Knížky...

Co rádi čtete? /aktuálně+ třeba i celkově/
Nemyslím jen o lgbt, ale už je tady myslím dost fajn knížek,
je super, že se o tom píše jako o normálním tématu-
ale zaujalo mne, že dost často v tom příběhu jsou oba hrdinové jako protiklady-opačné povahy /Já, Simon, Srdcerváči, Muffin a čaj...
to asi kvůli zápletce...ale třeba fantasy/sci-fi čtu taky často,
nebo i historii/techniku...Jenom nemusím detektivky...
Nemyslím jen o lgbt, ale už je tady myslím dost fajn knížek,
je super, že se o tom píše jako o normálním tématu-
ale zaujalo mne, že dost často v tom příběhu jsou oba hrdinové jako protiklady-opačné povahy /Já, Simon, Srdcerváči, Muffin a čaj...
to asi kvůli zápletce...ale třeba fantasy/sci-fi čtu taky často,
nebo i historii/techniku...Jenom nemusím detektivky...

Chceš jít na práva, ale nemusíš detektivky? Gheh, advokáta/soudce/státního zástupce (nebo co vlastně chceš dělat), co nezná sviňárny, jaké dokáží (některá) individua dělat, budou fakt lidi chtít...
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 6
Nahlásit

Akuálně čtu "Obyčejní muži". Ale neříkám že zrovna rád. Jen se chci dovzdělat abych přišel o zbytky iluzí o lidstvu.
Obecně mám rád scifi (military), takže třeba serii o Honor Harrington, Safehold, pak třeba Expanse
Z fantasy třeba Overlord, noční běžci (ti jsou LGBT)
No a pak ekonomickou tématiku, převážně rakouské školy.
Obecně mám rád scifi (military), takže třeba serii o Honor Harrington, Safehold, pak třeba Expanse
Z fantasy třeba Overlord, noční běžci (ti jsou LGBT)
No a pak ekonomickou tématiku, převážně rakouské školy.
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Já čtu tak fantasy nebo detektivky. Ale taky potěší i komedie
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit

Čtu něco, co mě prostě zaujme..ať už obalem nebo krátkým popisem...
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

Zábavné věci jako ty od Jonase Jon***ona (Stoletý stařík, Stojednaletý stařík, Analfabetka, Zabiják, Sladká pomsta) nebo Aristokratku. Fantasy jako třeba Kroniky železného druida. Pro scifi se rád vracím k Duně nebo k Robohistorii o Asimova.
A momentálně čtu Kytici a chystám se na další klasiky, protože co si budeme povídat, na škole tomu nikdo moc nedá a stejně je moc mladý, aby to pochopil a ocenil.
A momentálně čtu Kytici a chystám se na další klasiky, protože co si budeme povídat, na škole tomu nikdo moc nedá a stejně je moc mladý, aby to pochopil a ocenil.
Nahlásit

Upřímně moc nečtu, nicméně mě zaujala kniha Hrozny hněvu od Johna Steinbecka. Zvlášť dnešním nespokojeným lidem tato kniha může otevřít oči a ukázat, jak dobře se máme. Jak řešíme hlouposti každým dnem, zatímco lidé v knize řešili to, jak se uživit, přežít, jak jsou důležité mezilidské vztahy. Třeba to některé jedince může ovlivnit a usměrnit v jejich sobeckém a neempatickém chování, nebo jen prostě dát nadhled. Nebudu prozrazovat, o čem kniha je, ale myslím, že kdo ji přečte, tak ten uplynulý čas četby nebude brát jako ztrátu času, ale přínos do života :)
Nahlásit

Ja ctu predevsim Scifi a fantasy, momentalne Expanse serii. Neivm co rozebirat, cetl sem toho slusne mnozstvi (i kdyz hodne veci vickrat, tak to snizuje celkovy pocet knizek :D ) Zajimave treba je, ze me nebavil Tolkien, nesedi mi jeho styl psani.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Mně se třeba nejvic libí G. R. R. Martin...jeho styl psaní mi vyhovuje a přijde mi naprosto suprovej vzhledem k obsahu a jeho rozsáhlosti
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

Momentálně čtu knížku s názvem Příběh herečky od Petra Zídka. Viděl jsem už i filmové zpracování a to téma mě zaujalo. :-) to je snad první má knížka, kterou jsem vzal do ruky dobrovolně, když tedy nebudu počítat knížky k moji povinné četbě.
Nahlásit

FGJK: Martin je zvlast v anglictine docela zajimavy zpusob k archaismum a literarnim obratum, pouziva jich totiz fakt dost. Prvni knizka mi dala docela zabrat, ale uznavam, bylo to zabavne. Ale precetl sem 4 dily (co byly tenkrat) a pak uz sem se nedonutil k tomu sednout, kdyz vychazely dalsi. Mozna nekdy v budoucnu koupim komplet box (pokud to bude v pevne vazbe) a prectu to. Ten originalni paper back je hroznej s**t, jak je to velka knizka, hrozne rychle se nici.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Jj bohužel...já jsem dočetl už i A dance with dragons...a jen čekám na the Winds of winter a A dream of spring

Svýho času jsem si řekl, že přečtu základní politicko/filosoficko/náboženské knihy světa. Začal jsem s Mein Kampf od Adolfa Hitlera a usnul jsem na straně 53. Tím vzal můj plán za své.
Od tý doby se soustředím jen na knihy osobního rozvoje:
Konec prokrastinace, Jak získávát přátele a působyt na lidi, Myšlením k bohatství, Bohatý táta a chudý tátá,...
Od tý doby se soustředím jen na knihy osobního rozvoje:
Konec prokrastinace, Jak získávát přátele a působyt na lidi, Myšlením k bohatství, Bohatý táta a chudý tátá,...

Musím hodně číst v práci, ale jinak mám rád populárně naučné knížky a současnou b***skou prózu (Ian McEwan, Joanne Rowling)

4N0NWH1Z: "jak sbalit heteráka" tady nebylo už podezřele dlouho...:o)
Nahlásit

Za poslední dobu jsem se ke čtení příliš nedostal, ale pokud ano tak ideálně něco naučného, případně rád čtu cokoli od Shakespeara, Goetheho, Schillera, Moliéra,...

Pozor, to byl bisexuál, to je přece rozdíl...!:o)
Nahlásit

Ja ctu jen datasheety v PDF :-)
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Nejčastěji odbornou literaturu, baví mě knihy o osobním rozvoji, sem tam je to nějaký datasheet :) Na oddechovou knihu v podobě nějakého románu či příběhu jsem si ještě čas nedokázal (čti: nechtěl/jiné prio***y) najít :)

Já čtu především fantasy, mám za sebou kolo času od jordana, malazskou knihu padlých od eriksona, kroniku královraha(nejlepší z toho, co jsem zatím kdy četl, ted čekám na další díl) od rothfusse, archiv bouřné záře od sandersona, les mytág, fionavarskou tapisérii, draconis memoria, zaklínače a spoustu dalších, co si takhle z hlavy nevybavím...
ze scifi pak nadaci od asimova, dunu, válku světů, pár knih ze světa enderovy hry, a to taky není všechno..
a občas si přečtu i nějaký horor, abych měl fantastiku kompletní, třeba lovecrafta, nebo jiné povídky...
ze scifi pak nadaci od asimova, dunu, válku světů, pár knih ze světa enderovy hry, a to taky není všechno..
a občas si přečtu i nějaký horor, abych měl fantastiku kompletní, třeba lovecrafta, nebo jiné povídky...
Nahlásit

Dnes je obrovský výběr knih bez cenzury.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Děkuju všem za tipy :-))
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.