Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Kaufland jídlo

23. 10. 2021 v 01:56Off-line Anonym
Proč má Kaufland tak hnusné pomazánky které se nedají ani jíst?
23. 10. 2021 v 05:25Off-line GoGear  (38/184/73)
Protože Kaufland. Jdi příště do LIDLu nebo do Globusu.
Souhlasím - 12   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
23. 10. 2021 v 07:09Off-line bombakul  (29/176/75)
Proč si ju radši neuděláš sám?
Souhlasím - 10   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
23. 10. 2021 v 10:32Off-line mirmal737373  (72/178/78)
Všude v obchdech mají hnusné i nezdravé potraviny oni nemyslí na lidi zdraví ale pěkně hrabou peníze. Vyrobce i obchod jsou to prasata.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
23. 10. 2021 v 10:43Off-line BussterX  (103/130/150)
Udělat si vlastní pomatlánku dle vlastní chuti je otázka pár minut... třeba smradlavý romadur rozetřený s máslem v misce, do toho nakrájená cibule a posypat papričkou červenou, natírat na chleba ale lépe na bílé pečivo, mlask... nebo místo romaduru dát rostlinné máslo, tvaroh a trošku hořčice, do toho ta cibulka a paprička... určitě je na netu mrak receptů ale toho je můj vynález a nechutná to zle :D
23. 10. 2021 v 10:50Off-line BussterX  (103/130/150)
Jo a nezapomenout na sůl, já místo soli dost často používám česnekovou pastu, která je slaná sama o sobě a navíc dává pomatlánce pikantní příchuť
23. 10. 2021 v 10:50Off-line tatrman  (27/-/-)
Já někde četl, že margaríny jsou nezdravý pro lidský organismus. A přitom to cpou místo másla i do zákusků phuj.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
23. 10. 2021 v 10:53Off-line bombakul  (29/176/75)
I to máslo si možeš vyrobit sám stačí nebýt línej
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
23. 10. 2021 v 10:53Off-line mirmal737373  (72/178/78)
Ano přesné máš pravdu žijeme jak prasata
23. 10. 2021 v 10:53Off-line BussterX  (103/130/150)
Tatra já to někde četl taky, jakýsi mastný molekuly aminokyselin tam zlobí či co :D ale zase máslo je z kravskýho mlíka a dneska někteří výživovědci tvrdí že kravské mléko neni pro lidský organismus taky dobré :D btw margarín je původem nouzová náhražka z doby druhé světové války :D
23. 10. 2021 v 10:56Off-line tatrman  (27/-/-)
Cpou to všude, ale mně to nechutná, je to jak amarouny. Máslo je máslo.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
23. 10. 2021 v 10:56Off-line BussterX  (103/130/150)
Btw kupříkladu i nápoj fanta, který dodneška koupíme je náhražka z druhé svetové války když američani aby položili třetí říši na kolena jim přestali dodávat strategickou kokakolu 8)
http://historyanswers.wpengine.com/…e279ed39.jpg
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
23. 10. 2021 v 10:58Off-line tatrman  (27/-/-)
Ještě taveňáky jsou prý nezdravý, nějaký tavící soli či co. Tak bussi ty jsi sýrovej, já to nekupuju. Ze sýrů leda tvrdý sýr do těstovin, mozarellu a modrák.
23. 10. 2021 v 11:01Off-line tatrman  (27/-/-)
Němci jsou koumáci, místo koly se pak cpali perníkem, taky jejich vynález.:)
23. 10. 2021 v 11:02Off-line bombakul  (29/176/75)
Buřte ono všechno se teď zpochybňuje ale kolik nemocí bylo před třiceti a víc rokama a kolik teď? Rodí se samí kryplové díky kterým není čas počít další děcko ani věnovat se zdravým jedincům. A komu nebo čemu vděčíme? Našim výživovědcům kteří furt vymýšlí zdravější náhražky toho čemu se náš organismus přizpůsoboval tisíciletí a prospívalo mu to. To je tak když si člověk hraje na Boha a je chytřejší než evoluce
23. 10. 2021 v 11:04Off-line bombakul  (29/176/75)
Tatrmane taveňák je jen voda soli zvýrazňovače chuti atd ale pozor protože može obsahovat stopy mlíka. No kdo by to byl do sýru řekl
23. 10. 2021 v 11:05Off-line BussterX  (103/130/150)
Vezmi si kolik lidí vyrábělo potraviny před sto lety a kolik dnes... včetně zemědělců... teď dělá v potravinářským průmyslu (opět včetně zemědělců) daleko míň lidí a produkuje se daleko víc potravin... protože průmyslová výroba... a o tom to je...
23. 10. 2021 v 11:08Off-line BussterX  (103/130/150)
Já tavený sýry nejim, je to jakýsi rozblemcaný a nemá to chuť... momentálně ujíždím na tvrdých sýrech balkánského nebo řeckého typu a kromě toho balkánský sýr si může každej udělat sám doma
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
23. 10. 2021 v 11:10Off-line bombakul  (29/176/75)
Já si dělám většinou kozí protože je asi nejzdravější a líbí se mi to vrzání mezi zubama :)
23. 10. 2021 v 11:10Off-line BussterX  (103/130/150)
Já nemám kozy rád -_-
23. 10. 2021 v 11:10Off-line lukyseeek  (102/-/-)
Fuj,margarín :D stačil mi jeden rok na oboru cukrář kde jsem s tím hnusem pracoval a už nikdy víc xd jinak ten obchod si ty pomazánky nedělá sám ale bere je od výrobců a kdybys pracoval v obchodě tak se ti to znechutí ještě víc :D mluvím z vlastní zkušenosti
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
23. 10. 2021 v 11:11Off-line BussterX  (103/130/150)
23. 10. 2021 v 11:16Off-line Pajaa1  (57/181/77)
Protože dokud to lidi nepřestanou kupovat, tak je budou mít pořád, to je prosté... :)
23. 10. 2021 v 11:29On-line Tygr728  (30/190/90)
Ano, dokud je poptávka tak co se dá dělat :-/
23. 10. 2021 v 11:31Off-line lukyseeek  (102/-/-)
Když lidi berou junior a tu nejlevnější šunku jak blázni tak se nestačím popadat za hlavu
23. 10. 2021 v 11:37Off-line Pajaa1  (57/181/77)
Lukyseeek Nedávno jsem zjistil docela zajímavou věc. Koupil jsem šunku, hodně drahou a byla slanější jak slaneček, prostě...nedalo se to žrát. A druhý den jsem koupil obyčejný Gothaj a byl výborný. Takže jen o tom to vždycky určitě není... :)
23. 10. 2021 v 11:39Off-line lukyseeek  (102/-/-)
Tak slanost a kolik tam je masa spolu (podle mě) nějak nesouvisí :D
23. 10. 2021 v 11:40Off-line lukyseeek  (102/-/-)
Ale souhlasím že někdy může být levnější produkt lepší než ten dražší
23. 10. 2021 v 11:43Off-line Pajaa1  (57/181/77)
Lukyseeek No ono když kupuješ šunku za 3 stovky kilo, tak předpokládáš, že by toho masa tam mělo být jaksi víc než soli.... :D
23. 10. 2021 v 11:45Off-line lukyseeek  (102/-/-)
To zase ano ale já miluju slané až přesolené jídlo takže by mi to ani nějak nevadilo :D a navíc šunku ani nejím,maximálně kuřecí
23. 10. 2021 v 11:56Off-line tatrman  (27/-/-)
Bussi a to ten tvaroh v té vodě tak ztvrdne po týdnu? ten tvaroh v alobalu je takovej měkkej.
nebo ho musíš naporcovat na kousky předem?

když si koupíš balkán sýr v obchodě tak je takovej tvrdej.
23. 10. 2021 v 11:57Off-line Pajaa1  (57/181/77)
Lukyseeek Já proti soli taky nic nemám, ale když to má mít po něčem chuť, tak ji musíš vnímat. Kuřecí šunku? Na ty jo...to seš hodně odvážný borec... :D
23. 10. 2021 v 12:02Off-line lukyseeek  (102/-/-)
Taky že už jsem ji dlouho neměl :D buď si koupím lovečák nebo poličan :D
23. 10. 2021 v 12:04Off-line Pajaa1  (57/181/77)
Lukyseeek Jak lovečák, tak poličan mám taky rád. Ale u toho mě nejvíc se*e to, že není lovečák jako lovečák a není poličan jako poličan.
23. 10. 2021 v 12:05Off-line lukyseeek  (102/-/-)
Taky no,radši si zajdu na něco do čínského bistra,na pizzu nebo řeknu mámě ať udělá řízky :D
23. 10. 2021 v 12:09Off-line Pajaa1  (57/181/77)
Já si včera objednal burger /cl***ic/ a latte k tomu a taky to ušlo... :D Pizzu tady taky dělají slušnou a řízky? To neznám nikoho, kdo by je neměl rád. Čínský bistro tady v té díře není, ale Vietnamci tu mají obchody.
23. 10. 2021 v 12:11Off-line lukyseeek  (102/-/-)
V čínském bistru si dávám kuřecí kousky ve sladkokyselé omáčce s hranolkama,celkem dobrej oběd když mám peníze a chuť po škole nebo po praxi jít ještě někam jinam než domů :D
23. 10. 2021 v 12:18Off-line BussterX  (103/130/150)
Před 21 minutamiOn-line tatrman (25/-/-) NOVÉ
Bussi a to ten tvaroh v té vodě tak ztvrdne po týdnu? ten tvaroh v alobalu je takovej měkkej.

xxx

ten měkkej tvaroh neeeeeeeeee
https://cdn.myshoptet.com/…estvaroh.jpg?…
23. 10. 2021 v 12:22Off-line mirmal737373  (72/178/78)
Do činskeo bistra ani ne nikdy maso je hnus co tam dává nikdo neví? rychle tloustne nejsme v Americe!
23. 10. 2021 v 12:25Off-line BussterX  (103/130/150)
Bobika
23. 10. 2021 v 12:26Off-line BussterX  (103/130/150)
23. 10. 2021 v 12:33Off-line mirmal737373  (72/178/78)
Lukyseeek cotě to napadlo chodit do činskeho bystra a já vím velmi nezdravě
23. 10. 2021 v 12:36Off-line lukyseeek  (102/-/-)
Hlad je nejlepší kuchař :)
23. 10. 2021 v 16:29Off-line lukyseeek  (102/-/-)
Jinak pomazánky mám rád z Lidlu a tady od nás z malé večerky,tam jsou totiž domácí
23. 10. 2021 v 16:38Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Nějak nevím, proč by zrovna v Kauflandu měli mít větší sračky než kdekoliv jinde, když v drtivé většině tam prodávají ty samý věci od těch samých výrobců. Tím se nezastávám Kauflandu, kulturou prodeje a prostředím je to můj nejmíň oblíbenej krám.
Ty pultový saláty a pomazánky jsou hnusný snad ve všech super-hyper, odtamtud bych si nic takovýho nekoupil. Na to mám svou trávicí soustavu až moc rád. Je jasný, že za ty peníze z nějaké velkovýroby to nic kvalitního nebude.
Ale cos proboha čekal. Šel jsi do sračkárny, koupil sis sračku a divíš se, že je to sračka? You got what did you pay for.
23. 10. 2021 v 17:21Off-line tatrman  (27/-/-)
Bussi já tam v receptu čtu toto:

Tento recept jsem dostala od kamarádky. Koupila jsem na něj klasický modrý tvaroh, který jsem nechala půl dne okapat.

https://mlekarna.cz/…tvaroh-mekky

a necháváš to ten týden v ledničce nebo venku?
23. 10. 2021 v 17:30Off-line GoGear  (38/184/73)
Např. Vajíčková pomazánka Chef Select z Lidlu (obsah vajec 73%) nebo Pikantní syrová s česnekem Chef Select též z Lidlu se staly vítězem spotřebitelského testu (obsahuje 31% sýru)
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
23. 10. 2021 v 17:52Off-line bombakul  (29/176/75)
Tak třeba u sýrové bych očekával jenom sýry trochu spojený nějakou majonézou nebo dresingem a trochu okořeněný ale ne moc aby byla cítit chuť sýrů tak si nedovedu představit čeho je tam 69% :)
23. 10. 2021 v 17:55Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
31 procent sýru v sýrové pomazánce mi teda taky přijde poněkud málo. Ale chtělo by se mrknout na celý to složení.
23. 10. 2021 v 17:56Off-line BussterX  (103/130/150)
Tatroš tady je velmi stručná návod -

Vodu svařte se solí a nechte odstát.
Tvaroh vybalte z obalu, vložte do uzavíratelné krabičky a zalijte zchladlým slaným nálevem.
Domácí balkánský sýr vložte do lednice a nechte ho tam odležet 3 až 7 dní.
V lednici ho uchovávejte vždy ponořený ve vodě.

máš tam všechno na cos ses ptal myslím... a pravej balkán se má dělat ze zakysané smetany a syřidla a je to pracný a potřebuješ teploměr a nerezovej kastrol a lis a kdeco, to jsem teď koukal na net, to s tim tvarohem je taková domáci rychlokvaška :) já ho zkusil dělat akorát jednou a použil jsem tvrdej tvaroh, ale moc to jako sýr nevypadalo, možná to někdy ještě zkusim, ale jako starej lenoch si kupuju hotový sýry Zorba z obchodu :D
23. 10. 2021 v 18:10Off-line tatrman  (27/-/-)
A dobrý to nebylo? tak to asi nemá cenu zkoušet.
23. 10. 2021 v 18:13Off-line bombakul  (29/176/75)
Tak sem koukal na tu sýrovou chef select a největší podíl tam asi bude mít majonéza a řepkový olej. Sýru je tam jen jeden druh a sice eidam ovšem blíže neurčený kolik má tuku takže jako nic oslnivýho. Zrovna tohle bych fakt nekupoval
23. 10. 2021 v 18:38Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Nevím jak sýrová, tu si nevybavuju že bych odtamtud někdy měl. Ale jestli jo, tak to asi na mě moc dojem neudělalo, když si to ani nepamatuju. Příležitostně se ale na to mrknu, jestli si vzpomenu.
Z Lidlu mi chutnala tuňáková v takové malé kulaté krabičce. Ale to je X let zpátky, pak to začal asi buď vyrábět někdo jinej, nebo to ten samej výrobce začal ojebávat, protože je z toho nějaká řídká hmota s divnou pachutí. Jak mám Lidl jinak rád (asi můj nejoblíbenější obchod z těch všech super-hyper), tak s tímhle mě trochu serou, že člověk na první pohled nevidí, kdo to pod tím Pilosem, Pikokem a všema těma jejich privátníma značkama vlastně vyrábí. Třeba teď posledně mě nasrali, že přestali prodávat kečup ve skle a mají už jen ten v plastu. Papírově je to ta samá "značka", ale je tam míň rajčat a chutná to trochu jinak.
23. 10. 2021 v 18:49Off-line bombakul  (29/176/75)
Tak zrovna kečup si taky dělám radši svůj a vím že sou tam jen rajčata cibula a trochu koření ale žádný jablka atd. Ono člověka nakrkne když si za šest pětek koupí hromadu rozvařených jablek s pěti procenty rajčatovýho protlaku. Dobrej kečup sem v marketu fakt neviděl a jestli už mají všechno jen v plastu tak to klesli hodně hluboko
23. 10. 2021 v 19:03Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Nojo, to taky musíš koukat, co kupuješ. Třeba ten lidlovský ve skle byl dobrej, rajčat tam bylo dost (fakt rajčata, ne nějakej bordel) a krom toho imho nic závadnýho. Pak je ještě dobrej od Kand, ve skle. Moje no. 2 po tom lidlovským, co přestali prodávat. Základ je každopádně sklo, už jsem si ověřil, že co je v plastu, to stojí za hovno.
Celkem obdivuju, že si děláš kečup sám. Jak mě jinak vařit baví a spoustu věcí si radši udělám sám, tak zrovna s tímhle by se mi asi nechtělo srát.
23. 10. 2021 v 19:12Off-line bombakul  (29/176/75)
Jako mrdačka je s tím solidní. Když vemu třeba 16 kg rajčat a do toho cibulák atd tak je to celkem asi 25 kg materiálu ze kterýho po celým dní raubířiny vznikne asi 15-20 malých sklinek kečupu takže celkem drahá sranda ale já uprednustňuju kvalitu a hlavně si to vyrobím speciálně pro svůj jazyk akorátně pálivý. Nejlepší je vždycky to co si uděláš sám proto si dělám svoje všechno. Třeba dneska sem šlapal 200 kg zelí :D
23. 10. 2021 v 19:23Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Jo, chápu. Ale za tu jebačku s tím by mi to asi nestálo, když si můžu koupit i dobrej kečup. Pálivý já rád, a když chci, tak si do toho kečupu přimíchám trochu drcený pálivý papriky z Maďarska. Vyrábí Univer, v takový malý skleničce. Většinou si to tahám z Maďarska, ale dá se to koupit i tady. Vzhledem to trochu připomíná cikánskou omáčku, akorát že je to z paprik a o dost hustší, stojí v tom lžička. Zkus někdy, fajnovej matroš.
23. 10. 2021 v 19:23Off-line bombakul  (29/176/75)
Jenže zrovna šproty v konzervě sou většinou hlavy a podobného bordel. To si radši koupím normální u pultu i když už je asi nemají a naložím si je podle sebe
23. 10. 2021 v 19:26Off-line bombakul  (29/176/75)
Tak Maďarsko ti schvaluju na papriky a klobásy sou fakt dobří. No určitě to za to nestojí protože sklinka cca 400 ml by tě vyšla asi na litr a to se fakt nevyplatí ale jakožto pěstitel mám materiál zadarmo a nemám co dělat tak se tím spíš jenom bavím :)
23. 10. 2021 v 19:58Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Cena je jedna věc. Ale ten čas, co se s tím člověk sere... Jo, člověk ví co do toho dává a asi to musí bavit. Ten čas ale radši využiju na něco jinýho.
23. 10. 2021 v 20:01Off-line bombakul  (29/176/75)
Já ho ale nemám na co jinýho využít nebo mám ale to něco jinýho udělám někdy jindy :)
23. 10. 2021 v 20:06Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Tak to potom jo. :)
23. 10. 2021 v 20:08Off-line bombakul  (29/176/75)
Nemám žádný povinnosti ani nic takovýho tak musím dělat jen to co mě baví ale zase je fajn pro sebe mít 100% času :)
23. 10. 2021 v 20:18Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Ale tak to já vcelku zatím taky ne. Akorát si zkontrolovat účet, jestli poslali co mají, občas někoho zjebat, když si lidi stěžujou a sem tam se ukázat a ožrat se na schůzi vlastníků, takže zatím vcelku jen příjemný povinnosti. Celkem pohoda job.
23. 10. 2021 v 20:30Off-line bombakul  (29/176/75)
To já na schůze radši nechodím ani na žádný akce mezi lidi. S mou výbušnou až agresivní povahou to nekončívá dobře tak chlastám jen s úzkou skupinkou lidí ale zase o to víc :D
23. 10. 2021 v 20:31Off-line lukyseeek  (102/-/-)
Mám nejradši vajíčkovou z Lidlu,miloval jsem ji natolik až jsem se jí přejedl ale teď už jsem ji neměl dlouho a mám na ni chuť :D
23. 10. 2021 v 20:33Off-line lukyseeek  (102/-/-)
Já nejím jen tak něco :D buď jím fastfood nebo jen vybrané pochutiny :D
23. 10. 2021 v 20:34Off-line bombakul  (29/176/75)
Fastfůd no bleee :D
23. 10. 2021 v 20:37Off-line lukyseeek  (102/-/-)
Prostě Kentucky gold grander nebo twister se sýrem a slaninou je život. Jedině tyhle mňamky z kfc :D nebo si vzít kýbl plnej kuřat
23. 10. 2021 v 20:38Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Hele, já taky nejsem zrovna kliďas. Ale je dobrý mít přehled. Lezl jsem na tyhle schůze už od těch 14 a bylo mi to docela k dobru, člověk prokoukne prostředí. I když jsem musel být aspoň papírově někým zastoupený (thanks boyfriend na plnou moc), tak vyhodit mě odtamtud nemohli. Ale vzali mě do party, i když se to bez nějakých keců a menší investice do těch ožralých hub neobešlo.
23. 10. 2021 v 20:39Off-line bombakul  (29/176/75)
Tak hlavně aby byly aspoň oškubaný :D du si udělat hambáča :D
23. 10. 2021 v 20:40Off-line lukyseeek  (102/-/-)
Tak já když si dám kentucky gold grandera v meníčku ještě se sýrovou omáčkou tak to výjde nějak na 180 kč
23. 10. 2021 v 20:40Off-line bombakul  (29/176/75)
Do začátku ti ty schůze asi něco dají než zjistíš že všichni dělají všechno blbě a trhnes se od nich :)
23. 10. 2021 v 20:43Off-line lukyseeek  (102/-/-)
Tak za to už máš v kfc kýbl plnej masa :D
23. 10. 2021 v 20:46Off-line lukyseeek  (102/-/-)
Tak aspoň hranolky s omáčkou :D mají tam dobrou česnekovou nebo tu sýrovou co chutná jak omáčka na nachos
23. 10. 2021 v 21:09Off-line idea  (39/170/-)
Proč? Protože se to snaží vyrobit co nejlevněji a prodat co nejdráž. Takže taky doporučuji si udělat vlastní. Jednak si můžeš nakoupit kvalitní potraviny, takže víc co v tom máš a za druhé tě to vyjde levněji nebo toho máš víc :D Chápu, že každý neumí vařit jako já, ale pomazánku zvládnou i děcka ze školky, tak to dáš :)
23. 10. 2021 v 21:49Off-line Bellroy  (102/-/-)
Hmm, jak které jsou hnusné. Ale pochopitelně se zde jedná o otázku vkusu :) Ale ano, K-Jarmark nemá zrovna chuťově nejvýraznější pomazánky, ale jiné produkty ze stejného brandu nejsou tolik od věcí. Inu, je potřeba zkoušet a přitom se ne....at! :) :D
24. 10. 2021 v 02:06Off-line Kritik  (22/-/-)
Čti, co kupuješ, a nekupuj sračky. I v laufkandu se dá vybrat kvalitně
05. 11. 2021 v 22:25Off-line idea  (39/170/-)
Schválně jsem tam koupil na zkoušku tuňákovou s olivami. Olivy nemusím, ale tam snad ani žádné nejsou, aspoň vidět. Tuňák taky nebyl moc vidět :D Ale byla celkem dobrá, zkus.
08. 11. 2021 v 00:10Off-line JOACHYM  (47/-/-)
První odpověď je úsměvná. Německý Schwarzmüller group vlastní, jak Kaufland, tak i Lidl. Off topic: uráží mně sbírka na děti v Lidl(vloni jsem se dočetl, že Lidl na ně přispěl - nikoli zákazníci obchodu!!!!)Před třemi lety se snažili udělat z Lidl neziskovku!!!! Nařízení zrušení potravinářských norem z EU roku 2007.
08. 11. 2021 v 07:53Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Ty pomazánky - pokud už se s tím člověk nechce dělat sám, tak brát jedině z nějaké lokální malovýroby, kde to nepatlají pro půl republiky a kde do toho nemíchají úplný svinstvo. Akorát to holt nestojí 5,90/100g a vezme to trochu času navíc.
Velký obchody berou od velkých výrobců. Dodavatel zboží do sítě velkoprodejen musí být totiž schopnej dodávat minimální, poměrně velký objemy zboží. A to malý lahůdkářství obyčejně nesplňuje. Pomazánky z velkovýroby většinou stojí za hovno už tak nějak z principu věci, protože s tou cenovkou se to prostě ani pořádně vyrobit nedá.

A pomazánku z pultu v hyper - to už tuplem ne.
Když už pomazánku z obchoďáku, která není náhodou úplnej s**t, tak jedině balenou v krabičce. U té balené mám aspoň tu jistotu, že od té doby, co to ve výrobě zabalili, už s tím nikdo nic nekalýho nevyváděl. U toho pultu vím úplný hovno o tom, jak dlouho to tam už leží, kdo všechno se v té otevřené vaničce čím rýpal, kolik much si na to sedlo nebo kolikrát už se do té vaničky přimíchaly oschlý zbytky starý pomazánky.
Pomazánky na váhu si koupím tak maximálně u nás v sámošce, kde je berou z malovýroby a vždycky od každýho jen jednu tu vaničku každý ráno, co přes den prodají. Nic se tam nesyslí do zásoby a nemají potřebu míchat starý s čerstvým.
To samý salámy nebo sýry, stejnej princip.
08. 11. 2021 v 08:19Off-line JOACHYM  (47/-/-)
...játra na cibulce rozmixovat, přidat sádlo, koření bylinky a domácí paštika je hotová:-)
08. 11. 2021 v 10:16Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Domácí paštika je sice fajn, ale je s tím docela opruz.
Paštiku beru buď "francouzkou" (samozřejmě že francouzský to ve skutečnosti není, dělaj to tuším že na Slovensku) z Lidlu v takovým dlouhým béžovým střívku, nebo u nás v obchodě klasickou játrovku na váhu z té velké štangle. Ta lidlovská mi dlouhodobě chutná, zatím ji ještě nezprasili (jako už bohužel pár jiných věcí), a u té klasické pultové játrovky si to chce pohlídat, kdo to vyrábí. Některý se nedají žrát.
08. 11. 2021 v 16:49Off-line iglw  (48/172/77)
A je dnes problém si udělat vlastní,i luxusní pomazánku?Není,musíš chtít!
08. 11. 2021 v 18:49Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Jako, jasně že není. Ale zas na druhou stranu, ne vždycky má člověk náladu si kvůli tomu, že má chuť na trochu pomazánky, dělat bordel v kuchyni. A furt jsou ještě malý firmy, kde to umějí udělat dobře. Není jich ale moc, chce to hledat.
08. 11. 2021 v 18:56Off-line lukyseeek  (102/-/-)
Maloobchod bere od velkoobchodu,tak je to ve všech supermarketech a hypermarketech,velkoobchod bere od výrobců :) to je snad jediný co ti dokážu říct zpaměti z obchodního provozu :D nejlepší je u nás ve večerce tuňáková,chutná jak domácí a nijak extra se v ní nikdo nehrabe,ale v hypermarketu kde pracuju já tak se tam ty pomazánky musí neustále doplňovat a někdy to kápne vedle :D
09. 11. 2021 v 20:21Off-line JOACHYM  (47/-/-)
...v jiných zemích u stejných prodejců potravin je kvalita odlišná - to víme, ale je třeba také brát v potaz chutě a zvyklosti národa(stejné složení a chuť salámu bude v Německu zákazníku chutnat, ale českému třeba ne, pro Česko jinak dochutí, ovšem masa v něm bude určitě méně:-(
10. 11. 2021 v 01:35Off-line bombakul  (29/176/75)
Aha tak proto makrela kdysi řekla že k nám vozí sračky protože máme jiný chutě a kvalitní potraviny by nám nechutnaly
10. 11. 2021 v 11:02Off-line mirmal737373  (72/178/78)
Co se tak bavíš o jídle? Viš co, jsou to umělé ale skoro a to nikdo neví nejhořší prasata Mc donald ale v pohodě jen pro mladíky at žerou a zdaví prospěje. Tak co mládeže?
10. 11. 2021 v 12:33Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Hele, tak po včerejšku menší update z Lidlu. Tu tuňákovku v té kulaté krabičce, na kterou jsem tady posledně prskal, asi začal buď vyrábět zase někdo jinej nebo začali dělat jinak, ale každopádně už se to zase dá žrát. Od té doby, co jsem si nad tím nějakej ten rok zpátky odplivnul a přestal to tam kupovat, jsem si toho nevšímal, ale včera mi to dotáhl BF domů a jo, asi se fakt něco stalo, že z řídké srajdy je zas docela jedlá věc. Teď to má modrý víčko a logo ChefSelect, dřív to mělo víčko tuším že bílý nebo žlutý, už si to přesně nevybavuju.
10. 11. 2021 v 20:09Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Pilos jsou sýry a mléčný výrobky a ty mi tam přijdou úplně v pohodě. Třeba pomazánkový máslo mají imho asi nejlepší z těch, co se tady dají koupit.
U těch Pilosů, Pikoků a jiných privátních značek mě akorát tak trochu sere, že člověk má problém se dopátrat, kdo to vlastně vyrábí. A když změní výrobce, tak to nepoznáš, až když to koupíš a zjistíš, že to chutná jinak než jsi zvyklej.
11. 11. 2021 v 13:48Off-line JOACHYM  (47/-/-)
LIDL - OZANČENÍ ČESKÝCH VÝROBKŮ ČERVENĚ pokud bychom skutečně chtěli podpořit Česko a pozvednou jeho ekonomiku, tak musíme tohoto německého obchodníka vyhnat ze země. Jak se asi vzpamatoval Deutschland po WWII?
11. 11. 2021 v 14:24Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Proč bysme vyháněli obchodníky, kteří dodávají kvalitní zboží?
11. 11. 2021 v 14:44Off-line JOACHYM  (47/-/-)
...konkrétně Schwartz-group do naší ekonomiky nepumpuje ani korunu. Pokud opomenu finanční pobídku naší "vlády" pro vytvoření pracovních míst. Jenže schopná prodavačka si může otevřít svůj ochod, žije v této zemi, odvádí zde daně a vydělané peníze zůstanou v tomto systému.(no, v bankách, které Česko jen drásají ne)Nevede to k zamyšlení, proč tu nemá malý obchodník, živnostník, co by se chtěl postarat sám o sebe záštitu?)
11. 11. 2021 v 15:07Off-line JOACHYM  (47/-/-)
...jednoduše. Svobodu a prostor podnikání zákonně zajišťuje stát ochranou majetku a soukromí. Majetek - vaše vklady v bankách: ze 100 000€ garantují ochranu 40 000€ bail-out, Bail-in 2019 zákon EU: v systémové krizi může stát přistoupit ke znárodnění Vašich vkladů, bez možností žalování státního sektoru nebo finanční instituce.
11. 11. 2021 v 20:15Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Co to je za blbost? Prodavačka v českým Lidlu neplatí Česku daně a odvody, nebo co tím chtěl básník říct? Nebo když nakoupím v českým Lidlu, tak ta DPH jde do Německa?
11. 11. 2021 v 20:19Off-line JOACHYM  (47/-/-)
...prodavači ano, ale jedná se zanedbatelné částky. Německá společnost Schwatrz - groupe nikoliv.
11. 11. 2021 v 20:28Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Jo. A to, že ze všeho, co tu Lidl prodá, se odvádí DPH českýmu státu, to snad pravda není?

A k těm zanedbatelným částkám - kolik asi tak odvádí nějaká sámoška na vesnici?
11. 11. 2021 v 20:30Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Dál. Spoustu výrobků pod privátními značkami Lidlu se vyrábí v ČR. Ti platí daně komu?
11. 11. 2021 v 20:31Off-line JOACHYM  (47/-/-)
...co se týče propagace českých i ekologických výrobků provozovatele Lidl, Kaufland - tlačí české výrobce a producenty do takřka nákladových výkupních cen.
11. 11. 2021 v 20:36Off-line bombakul  (29/176/75)
Je věcí výrobce že se nechá tlačit. Když odmítne tak si max najdou jiného českého výrobce ale riskují odsun zákazníků kteří chcou právě toho výrobce a ne prodejce
11. 11. 2021 v 20:39Off-line JOACHYM  (47/-/-)
...a kolik let má společnost Schwartz-groupe v ČR daňovou úlevu?:-)
11. 11. 2021 v 20:40Off-line bombakul  (29/176/75)
Každej zahraniční investor má úlevu stejně jako budeš mít úlevu ty v Německu
11. 11. 2021 v 20:40Off-line JOACHYM  (47/-/-)
...dnes už to nemá s volným trhem nic společného. Velkou roli hrají dotace.
11. 11. 2021 v 20:40Off-line bombakul  (29/176/75)
A až ti skončí tak přejmenuješ firmu a jede se dál
11. 11. 2021 v 20:41Off-line JOACHYM  (47/-/-)
....daňové pobídky fungují pro velké korporace, nikoli pro jedince.
11. 11. 2021 v 20:43Off-line bombakul  (29/176/75)
I ta korporace nějak začínala a smím vědět v čem bys byl omezenej jakožto sro?
11. 11. 2021 v 20:45Off-line JOACHYM  (47/-/-)
...v této chvíli neočkováním:-)
11. 11. 2021 v 20:47Off-line bombakul  (29/176/75)
Je vidět že nevíš z keré do keré a spíš z tebe mluví závist a vlastní neschopnost
11. 11. 2021 v 20:47Off-line JOACHYM  (47/-/-)
...omlouvám se! Zbytek příspěvků si dočtu zítra a případné dotazy na moji osobu odpovím v týž den.
11. 11. 2021 v 20:49Off-line JOACHYM  (47/-/-)
PS: závist není zlá. to nepřejícnost. JW
11. 11. 2021 v 21:27Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Koukám že došly argumenty, tak se to hraje do autu rádobyvtipnýma hláškama.
12. 11. 2021 v 23:12Off-line JOACHYM  (47/-/-)
„Diskuze se šílencem pro vás skončí s vysokou pravděpodobností neúspěšně; v mnoha ohledech je jeho mysl totiž mnohem rychlejší, protože se nenechá zdržovat rozvahou a podobnými věcmi. Šílence neomezuje smysl pro humor, shovívavost ani prostá jistota získaná zkušenostmi. Je logičtější, protože postrádá jisté zdravé city. Běžná charakterizace duševní choroby je z tohoto hlediska zavádějící. Šílenec není člověk, který ztratil rozum. Šílenec je člověk, který ztratil vše kromě rozumu.“
G.K. CHESTERTON
13. 11. 2021 v 10:12Off-line thing7oio  (47/-/-)
Ne jen pomazanky , to jidlo celkove mne chutna mene nezli z jinych prodejen.
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload