Proč narůstá bezdomovectví?

24. 04. 2021 v 11:42
Anonym

Počet lidí bez domova se tady před časem vyšplhal až ke dvěma stovkám a oblíbená zákoutí, sklepy a chodby paneláků, nádraží a různá houští v parcích začínaly být plné.
V Mladé Boleslavi se potulovali po ulicích a živořili v brlohu pod keřem v Novém parku.
To je ten kapitalistický blahobyt?
https://www.novinky.cz/…omu-40357931#…
V Mladé Boleslavi se potulovali po ulicích a živořili v brlohu pod keřem v Novém parku.
To je ten kapitalistický blahobyt?
https://www.novinky.cz/…omu-40357931#…

Bezdomovci to je vizitka naší společnosti. Je pravdou, že hodně bezdomovců nechtějí se aklimatizovat a přispůsobit se většině lidí. Znám jednoho je mu 25 let a nemá zájem žit normálně jako většina lidi aby nemusel platit nájem a náklady na režii bytu.
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Cokoliv se ti nelíbí je kapitalismus, že tatrmane?
Kombinace koronaviru a státních zásahá a zákazů způsobí že je méně práce a tedy je víc nezaměstnaných a může za to kapitalismus? To už je skoro na úrovni že ten zlí kapitalistický meteo*** vyhubil dinosaury...
Kombinace koronaviru a státních zásahá a zákazů způsobí že je méně práce a tedy je víc nezaměstnaných a může za to kapitalismus? To už je skoro na úrovni že ten zlí kapitalistický meteo*** vyhubil dinosaury...
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Protože covid :D já nemít zásobu tak jsem taky dávno na ulici :D
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit

V první řadě bych poděkoval Klausovi a Havlovi. U nich to začalo (a to nejsem komunista)
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím - 7
Nahlásit

Jak říkal rondo, velké části bezdomovců jejich stav vyhovuje tak jak je. Nemají zájem se zařadit do společnosti. Přitom je dost programů na jejich zařazení.... Za komančů se jim říkalo příživníci a končívali v base. Dnes mají svobodu, tak se flákaj na ulici. Každý z nás může padnout na hubu a den ze dne se ocitnout s holou p***lí na ulici. Záleží však na každém zvlášť, jestli raději propadne sebelítostí, chlastu nebo drogám a zůstane dole. Ale téměř každý se z toho může dostat, vždyť donedávna, možná i teď, některé fabriky nabízí práci včetně ubytovny. Jenže to chce chtít, třeba se i trochu ponížit a od dna se odrazit... Těch, co nemají zájem, mi líto vůbec není, protože to jsou většinou líná nemakačenka ...
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Klaus nebo Havel s tím nemají nic společného, každý je strůjcem svého štěstí....
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Anonyme, konkrétně v Mladé Boleslavi nabízeli slušné zaměstnání v automobilce včetně ubytovny.... Houby kapitalisti, zdechláni líní to jsou....
Nahlásit

Máš zbytečně velký byt soudruhu, na co jsou ti 3 pokoje když bydlíš jen s manželkou a 2 dětma, stačí ti jen jeden pokoj, v druhých dvou pokojích ubytujeme další dvě rodiny, o hajzl kuchň se soudružsky podělíte - tak přesně takhle to fungovalo v CCCP ještě ve třicátých letech ... totalitní režim nezná slovo "nemožné" :D sovětský svaz, náš vzor, si s bezdomovectvím ve městech tehdá poradil raz - dva... :D tak soudruzi, nemá váš byt nějak zbytečně moc pokojů? popřemýšlejte...
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit

Já bych uvolnil ve své garsonce vstupní chodbičku, při troše dobré vůle ......:)
Nahlásit

By s tě soudruzi ptali asi... :D
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

A to já bych se s nima nějak domluvil , třeba sirotky :)
Nahlásit

Introvertmane jak jako že s tím nemají nic společnýho? Ti dva zkurvenci vytunelovali půl republiky.
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

No Buřte, kdyby ty rodiny měly nějaké pohledné náctileté chlapce, tak by se tu možná našlo i dost dobrovolníků, co by poskytli pokoje... :D
Nahlásit

Jednou mě taková bezďačka oslovila, jestli nemám nějaké drobné, řekl jsem ji, že ji koupím půlku chleba a měli jste vidět ten její úškleb, tak jsem ji poslal do prd..e. A takových je většina, jen chlast a nic jiného je nezajímá....
Nahlásit

P**e rosju mě předběhl koukám, už nabízí. :D
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Já bych jich pár vzal :)
Nahlásit

Kloudíku, netvrdím, že ti dva byli svatí, ale co s tím mají společného bezďáci?
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Klouďule, si zakládáš harém? Sameťák ti nestačí? :D
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit

Intro tak když něco ukradneš, tak to asi někde chybí ne?
Péťo Sameťáček mě nechce a svůj apetit musím nějak ukojit :D
Péťo Sameťáček mě nechce a svůj apetit musím nějak ukojit :D
Nahlásit

Hele, nemáš u sebe doma tu pohřešovanou patnáctku z Brna ?
Nahlásit

Koudíku, myslíš, že to "kradli",konkrétně těm bezďákům? To nemyslíš vážně, že? Tohle je téma o bezďácích, ne o těch, kdo koho okrádal...
Nahlásit

Na ulici skončili kvůli nim a to bys ve svým věku mohl vědět
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Ale, prosím tě, to si děláš už fakt srandu... :-D
Nahlásit

Spíš ty jestli seš jejich fanoušek. Jeden už se smaží a druhej je mu v patách naštěstí.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Práce je pořád dost, i když kolikrát ne nějaká "suprovní", ale je. Na ubytování a jídlo to stačí vždy. Tak proč ti chudáčci nepracuji?
Nahlásit

Koho fanoušek? Normálně makám a všichni nahoře jsou mi volní. Prostě nebrečím a ano, proti bezďákům jsem zaujatý, vadím mi ten jejich nezájem nechat si pomoct a to nemyslím penězi na chlast...
Nahlásit

Pro líný lemry taky nemám soucit, ale to sou spíš ti mladší. Spousta trochu starších lidí je v lepším případě v azylových domech ne vlastní vinou. V tomhle dělám rozdíly
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Proto jsem vždy psal, že "většina", ne všichni, ale kolikrát i ti starší nesou nějaký podíl viny (zadluží se mnohdy nesmyslnými půjčkami, naletí podvodníkovi, nechají se obrat od dětí). Ale z nikoho se nestal bezdomovec přímo díky Klasovi či Havlovi. Když ty jsi o tom přesvědčený, tak napiš jeden konkrétní případ, to by mě tedy zajímalo...
Jinak pracuji v jednom azylovém domě a trochu o tom něco vím...
Jinak pracuji v jednom azylovém domě a trochu o tom něco vím...
Nahlásit

U nás je 24 pokojů a z nich se snaží a pracují jen dva. Zbytek jenom natahují ruce, mají plnou hubu keců, na co všechno mají právo (zadara bez práce) a přitom mají střechu nad hlavou, jsou zdraví a schopní pracovat...I zde mají možnost se od dna odrazit, jenže oni se raději po nějaké době přesunout na druhý azylák a tak dokolečka. Jednu osobu jsme tu měli třikrát během pěti let. A nějaký progres? Ani náhodou, prostě jim to tak vyhovuje...
Nahlásit

A než odejdou na ten druhý azylák, tak kolikrát stihnou pokoj i zdemolovat, prostě "chudáčci". Tohle v TV neuvidíte, jenom ty "ztrápené" obličeje azylantů....
Nahlásit

Si říkám co by s populací "chudáčků" udělal UBI (nepodmíněný základní příjem). Typuji vysoký růst, protože by náhle vzostlo to na co mají všichni nárok.
Nahlásit

I proto,že se rozevírají sociální nůžky.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Vidím tu samé "soucitné" duše, je vidět, že kapitalismus funguje dokonale a většinu masově zpracoval.
Nahlásit

Tatra si neda pokoj, naposled to byly drahy brambory a vajicka, ted nema kde bydlet. Ubytujte ho prosim nekdo ... :-)
Nahlásit

Introvertmane jak můžeš dělat v azyláku s takovým názorem? Tebe bych spíš viděl někde v zastavárně.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Anonym tak to je super že si gay so sociálnym cítením :D
Nahlásit

Tatrmane, je to práce jako každá jiná, prostě jsem realista, kdyby jsi tam dělal, zcela jistě taky začneš pochybovat. :-). Neboj, páru jsem upustil jen zde. Jinak se ke klientům chovám v rámci možností empaticky. Někdy to ale padne i na největšího sluníčkáře, když to vidíš, že vesměs všichni klienti nejeví, ohledně pomoci na začlenění, o nic zájem....To si pak pomyslíš, k čemu to všechno je....Prostě to pak překousnu a jedu "s úsměvem" dál...
Nahlásit

Mimochodem Tatrmane a Kloudíku, víte že je dnes v supermarketech potravinová sbírka a přispěli jste, když jste takový humanisti? Večer to odvážím na azylák... :-)
Nahlásit

Introvertman: Nevím jak kloudík, ale tatrman chce rozdávat jen z peněz ostatních...
Nahlásit

Kloudik má tvrdý vemeno ten by nedal nikomu nic :)
Nahlásit

Rosju (48/170/72) NOVÉ
Demente, hloupý zbytečný. Tady je nejhorší, že on byl vážně nejspíš vážně unesen a někde skončil. Takové vtipy to není ani černý humor to je prostě nevhodné.
Demente, hloupý zbytečný. Tady je nejhorší, že on byl vážně nejspíš vážně unesen a někde skončil. Takové vtipy to není ani černý humor to je prostě nevhodné.
Nahlásit

Anebo taky jednoduše z domova utekl. Těžko říct, když nevíš, jaký měli doma vztahy...
Nahlásit

Obludo-tebe to téma opravdu vzrušuje, zajímají tě pedofilové,tady reaguješ jediný na ten příspěvek,ty bys chtěl být u toho, že ?
Vzrušuje tě ta možnost , že je někde u někoho ve sklepě ?
Ty jsi totiž tak průhledný ,demente :))
Vzrušuje tě ta možnost , že je někde u někoho ve sklepě ?
Ty jsi totiž tak průhledný ,demente :))
Nahlásit

To je jedno. Mladý, zdravý a mimochodem hezký kluk co měl celý život před sebou je zřejmě navždy pryč. Moje kamarádka ho znala. Byl docela oblíbenej, měli ho všichni rádi. A tady dement si z toho udělá p***l.
Nahlásit

To si uhodl, tyvole. Si mě nasral ani nevíš jak. Úplně se třesu nad myšlenkou, že někde ve sklepě je kluk který chybí tolika lidem a ještě víc lidí po něm patrá. Hlupáků
Nahlásit

Dement jsi ty obludo, nevíš o tom nic a děláš závěry,b***cku
Souhlasím • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Myslíš snad, že se najde? V takové zimě, bez jídla a pitné vody. Někde je mrtvej, v horším případě vážně v tom sklepě u nějakého Rosomáka nebo mafiana.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Běž si dat prášek a běž k mamince ať ti utře soplik,napadas tu bezdůvodně jiné a nikdo neví ,co se stalo ,demente
Pokud máš nějaké poznatky je tvojí povinností sdělit je Policii ČR
Pokud máš nějaké poznatky je tvojí povinností sdělit je Policii ČR
Souhlasím • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Jenom někde chlastá to je jasný
Nahlásit

Hmpf, teď jsem si o tom něco přečetl, tam psali, že jeden z těch 4 kluků byl zfetovanej a že ho odvezli (tehdá) do nemocnice. Tak jestli se tenhle taky zfetnul, tak to mohl odpochodovat bůhví kam a tam si něco udělat..
Nahlásit

Tak to je ta lepší varianta...ale takhle dlouho by nevydržel jenom chlastat...já jsem to občas taky zapíchnul na nádraží nebo v lese...ale do dalšího dne jsem byl doma;-)
Jinak k tématu....
Bezdomovce mám u p***le stejně tak, jako mají oni u p***le mě...většině z nich (cca 90%) to vyhovuje...zbytek se chce vrátit do společnosti...a kdo se chce vrátit, tak mu ti KAPITALISTICKÉ zřízení umožní...
To tyhle komoušský s***ě, který tady pořád píšou tyhle výblitky ale nikdy nepochopí
Jinak k tématu....
Bezdomovce mám u p***le stejně tak, jako mají oni u p***le mě...většině z nich (cca 90%) to vyhovuje...zbytek se chce vrátit do společnosti...a kdo se chce vrátit, tak mu ti KAPITALISTICKÉ zřízení umožní...
To tyhle komoušský s***ě, který tady pořád píšou tyhle výblitky ale nikdy nepochopí
Nahlásit

Fgjk
Mohu jen potvrdit. Sám jsem začátek tohoto roku začínal jako bezdomovec a byl jsem jím přesně 11 dní než jsem si našel práci a zařídil ubytování. I bez toho není, alespoň ve velkých městech problém chodit do zaměstnání a do první výplaty užívat pohostinosti azylového domu.
Když se podělím o svou zkušenost: Já jsem byl klientem armády spásy v Brně, když jsem díky covidu přišel o práci a pak i o bydlení a z vlastní zkušenosti mohu říct že problematiku bezdomovectví mnozí vnímají trochu moc idealisticky. NA jednoho člověka který opravdu potřebuje pomoct a odrazí se jsou tu desítky dalších co to mají jako hotel a o změnu nestojí. Přes den se tam zahřejí, kouknou na telku a dostanou nějaké ovoce (což je boj o život, první ve frontě si toho naberou na kila a neberou ohled na to že tam nejsou sami), večer se pak zdarma vyspí (když dostanou nocleženku) a nebo si holt zaplatí 45 korun. Spousta lidí v tom tak žije měsíce, ne-li roky a o změnu nemají zájem. Já sám jsem za pomoc vděčný ale byl jsem tam jen chvíli a s jasným cílem, většina jen žije o dávkách a žebrotě s tím že k Armádě spásy přistupují jako k lacinému hotelu kde dostanou jídlo a oblkečení zdarma. Pak ze strany klientů Armády Spásy je vidět obrovská neúcta k těm lidem kteří jim pomáhají. Noclehárka se otevírá v 19:00 a už deset minut předtím před vchodem probíhají nadávky "Na co ty k--rvy čekají?!! Musí si dopít kafíčko p-če jedny!!". 19:01 už začíná standartní bušení do dveří. Nějaké běžné věci jako "dobrý den" nebo "prosím" či "děkuji" prakticky neexistuje... Vrcholem všeho je když přijede během čekání na otevření auto se zásilkou oblečení a našli jsme se asi jen tři kteří pomohli s vykládáním, ostatní jen stáli, koukali a u toho nadávali na pracovníky Armády Spásy že si to nejlepší oblečení stejně nechají sami. O standartech hygieny nemluvím, pokálené oblečení vyhazované do sprch, podělané záchody které po sobě nikdo neuklidí, i přes zákaz alkoholu a kouření je obojí zcela běžné. Obecně veliká část lidí pracuje s dojmem že ta poskytovaná pomoc je věc nárokovaná a mají na to právo. Sehnat si ve velkých městech práci není žádný veliký problém, je spousta fabrik které nabízejí práci i s ubytováním které si strhávají ze mzdy, je nějaká možnost chráněné dílny a nebo jen brigády v supermarketu na pokladně, v Tescu jsem roky vídal pokladního bez nohy a nebránilo mu to pracovat. Kdo se chce odpíchnout a postavit se na nohy, prostor má, jen musí chtít. Dnešní doba však lidem nabízí určitý komfort který mnohým stačí.
Mohu jen potvrdit. Sám jsem začátek tohoto roku začínal jako bezdomovec a byl jsem jím přesně 11 dní než jsem si našel práci a zařídil ubytování. I bez toho není, alespoň ve velkých městech problém chodit do zaměstnání a do první výplaty užívat pohostinosti azylového domu.
Když se podělím o svou zkušenost: Já jsem byl klientem armády spásy v Brně, když jsem díky covidu přišel o práci a pak i o bydlení a z vlastní zkušenosti mohu říct že problematiku bezdomovectví mnozí vnímají trochu moc idealisticky. NA jednoho člověka který opravdu potřebuje pomoct a odrazí se jsou tu desítky dalších co to mají jako hotel a o změnu nestojí. Přes den se tam zahřejí, kouknou na telku a dostanou nějaké ovoce (což je boj o život, první ve frontě si toho naberou na kila a neberou ohled na to že tam nejsou sami), večer se pak zdarma vyspí (když dostanou nocleženku) a nebo si holt zaplatí 45 korun. Spousta lidí v tom tak žije měsíce, ne-li roky a o změnu nemají zájem. Já sám jsem za pomoc vděčný ale byl jsem tam jen chvíli a s jasným cílem, většina jen žije o dávkách a žebrotě s tím že k Armádě spásy přistupují jako k lacinému hotelu kde dostanou jídlo a oblkečení zdarma. Pak ze strany klientů Armády Spásy je vidět obrovská neúcta k těm lidem kteří jim pomáhají. Noclehárka se otevírá v 19:00 a už deset minut předtím před vchodem probíhají nadávky "Na co ty k--rvy čekají?!! Musí si dopít kafíčko p-če jedny!!". 19:01 už začíná standartní bušení do dveří. Nějaké běžné věci jako "dobrý den" nebo "prosím" či "děkuji" prakticky neexistuje... Vrcholem všeho je když přijede během čekání na otevření auto se zásilkou oblečení a našli jsme se asi jen tři kteří pomohli s vykládáním, ostatní jen stáli, koukali a u toho nadávali na pracovníky Armády Spásy že si to nejlepší oblečení stejně nechají sami. O standartech hygieny nemluvím, pokálené oblečení vyhazované do sprch, podělané záchody které po sobě nikdo neuklidí, i přes zákaz alkoholu a kouření je obojí zcela běžné. Obecně veliká část lidí pracuje s dojmem že ta poskytovaná pomoc je věc nárokovaná a mají na to právo. Sehnat si ve velkých městech práci není žádný veliký problém, je spousta fabrik které nabízejí práci i s ubytováním které si strhávají ze mzdy, je nějaká možnost chráněné dílny a nebo jen brigády v supermarketu na pokladně, v Tescu jsem roky vídal pokladního bez nohy a nebránilo mu to pracovat. Kdo se chce odpíchnout a postavit se na nohy, prostor má, jen musí chtít. Dnešní doba však lidem nabízí určitý komfort který mnohým stačí.
Souhlasím - 7 • Nesouhlasím
Nahlásit

Edvine ty sám jsi důkazem jak snadno se dnes ocitne člověk na ulici, o to tady jde, ne o to, že si pomoci někdo(ne všichni!) neváží. Systém by měl být nastaven tak, aby se nikdo nemusel bát, že skončí na ulici a o hladu. Jinak je takový systém shodný s tyranií, ne-li horší, protože v té tyranii nějaké jistoty jsou. Jenže režimu vyhovuje, že lidé mají strach o existenci, záměrně je ve strachu udržuje. A český systém opravdu není sociální, ale antisociální v porovnání s vyspělou Evropou.
Nahlásit

Tak to všechna čest a sláva...
Tady je ale krásně vidět, že ten kdo chce se opravdu z těch sraček dostane a je schopen žít normální život ve společnosti
Bože...zase tahle komoušská s***ě....ty ten svět vidíš jenom z tý svý rudý strany. Nevidíš těch dalších 1000 pohledů na věc. Ano vždycky se můžeš dostat do sraček...ale VŽDYCKY se z nich můžeš (když chceš) dostat...a pomůže ti právě ten princip kapitalistického světa...škoda, že to nikdy nepochopíš
Tady je ale krásně vidět, že ten kdo chce se opravdu z těch sraček dostane a je schopen žít normální život ve společnosti
Bože...zase tahle komoušská s***ě....ty ten svět vidíš jenom z tý svý rudý strany. Nevidíš těch dalších 1000 pohledů na věc. Ano vždycky se můžeš dostat do sraček...ale VŽDYCKY se z nich můžeš (když chceš) dostat...a pomůže ti právě ten princip kapitalistického světa...škoda, že to nikdy nepochopíš
Nahlásit

Jen tatrman to samozřejmě vidí z té horší stránky :))
Nahlásit

Tatrman
Na ulici můžeš končit v jakémkoliv systému, většinou to totiž je vlastní blbostí a ta platí pořád stejně. Ale zrovna tenhle systém mne nakrmil, dal mi střechu nad hlavou a obecně potřebné zázemí pro to se odrazit. Já si nemohu stěžovat, vadí mi jen snadná zneužitelnost té pomoci.
Na ulici můžeš končit v jakémkoliv systému, většinou to totiž je vlastní blbostí a ta platí pořád stejně. Ale zrovna tenhle systém mne nakrmil, dal mi střechu nad hlavou a obecně potřebné zázemí pro to se odrazit. Já si nemohu stěžovat, vadí mi jen snadná zneužitelnost té pomoci.
Nahlásit

Lebo Tatrman je jebnutý k***t,Gottwaldovský pohrobok,ktorý nie je schopný použiť svoj mozog a potrebuje, aby ho niekto viedol za paprčku.
Souhlasím - 7 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Edvine kdyby systém u nás lidi krmil,jak píšeš, tak už tu máme dávno migranty z rozvojových zemí. Nevšiml jsem si, že by se sem hrnuli, spíše naopak. Vzpomínám si na ty irácké rodiny,jak odsud prchaly pryč..
Nahlásit

A proč by měl stát někoho krmit? Uvědom si, že to něco stojí...takže třeba by nás stát krmil, ale školy budou placený? Tak co je lepší?
A utekly, protože to byly skety
A utekly, protože to byly skety
Nahlásit

Edvin to píše, že ho systém nakrmil...
Nahlásit

Tatrman
No já nevím, já jako bezďák najíst dostal... :D
No já nevím, já jako bezďák najíst dostal... :D
Nahlásit

A kolik lidi jsi tatrmane nakrmil a ubytoval ty? Prece kdyz chces mit system nastaven solidarne, znamena to, ze i ty musis poskytnout svoje zdroje a zazemi? Co? Ze nikoho? Aha, ty solidarni vlastne nejsi, ty jsi vychcanek, pijavice a vyzirka, kterej mysli, jak vse dostat zadarmo .. proste zbytecnej clovek :-)
Souhlasím - 8 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Edvine, hele já třeba nechápu, jak může existovat systém, který dorovnává mzdy lidem, aby přežili k další výplatě, místo aby prostě nastavil minimálku tak, aby to nepotřeboval nikdo, chodit na úřady žebrat. To je odpornej režim podporující jen spekulanty a obchodníky s chudobou, místo aby ji cíleně potíral, tak ji podporuje.
Proč jsou lidi nuceni přežívat za nuzných mezd a dřiny jako otroci, 90% lidí dělá práci, která je nebaví, ale musí, aby nezdechli?
Proč jsou lidi nuceni přežívat za nuzných mezd a dřiny jako otroci, 90% lidí dělá práci, která je nebaví, ale musí, aby nezdechli?
Nahlásit

A kde bereš tato čísla?
Nahlásit

Tatrman (24/-/-)
Proč jsou lidi nuceni přežívat za nuzných mezd a dřiny jako otroci?
-----------------
Nevime, proc to mas zapotrebi. Mozna je to tvoji lenosti a neschopnosti. To ale nesmis aplikovat generalne :-)
Proč jsou lidi nuceni přežívat za nuzných mezd a dřiny jako otroci?
-----------------
Nevime, proc to mas zapotrebi. Mozna je to tvoji lenosti a neschopnosti. To ale nesmis aplikovat generalne :-)
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Tatrman
Jaká částka je třeba podle tebe ekvivalentem toho být v klidu a nežít z ruky do úst?
Jaká částka je třeba podle tebe ekvivalentem toho být v klidu a nežít z ruky do úst?
Nahlásit

No tatre by stacil nejakej zaklad, cili neco na ajfona, faro a barak + nejaky drobny na buzni hadriky .. takze kdyz by bral tak 150 mesicne, bude v pohode ... :-)
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Tak tatrman by byl nejštastnější, kdyby mu do huby létali pečení holubi;-)
Nahlásit

Ted mu tam litaj jen spinavy pera ... takze to by byla zmena ... :-)
Nahlásit

Sameth
Tak obávám se že my plešouni vypadáme všichni moc stejně... :D
i8051
Tady mne právě nároky lidí občas dost zarážejí, mne třeba 25k měsíčně přijde v klidu mzda a se 30k už si člověk může relativně hvízdat. A to nejsou částky které by byl problém vydělat.
Tak obávám se že my plešouni vypadáme všichni moc stejně... :D
i8051
Tady mne právě nároky lidí občas dost zarážejí, mne třeba 25k měsíčně přijde v klidu mzda a se 30k už si člověk může relativně hvízdat. A to nejsou částky které by byl problém vydělat.
Nahlásit

Pro tatru je problem vydelat cokoli, protoze on umi jen fnukat a ve vsem hledat problem a na to zamestnavatele fakt neslysej :-)
Nahlásit

Ještě pořád mám sklony kandidáty na různé pozice kádrovat na základě toho, že byli tehdy v KSČ, což samozřejmě nebylo OK.
V každém případě je to ale hendikepuje oproti kandidátům, kteří se narodili či vyrůstali v době, kdy být v KSČ už nebylo in a o kterých nevíme, jak by v tomto ohledu tehdy obstáli a jestli by do ní nevstoupili taky.
Někteří ale nemusí ani kandidovat, aby se odkopali sami.
-----------------------------------------
Palec nahoru a klobouk dolů, Edvine.
V každém případě je to ale hendikepuje oproti kandidátům, kteří se narodili či vyrůstali v době, kdy být v KSČ už nebylo in a o kterých nevíme, jak by v tomto ohledu tehdy obstáli a jestli by do ní nevstoupili taky.
Někteří ale nemusí ani kandidovat, aby se odkopali sami.
-----------------------------------------
Palec nahoru a klobouk dolů, Edvine.
Nahlásit

Treska_v_majoneze: Jako jo, je schopen třeba správně schopen spojit monetární politiku státu s některými současnými problémy společnostmi. Ale chybně to háže na kapitalismus - soukromé vlastnictví, když je to socialismus - konkrétně centrální plánování.
Nahlásit

Tatrman: Nedokážu pochopit jak si někdo může myslit že prosazení systému kde máš právo na to dostávat výsledky práce bez práce nepovede k poklesu odvedené práce a tedy množství přerozdělovaného bohatství.
To že musíš pracovat abys přežil je vlastnost světa. Pokud to považuješ za otroctví jdi za přírodou a stěžuj si že nelítaj pečení holuby do huby a místo toho lidi dřív museli lovit, pěstovat na polých,... Princip je ale pořád stejný. Bez práce nejsou koláče, protože někdo musí pěstovat obilí, někdo ho pomlít, někdo upéct koláč a někdo ti ho musí prodat. A každý na svůj díl činností používá nástroje které někdo musí vyrobit,...
To že musíš pracovat abys přežil je vlastnost světa. Pokud to považuješ za otroctví jdi za přírodou a stěžuj si že nelítaj pečení holuby do huby a místo toho lidi dřív museli lovit, pěstovat na polých,... Princip je ale pořád stejný. Bez práce nejsou koláče, protože někdo musí pěstovat obilí, někdo ho pomlít, někdo upéct koláč a někdo ti ho musí prodat. A každý na svůj díl činností používá nástroje které někdo musí vyrobit,...
Nahlásit

Já když žiju ve volný přírodě tak jsem taky bezdomovec? To mám být v zoo?
Nahlásit

Jo, bez do rezervace ... :-)
Nahlásit

Tygr728: Socialistický stát ti přidělí ubytování na Praha 2. Sice budeš mít spolubydlícího, ale je to komouš takže stěží by šlo brát za lidožroutství kdybys ho sežral, a mi tu budeme mít o tatrmana méně :-)
Nahlásit

Kapitalismus má v dnešní době jen 2 problémy:
1. Lidi, kteří mu nerozumí.
2. Lidi, kteří mu sice rozumí, ale nejednají v souladu se svými znalostmi.
Nejtragičtější na tom je, že ani po víc jak 30 letech od přechodu naší země ke kapitalismu, je způsob jeho fungování na školách běžně neučí.
1. Lidi, kteří mu nerozumí.
2. Lidi, kteří mu sice rozumí, ale nejednají v souladu se svými znalostmi.
Nejtragičtější na tom je, že ani po víc jak 30 letech od přechodu naší země ke kapitalismu, je způsob jeho fungování na školách běžně neučí.
Nahlásit

Může dneska z platu pracující člověk normálně žít? Nemůže. Vše vydá za nezbytné věci a to nakupuje v akcích jen to nejnutnější, žádný luxus. Nájmy byty domy vše předražené až to volá do nebe. Žrádlo jako v Rusku, nízká kvalita vysoká cena. Hadry z Vietnamu převážně PVC co vydrží max jedno přeprání, pak kupuj nové.
Teď se nenápadně plíží i ta cenzura na youtube a jinde. Hranice byly taky zavřený. Takže jaký rozdíl? Za to lidi cinkali klíčema?
Teď se nenápadně plíží i ta cenzura na youtube a jinde. Hranice byly taky zavřený. Takže jaký rozdíl? Za to lidi cinkali klíčema?
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

Tak kupuj kvalitní věci a nemusíš kupovat po každém praní. Za uspořené peníze si pak budeš moci koupit nějaký ten luxus
Nahlásit

Na seznam zprávách zrovna píší že brambory kvůli kovidu rekordně zlevnily tak co ještě chceš? Aby za nákup platili ještě oni tobě?
Nahlásit

Cenzura na internetu nepřichází kvůli kapitalismu, ale kvúli neomarxistickým blbům, kteří si myslí, že cenzurou, úpravou jazyků, zavřením huby určité skupiny společnosti a dalšími bolševickými sračkami zachrání svět, kterej předtím zničila náboženství, fašismus a komunismus...a teďka ti prozradím tajemství...komunismus a neomarxismus jsou bráškové;-)
Takže ta tvoje cenzura přichází od podobných komoušských sviní jako jseš ty;-)
A k tomu platu...asi máš moc vysoký standardy...podívej se, co píše edvin
Takže ta tvoje cenzura přichází od podobných komoušských sviní jako jseš ty;-)
A k tomu platu...asi máš moc vysoký standardy...podívej se, co píše edvin
Nahlásit

Tatrman
Hele já jsem jen křupan se základkou ale 30k mám. Ex dělá v lidlu a má 28k, spolubydlící v Albertu má 22k. A to se bavíme o nekvalifikované práci. V Daikinu jsem měl 25k a nebo spolubydla za údržbu vysílačů bere 40k... Já ti prostě nevím ale nějak neznám nikoho kdo by živořil. Oblečení co mám teď na sobě jsem nakoupil před dvěma roky v CA a pořád mu nic není i když třeba jen kalhoty stály 200Kč... Hranice jsou zavřené? Jasně, proto moji kamarádi jezdí pracovat do Švédska a určitě po nich při překročení hranic nestřílí ze samopalu... Začínám z tebe mít dojem že nevycházíš z bytu. Navíc u platů je jedna podstatná věc a to že jejich růst hodně odpovídá HDP a pokud to máme mnohem nižší jak západ, stěží můžeme mít platy jako ve Švýcarsku ale to je zase jen o tom že jsme holt národ švejků a flákačů.
Hele já jsem jen křupan se základkou ale 30k mám. Ex dělá v lidlu a má 28k, spolubydlící v Albertu má 22k. A to se bavíme o nekvalifikované práci. V Daikinu jsem měl 25k a nebo spolubydla za údržbu vysílačů bere 40k... Já ti prostě nevím ale nějak neznám nikoho kdo by živořil. Oblečení co mám teď na sobě jsem nakoupil před dvěma roky v CA a pořád mu nic není i když třeba jen kalhoty stály 200Kč... Hranice jsou zavřené? Jasně, proto moji kamarádi jezdí pracovat do Švédska a určitě po nich při překročení hranic nestřílí ze samopalu... Začínám z tebe mít dojem že nevycházíš z bytu. Navíc u platů je jedna podstatná věc a to že jejich růst hodně odpovídá HDP a pokud to máme mnohem nižší jak západ, stěží můžeme mít platy jako ve Švýcarsku ale to je zase jen o tom že jsme holt národ švejků a flákačů.
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Edvin:stěží můžeme mít platy jako ve Švýcarsku ale to je zase jen o tom že jsme holt národ švejků a flákačů.
Národ švejků a flákačů? Jak rádi toto používají čeští manageři, ale opak je pravdou. Ze statistik Češi odpracují nejvíc hodin v Evropě. 1700h v práci ročně zatímco Němci jenom 1300. Takže kde máš ty flákače?
To, že se moc dobře nemáš ilustruje už ten fakt, že ty ani tvoji spolubydlové beroucí údajně 40k nemáte vlastní bydlení ale sdílíte ve svým věku pokoje záchody a kuchyně apod. To opravdu není možno považovat za luxusní život, spíše naopak.
HDP máme docela vysoké, v tom se taky pleteš, ale obrovský rozdíl mezi námi a Západem je v platech a ohodnocení lidí. Takže něco si o tom přečti.
https://www.idnes.cz/…konomika_jla
Problém chudoby v ČR není ve flákání se,ale v tom, že většina vytvořených hodnot prací českých rukou se odsud levně vyváží do ciziny. Jinými slovy zisk bere mateřská zahraniční firma nikoliv dělníci tady - lidé, kteří je vytvořili prací u pásu v továrnách.
Národ švejků a flákačů? Jak rádi toto používají čeští manageři, ale opak je pravdou. Ze statistik Češi odpracují nejvíc hodin v Evropě. 1700h v práci ročně zatímco Němci jenom 1300. Takže kde máš ty flákače?
To, že se moc dobře nemáš ilustruje už ten fakt, že ty ani tvoji spolubydlové beroucí údajně 40k nemáte vlastní bydlení ale sdílíte ve svým věku pokoje záchody a kuchyně apod. To opravdu není možno považovat za luxusní život, spíše naopak.
HDP máme docela vysoké, v tom se taky pleteš, ale obrovský rozdíl mezi námi a Západem je v platech a ohodnocení lidí. Takže něco si o tom přečti.
https://www.idnes.cz/…konomika_jla
Problém chudoby v ČR není ve flákání se,ale v tom, že většina vytvořených hodnot prací českých rukou se odsud levně vyváží do ciziny. Jinými slovy zisk bere mateřská zahraniční firma nikoliv dělníci tady - lidé, kteří je vytvořili prací u pásu v továrnách.
Nahlásit

Tatrman
Počet hodin nijak neukazuje to kolik za tu dobu uděláš práce. Jsme v práci déle ale máme menší HDP?? Pokud by jsme byli stejně pracovití jako němci tak by muselo být logicky vyšší, ne? Čísla říkají jen jedno, že oni udělají víc práce za méně hodin. Jo, jsme národ flákačů co by vše chtěl zadarmo. ;) A neříkám to jako manager ale jako člověk kterého celý život živí ruce.
Počet hodin nijak neukazuje to kolik za tu dobu uděláš práce. Jsme v práci déle ale máme menší HDP?? Pokud by jsme byli stejně pracovití jako němci tak by muselo být logicky vyšší, ne? Čísla říkají jen jedno, že oni udělají víc práce za méně hodin. Jo, jsme národ flákačů co by vše chtěl zadarmo. ;) A neříkám to jako manager ale jako člověk kterého celý život živí ruce.
Nahlásit

Edvine-ted vyloženě lžeš.
Není to o tom, že bychom byli linejsi ale proto, že od nás jsou zejména výrobky s nižší přidanou hodnotou. To je problém montoven.
Tentokrát má tatros pravdu
Není to o tom, že bychom byli linejsi ale proto, že od nás jsou zejména výrobky s nižší přidanou hodnotou. To je problém montoven.
Tentokrát má tatros pravdu
Souhlasím • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

Rosju
Z části to samozřejmě může roli hrát ale náš průmysl není tvořen čistě fabrikami na díly. Když si vezmu třeba Borská pole v Plzni tak odtamtud vycházela elektronika, klimatizace a nebo i díly do leteckého průmyslu. Montovaly se tam armádní vozidla a podobně, tedy výrobky s poměrně vysokou hodnotou. Lenost českého člověka jsem viděl když jsem dělal v továrně Daikin... norma na lince za směnu byla 140 klimatizací, ten počet jsme viděli na světelné tabuli nad linkou, jakmile byl překročen tak i když do konce směny zbývala hodina tak se za ní stihli už jen klimatizace čtyři...
Z části to samozřejmě může roli hrát ale náš průmysl není tvořen čistě fabrikami na díly. Když si vezmu třeba Borská pole v Plzni tak odtamtud vycházela elektronika, klimatizace a nebo i díly do leteckého průmyslu. Montovaly se tam armádní vozidla a podobně, tedy výrobky s poměrně vysokou hodnotou. Lenost českého člověka jsem viděl když jsem dělal v továrně Daikin... norma na lince za směnu byla 140 klimatizací, ten počet jsme viděli na světelné tabuli nad linkou, jakmile byl překročen tak i když do konce směny zbývala hodina tak se za ní stihli už jen klimatizace čtyři...
Nahlásit

Názor že jsme národ Švejků mají většinou lidé, kteří jsou někde zalezli v kanclu, nevidí si na špičku nosu a myslí si,jak jsou důležití.Totez platí o novinářských pisálcich, kteří by někde v provozu nevydrželi ani jednu směnu.
Naštěstí i u nás je spousta lidí šikovných a pracovitych, takže házet národ do jednoho svejkovskeho pytle může udělat jen d***l, který neví,o čem mluví
Naštěstí i u nás je spousta lidí šikovných a pracovitych, takže házet národ do jednoho svejkovskeho pytle může udělat jen d***l, který neví,o čem mluví
Souhlasím • Nesouhlasím - 6
Nahlásit

Tatrman: K tomu co napsaly Fgjk a Edvin není co dodat, tak se budu věnovat jen bytům.
Nejdřív si definujme kapitalismus, ať víme o čem mluvíme. S tímto přišli Will Hutton a Anthony Giddens:
Systém soukromého vlastnictví majetku
Hospodářskou činnost řídí cenové signály trhu
Předpokládá motivaci pro činnost vycházející z hledání zisku a na této motivaci je závislý
Vím že ty používáš Marxistickou definici, ale budeš tady asi jeden z mála. Ostatní zde budou buď používat tu kterou jsem napsal já, nebo nebudou definici mít žádnou a budou používat "kapitalismus je to v čem žijeme" nejen že není definice, ale je to i dost chybné, protože žijeme v hybridu socialismu a kapitalismu.
Cena bytů roste z několika důvodů:
- Stát porušuje soukromé vlastnictví tím, že omezuje stavbu nových bytů tím, že na zahájení stavby potřebuješ aby tam byl vhodný územní plán a dostat stavební povolení. Opravdu za důsledek kapitalismu budeš porušovat to co způsobilo porušovýní vlastnických práv? To je přesný opak kapitalismu!
- Státy vlastní a kontrolují skrze svoje centrální banky peníze (byť samotný "tisk" jednotek outsourcují), které nutí všechny používat zákonem. Nově vzniklou soukromě vlastněnou konkurenci likviduje pomocí nesmyslných obvinění majitele (Příklad Liberty Dolar, jako vážně někoho obviníš z padělánní dolaru jen proto že vytvoří stříbrnou dolarovou minci podobné velikosti jako má dolarová, s jiným obrázkem a a násobně vyžší hodnotou?). Následně pak stát uplatňuje svoji monetární politiku, kterou manipulují trhem, což se projeví vysokou inflací na trhu s nemovitostmi ze dvou důvod:
-- Cantillonův efekt: nové peníze se dostavají aktuálně na trh hlavně skrze banky v podobě půjček, jak víš. Velká část pak cíleně skrze hypotéky. Logicky se nové peníze vytváří v cenovích signálech lež o vyžší poptávce (lidé si berou hypotéky, které dostanou protože banka si může téměř zcela volně "tisknou" peníze což způsobuje že když je uměle zvíšená poptávka, stačí se podívat na učivo 1. semestru ekonomie jakéhokoliv oboru který má ekonomii a zamyslet se co to udělá na křivce nabídky a poptávky). Než inflace probublá do ostatních oborů (včetně platů) chvíli to trvá a navíc tam dojde už zředěná všemi ostatními obory.
-- Penize ztrácí kvůli inflaci jednu se svých 3 základních funkcí a to funkci uchovatele hodnoty (Ostatní 2 jsou prostředek směny a účetní jednotka a ty zatím fiat peníze víceméně plní, byť prostředek směny s pár ALE). No a když peníze jako uchovatel hodnoty selhávají lidé se dívají jinam a tak se investuje jinam (dlouhodobě roste cena akcií, drahých kovů, bitcoinu,...) a i do bytů které si koupí a aby neztrácely hodnotu užíváním, tak je nepronajímají.
A teď, opravdu chceš za vinu kapitalismu považovat důsledek toho že ne soukromí vlastník, ale stát vlastní a vynucuje vlastní měnu a konkurenci ničí netržními mechanismi pomocí vykonstruovaných obvinění?
Nejdřív si definujme kapitalismus, ať víme o čem mluvíme. S tímto přišli Will Hutton a Anthony Giddens:
Systém soukromého vlastnictví majetku
Hospodářskou činnost řídí cenové signály trhu
Předpokládá motivaci pro činnost vycházející z hledání zisku a na této motivaci je závislý
Vím že ty používáš Marxistickou definici, ale budeš tady asi jeden z mála. Ostatní zde budou buď používat tu kterou jsem napsal já, nebo nebudou definici mít žádnou a budou používat "kapitalismus je to v čem žijeme" nejen že není definice, ale je to i dost chybné, protože žijeme v hybridu socialismu a kapitalismu.
Cena bytů roste z několika důvodů:
- Stát porušuje soukromé vlastnictví tím, že omezuje stavbu nových bytů tím, že na zahájení stavby potřebuješ aby tam byl vhodný územní plán a dostat stavební povolení. Opravdu za důsledek kapitalismu budeš porušovat to co způsobilo porušovýní vlastnických práv? To je přesný opak kapitalismu!
- Státy vlastní a kontrolují skrze svoje centrální banky peníze (byť samotný "tisk" jednotek outsourcují), které nutí všechny používat zákonem. Nově vzniklou soukromě vlastněnou konkurenci likviduje pomocí nesmyslných obvinění majitele (Příklad Liberty Dolar, jako vážně někoho obviníš z padělánní dolaru jen proto že vytvoří stříbrnou dolarovou minci podobné velikosti jako má dolarová, s jiným obrázkem a a násobně vyžší hodnotou?). Následně pak stát uplatňuje svoji monetární politiku, kterou manipulují trhem, což se projeví vysokou inflací na trhu s nemovitostmi ze dvou důvod:
-- Cantillonův efekt: nové peníze se dostavají aktuálně na trh hlavně skrze banky v podobě půjček, jak víš. Velká část pak cíleně skrze hypotéky. Logicky se nové peníze vytváří v cenovích signálech lež o vyžší poptávce (lidé si berou hypotéky, které dostanou protože banka si může téměř zcela volně "tisknou" peníze což způsobuje že když je uměle zvíšená poptávka, stačí se podívat na učivo 1. semestru ekonomie jakéhokoliv oboru který má ekonomii a zamyslet se co to udělá na křivce nabídky a poptávky). Než inflace probublá do ostatních oborů (včetně platů) chvíli to trvá a navíc tam dojde už zředěná všemi ostatními obory.
-- Penize ztrácí kvůli inflaci jednu se svých 3 základních funkcí a to funkci uchovatele hodnoty (Ostatní 2 jsou prostředek směny a účetní jednotka a ty zatím fiat peníze víceméně plní, byť prostředek směny s pár ALE). No a když peníze jako uchovatel hodnoty selhávají lidé se dívají jinam a tak se investuje jinam (dlouhodobě roste cena akcií, drahých kovů, bitcoinu,...) a i do bytů které si koupí a aby neztrácely hodnotu užíváním, tak je nepronajímají.
A teď, opravdu chceš za vinu kapitalismu považovat důsledek toho že ne soukromí vlastník, ale stát vlastní a vynucuje vlastní měnu a konkurenci ničí netržními mechanismi pomocí vykonstruovaných obvinění?
Nahlásit

Rosju
Vidíš, ty nebereš vážně novinářské pisálky, já zase ty co druhé urážejí protože nesdílý stejná názor. „Polemika má protivníka připravit o klid duše, ne ho urážet.“ — Karl Kraus
Vidíš, ty nebereš vážně novinářské pisálky, já zase ty co druhé urážejí protože nesdílý stejná názor. „Polemika má protivníka připravit o klid duše, ne ho urážet.“ — Karl Kraus
Nahlásit

Ervín
protože používat novinářské fráze mi připadá hodně ubohé
protože používat novinářské fráze mi připadá hodně ubohé
Nahlásit

Rosju
Kdo tvoří jazyk, novináři nebo lidi? Novináři nemohou používat fráze co slyší? Noviny u nás vycházejí více jak sto let, pod různými tituly a v ohromných nákladech... Bylo toho už v nich napsáno tolik že vše se dá nazvat novinářskou frází. ;)
Kdo tvoří jazyk, novináři nebo lidi? Novináři nemohou používat fráze co slyší? Noviny u nás vycházejí více jak sto let, pod různými tituly a v ohromných nákladech... Bylo toho už v nich napsáno tolik že vše se dá nazvat novinářskou frází. ;)
Nahlásit

Ano,noviny vycházejí více jak sto let,ale kvalitu dělají lidé, kteří do těch novin píší , ty sis to zase zjednodušil ,jak vidím :)
Souhlasím • Nesouhlasím - 6
Nahlásit

Rosju
Nejsou snad ti lidé co do nich píší obrazem společnosti? Nebo si snad novináře někde pěstují jako skleníkové kytky, bez přístupu ke světu?
Nejsou snad ti lidé co do nich píší obrazem společnosti? Nebo si snad novináře někde pěstují jako skleníkové kytky, bez přístupu ke světu?
Nahlásit

Víš co Edvine?
Klidně si tady nadavej , že jsme národem Švejků a flákaču, já mám asi to štěstí, že se pohybuji mezi jinými lidmi, což je důležitější než se dohadovat s tvou zatrpklosti a zlucovitosti,pokud tě to baví , UŽIJ SI TO. :)))
Klidně si tady nadavej , že jsme národem Švejků a flákaču, já mám asi to štěstí, že se pohybuji mezi jinými lidmi, což je důležitější než se dohadovat s tvou zatrpklosti a zlucovitosti,pokud tě to baví , UŽIJ SI TO. :)))
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

Rosju
Nedávám? Odkdy je vyjádžení pohledu na lidi nadávání? Názor na jiné nemusí být vždy pozitivní ale pokud nejsme přímo či nepřímo vulgární nebo snad agresivní, je to nadávání asi tak stejně jako já jsem čínská bohyně lidových tanců. Pokud vím tak kdo tu nadával jsi byl ty. ;)
Nedávám? Odkdy je vyjádžení pohledu na lidi nadávání? Názor na jiné nemusí být vždy pozitivní ale pokud nejsme přímo či nepřímo vulgární nebo snad agresivní, je to nadávání asi tak stejně jako já jsem čínská bohyně lidových tanců. Pokud vím tak kdo tu nadával jsi byl ty. ;)
Nahlásit

Co se rozčilujes Edvine?
Dej si dvacet nebo prášek a uklidni se :)))
Dej si dvacet nebo prášek a uklidni se :)))
Nahlásit

Trapné! Hanba Rosju hanba!
Nahlásit

Pohlednice obludná -i ty ?? :))))))
Nahlásit

Že Češi jsou Švejci je nesmyslná floskule neodpovídající pravdě. Ta čísla to dokazují. A už vůbec není pravda, že Češi v práci polovinu pracovní doby prokecají nebo prostojí. Možná to platí o těch tvých úřednících, ale rozhodně ne u pásu v továrnách, kde je to hned vidět na kamerách a výkonech. Tam se neschováš za stoh papíru na stole v předstírání práce.
A opakuji HDP u nás není nízké, je skoro na průměru EU. Ale platy máme poloviční až třetinové. Něco si o tom načti. Navíc lidi si pletou produktivitu práce s nějakou nečinností v práci, to ale není totéž. Můžeš se v práci přetrhnout a dřít 10x víc než Němec, a přesto může být tvá produktivita nižší než jeho, prestože on pracuje mnohem méně, ale na lepším stroji. Takže to není o žádném lenošení v práci, jak píšeš ty.
A opakuji HDP u nás není nízké, je skoro na průměru EU. Ale platy máme poloviční až třetinové. Něco si o tom načti. Navíc lidi si pletou produktivitu práce s nějakou nečinností v práci, to ale není totéž. Můžeš se v práci přetrhnout a dřít 10x víc než Němec, a přesto může být tvá produktivita nižší než jeho, prestože on pracuje mnohem méně, ale na lepším stroji. Takže to není o žádném lenošení v práci, jak píšeš ty.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

No, někdo prostě hájí proleta***át protože mu to umožňuje splynout v davu a nic víc se po něm vlastně ani nechce... Dle mne člověk může makat o trochu víc, neříkám dřít víc hodin ale víc se v nich snažit a může se mít královsky - a to jsem v podstatě dělník se ZŠ. Nějak mi přijde že zdejší diskuse je střet pohledu na svět kdy ve prospěch dělníka se hledají spíše výmluvy aby tvrzení byla pravda.
Nahlásit

Co ty edvine můžeš vědět o proletariátu ?
Z knihovny,nebo vyprávění dědečka ? :)
Z knihovny,nebo vyprávění dědečka ? :)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Edvin:Dle mne člověk může makat o trochu víc, neříkám dřít víc hodin ale víc se v nich snažit a může se mít královsky
No královsky se moc nemáš,když bydlíš ve 30letech jako student na privátě s x dalšími. Takže tady něco skřípe v tvojí výpovědi. Královský život si představuju teda jinak.
No královsky se moc nemáš,když bydlíš ve 30letech jako student na privátě s x dalšími. Takže tady něco skřípe v tvojí výpovědi. Královský život si představuju teda jinak.
Nahlásit

Edvin se prave kralovsky ma. Vydela 30 tisic, naji se, bydli a uziva si zivot. Takze vse, jak ma bejt. Tatrasvejk proti tomu dela hovno, parazituje jeste ve 25 u maminky v pokojicku a neustale fnuka, ze nema 50k mesicne kapesnyho. Asi je jasny, kdo je dospelej ... ;-)
Tatro, mymu starsimu synkovi je 19, to je min, nez tobe a p***om si hlavou a rukama vydela vic, nez prumerna mzda. Chape svet a nefnuka. Je dospelejsi, nez ty. Mladsimu 16 a taky nefnuka. Jen ty stale fnukas. Mozna proto, ze nic neumis a hlavu a ruce umis pouzit jen v Paladiu v kabince. Jsi pro svet uplne zbytecnej ;-)
Tatro, mymu starsimu synkovi je 19, to je min, nez tobe a p***om si hlavou a rukama vydela vic, nez prumerna mzda. Chape svet a nefnuka. Je dospelejsi, nez ty. Mladsimu 16 a taky nefnuka. Jen ty stale fnukas. Mozna proto, ze nic neumis a hlavu a ruce umis pouzit jen v Paladiu v kabince. Jsi pro svet uplne zbytecnej ;-)
Souhlasím - 7 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Tatrman
Napadá tě třeba že někomu k bydlení jeden pokoj na bytě s přáteli stačí? Na co platit 10k za 2kk když je mi to stejně k ničemu - peníze se dají utrácet i jinak. Královský život není o tom v jak velkém bytě bydlíš (to je věcí osobních potřeb) ale třeba jen to že můžeš jít ven a denně si utratit 500-1000 korun za co chceš bez přemýšlení zda na to máš nebo ne.
Napadá tě třeba že někomu k bydlení jeden pokoj na bytě s přáteli stačí? Na co platit 10k za 2kk když je mi to stejně k ničemu - peníze se dají utrácet i jinak. Královský život není o tom v jak velkém bytě bydlíš (to je věcí osobních potřeb) ale třeba jen to že můžeš jít ven a denně si utratit 500-1000 korun za co chceš bez přemýšlení zda na to máš nebo ne.
Nahlásit

Tvl.icko ,tys to domotal úplně :)
Souhlasím • Nesouhlasím - 7
Nahlásit

Tatrman
Copak děláš za práci, jestli to tedy není tajné?
Copak děláš za práci, jestli to tedy není tajné?
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím
Nahlásit

Ted nic, zavreli mu hajzly v poslednim patre Paladia. Mozna ale presel na houmofis ... :-)
Souhlasím - 7 • Nesouhlasím
Nahlásit

Edvine nebudu ti na netu psát osobní věci. Je tu hodně závistivých a nepřejících očí, které na to jen čekají. Můžu ti jen napsat, že mám zkušenosti s prací jak rukama tak hlavou, a tudíž vím o čem píšu.
Ještě k tématu, dostávám dojem z ČR, že je plná smířených sebemrskačů, kteří nemají vůbec šajnu, co je to plnohodnotný život a je nesmírně těžké v takové mase nesebevědomých lidí něco změnit k lepšímu a bojovat za jejich lepší podmínky- (sám to nevytrhnu). V tomto jsou mi mnohem bližší Němci, kteří se v rámci svých odborů dokážou ozvat a velmi razantně a nenechají si srát na hlavu jako většina Čechů. Spíše toto bych tady viděl jako české specifikum, než to tvoje Švejkovství či flákačství. Nízké sebevědomí a sebeúcta.
Ještě k tématu, dostávám dojem z ČR, že je plná smířených sebemrskačů, kteří nemají vůbec šajnu, co je to plnohodnotný život a je nesmírně těžké v takové mase nesebevědomých lidí něco změnit k lepšímu a bojovat za jejich lepší podmínky- (sám to nevytrhnu). V tomto jsou mi mnohem bližší Němci, kteří se v rámci svých odborů dokážou ozvat a velmi razantně a nenechají si srát na hlavu jako většina Čechů. Spíše toto bych tady viděl jako české specifikum, než to tvoje Švejkovství či flákačství. Nízké sebevědomí a sebeúcta.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

Ano co tatrman dělá za práci? Jako pardón ale jeho marxistický pohled na svět je zaslepen rudým závojem, takže neví co a jak...jestli nechápeš svět, tak je to smutný, ale komusnismu tě fakt nespasí...stačí nebýt komoušská s***ě a věčně nadávat na kapitalismus..důležitý ale hlavně je, vzít svůj život do svých rukou a něco dělat...kapitalismus ti otevírá brány k bohatsví...to musíš ale něco dělat a ne jenom si stěžovat na buznaseznamce, ty komoušská s***ě
Souhlasím - 7 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Tatrman: "Je tu hodně závistivých a nepřejících očí" no minimálně ty tvoje.
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Fgjk: Můj odhad je redaktora v a2larm, kdyby byl ital, tak bych typl že o něm je tenhle článek :-) https://a2larm.cz/…patnact-let/
Nahlásit

Tatrman není komunista protože i za komára musel člověk něco umět aby se měl líp než ostatní. On je prostě jen d***l
Nahlásit

Tatrmane... tohle je v dané diskusi relevantně pádná informace a jestli ti to přijde příliš osobní (jako adresa, číslo OP nebo RČ), tak proč se tu ozýváš...
Nahlásit

Tatrman (24/-/-)
Edvine nebudu ti na netu psát osobní věci. Je tu hodně závistivých a nepřejících očí, které na to jen čekají.
---------------
Tak proc jsi po me vehementne chtel fotky mejch deti? To neni osobni? Nikdo po tobe nechce napsat firmu, kde delas, chceme vedet jen CO delas nebo jsi delal. Ale ty nedelas nic, takze jsi to zase jen okecal. A ze mas ZKUSENOSTI s praci, to je k popukani ... :-)
Edvine nebudu ti na netu psát osobní věci. Je tu hodně závistivých a nepřejících očí, které na to jen čekají.
---------------
Tak proc jsi po me vehementne chtel fotky mejch deti? To neni osobni? Nikdo po tobe nechce napsat firmu, kde delas, chceme vedet jen CO delas nebo jsi delal. Ale ty nedelas nic, takze jsi to zase jen okecal. A ze mas ZKUSENOSTI s praci, to je k popukani ... :-)
Souhlasím - 8 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Tatrman (24/-/-)
Ještě k tématu, dostávám dojem z ČR, že je plná smířených sebemrskačů, kteří nemají vůbec šajnu, co je to plnohodnotný život a je nesmírně těžké v takové mase nesebevědomých lidí něco změnit k lepšímu V tomto jsou mi mnohem bližší Němci
--------------
A co ti brani jet makat do Nemecka? Mozna to, ze nic neumis a oni tam neschopny tatrsvejky nepotrebujou, vid? A ze nevime, co je plnohodnotny zivot? No spis to nevis ty, protoze ty jsi tu nejvic NEsebevedomej a sedis v koute. Ostatni si zivot zijou a sebevedomi maj ...:-)
Ještě k tématu, dostávám dojem z ČR, že je plná smířených sebemrskačů, kteří nemají vůbec šajnu, co je to plnohodnotný život a je nesmírně těžké v takové mase nesebevědomých lidí něco změnit k lepšímu V tomto jsou mi mnohem bližší Němci
--------------
A co ti brani jet makat do Nemecka? Mozna to, ze nic neumis a oni tam neschopny tatrsvejky nepotrebujou, vid? A ze nevime, co je plnohodnotny zivot? No spis to nevis ty, protoze ty jsi tu nejvic NEsebevedomej a sedis v koute. Ostatni si zivot zijou a sebevedomi maj ...:-)
Souhlasím - 7 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Jako na chudobě není nic k závidění :)
Nahlásit

Edvine, potrefené husy se už ozvaly, tak snad už chápeš...:)
edvin:Edvin (30/186/95)
Tatrmane... tohle je v dané diskusi relevantně pádná informace a jestli ti to přijde příliš osobní (jako adresa, číslo OP nebo RČ), tak proč se tu ozýváš...
Ozývám se, protože je to moje právo. Ty bys chtěl už taky cenzurovat, kdo bude v diskusi psát a kdo ne??? Nemám povinnost zde uvádět informace osobního rázu. Diskuse není vedena o mně, ale o situaci v ČR.
edvin:Edvin (30/186/95)
Ozývám se, protože je to moje právo. Ty bys chtěl už taky cenzurovat, kdo bude v diskusi psát a kdo ne??? Nemám povinnost zde uvádět informace osobního rázu. Diskuse není vedena o mně, ale o situaci v ČR.
Nahlásit

Ahaaaa .. a moje pravo bylo te poslat dop***le, kdyzs po me chtel fotky mejch deti s tim, ze jim ukazes, jak umis skvele vyhulit heteraka. Kdyzs neuspel, zablokovals me. Ty jsi vazne d*m*nt tatrmane :-)
Nahlásit

Ty mě nebaviš ičko, moc dobře víš, že na tvoje lži a výmysly nereaguju. U mě neuspěješ, i kdyby sis vymyslel pět Vrbětic.
Ty jsi už profláknutý místní dezinformační guru. Takže tě s tvými výkřiky do tmy nikdo už ani nevnímá.
Ty jsi už profláknutý místní dezinformační guru. Takže tě s tvými výkřiky do tmy nikdo už ani nevnímá.
Nahlásit

Jasne, vymyslel jsem i Vrbetice, jsem buuuh ... :-) No myslim si tatro, ze podobne tve vykriky o baleni hatecek na hajzlu, cim ses tu chlubil, jak to umis a tim sis potvrdil, ze kazdej heterak chce preblafnout od kluka, si pamatuje kazdej, kdo te zna :-)
Tebe jen sere, ze nezijes ve state, kterej by ti daval penize, byty, jidlo a heteraky na pridel .. vid? :-)
Tebe jen sere, ze nezijes ve state, kterej by ti daval penize, byty, jidlo a heteraky na pridel .. vid? :-)
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.