Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

USA už má důkazy, že virus je umělý a unikl z čínské laboratoře

03. 05. 2020 v 19:37Off-line Anonym
Informoval americký ministr zahraničí Mike Pompeo. Takže se potvrdilo, co říkala ta doktorka Peková o nepřírodním izolátu.

Kdo ale zaplatí škody? Neměla by Čína odškodnit svět? Pokud je to pravda?

https://www.novinky.cz/…peo-40322735?…
03. 05. 2020 v 19:44Off-line Invictus  (23/182/100)
Mám důkazy ergo je to pravda. Neptám se na pravdivost důkazů a na důkazy samotné. Hlavně že jsou.

Jo a nezapomeň si stěžovat, že tě zase každý NEGUJE.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
03. 05. 2020 v 21:50Off-line ellvin  (23/183/81)
Tak a teď nám můžeš třeba povědět o tom, že útoky z 11. září zosnovala americká vláda. :sD
03. 05. 2020 v 22:08Off-line Riku  (63/176/110)
Když mě Mike tuhle volal,doporučil jsem mu tuto poradnu,že se zde vše o k***aviru doví. Že to vyslepičí do médií,to jsem nechtěl.:-)))
03. 05. 2020 v 23:04Off-line Lukrecius.01  (52/172/78)
Z novinek.cz informace těžící anonyme, předchozí nefundované odpovědi nečti, počkej s tím na adránorimavu, ten je tady přes tyto věci největší kapacita.
Ale musíš si počkat, on nám vždycky nevím proč píše, že přijde třeba za dva dny, i když to tady (stejně jako jeho názory) nikoho nezajímá, ale jak říkám, je to tady přes todle největší machr. A většinou přijde už tak za hodinu.
Taky nám říká tetky a bobci, úplně nevím proč, třeba jeho teta dělala bobky a my jsme mu sympatičtí, tak asi proto.
Teda pokud adrianorimava nejsi anonyme ty, to by mě ale zklamalo, páč adrianorimava se za své názory nestydí a hlásá je do celého světa hrdé a nahlas - i když o ně nikdo nestojí, ale to je mu tak nějak f**k.

By mě zajímalo jak to bude, jestli se po odeznění koronaviru rimava vrátí zpátky k Hadriánovi nebo jak to bude.
Docela mě rajcuje představa, že rimava je jeho koronopřezdívka, něco jak měl ten herec v tom, v Supermanovi - přes den novinář, v noci Superman, pak zase zpátky novinář...wau.
03. 05. 2020 v 23:32Off-line tvujsluha  (31/177/70)
Ještě bych si chvíli počkal až se to prošetří...
Že měl Husajn údajně zbraně hromadného ničení, o tom měli v USA také nesporné důkazy.... A ukázalo se to být lež....
04. 05. 2020 v 02:32Off-line i8051  (53/184/97)
Tramp ma dukazy ne vse, co se mu hodi ;-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
04. 05. 2020 v 05:12Off-line Peta80  (43/187/-)
Upřímně, může být přírodní, ale i umělý - to, že dřívější studie ukazovaly, že umělý není, ve skutečnosti znamenalo, že není jednoznačně umělý - když budu vyrábět biologickou zbraň, budu se snažit zamaskovat, že je to biologická zbraň - je to podobné, jako když např. někam dám minu, tak nad ní taky nezapíchnu červenou vlaječku s nápisem "POZOR MINA", ale naopak jí schovám někam pod drn trávy.

Trochu se bojím, aby se nejednalo o biologickou zbraň "jenom" modifikující (např. epigeneticky) cílový "objekt" ...
04. 05. 2020 v 06:31Off-line Anonym
Tak kdo dění sleduje, tak si umí věci poskládat do souvislostí sám, jsou tady i další indicie, které napovídají, že je to možné : 1) Čína neinformovala svět o své nákaze, snažila se věc ututlat a s pravdou vyšla ven, až když se šířil po světě. O tom nepíší jen USA, ale i Francie, Německo a další státy.
2) ihned když se to provalilo Čína zlikvidovala oba ústavy ve Wuchanu, kde se tyto viry zkoumaly. Dnes už neexistují. Proč asi?
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
04. 05. 2020 v 06:58Off-line shiroReloded  (30/178/85)
Jasně, už vidím, jak druhá nejmocnější země na světě a jaderná velmoc odškodňuje svět. Uvědomte si tady laskavě, že všechny státy jsou si rovny. A některé jsou si rovnější.
04. 05. 2020 v 09:44Off-line Anonym
Rimavo když to všechno víš, tak proč tady denně glorifikuješ Asiaty, když tak zk***ili celý svět? Píšeš tady denně o jejich vysokém IQ, přitom tady jde o naprostou d***litu, vypustit vir a nakazit vlastní lidi a celý svět.
04. 05. 2020 v 10:31Off-line Fgjk  (21/195/90)
A změní se něco, když se potvrdí, že je z laboratoře? Někde jsou i horší věci a nemusí to být zrovna v Číně ani v USA. Taková laboratoř je i ve Vestci u Prahy, kde jsou uloženy snad i vozrky moru a jiných daleko horších věcí...
Podle mě by se něco změnilo, kdyby se prokázalo, že byl virus vypuštěn záměrně nebo nebyly provedeny kroku a minimalizování dopadů
04. 05. 2020 v 11:31Off-line Anonym
Fgjk (17/195/90)
A změní se něco, když se potvrdí, že je z laboratoře?

Ano změní, Čína by měla platit reparace státům, kde vznikla pandemie a poškodila je ať vědomě nebo nedbalostí na národním hospodářství a státním rozpočtu. Jde o biliony dolarů ztrát a nově vzniklých dluhů a to nepočítám ztráty na životech. Důsledky jsou stejné jako ve válce.
04. 05. 2020 v 12:00Off-line Anonym
Pokud odmítne tak embargo jako u Iránu a KLDR. To přibude aspoň v EU práce pro lidi.
04. 05. 2020 v 12:11Off-line Invictus  (23/182/100)
Rimavo, všichni jsou proti tobě. Je to politická kampaň. Taky si příště sepiš jaké vlastnosti má tvé alter ego.
04. 05. 2020 v 12:22Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Rimava: Neříkám že vir je či není přirozený. Jen opravím jednu blbost co plácáš, stejně to nebudeš číst tak kdyby to zajímalo někoho jiného.
Příbuznost hostitele pomáhá, ale nic nezaručuje, tisíciletá evoluce viru pro přeskok mezi druhy je blbost ze dvou důvodů.
1) Pro evoluci je podstatná generace jako jednotka času, nikoliv rok takže pokud by vir na přizpůsobení hostiteli potřeboval tisíce let, člověku by na evoluci z libovolného lidoopího předchůdce nestačila doba existence planety, protože vir dá generaci za mnohem kratší dobu (navíc lidi mají pohlavní rozmnožování, které nám to ještě poněkud komplikuje).
2) Evoluce není inteligentní proces, nic nedělá pro dosažení nějakých plánů, to znamená že vir se nepřizpůsobuje novému hostiteli předem, ale až když je v něm. Pokud je vir náhodou dostatečně kompatibilní s nějakým jiným hostitelem tak se může stát že na něj přeskočí, načeš může následovat velmi rychlá evoluce pro lepší přizpůsobení novému hostiteli (silný evoluční tlak nového prostředí). Proto aby vir byl kompatibilní s novým hostitelem potřebuje být kompatibilní s receptorem na povrchu buňky a v tomto případě víme že netopýří koronaviry kompatibilní bývají, tedy pokud za umělí nepovažuješ i původní SARS.

Mimochodem, to že "jeden vir" či spíše rodina virů si přeskakuje bariéru mezi druhy vícekrát je běžná věc. Třeba chřipka, nebo starej dobrej SIV (HIV-1 a HIV-2).
04. 05. 2020 v 12:53Off-line Peta80  (43/187/-)
Artenkotorer, skoro dobře. :)

Mně teda přijde, že spousta lidí nechápe, jak viry mutujou/můžou zmutovat, protože nechápou, jak v základu virus funguje.

Virus je v podstatě jen genetická informace (RNA nebo DNA) zabalená do nějakého obalu. V tomhle stavu nijak nefunguje, prostě se jen jako částice nechává unášet okolními vlivy - podobně jako třeba když vítr vyfoukne pyl z květu a někam ho unáší. Vir začne fungovat až v okamžiku, když se přichytí na nějaké místo na buňce (to, kam je schopen se přichytit, určuje povrch viru) a pronikne dovnitř. Hostitelská buňka pak začne genetickou informaci z viru zpracovávat a na základě toho tvořit různé proteiny a/nebo kopie gen. informace viru. Nehledejte v tom však nějaký volní nebo rozhodovací proces té hostitelské buňky - tyhle věci fungují automaticky na principu chemických reakcí.

Takže, kdy virus ("přirozeně") zmutuje? Tehdy, když se prostředí v hostitelské buňce výrazně změní/je jiné, v důsledku čehož se pak nevytváří kopie původní gen. informace z viru a ani další složky vytvářené buňkou pro virus. Takže buďto to může být v původním hostiteli, když něco výrazně pozmění přirozené procesy té buňky (intoxikace, radioaktivita, podvýživa, kombinace předchozích či dalších faktorů) nebo tak, že se virový obal (konkrétně ta část zodpovědná za navázání na hostitelskou buňku) vlivem vnějšího prostředí nějak poškodí/pozmění a ta vaznost se změní tak, že se váže na receptor/část povrchu buňky u jiného živ. druhu. Pak záleží na tom, jestli tyto jiné buňky jsou schopny virus "převytvořit" (tím, že jsou to buňky jiného živ. druhu mohou fungovat mírně odlišně od buněk pův. hostitele) tak, aby mutace byla životaschopná. Když je, tak máme novou mutaci viru a ta se začne šířit.
04. 05. 2020 v 12:54Off-line Invictus  (23/182/100)
Adrianek: Aha, další tvé hypotézy aka strana heterosexuálně-křesťanská jakožto vládnoucí většina a buzeranti jako opoziční menšina.
04. 05. 2020 v 13:02Off-line Invictus  (23/182/100)
Rimava: To je tak, když se proti tobě použije tvá vlastní věc. Zkuhráš a brečíš.
04. 05. 2020 v 13:35Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Peta80: S prvními dvěma odstavci zcela souhlasím. Problém mám trochu s posledním.

Vir mutuje neustále, jde o to kdy se mutace prosadí v populaci a to je když poskytuje nějakou výhodu (nebo alespoň neposkytuje nevýhodu), třeba to že imunitní systém ho nerozpozná (typický příklad chřipka).

Dále, nemusí se změnit jen prostředí v hostitelské buňce, či organismu, ale může se změnit i prostředí/chování hostitele. Například lepší hygiena vede k prosazení mutací virů které nezabijí hostitele (čím těžší to má vir s nakažením dalšího hostitele, tím ve větší výhodě jsou ty mutace které nezabijí hostitele a tak má vir více času na nakažení dalšího. Naopak horší hygiena může působit obráceně, pokud se místo na WC chodí do řeky, pro vir může být výhodnější naflákat co nejvíc virových částic přičemž se vyčerpají zdroje hostitele což ho zabije, ale vir přes řeku infikuje více hostitelů a tak se prosadí).

A nakonec, u viru je mám pocit potřeba aby se dostal do buněk a uměl je využít obou hostitelů, původního i nového zároveň. Pokud by vir zmutoval náhodným vlivem tak že by zvládl napadnout nového hostitele a ne starého, byla by to jen jedna virová částice bez možnosti nechat se rozmnožit. Pravděpodobnost že ta něco nakazí je téměř nulová, protože v ten okamžik by muselo dojít k předání novému hostiteli a v něm by náhodou musela narazit na buňku na které by mohl parazitovat. Vir nedokáže aktivně hledat hostitele (druh ani buňku).
04. 05. 2020 v 17:09Off-line Lukrecius.01  (52/172/78)
Rimava (22/191/77) NOVÉ
Lukrecius.01 - vidím, že tady mám v tobě nejoddanějšího fanouška...
- vím, že bys chtěl, ale tolik si nefandi, zlato
05. 05. 2020 v 01:26Off-line ozvien  (73/-/-)
Tak chlapci vaše starosti na mou hlavu.
05. 05. 2020 v 09:05Off-line Invictus  (23/182/100)
MultiprofilováTetka: Už znáš pomlčky a spojovníky? A uvozovky používáš české nebo anglické.
05. 05. 2020 v 09:18Off-line i8051  (53/184/97)
Rimava (22/191/77)
Už ses doučil češtinu? A už jsi začal něco "splodit"? Třeba ty děcka, jak jsi psal. Už jsi je "splodil"? Bobku. Co?
-------------------
Rimavo, bobecku (nebo b***cku?) nas, kdyz uz bajis o te cestine, tak to jsou TA decka a ne TY decka ;-)
05. 05. 2020 v 18:50Off-line Z.M.R.D  (50/181/80)
To je nepodstatné. NAŘÍZENÍ - NORMA - ZÁKON!!! Kam až dojde omezení a manipulace člověka?
05. 05. 2020 v 19:01Off-line Z.M.R.D  (50/181/80)
...když Číňan s Rusem mávne rukou, zničí ekonomicky USA do týdne. Jenže Amerika by odpověděla rozpoutáním války a to z nich nikdo nechce.
05. 05. 2020 v 19:10Off-line Z.M.R.D  (50/181/80)
...jedná se o lokální války mimo území USA. Žádná země nechce válčit na svém.
05. 05. 2020 v 19:19Off-line Z.M.R.D  (50/181/80)
05. 05. 2020 v 20:00Off-line Bahutom  (35/173/60)
Stejně tak Čína má důkazy o tom, že je to virus z USA :) Pokud zde mám někomu věřit... přikláním se více k Číně než USA :)
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload