Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Důležité úpravy penisů.

30. 01. 2021 v 03:07Off-line Anonym
12. 7. 2020

*Pojďme se na tento "problém" podívat z lékařského hlediska:

Za velmi dávných časů měli osoby mužského pohlaví penis takový, jaký byl.
Už to ale limitovalo některé mladíky či muže především ke schopnosti plodit potomky. A tak se v různých společenstvech členili muži na plození schopné a na plození nechtěné či neschopné.
Jak to bylo, tak to bylo. Vina neschopnosti byla však v mnoha možnostech, které tehdejší muži nemohli a ani neuměli zjišťovat,

**Až v období, kdy už se postupně vytvářelo něco jako zdravotní povědomí či o dalších tisíciletých dob poznenáhlu léčivých a později lékařských, mohli vědoucí jedinci začít řešit především důvody rozličných stavů proč a jak zachytávat rozdíly mužských penisů. Už starověk a pak středověk postupně dokázaly vyhledávat i doktory ke zjišťování růzností mužských urogenitálií. Přešla další staletí a vše se už jeví zřetelnější. Nejdůležitější se tak stává postupně tělesné mytí, omývání i urogenitálií a celkově hygiena jako taková!

***A tak se stávají různé snahy nebo potřeby měnit či upravovat intimní části lidského těla.
Z naší mužské stránky se nejcharakterističtěji začaly řešit genitálie - především penisy.


****Neznalost a nestejnost pohlavních údů si již ve starověku řešili rádoby léčitelé jakýmisi nutnými přeměnami, z čehož nejvýraznější bývalo povinné odstraňování předkožky penisu, obzvláště byl-li úd částečně deformovaný stažením nadbytečného předkožkového vaku, což snižovalo a často i znemožňovalo jak patřičnou hygienu, tak hlavně schopnost koitu (sexuálního aktu).

*****A konečně se teď dostáváme do současnosti stavů a forem používání mužských urogenitálií i s jejich různorodými tvary, velikostmi a použivatelnostmi, tedy hlavně s penisy.
Nutno říci, že pomineme-li pohlavní úd jako celek, je třeba si skutečně všímat
nejen třeba velikosti, ale především onomu krycímu kožnímu dílu, ke kterému můžeme například potřebovat úpravu či změnu, a to jen bude-li to nutné či potřebné!

******Penis je vlastně určité trvalé vysunutí močové trubice i s obalem tak, aby mohla vylučovat jak moč, tak předejakulační výrony - především u mladších chlapců a mužů. No a zásadní uplatnění penisů pochopitelně patří výronům ejakulátu (spermatu - výronu semene).

*******Penis je záměrně chráněn proti poškození především žaludu (glandpenisu) a jeho korony, což je zadní šikmý okrouhlý okraj glandu, ale také ochrana vnitřní složité houbovité výplně vnitřku penisu - řečeno těmi nejsnadnějšími slovy.
Krytí penisu vlastní elastickou kůží je tedy velmi důležité!
Proto tuto ochranu v současnosti není běžně možné odstraňovat!

********Jenže i pokožka penisu neroste vždy tak, jak by měla!
Bohužel jsou tyto předkožky mnohdy nebezpečně tenké a musí být tedy neustále jaksi pod ochranou.

No a opakem toho je pokožka pevnější a hlavně mohutnější. Její nadbytek pak mnohdy vytváří takzvaný předkožkový vak!

V menším prepuciu - předkožce - často dochází k velmi stísněné pokožce, která tím nemůže uvolnit stahování prepucia přes glandpenis (žalud). A pod onou kůží se pak hromadí smegma, což jsou tisíce velmi drobných kousíčků kůže, která se v mládí neustále obměňuje, pod pokožkou se hromadí a často tak není možné ji snadno odkoupat, oplachovat či odstranit.
Mnohdy pomáhají dětské olejíčky, a hlavně snaha o uvolňování těsné pokožky máčením v teplé (nikoli však v horké) vodě.
Pokud ovšem takto nedojde postupně k uvolňování předkožky přes glandpenis, nezbývá pak nic než drobný nebo zásadnější chirurgický zákrok s výsledkem odstranění nutné části předkožky, nebo její úplné odstranění!
>>To znamená takzvanou „obřízku“ - sice nechtěnou, ale jedině možnou a nutnou pro klienta.

*********Opačné stavy s předkožkou bývají taky různé.
Nejhorší je pro jedince již od jednoho roku věku nezvladatelný předkožkový vak, který je nutně do určité míry odříznout, ale tak, aby zbytek citlivé předkožky mohl být funkční a ochraňoval tak glandpenis. Je k tomu mnohdy třeba i teplovodní forma kožní uvolněnosti.
**********Čili je zřejmé, že hádat se tu o tom, co je lepší či co je horší, je zbytečné, neboť každý penis je původně jiný.
Často také mladí kluci tvrdí, že oni žádnou úpravu předkožky nikdy neměli či nepotřebovali a „prsí“ se tím, že jejich penis je naprosto v pořádku.

Ano, může to tak být, jenže chlapci mnohdy ani nevědí, že jim správně už úpravné úkony penisu zajistili skvělí lékaři ještě v době chlapeckého batolete!
Což je ten nejlepší způsob úpravy penisu, respektive nadbytečné předkožky, neboť v té době malý chlapeček nepociťuje změnu a zákrok jako sexuální.

***********Jednoznačně je důležité nenechávat si odstranění předkožky, pokud to není nutné ze zdravotních důvodů.
V současné době není v naší lékařské legislativě obřízka penisu dovolena, pokud není závažný důvod pro nutné lékařské odstranění nefunkční nebo těsné či až nekrotické předkožky!

*************Pokud bude rodina vyžadovat zbytečně úplnou obřízku, musí za výkon zaplatit zdravotní pojišťovně. Avšak mladému chlapci či muži tím rozhodně nepomohou.

Bohužel i přesto je dost lékařů, kteří bezdůvodně nebo jen s lehkým odůvodněním řeší malý zákrok velkou "obřízkou". Ovšem musí si pak lékař zdůvodnit, proč byl zákrok převeden do plného odstranění předkožky (prepucia).

Poměrně velký počet mužů v USA řešil v dřívějších dobách obřízku coby jedinou možnost jak si udržet jakžtakž hygienu intimního kontaktu.

Rozhodně pokud není důležitý důvod pro odstranění předkožky, žádejte u lékaře (chirurga) jen tu nejnutnější úpravu prepucia tak, aby bylo možno penis i za koronou glandu volně přetahovat či stahovat! Tím si jedinec zajistí dostatečnou formu hygieny.

-------------------------------------------------------------------------------


=====Hygiena mužských mikcí (čurání):

=Vymočení dokonat do úplného konce, aby nedocházelo k dodatečnému kapkovému domočení v již oblečeném spodním prádle! Okamžitě pak st**tují venkovní bakterie, které v moči většinou nejsou, ale
usazují se na zbytku moči. Tím se stává původní moč postupně nečistou! Ta pak často vytváří shluky bakterií s nebezpečnými nákazovými stavy.

=Pokud je to nutné, prát a vyměňovat často svoje plavky, slipy, či boxerky anebo trenýrky!

= Dejte si po vymočení dostatečný časový prostor, aby se v klidu mohly odkapat i dodatečné kapky moči a neprovlhčovaly se do spodního prádla!

=Po vymočení a odklonění od mikce (močení) je nejlepší omýt penis nejen povrchovou předkožkou, ale i se smegmatem čistou vodou, třeba vlažnou.

=Alespoň jednou za den omýt penis s přetaženou předkožkou jemným mýdlem! A hned opláchnout! Nenechávat mýdlo dlouho na urogenitáliích!
Penis pak osušit (papírovým ubrouskem) a zpět přetáhnout (jde-li to) předkožku zpátky až přes špičku žaludu

=V případě nutného ukončení mikce (močení) bez možnosti oplachu použijte alespoň suchý papírový kapesníček (nikoliv ten zvlhčený!), a poté papírový kapesníček odhodit do nádoby komunálního odpadu.

=Nenechávejte dokapání moči do spodního prádla!
=Důvod jsem již napsal výše. Spodní prádlo nesmí v žádném případě páchnout! A to ani před mikcí (před močením), ani po mikci (po důkladném vymočení). Byla by tak nebezpečí nepříjemních infekcí!


A poslední info:

Moč z ledvin a odvodních cest není u zdravého člověka infekční!

O to ale je močový výtok z penisu bakteriálně nebezpečný, pokud chybí zdraví a hygiena!


MUDr. Macej Tycz, sexuolog e td.
30. 01. 2021 v 07:58Off-line iglw  (48/172/77)
Hned jsem si myslel,že to píšeš Ty!Vše je v pořádku,někdy po omytí žaludu je dobré ho natřít kvalitním tělovým mlékem nebo mastí,dobře ho oklepávat po vykonání malé potřeby a prádlo 12 hodin vydrží před noční hygienou,potom se vyspat a opět ranní hygiena a stále dokola, u mnohých tady.I u mne a ocas mám v pořádku a vše kolem.Ano,i já jako laik tvrdím,předkožka má svoji funkci.Znám ale i lidi,co mají obřízku a žijí v pohodě.Mne byla jen v mládí nařízlá branka u žaludu tak,aby předkožka šla dobře přes velký žalud stáhnout a umýt.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
30. 01. 2021 v 10:54Off-line Invictus  (23/182/100)
Ano, sexuolog bez evidence v lékařské komoře. Kdo ti to má žrát?
30. 01. 2021 v 11:11Off-line ObcasnevPraze  (30/179/95)
Moc dlouhý :D tohle číst nebudu
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
30. 01. 2021 v 12:22Off-line marc94  (29/175/70)
Dalo by sa to v pohode skratit minimalne o 2/3, keby sa vynechal ten akoze odborny balast okolo.
Secteno podtrzeno:
- chlapci neobrezavajte sa ked nemusite
- dbajte na hygienu.
30. 01. 2021 v 13:42Off-line Vyhonme  (22/178/97)
Protože se nacházíme v PORADNĚ rád bych poradil našemu zde přítomnému anonymnímu "lékaři", že tyto informace zde zajímají tak nepatrnou část uživatelů, že je až škoda ji zmiňovat... :)
30. 01. 2021 v 13:44Off-line marc94  (29/175/70)
Nie toto urcite nepisal doktor :D Ako okej, na zaciatku som si myslel ze by to mohol byt zaujimavy clanok napriklad o historii obriezky alebo take nieco, ale potom prislo len bla bla bla...
30. 01. 2021 v 14:42Off-line Fgjk  (21/195/90)
Tohle zavání ukradením identity;-)
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload