Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Úmrtnost na Coronavirus

24. 02. 2020 v 16:47Off-line Anonym
Úmrtnost na Coronavirus je dost vysoká, dvouřádově vyšší než na chřipku. Z té první várky nejdříve nekažených se vyléčilo 10 tisíc lidí, ale 2 tisíce zemřelo. Coronavirus už je v Itálii, je už i v Maďarsku. Nebude to legrace. Budou se zavírat města. Každý pátý člověk tuto nemoc nepřežije. Asi gayové omezí randění? HIV je nic proti Coronaviru. HIV chytnout je těžké. Leda přes krev nebo sperma. Coronavirus dostaneš i z podání ruky.
24. 02. 2020 v 17:03Off-line FreudToldYou  (27/179/67)
Neschopnost humánní vlády v praxi.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
24. 02. 2020 v 17:06Off-line werex  (31/-/-)
Planeta je přetížená a přelidněná, hledá řešení...Světová válka v nedohlednu tak...co zbývá?
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
24. 02. 2020 v 17:07On-line Acarum  (28/170/70)
Jj stejk je spolehlivý zdroj :dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
24. 02. 2020 v 17:15Off-line werex  (31/-/-)
Že je Čína na hraně ekonomického kolapsu dokládá fakt, že šedesáti procentům malých a středních firem dojdou do jednoho až dvou měsíců finance. Ve výrobě pokračují dvě třetiny firem, zbytek montoven je už dlouhou dobu paralyzován.
Malé a střední podniky, které se blíží krachu, přitom ze 60 procent zajišťují chod čínské ekonomiky a zaštiťují 80 procent pracovních míst
24. 02. 2020 v 18:01Off-line i8051  (53/184/97)
To si sem werexi mohl dat link a ne sem zkopcit druhej a treti odstavec ze seznamu a pripadat si, jak jsi to bajecne napsal :-)

https://www.seznamzpravy.cz/…yplaty-89949?…
24. 02. 2020 v 18:20Off-line BussterX  (103/130/150)
Co sem teď čučel na net tak na Koroňáka zemře každej čtyřicátej z těch co se nakazí.... připomínám mou oblíbenou pandemii zvanou španělská chřipka která prošla světem kolem roku 1918/19 - nakažlivost byla obrovská a úmrtnost byla ne každý čtyřicátý jako u Koroňáka ale každý pátý až desáty... a vida, svět se nezbořil a vesele spěl ke druhé světové válce a atomovým bombám etc...
24. 02. 2020 v 18:21Off-line i8051  (53/184/97)
Doporucuji preventivni ockovani https://www.beershop.cz/corona
24. 02. 2020 v 18:27Off-line phones61  (62/171/77)
https://www.youtube.com/watch?…


https://twitter.com/…%BA%E7%82%8E?…


Tohohle novodobého „moru“ je už pár týdnů plný mediální svět. Kdo o něm nepíše,nevysílá a moudře nebo ještě moudřeji nemluví do sdělovadel nebo aspoň někde na nějaké sousedské sešlosti, jako by nebyl.
Zcela záměrně jej Kosa míjela. Mou železnou zásadou je nekomentovat cokoli o čem nemám nějaké trošku snesitelné penzum povědomosti. Protože v takovém případě se člověk začlení do kohorty pindalů, jichž je, zejména na internetu nesnesitelně mnoho. A to si doopravdy dokáži odpustit.
Nicméně čas nazrává, nějaké informace přicházejí a dokonce i totální laik a nevědomec mého typu může činit už nějaké vlastní závěry nebo si začít klást otázky, které začínají mít smysl a hledat na ně odpovědi. A to pro případ, že se Koronavirus nepodaří udržet v uvnitř čínských hranic a pandemie se přesune do ostatního světa, včetně České/Slovenské republiky. Protože pak ty případné odpovědi na ty laické otázky mohou rozhodovat o tom, zda tenhle vir člověka potrefí nebo ne, či jak vážně. A tady už jde do tuhého. Pro ty , co se eventuálně do čtení pouštějí s očekáváním nějaké senzace, mám špatnou zprávu – nic podobného neočekávejte. Ale na rozdíl od jindy vás dnes nehodlám ani zahltit zdrojovanými fakty. Protože těch je, bohužel, žalostně málo. A v případě, že virus vtrhne do střední Evropy, pak nějaká čísla agrafy budou v podstatě na nic. S výjimkou dvou.
Jedním je to , co jsem si pro sebe nazval pracovně koeficient přenositelnosti, tedy nějaký statistický údaj udávající, kolik zdravých jedinců infikuje jeden nemocný a pak údaj fatální – kolik nemocných viru podlehne.
V obou případech nějaká data k dispozici jsou /v prvním případě se prý pracuje s faktorem 3,11 a v druhém s dvěma až třemi procenty fatálního vyústění/, nicméně za sebe říkám, že jim nevěřím. A nejenom jim.
Nevěřím interaktivnímu grafu, s nímž evidentně pracuje WHO, který pro své zpravodajské prezentace přebírá na příklad i ČT.
Tady naleznete stejnou mapu, ovšem den po dni. Takže zjistíte, že první úředně uznaný nakažený se objevil 8. prosince 2019…
Což je pro mne důvod, proč vyhlašuji, že nevěřím uváděným úředním statistikám a číslům. Když byl zjištěn, šlo ještě celkem snadno epidemii zvládnout i ve Wu chanu. Takto epicentru nové pandémie. Jenže se tak nestalo. Jsou jen dvě možnosti proč:
1- ten první nemocný byl hrubě podceněn a nedošlo na patřičná opatření
2- byl jen prvním úředně zjištěným. Ve Wu chanské populaci jich bylo mnohem a mnohem více. A už to nešlo zastavit prostou izolací tzv. prvního jedince.
Řekl bych, že za 2 je správně.
V takovém případě můžeme všechny úřední údaje v podstatě zahodit! Protože když se čísla rozcházejí hned na počátku, dále to bude jen a jen horší. A ty grafy s červenými kolečky můžeme použít tak maximálně ke sledování trendů! Což ovšem je také velmi cenná informace!
Nicméně Marian Kechlibar na svém blogu už 28.1. upozornil na tiskovku, která proběhla v Hong Kongu, kde profesoři tamní university konstatovali, že oficiální údaje / tehdy uvádějící 4 000 nakažených/ jsou naprosto zmatečné a že oni to vidí nejméně na 10x více. A doprovodili to znamenitými grafy a argumentací – zde. Skvělá práce pane Kechlibare!
Vedle zjištění, že vrchol by měl přijít ve velkých čínských megapolích i na zbytku území někdy v dubnu, jsou naprosto klíčová i čísla ohledně šíření nemoci. Především přes leteckou dopravu… A jsou děsivá.
Takže můžeme učinit jednoduchý závěr – ať budou přijata jakákoli omezení na pohyb Číňanů a lidí,kteří jsou momentálně tam, šíření korona viru nelze zabránit. A když ne v Číně, tak ani ve světě.
Připravme se na to! Pokud se ptáte jak, tak dám krajně neuspokojivou odpověď – zejména duševně. Protože hlavní vlastností tohoto viru je…. a na tom exhibuje mainstream a zejména bulvár – že proti němu nemáme léky! Tohle je ta hlavní mediální show! Pouze špatná zpráva je, jak známo – dobrá zpráva.Tedy z hlediska mediálního byznysu.
Připravme se i na něco jiného! Mediální svět se doslova pase na záběrech, kde lidé v čínských městech padají na ulicích a především na snímcích z beznadějně přeplněných a kolabujících čínských nemocnic. Tohle dělá titulky!
Jenže věc se má poněkud jinak. Generuje dvě zásadní otázky
1-je Koronavir natolik zabijácký, že lidé umírající na nemocničních chodbách a hroutící se na ulicích jsou věrohodným vyjádřením této nebezpečnosti ?
nebo
2- jsou tyhle záběry důkazem naprostého selhání čínského zdravotnictví a správy státu? A my si můžeme být v klidu, protože u nás by se něco takového nestalo?
Soudím, že ani jedna druhá otázka není relevantní. Kdyby platila ta první, pak by statistika úmrtí musela být daleko vyšší. Pro nás je ovšem nesrovnatelně významnější odpověď na otázku č. 2. – fungovalo by zdravotnictví v Evropě lépe než v Číně v případě propuknutí epidemie? Nepotrefily by nás čínské problémy? Hraničící až s hysterií středověkých morových epidemií, kdy jsou nemocní lidé zatlučení ve svých příbytcích, cestující z nevhodných destinací jsou násilím vyháněni , kdekoliv se hodlají ubytovat a každý se jich zoufale bojí?
Mohu zodpovědně hovořit jen o tom, jak funguje nemocniční systém tady u nás doma. A troufnu si tvrdit, že by se nejspíš zhroutil také. Mám podezření, že dokonce rychleji než ten čínský. Stačí si vzpomenout na čekací doby na různé typy operací, na to jak menší nemocnice zavírají oddělení, protože pro ně nemají ani lékaře ani sestry, jak period**ky v lékárnách scházejí celé skupiny medikamentů, jak…. jak …jak.
Jinými slovy , naše zdravotnictví jakž takž ještě zvládá normální nápad nemocnosti a každá anomálie s nárůstem pacientů by jej přetížila. Zejména pokud by čísla rostla podobným tempem jako dnes v Číně. Nemohl by velkou epidemii vydržet.
O nedostatečné vybavenosti potřebným zdravotnickým materiálem – rouškami, respirátory, ochrannými rukavicemi, obleky a brýlemi si už nemusíme vůbec nic vykládat! Jde sice o utajená čísla, ale Čína nás oficiálně požádala v tomto ohledu o pomoc a jak ministr zdravotnictví, tak Babiš prohlásili, že sami toho moc nemáme, takže nedáme a nakonec jsme poslali asi 10 milionů kaček….Občane,neuděláš chybu, když se preventivně postaráš sám. Pokud ještě vůbec můžeš…
Nevěřím, že to v jiných evropských zemích, včetně nejbohatších bude zásadně jinak. S kapacitními schopnostmi jejich zdravotní sítě. Materiální zásoby asi budou jiná kapitola. Ale vraťme se zpátky do Čech a na Slovensko.
Zkrátka, jestli se v našich zeměpisných šířkách epidemie rozjede, obávám se, že nebude daleko k panice. Narazíme asi velmi brzo na hranice našich možností a co potom? Nevím. A děsí mne to. V takovém případě nám zbývá jedině – mít doma, pokud možno zásoby potřebného. Tedy roušek, respirátorů, desinfekce, vitamínů, aspirinu, všelijakých univerzálních přípravků na srážení horečky a neejspíš i základních potravin, které by zajistily na nějaký čas minimální nutnou interakci s okolím . A doufat v odolnost vlastního těla, svého i blízkých, modlit se a/nebo mít štěstí, že se nás ta pohroma osobně nedotkne. Alespoň tak mi to, podle nedostatečných informací zatím vychází. Protože jejich drtivá většina je zaměřena pouze na šíření té špatné zprávy, která je jedinou dobrou, tedy zpeněžitelnou v informačním byznysu. Střízlivá slova o tom, jak nemoc probíhá, co dělat, jak ji léčit nebo potlačit, když neexistuje protilátka, jsou příliš nudná,nezajímavá a pokud o ně sdělovadla vůbec zavadí, pak je vytlačují na okraj. Aby bylo místo na ty palcové titulky a videa s těmi padajícími na ulicích.
Nepatřím, ale takhle náhodou k těm, co šíří ten poplach a jen proto, abych si zvedl čtenost? Nejsem tedy stejný jako lovci senzací za každou cenu?
Jednoduchá odpověď – NE!
Mám obrovský deficit základních vědomostí o koronaviru a opatřeních proti němu. Za to spousty otázek.
Tu základní – je možné udržet nemoc na území Číny už jsem zodpověděl výše. V globalizovaném světě a v případě nejlidnatější země světa a navíc v celoplanetární dílně něco takového pokládám za vyloučené! Skoro všechny státy světa přerušují s touto zemí letecká spojení. Stačí to? Rád bych tomu věřil. Ale nemyslím, že to bude stačit. Pokud se nestane tentýž zázrak jako kdysi i epidemie SARS. Ta vtrhla na scénu stejně dramaticky, aby náhle, zlomově, sama od sebe odezněla. Dodnes nikdo neví jak a proč. Když se tohle nestane – pak mám triviální dotaz –jak dlouho lze Čínu izolovat? Nemyslím jen letecky. Izolovat můžete Bhutan,Nepál nebo Vatikán,ale nikoli Řiši středu, dnes jednu ze dvou ekonomických supervelmocí! Globální výrobní, distribuční a prodejní řetězce jsou nastaveny tak, že se bez čínské produkce neobejdou. Ať už co do hotových výrobků nebo subdodávek. A naopak obrovská množství různého tovaru putuje také opačným směrem. Velké hospodářské ekonomiky dnes na Dálném východě mají stovky tisíc zaměstnanců, kteří tak udržují v chodu místní pobočky světových velkofirem, zajišťují, odbyt, nákup, distribuci, atd. atd.
Co tímhle výčtem chci říci? že tem obrovský obousměrný tok zboží nelze zastavit.Nemá li být tvrdě postižena planetární ekonomika. Obchodníci, experti, diplomaté a jejich rodiny budou jezdit i nadále z Číny a do Číny. A to ve velkých počtech. Současný útlum nemůže vydržet dlouho. Ostatně Peking už ostře protiomezování styku s ním a proti globální izolaci tvrdě protestoval. Jak u WHO, tak u WTO. Takže potencionálních šiřitelů Koronaviru bude dost a dost. Přidejte si k tomu posádky nákladních letadel a lodí…. Nebo početnou čínskou diasporu po celé planetě! Která má nepochybné právo cestovat za svými blízkými jak do Číny tak z ní. Jak tohle všechno chce někdo držet v izolaci? Neumím si to představit.
Když jsem od minulého týdne začal sledovat ten oficiální graf nakažených a zemřelých v Číně i jinde, velmi mne těšilo, že Latinská Amerika především Afrika zatím vykazovaly, co do počtu nakažených NULU. Protože není sporu o tom, že kdyby se nákaza dostala na tyto dva kontinenty /a k tomu třeba ještě do Indie, Pakistánu a Indonesie/ pak nekontrolovanému rozšíření nemoci už nepůjde vůbec nijak čelit! Vzhledem k tamní zdravotní síti a jejím schopnostem na to, že je země zasažena, přijdou, v tom okamžiku, kdy u bude mít rozměr nejméně klasické české chřipkové epidemie. Když budou oni a svět mít štěstí. A při „systému“ tamní zdravotní péče a schopnosti vyhlásit nějakou karanténu a především ji dodržovat…. no tam máme garantováno, že Koronavir nastoupí vítězné celosvětové tažení. Ta nula byla fajn.
Ale už z ní začínám mít nahnáno! Je to doopravdy NULA? Když si vzpomenu na velké čínské kolonie v řadě afrických států , jako důsledek čínské státní politiky skupování nerostných zdrojů a půdy všude po planetě, kde je něco k dispozici /a také infrastruktury typu přístavů nebo související s Hedvábnou stezkou/, začínám o té nule mít čím dál větší pochybnosti. Tam není nikdo z Wu chanu a dalších postižených aglomerací? Vážně?
Přidejte si k tomu další věci. Například nadcházející letní Olympijské hry v Tokiu. Už za půlroku! Tohle celosvětové masové setkání sportovců a fandů sportu z celé planety! Sportovní svazy zrušily veškeré kvalifikace na OH, které se měly konat v zasažené zemi. A přemístily je jinam. Podobně o rok byl přesunut světový halový atletický šampionát. Řeší to něco nebo ne? Mé přesvědčen je, že nikoliv. Leda, že by se o nejméně o rok odsunula i Olympiáda. K čemuž podle mne nedojde, jestliže nenastane výrazné zhoršení v současném nápadu Koronaviru. A půjde tedy nějak vyloučit z ní čínské sportovce , funkcionáře a fanoušky? Sotva! Kdyby šlo o nějaké Česko nebo Slovensko či takové Rusko, to by byla jiná opera! Ani OH k ledu dány nebudou. Jde o příliš velký byznys!“
Mohu v podobných úvahách pokračovat do nekonečna. Co velká světová sympozia a konference? Bez Číny? nebo telemostem? Absurdní, viďte?
Když už jsme u těch globálních záležitostí – překvapuje mne, že v Evropě Americe, Kanadě, Austrálii a dalších podobných státech, kde je velkým, ba kardinálním tématem ochrana klimatu a oteplování atmosféry je zatím ticho po pěšině ohledně hrozby Koronaviru. Žádné preventivní demonstrace a protesty,požadující od mocných nějaká předběžná opatření a řešení! Žádné stávky, žádné požadavky,prostě nic takového!
Nejde mi to na rozum. Oteplování planety v delším čase je akutní problém, s kterým se hned teď musí něco dramatického udělat a Koronavirus, který konkrétně, tady a teď – ZABÍJÍ, aniž ho umíme nějak potlačit nebo léčit, nechává tyhle, co mají starost o lidstvo a planetu v naprostém klidu! U Oteplování tvrdí, že nemáme druhou planetu. U pandemie snad existuje? Nerozumím tomu!!! Ani co by se za nehet vešlo.
Mám si myslet, že je to proto, že ho /zatím/ nelze použít ani jako protestní instrument ani jako účinnou páku v mocenském politickém boji? Nebo, že to je snad proto, že jde o konkrétní problém, kde zjevně nefungují hraběcí rady typu – přejděme od spalovacích motorů na elektrickou trakci? Či snad všechno tohle dohromady? Že se vždy snáze demonstruje proti nebezpečí od holuba na střeše, než proti konkrétnímu, ovšem už silně nebezpečnému nebezpečnému vrabci v hrsti?
Když už jsem z těch globálních otázek mám na srdci ještě jednu velkou starost!
Kvůli téhle pandemii Koronaviru vyhlásila Světová zdravotnícká organizace WHO stav celosvětové nouze. Což je v naprostém pořádku. Jenže ono je to od roku 2003, kdy se tak stalo poprvé proti SARS, už po ŠESTÉ!!! Za pouhých 17 let zde máme ŠEST celosvětových poplachů a tudíž i velmi vážných zdravotních hrozeb v celoplanetárním rozměru!
Pokud se nepletu, pak s výjimkou Eboly a choroby ZIKA, všechny ostatní případy také pocházely z Číny!
Což o něčem vypovídá. Například o tom, že tamní koncentrace obyvatelstva v megalopolích /kdy nějaká Praha nebo Bratislava má rozměr menšího obvodu průměrného čínského města/ je prostě světovým zdravotnickým rizikem sama o sobě. a jestliže to je takhle v téhle zemi, tak co ostatní megalopole třetího světa s jejich děsivou úrovní urbanizace? Mexiko City, Jakarta, Bombaj,Rio, Sao Paulo, Káhira, Istanbul, a stovky dalších….. Kdy přijde něco tam odtud? Planeta je prostě beznadějně přelidněná.
Nicméně pokud by tohle představovalo hrozbu vzniku dalších nemocí kalibru SARS nebo, i přes všechna rizika současného Koronaviru, jakmile z něj má celý svět strach, bylo by to ještě dobré. Jenže jak nepravděpodobné je, že co nevidět budeme mít co do činění s nějakou opravdu zásadní mutací , která vytvoří opravdu zabijácký a mimořádně snadno přenositelný vir???? Se smrtící schopností, kterou těsně po první světové válce osvědčila tzv. španělská chřipka? Která zdecimovala světovou populaci více než čtyři roky trvající globální válečný konflikt! A to tenkrát na zeměkouli byly necelé dvě miliardy proti současným 7,5!!!!! A možnost celosvětového přenosu byla nesrovnatelně menší než dnes?
Zkuste si představit, že se něco takového stane znovu….
Netuším, kolik obětí si připíše Koronavir celkově, až odezní. Ať to bude jakkoli vysoké číslo, bral bych ho jako vítané upozornění! Na akutní hrozbu, která nás navštěvuje nikoli jednou za deset let, nýbrž už každé roky tři. S železnou pravidelností. A zatím, až na Ebolu, která se naštěstí výrazně prosadila „jen“ ve třech západoafrických státech – Liberii,Sieře Leone a Guinei, šlo o řekněme nemoci se smrtícím potenciálem chřipky. Jenže s jistotou lze předpokládat, že se časem objeví cosi co bude stejné vražedné jako ona Ebola!
Koronavir, ať už bude jaký chce, je pouze lehkým cvičením našich schopností, připravenosti a akceschopnosti proti takové hrozbě. Skoro se mi chce napsat, že bychom za něj měli být vděčni. Kdyby nešlo o otázku života a smrti! Je to doopravdy jen příprava na mnohem horší budoucí.
Nicméně už kvůli jistotě těch útoků neznámých epidemických nemocí s celosvětovým dosahem, co tři roky, by tohle téma měla uchopit nějaká další Greta nebo Grét. Protože tohle číhá doslova přede dveřmi. Udělali by hodně záslužnou věc!
A nemohu si odpustit ještě další poznámku.
Celosvětoví lídři se cítí povoláni k řešení všeho možného. Prostě univerzální mozek lidstva. Ať už jde o G7 nebo reprezentativnější G20. Je na čase, aby si vzali na paškál globalizaci a její důsledky. Protože,jak už popsáno výše, právě globalizace je zásadním faktorem, umožňujícím šíření Koronaviru. Není na čase jí nějak dramaticky přistřihnout křídla a vrátit se k takzvané „ekonomice okolo komína“? Tedy aby se produkovalo v místě předpokládané spotřeby? Protože pak lze snáze přijímat karanténní a jiná opatření, v případě akutní hrozby. Vím,že je to zbožné a nereálné přání,ale přesto….
Podle zpráv z pondělí /čas 06:54 min/, konala G7 telekonferenci. O Koronavir.Co řešily? Jednotná pravidla pro cestování,společná předběžná, blíže nespecifikovaná opatření a jakousi spolupráci ohledně výzkumu viru a nemoci.
A také s e tam dozvíte, že WHO požádala Google a další internetové gigaty o , řekněme polocenzuru – zkrátka o boj proti fake news, které prý s Koronavirem doslova explodovaly a ve velkém matou veřejnost /že by zase Putin?/.
Vedle toho, není na čase , aby si tihle moudřeci také sedli a zamysleli se nad tím kolik jde na zbrojení a kolik na zdravotnictví? To si jako myslí, že nejnovější letadlová loď,atomová ponorka nebo neviditelné letadlo mohou použít proti světové pandemii fatálního charakteru, až jednou udeří?
Mimochodem ,když jsme u zbrojení. V první fázi se vyrojila podezření, že Koronavirus může být produktem tajného čínského armádního zařízení pro vývoj biologických bojových látek. Který je shodou okolností umístěn ve Wu chanu Psalo se o tom původně velmi obšírně, třeba zde. Ovšem stejně náhle jak se ta informace objevila, tak najednou zanikla… Proč?
A na konec cosi, co má přízemní český rozměr. Babiš zcela hladce vyhraje i příští volby. Pokud… pokud se nestane něco zásadního, nepředvídatelného,nekalkulovatelného a neokecatelného. Takovým faktorem by mohla být pandemie Koronaviru v Evropě a především v ČR! Jestliže se uskuteční můj temný scénář, že vir se nepodaří zastavit a ubránit před ním Evropu a udeří zde nakonec se stejnou silou jako dnes v Číně, pak se to nejspíš stane do příštích parlamentních voleb. A tohle by byla by speciálně pro Babiše těžká rána! On a jeho poskok Vojtěch zodpovídají za zdravotnictví. Superministr Havlíček se Superschillerovou pak za Státní hmotné rezervy. Všechno nejbližší Babišovi věrní!
Pokud by se české zdravotnictví dostalo do stejné situace jako to ve Wu chanu a také se zhroutilo a navíc se ukázalo, že náhle není k sehnání vůbec žádný potřebný zdravotní materiál a schází základní léky a nejsou ani ve státních rezervách, pak by i Pepa a Máňa Koblihovi pocítili nutkavou potřebu to někomu spočítat! V tomto případě by neměli na výběr . Jejich terčem by se musel stát jednoznačně Babiš. Už by nepomohl žádný trik mediálního okecávače Marka Prchala. Prostě i Koblihovi by pochopili. Babiš by se z toho totiž nemohl vylhat jako z dálničního e -shopu, kdy mu, nejspíš nechtíc vytrhli trn z paty naivní ajťáci, jejichž akci si přisvojil. Ani by nemohl použít stejný trik jako čínský prezident. Který se veřejnosti předvedl jako velký a rozhodný vůdce a za DESET dnů postavil úplně novou nemocnici pro 1000 pacientů. Tohle v ČR není možné. Tady se za těch deset dnů neumí ani špitál zavřít, natož postavit! Prostě Babiš byl byl učiněn zodpovědným za reálný kolaps zdravotnictví a zdravotnického zásobování! A drtivě by prohrál. Musí se modlit /umí tohle kovaný soudruh a registrovaný agent StB?/, aby Koronavir nějak rychle odezněl. Za sebe dodávám, že si opravdu hodně přeji, aby z české politiky rychle a navždy vypadnul. Bez možnosti návratu. Ale nikoli za cenu , že k tomu povedou desítky, stovky a dost možná i tisíce mrtvých. Už proto, že by neselhal o nic víc než kdokoli jiný, kdo bude řídit sestavovat a řídit vládu v jakékoli podobné situaci. My musíme mít nové, předražené vrtulniky, ovšem pak sotva zbývá na zdravotní vybavení a strategické zásoby!
Tu nejčernější chmurnou úvahu až nakonec. Koronavir by měl být zásadním mementem a varováním pro všechny podporovatele migrace a ty co pro ní mají pochopení! Když už nechtějí rozumět principu předběžné opatrnosti primárně a nic jim neříká přenosu nemocí, které v Evropě nemáme nebo už dávno nemáme, pak by je snad konečně mohl kopnout Koronavir a jeho šíření přes migrační vlnu. Nebo kdykoliv budoucnosti stejné pandemie! Tohle staví migraci a její rizika do úplně jiného světla! Itálie usilovně bránila před pár dny přistání velké turistické lodě ve svých přístavech, protože mezi masou turistů na palubě byli i Číňané a úřady se bály transferu Koronaviru. Ovšem ve stejné době dali povolení lodi sbírající migranty z Afriky, aby přistála v Itálii a vyklopila tam svůj náklad s migranty o jejichž původu a zdravotním stavu nevěděly tamní oficiality vůbec nic! A bylo jich 380…Zatímco na té výletní lodi byla perfektně vybavená zdravotní ordinace a k dispozici případně odpovídající zdravotní péče! Naprosto nepochopitelné!
Chtěl bych všechny , co to dočetli až sem, ujistit, že nebylo mým cílem šířit paniku a nejistotu. Jen ventilovat moje vlastní obavy, spojené s Koronavirem. Obavy, které jistě má i většina z vás. Na které ovšem nikdo neodpovídá.
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
24. 02. 2020 v 18:40On-line Richard33  (44/185/80)
24. 02. 2020 v 18:46Off-line rosju  (53/170/78)
V mnohém má phones61pravdu, žádná idylka netrvá věčně :)
24. 02. 2020 v 18:54Off-line BussterX  (103/130/150)
To děláš chybu náčelníku že to nečteš, zajímavá látka k přemýšlení
24. 02. 2020 v 19:14Off-line Peta80  (43/187/-)
Íčkoni, je ta Corona dobrá?
24. 02. 2020 v 19:23Off-line i8051  (53/184/97)
Petule, pil jsem to pred mesicem v karibiku .. takova limca s citronem :-)
24. 02. 2020 v 19:25Off-line Peta80  (43/187/-)
Phones61, přečetl jsem to jen asi do púlky tvého příspěvku, ale některé tvoje závěry jsou vyloženě chybné. Správně jsi pochopil, že když měli prvního "úředně" zjištěného, že nejspíš nebyl skutečně první či jediný. Chybně jsi ale vyvodil, že s postupem času se budou údaje víc rozcházet - naopak, budou se zpřesňovat...
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
24. 02. 2020 v 19:29Off-line poklad  (29/177/69)
Anonyme, radši už nic nepiš.... Další pitomost -_-
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
24. 02. 2020 v 19:31Off-line BussterX  (103/130/150)
Asi se to dá to pivo Corona koupit i u nás, Cynická s***ě měl ve videu nedávno na stole flašku s Coronou :D
24. 02. 2020 v 19:39Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Úmrtnost je kolem 2%, oficiální číslo je 2,3%, což není DOST vysoké číslo, jak ty píšeš, ale jen o něco větší číslo úmrtnosti než jakou má chřipka (ze které má mimochodem každý srandu). A ty procenta ještě ke všemu naskákaly především proto, že se ta nemoc rozjela v Číně, jejíž úroveň nemocnic a ordinací jsou oproti těm na západě tristní. Rozhodně to neodpovídé té hysterii, která kolem toho vznikla

A ta nemoc nezmizí, je to prostě nový typ virového respiračního onemocnění, který tu bude stejně jako ta zmíněná chřipka a v zimních obdobích bude pravidelně vypukat koronavirusová pandemie. :-P
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
24. 02. 2020 v 20:14Off-line Anonym
Lukino_Luk, ta dvě až tři procenta vypočítali z celkového počtu, tedy z těch, co jsou nakaženi a ještě se neví, jak to dopadne. Z těch, co prošli celým procesem, je úmrtnost 20%. Každý pátý na to umřel. Uzdravilo se 10 tis, zemřelo 2 tis.. U chřipky je úmrtnost půl procenta, u coronaviru dvacet %. To je sakra rozdíl! Kdyby to bylo něco jako chřipka, tak z toho nedělají drama. Tohle není legrace. Tohle je hodně blbé a hodně vážné. Nemá to nic společného s chřipkou, jsi naivní...
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
24. 02. 2020 v 20:22Off-line Anonym
Kdyby to bylo něco jako chřipka, tak by se uzdravilo 11 940 lidí a 60 lidí zemře. Tady zemřelo 2000 lidí. Rozumíš tomu rozdílu?

nemoc.......uzdraví/zemře
chřipka...... 11940/60
coronavirus 10000/2000
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
24. 02. 2020 v 20:28Off-line Anonym
Nebo ti to vysvětlím na tvé vesnici. Kdybys bydlel ve vesnici o 500 obyvatelích a kdyby všichni dostali chřipku, tak zemře jeden člověk. Kdyby všichni dostali coronavirus, zemře 100 lidí z tvé vesnice.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
24. 02. 2020 v 20:39On-line Richard33  (44/185/80)
Anonym (půjde do tuhého): Od kdy je 100 z 500 těch cca 2,2 procenta (úmrtnost na coronavirus)? :)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
24. 02. 2020 v 20:47Off-line Anonym
Richard33, úmrtnost na coronavirus není 2,2 procenta. Z nakažených zatím zemřelo 2,2 procenta. To je ovšem výpočetní fígl. Správně se poměřuje až finále, tedy ti, co prošli celým procesem nemoci, tedy 14 dní, 3 týdny. A z nich se z té nemoci dostalo 10 tisíc lidí, ale 2 tisíce na ni zemřelo. To je každý pátý na tu nemoc reálně zemřel. Zemřel na ni lékař, co tuto nemoc jako první odhalil a přitom to byl statný třicátník, zemřel i ředitel nemocnice. atd.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
24. 02. 2020 v 20:48Off-line i8051  (53/184/97)
Tvl anonyme, ty umis kouzlit s tema procentama jako andrejevic z dotacema :-)
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
24. 02. 2020 v 20:54Off-line Anonym
Úmrtnost na coronaviros není 2%, to by umřel až každý padesátý. Umřel každý pátý, kdo prošel celým obdobím nemoci, to je úmrtnost 20% O celý řád větší. Proto ta opatření.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
24. 02. 2020 v 21:17Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
S procentama se dá kouzlit různě. Co však stále platí je zmíněný fakt, že kde není medicína na úrovni středověku (Čína, Írán), je počet úmrtí jen v jednotkách kusů. :-P

Zemřelých (podle místa úmrtí)
Čína (pevninská): 2 593
Írán: 50
Jižní Korea: 7
Loď Diamond Princess: 3
Hongkong: 2
Itálie: 5
Japonsko: 1
Filipíny: 1
Tchaj-wan: 1
Francie: 1
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
24. 02. 2020 v 22:41Off-line Riku  (63/176/110)
Už jsem to tu před měsícem psal,že jsem z toho trochu nejistý. Teď už jsem o trochu více. Dnes jsem někde četl,že i nás ministr zdravotnictví znervozněl a svolal nějakou radu. Panika vypukne,až to dojde do Prahy a bude dána do karantény a uzavřena. To bude mela. Co je průser,ze to bude mít velké ekonomické dopady.
24. 02. 2020 v 23:17On-line Jan7815372  (30/180/75)
Před 14 ti dny jsem se vrátil z Thajska (byl jsem tam 26dni). Úplně vše v pohodě žádné omezení, roušky nic na koronavirus. Pár lidí ji mělo jen v B**gkoku kvůli vysokému smogu v ovdusi. Takze tu zbytečně nepanikar a užívej si. Sice nevím kolik lidí umře za rok na chřipku ale bude to taky dost , tu nikdo neřeší. Jen pojebanej coronavirus. Takže fakt jako v klidu
24. 02. 2020 v 23:24Off-line Riku  (63/176/110)
Jan,jsem rad že jsi v klidu a víš že jsi s žadným nakaženym nepřišel do kontaktu.
Horečka zatím není?
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
24. 02. 2020 v 23:35Off-line Riku  (63/176/110)
Teď na to koukám. Itálie 220 nakažených,7 mrtvích. Na 31 nakažených,1 mrtvola. Teď jsem znervozněl o něco víc. Mám vúbec zejtra jít do práce?
24. 02. 2020 v 23:41Off-line Monogatari  (43/195/80)
Doufám, že než to dojde do Hulína, tak už vynaleznou vakcínu.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
25. 02. 2020 v 00:02On-line sweatskinaimbot  (69/169/69)
Riku kľud takto si skor zarabaš na nejaky infarkt že sa tolko stresuješ nad hovadinami :D kardiovaskularne choroby furt najvačši zabijak tak radšej si pakuj zacvičiť
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
25. 02. 2020 v 00:10Off-line Riku  (63/176/110)
Bote, neboj mě už nic nepřekvapí,už mě zubatá dejchá na záda a svoje jsem si užil. Budoucnost vás mladejch ale nevidim moc v růžovim světle.
25. 02. 2020 v 05:02On-line Richard33  (44/185/80)
Anonym (půjde do tuhého): U těch lékařů bych viděl jako příčinu to, v jakém vypětí a podmínkách pracují. https://tv.idnes.cz/…idnestv_ande
25. 02. 2020 v 07:01Off-line Anonym
Richard33, že ty jsi naivní sluníčkář a věříš na takové ty kecy to zvládneme apod.?
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
25. 02. 2020 v 11:46Off-line poklad  (29/177/69)
Anonyme, máváš tady čísly o kterých víš kulový.

Za prvé vyléčeno není 10 tisíc ale nějakých 23 tisíc, tj desetinásobek mrtvých. Tvých 20% úmrtnosti je tedy při nejmenším zdvojnásobené číslo.

Za druhé většina obětí je v Číně, kde je lékařská péče naprosto nesrovnatelná s tou na Západě a srovnání s chřipkou je tedy úplně mimo.

Za třetí nakažených je přes 80 tisíc a většina z nich bude vyléčena jelikož již lékaři znají fungující kombinace léků... Takže ta úmrtnost bude ve finále zhruba stejná s tou chřipkou....

Za čtvrté je to celé jen teorie s odhadovanými čísly jelikož Čína o reálných počtech lže (respektive oni sami nemají moc přehled, může to být horší i lepší)

A za páté tenhle přiblblý příspěvek je šíření poplašné zprávy.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
25. 02. 2020 v 12:26Off-line i8051  (53/184/97)
Ted jsem to, co napsal Poklad, chtel napsat, takze dekuji ti Poklade, jsi poklad a ja muzu jit na obed :-)
25. 02. 2020 v 13:48Off-line trepc  (42/201/102)
Jsem připravený propadnout panice hned, jakmile se počet obětí Koronaviru vyhoupne nad úmrtnost chřipky což je prý celosvětově až 500000 ročně.
25. 02. 2020 v 14:11Off-line i8051  (53/184/97)
No, hulibrkovi brzo klesnou trzby .. :-)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
25. 02. 2020 v 16:41Off-line Peta80  (43/187/-)
Dá se SMRT jíst? 0_o Mám hlad...
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
25. 02. 2020 v 16:52Off-line i8051  (53/184/97)
Jo, da se jist, s kecupem a hranolkama :-)
25. 02. 2020 v 16:58Off-line phones61  (62/171/77)
Koronavirus má všechny charakteristiky biologické zbraně stupně 4, tedy zbraně hromadného ničení

Je to první vir v historii, který charakterizuje současně:

relativně dlouhá inkubační doba ( 14 někdy až 24 dní )
během této doby je již infekční ( ideální vir k roznášení )
extrémně nakažlivý, kapénkou i dotykem
na povrchu předmětů a v ovzduší prostor vydrží až 9 dnů ( šíření např. peněžním oběhem na bankovkách )
napadá všechny orgány, plíce nejvíce
vyléčení pacienti mohou být dále nakažliví
vylučuje se i v moči, takže jej jsou plné odpadní vody, nakazí se potkani a myši
má prvky viru HIV a je o několik v přírodě nenalezených vývojových úrovní dál, než jeho příbuzné viry jako SARS, takže byl pravděpodobně vyšlechtěn ve vojenské laboratoři

Pro výrobu biologické zbraně lze samozřejmě použít jakýkoliv patogen způsobující dostatečně závažné infekční onemocnění. U každého patogenu se vždy zvažovala následující k***éria:
Jak závažné onemocnění vyvolává? (běžná chřipka, která se do týdne snadno vyléčí sama, by nebyla dobrou biologickou zbraní, zatímco některé smrtící mutace chřipkového viru by posloužily velmi dobře).
Jak snadno ji lze šířit v prostředí? (lze použít pouze patogeny dostatečně odolné vůči vlivům vnějšího prostředí).
Jak snadno se následně patogen přenáší z člověka na člověka? (a umožňuje tím vznik a trvání epidemie)
Jak snadno lze chránit vlastní armádu či obyvatelstvo očkováním?
Jak nákladná je jeho výroba a skladování, případně jak dlouho vydrží.
S ohledem na tato k***éria se patrně nejvíce zvažovalo a zkoumalo použití černých neštovic, antraxu, eboly a virů typu SARS, H5N1 a dalších mutací chřipky. Koronavirus je ze všech zmíněných jako biologická zbraň nejúčinnější, neboť není primárně určen k zabíjení, ale k paralýze společnosti ( vč. ekonomiky ), kdy hlavní účinek je závažný zánět, kolaps a vyřazení člověka. Jestli těmto komplikacím podlehnou 2% nakažených nebo 20%, je věcí, z hlediska účelu jeho výroby, sekundární.
Biologická zbraň je zbraň založená na principu nějakého organismu (nejčastěji patogenu) nebo jím produkované látky (nejčastěji toxinu), jejichž cílem je nejčastěji přímo člověk, u něhož má vyvolat chorobný stav (infekční onemocnění či otravu jejímž přímým následkem je jeho významné oslabení či smrt). V širším slova smyslu lze za biologické zbraně považovat i mikroorganismy rychle znehodnocující fosilní paliva, patogeny likvidující plodiny a dobytek a vyvolávající tak hladomor atd. Biologické zbraně se počítají mezi zbraně hromadného ničení a jejich vývoj, výroba a skladování jsou celosvětově zakázány.
Historie užívání ,,biologických zbraní sahá hluboko do minulosti. Například Mongolové vrhali katapulty mrtvoly do obléhaných měst, aby podpořili vznik epidemií, což napomohlo ve 14. století k rozšíření Černé smrti do Evropy. Husité prý bombardovali Karlštejn bečkami s výkaly. Španělé a B***ové (během Pontiacova povstání) dávali darem indiánům přikrývky infikované neštovicemi. Indiáni neměli proti evropským nemocem vytvořenou imunitu, a proto velice rychle vymíraly celé kmeny. Při tažení v Číně použila Japonská císařská armáda proti civilnímu obyvatelstvu biologické zbraně, například antrax nebo dýmějový mor, kterými se nakazily statisíce Číňanů.
https://www.e15.cz/…viny-1367065
Čínští vědci identifikovali nový typ koronaviru v moči pacientů. Jak oznámil čínský list The Global Times, virus se přesouvá krví k orgánům a mnohé může poškodit. Jeho přítomnost v moči také znamená, že se dostane do kanalizace. V ohrožení jsou tak zejména nemocnice s množstvím pacientů, kde se virus dostane do kanalizace. Pokud se nebude se splašky náležitě zacházet, může virus zamořit vzduch, řekl zástupce ředitele patogenní biologie na univerzitě ve Wu-chanu Jang Čan-čchiou. „Nemůžeme to ale přehánět, není nutné desinfikovat kanalizaci v celém městě, protože velké množství desinfekčních prostředků může nadlouho zamořit vodu,“ řekl Jang. Fakt, že se virus našel v moči, podle něj znamená, že se s krví přemisťuje tělem, takže zasáhnout může nejen plíce, ale i další orgány, například ledviny a srdce.
https://www.czechsight.cz/…ovou-studii/
Vědci přišli s novou studií, která předpokládá, že nový koronavirus (COVID-19) vydrží aktivní asi týden, dokud si nenajde svého hostitele.
https://www.novinky.cz/…ite-40312376
Zástupce Čínské zdravotní komise Ma Siao-wej uvedl, že na rozdíl od SARS, který se začal šířit v roce 2002 a usmrtil 800 lidí, je nový koronavirus infekční už během inkubační doby, kdy je nemocný bez symptomů.
V současnosti se oficiálně řádění nového viru nazývá ,,epidemie s více ohnisky“ . Kromě Číny se dají největší ohniska předpokládat v Africe, kde ale s největší pravděpodobností vir dlouho nebude vůbec identifikován, natož lokalizován. Teprve jeho řádění v Evropských zemí a na blízkém východě ( Írán ) ukáže jestli a případně co nám Čína zatajila. Bez ohledu na to, jak vir vznikl a jak se dostal mezi lidi, ponese Čína plnou zodpovědnost, jestli o rizicích infekce a počtech nakažených dezinformovala, čímž mohla ohrozit celý svět. Čína totiž učinila v době, kdy ještě nebylo mnoho známo, opatření, která odpovídají tomu, že o rozsahu nebezpečí věděla ( mj. karanténa uzavřením oblastí s 58 miliony lidí během několika dní ). To odpovídá dvěma variantám: buď z jim z Wuhanské laboratoře tento vir unikl, anebo se ČLR stala obětí sabotáže.
První ohnisko nového viru v Evropě se rýsuje v Itálii, kde je v okolí Milána izolováno 50 000 lidí. O zbytek se postarají dopravci, turisté a hlavně migranti, protože Afrika je již zasažena. Jakmile to praskne, tak vypukne panika. Bude potřeba nasadit v Řecku a Itálii armádu, protože nakažení migranti se budou chtít násilím probojovat dál do Evropy. A USA v rámci pomoci posílají na jarní cvičení 30 000 vojáků, kteří budou vir rozvážet po celé Evropě, přesně tak jako vojenské jednotky roznesly po Velké válce do světa pandemii Španělské chřipky. Co mě překvapuje více je počet blbečků, kteří již nyní prohlašují ,,Mám zaplacenou dovolenou na červen a na just pojedu, i kdyby tam ten vir zrovna byl“ . Tak ať jedou, ale ať si zůstanou tam v karanténě. Nakonec doplatíme na tyto i***ty? Je to stejné jako s ekonomickou krizí, která začne tento rok a blb si hned běží pro hypotéku s horizontem splácení 20 let…
Pokud se chcete uklidnit, tak si na YouTube pusťte pirátku Gregorovou a její ,,ukulele dojezdy“. Tito feťáci mají údajně chemickou ochranu před všemi viry a bakteriemi. Jen čekám, kdy vyleze celej zelenej Bursík a řekne, že Koronavirus je jeho přítel, hned po kůrovci.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
25. 02. 2020 v 17:07Off-line pear  (103/-/-)
Rád bych dodal, že v tomto kontextu nemůžete používat slovo:"vyléčeno", protože tito lidé se uzdravili. Kdyby se vyléčili, tak by to bylo kvůli vakcíně a provedené léčbě, jenže vakcína ještě nebyla objevena. Z hodně nemocí se může člověk uzdravit, ale to ještě neznamená, že se dá daná nemoc vyléčit.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
25. 02. 2020 v 18:15Off-line i8051  (53/184/97)
Phonesi, ty jsi slusnej konspiracni teoretik. Ja nedavno cet, ze to sem poslali emzaci z mesice a taky k tomu byly uplne jasny dukazy :-)
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
25. 02. 2020 v 19:25On-line Richard33  (44/185/80)
Širší pohled na coronavirus a konkurenci v grafice za delší dobu https://www.youtube.com/watch?…
25. 02. 2020 v 23:09Off-line Riku  (63/176/110)
Phones tu dal docela dobré téma k zamyšlení. Pořádně si to přečtěte.
Ičko,opravdu v tom nemaj emzáci prsty. Skoč na svou jachtu a brázdi kolem Itálie a v každém přístavu poudej,že máš horečku. Černý humor je dobrý,ale aby nás brzo nepřešel. Docela mě udivuje optimismus některých jedinců.
26. 02. 2020 v 01:00Off-line Peta80  (43/187/-)
Umírání se M.Boyům zakazuje. :)
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
26. 02. 2020 v 07:08Off-line hrabuvka  (40/180/75)
Biologická zbraň byla použita. A všichni o ní velmi dobře věděli. Lidstvo je třeba zregulovat.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
26. 02. 2020 v 13:38Off-line i8051  (53/184/97)
Riku, no samozrejme zustan pesimistou i nadale. My optimisti mame na celej umelej problem jinej nazor :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
26. 02. 2020 v 19:55On-line Kuliferda  (53/173/74)
Phones: myslíš že to bude někdo číst?
26. 02. 2020 v 20:10Off-line i8051  (53/184/97)
Vjaceslav (37/180/70) NOVÉ
Těšíte se na svoji SMRT? Zbývají nanejvýš dva dny života.
-----------------------
posuku, tohle uz tu pises asi poctvrty .. bez se lecit .. ty prepre :-)
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
26. 02. 2020 v 21:25Off-line fifotronic  (33/188/92)
Uz jste vykoupili vsechny obchody v okoli? Sup sup... brzo se tam prodaji i lonske vanocni kolekce za plnou cenu. Obchodnici si mnou ruce..
26. 02. 2020 v 21:28Off-line Monogatari  (43/195/80)
Ségra jela koupit mrtvý zvířata v konzervách. To se hodí při apokalypse. Bude je asi sešívat dohromady a oživovat.
26. 02. 2020 v 22:14On-line miloslav9  (31/171/60)
Koronavírus a zásielky z AliExpressu: Nie je sa čoho obávať
https://zive.aktuality.sk/…coho-obavat/

Zaujímavé informácie o to, že cez zásielky sa vírus nemôže prenášať
26. 02. 2020 v 23:14Off-line LionCz  (30/184/70)
Já se toho tolik nebojím. V případě, že se to začne hodně šířit, si můžu zažádat o home office a co se týče potravin, včera a dneska jsem byl nakupovat trvanlivé potraviny. Takže už mi nic nebrání tomu se na pár týdnů zavřít doma ;) Podle závažnosti situace zvážím další kroky - uvažuji o respirátorech, ale nejsem si jist - když nakonec pandemie nenastane, tak jídlo nějak spotřebuju, ale s respirátorama?

Takže ano, nakoupit hodně zásob na týdny nebo měsíce dopředu mi přijde ok, ale vykupovat komplet krámy, to už je trochu přes čáru :D
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
26. 02. 2020 v 23:16Off-line Anonym
Každopádně svět už nebude takový jako býval. Bude se psát o světě před coronavirem a svět po coronaviru. I ti, co už nemají horečky a nemoc ustoupila, jsou stále infekční. Jen část z nakažených se z toho dostane úplně. U zbytku nemoc přechází do jakéhosi chronického stádia, kdy můžou nakazit v průběhu dalšího života stovky, tisíce dalších lidí.

Podle mě se jedná o biologickou zbraň. Tohle muselo uniknout někomu z laboratoře. Tohle příroda sama o sobě nedělá.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
26. 02. 2020 v 23:38Off-line i8051  (53/184/97)
Z laboratore jsi nekomu uniknul ty, anonyme :-)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
27. 02. 2020 v 08:51Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Adrianek: Čili to samé jako u chřipky nebo jakéhokoli jiného typu nachlazení. Nic nového a zajímavého. :-P
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
27. 02. 2020 v 09:11Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Kdyby tu nebyla mediální masáž, tak se armáda nenasazuje taky. O uzavírání měst nemluvě. :-P
27. 02. 2020 v 09:15Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Zklidni hormon. :-P
27. 02. 2020 v 16:47Off-line Bond50  (53/175/68)
Třeste se, po zmutování coronaviru přichází apokalypsa walking dead.... :-D
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
29. 02. 2020 v 17:13Off-line phones61  (62/171/77)
Naše měna je pevná -epidemie koronaviru nebude I.
Posted on 29 února, 2020 by vlkp






58 Votes


Novodobá česká historie po roce 1948 znala až doposud dva totální úlety československých/ českých politických vůdců.

Ten první se stal v roce 1953, kdy jistý Tonda harmonikář, alias Ušaté torpédo alias Antonín Zápotocký, vystoupil v rozhlase a pravil k občanům:

„Naše měna je pevná, a měnová reforma nebude, všechno jsou to fámy, které šíří třídní nepřátelé,“

Psal se pátek 29. května 1953. V sobotu 30.května už bylo všechno úplně jinak.

Pokud si říkáte -no jo, to bylo za bolšána, ti lhali kudy chodili, pak máte zatraceně krátkou paměť a už jste zapomněli na druhý takový historický blábol, který je datován na 2.10.2008.

Tehdy ve světě už jasně zuřila finanční krize ovšem tehdejší ministr financí, alias nejlepší ministr financí v blízkém i vzdáleném vesmíru, alias Miroslav Kalousek, také vystoupil veřejně a na oficiální tiskové konferenci občanům vyjevil:

„Končí výjimečně dobré časy. Začínají časy nikoli krizové, ale normální,“

a ještě dodal, že česká ekonomika nejspíš zpomalí, ale recese nehrozí, proto není zapotřebí ani mimořádných opatření. A na rok 2009 počítal s růstem HDP 5%. Realita byla taková, že těch 5% trefil. Jenže šlo o POKLES, nikoli růst a státní rozpočet zasekl historický deficit ve výši 1/4 bilionu Kč.

Tohle až doposud byly dva suverénně největší politické žvásty a bláboly na tuzemské politické scéně po II. ww.

Domnívám se , že dne 27.2.2020 byl obohacen ten malý soubor politických superperel o další.

V pozici genia, sdělujícího něco zásadního veřejnosti je nyní ministr zdravotnictví, alias Ken z Hledáme Superstár, alias Adam Vojtěch, který v Televizních novinách veřejnosti bez obalu sdělil na kameru,ohledně šíření koronaviru – cituji:

My chceme spíše tlumit tu paniku z toho důvodu, že skutečně nehrozí u nás v republice jakákoliv epidemie /myšleno koronaviru/!!!!!!!!!

Kdybyste si náhodou mysleli, že si vymýšlím a to třeba jen proto, že nemám rád Babiše a chci mu za každou cenu uškodit, pak důkaz najdete zde a to v čase 1:36- 1:47 min!!! Poslechněte si na vlastní uši!

Takže v ČR nehrozí jakákoli epidemie koronaviru! Macron sice ve stejném okamžiku –

„Máme před sebou krizi, epidemii, která přichází… budeme jí muset čelit, jak nejlépe budeme umět,“

U našich západních sousedů míní, že Německo je aktuálně na prahu epidemie nového koronaviru. Ve středu to podle agentury Reuters prohlásil německý ministr zdravotnictví Jens Spahn, který zároveň vyzval nemocnice a zdravotnický personál, aby připravil a prověřil své pandemické plány.

A nejvyšší světová zdravotnická auto***a- generální ředitel Světové zdravotnické organizace (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus souběžně s Vojtěchovým vystoupením konstatuje, že:

Epidemie nového typu koronaviru dospěla do rozhodujícího bodu a současně vyzval země světa, aby zdvojnásobily své úsilí zamezit šíření viru. A asi jen pro srandu králíkům vše zakončil větou:

„Virus má pandemický potenciál. Není doba pro obavy. Teď je čas podniknout kroky v zájmu zamezení infekce a záchranu životů,“

T řekl ve čtvrtek.

Včera ale už to viděl daleko hůře

„Zvýšili sme naše hodnotenie rizika rozšírenia a rizika dosahu (ochorenia) COVID-19 na globálnej úrovni na veľmi vysoké,“ povedal riaditeľ WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus na brífingu v Ženeve.

Paníkář jeden neodpovědnej!!!

Ale já jsem v poho a klidnej- co je nějaký francouzský prezident, německý ministr zdravotnictví nebo šéf WHO proti českému kandidátovi na Superstar, který se jen tak bokem odskočil na ministerstvo zdravotnictví, aby tam šéfoval??? Asi jen nějaké hloupé trubky! On prostě ví, že nám epidemie koronaviru nehrozí. Zatímco ti nedouci straší nikoli epidemií, ale dokonce pandemií! Na mysl se mi dere okřídlené přísloví –všichni jsou b***i, jen já jsem letadlo!

Jestliže nám pandemie nehrozí, tak proč vláda nechává vytisknout miliony letáků a tom, jak se chránit před koronavirem? Nemluvím o tom, že Babiš nedoporučoval českým občanům vycestovávat kamkoli, nejen tam, kde se nákaza rozjela? Proč Státní hmotné rezervy dostaly příkaz nakoupit desetitisíce roušek do svých zásob a nemocnice příkaz obstarat si 4 měsíční zásobu tohoto materiálu, což je prý, jak jsem někde zaslechl asi řádově 1,5 milionu roušek na špitál???? A to z přímého direktivního příkazu Babiše a Vojtěcha, jak se tím chlubili na tiskovce po zasedání Rady obrany státu kvůli kornaviru?

Prrrr…. Cože jsem to právě napsal???? Nespletl jsem se trapně??? Tak obyčejný špitál má nakoupit čtyřměsíční zásobu roušek – tedy toho v průměru 1,5 milionu kousků a institut poslední záchrany státu v krizi – Fond státních hmotných rezerv jen desetitisíce kusů? To musí být nějaký omyl ne?

Ať dělám co dělám , tak ten nákup pro státní rezervy mám zdokumentovaný zde:

A tu čtyřměsíční zásobu, co si mají opatřit špitály? Tak to říká osobně Babiš tady v čase 0 :56min:

https://www.ceskatelevize.cz/…-koronavirem

Údaje sedí! Žádná pochybnost! Takže stát do svých zásob nakoupí/přikoupí nanejvýš 99 999 roušek, protože to odpovídá termínu desítky tisíc, ale špitál si jich má pořídit 1 500 000. Každý. Tedy každý státní, krajský, obecní. Není ten nepoměr takhle náhodou šílený????? Stát nakupuje desítky tisíc a každý obyčejný špitál miliony?

Chtěl jsem se dostat k cifrám, kolik máme aktuálně špitálů v zemi. Nepodařilo se úplně . Mám jen údaj z roku 2018.Novější údaj státní organizace jménem Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR – neposkytuje. Síť zdravotnických zařízení ústavní péče byla koncem roku 2018 složena ze 194 nemocnic (akutní a následné péče) s celkovým počtem 60 328 lůžek. S tímhle údajem budu ještě v dalším velmi důkladně pracovat, to mi věřte a myslím, že na vás půjdou mrákoty, stejně jako na mne, když jsem si pro tenhle článek chystal podklady!!!

Ale než se do toho pustím, musím se vrátit k tomu, co říká do kamer Babiš ohledně toho nařízení, aby si nemocnice pořídili tu zásobu roušek! On doslova konstatuje, že ministr zdravotnictví vydal PŘÍKAZ, aby se nemocnice PŘEDZÁSOBILY !!!!!!

Podívejte se na datum , kdy k tomu předzásobení byl vydán pokyn -26.2.2020!!!!

Tedy v okamžiku, kdy už celý svět bije dávno na poplach!!!! A tenhle materiál je celosvětově vykoupený. Kosa se problematiky koronaviru dotkla, velmi opatrně, 7.2.2020, tedy o tři týdny dříve v článku
Koronavirus a moje obavy

A mezi jiným tak naleznete tohle:

O nedostatečné vybavenosti potřebným zdravotnickým materiálem – rouškami, respirátory, ochrannými rukavicemi, obleky a brýlemi si už nemusíme vůbec nic vykládat! Jde sice o utajená čísla, ale Čína nás oficiálně požádala v tomto ohledu o pomoc a jak ministr zdravotnictví, tak Babiš prohlásili, že sami toho moc nemáme, takže nedáme a nakonec jsme poslali asi 10 milionů kaček….Občane,neuděláš chybu, když se preventivně postaráš sám. Pokud ještě vůbec můžeš…

Když jsem si začátkem února mohl tyhle otázky klást já, pak je pro mne zvrhlostí na hranici sabotáže skutečnost, že premier a ministr zdravotnictví vydávají příkaz k nákupu nejnutnějšího nemocnicím až o tři týdny později. Když přitom už začátkem února Babiš osobně do sdělovacích prostředků říká, že do Číny můžeme poslat jen peníze a nikoli materiál, protože sami moc nemáme!!!

Za naprostou sprosťárnu a vrchol absurdity považuji i ten příkaz samotný a jeho formulaci! Považte – nemocnice dostaly příkaz!!!!! Aby se předzásobily!!! Jednak předzásobení v době, kdy je prokazatelně všude vyprodáno a tam, kde náhodou není stouply ceny těchto věcí 3-5 násobně je neuvěřitelná drzost a klasická finta na oklamání občana. Hodná, schopná a odpovědná vláda přece nařídila, aby si to špitály opatřily!! A že to nejspíš nedokáží nebo jen v omezené míře? Tak za to přece nebude moci ani předseda vlády ani ministr Ken Superstar- ale jen nějaký blbý a neschopný ředitel konkrétního špitálu!!!! Ten za to občane může! Ten a nikdo jiný! Rozhodně ne vláda!

Jen tak mimochodem – v té reportáži, kde Babiš o tom příkazu mluví, je v jakési firmě, která ty roušky vyrábí. A tam říká, že že firma uvede do chodu druhou linku, co má kapacitu asi 5 milionů kusů měsíčně… Heč, Kobliho, to čubrníš!!! 5milionů…

Kolik že si má opatřit ta běžná nemocnice na ty čtyři měsíce ? 1,5 mega. Takže ta nová linka vykryje svou měsíční produkcí 3,slovy TŘI nemocnice. A kolik že jich máme -194? To je skoro 70 měsíců produkce takové linky!!!! Já takovouhle bezbřehou drzost nejsem schopen pochopit!

Tenhle zdravotnický materiál je těžce prohibitivní. Ještě více než alkohol v Americe ve 20-tých létech nebo pasy v cestě do Jižní Koree v KLDR.

Ale zkusme si vyfabulovat, že zázračně zdatný ředitel někde ty roušky objeví a může je koupit. Opravdu je může koupit, Obyčejnou, řekněme za 13 kč kus, kvalitnější za 60 kč / ceny před koronavirem!!/. Zajímá ministra zdravotnictví, kde na to ty špitály vezmou, když už takhle dluží dodavatelům miliardy korun? Například jen ty, řízené státem /fakultky/ celkem 4 miliardy!!! Nemám informaci, že by stát uvolnil nějakou mimořádnou finanční dotaci!!! Z čeho to koupí? Kdo jim dá zase na dluh?

To není ovšem všechno. Anticipujme situaci, kdy jsou jak roušky, tak peníze. Ale jen právě teď. Jenže ten schopný ředitel, který má a může pořídit ten nákup 1,5milionu roušek preventivně, tak nakupuje v lacinějším případě za 20milionů, v tom dražším za 90milionůKč Nutně musí provést výběrové řízení!!!!! Jak to asi tak dopadne s tím nákupem? Nebo se má vykašlat na zákon a koupit, jak například radil v televizi předseda sněmovny Vondráček? A pak si jít sednout?

Ta sprostota a drzost toho ministerského příkazu k „předzásobení materiálem “ nemocnicím je opravdu do nebe volající!!!

Nechápu, že o tom ve velkém nepíší a nereferují ti velcí z mainstreamu!! Místo toho je zajímá, nákupní horečka v supermácích. K tomu se ostatně také dostanu. A to hned z několika perspektiv!!!

Ale zpět k těm nemocnicím.

V tom článku ze 7.2.2020 stojí i tohle:

Mohu zodpovědně hovořit jen o tom, jak funguje nemocniční systém tady u nás doma. A troufnu si tvrdit, že by se nejspíš zhroutil také. Mám podezření, že dokonce rychleji než ten čínský. Stačí si vzpomenout na čekací doby na různé typy operací, na to jak menší nemocnice zavírají oddělení, protože pro ně nemají ani lékaře ani sestry, jak period**ky v lékárnách scházejí celé skupiny medikamentů, jak…. jak …jak.

Jinými slovy , naše zdravotnictví jakž takž ještě zvládá normální nápad nemocnosti a každá anomálie s nárůstem pacientů by jej přetížila. Zejména pokud by čísla rostla podobným tempem jako dnes v Číně. Nemohl by velkou epidemii vydržet.

No ještě, že Ken Vojtěch s Babišem umí poručit kornaviru, aby zahaltoval na českých hranicích. Protože jinak….

Pamatujete si ještě ta čísla o počtu nemocnic a počtu lůžek v nich? Připomenu je:

194 nemocnic (akutní a následné péče) s celkovým počtem 60 328 lůžek

Celkově. V tom nejsou zahrnuty všelijaké léčebné ústavy atd. atd.

Dnes kdy tento článek píši /pátek 28.2. dopoledne/ čtu, že v pevninské Číně stoupl ve čtvrtek počet případů nákazy novým typem koronaviru o 327, celkově se tak nakazilo už 78 824 lidí.

Je to oficiální údaj za celou Čínu. Nikoli jen za Wu – chan a okolí, kde je epicentrum. Zredukuji odhad na 50 000, což by podle mne tak nějak hrubě mohlo popisovat situaci právě ve Wu- chanu, který je počtem obyvatel roven ČR.

Takže 50 000 a kolik že máme v nemocnicích všech postelí? No přece 60 328….

Jinými slovy, jestliže by ta nemoc udeřila ze stejnou silou jako v ČLR, tak… tak pomoz každému vážně nemocnému příroda!!! Protože české špitály to stopro nezvládnou!!! Kapacitně prostě nebudou stačit ani náhodou, neboť jsou plné normálních pacientů. Tedy těch, kteří jsou hospitalizování kvůli svému léčení všeho možného, ale zatím ani jeden kvůli koronaviru.

Těm, co by mne nyní označili například za panikáře, sděluji, že když do Čech vtrhne koronavir, rozhodně se nestane, že přestanou tím okamžikem akutní případy zánětu slepého střeva, nebudou smrťáky při bouračkách a žádné jiné úrazy nebo vážná onemocnění!!! Ten koronavir bude k tomu všemu „normálnímu“ NAVÍC.

Pokračování a dokončení zítra!
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
29. 02. 2020 v 17:15Off-line hrabuvka  (40/180/75)
Všechny pavlačove tetky ten borec koronavirus vyhubí a pro mne zbydou zajíci.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
29. 02. 2020 v 17:24Off-line i8051  (53/184/97)
Vjaceslav (37/180/70) NOVÉ
Podle médií jsem už měli být pochcípaný.
-----------------
Podle medii? Nebyls to ty, panelakovej prepre, kdo psal v utery, ze "Za dva dny na vás všechny číhá SMRT"? Je sobota a nic :-)

Soce jsi to po sobe hezky smazal, nicmene tu na to zbyly reakce ... :-)
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
29. 02. 2020 v 19:24Off-line Becam  (31/177/90)
Možná to nebude tak nebezpečné po zdravotní stránce ale po ekonomické. Už je dost slušně nakročeno na další finanční krizi, takže nakoupit zlato a nerozhazovat za blbosti jasné lidi :-D
29. 02. 2020 v 22:05Off-line Frederic  (27/178/70)
Tvl, neměli by admini upravit max. počet řádků do příspěvku??

phones: ty taky musíš mít už dost, takhle tapetovat. xddd kdo chce, ten si tu problematiku vyhledá, kdo nechce, je mu to f**k. ty umřeš dřív, než se tím virem nakazíš, konspirátore. xdd a jaká to bude nemoc? předposranost. ;-)
29. 02. 2020 v 22:06Off-line Riku  (63/176/110)
Founes ma bohuzel pravdu. Okolní státy zakazali lety do Činy,my dali varovné cedule. Až to doputuje k nám,to bude teprve tóčo. Taky jsem propadl panice a zakoupil 1 kg hladké a hrubé mouky,2 kg polohrubé,jedny kolínka a špagety a 2 vepřove konzervy. Jak slyším stokrát nic se nedéje,jsem poněkud nervózní. Vůbec nechci vědět,co se děje za zvěrstva v těch čínských špitálech. Naše hradní sebranka tam klidně vyjede a po hned po návratu si udělají test na k***avirus. To je v poho???
29. 02. 2020 v 22:08On-line Kuliferda  (53/173/74)
Ty krávo zase román
01. 03. 2020 v 03:00Off-line phones61  (62/171/77)
https://vlkovobloguje.wordpress.com/…u-nebude-ii/ Tak jsem dal odkaz, aby to nebyl román.
01. 03. 2020 v 03:17Off-line Riku  (63/176/110)
Co je lepší.
Mám zásoby na měsíc a jsem v karanténě.
Nemám žádné zásoby a jsem v karanténě. Spoléhám na stát.
Mám zásoby a nic se nestane. K***avir mimoni odvolají.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
01. 03. 2020 v 10:30Off-line cinikc  (52/176/110)
Klasická chřipka ročně zbije 2 tisíce lidi u nás a oni 3 tisíce a 1 miliardu
01. 03. 2020 v 11:15Off-line phones61  (62/171/77)
Ten, kdo nečte profil druhého a ptá se dotyčného na to co je v profilu už napsané, nikdy nepochopí tu podstatu a rozdíl.
01. 03. 2020 v 11:24Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Riku:

Nemám zásoby a nic se nestane.

To vaše zkupování povede jen k tomu, že se zvedne cena všeho a až ti mimoni ten k***avir odvolají a postupně vám doma dojdou nahrabaný zásoby, tak budete brečet, že je všechno dražší, protože obchodníkům se z cenama dolů už chtít moc nebude. :-P
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
01. 03. 2020 v 16:09Off-line Riku  (63/176/110)
A je to tady. Teď se budou dít věci. První 3 případy.
01. 03. 2020 v 16:20Off-line hrabuvka  (40/180/75)
No konečně.
01. 03. 2020 v 16:59Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
A co jste čekali? Že budeme zázračný ostrůvek uprostřed Evropy, kterému se to vyhne? To samozřemě nic nemění na tom, že není důvod k panice. Ovšem vysvětli to lidu. :-P
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
01. 03. 2020 v 17:04Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Panika z viru pomine, ale panika z Babiše bude věčná. :-P
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
01. 03. 2020 v 18:04Off-line phones61  (62/171/77)
Otázkou je, zda platil či neplatil penězi doma na, kterých to vydrží 9 dní?
01. 03. 2020 v 18:48Off-line werex  (31/-/-)
Lukino útěchou nám budiž, že stejně jako Češi i Němci skoupili v Kauflandech veškerou mouku. Nejsou jiní.:D:D
01. 03. 2020 v 18:54Off-line cinikc  (52/176/110)
Chomutov mouky dostatek
01. 03. 2020 v 20:21Off-line Monogatari  (43/195/80)
Pražáci můžou být v klidu https://www.idnes.cz/…a-zpravy_rsr
01. 03. 2020 v 20:34Off-line Peta80  (43/187/-)
Asi bere chleba jako základní potravinu, proto píše o mouce. :)
01. 03. 2020 v 20:53Off-line Peta80  (43/187/-)
Já jsem normálně tady z toho tématu, jak tu furt řešíte zásoby potravin, dostal hlad.

Dá se coronavirus jíst? Třeba kdyby se usmažil nebo tak... :D
01. 03. 2020 v 21:32Off-line Monogatari  (43/195/80)
Jo, když ho usmažíš i s hostitelem, tak by ses mohl i najíst.
01. 03. 2020 v 22:41Off-line Frederic  (27/178/70)
Musclehulibrk: nesouhlas
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
02. 03. 2020 v 11:23Off-line Bond50  (53/175/68)
Lidi, nešilte. Coronavirus dlouho nevydrží. Je to Made in China.
Panika není třeba. Na coronavirus máme už dávno vyškolené odborníky - coronery. :-)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload