Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Jak si usnadnit život

01. 08. 2020 v 11:58Off-line Anonym
Život je příliš složitý. Tedy řekněme, že si ho sami někdy zesložiťujeme, aniž bychom o tom sami věděli. A v důsledku toho samotného děláme složitý život i druhým. A oni nám taky.
Ale proč?

Proč nemůže existovat něco jako čistá upřímnost, čistý zájem s pokorou a zájem o to mít svoje člověčenství okolo sebe v pořádku bez hádek, pochybení, zneuznání, nedorozumění...
Proč lidé ukazují prstem, vysmívají se a spíš než aby pomohli, raději dělají příkoří? Dělá jim to dobře? Sami si tím něco kompenzují?

Nezapomínejme, že společnost tvoří jedinci a ti samí jedinci vytváří mezilidské vztahy a náladu ve společnosti.
Někdo už je tak unavený společností, že nemá chuť něco zlepšovat - a to ani sebe.

Říká se, že usnadnit život si lze hned a tady a teď. Jak? Řešit věci jen, které mohu ovlivnit a ty které nemohu ovlivnit, neřešit. Tento čistě emočně pragmatický postoj má jistě svoje výhody. Ale je to vždy tak jednoduché? Chce si vůbec člověk usnadnit život?
01. 08. 2020 v 13:05Off-line Invictus  (23/182/100)
Je to intimní otázka?

Čistá upřímnost, čistý zájem, vše čisté. Takové, jaké se vše popisuje v bibli. Být perfektní. Takový je jen bůh z bible a je to nedosažitelný cíl. A ani se k tomu nejde přiblížit, jak známe z barokního šílenství. Proč baroka? Cílem baroka bylo vylepšováním reálných vlastností a tím se mělo dosáhnout kontaktu s bohem.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
01. 08. 2020 v 13:50Off-line pentagon  (19/-/-)
Kolik ti je? Mas pekne myslenky...
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
01. 08. 2020 v 15:00Off-line i8051  (53/184/97)
Zivot neni slozity. Zivot je presne takovy, jaky si ho udelas. Ze je zrovna ten tvuj slozity je spise tvoje vina, nikoliv vina zivota jako takovyho ;-)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
01. 08. 2020 v 16:06Off-line hrabuvka  (40/180/75)
Kuř č***ky za prachy nebuď blbej
01. 08. 2020 v 18:40Off-line Invictus  (23/182/100)
Přesně tak. Není automaticky člověk součástí společnosti a ani automaticky mezi všemi nevznikají nějaké vazby. Vznikají tak osamocené skupinky, které se nutně vyvíjí jiným způsobem ale jejich názor je správný a pravdivý.
02. 08. 2020 v 13:09Off-line PrinceznaLuky  (24/130/144)
Podle mne tady a teď to jde, jen je k tomu zapotřebí prožívat více své vlastní emoce. Na základně nich si postavit vlastní hlavu, jako malé dítě, ale postavit si vlastní hlavu na novou, jinou sestavu myšlenek krví v emocích, né v přemýšlení a uvažování nad tím, jak ze slov a myšlenek které máš nyní, by jsi sestavil ono nové řešení. Prvně své správné emoce a až pak mysli. Často prožíváme emoční zmatek nebo emoce nevýrazné a proto nedokážeme lépe myslet, protože Inteligenci nemáme jen v hlavě, máme ji v celém těle jako neuronové body, takže i emoce, představivost, či náš cit pro vztahy je větším ukazatelem reality, nežli tak jak se jim doteď dávala malá váha. Aias, pokud chceš prožívat dobré emoce, tak se jich chop v této úrovni, věř si, že když nenecháš ničit své emoce jinými, tak se postavíš za sebe a když děláš něco pro sebe, děláš často tím i něco pro druhé. Z emocí jsme více složení nežli z rozumu, který se nám jeví zapamatovatelný ve slovech, úvahách, myšlenkách nebo očekávání, začni u emocí a ten zbytek se dostaví sám, jak věří řešit.
Složitější o to i je, protože se do praxe nic důležitého neučíme, chybí nám hodiny látky o sebereflexi, zacházení a porozumění sobě a poté i druhým, nebo psychologie či řešení konfliktů, kde jsme spíše potlačování do neschopnosti, nežli aby jsme byli svobodní a překonávali překážky.... Takže tak, to si myslím já
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload