Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Pasivní příjem

08. 04. 2021 v 10:00Off-line shiroReloded  (30/178/85)
Ahoj,
Robert Kiyosaki ve své knize Bohatý táta a chudý táta tvrdí, že cílem úspěšného člověka v kapitalismu je zajistit si dostatečný pasivní příjem peněz k tomu, aby nemusel chodit do práce.

Je tu tedy někdo, kdo se zajímá o budování pasivního příjmu?
08. 04. 2021 v 10:03Off-line Pohlednyclovek  (17/-/-)
Chtěl jsem pár věcí zkusit. Třeba jak fungují mikropůjčky (zonky, mintos), ale že prý je to pro mě moc riskantní, že až mi bude 18 tak ať si to klidně udělám. Jaká škoda.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
08. 04. 2021 v 10:19Off-line outlaw34  (27/186/73)
Všichni, kdož prodávají pasivní příjem, jej získávají od svých naivních fanoušků.
08. 04. 2021 v 10:52Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Lidi jako Kiyosaki, kteří předpokládají, že měřítkem a CÍLEM úspěchu pro člověka žijícím v kapitalismu jsou automaticky peníze, bych nikdy nechtěl za přátele ani za sousedy. Do jejich vidění světa jaksi nezapadá varianta, že i chudý táta může být úspěšný a to v lidských hodnotách, protože Kiyosaki a spol. ani nevědí že tyto hodnoty existují a že něco znamenají. :-P
08. 04. 2021 v 12:25Off-line Tom3295  (28/180/-)
Žádný pasivní příjem není tak úplně pasivní. A přesně, jak píše outlaw34 - když někdo prodává pasivní příjem, je to bouda a je velice usměvné, jak někdo může být tak hloupý a naletět na to.
Nicméně ano, investuji, rozšiřuji své portfolio, aby za pár let generovalo dostatek dalších prostředků k pokrytí veškerých nákladů. A byť pravděpodobně stále budu muset něco tvůrčího dělat, nebudu se muset rozhodovat podle ekonomického výkonnosti daného projektu, ale budu se moci věnovat projektům s větším přesahem.

Tato hra (život) má jednoduchá pravidla a peníze dokáží odemknout nejedny dveře, ale primárně představují svobodu. Svobudu v tom, že nemám povinnost někde odsedět X hodin denně, abych zaplatil složenky a pak zase chodit někam měsíc "sedět", abych je mohl zaplatit znovu.
Spoustu lidí jejich práce nebaví, ale přesto tam chodí - a tady se ptám proč? Však stačí jen "trochu" studovat a mají úplně stejnou možnost, jako kdokoliv jiný, se z té práce dostat a žít si podle svého...

@Lukino, to není o tom, že by chudý člověk nutně musel být neúspěšný nebo že by pro lidské hodnoty nebylo místo.
Peníze jsou neoodělitelnou součástí našich životů - bez nich nebydlíš, nejíš, nezabezpečíš rodinu. Mám ve svém okolí spoustu lidí, kteří nejsou chudí a zároveň mají vysoký morální kredit.

Nic není černobílé, ale primárně nad tím uvažuji takto - z pohledu ekonomického máme dvě možnosti - spokojit se s tím, že máš nějaký příjem a vůbec neřešit finance (což je dost riskantní - jednak se spoléháš jen na jeden zdroj příjmů, který když ztratíš, ztratil jsi 100% svých příjmů), pracovat do 65 let (nebo víc) a pak spoléhat na starobní důchod... na druhou stranu to nevyžaduje žádnou další aktivitu nebo přemýšlění,
Nebo se na to podíváme tak, že svou současnou kupní sílu mohu použít k posílení své budoucí kupní síly - peníze investuji, ano, bude to námaha a bude to vyžadovat nějakou akci a úsilí. Nicméně pak se dostaneš do fáze, kdy nebudeš mít jen jeden zdroj příjmů, ale třeba 5 (když ti pak jeden vypadne, pořád jsi v klidu, pač jsi přišel jen o 20%, ne o 100%) a třeba se i dopracuješ k tomu, že si sám rozhodneš, kdy je čas přestat pracovat pro peníze a odejít do "důchodu" a jak velký ten "důchod" bude...

Za mě je varianta finanční gramotnosti mnohem méně stresová a rozhodně mi nabízí svobody a možnosti si dopřát, po čem jen zatoužím.
08. 04. 2021 v 12:53Off-line tatrman  (27/-/-)
Četl jsem jeho knihy a platí skutečně ekonomický kvadrant. Na jedné straně jsou zaměstnanci a OSVČ,kteří tvrdě pracují a odvádí daně a na druhé straně kvadrantu jsou podnikatelé a investoři, kteří nepracují a neplatí žádné daně.
(zvyšují totiž svoje výdaje tak, aby žádné neplatili, případně daňové ráje)

To sice nejsou myšlenky Kyosakiho, ale plně to do jeho učení zapadá, jsou to principy kapitalismu.
kyosaki v kostce zbohatl tak(krom prodeje svých knih), že nakoupil na dluh baráky a ty pronajímal. Žil pak z nájmů a taky z nich platil hypotéku. V podstatě nepracoval.
08. 04. 2021 v 13:24Off-line vasek698  (25/-/-)
A*M*W*A*Y :D
08. 04. 2021 v 13:55Off-line Artenkotorer  (35/180/84)
Tatrman: Aby socialismus mohl plítvat, někoho musí okrást, to je tak nějak jeho princip...

Principem kapitalismu je soukromé vlastnictví a dobrovolná směna. Daní se nijak netýká. Ty do toho vstupují až se socialismem v nějakém poměru. Mohl by jsi přestat šířit svoje bludy o tom co to kapitalismus je?
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
08. 04. 2021 v 14:23Off-line tatrman  (27/-/-)
RE: principy kapitalismu je dobrovolná směna.

dobrovolná směna neexistuje. Ta by existovala jen v případě, že by člověk žil ze vzduchu a nemusel by jíst, pít ani spát. Potřeba základních životních potřeb včetně bydlení defacto dobrovolnou směnu eliminuje.
08. 04. 2021 v 14:31Off-line Artenkotorer  (35/180/84)
Tatrman: Dobrovolná směna znamená, že nikdo tě násilím nenutí tosměnit. To že něco chceš, nebo potřebuješ pro splnění nějakého svého cíle z toho nedobrovolnou směnu nedělá. A je jedno co je tím cílem i když je to třeba přežití.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
08. 04. 2021 v 14:37Off-line Portos1  (24/185/-)
Ahoj, napiš jestli budeš chtít a můžeme se pobavit, studuji finanční teorii na VŠ.
08. 04. 2021 v 14:45Off-line tatrman  (27/-/-)
Artenkotorer (33/180/84) NOVÉ
Tatrman: Dobrovolná směna znamená, že nikdo tě násilím nenutí tosměnit. To že něco chceš, nebo potřebuješ pro splnění nějakého svého cíle z toho nedobrovolnou směnu nedělá. A je jedno co je tím cílem i když je to třeba přežití.

no tvl , tak znova. Když se svobodně rozhodnu, že nebudu pít, tak umřu. Takže o jaké svobodné volbě to píšeš?
08. 04. 2021 v 15:10Off-line Artenkotorer  (35/180/84)
Tatrman: Rozhodnout se že radši umřeš je také možnost. A svobodná. Žijeme v reálném světě omezených zdrojů. Ne v komunistické pohádce kde otočíš kouzelným prstenem a najednou máš vodu. Dobrovolná směna znamená, že někdo přijde a řekne "hele, vím že umíráš žízní, když mi dáš ale cihlu zlata, dám ti flašku vody". Ten kdo nabídnul vodu nezpůsobil ten stav, neukradl nejdřív tomu druhému tu vodu, on mu dal druhou možnost. Ke smrti mu dal novou alternativu. Můžeš ji vzít, ale nemusíš. Je to svobodná volba.
Ten s vodou i mohl třeba před rokem od toho druheho tu vodu koupit s tím že mohl čekat že dnes ji bude moct prodat dráž, ale když ji ten první prodal, tak pro něj byla tehdy očividně málo cená a tak by ji třeba vylil do záchodu a dnes by umíral tak jak tak, takže to na situaci nic nemění.

Pokud ale za tebou příjde policajt a bude tě mučit tak dlouho dokud si tu vodu nekoupíš, pak to svobodná volba nebyla.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
08. 04. 2021 v 15:24Off-line tatrman  (27/-/-)
Rozhodnout se že radši umřeš je také možnost. A svobodná.

Pokud nemáš vrozený pud sebezáchovy, tak jistě je. Ale každý biolog a lékař ti potvrdí, že právě pud sebezáchovy je ten nejsilnější pud s jakým se již rodíme.
08. 04. 2021 v 15:56Off-line Artenkotorer  (35/180/84)
Tatrman: Irelevantní. Jedná se totiž o vnitřní motivaci, svoboda se ale vztahuje k motivacím vnějším. Když považuješ vnitřní motivaci jako zdroj nesvobody, pak slovo svoboda pozbývá význam protože svoboda neexistuje, takže jsme ve stavu že máme bezvýznamné slovo "svoboda" a chybí nám slovo pro popsání situace "Nikdo ho náslím nenutí dělat xyz". To je situace do které se dostaneme pouze když jsi i***t co nechápe slovo svoboda.
08. 04. 2021 v 17:26Off-line tatrman  (27/-/-)
Tak ještě jeden příklad.
když ukážeš zdravýmu mladýmu klukovi krásnýho nahýho kluka, tak mu houpne. Svoboda - nesvoboda. Nemůžeš si vybrat, jestli ti houpne nebo ne.:):) Anebo tobě se to ještě nestalo? Bavíme se o pudech!!!

Takže mám svobodu volby v případě práce? Nemám, můžu tak akorát volit, jestli budu u té či oné firmy, ale nemůžu si zvolit, že na pracovní trh prostě nepůjdu. Takže nejde o svobodu, jen o zdánlivou svobodu.

Na gymplu jsme měli tzv. "povinně-volitelné" předměty, k tomu bych to přirovnal. Musel sis z výčtu předmětů vybrat ty, které chceš studovat. Ale musels!!! Nemohl jsi říct, já žádný nechci.
A svoboda volby v kapitalistickém pojetí a v tvém je podobná: vyber si buď Kaufland, Lidl nebo Albert za kasou. :):)
08. 04. 2021 v 18:00Off-line Artenkotorer  (35/180/84)
Tatrman: Rozhodnutí učinil mozek svobodně, nikdo mu nedržel pistoly u axonů. Nebyl nucen cíleným násilím. Je mi jedno že to vyhodnotilo podvědomí, protože stále to byl projev svobodné vůle člověka jako celek.
Existuje podle tebe svoboda? Schopnost učinit svobodné rozhodnutí? O čemkoliv? Pokud ano jsi v rosporu sám ze sebou. Každé rozhodnutí které člověk dělá dělá podle aktuálního stavu neuronové sítě a podmětů. Pokud dokážeš nasimulovat lidský mozek 1:1 se 100% přesností, včetně všech vnějších podmětů, včetně projevů kvantové fyziky, dojde originál i simulace vždycky ke zcela shodným myšlenkám a názorům. Tedy svoboda a dobrovolnost neexistují vůbec protože veškerá rozhodnutí jsou výsledkem deterministického procesu, jaký smysl tedy má svobodu definovat jako termín když očividně neexistuje podle tvého přístupu a ani existovat nemůže?

Ale víš co, tohle nemá cenu. Udělám to jinak. Jsi schopen akceptovat, že když jsem použil temín "dobrovolná směna" tak jsem používal mnou používanou definici dobrovolnosti a tedy že tam nebyl akt násilného donucení? Tedy že chyba je v rozdílné definici pojmu dobrovolnost? Nebo budeš dál dělat hlupáka snažícího se slovíčkařit, místo toho aby argumentoval k věci?
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
08. 04. 2021 v 20:47Off-line tatrman  (27/-/-)
Art, vypadá to, že nerozumíš psanému slovu, tady je každá další diskuse zbytečná a házet perly sviním nehodlám.:)
08. 04. 2021 v 21:41Off-line Artenkotorer  (35/180/84)
Tatrman: Tvůj argument jsem ti vyvrátil a i tě upozornil že jde o fakticky irelevantní věc, protože řeším blbost, když jsem tě upozornil že jsi nepochopil jak jsem myslel co jsem napsal a dodal ti informaci abys to pochopil. Takže chápu že zdrháš, protože nejsi schopen argumentovat o podstatě problému a tak jsi jen nesmyslně slovíčkařil.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
08. 04. 2021 v 22:08Off-line BussterX  (103/130/150)
Pozor pozor, mimořádné hlášení místního rozhlasu, tatrman a artenkorerer nechť se neprodleně odeberou do p***le, opakuji, tatrman a artenkorerer nechť se neprodleně odeberou do p***le, konec hlášení
08. 04. 2021 v 22:09Off-line kostrab  (48/172/72)
Mám už slušný pasivní příjem, ale musí se každý den budovat .
08. 04. 2021 v 22:24Off-line Artenkotorer  (35/180/84)
BussterX: S komunistou? Nikdy! Chci p***l separátní!
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 04. 2021 v 09:38Off-line nobody  (39/183/62)
Tomuhle tomu se také říká dobývaní renty. Pro toho, koho to zajímá z pohledu ekonomicky-etického doporučuji texty Ilony Švihlíkové a Jana Kelera.

Tenhle jev způsobuje celosvětově obrovské škody na společnosti, kultuře i lidských životech. Bylo to tady vždy, jenom teď se mluví o tom, že existuje cesta, aby se k tomu dostal každý. Je třeba si uvědomit, že peníze bez práce vždy tak trochu vybočují z normálu. Ano můžete říct, že někdo kvůli tomu musel plánovat a usilovně se snažit, ale ne vždy tomu tak opravdu je. Často se k tomuto dá dostat ne zcela férovým a čistým způsobem, takže to může generovat velký množství peněz na jedné straně a zároveň velké množství nespravedlnosti na té druhé. Mám pocit, že lidé pořád srovnávají usilovnou práci, třeba na zahradě s plodinami, kde někdo usilovně sází a pěstuje a poté sklidí úrodu s něčím virtuálním jako je vydělávaní peněz. To není opravdu dobře. Příroda má svoje pravidla. Peníze nemají žádné, vše je to založeno na společné víře v ekonomiku. Když lidé ze dne na den přestanou v ekonomiku věřit, peníze přestanou existovat.

Artenkotorer: Tvoje přemýšlení je totálně mimo, ale z druhé strany si dokážeš svou pokřivenou logikou obhájit takřka vše, tak budeš vždy v pohodě, akorát ti, se kterýma se setkáš moc ne :-D Přeju hodně prodaných f***ovacích hrnců proti rakovině lidem v důchodovém věku a následně z toho plynoucí kvalitní pasivní příjem.

Tatrman:I když to vysvětluješ velice zjednodušeně, souhlasím s tebou. Celá lidská kultura již dávno plně akceptovala, že jsme tvorové podléhající pudům, závislostem a fyzickým vjemům. Celý svět se podle toho chová. Dokonce i ekonomika. Proto je každá reklama na cigaretu anebo colu v podstatě porno. Freud a další rozpracovali lidské myšlení na velmi povrchní úrovni již od nejmenších dětí až po plně vyvinuté jedince. Používá se to každodenně a všude. Ve skutečnosti je to děsivé. Lichá smyšlená představa 5G mikročipu v očkovaní je oproti tomu nic. Problém je v tom, že my jako jednotlivci s myšlenkou, že ve skutečnosti nemáme svobodnou vůli, ale pouze nějakou omezenou možnost výběru na základě našeho omezeného a ovlivnitelného vnímaní daného taky našimi životními zkušenostmi odmítáme ztotožnit. Ta skutečnost, že to tak je jasně daná a není to nic negativního. Jde o akceptaci nás samých, potom teprve můžeme jako druh skutečně dozrát a v něco se vyvinout. Je tady totiž možnost tuto naši “slabinu” použít i k dobrému, ne jenom k tomu špatnému jako činíme doposud.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 04. 2021 v 10:39Off-line Artenkotorer  (35/180/84)
Nobody: A zkusit napsat něco co by dávalo smysl bys nemohl? Proč bych měl vlastně prodávat hrnce? To je pokus o Argumentum ad hominem, či co?

Celí tvůj slovní salát asi ani nebudu rozebírat, ale "Příroda má svoje pravidla. Peníze nemají žádné, vše je to založeno na společné víře v ekonomiku"
Peníze mají pravidla a snaha je deformovat se státům vymstí. Jak se podle tebe projevuje víra v ekonomiku a jak se projeví ztráta této víry?
Ekonomika - reálný stav využití světa a jeho omezených zdrojů.
Ekonomie - věda zabývající se ekonomikou, tedy světem omezených zdrojů a jejich využitím

S ekonomikou ztráta víry v ní zamává asi tak jako ztráta víry v kulatost země zamává s její kulatostí. Ekonomie je věda co se snaží ekonomiku popsat, pokud ztratíš víru v ní, zas nic se neděje. Jsi ve stavu že reálnou situaci nepopisuješ. Nic víc.

V co můžeš ale ztratit víru a co něco udělá, jsou peníze. Historicky se to stalo už několikrát. Obvykle po tom co stát se snažil manipulovat ve svůj prospěch. Obvyklým projevem je hyperinflace.
Pak můžeš přestat věřit v třeba věčný ekonomický růst, což bych ti radil, protože víra v perpetum mobile je celkem směšná, ale politikům se to hodí a tak deformují ve snaze to udržet peníze, což se nám všem vymstí, protože peníze mají své zákonitosti a končí to tou ztrátou důvěry a hyperinflací.
09. 04. 2021 v 12:18Off-line tatrman  (27/-/-)
Nobody
ano používám jednoduché příklady, aby pochopil každý. Složité konstrukce a kudrlinky věc nevysvětlí, ba přímo zamlží, znemožní pochopení a vytvoří nekonečný labyrinth otázek.
09. 04. 2021 v 12:24Off-line tatrman  (27/-/-)
Bussterx vlez si tam sám.
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload