Rozdíl

27. 03. 2021 v 13:25
Anonym

Je rozdíl mezi nadějí a (nenábož.) vírou, nebo je to de facto to samé?
A jestli je tak v čem?
A jestli je tak v čem?

Když máš naději, tak máš jistou, byť mizivou šanci na úspěch. Víra už je jen poslední stádium zoufalství :)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

To já to spíš vnímám tak, že když máš naději, tak doufáš v něco, co je sice možné, ale moc tomu nevěříš, kdežto když máš víru, tak věříš, že se to povede, a jestli to je nebo není možné není podstatné :D :D
Nahlásit

Dost dobrá otázka, potěšila. Ale nejsem dost moudrý na to, abych ji uměl zodpovědět :)
Nahlásit

27. 03. 2021 v 16:46
Anonym

To já to spíš vnímám tak, že když máš naději, tak doufáš v něco, co je sice možné, ale moc tomu nevěříš, kdežto když máš víru, tak věříš, že se to povede, a jestli to je nebo není možné není podstatné
+
Naděje vždy umírá jako poslední.
Víra nikdy.
=
Takže jsem trosečník na ostrově a nestihnutím kolem plující lodi, o které vím, že žádná další kolem už NIKDY nepopluje, mi zemřela poslední naděje. Přesto ale věřím...?
Dost dobrá otázka, potěšila. Ale nejsem dost moudrý na to, abych ji uměl zodpovědět :)
Good job :o)
+
Naděje vždy umírá jako poslední.
Víra nikdy.
=
Takže jsem trosečník na ostrově a nestihnutím kolem plující lodi, o které vím, že žádná další kolem už NIKDY nepopluje, mi zemřela poslední naděje. Přesto ale věřím...?
Good job :o)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Jo víru můžeš mít, jakou chceš, ale když se to tak i tak posere, tak máš hovno.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.