Jaké máte oblíbené "fofr jídlo"?
07. 05. 2020 v 15:05 Anonym
Určitě máte oblíbené nějaké velmi jednoduché a hlavně rychlé jídlo, sem s ním!Neočekávám nic náročného, zkrátka, když přijdete z práce a potřebujete v rychlosti něco uklohnit. Optimální je tak dvacet minut, pul hodiny příprava...Nepotřebuji, aby to splňovalo k***éria zdravé výživy, preferuji rychlost a jednoduchost. a když přidáte postup, to bude skvělé...nemusí byt úplně podrobný, vařit umím...
Špagety s kečupem nebo obalovaná cuketa.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Zeleninovej "gulas".
Na cibulovy zaklad prijdou houby a rajcata a mleta paprika a kmin, pak protlak a zelenina, co mas rad. Osol, pridej pepr a cesnek dle chuti. Var cca 30 minut, dokud nebude vse mekke. Uplne nakonec pridej hrst majoranky promnute mezi prsty a odstav. Chut majoranky muzes podpo*** spetkou oregana.
Podobne rychle je ragu na testoviny: Na cibulce osmahni mlete maso, pridej rajcata a protlak. Davam tam rapikaty celer, mrkev a houby. Varim cca 40 minut. Tesne pred koncem pridam bazalku a chilli. Testoviny po uvareni neproplachuj a rovnou je smichej s ragu. To udelej tak huste, aby dobre drzelo na testovinach.
Napada me taky prirodni rizek, tj. kus masa na rozpalene panvi nechat zatahnout, pak pomaleji na mirnem ohni az se maso dodela. Pred koncem prihodit cibuli a cesnek a treba zeleny pepr, po cca dvou trech minutach maso pryc a zbytek nechat ve stave z masa poradne podusit. Muzes prolit vyvarem nebo smetanou, staci i vodou, nechat par minut na prudkym ohni projit varem. Omacku dochut a pripadne dohusti a je to. K tomu kus chleba a kvasaky. :D
Na cibulovy zaklad prijdou houby a rajcata a mleta paprika a kmin, pak protlak a zelenina, co mas rad. Osol, pridej pepr a cesnek dle chuti. Var cca 30 minut, dokud nebude vse mekke. Uplne nakonec pridej hrst majoranky promnute mezi prsty a odstav. Chut majoranky muzes podpo*** spetkou oregana.
Podobne rychle je ragu na testoviny: Na cibulce osmahni mlete maso, pridej rajcata a protlak. Davam tam rapikaty celer, mrkev a houby. Varim cca 40 minut. Tesne pred koncem pridam bazalku a chilli. Testoviny po uvareni neproplachuj a rovnou je smichej s ragu. To udelej tak huste, aby dobre drzelo na testovinach.
Napada me taky prirodni rizek, tj. kus masa na rozpalene panvi nechat zatahnout, pak pomaleji na mirnem ohni az se maso dodela. Pred koncem prihodit cibuli a cesnek a treba zeleny pepr, po cca dvou trech minutach maso pryc a zbytek nechat ve stave z masa poradne podusit. Muzes prolit vyvarem nebo smetanou, staci i vodou, nechat par minut na prudkym ohni projit varem. Omacku dochut a pripadne dohusti a je to. K tomu kus chleba a kvasaky. :D
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Vepřová kotleta s knedlíkem se škvarky pivem a dvěmi vejci...
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Andílek, A jak podle tebe vypadá jídlo s dlouhou přípravou, když knedle a škvarek považuješ za "fofr" jídlo? :D
Igy doufam ze nemas na mysli tajtu ko****
https://mojemana.cz/…mark6-origin
https://mojemana.cz/…mark6-origin
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Freud tak já ty jídla nevyrábím, mám od toho otroka sám mám práce dost, ale když si to objednáš dost předem tak to je za 5 minut
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Najdu co dům dá. Cibula, slanina, klobáska nebo jakákoli uzenina, vajca, zemáky, bylinky a všechno co se mi připlance do cesty, nakrájím, usmažím, sežeru a kdyžtak si otevřu nějakou zavareninu většinou okurky nebo hřiby. Jako kuchař bych se asi neuživil, ale úspěšně tak likviduju všechny zbytky :D
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Andilek: Jasně že myslím moje mana :-D
Jediná pořádná výtka na manu z různých směrů je, že to kazí kouzlo jídla, chuťový požitek z jídla a nevytváří rodinnou pohodu, které jídlo představuje pro mnoho lidí. Ale když se tady bavíme o "fofr jídle", které je hlavně jednoduché, rychlé a nenáročné, tak co lepšího můžeš mít, než prášek, který za patnáct vteřin rozmícháš, necháš pět minut odstát, a za dalších patnáct vteřin to vypiješ. :s)
Jediná pořádná výtka na manu z různých směrů je, že to kazí kouzlo jídla, chuťový požitek z jídla a nevytváří rodinnou pohodu, které jídlo představuje pro mnoho lidí. Ale když se tady bavíme o "fofr jídle", které je hlavně jednoduché, rychlé a nenáročné, tak co lepšího můžeš mít, než prášek, který za patnáct vteřin rozmícháš, necháš pět minut odstát, a za dalších patnáct vteřin to vypiješ. :s)
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Hmm... spousta jídel lze udělat s využitím metody sous vide s tím že ti leží v lednici až 2 měsíce (pokud neotevřeš sáček) a závěrečná fáze pak splňuje tvůj požadavek na půl hodiny. Z těch kde nemáš přípravu předem třeba měsíc možná lze stihnout do půl hodiny houbové Rissoto, špagety s ořechovým pestem, nudle s mákem,...
Kuracie kúsky v tortille... Nakrájaš kuracie prsia na kocky, zmiešaš s olejom, soľou, strúčikom cesnaku, talianskym korením, necháš chvíľu postať potom opečieš na panvici. Keď je to hotové, dám to do zohriatej tortilly, s nakrájanou rajčinou (môžeš pridať aj nasekaný šalát alebo cibuľu) a pridám majonézu. Tortillu zabalím a zjem...
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.