 16:41Off-line Anonym
Igni: To ze vzhled je az druhotny je takovy dobry sebeklam. Vzhled je vzdy to prvni co rozhoduje v kazdem vztahu. Kdyby te jeho vzhled nezaujal tak bys tezko vedel jakou bude mit povahu.

Kdyz potkas na ulici bezdomovce, vis jaka je jeho zivotni story? Treba to taky driv byl nekdo se stihlym telem, chytrej kluk, kterej by toho mohl spoustu dosahnout...
07. 04. 2019 v 16:43Off-line igni  (36/192/130)
Anonym: poznali sme se tady a on nemel na profilu zadnou fotku. Zaujalo me psani s nim, jak vypada sem se dozvedel az asi po tydnu psani, kdy sme tady propsali cele dny :)
07. 04. 2019 v 16:46Off-line Anonym
Takze jste meli rande na slepo?
07. 04. 2019 v 16:49Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Můžeš se změnit, ale do jisté míry. Těžko se z tebe stane úplně jinak přemýšlející a chovající se člověk. Ale k tomu, aby ses více či méně změnil, nebo řekněme-li "znormálněl", tak se musí sejít víc okolností najednou. Samotnýmu bez nějaký podpory to půjde těžko. :-P
07. 04. 2019 v 16:49Off-line igni  (36/192/130)
Ne, vedel sem jak vypada, mel sem asi dve nebo tri jeho fotky pred prvnim randem (fotky sem dostal mozna po tydnu psani, rande bylo cca po mesici). Byli jsme kazdy z jineho mesta, proto to tak trvalo. Ale to co tam vzniklo bylo predevsim na urovni dusevni/intelektualni, az kdyz sme spolu zacali randit to bylo podporene fyzickou strankou :) ale ver mi, byl sem do nej zamilovany driv, nez sem videl jak vypada :)
07. 04. 2019 v 16:55Off-line BussterX  (103/130/150)
Lukino, někdy se člověk změní pod vlivem vnějších okolností... myslím povahově... měníme se všichni během času, ale někdy nějaká vnější okolnost třeba nějaký silný citový otřes nebo zážitek může způsobit změny docela razantní, od traumatu až po změnu povahy... ale nejsu psí cholog, nedokážu to líp popsat
07. 04. 2019 v 16:58Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
To jistě ano, ale nevěřím tomu, že se maximální introvert s minimállním sebevědomím stane maximálním extrovertem se sebevědomím na úrovni Babiše. :-P
07. 04. 2019 v 16:59Off-line igni  (36/192/130)
Lukino: to nejde, ale z velkeho introverta se muze stat spolecensky introvert, ktery si umi spolecnost obcas uzit, uz to je velka zmena :)
07. 04. 2019 v 17:04Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
To ano, ale jak jsem řekl a ty ostatně taky, že k tomu potřebuje nějakou podporu. :-P
07. 04. 2019 v 17:04Off-line BussterX  (103/130/150)
Nebo se prostě naučí přetvařovat :D to taky jde... nasadíš masku a valíš :D
07. 04. 2019 v 17:05Off-line Anonym
Igni: Ja to chapu, ale rekl bych ze se bavime o dvou rozdilnych pripadech / vecech.

Seznamil ses s klukem, kterej byl za zactku zakriknutej, stydlivej, s mensim sebevedomim, kterymu pomohla souhra nahod/okolnosti se seznamit s nekym kdo byl na podobne vlne, coz vede u vetsiny lidi k tomu ze slevi ze svych naroku, presto kdyby byl oskolivej, tak uz bys se s nim dal nebavil, prestoze zes do nej byl predtim 'zamilovany', ze?

Treba ja jsem nedavno byl prisedici u jednoho sezeni, kde jeden kluk se hodne shazoval, byl z rodiny kde mu ocividne nikdy nerekli ze ho maji radi, takze u nej se spravne nevyvinula ta cast mozku zodpovedna za emoce (do nedavna se to povazovalo ciste jen za schizodini poruchu osobnosti) bez jakekoli fyzicke priciny. To, ze by ho nekdo v zivote mohl mit rad nedokazal ani vyslovit a po te co to napsal na papir, tak dostal panickej zachvat. Presto nebyl nejak fyzicky odpudivej, trochu zvlastni, ale celkem normalni kluk, z te terapie ho dokonce vyloucili jako nezvladatelneho.

Takze tu mas nekoho kdo se dokonce snazil zmenit, chodil na terapie jenze i terapie mu rika ze neni hoden pomoci, takze jak takovy clovek by se mohl zmenit? Ten uz na terapii nikdy neprijde.
07. 04. 2019 v 17:10Off-line igni  (36/192/130)
Anonyme: Ne, byli jsme jinde, kazdy z jineho sveta. A s tim ze z nej nic poradne nebude, ze niceho nedosahne a tak, to mel podobny. Hele tezke to tu presvedcovat, ale uplne nechapu, jestli melo smysl pokladat tu otazku, kdyz na ni mas vnitrne odpoved o ktere si presvedceny :)
Jinak tezko rict, malo ktery mladsi kluk (kolem 18) mi prijde osklivy. Ale stat se to mohlo, co ja vim, nebudu tady spekulovat a tvrdit, ze mi vubec nejde o vzhled, kazdemu trochu o vzhled jde. Ale to ze se nekdo nelibi mne, neznamena, ze se nebili nekomu jinemu :)
07. 04. 2019 v 17:17Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Busster: Ale to akorát uspokojí okolí, když se bude přetvařovat a projevovat normálně a stádně, aby zapadnul. Ale když takový doopravdy nebude, tak sám sebe tím neuspokojí a bude mít mindráky. :-P
07. 04. 2019 v 17:19Off-line Anonym
Igni: Ja na to nemam odpoved, ja si jenom myslim ze treba takovymu typkovi kteryho jsem popsal vyse, neni moc pomoci ackoli i nejake zablesky snahy by mel.

Snazim se bavit o sebepomoci, zatimco ty se bavis o tom ze si nekomu pomohl se zmenit, coz je sice chvalyhodne, ale ne uplne to, co je pointou tohohle tematu.

Jak by se kluk, kterej dostane panickej zachvat ve chvili kdy by si mel pripustit, ze by ho nekdo mohl mit rad, mel dostat sve pomoci k tomu aby se vubec odvazil pokusit s nekym seznamit, treba s nekym jako ty? Treba by se ti taky libil, ale nekteri lidi jsou presvedceni o tom ze ne, zatimco nekteri lidi jsou zase presvedceni ze se musi libit kazdemu :)
07. 04. 2019 v 17:20Off-line Anonym
Lukino_Luk: Presne, ta pomoc okoli je dulezita, jenze ne kazdej tu pomoc dostane, ikdyz se ji snazi vyhledat :)
07. 04. 2019 v 17:27Off-line Acarum  (28/170/70)
Jakože je lepši těm lidem pomoct jinak než AD a Neurolem?
07. 04. 2019 v 17:31Off-line Acarum  (28/170/70)
Ja ho třeba fetuju, podle psychiatra prej lepši varianta než trava :-----)
07. 04. 2019 v 17:32Off-line Anonym
Igni: Jinak nevim kdy si s tim klukem byl a kolik ti bylo, ale jestli se ti libi kluci okolo 18, tak budes nejspis ephebophil :)
07. 04. 2019 v 17:35Off-line Anonym
Acarum: Spis bych bral radsi tu travu nez nejaky prasky, ale z toho farma nema takovej profit :) Uprimne receno, ja bych nikoho z terapie nevyhodil a prasky bych daval az posledni moznost (zase tohle ovlivnuje spoustu veci)
07. 04. 2019 v 17:36Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Acarum: Na dlouhodobé užívání bych spíš sáhnul po té trávě. Obzvlášť, když víš jak ji sehnat a máš na ni, což dle popisu v profilu vís a máš. :-D
07. 04. 2019 v 17:36Off-line igni  (36/192/130)
Anonym: kupodivu vim i co to znamena, ale uplne ne. Nejenom ti, libi se mi kluci i kolem 25, a dokonce i nekteri kolem 40, je to komplikovane. A tenkrat mi bylo 25, takze tak velky rozdil mezi nami nebyl :)
Co se tyce svepomoci, sam se z toho clovek nejspis nedostane. Ale kdyz bude mit stesti, najde nekoho chapaveho, kdo ho pochopi, porozumi mu, bude mit trpelivost a pomalymi krucky pomuze :) On dobry a chapavy partner je ve vysledku nejlepsi pomoc
07. 04. 2019 v 17:38Off-line Acarum  (28/170/70)
Zkuste to namluvit memu psychiatrovi, trava je fuj, ale neurol, tiapridal a jine mrtky co na mě zkoušel sou ňamka jak cyp. Ale vzepřit se tomu, tak už asi nemam narok na dalši pomoc.
07. 04. 2019 v 17:40Off-line igni  (36/192/130)
Acarum: tohle uz sme resili s kamaradem. Ve spolecnosti, kde se tezky narkotika cpou i detem nechapu, proc nemame legalizovane vsechny drogy (prestoze drogy neuzivam). Stat by z toho mel dane a cerny trh by skoncil :)
07. 04. 2019 v 17:40Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Acarum: No tak si ho předepisovat nech, ať má radost, ale brát ho už nemusíš. A můžeš ho někomu vyměnit za trávu, je to konec konců vyhledávaná podpůrná droga mezi feťákama, ten neurol. :-)
07. 04. 2019 v 17:43Off-line Anonym
Acarum: psychiatr ma z toho prachy, takze proc by ti radil travu ze ktery on a farma nebude mit nic? :) Ale tohle si musi kazdej poresit sam, co chce a co nechce a kdo z toho ve vysledku ma prospech :)
07. 04. 2019 v 17:47Off-line Anonym
Igni: Pointou bylo, jestli se muzes zmenit sam od sebe k tomu aby sis nasel nekoho kdo by ti pak pomohl v dalsich fazich, pokud mas nejaky skutecne vazny traumata co ti v tom brani :)

S legalizaci drog souhlasim, ackoli tam jsou jiste duvodu proc vlade vyhuje spis ten cerny trh nez legalizace, zase at se nad tim kazdy zamysli sam proc tomu tak je :)
07. 04. 2019 v 21:45Off-line xander  (29/184/75)
Toto je velmi zaujimava tema ale kamo zacal si ju na zlej stranke, z mojho pphladu sa clovek dokaze zmenit ja sam som toho príkladom ked som bol maly som bol tichy nemal som nikoho ziadneho kamarata a teraz mam par dobrych kamosiek zivot je ako kolotoc nikdy nieje cely dobry alebo spatny stale sa to meni a to ci je ta zmena jednoducha alebo nie no myslim ze oboje je správna odpoved zmena myslenia a videnia sameho seba je dlhy proces ale ked mas velke odhodlanie ta zmena môže prist skor neviem ci si ma pochopil ale ked tak napis do spravy
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload