Volské vejce
09. 01. 2021 v 20:39 Anonym
Naštěstí se můj absurdní dotaz tady ztratí. Rád si dělám volská oka, ale vždycky mi na žloutku zbude neuvařený bílek, či co (vrstva kolem žloutku). Vadí mi to a tak se to vždy snažím oddělit od žloutku vidličkou a hodím to vedle vejce na pánev, kde se to usmaží za pár sekund. Nemáte někdo taky takovéto trápení? Co mám dělat, abych tomu zabránil? Rád se nechám zbavit tohoto trápení, kvůli kterému již mnoho žloutků přišlo zbytečně o život a roztekly se již na pánvi, fňuk.
Já smažím z obou stran, jen na pár vteřin.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
09. 01. 2021 v 21:15 Anonym
No, s pokličkou to znám také, ale ten žloutek pak už není takový tekutý... Ale asi jsem to tam dával moc dlouho, zkusím kratší dobu... :)
09. 01. 2021 v 21:15 Anonym
S míchanými jsem to přehnal, nejdřív jsem je dělal samotné, pak na cibulce a teď už nemusím ani jedno... :/
09. 01. 2021 v 21:16 Anonym
To já kdybych to otáčel, tak z toho budou nakonec ta míchaná... :D
Tak ty nepovedny mi posli, sezeru je, nemam s bilkem na zloutku problem :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
09. 01. 2021 v 21:20 Anonym
No, to by i šlo, mám tu plato navíc co musím zdělat :D jo, no, to je taky možnost)
09. 01. 2021 v 21:20 Anonym
Jo, což to já vím, že v tomhle jsem cimprlich:)) rád si vymejšlím hovadiny okolo jídla, ale když si člověk vaří sám... :)
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Mně se tam nic takovýho nedělá, normálně jebnu vejce na rozpálený olej na pánvi a všechno se to usmaží stejnoměrně bílek i žloutek... já do toho ale ještě jebnu buďto nakrájené tvarůžky nebo hermelín nebo naskládám plátky ementálu ale to se pak musí až je volský voko hotový ještě "nechat dojet", musí se to odstavit z plotny a přiklopit deklem (dávám skleněný) a ten sýr se do toho krásně tím teplem vblemcá... kdo má rád pikanterii tak si do toho ještě když se to smaží může najebat kečup a hořčici, já z toho dělám takovou mřížku dvoubarevnou... je to výborný s bílým pečivem nebo br. kaší
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Co to je? nějaká exotická specialita ne? tipuju na nějakou chrámovou kuchyni v nepálu, ne? O_o
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Volský voko je lepší a basta :P
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Tvl tohle busterovic vytuneny vocicko bych dal .. hele kamo, nechces udelat videotutorial? :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
No ale pak to bude treska s vejcem podlita pivem :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Já su internetový silák ale v reálu lidi moc nevyhledávám, a když už tak musí být menší než já abysem je dokázal přeprat kdyžtak :P
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Polezem po ctyrech .... takze nas muzes nakopnout, jako kocku :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Buřte, ty jsi jak Sheldon Cooper? :)
https://www.youtube.com/watch?…
https://www.youtube.com/watch?…
https://www.youtube.com/watch?…
https://www.youtube.com/watch?…
Anonyme tak do toho nedlabej vidličkou, ale užičkou :)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Nejlepší je koupit keramickou pánev ,,, rozbít si ve sklenici tři vajíčka. Na pánev dát trochu másla a jakmile se máslo rozteče tak sniž teplotu a vylej vajíčka , okořeň dle libosti (já dávám trochu kvalitní soli, pepř, medvědí česnek a trochu sušeného česneku - klidně přidej třeba lovečák ať máš hemenex a nechej pomalinku dělat. Vajíčka budou vláčná a já osobně nechávám žloutek ještě trochu na hniličko, chutná pak mnohem lépe. Je to o přípravě a správné teplotě . Já je teda udělám skvělí na každé pánvi ale pro tobě bude keramická asi víc vyhovovat .
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Dsiv, jak jsi mě poznal? můj čas ještě nenastal, vyčkej synu... hned jak ligerisek svým smyslovým penisem oplodní svou mozkovou vagínu tak se ujmu své role božího syna a oznámím svůj příchod... 8)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.