Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Android vs iPhone

15. 10. 2020 v 11:12Off-line Anonym
Který telefon preferujete? rozmýšlím poprvé nad iPhone ale nejsem si 100% jistý :)
15. 10. 2020 v 12:35Off-line igni  (36/192/130)
Jedina vyhoda iPhonu je jeho cely ekosystem. takze pokud nemas iPad, MacBook/Maca, neplanujes vyuzivat jejich sluzby na vsech tech zarizenich, tak moc nema smysl ho kupovat. Snad jedine novy iPhone SE, protoze proste u Androidu neni takhle vykona mala alternativa. Pokud ti nevadi ale padlo, tak androidi zarizeni se srovnatelnym vykonem a pristupem k mnohem vice aplikacim zadarmo diky otevrenosti systemu sezenes mnohem levneji, nez iPhone. Jasne, bude tomu chybet nejaky drobny detail, ale uprimne, kdo opravdu vyuzije vsechny vychytavky a vykon top iphonu (nebo treba top Samsungu)? Napriklad pamatuju ze xiaomi Mi 9 myslim, ve foceni i videu preskocil v DoX marku i nove iPhony, mel tenkrat to nejlepsi od Qualcommu co slo, a stal polovinu co novy iPhone X.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
15. 10. 2020 v 12:51Off-line FelixGabriel  (102/170/58)
Igni to myslel asi opačne a globalne všetky služby synchronizovane :-D
15. 10. 2020 v 13:15Off-line igni  (36/192/130)
PavliQ: Ja sem nerikal ze potrebujes, ale ze produkty od applu davaji smysl, pokud jsi uzivatel celeho ekosystemu, tedy kdyz od nich mas vic tech produktu a volne mezi nima muzes prechazet a vyuzivat porad stejne sluzby, stejna data, mas od nich treba cloud, AppleMusic, appky nakoupene atd atd. Ale sam o sobe ten iPhone nema zadnou valnou pridanou hodnotu oproti Androidu, aby ospravedlnil tu premiovou cenu. Ono teda ani potom moc ne, ale aspon nejaky smysl to ma.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
15. 10. 2020 v 13:33Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Osobně? iPhone, z části ze zvyku, z části z důvodu podpory která je fakt dlouhá, z části kvůli soukromí. Google má obchodní model postavený na narušování soukromí, Apple bere prachy přímo od nás a marketing má postavený částečně na ctění soukromí, takže když by vědomě soukromí narušoval víc než dokáže obhájit, riskuje tím ztrátu klientů - peněz.
+ ekosystém jak píše igni
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
15. 10. 2020 v 15:46Off-line Nikola25  (20/176/-)
IPhone je naprosto bozi
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
15. 10. 2020 v 16:16Off-line jmeno-nick  (18/176/61)
Artenkotorer Google že má obchodní model postavený na narušování soukromí wtf co je to za blbost co se týče schromažďovaní dat tak je tam jenom jeden rozdíl a to že Google o tom mluví Google řekne díky novým algo***mům můžeme dát lepší reklamu a Apple ten algo***mus už používá taky ale nemluví o tom, ale výsledků je z tohodle hlediska soukromí a bezpečnosti debata naprosto zbytečná protože i lidi co mají iOS si pak stáhnou Chrome, Google, Google Maps, Google keep a jedinou aplikaci od Apple kterou využijou je nastavení telefonování a zprávy ( v Americe jsou schopný i to vyměnit za Google ), ale obecně Android je co se týče funkcí možnosti je lepší ovšem problém jsou nástavby ale pokud se budeme bavit o čistém androidu nebo třeba oxygenOS vs iOS tak rozhodně vyhraje android
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
15. 10. 2020 v 17:28Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Jmeno-nick: Podstatný rozdíl je v objemu dat ke kterým se dostanou, protože Apple dělá řádově víc věcí na zařízení a neposílá je na servery a pak pro Apple nejsou reklamy stěžejní. Kde je zobrazuje? AppStore, kde jak to chápu jsou cílený doslova jen podle toho co napíšeš do vyhledávače a v Apple news o kterým jsem se dozvěděl že existuje právě před 10 minutami a zjistím si jaká data sbírá, ale určitě řádově méně než google, nebo fb. Btw, iAd bylo zrušeno před lety.

Psal jsem svoje důvody. Nepoužívám ani jedno z "Chrome, Google Maps, Google keep (to je co vlastně?)", Google samotný používám minimálně, když náhodou duckduckgo to nedá, Co používám od googlu je tak google scholar, a semtam youtube. Když já uvedl SVOJE důvody, nemůžeš na mě uplatňovat co udělá franta omáčka z horní dolní jako ty a logicky pokud píšu jako výhodu že na rozdíl od googlu méně špiclujou, neudělám to, že to zaneřádím google službama, ale jen tím minimem co potřebuji. Logické uvažování není tak těžký. Zkus se to naučit, jo?

Mimochodem, při srovnání všech OS (včetně dektop), v evropě má iOS 13%, při srovnání prohlížečů má iOS safari 11% takže z toho vyvozuji že chrome nainstaluje málokdo a běžný uživatel bude používat, chvilka napětí, Safari. Takže plácáš nesmysly.
https://gs.statcounter.com/
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
15. 10. 2020 v 17:44Off-line igni  (36/192/130)
Arten: zrovna v tomhle se trochu pohybuju pracovne a na mobilnich zarizenich ma safari asi 70-80% uzivatelu iOS, na MacOS pouziva vic uzivatelu chrome nez Safari. Je to dane i tim, ze co ja vim, tak nejde poradne nastavit nic jineho nez safari jako default browser na mobilu.
15. 10. 2020 v 18:00Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Igni: Diky za info. Mě nenapadlo to ani chtít udělat, tak jsem nenarazil na to že to nejde :)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
15. 10. 2020 v 18:28Off-line jmeno-nick  (18/176/61)
Arten.. tak nevím proč ale mnohem radši budu mít geniálně propojené služby díky tomu že budu používat všechno od Google který přizná že data někam jdou, než abych měl o trochu horší služby ( softwarové ) že větší peníze od firmi která zapírá existenci nějakých dat díky čemuž by jsme si ani nevšimli kdyby se ty data někam prodávali protože logicky když mají podobné služby tak na to potřebují podobná data, pokud chce člověk mít v bezpečí data až si koupí cokoliv a nainstaluje si tam Ubuntu touch a používá linux, pokud chce nejlepší softwarové služby ( momentálně se pixel vyrovná i hardwarově iPhonu poměr cena výkon ) tak ať používá android, chrom os( btw. to je best operační systém desktop tomu se nic nevyrovná ), a pokud chce prestiž za kterou si dost zaplatí většinou jeden z nejlepších hardwarů ale podprůměrné softwarové služby tak je jasná volba Apple ( siri se nevyrovná google asistentu ani po kolena )

Jo a u tamtoho jsem vycházel z Ameriky konkrétně z Kalifornie kde si lidi koupí iPhon všechny původní aplikace dají do jedné složky tu posunou o tři okna dál a všechno si stáhnou od google
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
15. 10. 2020 v 18:42Off-line igni  (36/192/130)
Jmeno-nick: Tady s tebou nebudu souhlasit. Obecne problem applu je zalozen na tom, ze velkou cast zisku ma z prodeje HW, coz je dlouhodobe spis neudrzitelne, resp. neni udrzitelny rust v takovem pripade. Google je zalozen na SW a pouzivani tvych dat, prodavani reklam a pod. Ty data co apple sbira ma spis pro interni ucely, zatimco google na nich ma fakt postaveny bysnys model. Ale z druhe strany, pokud nekdo pouziva FB, tak potom uz je to skoro jedno, to je nejvetsi schromazdovac dat mezi vsemi temihle spolecnostmi :D
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
15. 10. 2020 v 19:42Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Jmeno-nick:1. Psal jsem to ze svého pohledu. Mimochodem, soukromí u služeb je též kvalitativní vlastnost, takže i když je v některých kvalitativních parametrech služba horší, pro někoho může být subjektivně kvalitnější. V okamžiku kdy má něco víc kvalitativnních parametrů, nemůžeš většinou od stolu říct co je objektivně lepší a musí to subjektivně rozhodnout jeden každý uživatel dle svých prio***.
2. Google a Apple mají průnik společných služeb. Například Apple není jedna z největších reklamních platforem na světě. To je celkem zásadní rozdíl v tom jaká data potřebují. U googlu totiž nejsi zákazník, ale produkt. To není nic negativního, jen to je něco co chci subjektivně minimalizovat.
3. Subset toho průniku není poskytován Applem, ale iPhonem a potřebná data se nikdy nedotknou serverů Applu.
4. Dokud se držíš v rámci ekosystému Applu, propojenost vyhrává Apple. ale zase je to subjektivní hodnocení.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
15. 10. 2020 v 19:43Off-line jmeno-nick  (18/176/61)
Ale vy to pořád interpretujete jako kdyby ty data google prodával když si kupujete reklamu tak si nekoupíte data všech uživatelů google a pak si řeknete chci tu reklamu těhlech ale řekněte chci tu reklamu u 200 000 lidi v ČR a google na základě dat výhodnotí kterým to má ukázat ale otázka je kde využívá google protože o tom jsem se bavil když se zeptate google asistenta kde jsem tak vám odpoví stejně dobře jako siri což znamená že má stejné množství dat jako siri ( to bylo ukázáno velmi bazálně ale snad chápeš ) já jsem mluvil o tom těch dat které se využívají pro zlepšení služeb a ty má google i apple stejné a to že je google používá i na reklamu absolutně nemůže znamenat že google je prodá a Apple ne
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
15. 10. 2020 v 19:44Off-line SaRah174  (25/167/60)
Za mňa určite iPhone :) Telefon ide plynulo, lepšie zabezpečenie, lepší systém. Používala som aj android ale sa s tým nedalo vydržať, stále to sekalo, vypínalo mi telefon ked nezvládol nejaku operáciu.. Potom som prešla na iOS a zatial som žiadnu chybu nenašla :) Sice ano android sa za tie roky zlepšil ale iOS je iOS :) A android nikdy nebude lepší :) Môj názor :) A ešte to som chcela napísať že na iPhone maš vždy nove aktualizácie na všetky modely.. Android si ich vyberá :)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
15. 10. 2020 v 19:47Off-line jmeno-nick  (18/176/61)
Wtf co se týče služeb tak android už o hodně napřed a nemluvě o umělé inteligenci
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
15. 10. 2020 v 19:49Off-line igni  (36/192/130)
Sarah: pokud si nekoupis nejlevnejsi krap, nic se neseka, Android je dneska solidne odladeny, samozrejme pokud beres svoje zkusenosti nekdy z dob Androidu 6, tak to se da tezko srovnavat.
Co se tyce podpory aktualizaci, to neni o Androidu (resp. googlu) ale o danych vyrobcich, jestli ty aktualizace podpori nebo ne. U top modelu mas vetsinou podporu dalsi 2-3 roky, coz je bez tak tak akorat cas na obmeneni kremiku :D
15. 10. 2020 v 19:54Off-line SaRah174  (25/167/60)
Igni len 2-3 roky :D čo to je? hovno... Apple dava ovela dlhšie aktualicie starým iPhonom :D do nedávna daval až po iPhone 6 a ako je stara 6tka?
15. 10. 2020 v 19:54Off-line klucinek  (33/176/75)
Sorry za OT, ale viděl sem zaseklej android, viděl jsem zaseklej iOS, ale zaseklou Nokii 3410 to ještě ne, takže jsem vítěz :D

PS: a maličko mě fascinuje jak někdo může srovnávat operační systém se zařízením?
15. 10. 2020 v 19:59Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Úplně na všechny ne. tuším že letos zařízly 5s po 7 letech :)
Ale pro srovnání u androidu ani když novej android je, kernel bejvá furt původní s bezpečnostníma záplatami. Když hold někdo nemá FOSS drivery v kernelu a Linus se nebojí rozbíjet out of tree moduly :D
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
15. 10. 2020 v 20:03Off-line SaRah174  (25/167/60)
Artenkotorer: Dakujem za opravu zabudla som napísať že už iPhone 6 a nižšie update nedávaju ale od 6S áno :)
15. 10. 2020 v 20:15Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Jmeno-nick: Aha. Máš problém s chápaním psaného textu. Kvalita je subjektivní. Protože já do kvality počítám i soukromí, google služby vnímám jako šmejd. To platí pro mě, ale ne pro tebe. Protože často lze kvalitu určit jen subjektivně.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
15. 10. 2020 v 20:25Off-line klucinek  (33/176/75)
Jen se hádejte, až přijde výpadek sítí tak vyhrajou ti co mají štěstí vlastnit polní telefon s operačním systémem klika a dvě ozubený kolečka 1945.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
15. 10. 2020 v 22:10Off-line jmeno-nick  (18/176/61)
Artenko jako služby vnímám to co se mi nabízí mě zadarmo jako je druhá nejlepší umělá inteligence propojenost všech aplikací od Google o které se ani Applu ani Microsoftu ani nezdá pokud používáte ChromOS a Nest zařízení ( což je ve světě dost časté ) tak i propojenost domácnosti které určitě Apple ani nekonkuruje a v poslední řadě možnosti v nastavení to jsou pro mě věci které já mobilu využiji o bezpečnosti se moc mluví ale nikdo neví proč google ví že jsi gay stejně dobře jako Apple s tím rozdílem že google to využije aby ti v Google News dával zprávy o pridech a dával řeklami s růžovými nátělníky otázka je Když to ví i Apple tak k čemu to použije ale teoreticky ikdyby to všechny firmy an světě prodávali co by se stalo měli by jste přesné databáze o všech lidech co používají jakéholiv technologie a to vadí ? Jak se to dá zneužít ( pochopitelně do jisté míry se dá zneužít úplně všechno ale myslím tak aby to neznělo jako plán na vyhubení lidstva )
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
15. 10. 2020 v 22:35Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Jmeno-nick: Když do toho taháš AI, v mém zájmu je aby čím lepší AI někdo má, aby tím míň informací měl. To že tobě to nevadí je tvoje věc, každý jsme jiný, já to chápu, ty se tu chováš jako fanatik. Já ti to neberu a ani ti nevnucuji svůj názor. Pochop, že já mám jiný prio***y než ty a nezměním je jen proto že tu skáčeš jak tajtrdlík že google je nejlepší.

Já chápu jaké výhody google má. Nemusíš mi tu všechno vyjmenovávat. Pro mě to prostě není tak důležité jako výhody konkurence, případně v některých věcech to co ty prezentuješ jako výhodu považuji dokonce za nevýhody. Zkus si něco přečíst o subjektivní teorii hodnoty a možná pochopíš.

Ale pokud mám říct svůj názor na tvou obhajobu sledování googlem, jako bych slyšel německého žida v meziválečném období který vyplňuje do sčítání lidu že je žid a říká "No co se může stát tak špatnýho? Stát bude znát přesně kolik tu žije židů a jestli nám nemá nějak vyjít vztříc." Já nevím na co ty data a vůbec který data můžou být zneužity, jen chci minimalizovat rizika dokud omezení mého pohodlí je v přijatelných mezích.

"a to vadí?" Mě jo co se mích dat týče. Tobě ne? Ok. Ale přestaň být fanatik a uvědom si že každý jsme jiný, každý má jiné prio***y. Doba normalizace tu už aspoň oficiálně skončila, tak ji tu zase nezaváděj.

Hele, nebudeš ty taky ten HxM nebo jakej to má nick? Takhle blbě zkracovat můj nick se jen tak totiž nevidí.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
15. 10. 2020 v 23:38Off-line jmeno-nick  (18/176/61)
Momentálně tu jiný účet nemám a většina lidí to nezkracuje protože udělají CTR C CTR V což se mě na mobilu dělá blbě, jinak předtím jsem tu byl aeiouy jestli pamatuješ jak jsi jednou utekl z debaty když jsi nevěděl co dál, a co vůbec znamená tvoje jméno ?

Úplně teoreticky Google popřípadě Apple mají stejné informace jako stát s tím že mají naprosto dokonalý psychický profil tebe, Google lepší díky čemuž může mít lepší služby, ale fakt je ten že nasbírat tento psychicky profil může stejně dobře a i líp třeba TikTok, Insta Facebook a všechno s tím spojené, myslet si že protože máš iOS a používáš duckduckgo tak o tobě toho obecně se ví míň v kyberprostoru je hloupé a teď je otázka jestli chceš tuhle důvěru dát do jedné velké firmy kterou kontrolují ( google ) nebo do tisíc malích které nikdo neuhlídá ( Linux duckduckgo tiktok insta and. ) nebo do jedné firmy která popírá existenci dat ikdyž je má taky ( Apple )

Zkrátka bezpečnost dat je jako důvod proč je iOS lepší spíš blud než reálný argument a ano jsem fanatik na d***li do kvůli paranoe brání pokroku teoreticky by ses měl bát i že jdeš na testy covid pokud máš takový strach co když si tím akorát počítají agenty ?????
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
16. 10. 2020 v 00:11Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Jmeno-nick: Mám své důvody věřit Applu založené na tom co předpokládám že je pro něj tržně výhodnější. To mi pro důvěru stačí dokud nebudu mít důkaz o opaku. Ten jsi zatím nepředvedl. Kolem marsu také může létat čajoví servis a mi nemáme jak to vyloučit.

Apple nepopírá všechna data,jen že jich má méně.
duckduckgo popírá data, co si vzpomínám.

Kdo brání pokroku? Ten fanatik co chce aby všichni používaly služby jediné společnosti, a vznikl tak netržní monopol, nebo ten kdo podporuje konkurenční prostředí tím že si vybírá služby dle svích požadavků? Slyšel jsi že konkurence je zdravá pro pokrok? Jestli chceš pokrok, zahoď google a jdi jinam, kde není takovej tržní podíl.

Google - jistota zneužití
Apple - jo teoreticky je to možný
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
16. 10. 2020 v 01:12Off-line jmeno-nick  (18/176/61)
K***a ale problém je v tom že ty pravě nemůžeš pochopit ten fakt že Google nemá jisté zneužití řekni jeden příklad kdy byli zneužity za posledních 5 let ?

A ano konkurence je zdravá ale Google se snaží konkurovat jenom v hardwaru ( teď jsou pixely v Americe přímim konkurentem takže i to se daří. ) Protože co se týče softwaru je android o 10 let dál zdravá konkurence je Microsoft protože dokud se Apple nezačne snažit a nebude spoléhat na prestiž jablka na zádech nemůže Android dohnat čistý android je momentálně tisíckrát lepší já mám mobil za 10 tis ale s čistým androidem a je po 5 letech používání a ukončení podpory 10x rychlejší než iPhone 10 za skoro 40tis

A ještě použiju metaforu která bude gayům bližší máš dva devatenácti leté kluky oba jsou zavřený v pokoji jeden budeme mu říkat třeba gulugulu otevřeně mluví o s rodiči tom jak ho masturbace sexuálně rozvíjí a druhý dejme tomu hruška bude v devatenácti zapírat masturbaci a bude říkat že se mu jenom občas postaví když jim oběma položit otázku kdo z vás už měl sex kdo bude spíš lhát ?

Jde o to že celý google keynote je o tom jak se vychloubájí co všechno umí dělat s těmi daty od uživatelů google ***istant bude mít funkci doporučum mi hudbu ( pochopitelně něco co nikdy předtím neslyšel ) a je jasně vidět co s těmi daty dělají a na druhém místě díky nim dávají reklamu což je 80% jejich výdělku ale sami od sebe data nikdy Google neopustí ( neměli by ) ale Apple má podobné množství dat ale buď s nimi nic neumí ( čemuž nevěří nikdo ) nebo je skladují jenom protože se tam nudí a nebo ty data používají na něco dalšího o čem by se mluvit nemělo ( což neznamená že to může být špatně )
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
16. 10. 2020 v 08:26Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Jmeno-nick:
Zneužití u googlu je to že cílí reklamu. Už to je zneužití, protože je to snaha manipulace abych si koupil něco co bych si jinak nekoupil. Tobě to vyhovuje a není to podle tebe zneužití? ok. Tvoje věc. Mě to nevyhovuje a chci to omezit. Třeba znásilnění se od legitimního sexu také liší jen souhlasem.

Žiješ v bludu. O 10 let dál? v čem? Každej OS je v něčem lepší a v něčem jiném horší a oba jsou cca na stejné úrovni, jen volí jiné přístupy které dávají . Tvých 1000x lepší není objektivní hodnocení ale subjektivní, protože pro každého je podstatný jiný subset vlastností.

"ukončení podpory"? Ok, takže to že tvůj mobil nemá bezpečnostní aktualizace je výhoda? Má se s tebou smysl dál bavit?

příklad je mimo. Jaké má který z nich incentivy nemasturbovat? Provalení toho je celkem jisté, takže moc nepočítej že by Apple doufal že se na to nepřijde.

Apple se chlubí co vše dokáží na iPhonu, aniž se to dotkne jejich serverů. Dokaž že Apple má na svých serverech podobné množství dat. Furt tu tím hážeš jako by to byl fakt, ale je to jen tvé zbožné přání.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
16. 10. 2020 v 10:47Off-line jmeno-nick  (18/176/61)
Škoda tak ignoroval tu nejlepší možnou metaforou ale budiž pokud bereš jako zneužití dat to že zacílí reklamu a chlapovi ukážou radši reklamu na kondomy než na vložky tak to potom jo , jenom je nutno podotknout jak fungují reklami s je na to dost výzkumů a to že reklami buď potvrzují pravdu ( takže tobě by se tam objevila reklama jak Apple určitě neprodává data svých uživatelů ) ale hlavní zaměr řeklam je vědět že daná firma nebo věc existuje když se mi na google YouTube a pod. neobjeví články a reklami na nový iPhone a nebudu vědět že existuj, reklama u neurologického hlediska nejde zneužít pokud nebude používaná na propagandu ( což může i Apple )

Každopádně pokud bereš jako to skutečně bereš jako zneužití budiž narozdíl od Applu který sleduje tvou polohu neustále ( a je jen otázka co s tím dělá ) tak u google si můžeš vypnout sledování polohy, historie, zvuku a personalistice reklam, pochopitelně pak budou pořád existovat nějaká data ovšem nebudou spojeni s tvým účtem tudíž kdyby si někdo řekl že chce povraždit všechny židy tak najde kdo jsou židi kolil jich je ale nebude moc vědět kde jsou jaké mají jméno hlas nebo třeba fotky což u Applu budou vědět ( jen pro euroskeptiky tato geniální funkce je hlavně v EU )

A pokud se chceš bavit o tom proč je napřed google před Applem půst jsi alespoň jeden keynote od Google v apple pořád říkají náš mobil umí hrát hudbu v Google říkají nás software umí pošle pískání určit hudbu pak podle poslechu hudby sepsat text atd.. ( to bylo představeno na search on včera podívej se alespoň co se týče vyhledávače je google milion let před konkurencí )
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
16. 10. 2020 v 10:50Off-line miloslav9  (31/171/60)
Téma tu už bola riešená https://www.nakluky.cz/…lebo-iphone/
16. 10. 2020 v 11:00Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Jmeno-nick: Tohle nemá cenu. S trolem se nemá cenu hádat.

Důkaz že apple ty data shromažďuje? Přestaň šířit bludy.

Neumím pískat. Subjektivně mi to nepřináší žádnou výhodu. Tedy google není napřed. Dál?
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
16. 10. 2020 v 11:03Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Jmeno-nick: A to že google poskytuje lepší výsledky než třeba ddg nepopírá nikdo. Ale soukromí je také kvalitativní parametr a v něm je google neuvěřitelně pozadu.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
16. 10. 2020 v 11:14Off-line igni  (36/192/130)
Chlapci, pokud pouzivate FB, jak sem psal, cela ta vase diskuze je mimo, protoze vsechny data uz jsou prodany :D
16. 10. 2020 v 11:19Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Igni: To předpokládá že používám FB a nejen že ho používám, ale že ho používám běžným způsobem :-)
16. 10. 2020 v 11:38Off-line jmeno-nick  (18/176/61)
Důkaz že o tom co kde schromaždune nemáš ani u google navíc jsi napsal že se nebudeš hádat jenom s trollem protože jsem napsal argument na který nemůžeš reagovat a to že u google si můžeš vypnout schromaždování dat to u Apple ne a důkaz že v aplle schromaždují data je ten jaké mají datová centra dokonce podle výpočtů má Apple na jednoho uživatele víc dat než google
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
16. 10. 2020 v 11:44Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Nemá cenu. Troll plácá nesmysly, končím debatu.
16. 10. 2020 v 12:04Off-line jmeno-nick  (18/176/61)
A došli argumenty jako minule zajímavé a řekni jeden důvod proč bych měl být teď troll ?
16. 10. 2020 v 12:06Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Jmeno-nick: Pod minulím nickem jsi to o sobě sám napsal.

A argumenty by byly. Ale nemá cenu je používat proti tobě. Ty totiž nereaguješ na argumenty.
16. 10. 2020 v 12:07Off-line hardestboner  (42/186/-)
Vypnout si shromazdovani dat u Googlu hahaha :-D Next please...
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
16. 10. 2020 v 12:22Off-line jmeno-nick  (18/176/61)
Artenkotorer tvůj jediný argument proč je Apple lepší je protože neschromaždují data s tím že když si vezmeš kolik má Apple s Google data center tak zjistíš že Apple má na každého víc dát nežli google druhý pod argument je jak Google vs Apple nakládá s daty tak si řekěme co víme, google nakládá s daty aby zobrazil relevantní reklamu a vylepšoval svoje produkty u Applu se to neví + u Apple není možnost vypnout žádné schromaždovaní a pro hardestbonet napíše konkrétně co se dá vypnout

Personalistice reklam ( čímž koncí i poslední třetí pod argument že to je zneužítí dat )
Historie webů
Historie YouTube
Odposlouchávání ( to slouží aby mobil vždy slyšel když řekneš hey google tuhle funkci mám zaplou protože google asistenta používám každý den )
Historie polohy poloha a časová osa
Vnitřní soubory ( to se dá vypnout jenom pokud máte čistý android ale pokud ne tak vám ty data stejně krade firma co vyrobila nástavbu takže je v tom google nevině )

A když si tohle všechno sečtěte zjistíte že to jsou jediné možnosti jak ty data získat ( ještě jsou bluetooth zařízení a biometrika obecně ) nic jiného za data neexistuje a tohle všechno se dá u Google vypnout u Apple ne

Zároveň troll jsem byl na minulém účtu který jsem si právě z toho důvodu zrušil a založil nový tak teď otázka jaký jiný argument jsi měl protože já jsem ti teď všechny vyvrátil tak není důvod abys říkal že jsem troll a že nemá cenu diskutovat ( teda pokud se nebojíš prohry kterou zatím máš )
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
16. 10. 2020 v 12:28Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Nevyvrátil jsi nic. A troll jsi stále, jak si dokázal teď, ale i u diskuse o hackingu změnou účtu to nezměníš.
16. 10. 2020 v 12:35Off-line jmeno-nick  (18/176/61)
K***a ty jsi vážně blb vyrátil jsem všechny tvé argumenty a ani to neumíš přiznat

Tak dej jiný argument než bezpečnost nebo napiš proč jsem to nevyvrátil ty zbabělce
16. 10. 2020 v 12:38Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Jmeno-nick: Takhle by se držitel nobelovky vyjadřovat neměl. je to nedůstojné. A nevyvrátil jsi nic.
16. 10. 2020 v 12:43Off-line jmeno-nick  (18/176/61)
Ty jsi řekl Apple neschromažďuje data to je tvůj argument --- já ho vyvrátil tím že podle počtu data center to určitě není pravda tudíž jsem to vyvrátil

Ty jsi řekl že Apple narozdíl od Google data špatně nevyužívá ---- já na to řekl že Google přesně popisuje kam ty data jsou a je možné je přestat schromažďovaz což Apple nemá a vypadá to že ty data má uložené v data centrech jen tak což je blbost tudíž jsem to vyvrátil

Ty jsi řekl že personalistice reklama je podle tebe taky zneužití dat ---- krom toho že jak EU tak USA a další na to mají jiný názor tak je možné jí vypnot což vyvrátilo tvůj poslední argument

Tak teď napiš jiný argument a btw. momentálně se chováš jako troll ty
16. 10. 2020 v 12:44Off-line jmeno-nick  (18/176/61)
A ještě opět čekám kdy někdo najde že jsem řekl že jsem dostal Nobelovu cenu
16. 10. 2020 v 13:00Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
1) Nevyvrátil, tvůj chybný závěr.
2) Nevyvrátil, tvá neznalost.
3) Subjektivní EU ani USA nemohou zhodnotit. Pokud vypnu na obou zařízeních všechno sdílení, které nabídne lepší služby?
16. 10. 2020 v 13:08Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Jmeno-nick: Tvůj minulej účet je smazanej, ne? bez ohledu na to co jsi napsal a sám smazal či přepsal, teď už je smazáno všechno.
16. 10. 2020 v 14:04Off-line jmeno-nick  (18/176/61)
Wtf na pořádně se nic nemáže když si smažeš účet a pochybuji že když jste to nenašli půl roku tak ten důvod proč to teď nenajdete je že jsem smazal účet

1) datová centra jsou centra kde jsou počítače které sbírají informace a ukládají je jsou to obří bajtové hodnoty a stejně jako na stránkách google tak Applu máš kolik má jejich datové centrum má paměti tak když si vypočítaš kolik uživatelů má google a kolik Apple a vydělíš to početem místa v datovém uživatelském centru zjistíš že Apple má na jednoho uživatele víc dat díky čemuž můj záběr není chybný
2)Ano vím že google používá data na a) propojení služeb
b) reklami
A z minulého bodu společně s banální matematiku víme že Apple má také data ale neříká k čemu je používá tudíž je má znalost 200x větší než tvá výroková logika
3) myslím si že když každý stát krom Číny na světě vyhodnotí že personalizace reklam je v pořádku tak se asi spíš pleteš ty a jinak ano pokud vypneš všechny možnosti schromaždovaní dat tak budeš mít stejné služby ( softwarové ) jako u iOS s tím rozdílem že víš že momentálně skutečně nesledují tvou polohu narozdíl od Applu která jí sleduje
16. 10. 2020 v 14:05Off-line jmeno-nick  (18/176/61)
Jo ale abych to vyvrátil tvým stylem
1) nemáš pravdu (i když nemám důkazy )
2 máš špatně informace ( i když já nemám žádné )
3) subjektivně si myslím že jsi paranoidní blb
16. 10. 2020 v 15:56Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Když se smaže účet, mažou se i všechny jeho příspěvky. Párkrát jsem to viděl.

1) A to je blbost. Řeknu ti to takhle, představ si že doneseš důkazy ve formě papírů k soudu a oni se tě neptají co to je, ale kolik kg to je. To je to co děláš.
2) Neznalost iOS a jeho nastavení.
3) To bych chtěl důkaz že mě apple sleduje a nejde to vypnout.
16. 10. 2020 v 16:55Off-line jmeno-nick  (18/176/61)
1) kdybych přišel k soudu a přines tam papír s users data center asi bych čekal že soudci dojde že jsou to uživatelská data ale ok nemůže být každý tak chytrý jak předpokládám a když je v Google já jednoho člověka 1 papír řekl bych že tam toho bude míň než v Applu kde mají 2 papíry
2) když mi rodiče kupovali mobil oni tak jsem měl jenom iPhone a vím že tak není možnost vypnout žádné slosování
3) ok důkaz když zapneš mapy vidíš kde jsi ? Ale btw. ty všechny data která google může přestat sbírat i Apple přiznal že je sbírá takže ne jenom že jsi v životě neviděl google keynote ale ani Apple keynote


Ještě to shrnu

Apple má přiblíženě stejná data to je fakt dokud ho budeš popírat tak jsi troll ty
16. 10. 2020 v 18:05Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
1) Zamysli se. Třeba ti dojde v čem je zakopaný pes. Nebo asi ne.
2) Já se zrovna teď dívám na nastavení sdílení polohy... divný. Asi jeden z nás dvou kecá.
3) Navigace je důkaz sbírání polohových dat na serveru applu? Vážně? No, do teď jsme se bavily o šmírování nonstop, nebo aspoň já měl ten pocit. A jak vlastně fungovala kdysi dávno moje stará hw tomtom navigace která neměla připojení žádný? Nebo snad by to nakonec nebyl důkaz tvého tvrzení?
A jak je to doopravdy v případě iOS map? Není to náhodou anonymizovaně, dotazování se náhodným identifikátory na různé vzájemně nenavazující úseky trasy napříč různými servery applu, aby ani ten to nezvládl dát do kupy kdo a kam jede a tedy jaksi tam chybý ty neanonymní data na uložení? Samozřejmě hodně práce odvede sám iphone. A jak je na tom google? Že by vše řešil na serverech bez snah o anonymizaci aby se mu kupily data na zneužití? Už aspoň odstranili to že, sbírají data i když máš zakázaný polohový služby?
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
16. 10. 2020 v 19:03Off-line jmeno-nick  (18/176/61)
K***a tohle je bagatelizace Apple má stejná data a ať napíšeš zamysli se kolikrát chceš tak to bude fakt stejně jako to že u google výme kam data jsou narozdíl od Apple a stejně jako víme jak každé jednotlivé nastavení zrušit

Řekni ty jeden relevantní argument proč má Apple lepší zabezpečení dat protože tvůj jediný argument doposud byl to že google zneužívá data přitom si nedokázal uvect jeden příklad za 5 let a tak jsi řekl že podle tebe je zneužití reklami které se dají vypnout.

Tak řekni ty alespoň 3 argumenty které ti dokážu vyvrátit ty ty moje argumenty proč je google lepší vyvrátit nemůžeš a tak napíšeš vždy něco ve smyslu
Zamisli se
Máš špatný závěr
A nebo jsi se schovaně zakecal o mapách protože ti došli argumenty a tohle je to jediná věc kterou víš ( já jsem si nikdy zdroják map nečetl takže sorry )
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
16. 10. 2020 v 20:21Off-line jmeno-nick  (18/176/61)
Zase žádné argumenty taky můžu napsat že jsi krip ( ano píše se to s měkým i ) a že si o tom máš něco zjistit
16. 10. 2020 v 20:34Off-line Fgjk  (21/195/90)
Podle mě je lepší Android, ale to je tím, že jse na to zvyklej a celkově mi to vyhovuje
16. 10. 2020 v 20:55Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Ono zamysli se je proto že tvůj argument dle velikosti úložiště datacenter je opravdu hloupí. Problém s tvím argumentem je že to zjednodušuje na “kila”. Pokud má dejme tomu třeba Apple větší soubory fotek, nebo větší % uživatelů kteří si zvolili zálohování fotek náhle máš u Applu obrovskou využitou kapacitu serverů navíc a přitom komplet historie vyhledávání spárovaná s fotkami u googlu je menší, ale je to větší narušení soukromí. Proto je tvůj argument neplatný a nelze použít na objajobu tvého názoru. Zjednodušeně Jeden papír s vlastnoručně psané, notářsky ověřené doznání k vraždě má větší hodnotu než tuna papírů potisklejch písmenem A. Prostě nemůžeš vzít jeden parametr, dle něj rozdělit uživatele se zařízením na dvě skupiny a tváři se že to jsou dva vzorky s totožným chováním a vlastnostmi a vyvozovat z toho soudy o tom dělícím parametru bez toho abys předtím dokázal že ty dva vzorky jsou skutečně srovnatelné. A když už se dostaneme přes tohle a ověřil bys že tam nemáš výběroví bias, nastává druhý zádrhel. Kompresní algo***my, větší redundance, databáze,...
Vzhledem k tomu jak se oháníš že si píšeš o studie na univerzitu, tak pokud je umíš vyhodnocovat a navíc umíš v něčem programovat, tak tohle všechno by ti mělo dojít když jsem napsal že to nemůžeš brát na kila.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
16. 10. 2020 v 20:59Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Psal jsem že s hádkou s trolem končím, očividně se mi to nepovedlo. Pokus číslo dva...
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
16. 10. 2020 v 23:15Off-line jmeno-nick  (18/176/61)
Budeš to mít na víc pokusů ale ok

Nemusím psát ani nic tak dlouhého abych ti vysvětlil proč jsi naprostý d***l
V data users center mají data o uživatelích ne data spojené s uživateli takže data z drive fotky atd tam nejsou ale jsou tam čisté data jsko poloha historie neustále screening obrazovky ( to není špatné ikdyž to tak zní ) aby jsi pochopil ten rozdíl tak to řeknu jak pro prvňáčky v data users center máš jenom ty data která ty nemůžeš v mobilu otevřít tudíž pokud tam máš 500MB na v Google a 500MB v Apple tak je fakt ten že máš na každého přesně 500MB informací ovšem je otázka jakých protože informace o polohách mají větší velikost než historie vyhledávání

Ale jak říkám hádat se o tomto je zbytečné protože Apple sám přiznal že ty data bere takže nechápu proč mě stále snažíš přesvědčit že ti tady lžu když diskutujeme o věci kterou sám Apple přiznal není otázka kolik má kdo dat ale co s nimi dělá s čím víc toho víme o tom co s tím dělá tím větší důvěru v něj máme
Opět použiju metaforu s masturbací: Máš dva 19ti leté kluky jeden se jmenuje Gulugulu a druhý Jablko tak Gulugulu otevřeně mluví s rodiči o masturbaci a říká jak to zlepšuje jeho sexuální život Jablko zatlouká že masturbuje dokud není všem jasné že to není pravda, tak a který z nich na otázku už jsi měl sex spíše odpoví pravdivě ? Tentokrát bych byl rád abys odpověděl protože jestli je odpověď Google tak věříš víc Googlu a jestli je odpověď Applu tak je mi tě upřímně líto.

A ještě jak jsi mi předtím psal je to už nějaký pátek co jsem měl v ruce iPhone s aktualizovaným iOS nemohl bys mi poslat do zpráv screenshot nastavení ochrany dat nebo soukromí nebo jak se to jmenuje u Apple.





Ještě než napíšeš odpověď tak se zamysli ikdyby moje argumenty o tom jak Apple krade data data byli špatně tak pokud budeš stejně tvrdit že je nekrade i přesto že to sám přiznal tak jsi troll ty
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
29. 11. 2020 v 14:01Off-line miloslav9  (31/171/60)
IPhone 12 Pro vs Huawei Mate 40 Pro Kamera a Foto Test/Porovnanie
https://www.youtube.com/watch?…
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload