Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Gayové a matematicko-fysikální obory

07. 09. 2013 v 16:42Off-line Anonym
Proběhly tu diskuse ohledně strojařiny a elektrotechniky, tak jsem začal přemýšlet kolik je tu matematiků a fysiků(myslím hlavně ty teoretičtější fysiky), přičemž tím myslím matfyzáky, nadějné matematiky co se rozhodli svůj talent využít a šli studovat něco jiného, ale i "pouhé" SŠ ZŠ nadšence(Fykos-áky, PraSe-áky, Talne-ťáky, MaM-kaře, Brkosáky, sloveské obdoby, popřípadě Pikomaťáky a další......)
Jinak já jsem jen posedlý středoškolák(věnuje se matice/fyzice max 5-6 hodin denně :-)
07. 09. 2013 v 20:56Off-line Anonym
Účastním se semináře PraLiNKA, mám základy latiny(bohužel jen základy, do kursu jsme po čase chodili jen já a jedna holka+učitelka, pak jen já učitelka, pak jen já....), representoval jsem školu v ČJO, chytám se jí donutit k účasti na lingvistické olympiádě, čtu deset knížek měsíčně...
pravopis u neoficiálních věcí ignoruji, neboť zdržuje a já mám celkem nabitý program, pokud narážíš na něj, jinak pokud jde o ty patvary, tak to se většina z nich se běžně používá[ Až na ty prasáky(i když kdo ví, jarní sous mi časově nevyšel, uvidíme co se dozvím na podzimním)]
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 7  Nahlásit
07. 09. 2013 v 21:26Off-line TommyTheBlueFox  (39/-/-)
Fy*S*ika? tebe na tu střední pustili ?
Souhlasím - 11   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
07. 09. 2013 v 23:18Off-line JenHalucinace  (103/230/-)
Jaj ste taky děsný ... fysika je taky správě.. stejně jako universita,universum atd. .... jsou to starší tvary toho slova :)
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
08. 09. 2013 v 09:58Off-line Anonym
Ještě před pár desítkami let by vás na střední školu naopak nepustili s
Fy"z"ika
to tommy Ano, dokonce mám i promnutí přijímaček na VŠ(MFF, Cuni)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
08. 09. 2013 v 11:03Off-line JarodShadowsong  (23/-/-)
Nechci se tě nijak dotknout... Ale na MatFyz vemou každého :)
Nicméně Fyziku mám taky rád (se s i z), maturoval jsem z ní. Ale nejsem žádný matfyzák, matika už kámoš není.
Nejvíce mě baví kvantová fyzika, teorie relativity, kvantová optika, atomová a jaderná fyzika, střídavý proud a elektromagnetické vlnění. Co zase moc nemusím je mechanika a vlnová optika...
08. 09. 2013 v 11:39Off-line Anonym
To Jarod-Já vím, když jsem se stal ÚŘ PraSete tak jsem si prostudoval systém promíjení Přij. zkoušek a popravdě ztratil jsem mnoho iluzí, ale i tak je to fajn, mít prominutí přijímaček ještě před nástupem na střední(některé školy berou i podle IQ, takže na tom CUNI není zas tak špatně)
Jinak o "neužitečně fysice(kvantová fysika, teorie relativity...) dost rád čtu, ale teď jsem zkusil FyKoS a zjistil, že je pro mne lepší o tom jen číst.
13. 09. 2013 v 16:05Off-line Betonica  (39/191/93)
Mam kamarada PhD., PrF MU obor matematicke modelovani. Uci na gymnaziu a je bezva!
15. 09. 2013 v 10:32Off-line Woof  (32/-/-)
Ahoj,
v první řadě bych chtěl 'říci', že se mi docela příčila registrace do jakéhokoliv fóra queer skupiny, ale komentář 'JarodShadowsonga' mě přinutil a neodolal jsem se pustit do diskuze :-) .

Je pravda, že na matfyz 'vezmou' každého, ale v mém ročníku polovina odešla sama už po půl roce. Z té druhé poloviny, která tam zůstala, zhruba třetina neprošla do vyššího ročníku. Tím chci říct, že na školu se dostaneš, ale otázkou je, jestli tam vydržíš.

Chtěl bych ještě reagovat na samotného tazatele. Je chvályhodné, že se matematice věnuješ max. 5-6 hod/denně, ale nejspíš tě nic nepřipraví na to, co přijde až nastoupíš.

Mluvím ze své zkušenosti, středoškolská matika nemá nic moc společného s matikou na matfyzu a jestli se na tu školu chystáš, bude to fakt těžké, ale když vydržíš, bude to pak stát za to. Fyzika se na MFF vyučuje velice zajímavě a přednášející jsou opravdu vstřícní. MFF stojí tak trochu ''mimo měřítka'' vysokých škol.

V případě nástupu na MFF, přeju hodně štěstí a nenech se odradit zkreslenou představou o matfyzácích :-) . Příkladem může být proseminář z oběda :-D

P.S. Ještě vyjádření k Fyzika/Fysika. Na fyzikálním ústavu MFF UK je velký nápis 'Fysikální ústav matematicko-fysikální fakulty UK' - historický nápis. Ta škola má poměrně bohatou histori včetně A. Einsteina :-)
15. 09. 2013 v 12:40Off-line Clas  (29/-/-)
Dmk: Tak napríklad ja som TROJSTEN-ák, KMS-ák, FKS-ák, M&M-kař, FYKOS-ák, STROM-ák a úspešný riešiteľ FO D,C a PraSe. :-))

Môžem sa ťa opýtať, či si tu aj registrovaný?
15. 09. 2013 v 12:47Off-line Anonym
To Clas
Ve všem jsem registrovaný(i když KMS řeším jen tak pro zábavu, vidina, že by mne rodiče pustili na sous na Slovensko je mizivá), plus v některých dalších, nejradši mám PraSe, ale dostalo mne téma FlatFox z MaM
to WOOF
O matfyzácích a potencionálních matfyzácích nemám moc zkreslenou představ, neboť některé znám ze sousů.
Vím, že MFF matika a středoškolskámatika jsou od sebe dost daleko, vždyť většina škol ani nebere dokazování(což je základ), výrazovou logiku bere stylem-Nebojte to je jen krátká kapitolka, pak budeme brát něco normálního,
a podobně by se dalo pokračovat
JInak o tom, že někteří, byť slibní, to na Matfyzu nezvládnou taky vím(na jednom soustředění na rychlo změnili hlavní orga, protože původní odešel z matfyzu)
Jinak těch 5-6 hodindenně je matika ze seminářů(té školní moc času nevěnuji)
15. 09. 2013 v 12:57Off-line Clas  (29/-/-)
No tak posledné FKS sústredko bolo v Česku. :-)
15. 09. 2013 v 13:50Off-line Anonym
To tyristor
Já nejsem zastánce vyzdvihování příkladů typu Alan Turing byl gay(ale díky, konečně si snad zapamatuji jméno, už jsem o něm četl x-krát a stejně to vždycky zapomněl), neboť ano je to pravda, jenže to taky ukazuje, že není známo o žádném jiném významné matematikovi, že byl gay.
Je to stejně jako Curie byla žena a byla výborná chemička, ano ale znáte nějakou další, vajma dcery
Ale o ty na výsluní mi tu samozřejmě nejde, spíš mne jen zajímá kolik gayů potkám na soutředkách či později na výšce,
ne o kolika se dočtu v knize.
15. 09. 2013 v 19:01Off-line JarodShadowsong  (23/-/-)
Woof: To nevyvracím :) Já vím, že udělat Mat-Fyz není ani v nejmenším jednoduché a spousta, až bych řekl většina, lidí na to nemá (včetně mě). Jen jsem tím chtěl říct, že být přijat na Mat-Fyz samo o sobě o ničem nesvědčí.
21. 09. 2013 v 23:39Off-line Tyristor  (29/185/70)
Anonym (dmk):

Nijak jej nevyzdvihuji, jen jsem si na to vzpomněl a pro zajímavost uvedl. Ale myslím, že ten poměr gayů - matematiků, bude ten týž, jako v ostatních vědních odvětvích. :)
BTW: Když už jsme u těch slavných buzen. Předpokládám, že pojem vířivé proudy je Ti asi dobře známý. Často se používá termínu Foucaultovy proudy, přirozeně se tak nazývají po jejich objeviteli. Který byl také gay. Alespoň o tom hovoří dobové prameny. Snad Tě to nijak nenasupí. :D
21. 09. 2013 v 23:53Off-line jj217  (29/188/113)
Heh, proč by nemohli gayové dělat do matiky, fyziky apod.? :D Já jdu sice na FF, ale dost lidí mi říkalo, ať jdu radši dělat něco s matikou, když mi to jde - s matikou jsem nikdy neměl problémy, dělal jsem olympiády, jednou mám i vítězství z kraje, matika mě bavila... ale takovou fyziku jsem třeba nesnášel :) Naproti tomu mě docela bavila chemie (dokud jsme nedostali na gymplu naprosto blbou učitelku, která všechno četla z papírů a sama absolutně netušila).
21. 09. 2013 v 23:57Off-line jj217  (29/188/113)
Dmk: btw, docela jsi mě pobavil, píšeš tu, jak máš za sebou základy latiny a jak čteš deset knih měsíčně, ale pravopis ignoruješ, protože zdržuje? :D Já si dovolím tvrdit, že když mě to popadne, čtu o dost víc než Ty (někdy teda ne, protože když čteš klasické -setstránkové romány typu Moby D**k, není to úplně o rychlém čtení) a pravopis ignorovat nedokážu, protože to právě díky tomu čtení "mám v oku" ;)
22. 09. 2013 v 12:00Off-line Anonym
Mně je jasné, že počet přečtených knížek není směrodatné číslo, ani počet stránek, záleží na množství textu a taky na typu.
Jasně, že když jsem četl "Hraničářova učně", tak jsem ho četl víc jak dvakrát rychleji než čtu normálně a když čtu složitější knížky(Stranger in Stranger land, God themselfs, Speaker by death,)tak jsem četl ještě pomaleji.
Já se prostě soustředím na myšlenkovou hodnotu díla(jasně občas přečtu něco komediální-Pratchett, Adam Dougles), ne na samotný text.
To s tou latinou jsem jen vytáhl, protože opravovaní " ve fy?ika, jsi napsal s, jak tě mohli vzít na střední", mne celkem naštvalo.
Jinak holt text píši rychleji jsem prostě spěchající člověk.
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload