Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Gay spolubydlení

23. 02. 2020 v 19:20Off-line Anonym
Co si myslíte o společném bydlení většího počtu gayů třeba někde na statku, ranči apod. nemusí to být nutně všichni partneři, sex není podmínkou, ale prostě by si navzájem pomáhali, podporovali se, bavili se spolu, sportovali, pracovali atd. Když píšu o větším počtu, tak nemyslím trojku někde v bytě. Ale třeba 10 a víc lidí v jednom domě. Všichni se znají a baví spolu. Gayové nemohou mít děti, a často umírají sami po odchodu partnera, nemohla by toto být alespoň částečně náhrada rodiny? Jaký je váš názor? A znáte někdo takový model soužití? Nevím, jestli už to třeba někde nefunguje, jen mě to tak napadlo.
23. 02. 2020 v 19:25Off-line dimelo  (30/170/57)
Nějak si to nedovedu představit.
Souhlasím - 16   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
23. 02. 2020 v 19:29Off-line A.D.A.M  (24/180/70)
Ešte som nezažil 10 gayov čo sa poznajú a navzájom sa všetci medzi sebou znesú.
Souhlasím - 21   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
23. 02. 2020 v 20:04Off-line AwsetWrae  (35/173/100)
Idea je to hezká, nicméně v celku nereálná.
Souhlasím - 11   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
23. 02. 2020 v 20:20Off-line shiroReloded  (30/178/85)
:D Jasně dej dohromady deset královen dramatu a doufej, že se vzájemně nezabijou. :D Ale v jednom máš pravdu, neumírali by sami (až na toho posledního). :D
Souhlasím - 13   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
23. 02. 2020 v 20:23Off-line Riku  (63/176/110)
Můžeš založit ekobuzní skupinu proti oteplování.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 11  Nahlásit
24. 02. 2020 v 09:35Off-line Betonica  (39/191/93)
Utopickych predstav harmonicke spolecnosti tu uz bylo... A vetsina z nich konci na clovecenstvi, na zakladnich lidskych vlastnostech, ktere se v case projevi a ktere pusobi potize.

Jinak proc by meli gayove zit izolovane v gay spolecnosti? Proc by tataz predstava nemohla zahrnovat rodinu s detmi nebo dve zensky?
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
24. 02. 2020 v 10:50Off-line i8051  (53/184/97)
Hm. Echt buzna nevydrzi ani sama se sebou a ty jich chces dat na hromadu 10 ;-)
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
24. 02. 2020 v 11:12Off-line Anonym
Betonica:Jinak proc by meli gayove zit izolovane v gay spolecnosti? Proc by tataz predstava nemohla zahrnovat rodinu s detmi nebo dve zensky?

Třeba proto, že pak odpadají problémy s předsudky, strach heteráků a homofobie. Neznám žádného heteráka, který by nechal hrát si své děti s homosexuálem. Prostě ta podjatost tam je. Gay soužití by toto odstranilo.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
24. 02. 2020 v 11:26Off-line Betonica  (39/191/93)
Vida. Tak ja jsem treba ted o vikendu hlidal dve deti, zatimco jejich rodice byli v kine... Drive jsem si bezne braval syna kolegyne na vikend, kdyz delala nocni. Jsem kmotrem dnes uz temer dospelyho kluka a jeho matka, moje byvala kolegyne, mi kmotrence bezne sverovala na dva tydny do Brna (ziji v Bruselu). Mam kolem sebe hafo deti a jejich rodice me s nimi nechvavaji hrat si. Roky jsem jezdil na tabory jako vedouci/praktikant, vedl jsem hromadu krouzku, ucil anglictinu predskolaky, pracoval s detmi v domovech...
A ne, nikdo se me neboji. Vlastne, abych pravdu rekl, osobne jsem se nikdy nesetkal s homofobii. Ano, poznamku nebo vtipek sem tam zaslechnu, ale nijak mi to zily netrha. Ja si taky delam z hatecek srandu, tak proc by nemohla hatecka z buzen?

Jestli spis ty, anonyme, netrpis nejakou predpojatosti. Vubec nerozumim te buzni potrebe vydelovat se, byt cimsi jinym, cimsi chranenym, majicim zvlastni potreby. My buzeranti totiz nejsme o nic jini nez kdokoli jinej. To jen nekteri, jako treba ty, maji v hlave pusto a tak delaji zbytecne zle a zbytecne popuzuji ostatni vuci nam vsem.
24. 02. 2020 v 11:44Off-line Anonym
Betonica:To jen nekteri, jako treba ty, maji v hlave pusto a tak delaji zbytecne zle a zbytecne popuzuji ostatni vuci nam vsem.

Takže vznik takového domova by popudil heteráky, proto na to raději ani nemyslet?
To, že ty hlídáš kolegyni dítě v Praze vůbec nic neznamená pro zbytek republiky. Praha nerovná se ČR, i když si to stále o sobě myslí.
Zkus totéž udělat na venkově, ty hrdino, roztrub všem na vesnici, že jsi buzna a že rád pohlídáš děti, uvidíme kolik rodičů ti je svěří do péče.
24. 02. 2020 v 12:29Off-line Betonica  (39/191/93)
Kocourku... Zil jsem v Brne, v Ostrave, v Beroune - v Kralove Dvore presneji, v obci v okrese Znojmo o velikosti do 600 obyvatel, casto pobyvam v Huline - vzdy otevrene s partnerem... A nikde, slovy: NIKDE, jsem nemel zadny problem. Neni to v LGBT prislusnosti, je to v hlave kazdeho jednoho cloveka. Jak jsem psal - vtipkovani a poznamky mi nevadi, protoze taky vtipkuju a sam tam pricinim komentar...

A neotacej moje slova. Vznik domova nikoho nepopudi, pokud ten domov nebude od zacatku popudlivej. Ani nespocitam, kolik domovu a hospicu a dalsich zarizeni jsem uz pracovne videl. Ziji v nich ruzni lidi, vcetne homosexualu. Osobne jsem s mnoha LGBT lidmi mluvil treba v DS Vestonicka Brno, s LGBT onko nemocnym v hospicu v Rajhrade (coz je mimochodem zarizeni provozovane diecezni cha***ou teda personal je zhusta verici), v LDN v Bilovicich n. Svitavou (dnes jiz neexistuje)... A ani tito lidi, vyjma par nerudnych klientu, nemeli se mnou zadnej problem. Asi jsem jim jen nemaval pred ocima tim, ze jsem neco vic, neco jinak, neco exta... Protoze nejsem. Jsem clovek zrovna tak jako ty nebo kdokoli jiny. A segregace na bazi sexualni orientace mi zavani segregaci na zaklade treba barvy pleti, kterou jiste pamatujeme z hodin dejepisu, na zaklade viry, kterou hafo milionu Zidu nemuze zapomenout, na zaklade politickeho smysleni, kterou neprezila treba dr. Horakova...

Vazne chces stavet zdi tam, kde je lepsi nechat volne plynout vzduch? Vazne potrebujes vytvaret neprirozene umely prostor pro tu ci onu skupinu obyvatel? Jak kdyby nebyly lepsi veci na praci...

Namisto anonymniho zvaneni se seber a mazej se podivat, jak se skutecne zije v domovech. A kdyz uz tam budes, zavri pusu a nemluv o sobe jako o mino***e, jako o potrebnem zvlastni ochrany ci prav, protoze nic z toho pro tebe (a zadneho jineho gaye v CR) neplati. A kdyz uz tam budes sam za sebe jako za cloveka, muzes starym lidem cist noviny, protoze na to uz nevidi, nemohoucim donest caj nebo si jen povidat s lidma, kteri uz nikoho nemaji. To bude o dost lepsi nez vytvaret problemy tam, kde nejsou.
24. 02. 2020 v 13:25Off-line Anonym
Betonica: Vznik domova nikoho nepopudi, pokud ten domov nebude od zacatku popudlivej.

Právě v této větě dokazuješ, že s takovým domovem pro gaye máš problém stejně jako heteráci. Předpokládáš,že když budou dobrovolně!! bydlet gayové ve společném domě bude to ostatní, - tzn. ne-gaye popuzovat. Píšeš hned o segregaci apod, což je dost nevhodné srovnání, když ti lidé by bydleli takto zcela podle svojí vůle a dobrovolně, nikdo by nikoho nenutil. Stejně např.klub zahrádkářů tě nepřijme, pokud nejsi zahrádkář, ale být v něm nemusíš, můžeš zahradničit sám. takže opravdu tě nechápu, ale vnímám, že popuzený jsi tady jen ty sám. Pokud se ti ta myšlenka spolubydlení nelíbí, je to tvůj názor a nikdo tě nenutí, třeba jiným se líbit bude, ale nechápu proč hned urážíš do pustých hlav a segregace.
24. 02. 2020 v 13:28Off-line Anonym
Betonica: o potrebnem zvlastni ochrany ci prav, protoze nic z toho pro tebe (a zadneho jineho gaye v CR) neplati.

Ani tady s tebou nemůžu souhlasit, asi žiješ fakt na Marsu a ne v ČR. Když nevíš nic o neuzákonění manželství, neadopcích pro gaye, nemožnosti darovat krev jako gay apod. diskriminační opatření. A to píšu jen o právních deficitech pomlčím o reálné diskriminaci v práci, ve škole, v rodinách atd atd.
24. 02. 2020 v 13:49Off-line Betonica  (39/191/93)
Lubosi, asi zijeme kazdy v jine socialni bubline. Ja jsem opravdu nikdy diskriminovan nebyl. Pracovni uplatneni, studijni moznosti a dalsi jsem mel a mam stejne, neb se me nikdy nikdo neptal, s kym ziju. A pokud jsem byl diskriminovan, pak jsem si toho ani nevsiml.

Darcovstvi krve je jina vec, uz se to tu resilo. Mam letitou p***elkyni, drive lekarka na transfuznim oddeleni FN Brno. Krev se sice testuje opakovane (presneji 3x: jednou pred odberem samotnym, pak po odberu uz vzorek po nekolika tydnech, nakonec potreti pred vydanim prijemci), presto statisticky nelze pominout vyssi vyskyt pohl. chorob u homosexualu. Jednoduse je to dano tim, ze analni sliznice neni k s*****i stvorena, proto je daleko vetsi riziko prenosu nemoci. Ani transfuzni centra se ale primo neptaji na orientaci, zajimaji je pouze rizikove aktivity, mezi ktere patri krome analniho styku taky treba tetovani, piercing a dalsi.

A ano, neco o zakonech o manzelstvi a adopcich vim, neb roky ziju v registrovanem partnerstvi a velmi dobre vim, ze zakonnost takoveho svazku se ani neblizi manzelstvi. Taky bych bral rovnost obou institutu, rozhodne ale kvuli tomu nepotrebuju delat sceny a kricet, ze jsem diskriminovan. Lepsi je vest dialog.

O zadnych dalsich diskriminacich nevim. Moji pratele, nekteri tez homosexualove, taky nikdy nemluvili o tom, ze by jim bylo neco odpirano, ze by meli horsi postaveni pri hledani prace, zapisu na skolu, v rodine nebo kde jinde. A jsou to lide z ruznych mist, ruzneho vzdelani, postaveni, majetku.

Nevim, na co narazis, mam ale stale pocit, ze se do role obeti stavis sam a zastresujes se domnelou diskriminaci. Jiste, budou lide, kterym se deje bezpravi a kteri nemaji rovne sance. Jenze takovy je svet. A takovym lidem je potreba pomoct tim, ze se za ne postavime, budeme je podporovat. Tomuto jednani ovsem nezabrani zadny zakon stejne, jako zadny zakon nedonuti nikoho pomahat...

Uved nejaky svuj priklad, kdy jsi byl diskriminovan, kdy ti nebylo umozneno to, co ostatnim ano. Pripadne rozved, jak jsi se k tomu postavil...
24. 02. 2020 v 13:49Off-line i8051  (53/184/97)
Anonym (Luboš)
Zkus totéž udělat na venkově, ty hrdino, roztrub všem na vesnici, že jsi buzna a že rád pohlídáš děti, uvidíme kolik rodičů ti je svěří do péče.
-------------------------
ja to po nasi vesnici roztroubil a spis z toho mam vyhody, nez nevyhody :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
24. 02. 2020 v 14:00Off-line Betonica  (39/191/93)
Ted me jeste napada... Vis, ze jsem byl prijat na misto ucitele v ZS v obci s 800 obyvateli i presto, ze jsem hned rediteli rekl, ze jsem gay? Ucitel a gay na malym mestecku! A reditel mi jasne rekl, ze ho to nezajima, s kym ziju. Ze ho zajima jen, jak budou moji zaci prospivat a jak budu zvladat svoji praci... Pamatuju si, ze ten reditel tehdy prohlasil, ze je dobre, ze jsem takto otevreny, ze je potreba deti ucit nejen pocty a jazyky, ale taky je potreba deti naucit, ze nejsme vsichni stejni. Mohl jsem tehdy lhat a tva*** se jak heterak. A protoze nejsem nikterak napadne gay, patrne bych tak dokazal skryte zit i v male obci. Jenze to jsem nechtel. Uz jen proto, ze jsme se chteli prestehovat oba. Rediteli jsem tehdy rikal, ze mu o sobe rikam proto, abych predesel nejakym recem od obcanu ve smyslu dva chlapi v jedne chalupe. No, zkratim to. Ucit jsem tam sice nesel, ale v hospode vedeli, co jsem zac, jeste ten den a kdyz jsme sli vecer na jedno, bavili se s nama mistni uplne normalne. Vykali jsme si, ale byl to fajn vecer.
Totez jsem zazil i v Ostrave, kam jsme se prestehovali z Brna. Ostrava je prej region razovity, rika se. No, tak ja rikam, ze po treti navsteve hospody jsme byli oblibenci damskeho osazenstva, po asi mesici jsem si tykal s vrchnim a po roce jsme tam byli jak stamgasti... Zadnej z tech byvalych horniku, coz jsou tvrdi chlapi, mi nedal znat, ze jsem buzna nebo nevim co. Jo, vtipkovalo se o mamce a tatkovi, ale mi to prislo spis k smichu nez k placi...

Tak mi fakt rekni, kde delam chybu, ze nejsem cilem diskriminace. Jak vidis, v male obci jsem se zaclenil, v razovitem regionu taky...

P.S. V te skole me tak strasne diskriminovali, az jsem z toho dostal sluzebni byt 2+1 za cenu, o ktere si 99% lidi v CR muze nechat jen zdat. :))
24. 02. 2020 v 15:04Off-line Anonym
Betonica
ta dikriminace v práci se projevuje např. už tím, že ti vedoucí zadává těžší práci a hlavně více směn v odpoledních hodinách, noční, o nedělích, svátcích apod., než nějakému "rodiči". Dle mého by si měli být všichni při rozdělování úkolů, rovni. Není tomu tak. Nikdo se tě neptá, jestli chceš nebo ne. Ty jsi sám, tak přece ti nic nebrání trávit každou neděli v práci, že? Ber nebo jdi na pracák.
24. 02. 2020 v 15:11Off-line Anonym
Betonica oceňuji, že jsi to řekl řediteli školy na malé vsi před nástupem na místo, pokud je to pravda a ředitel nebyl taky gay.(náhody se taky dějí):D Nicméně bych zase nedělal z jedné vlaštovky republikový standard.
Pokud jde o ty štamgasty v hospodě, víc by mě zajímalo, jak se o tobě baví, když tam nejsi, než když jsi. Přetvářka je k***a pelešivá.

btw píšeš učit jsem tam nakonec nešel, a dál píšeš v té školemě tak diskriminovali až jsem dostal služební byt...nerozumím tomu.
24. 02. 2020 v 15:37Off-line Betonica  (39/191/93)
Vlastovka to asi byla. Ovsem jina vlastovka v uplne jinem kraji me vzala taky na miste a taky vedela, ze jsem gay. Taky to bylo v ZS, tentokrat nikoli v prihranici v okr. Usti nad Orlici ale v okrese Melnik. Nakonec jsem dostal nabidku na soukromym gymplu v Praze a i tam pani ridici vedela, co jsem zac.

A jak o mne mluvi v Ostrave? To je mi jedno, kdyz tam nejsem, ze. Kazdopadne mi sem tam poslou zpravu, dokonce i pohled do Prahy dorazil, kdyz hral nas fotbalovej klub... :))

Ke smenam... V Brne i Ostrave jsem delal ruzny smeny (osmicky, dvanactky). A braval jsem dobrovolne extra smeny, protoze mi nadrizeni vychazeli vstric kvuli volnu na studium. Tedy diskriminace nebyla, spis obracene, sli mi na ruku sefove i kolegove. Byl jsem ochotnej zaskocit, pomoct. Proste normalni domluva mezi lidma. V Praze jsem ted musel narychlo zaskocit kolegyni, ktera nahle vypadla pro uraz. Ani by me nenapadlo podezrivat sefa, ze mi pridelil dalsi praci proto, ze jsem gay. Naopak. Ackoli toho mam sam nekdy nad hlavu, bral jsem to jako projev duvery. A proc by me mel sef posilat na pracak, kdyz vi, ze me nemusi hlidat, nemusi se zajimat a presto je vsechno hotovy? Takovyho cloveka na pracak nikdo neposle, at uz je gay nebo hetero nebo nevim co.
Asi ted budu znit jak chytrak... Ale proc jsi v praci, kde si te nevazi? Kde se k tobe chovaji diskriminacne? Nevim, odkud jsi, ale jiste tam nebude jen tato pracovni moznost. Nakonec, muzes se i prestehovat. Ja jsem tak ucinil uz 2x behem nekolika malo let... A jde to. Clovek se proste musi postarat sam o sebe a o to, aby mel veci takove, jake je mit chce. Vcetne prace.

Nevim, Lubosi. Clovek se nesmi brat moc vazne, jinak jde ostatnim na nervy. Teplej nebo studenej, namyslence vseho druhu lidi proste radi nemaji. Uvolni se malicko. Neber si osobne veci, ktere se te osobne nedotykaji. Nakonec. Pokud nekdo ukazuje na druhe, tak plati, ze jednim prstem ukazuje na druheho, tremi na sebe (to schvalne zkus: zvedni ruku a ukaz na nekoho, uvidis, ze ukazovacek miri na druheho, prostrednicek, prstenicek a malicek na tebe).

Mam taky pocit, ze jaksi spontanne predpokladas, ze lidi jsou zli, ze nemaji nic na praci nez pomlouvat a ublizovat. A takovi lide urcite jsou. Bude jich ale vyrazne mene nez tech ostatnich. Ja v lidech vidim to lepsi. Snazim se chovat tak, jak chci, aby se lidi chovali ke mne. A kdyz i presto nekdo dela neco, co nechci, aby delal, tak nazdar. Takovyho cloveka, je-li to mozne, jednoduse dal nevidam, neposloucham.
24. 02. 2020 v 15:59Off-line Anonym
Betonica:Ale proc jsi v praci, kde si te nevazi? Kde se k tobe chovaji diskriminacne? Nevim, odkud jsi, ale jiste tam nebude jen tato pracovni moznost. Nakonec, muzes se i prestehovat.

Betonico o tom, jestli se můžu přestěhovat nebo jít na pracák přece řeč není a nebyla. Ptal ses, jak se ta diskriminace gayů v práci projevuje a já ti dal krásný příklad. Tvrdil jsi totiž původně, že žádná taková diskriminace v ČR neexistuje, vzpomínáš?
A ano přestěhovat se můžu a na moje místo nastoupí jiný gay a dopadne úplně stejně jako já a vše se bude opakovat. Já to za řešení nepovažuju. Odcházet by měl ten, kdo škodí ne oběti.

A připouštím, že moc hezkého jsem doposud od lidí nezažil, proto jsem k lidem poněkud opatrný. Krásu a nezkaženost nacházím spíše v přírodě, u zvířat, rostlin, u řeky, v lesích a horách...
25. 02. 2020 v 14:03Off-line tatrman  (27/-/-)
Ten kdo tvrdí, že žádná diskriminace neexistuje, tak kecá kraviny a neví nic o životě.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
09. 11. 2023 v 01:43Off-line Francjosef  (67/169/72)
Anonym tvrdí že je diskriminován tím že mu šéf dává víc práce.
Zamyslel se nad tím že to není kvuli orientaci, ale zrovna tak bude jednat i se svobodným heterakem - ať je to muž nebo žena .
Je logické, že v nepřetržitém provozu dostane hetero kluk volno o vánocích aby mohl být s rodinou. A pro svobodné pak zbyl Silvestr.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
09. 11. 2023 v 08:20Off-line BussterX  (103/130/150)
Když má někdo děcka tak udělám všechno proto aby s nima mohl bejt a fakt mě nezabije si brat směny abych mu vyhověl, hádat se s kolegou co má děcka kdo z nás si veme službu na štědrej den a vánoční svátky to bysem se musel stydět sám před sebou... takhle to mám celej život v každým zaměstnání kde jsem pracoval s nějakýma kolegama......
09. 11. 2023 v 08:32Off-line Tygr728  (30/190/90)
Tak já jsem si tolikrát říkal v čem spočívá ta diskriminace buzen, co jim k***a kdo bere..?.. A objasněno, ono je to tím že o svátky jako po bezdětných chtěli šichtu protože dětní chtěli být doma (pochopitelně).

A hlavně nevěřím tomu že by zase tolik buzen dělalo v provozech kde se dělá o svátky.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 11. 2023 v 12:14Off-line Denis36  (60/-/-)
Anonyme, to bys chtěl moc, aby si gayové byli rovni. I ve společném soužití je přítomna určitá hierarchie, kdo je dominantní a kdo ne.
Určitý model soužití samozřejmě může existovat i s heteráky, jen je potřeba si vzájemně vycházet vstříc, pomáhat si a vzájemně se bez hádek respektovat.
A co se týče práce ve svátky, každý to má jinak nastavené. Pokud má rodinu, rodiče, chce být doma a ten, který je sám raději bude v práci, protože ho to nikam nepotáhne a každá koruna je dobrá na přilepšení, či spoření/šetření na něco..
A práce zahání nudu.
09. 11. 2023 v 16:35Off-line Frankie11  (19/174/51)
Omg farmu jsem si užil, stačilo, nechci dík....:-)))
a bydlet v nějaké komuně je až moc leftist...ne, legrace, ale jsem introvert a rád sám doma, a čím víc lidí, tím menší šance...
takže ve dvou to bude ok, snad bez dětí....
víc lidí je nevýhoda....
09. 11. 2023 v 22:03Off-line Tygr728  (30/190/90)
Dominikáni jsou buzní klub? :)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
10. 11. 2023 v 22:51Off-line Alda29  (36/192/90)
Pro mě by to asi bylo moc lidí.
11. 11. 2023 v 10:33Off-line Miloslav9  (31/171/60)
Anonym: máš v celku racionálny návrh :)
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload