Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Když je někdo nemocný, chudý, bez práce, bez partnera, může si za to sám?

20. 02. 2020 v 10:00Off-line Anonym
Často tady lidé píší rady typu- za vše si člověk může sám a nikdo jiný, není to chyba v systému ale v tobě, jaký si to člověk udělá takový to má, změň svoje myšlení... apod. To že nemáš práci, přitele, atd za to si můžeš sám, protože jsi líný, blbý, pitomý,...atd.

Znamená to, že objektivní realita a vnější vlivy vůbec neexistují? A realita se odehrává jen v hlavách? Když je někdo nemocný, chudý, bez práce, bez partnera, může si za to sám? Zajímal by mě váš názor k tomuto.
20. 02. 2020 v 10:18Off-line Vlado2  (61/180/80)
Každý systém je nějak nastavený a tobě nezbývá, než se mu přizpůsobit.
Že se ti to nelíbí? No jo, ale to už je pak jen a jen tvůj problém!
A je-li "někdo" trvale chudý, bez práce, bez partnera, ..., tak zjevně dělá něco blbě on sám.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
20. 02. 2020 v 10:33Off-line Anonym
Vlado:jen a jen tvůj problém, tak zjevně dělá něco blbě on sám.

opět jsi jen opsal, co už je v titulku. Ptám se na vnější vlivy, ty neexistují? Ten postižený si je jen vymýšlí? Proč existuje chudoba? Protože lidi chtějí být chudí a nechtějí být bohatí? To samé zdraví, partnerství,..atd.
Já znám člověka, který na sobě dřel celý život jako kůň, studoval při zaměstnání, po nocích 100x víc než jiní, nikam nechodil živořil, a jiní se flákali a peněz měli na rozhazování a on nakonec zůstal bez práce a chudý. Proto tu otázku zde pokládám.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
20. 02. 2020 v 11:00Off-line igni  (36/192/130)
S partnerem je to komplikovane, protoze to chce dva. Ale kdyz je nekdo bez prace (dlouhodobe) a neni nejaky postizeny, tak si za to fakt muze sam. S tim chudym je to podobne, dneska je dost pozic, kde nepotrebuje clovek kvalifikaci, a muze si vydelat dost, aby se dostal do nizsi stredni tridy. Jsou samozrejme vnejsi faktory, ktere nelze ovlivnit (treba to, ze ma nekdo nehodu, kterou nezavinil), ale velka cast veci, na ktere si tu lide stezuji, jsou ovlivnitelne predevsim jimi.
20. 02. 2020 v 11:02Off-line igni  (36/192/130)
Chudoba existuje, protoze
a) jsou mezi nami objektivni rozdily (ale to je minimum popravde)
b) lide jsou lini, neumi planovat dlouhodobe, a davaji prednost kratkodobym radostem pred dlouhodobymi prinosy (pokud se bavime o chudobe ve vyspelych statech)
20. 02. 2020 v 11:06Off-line Anonym
Igni (32/192/140) NOVÉ
Chudoba existuje, protoze
a) jsou mezi nami objektivni rozdily (ale to je minimum popravde)
b) lide jsou lini, neumi planovat dlouhodobe, a davaji prednost kratkodobym radostem pred dlouhodobymi prinosy (pokud se bavime o chudobe ve vyspelych statech)

Aha takže ten případ, který jsem popsal je fake? On je jen líný, protože se učil po nocích při zaměstnání, zatímco jiní chlastali? Tady mi něco nesedí igni.
20. 02. 2020 v 11:15Off-line igni  (36/192/130)
Anonym: pokud drel a setril, jaktoze v dobe, kdy je nejnizsi nezamestnanost a berou pomalu i opice, tak zustal nezamestnany? proste ta historika mi nejak smrdi. Ale pridam ti dalsi aspekt, co je obecne v CR problem. Cesi maji strasne malou ochotu se stehovat za praci, casto budou cely zivot mit spatne placenou praci, protoze to je v jejich regionu, nez aby se prestehovali jinam za lepsi.
20. 02. 2020 v 11:15Off-line BussterX  (103/130/150)
Nevím kolik mu je, nevím CO po nocích studoval, nevím jaké kvalifikace studiem dosáhl ani jestli studoval SŠ nebo dálkově magistra, nevím v jakém oboru se zkoušel prosadit, nevím jestli se pohybuje na trhu práce v prágrstánu nebo někde v šalingradu, nevím prostě NIC... jediný co vím tak že kladeš sugestivní otázky :D vnější vlivy určo existují, můžem je nazvat třeba smůla a štěstí... ale taky se říká, že každý svýho štěstí strůjcem a osudu pán, že... a je to tak
20. 02. 2020 v 11:16Off-line Betonica  (39/191/93)
Michas dohromady dve veci. Jednou je realita, ktera se deje nezavisle na nas samotnych. Druhou je zita realita, to je ta, ktere jsme primo soucasti a kterouu spolutvorime.

Je dobre pochopit zakladni pricnip: Clovek je sam za sebe odpovedny, sam pred sebou a jen sobe sklada ucty, rozhoduje se o sobe samem, o svem tele a tak dale. Vnejsi vlivy jiste maji na rozhodnuti vliv, jiste i realita, ve ktere clovek zije, ovlivnuje rozhodovaci proces. Rozhodnuti samotne ale vzdy cini clovek sam.

Jsou lide, kteri si uvedomuji svoji moc sami nad sebou a rozhoduji se podle toho. Tito lide obvykle neplacou, ze jim neco nejde, ze se deji neprijemny veci, ze... Takovi lide obvykle pracuji na tom, aby se neprijemnosti nedely, aby si svuj zivot poskladali podle sebe. A takovi lide obvykle nemaji s realitou, zitou a tou nezavislou, zadne potize. Prijimaji je jako soucast dne.

No a pak jsou ti druzi. To jsou lide, kteri rikaji, ze maji smulu, ze jim nekdo/neco nici zivot, ze oni za to ci ono nemohou... Ve skutecnosti jsou to lide ducha mdleho, bez zodpovednosti a sebeucty, kteri svoji vlastni neschopnost (nevedomost) svaluji na realitu (lidi okolo, veci okolo). Ti mene hloupi si uvedomuji, ze se sebou muzou neco delat, ale z pohodlnosti se uchyluji do role obeti, protoze ta je mnohem snazsi nez prace na sobe sama. Ti hloupejsi ani netusi, ze se sebou muzou neco delat, takze jaksi z podstaty sve omezenosti proste jen narikaji, obvinuji cely svet ze spiknuti.

A ano, skutecne si osobne myslim, ze za drtivou vetsinu veci, dobrych i spatnych, si clovek muze sam. Jiste. Nahle propuknuti nemoci, autonehoda v roli obeti, atentat a dalsi zasahy tzv. vyssi moci si clovek sam nezpusobi. To jsou ale v celkovem souctu vsech moznych situaci a veci jen promile pripadu...
20. 02. 2020 v 11:18Off-line Vlado2  (61/180/80)
Anonyme, nevytrhávej z kontextu, prosím. Psal jsem, že každý systém je nějak nastavený a nám nezbývá, než se mu přizpůsobit. Ten "systém" se mi sice líbit nemusí, ale musím jej respektovat.
Znám také lidi, kteří vystudovali i několik vysokých škol a ve finále se živí dost bídně pracemi, kde svoji kvalifikaci nemohou uplatnit. Ale to, že si zvolili v praxi jen velice omezeně použitelné studijní obory, to byla přece jejich nešťastná volba!
Ono je opravdu velice lákavé svádět svoji mizerii na jakési vnější "objektivní příčiny" - dělají to všechny celoživotní fňukny.
20. 02. 2020 v 11:42Off-line Anonym
Totiž mnoho knih seberozvoje, couchingu atd. včetně drtivé většiny z vás tady, berete tzv.pozitivní myšlení a práci na sobě jako záruku(jistotu) že vše půjde jako po másle ke světlým zítřkům a nikdy jinak. V podstatě je to akt víry. Ale kde jsou důkazy? Mám záruku, že když dneska se budu pilně učit, že za deset let budu mít práci a hodně peněz? Je myšlenka skutečně tvůrcem reality, a stačí to? Jediný Bussterx pochopil na co se ptám, ale nerozvinul to dál.
20. 02. 2020 v 11:55Off-line igni  (36/192/130)
Anonym: nikdo ti nezaruci, ze na tom budes skvele. ale zato kdyz se na vsechno vyseres, muzu ti zarucit, ze na tom budes spatne. To je ten rozdil, ta snadaha ti dava potencial byt na tom dobre, ne jistotu. Jak se rika, jen smrt je jista. ;) A ver mi, i vetsina nenadalych udalosti jde prekonat.
20. 02. 2020 v 11:58Off-line Anonym
Nebo jinak. Abyste to pochopili ještě hlouběji.
Dejme si příklad:
Jste relativně mladí ale ne moc hezcí, nepřitažlivý kluk/muž, prostě jste se nějak narodili. Líbí se vám a vzrušují vás jen hezcí kluci, ostatní ne. Jste dlouhodobě bez partnera, protože vy nechcete ty mladé hezké nebo proto, že oni nechtějí vás? Podle vaší teorie pozitivního myšlení si za to můžete vy sami, že jej nemáte, protože jej "nechcete" a myslíte negativně. Což je podle mě bulls**t, když vám stoupne jen u nich.
Anebo je to tak, že objektivní důvody existují - ošklivost, a proto vás nechtějí ostatní, a s myšlením to vůbec nesouvisí. Co myslíte?

No a podobně je to s tou prací a zdravím prostě ve všem.
20. 02. 2020 v 12:05Off-line BussterX  (103/130/150)
Určitě je mnoho hnusných tlustých milionářů co maj pěkný kluky nebo holky :D objektivní příčiny je nutno obechcat :D
20. 02. 2020 v 12:06Off-line Anonym
Možná jsou věci dány předem a karmicky, někdo se narodil, aby trpěl, jiný aby si užíval. A podle toho je i vybaven od narození po zdravotní a fyzické stránce.
Pak nezmůžeme vůbec nic.
20. 02. 2020 v 12:07Off-line BussterX  (103/130/150)
Jasnýýýý, to je vono... ta sfiňa karma... hodíme to na karmu a je vymalováno, máme viníka :D:D
20. 02. 2020 v 12:09Off-line Anonym
Určitě je mnoho hnusných tlustých milionářů co maj pěkný kluky nebo holky

to jistě, ale je taky mraky hnusných tlustých (troufám si říct že mnohem mnohem víc), kteří jsou celý život sami a nikdy si nevrzli.:D
20. 02. 2020 v 12:10Off-line BussterX  (103/130/150)
Jejich problém, maj bejt milionáři :P
20. 02. 2020 v 12:10Off-line Anonym
BussterX (99/130/150) NOVÉ
Jasnýýýý, to je vono... ta sfiňa karma... hodíme to na karmu a je vymalováno, máme viníka :D:D

Tak jo, proto jsem to dal sem, napiš svoji představu místo výsměchu a smajlíků.
20. 02. 2020 v 12:12Off-line BussterX  (103/130/150)
Takto - můžeš se narodit hnusnej jako jako jako nějaký hnusný zvíře na který si teď nevzpomenu, s tím nic nenaděláš... ale můžeš se stát byznysmenem nebo rokovou hvězdou nebo bankovním lup**em a topit se v prachách a koupit si každýho na koho si vzpomeneš :P
20. 02. 2020 v 12:18Off-line Anonym
Bussterx no je otázka, jestli to s tím bohatstvím není stejně jako s tou krásou. Víme to jistě? že se stanu bohatým a budu si ostatní kupovat? A zase nastupují ostatní faktory do hry, nejen naše "pozitivní" myšlení. Nebo bude mi stačit pozitivní myšlení abych se stal miliardářem? Víme to? Bereš to jako samozřejmost.
20. 02. 2020 v 12:23Off-line BussterX  (103/130/150)
Tady si přečti životopis milostnýho/soukromýho života jednoho týpka, a dole se mrkni na jeho foto... zde je vidět, že když se chce, jde všechno... z fotky asi poznáš o koho jde... a krasavec to neni :D jestli měl někdo tzv. karmu na howno tak to byl on... ten by mohl psát o karmě romány... :D

V roce 1965 se oženil se svou přítelkyní Jane, se kterou začal chodit v roce 1963. Svatbu mnohokrát identifikoval jako nejdůležitější životní moment, i když manželství nevydrželo. Měli tři děti, Roberta, Lucy a Timothyho, s prostřední Lucy později začal psát dětské knížky. Jane o životě s ním napsala vlastní knížku, ve které ho nešetřila. V roce 1995 si vzal svou ošetřovatelku Elaine Masonovou. Když se s ní v roce 2006 rozvedl, sblížil se opět s Jane.

https://upload.wikimedia.org/…g_050506.jpg
20. 02. 2020 v 12:56Off-line igni  (36/192/130)
Anonym: jasne, v tomhle je urcite vrozene omezeni, ale krasa je subjektivni, to ze jsi pro nekoho hnusny neznamena, ze pro jineho nejsi krasny. :) akorat nekterym z nas to trva dele nekoho takoveho najit.
20. 02. 2020 v 13:32Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Ve zkratce asi takhle: Jakým způsobem se ti utváří dětství, tě pak následně ovlivní v dospělosti.
20. 02. 2020 v 13:52Off-line Lukrecius.01  (52/172/78)
Jak píše igni: "snaha ti dava potencial byt na tom dobre, ne jistotu.", zkrátka udělat pro to ze své strany max. je základ... aneb Nejlepší je začít vždy u sebe.
Ale mám takový pocit, že ty nic jiného, než akceptaci výmluv na vnější vlivy, slyšet nechceš. Což s tebou zmíněnou filozofií nemá lautr nic společného...
20. 02. 2020 v 13:52Off-line BussterX  (103/130/150)
Třeba ne lukanoluku... andrej hrabiš vyrostl v rodině zapáleného stranického funkcionáře a prověřeného soudruha a dokonce ho jeho maminka přihlásila do KSČ jak sám kdesi řekl... no vida, a dneska je z něj kapitalistický vykořisťovatel dělnické třídy a miliardář :D
20. 02. 2020 v 14:22Off-line Anonym
Bussterx Hawking se ale nenarodil postižený, on onemocněl až mnohem později na VŠ a to už 3 roky chodil se svojí budoucí ženou. Poznala ho tedy zdravého. Pak se rozvedli a vzal si ošetřovatelku.
Takže to nebyl nejlepší příklad. Vzala by si ho ale kdyby nebyl věhlasný a bohatý vědec? Vzala by si ho, kdyby to byl neznámý třeba rumunský stejně postižený invalidní důchodce?
Taky měl ohromný strach, že vlivem úrazu kdy upadl na schodech přišel o svoje vysoké IQ - hned si nechal dělat testy. Opět věc, se kterou se rodíme, nikoliv získáváme naší snahou, pílí nebo pozitivním myšlením apod.
20. 02. 2020 v 14:41Off-line i8051  (53/184/97)
Je dost pripadu, kdy si clovek za nemoc nemuze. Ale za to, ze nemas kluka, praci nebo penize, za to si muzes vetsinou sam. Alespon v nejaky mire. A doporucuju nehledat "vnejsi vlivy", ale soustredit se na vnitrni vlivy. Nebud alibista, co vsechnu vinu a svoje selhani hazi na okoli :-)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
20. 02. 2020 v 14:51Off-line Anonym
I8051 Ale za to, jestli nemas kluka, praci nebo penize, za to si muzes vetsinou sam.
Takže za to, že je na světě 6miliard chudých lidí si za to můžou sami?
20. 02. 2020 v 15:00Off-line i8051  (53/184/97)
Anonym (trochafilozofieneuškodí) NOVÉ
Takže za to, že je na světě 6miliard chudých lidí si za to můžou sami?
-----------------------------
Ale chlapecku nestastna, co se tyce tech 6 mld lidi, co jsou podle tebe chudi, tak oni si chudi naprosto nepripadaj. Nesmis vsechno videt svojim pohledem, ze to, ze nemas ajfonka, znamena, ze jsi chudej. Vetsina tech 6 mld lidi je se svym zivotem spokojena a i z vetsiny stastna :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
20. 02. 2020 v 15:05Off-line Anonym
Takže ty podvyživený děcka ve fabrikách na tvoje ajfouny jsou šťastný a spokojený?
20. 02. 2020 v 15:33Off-line i8051  (53/184/97)
Co ty vis? Treba jsou ta decka fakt stastna, ze muzou sestavovat hracky pro buzny :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
20. 02. 2020 v 16:14Off-line igni  (36/192/130)
Anonym: IQ je vrozene do urcite miry, dneska myslim se pohybuje odhad toho vlivu mezi 50-70%, zbytek je dany vychovou a pristupem. A zrovna Hawking je spatny priklad, protoze pres svoji silnou degenerativni nemoc, kde mu davali doktori par let, se nevzdal, dal studoval a pracoval a stal se uspesnym vedcem a zil asi 3x dyl, nez kolik odhadovali doktori. A mohl se na to vysrat, rezignovat protoe zivot je nespravbvedlivy a byt troskou.
Z hlediska svetove definice chudovy, je v chudove asi 3 miliardy lidi a extremni chudobe asi 600 milionu, a ty cisla stale klesaji. Tady se ale bavime o stesti/nestesti kde se narodis. (a u cernochu geneteckym vlivu na nizke IQ)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
20. 02. 2020 v 17:16Off-line Anonym
No vida, takže když vám člověk trochu pomůže, dá do placu pár příkladů, tak už i z vás samotných vyplouvá řada dalších a dalších příkladů faktorů, kdy pozitivní myšlení nezmůže nic. viz igni:Tady se ale bavime o stesti/nestesti kde se narodis.
Takže závěr bude jaký pánové?
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
20. 02. 2020 v 17:23Off-line i8051  (53/184/97)
Chces zaver? Ten je znamej spousty let. Pozitivni mysleni a cinnost spolecne s odpovidajicim mindsetem totiz zmuze opravdu hodne. Urcite vice, nez fnukani :o)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
20. 02. 2020 v 17:43Off-line Bahutom  (35/173/60)
Realita existuje... ale je naprosto individuální. Společně se nikdy neshodneme na tom, co realita je a co není... pro každého platí něco jiného. Ano vnímáme stejné věci a do problému vstupují stejné proměnné... jenže v mé realitě je možná dokážu otočit v muj prospěch, ve tvé realitě tě možná zkopou na dno a v realitě někoho dalšího vubec nebudou hrát roli. Tohle je vysoká filozofie, kterou podle mě pro výsledek není potřeba řešit. Ale ve zkratce - nemoc velmi závisí na tom, jak se cítíš psychicky... s dobrou psychickou stránkou osobnosti se mužeš velmi rychle uzdravit... z čeho všeho je možné se uzdravit a za jak dlouho tu rozebírat nebudeme to je na dlooouho ale umí to víc než tušíš... To jaký je tvuj život - za to mužou převážně rodiče... z 80% budeš mít stejný model chování jako oni. Nicméééně to, že dnes máš možnost se rozhodnout co jak uděláš a jendáš tak jak jednáš je už tvá zásluha. Dá se změnit vše i 30 let výchovy. Ale všechno něco stojí :) Hele zkus udělat pokus. Nevím kdo jsi a co děláš - ale zkus běh - pravidelně po dobu 30 dnu. běh vyplavuje do mozku dopamin - hormon štěstí. Jednoduše se po běhu budeš cítit psychicky fajn... za 30 dní napiš, co se ve tvém životě změnilo. takhle malá věc, změní děsně mnoho.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
20. 02. 2020 v 18:00Off-line Anonym
Díky Bahutome
20. 02. 2020 v 18:07Off-line BussterX  (103/130/150)
No vidíš, konečně ti někdo pofoukal bebino anonyme :D
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
20. 02. 2020 v 18:11Off-line BussterX  (103/130/150)
M.boy, můžem bejt rádi že nežijem ve středověku a nedřeme 12 hodin denně na panském nebo že netaháme ve 40°C šutry na pyramidu :D
20. 02. 2020 v 18:12Off-line Bahutom  (35/173/60)
Ale ve zkratce - za nemoc si minimálně z velké části může člověk sám... za to, že nemá vztah taky... za to,že třeba nemá peníze taky... ale... napiš klidně se v tom můžeme pohrabat víc. Je to velmi individuální. Taky je to o tom, jaké hranice máš ve své hlavě.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
20. 02. 2020 v 18:14Off-line BussterX  (103/130/150)
To anonym slyšet nechtěl... máš po ptákách :D
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
20. 02. 2020 v 18:30Off-line Anonym
Bussterixi poděkoval jsem Bahutomovi za příspěvek, dal si s ním na rozdíl od tebe práci, toť vše. S druhým příspěvkem už nesouhlasím. Nemyslím si, že kouzla v hlavě dokáží změnit věci, které jsou dány okolnostmi zvnějšku, pokud jdou tvrdě proti tobě.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
20. 02. 2020 v 18:36Off-line Anonym
.Můžeš jen s pomocí mentálních technik tlumit nárazy ve své hlavě, z ran které ti udělí okolí. tzn.lépe snášet bolest, potlačovat ji. Ale nic víc. Ránám samým to nezabrání. Věř že knih v tomto směru mám načteno hromady.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
20. 02. 2020 v 19:40Off-line i8051  (53/184/97)
Anonym (trochafilozofieneuškodí)
Nemyslím si, že kouzla v hlavě dokáží změnit věci
------------------
No a proto jsi tam, kde jsi a fnukas o tom, o cem fnukas :-)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
20. 02. 2020 v 20:17Off-line Anonym
Shodneme se na tom, že v životě je spousta věcí, které změnit neumíme ani ovlivnit. Sami jste je tady postupně po dokopání vypsali.
namátkou: nemůžeme si vybrat zemi, dobu do které se narodíme, rodiče, kterým se narodíme, vzhled, zdraví, IQ, barvu kůže, orientaci, se kterým se narodíme, a ať se vám to nezdá, jsou to shodou okolností věci, které ovlivňují velmi silně celou budoucnost jedince tzn.i ty ostatní věci: bohatství, peníze, práci, pozici, pověst, vztahy, partnerství, sex, spokojenost.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
20. 02. 2020 v 20:21Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Akri, teď mu ale doporučuješ něco co jindy sám tak aktivně k***izuješ u Lolitaka. :-D :-P
20. 02. 2020 v 20:22Off-line Anonym
Akri máš pravdu, že tenhle systém je sviním hodně nakloněn.
20. 02. 2020 v 20:55Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
No ale pakliže ty od přírody s***ě nejsi a jen si na ni hraješ, aby ses přizpůsobil, tak tebe narozdíl od s***ě, která je sviní od přírody, budou doprovázet vyčitky svědomí a z toho pramenící úzkosti a deprese. Jinými slovy potrestáš jen sám sebe. :-P
20. 02. 2020 v 22:18Off-line pear  (103/-/-)
Na tvou otázku neexistuje jednoduchá odpověď. Kvůli těmto věcem vznikly náboženství. Já osobně věřím, že mi máme pramalou moc ovlivnit výsledek ať už by šlo o cokoli. Můžeme jenom zvýšit šanci, tím že vytvoříme vhodné podmínky. Vysvětlím to lépe na příkladu. Když už jsi zmínil studium, tak toho využiji. Můžeme se naučit na test, což zvýší naše šance, ale to jestli ho uděláme závisí na mnoha faktorech, které mi nemůžeme ovlivnit jako například: náladu učitele, otázky v daném testu, to jestli nám bude psát propiska, můžeme dostat strach a na nic si nezvpomenout, atd. Každá naše aktivita a cokoli čeho chceme dosáhnout je souhra tolika podmínek a probíhá zde tolik proměnných, že já osobně jsem přesvědčen, že my máme pramalou kontrolu nad světem i když si myslíme opak. Každý den můžete umřít nebo se fyzicky zranit. Myslím si, že přísloví: "Každý svého štěstí strůjcem." Je jen špatně pochopeno a spíš znamená, že pokud budete mít pozitivní přístup, tak budete šťastnější jako někdo za stejných podmínek, ale s negativním přístupem a tento přístup a to jak se na věci díváte můžete ovlivnit, vnější podmínky pramálo.
20. 02. 2020 v 22:22Off-line BussterX  (103/130/150)
Dost příšerná představa že by mladistvému ajnštajnovi u testu nepsala propiska a svět by neměl teorii relativity páč by ajnštajn prodával v drogerii mejdla :D
20. 02. 2020 v 22:24Off-line i8051  (53/184/97)
Anonym (trochafilozofieneuškodí) NOVÉ
... nemůžeme si vybrat zemi, dobu do které se narodíme, rodiče, kterým se narodíme, vzhled, zdraví, IQ, barvu kůže, orientaci ...
-----------------
Presne tak, ale vsechno ostatni zmenit muzes a je to vse v tvoji rezii .. jenze se pro to neco musi delat, coz se ti nechce :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
20. 02. 2020 v 22:28Off-line BussterX  (103/130/150)
Jestli mu chcípne propiska ale neovlivní... diverzant z KLDR fénem vysuší náplň a je v p***li
20. 02. 2020 v 22:36Off-line pear  (103/-/-)
BussterX - jenom příklad, ale taky je to na tom závislé. Einstein by třeba nebyl, kdyby se třeba zamiloval, v dětství mu někdo hodně ublížil, stal by se mu nějaký zážitek, který by mu způsobil deprese, apod. Ty, co si myslí, že náš život je stabilní a naše názory a charakter víceméně neměnné považuji za nezkušené a věk v tomto ohledu nehraje roli. Stačí jeden okamžik, jedna zkušenost či jen pouhé uvědomění si něčeho a život se nám otočí vzhůru nohama. Ani nevíte, jak málo někdy k tomu stačí.....
20. 02. 2020 v 22:37Off-line BussterX  (103/130/150)
Život sou křižovatky, a je jen na tobě jak a kam odbočíš
20. 02. 2020 v 22:39Off-line i8051  (53/184/97)
No, ja nejednou odbocil do jednosmerky ... samozrejme v protismeru :-)
20. 02. 2020 v 22:42Off-line pear  (103/-/-)
Ano, ale důvod tvého odbočení je nějaký cíl, touha či nějaký jiný důvod, ale jeho dosažení neovlivníš. Můžeš odbočit, jak chceš ale nic ti to nezaručí.
20. 02. 2020 v 22:44Off-line BussterX  (103/130/150)
Já jsem párkrát odbočil vědomě do howen, nevybral jsem si lepší ale zato nesprávnou (nemorální) cestu, ale šel sem rači hownama abych neudělal nějaký svinstvo... a dycky jsem to dělal instiktem, ne rozumem... nikdy sem nevěděl jak to dopadne ale ve finále se dycky ukázalo že to pro mě byla dobrá volba... zatim... možná to byla náhoda, co já vim
20. 02. 2020 v 23:04Off-line Anonym
Pear velmi dobře, konečně mě někdo pochopil, co se tu snažím celou dobu vysvětlit. Ti ostatní se zmůžou místo argumentů jen na úšklebky.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
20. 02. 2020 v 23:07Off-line BussterX  (103/130/150)
Anonyme jen jestli si nepleteš pojem "snažit se vysvětlit" s pojmem "snažit se přesvědčit", řek bych že jo a to dost výrazně :D
20. 02. 2020 v 23:10Off-line Anonym
Tak argumentuj proti, ale věty typu: odbočit dohoven, do jednosměrky apod.? pofoukat bebíčko wtf
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
20. 02. 2020 v 23:11Off-line BussterX  (103/130/150)
Tak seš p**a? O_o
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
20. 02. 2020 v 23:15Off-line Anonym
I8051 (48/184/97)
Anonym (trochafilozofieneuškodí) NOVÉ
... nemůžeme si vybrat zemi, dobu do které se narodíme, rodiče, kterým se narodíme, vzhled, zdraví, IQ, barvu kůže, orientaci ...
-----------------
Presne tak, ale vsechno ostatni zmenit muzes a je to vse v tvoji rezii .. jenze se pro to neco musi delat, coz se ti nechce

psal jsem taky, že vše ostatní je VELMI ALE OPRAVDU VELMI silně determinováno právě těmito rozdanými kartami při narození. Později tedy práce, zdravotní stav, partnerství, peníze, bohatství, spokojenost, štěstí.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
20. 02. 2020 v 23:17Off-line BussterX  (103/130/150)
Sem znal pár velmi spokojených bezdomovců... ale ty, ty nebudeš myslím spokojenej ani kdybys vyhrál 10 mega v loterii :) ty si ten typ prostě, přesně to čtu z tvýho uvažování jak ho tu prezentuješ... a vím kdo si, přesně ten styl co tu nedávno hejtil masožravce a bojoval proti kravskýmu mlíku :D lidem jako ty se říká samoser - samonasírací :D
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
20. 02. 2020 v 23:40Off-line kent  (47/-/-)
A ty bussterxi seš zase DOBROSER, protože se snažiš svými příspěvky ostatním pomoci, ale svým vyjadřováním je tak akorát nasereš!!!
PS: Bezdomovci jsou velmi spokojeni, jen pokud mají dostatek chlastu.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
21. 02. 2020 v 01:32Off-line iglw  (48/172/77)
Nevím,kolik Ti je,kdo napsal tuto otázku---,kromě zdraví,které si musíš opatrovat a chránit podle svých možnost,ostatní,jako chudoba aj je možno pílí a ctižádostí změnit!Snaž se a budeš se mít dobře!
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
21. 02. 2020 v 17:10Off-line pear  (103/-/-)
Igwl - Nevěřím. Udělej si výlet do nemocnice a nejdeš tam spousty lidí, co si svou nemoc nezavinili sami. Je plno nemocí u kterých nelze určit jednoduše příčinu. Všechno zavísí na náhodě. Jediné, co můžeme ovlivnit je naš přístup k životu a náš úhel pohledu, ale materiální svět ovládat lze jen mizivě.
21. 02. 2020 v 18:00Off-line Anonym
Je ve hře prostě mnoho na naší vůli nezávislých proměnných, než abychom mohli uvěřit v zázraky.
21. 02. 2020 v 18:18Off-line i8051  (53/184/97)
Ty mas anonyme vuli naprosto nulovou, takze nehazej tvoje neuspechy na nejaky promenny :-)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
21. 02. 2020 v 18:58Off-line mishima  (70/178/78)
Chudý, nemocný, bez práce a bez partnera - hmm, trochu moc neštěstí na jednoho člověka, že ? Když se někdo "dobře" narodí, do bohaté privilegované rodiny, určitě se později může méně snažit než ten, kdo takové štěstí nemá, kdo si musí zuby nehty vše vybojovat. Bylo statisticky zjištěno, že většina dětí společensky úspěšných rodičů se na "výsluní" udrží a jen málo jedinců z chudých rodin dosáhne podobného standartu. Vnější vlivy tedy určitě svou roli hrají !
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload