Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Proč na ně navlítneme?

27. 02. 2022 v 13:16Off-line Anonym
Na Ukrajině se válčí už čtvrtý den a veškerá pomoc západu = max. poslání zbraní a neustálé hlasování, hlasování, hlasování o sankcích.
Na Rusy sankce neplatí, viděli jsme to na Krymu - a s jídlem roste jak vidíme chuť.
Jen přihlížíme a z obýváku u televize držíme ukrajincům palce.

Proč tam nebo na rusáky nevlítneme?
To se se vší výbavou NATO bojíme, že by nás Putin převálcoval?
To snad ne.

Vlastně, ona je to docela pohodička, když se zatím ukrajinci vlastními silami celkem, drží, třeba se jim to podaří ustát a naše špinavé svědomí tak budeme mít "čisté".
Další Mnichov.
27. 02. 2022 v 13:21Off-line Fgjk  (21/195/90)
Nechtějí rozpoutat totální krveprolití
27. 02. 2022 v 13:24On-line BaseZax  (27/-/-)
Rusko má stále nějaké spojence. :)
Zapojená NATO do války by mohlo rozpoutat 3. světovou válku, protože by se zapojili spojenci Ruska do války... prostě takový řetězový efekt.

Navíc... víš o tom, že Rusko má největší jaderný arzenál na světě? :)

Jinak, Ukrajinci se nedrží pomocí vlastních sil... "západ" tam zbraně a techniku dodává už roky.
27. 02. 2022 v 13:28Off-line Anonym
Fgjk - to už začalo
treska - ty ma snad zapad taky. a ono staci, aby mel nekdo atomovku a muze si delat co chce? to snad ne
basezax - tak urcite nema ukra stejny pocet vojaku, jako rusko
khalo - nas myslim jako zapad; a rusko uz ji vyhlasilo
27. 02. 2022 v 13:31On-line BaseZax  (27/-/-)
Ono už začalo totální krveprolití? :) Věnuj pozornost tomu slovu TOTÁLNÍ.

Jak by to asi tak vypadalo... a kde by se asi tak dalo žít, kdyby každý vypustil všechny atomovky co daný stát má? :)
27. 02. 2022 v 13:31Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Klidně vlítni, nic ti nebrání. Ukrajina zakládá cizineckou legií a zve dobrovolníky, tak můžeš nazout kanady, nafasovat samopal a jít tam udělat pořádek.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
27. 02. 2022 v 13:40Off-line Anonym
Treska - zenske do ktere kopou taky nepomuzes jen kvuli tomu, ze sou 3?
baza**ex - putin vi, ze kdyz jednu vypusti, dalsich 5 mu tam prilitne zpatky; jenom chresti zbranema a vsazi na to, ze z toho mame srazene kulky
tommen - to je samozrejme ve hre, porad je to ale golias proti davidovi, mluvim o necem jinem

A tomuhle se nemuze ustupovat.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
27. 02. 2022 v 13:50Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Anonym: Tohle je jeden z důvodů: https://youtu.be/NQgGwjSG35U?t=59

Další je, že pokaždé když skopčáci mají něco s plynem, je to průšvih.
WWI - skopčáci použili první smrtící chemickou zbraň
WWII - skopčáci vraždili židy v plynových komorách,
Současnost - Skopčáci zařídili totální závislost evropy na ruským plynu zavřením jaderných elektráren. Koho plynem topíš, toho píseň zpívej.
27. 02. 2022 v 13:52Off-line i8051  (53/184/97)
Jak pise Tommen, vlitni na ne. Drzime ti palce a pribalime svacinu :-)
27. 02. 2022 v 13:56Off-line i8051  (53/184/97)
Joa anonyme, na svete je pod tlacitken asi 3500 hlavic, kazda je asi 10x ucinnejsi, nez hirosimacka. Staci odpalit desetinu a koncime. Jen u tech 1+5 by to neskoncilo. Nemocnymu a frustrovanymu Vladovi je totiz 70 a je mu vse u ***u. Uz chapes nebo to chces namalovat? :-)
27. 02. 2022 v 13:59Off-line BussterX  (103/130/150)
Tak zas jako jaderná zima by vyřešila globální oteplování 8)
27. 02. 2022 v 14:00Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
BussterX: NEvím jestli by greta ocenila tohle řešení :-D
27. 02. 2022 v 14:01Off-line Anonym
I8051 - jak pisu ja: "to je samozrejme ve hre, porad je to ale golias proti davidovi, mluvim o necem jinem"
arten - "putin vi, ze kdyz jednu vypusti, dalsich 5 mu tam prilitne zpatky; jenom chresti zbranema a vsazi na to, ze z toho mame srazene kulky"
A drzet hubu a krok kvuli plynu je pokrytectvi a srabarna
27. 02. 2022 v 14:04Off-line BussterX  (103/130/150)
Anonymovi doporučuju tento úryvek, aby měl aspoň rámcově představu co světu hrozí když se bude jakákoliv světová JADERNÁ velmoc cítit napadená (NECHCEŠ ABY SE RUSKO CÍTILO NAPADENÉ...):

Vystřel, nebo prohraješ
Při prvním útoku bude odpáleno nějakých 600–700 balistických střel s jadernými hlavicemi z obou států, které poletí proti sobě. Kdo udeří první, musí vystřelit i další své zbraně, protože když je nechá v silech a protivník je zasáhne, tak o ně přijde. Říká se tomu „vystřel, nebo prohraješ“.

První informace ještě před tím, než se objeví oficiální zprávy, se nejspíš dozvíte ze sociálních sítí, až lidé z okolí jaderných sil začnou oznamovat, že z nich vzlétá velký počet raket. Těmto střelám hromadného ničení potrvá 10-30 minut, než dosáhnou svého cíle.

10 minut před prvním jaderným útokem
Mezi první zasažená města budou patřit sídla vojenského a civilního vedení a velících struktur – Washington a Moskva. Jaderná bomba, která zničila v roce 1945 Hirošimu, měla jen tři procenta ničivého výkonu každé jednotlivé hlavice mířící na Washington.

Zatímco jaderné bomby často vybuchují ve vzduchu, Bílý dům a Pentagon zasáhnou bomby vybuchující po dopadu na zem, aby zničily také podzemní velící sály a kryty. Pětisetkilotunová hlavice by nad Bílým domem vytvořila ohnivou kouli o průměru 1,5 kilometru. Uvnitř tohoto jádra atomového výbuchu je teplota více než 5,5 milionu stupňů Celsia, která okamžitě zabije všechny v okolí. Tlaková vlna v okolí ohnivé koule je téměř stejně smrtící. Jen tohle teplo samo je schopné způsobit lidem v okruhu devíti kilometrů popáleniny třetího stupně. I desítky kilometrů od výbuchu a žáru připraví záblesk světla očité svědky o zrak.

I když budete stát od výbuchu tak daleko, že vás okamžitě nezabije, může vás přesto oslepit silný záblesk světla, který vyřadí vaši sítnici. Slepota potrvá jen několik minut, ale lidé nebudu žít dost dlouho, aby se jim zrak stačil vrátit.

Mezikontinentální balistické střely budou vystřeleny vysoko do atmosféry, kde explodují 500 kilometrů nad Spojenými státy, Evropou a Ruskem
Autor: istockphoto.com
Mezikontinentální balistické střely budou vystřeleny vysoko do atmosféry, kde explodují 500 kilometrů nad Spojenými státy, Evropou a Ruskem
Při jednom pozemním výbuchu ve Washingtonu by rázem zemřelo okolo 300 000 lidí. Představte si, že po celém městě dojde k více než tuctu takových explozí.

Ve stejné době, kdy ruské bomby zasáhnou Washington, udeří Spojené státy, B***ánie a Francie osmdesáti hlavicemi na Moskvu. Z města se stane pláň s hořícími troskami a téměř okamžitě zemře milion lidí.

Zatímco hlavní města Ruska a Spojených států jsou v plamenech, miliardy lidí ještě nebudou tušit, že tisíce kilometrů od nich právě začala jaderná válka. Některé vlády začnou shánět informace pomocí výzvědných a meteorologických družic – buď se připojí k válce, nebo se musí pokusit zůstat stranou.

5 minut po prvním jaderném útoku
Po úvodní salvě se druhá vlna útoku zaměří na sklady jaderných zbraní a průmysl, který je spojený s jadernou válkou. Mezi těmito cíli budou i města jako Filadelfie, kde stále nikdo nebude tušit, že vypukla válka.

Na druhé straně Atlantiku nyní hlavice míří na spojence Ameriky. V Bruselu patří k zasaženým cílům hlavní velení NATO a o pět kilometrů dál je zničeno i mezinárodní letiště. Bude to ukázka problémů, které čekají leteckou dopravu. Ve vzduchu je v kterékoliv chvíli najednou asi 10 000 letadel. Tisíce z nich se najednou dostávají do neřešitelné situace – není totiž kde přistát.

Obyčejní lidé si začínají uvědomovat celou hrůzu. Běží najít úkryt. Nikdo neví, kam dopadnou další bomby. Když budou mimo zasažená města, mohou přežít?

Mezi první zasažená města budou patřit sídla vojenského a civilního vedení a velících struktur
Autor: istockphoto.com
Mezi první zasažená města budou patřit sídla vojenského a civilního vedení a velících struktur
15 minut po prvním jaderném útoku
Ve Spojených státech, Rusku a v Evropě už byla zničena hlavní města, další velká města a vojenské základny, miliony lidí zemřely. Šíří se slovo válka a mimo zóny prvních útoků od Sibiře po jižní Itálii se lidé spěchají ukrýt.

V Kansasu přicházejí první nájemníci do nejmodernějšího luxusně vybaveného bunkru zřízeného v bývalém sile rakety Atlas. Bývalé silo je přestavěné na luxusní apartmány. Stojí víc než milion dolarů, jsou zde zásoby jídla na pět let, hydroponické pěstební systémy a podle všeho v nich může skupina 70 lidí přežít celých pět let, a počkat, až se přežene to nejhorší.

20 minut po prvním jaderném útoku
Jenže ne každý na americkém středozápadě má přístup do podzemních bunkrů. Více než 400 ruských hlavic začíná vybuchovat na povrchu země, aby zničily sila se střelami zakopaná hluboko v podzemí. Cílem úderu se stane i Witemanova letecká základna poblíž Kansas City v Missouri. Tady sídlí 18 bombardérů B-2, jež jsou spolu se staršími B-52 jako jediné schopné shodit jaderné bomby.

V Evropě se mezitím dostává pod palbu další hlavní sídlo NATO, když osmisetkilotunová bomba dopadá na Řím. Je padesátkrát ničivější než hirošimská bomba a vybuchne ve vzduchu. Pokud jde o jaderný spad, jsou pozemní výbuchy nejhorší, protože když vybuchne hlavice na zemi, všechen radioaktivní materiál se spojí s půdou a vyletí do vzduchu.

Jaderná válka si za necelou hodinu vezme 25 milionů životů a půjde tak o nejkrvavější den v lidské historii. Tisícovku jaderných hlavic odpálených na strategické a vojenské cíle budou nyní následovat další střely zaměřené tentokrát na nejlidnatější centra.


2 hodiny po prvním jaderném útoku
Na povrchu Země zuří ohnivé peklo a území Spojených států, Evropy a Ruska hyzdí téměř dva tisíce zlověstných nukleárních hřibů. Lidé v dosud nezasažených oblastech jsou vyděšení a snaží se dostat do úkrytů. Letadla, která jsou ještě ve vzduchu, se pokoušejí za každou cenu přistát.

Jak by se mohly vyvíjet další možné scénáře? Jak se válka šíří po světě, ruské námořní velení nachází možný terč v jižním Pacifiku, americkou letadlovou loď kotvící v přístavu v Sydney. Úkolem zničit tento cíl je pověřena střela s plochou dráhou letu s jadernou náloží. Loď a 6000 členů její posádky se okamžitě vypaří a v kilometrové zóně smrti patří k vedlejším obětem i ikonická budova opery. O 9500 kilometrů dál dopadnou americké bomby na Peking – Američané totiž podezírají z podílu na útoku v Sydney právě Číňany....

https://zoommagazin.iprima.cz/…tu-po-minute
27. 02. 2022 v 14:05Off-line rosju  (53/170/78)
Dobrý, bussova ,(myslím tím jaderná zima versus Global.oteplovani :))
To dlouhé číst nebudu :))
27. 02. 2022 v 14:06Off-line Anonym
Buster - tak jo, tak nechame chlapky s atomovkou at si delaji, co chcou. nas prece lidi umirajici v Ukrajině nezajímají.
27. 02. 2022 v 14:11Off-line BussterX  (103/130/150)
To čteš teda hodně rychle anonyme.. OK, máš pravdu... vlítnem na rusáky a nakopem jim p***l, jestli přitom lidstvo zahubí většinu života na souši, tak bych se nebál toho, že tu za takových 200 milionů let nebude nová rozumná vyspělá pozemská civilizace s internetem a raketama, třeba inteligentní škorpioni... 8)
27. 02. 2022 v 14:11Off-line BussterX  (103/130/150)
Ne je mu 19 treska
27. 02. 2022 v 14:18Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Anonyme, uvědom si, že Voloďa momentálně sere (skoro) celej svět. Myslíš, že kdyby bylo tak jednoduchý se ho zbavit, že už by to dávno někdo neudělal?
A o nějakej z******j plyn tu fakt nejde. To by byl ten poslední problém.
27. 02. 2022 v 14:21On-line BaseZax  (27/-/-)
Řekl bych, že to má určité limitace a je matematicky nemocné od určitého počtu, aby na Rusko přiletělo 5-krát tolik bomb než samo vypustí... ostatní státy nemají sumu svého arzenálu zase o tolik vyšší než samotné Rusko. :)
27. 02. 2022 v 14:24Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
A co furt máš s tím "my"? Přihlížíme, nevlítneme, necháme... Ty o tom stejně nerozhoduješ a my taky ne, tak proč se vlastně ptáš nás?
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
27. 02. 2022 v 14:31Off-line Fgjk  (21/195/90)
Chtěl byh vidět tebe, anonyme, co bys v této situaci dělal a nerozpoutal přitom ještě větší svinstvo
27. 02. 2022 v 14:36Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
On naštěstí nic.
27. 02. 2022 v 14:52Off-line Anonym
Presne tresko
27. 02. 2022 v 14:53Off-line Peta80  (43/187/-)
Treskoni, odkud to mášh?
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
27. 02. 2022 v 15:01Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Anonym: "dalsich 5 mu tam prilitne zpatky" Říká se tomu doktrína vzájemně zaručené zničení. Nikdo kdo není i***t nechce riskovat že ten druhej to nezmáčkne. Takže jo, když máš atomovku, můžeš si dělat o dost víc než když ji nemáš.
Ale sám musíš počítat s tím kdo stojí proti tobě. To je nejspíš jeden z důvodů proč se s útokem na ukrajinu přišel až teď. Tump je magor a možná by fakt šel bombardovat moskvu, nebo si to aspoň putin myslel a tak si počkal až u moci bude někdo příčetnější aby se vyhnul riziku eskalace konfliktu.

"drzet hubu a krok kvuli plynu je pokrytectvi a srabarna"
tak si nastiňme následky: Plyn je důležitý pro produkci energie a hnojiv.

Jaké to má možné následky? Pro EU, růst cen energií, růst cen potravin, ten zvětší pro letošek vymazání exportu ukrajiny.

Ceny energií se promítnou do všeho, kvalita života lidí půjde strmě dolů, evropa výrazně ekonomicky oslabí. Je sice pozitivem, že to zabije EU, ale nás gigantická inflace připraví o úspory. Ikdyž ČR je aspoň trochu chráněna vlastní měnou. Bohužel rezervy ale nemáme ve zlatě, ale spíš v eurech, takže když bude euro padat zbavením se jich moc koruně nepomůžeme.
Ztratí se i schopnost evropy hrát svojí směšně malou ale stále podstatnou roli ve světové rovnováze sil. (Čína si mileráda taiwan vezme... a kdyžtak i něco dalšího)
Z minulosti víme, že při propadu životní úrovně lidi budou ochotni volit extrémisty nabízející snadná řešení (hitler).
A to jsem jen u evropy. Co asi udělá indie když tam bude hladomor?
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
27. 02. 2022 v 15:03Off-line Peta80  (43/187/-)
Nj, už to na mě taky vyskočilo třeba na novinkách: https://www.novinky.cz/…sti-40388552

Puťce už fakt hrabe...
27. 02. 2022 v 15:05Off-line Fgjk  (21/195/90)
Totálně zešílel...jiné vysvětlení není
27. 02. 2022 v 15:42Off-line Anonym
Nezesilel presne vi co dela...chresti zbranema bez toho, aniz by je planoval skutecne pouzit (vi, ze by vymena atomovek zabila i jeho a cely plan na onbovu cccp - jeho zivotni dilo, by sel k ledu) a spoleha na to, ze mu na to skocime a cuknem. Pravem.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
27. 02. 2022 v 15:55Off-line i8051  (53/184/97)
Problem je, ze Vlada asi neustoji, ze se o nem bude leta rikat, i po tom, az tu nebude, ze prosral, co mohl ... proto asi nasel reseni, jak zajistit, ze se to uz rikat nebude ...
27. 02. 2022 v 16:03Off-line Anonym
Na to se ma moc rad
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
27. 02. 2022 v 16:14Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Anonym: "vi, ze by vymena atomovek zabila i jeho a cely plan na onbovu cccp - jeho zivotni dilo, by sel k ledu" no pokud jedinej důvod je že by jeho plán šel k ledu, tak nemá důvod to nezmáčkout. Jeho plán už je u ledu.
27. 02. 2022 v 16:25Off-line colombo  (103/192/90)
Anonyme, je mi tě upřímně líto, pokud ti je 10 let, tak tě ještě snad lze pochopit, ale jinak nikoliv. Radši si pusť péčko a na tohle se vyser.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
27. 02. 2022 v 16:37Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Nezapomeň ale, že Putin je starý dědek a má to za pár. A jestli mu na starý kolena mrdá v palici, tak potěš pánbůh.
Optimální řešení by bylo, kdyby ho sundali vlastní lidi, až kvůli jeho choré palici nebudou mít co žrát a s rublama si budou moct tak leda vytřít p***le. A až se těm jeho oligarchům promění většina majetku v hromadu barevnýho hajzlpapíru potištěnýho číslama, tak se jim to líbit nebude.
27. 02. 2022 v 16:48Off-line makov  (103/170/-)
Svetové média práve vydali správu, že Putin nariadil uviesť do najvyššej pohotovosti atómový arzenál.
Anonym, choď sa s ním porozprávať.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
27. 02. 2022 v 16:52Off-line tatrman  (27/-/-)
Putinovi by se měli sebrat ty sirky... ani dětem do ruky nepatří, natož šílenci.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
27. 02. 2022 v 16:56Off-line i8051  (53/184/97)
Diky, ze jsi Tommene vyraboval dva me predchozi prispevky do jednoho sveho ... :-)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
27. 02. 2022 v 16:57Off-line i8051  (53/184/97)
Makove dekujeme za info, ale to uz tu probirame asi 2 hodiny ... :-)

Ale uklidnim te. Jaderne zbrane jsou stale v nejvyssim stupni pohotovosti, takze tohle je jen hrani se slovy :-)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
27. 02. 2022 v 17:26Off-line Anonym
Je to sráč, který když uvidí, že vůči spojenym silam neobstojí, zbaběle z toho vycouvá s milionem výmluv a kydama, kdo za to všechno může, pze on prece ne a s pocitem vnitrniho vitezstvi odtahne zpatky do nory.

kolombo, navadet 10leteho ke sledovani porna? ehm, ehm
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
27. 02. 2022 v 17:28Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Hmm... před pár měsíci rusko vydalo seznam statům nepřátelských k RF... byly tam jen 2 státy... USA a na ten druhej si nevzpomenu... bude to nějakej malej bezvýznamnej státeček... no nechtěl bych v něm žít až se putin bude rozhodovat kam humanitárně vyvážet přerostlí hřiby :-D
27. 02. 2022 v 19:30Off-line BussterX  (103/130/150)
Před 2 hodinamiOn-line TommenBaratheon (18/174/73) NOVÉ
Nezapomeň ale, že Putin je starý dědek a má to za pár. A jestli mu na starý kolena mrdá v palici, tak potěš pánbůh.

xxx

když si v divoké fantazii představím zemana s kufříkem dálkovýho ovládání k raketovým silům který mu kamsi zašantročil ovčáček s mynářem a hádají se kdo ho kam strčil tak se mi rosí čelo :D
27. 02. 2022 v 19:49Off-line Anonym
Vlastne ano, jak se VP bez skutecne reakce zapadu zmocni Ukrajiny a pujde k nam a strilet tady lidi (prece 97-NATO), tak se taky budeme uklidnovat nefungujicima sankcema... uz to vidim
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
27. 02. 2022 v 19:59Off-line IIIIII  (33/-/-)
No to jo...ta představa... Zeman s jaderným kufříkem... ale Joe Biden má kufřík s tlačítkem u sebe a nevím nevím.. spletl si svou vnučku se svým mrtvým synem, zaměňuje Libyi za Sýrii, plete si tisíce s miliony, když uvádí počty obětí, spletl si australského premiéra s americkým senátorem a nedávno nechal pozdravovat guvernéra Reagana. Ten sice byl guvernérem, ale byl hlavně prezidentem, ale je obtížné jej pozdravovat, jelikož zemřel v roce 2004. A tak by se dalo pokračovat dlouho. Když je nejhůř a Biden se zamotá, tak mu jeho tiskový odbor vypne mikrofon...

Hele, máme u jednoho jaderného kufříku vzteklého megalomana, který chce obnovit zašlou slávu východoslovanské říše a hraje vab**g a na druhé straně u druhého jaderného kufříku máme senila, kterého vodí jeho administrativa, generálové apod. Ani na jedné straně není normální situace. Proto bych nepřiléval olej do ohně, jak to dělají někteří politici a média. Spíše by to měli mírnit.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
27. 02. 2022 v 20:23Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Hm, rozdíl je ten, že Miloš narozdíl od Volodi může mačkat tak maximálně tlačítko na pečovatelky, aby ho přesadil z vozíku na hajzl.
27. 02. 2022 v 21:22Off-line i8051  (53/184/97)
Ja vlade tech 54 kacek z mejch dani rad dam, blbko ... :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
27. 02. 2022 v 21:31Off-line Fgjk  (21/195/90)
A důkazy pro svá provokativní tvrzení máš kde?
27. 02. 2022 v 21:32Off-line i8051  (53/184/97)
Dukazy u blbcu nejsou treba ... :-)
27. 02. 2022 v 22:20Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
TommenBaratheon: Podle nepotvrzených zpráv co šli twitterem... by biden přesně takový tlačítko potřeboval když byl před časem ve vatikánu :-) jadernej kufřík není to jediný co potřebuje :-D
27. 02. 2022 v 22:29Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Laska_k_Autum:
Vysvětli mi prosím význam slov: "slušně se vzdát".
27. 02. 2022 v 22:40Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Jestli ti to nedošlo, i***te, tak tam s nasazením vlastních životů brání lidi svůj domov, kterej se jim Rus pokouší silou ukrást a ostřeluje přitom i ryze civilní budovy a dokonce i školy, školky a sanitky. A útok na neozbrojený zdravotníky a děti je podle ženevských konvencí zločin i za válečnýho stavu.
27. 02. 2022 v 22:43Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
TommenBaratheon: Úmyslně na ně utočit ano. Omylem je zasáhnout ne. Amíkům se to při jejich operacích na cizím území děje taky víc než je zdrávo... a soudy s nima nejsou.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
27. 02. 2022 v 23:04Off-line IIIIII  (33/-/-)
Laska k autum: Když klikneš na tu mapku, tak pochopíš, jak moc je ta země rozdělená.
https://upload.wikimedia.org/…n_2004_2.png

Oranžové oblasti jsou prozápadní, modré oblasti proruské.
27. 02. 2022 v 23:52Off-line rondo  (93/170/70)
To nejde neboť by se rozpoutala třetí světová tím že jsme součastí NATO. Stačí aby jeden člen NATO vlítl na Rusáky a další členové by se přidali což je vyloučené.
28. 02. 2022 v 00:17Off-line Adamiss  (24/176/77)
I: Dle současného dění bych si i dovolil tvrdit, že mapa tohoto rozdělení již neplatí, dle soudobého vývoje podstatná část hrdinného ukrajinského národa stojí za svou vlastí, legitimně zvoleným parlamentem, prezidentem (73% hlasů ukrajinců) a Smyhalovou vládou. Dokonce i Bojkova opoziční platforma (dříve byl s Janukovičem ve staně regionů).
Prosím Vás snažně, jděte již se svou rusofilií dop***le.
Putin je diktátor, rozpoutal konflikt a my bychom své východní bratry měli plně podpořit, neb nakonec oni bojují za naši svobodu.
Dle mého názoru budu radši mrtev, než žít v nesvobodě, pod politickým diktátem egomaniaka, agenta kgb s komplexem méněcenosti, zvláště pak při své/naši orientaci.
Děkuji světu, že se snaží nového Hitlera ostře zastavit před tím, než terorem uchvátí další zemi. A kdo by poté byl v ohrožení Bělorusko, Moldavsko, Gruzie, Kazachstán, Pobaltí, Finsko, Československo....
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
28. 02. 2022 v 00:30Off-line IIIIII  (33/-/-)
Adamissi, a není to spíše tak, že sleduješ politiku intenzivně a nemáš ve svém věku odstup a nadhled? Ve 22 letech máš na vše definitivní názor, který nikdy nezměníš a zrát nebudeš? Tvoje vyjádření je plné emocí a afektu. Já jsem tu vložil jen mapku z toho, jak dopadají volby, nic víc. A za další existuje pluralita názorů. Ta ti vadí a chtěl bys jen jeden povolený názor a směr? :-) To je ale právě znak totality. Ty prostě něčemu bezvýhradně věříš a chceš mně to vnutit podobně jako když třebas svědkové jehovovi dělají nábor pro svoji víru. :-) Nuže s tím u mě nepochodíš. Ukrajina je rozdělená a má to původ v historii. Byla levobřežní Ukrajina a pravobřežní Ukrajina. Když se budeš řídit pouze emocemi, místo aby sis otevřel třebas wikipedii, tak se sám okrádáš o poznání faktů, reality. Je to tvoje volba, dělej si co chceš, Adamisssi. Každopádně já mám Ústavou garantovanou svobodu projevu. Pokud se ti zdá, že můj příspěvek s tou mapkou rozdělení Ukrajiny porušoval nějaký zákon, tak to běž ohlásit na policii.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
28. 02. 2022 v 00:53Off-line IIIIII  (33/-/-)
Adamiss napsal: "Děkuji světu, že se snaží nového Hitlera ostře zastavit před tím, než terorem uchvátí další zemi. A kdo by poté byl v ohrožení Bělorusko, Moldavsko, Gruzie, Kazachstán, Pobaltí, Finsko, Československo...."

To je tak krásně naivní a popletené. :-) Bělorusko je kámošem Ruska už teď. To samé Kazachstán. I když ten o něco méně. Pobaltí ne, to přešlo na druhou stranu, je v NATO. Gruzie, tam mají taky bohatou historii střetů. Finsko je neutrální stát a ani během studené války s tím nebyl problém. Československo už 30 let neexistuje. Oba nástupnické státy jsou v NATO. Celý svět nového Hitlera nezastavuje. Spory s novým Hitlerem má pouze NATO. Je to přetahovaná kdo s koho. Nyní o jednu konkrétní zemi. A určitě není v moci nějakého webu nakluky,cz nebo nějakého světa, v kterém žiješ a říkáš tomu celý svět (Česká televize, idnes, atd,), něco změnit.
https://www.seznamzpravy.cz/…-neni-190859#…
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
28. 02. 2022 v 00:56Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
"Dle mého názoru budu radši mrtev, než žít v nesvobodě" a proto mě děsí když někdo hájí svobodu slova, tak je hned označován za rusofila,... Svobody nejsou jen pro nás, ale i pro ideové nepřátele, jinak to není svoboda, ale nesvoboda která je v souladu s námi a tak ji nevnímáme jako nesvobodnou, ale stale taková je.
28. 02. 2022 v 00:58Off-line Adamiss  (24/176/77)
Děkuji za reakci, souhlasím s faktem, že tato situace odráží politickou realitu voleb po roce 2004 (tedy, již těch nesfalšovaných). Bohužel nevěřil jsem tomu, co se v čtvrtek po 4 hodině stalo, je to absolutní popření bezpečnostní architektury světa vytvořené po roce 1945, historii sleduji, studuju ji a právě o to více mě šokuje, jak se do sebe pouštějí v bratrovražedné řeži dva národy vycházející ze shodné kultury, historie, oblasti, potažmo i jazyka. Tedy u toho válečného zločince mě to až tak nepřekvapuje, carové a bolševici byli vždy imperialisticky založení. Až historie posoudí, zda li se postupovalo politicky správně (krize 2014, válka na donbase, oboustranné nedodržování minských dohod...). Ano v momentě kdy vladimir vladimitovič počal invazi ocitla se Ukrajina ve válce, Evropa ve válce, celý západní svět se ocitl ve válce. Bylo by zbabělé tvrdit, že nás se válka netýká, ano teď momentálně píši ze svého pokoje v paneláku a jsem vděčný (vládě Václava Klause a Miloše Zemana) za to, že jsme součástí Nato a že hrozba toho, že náš dům bude zasažen balistickou střelou není prozatím reálná. Jak ráčil říci W. Churchill: politici v roce 38/39 skončili s hanbou a válkou, dnes skončili pouze s válkou. A doufám tedy, že svými řeči nechceš obhajovat svět, ve kterém ona pluralita názoru, tedy alespoň toho, co se smí říci, či vyjádřit veřejně, fakticky neexistuje a statečný rusové svou po tisící za svůj projevený názor (stop vojně) zadržováni.
Ano jsme ve válce a proto schvaluji omezení názorů šířící ruskou propagandu, potažmo desinformace, neb i demokrat se musí umět bránit. A Ukrajina se jak je vidno bránit bude a my doufám společně s ní také.
28. 02. 2022 v 01:06Off-line i8051  (53/184/97)
Adamiss (22/176/73)
... že náš dům bude zasažen balistickou střelou není prozatím reálná.
------------------
No myslim si, ze i kdyby zasahla nejaka balisticka raketka s 17 kilama plutonia vedlejsi okresni mesto, mas vetsi problem, nez kdyby trefili nejakou konvencni prskavkou primo vas dum :,-)
28. 02. 2022 v 01:17Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Adamiss: "Ano jsme ve válce a proto schvaluji omezení názorů šířící ruskou propagandu, potažmo desinformace, neb i demokrat se musí umět bránit"
Demokrat volící nástroje totality jako je cenzura přestává být demokratem.
Teď zakážeš dezinformační weby, zjístíš že to nestačí, tak zakážeš weby které považuješ za proruské, ale do toho už ti spadnou i weby z pevnějšími morálními základy než máš ty sám a za proruské byly označeny jen proto že protestovaly proti omezování svobody slova i pro třeba i jejich ideové nepřátele. Nástroj cenzury z pozice monopolu státní moci nikdy není nástrojem svobody, ale vždy nástrojem útlaku a teroru. I když to používáš proti dezinformační žumpě.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
28. 02. 2022 v 01:17Off-line Adamiss  (24/176/77)
Pak je snad jedno, kam taková jaderná puma dopadne, když už by byla odpálena, nemusíme poté řešit problémy budoucích chvil, neb již budoucnost bude nepodstatná. Ach, doufám, že si všichni světoví lídři vzali k srdci slova M. S. Gorbačova, který v posledním interview pronesl, že dokud jsou na světě jaderné zbraně stačí, aby byl u moci jediný šílenec, který by byl ochoten je použít a lidstvo v ten moment přestává existovat, a proto je potřeba všechny tyto zbraně pro blaho budoucí civilizace a naší planety zlikvidovat. Kéž by takovýto státníci byli u moci.
Doufám, že si Vladimir Vladimirovič z tohoto rozhovoru odnesl i další moudro, že když objížděl Gorbačov zemi a ptal se lidí na jejich názory na perestrojku, tak mu bylo řečeno, že ruský lid přežije vše (ekonomické potíže, nedostatek potravin...), jen Michaeli Sergejeviči nikdy nedopusť vojnu (poté započal Gorbačov lehce slzet a i já jsem se neudržel).
Můžeme stokrát děkovat bohu, že byl vybrán za vůdce SSSR právě Gorbačov a ne jiné kremelské zombii.
28. 02. 2022 v 01:20Off-line IIIIII  (33/-/-)
Adamiss napsal: "Ano jsme ve válce a proto schvaluji omezení názorů šířící ruskou propagandu, potažmo desinformace, neb i demokrat se musí umět bránit."

Tak ve válce jsme permanentně a jako správný demokrat jistě ctíš zásadu padni komu padni a stejně rozhořčeně jsi bojoval proti bombardování Jugoslávie 1999, kdy státy NATO bombardovaly Srbsko, a to bez mandátu rady bezpečnosti OSN. Taky jsi jistě bojoval proti tomu, když státy NATO pod vedením USA napadly a okupovaly Irák (2003 - 2011). Taky jsi jistě protestoval proti tomu, když Francie a další státy NATO napadly Libyi 2011.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
28. 02. 2022 v 01:22Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Adamiss "a proto je potřeba všechny tyto zbraně pro blaho budoucí civilizace a naší planety zlikvidovat"
nepopulární názor. Bez atomovek by jsme měli větší válku v evropě každejch 20 až 50 let. Mír který tu je je ze strachu z jaderných zbraní. Volat po jejich likvidaci je volání po válce.
28. 02. 2022 v 01:24Off-line i8051  (53/184/97)
Az na to, ze NATO neslo do techto statu za ucelem si je bezduvodne privlastnit a pripojit. Podstatny rozdil. Navic to vzdy bylo az po tom, co se to v uvedenych statech zvrtlo v pruser :-)
28. 02. 2022 v 01:25Off-line Adamiss  (24/176/77)
Artenkotorer: Pak s velkým zármutkem můžu jen prohlásit, že tedy nejsem demokratem, ale za názorem si stojím. Na obranu demokracie je dle mého mínění možno se pro její ochranu uchýlit i k praktikám totalitním. nakonec nikomu se neupírá právo účasti ve všeobecných, rovných, tajných volbách, jen, že lid již nebude oblbován proruskou propagandou. Já jsem již oči otevřel, Vy také? Nebo budete pouze obhajovat pozici agresora válečného konfliktu, což je mimochodem zločin.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
28. 02. 2022 v 01:29Off-line i8051  (53/184/97)
IIIIIIIII - neco jsi napsal, ale neni to videt, asi neco osklivyho. Odhlas se a uvidis, ze to nevidime :-)
28. 02. 2022 v 01:32Off-line Adamiss  (24/176/77)
II: Proti bombardování Bělehradu jsem protestovat nemohl, žel jsem ještě (bohužel) nebyl na světě (o konfliktu blíže nic konkrétního nevím, takže se necítím se k němu vyjadřovat, až si nastuduji, můžeme polemizovat.)
Irák a Libyi jsem považoval za chybu západu, která se jí vymstila v tom, že nemůžeme do zemí, které na to nejsou mentálně připravené vyvážet demokracii a svrhávat tak tím pádem místní despoty. Všichni dnes v podobě nefunkčnosti nynějších států a způsobené migrační vlny vidíme chybu daných rozhodnutí (alespoň já je v nich vidím).
Ano souhlasím, že je to naivní představa, ale pro společnost 21. století, která se vzdala války jako diplomatického nástroje by to již snad i mohlo být samozřejmé, nebo ne?
28. 02. 2022 v 01:35Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Adamiss: Zničit demokracii a nahradit ji totalitou v zájmu ochrany demokracie je skutečně geniální přístup... jak nedosáhnout svých cílů.
Bezva, už to tu máme, totalitní praktiky, jak za minulého režimu. Zastrašování politické opozice. Teď když někdo hájí svobodu slova tak na něj reaguješ: "Nebo budete pouze obhajovat pozici agresora válečného konfliktu, což je mimochodem zločin"
Co je demokratického na tom zastrašovat obhájce lidských práv? Nebo snad jsem tu hájíl něco jiného než lidské právo na svobodu slova?
28. 02. 2022 v 01:35Off-line IIIIII  (33/-/-)
Amíci a NATO dělalo v těch zemích to samé, co dělá Voloďa. Akorát americké rakety zabíjejí humanitárně a demokraticky. :-)
01. 03. 2022 v 06:22Off-line Peta80  (43/187/-)
Ty hele, ale von to možná není blbej nápad na něj vlítnout. S flaškou, nebo optimálně sudem, rumu v ruce. A vožírat ho tak dlouho, dokud by Puťka nepodepsal nějakou mírovou dohodu. :D
01. 03. 2022 v 19:26On-line bombakul  (28/176/75)
Zrovna dneska sem dostal úplatek v podobě půllitru slivovice ale jako takovej ekrazit svět neviděl. Fakt těžkej kalibr to by i Puňťu odrovnalo jen by to mohl brát jako vyhrožování biologickou zbraní tak mu to radši dávat nebudu :)
01. 03. 2022 v 19:33Off-line BussterX  (103/130/150)
28. 02. 2022 v 00:56On-line Artenkotorer (33/180/84) NOVÉ
"Dle mého názoru budu radši mrtev, než žít v nesvobodě" a proto mě děsí když někdo hájí svobodu slova, tak je hned označován za rusofila,... Svobody nejsou jen pro nás, ale i pro ideové nepřátele, jinak to není svoboda, ale nesvoboda která je v souladu s námi a tak ji nevnímáme jako nesvobodnou, ale stale taková je.

xxx

rusáci taky valí cenzuru a mně se to bytostně dotklo, páč vypli chat ve warthunderu a já musim bejt na dsiscordu když chcu žvanit s klukama z klanu... -_- asi je sralo, když v ruské hře v chatu viděli ty politické protiruské komenty... týpci si dou zahrát ruskou hru ruských vývojářů a řeší rusko jako agresora a pak se diví... :D
01. 03. 2022 v 21:53Off-line iglw  (48/172/77)
No,situace se moc zhoršuje dnes 1.3.22,večer.Jsem stále pesimista!
02. 03. 2022 v 00:01Off-line IIIIII  (33/-/-)
Myslím, že se lidé dopouštějí ještě jedné chyby nebo nevědomosti při posuzování současné situace. To není jenom nějaká neadekvátní reakce Ruska. Stačí si představit, co by dělala Čína, kdyby Američani zkoušeli v jejich bezprostřední blízkosti stavět raketové základny a postupně Činu obkličovali a stále více a více států v sousedství Číny by přecházely do NATO a byly tam americké základny. Myslíte, že by snad Čína mlčela, nečinně přihlížela? To by bylo tóčo... Jenže to by si Amíci nedovolili. Čína je největším americkým věřitelem. Číňané drží vládní dluhopisy USA v objemu jednoho bilionu a 110 miliard dolarů...
02. 03. 2022 v 11:49Off-line Anonym
Jesteze utok Putin zvrtal a ukrajinci maji tuhy korinek - sou to borci.
Jinak by s takovouto "pomoci" zapadu byla Ukra byla obsazena uz davno.
02. 03. 2022 v 11:58Off-line Anonym
Sou to sraci
https://www.seznamzpravy.cz/…oslat-191335

Jesteze pomahaji obyc. lidi.
02. 03. 2022 v 14:07Off-line i8051  (53/184/97)
Mozna proto Jezino, ze nemaj odkud odst**tovat ...
02. 03. 2022 v 17:14On-line bombakul  (28/176/75)
Nechcu byt pesimista ale nad ukrajinskými úspěchy bych moc nejásal. Ona absence modernější techniky a opravdových vojáků může být pouhá strategie ve které je i logika což by bylo značně znepokojující ale daleko děsivější je představa že se díváme na skutečný odraz ruské armády. Neschopnost a taky nemožnost dobytí území relativně humánním způsobem v kombinaci s rostoucími sankcemi který se sice dají z části obejít ale ztráty sou tam značný a vstup dobrovolníků z členských zemí atd atd jen zvyšuje riziko vyhrocení konfliktu mezi dvěma státy stejně prolhanými v něco co se nebude líbit nikomu tak doufejme že naši mocipáni budou mít dostatek rozumu a v pomoci nepřekročí přijatelnou hranici
02. 03. 2022 v 17:30Off-line sukejmnehned  (26/-/-)
Já nevím, jestli jste se někdo z vás obtěžoval někdy, co já vím, třeba zajít do školy? Prachy, co stála vaše přítomnost ve škole by byly využitý líp, kdyby se s nima topilo v kamnech...
Tak, drahý, anonyme, předně, NATO je jen a pouze obranná aliance sloužící k obraně členských států, což je odpověď na tvou otázku, proč tam NATO nevlítne. Stačilo si přečíst jeden jedinej dokument, jmenuje se zakládací listina.
NATO je opravdu největší a nejmoderněji vyzbrojenou vojenskou silou světa, takže ne, strach z toho, že by nás, coby NATO, RF převálcovala nemáme, naštěstí ale máme generální štáb NATO a ten do tý školy chodil, není blbej jak troky a tak generální štáb NATO ví, že když zaútočí na RF, rozpoutá se dlouhotrvající celosvětový konflikt, při kterým padnou statisíce vojáků a těžko říct kolik desítek tisíc civilistů. No, drahý anonyme, to si na triko NATO prostě nevezme.
K blbým nápadům vstupovat do cizineckých legií bych rád uvedl, a opět stačilo chodit do školy, že služba v jiné než české armádě je u nás považovaná za trestný čin a narukováním do cizineckých legií, byť v dobré víře, se prakticky okamžitě odsuzujete k vězení, což, předpokládám, nikoho neláká, ani přes všechny ty super historky o mrdání ve sprchách...
02. 03. 2022 v 17:32Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
02. 03. 2022 v 17:58Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Bombakul: Tohle je z pohledu a schopností ruska humánní způsob. Nejsou tak zvyklí bojovat, nemaj dost vyspělé techniky na rozdíl od USA na to udělat to jinak. Maj prototypy, ale ne sériovou výrobu. Ta nepovedená snaha o humánnost bude i příčina velkých ztrát na životech na jejich straně.
Pokud by chtěly bojovat nehumánně, tak Kiev je srovnán se zemí a dělostřeleckými granáty zvorán do hlouby metru a pak tam pošlou vojáka zabodnou vlajku.
02. 03. 2022 v 18:01On-line bombakul  (28/176/75)
Aspoň se snaží a všichni vidíme že do civilistů nestřílí když nemusí ale možnosti se zužují když se vojáci za ty civilisty schovávají. Holt jinou možnost než občas poslat k zemi barák nemají
02. 03. 2022 v 18:02Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Sukejmnehned: Ale může, přes Zemana se musí protáhnout žádost. Otázka je zda než se byrokracie dokončí zda se tou dobou už putin nezakope a neuzavře mír s tím že si nechá území co dobil.
02. 03. 2022 v 18:15On-line bombakul  (28/176/75)
Další otázka je jestli už nedocílil toho co chtěl. Teď už jen zbývá neskončit z vlastní vůle aby to nevypadalo jako jeho prohra :)
02. 03. 2022 v 18:18Off-line i8051  (53/184/97)
No tyvole Anonymous jim hekli druzice Roskosmosu a na Vladu je vypsano 20M "mrtvy nebo zivy" ... :-)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
02. 03. 2022 v 18:19On-line bombakul  (28/176/75)
Teď už se k němu jen dostat :)
02. 03. 2022 v 18:19Off-line sukejmnehned  (26/-/-)
Jistě, výjimky existují, ale bez výslovnýho povolení je to trestným činem a to je podstatný
02. 03. 2022 v 18:24Off-line IIIIII  (33/-/-)
"NATO je jen a pouze obranná aliance sloužící k obraně členských států" napsal sukejmnehned (23/-/-

To je asi největší fór, co jsem tu četl :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
02. 03. 2022 v 18:29Off-line sukejmnehned  (26/-/-)
No, ale přesně to NATO je
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
02. 03. 2022 v 18:33Off-line rosju  (53/170/78)
IIIII si NATO představuje tak, že až nám budou padat na hlavu bomby ,nebude na agresora útočit , protože je to obranná aliance - takový je to k****n :))))
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
02. 03. 2022 v 18:42Off-line BussterX  (103/130/150)
Nejlepší obrana je útok, jak pravil veliký bismarck 8) jinak ta OBRANNÁ aliance znamená to, že je-li členský stát napaden, tak se ostatní členské země zavazují ho bránit... čili zaútočit na nepřítele... tak nějak to tam myslím bylo napsané, cca... má to ten význam...
02. 03. 2022 v 18:42Off-line IIIIII  (33/-/-)
Srbsko, Irák, Libye, Sýrie, Afghánistán, atd.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
02. 03. 2022 v 18:43Off-line rosju  (53/170/78)
IIIII- než hltat nějaké účelové fantasmagorie je lepší používat zdravý rozum , pokud ještě nějaký zbytek máš :)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
02. 03. 2022 v 18:44Off-line IIIIII  (33/-/-)
Za celou dobu se NATO nikdy nemuselo bránit, to by si ani nikdo nedovolil, NATO podniká jen výbojné války, žádné jiné.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
02. 03. 2022 v 18:44Off-line rosju  (53/170/78)
Zatím sem na Ukrajině nezaznamenal žádného vojáka NATO ,zato rusů je tam plná p***l :))
02. 03. 2022 v 18:45Off-line BussterX  (103/130/150)
Afghanistan a srbsko atd to bylo něco jiného, tam zasahovaly USA se svými spojenci jako světový mírotvorce a četník... neschvalovala to rada bezpečnosti OSN třeba? to by asi měla, a může to vůbec ve vztahu k zemím NATO ? ... ví to někdo?
02. 03. 2022 v 18:46Off-line IIIIII  (33/-/-)
NATO podnikalo vojenské akce bez mandátu rady bezpečnosti OSN.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
02. 03. 2022 v 18:47Off-line BussterX  (103/130/150)
To je ale hajzl to NATO -_-
02. 03. 2022 v 18:47Off-line BussterX  (103/130/150)
Btw putin teď taky podniká vojenskou akci bez mandátu rady bezpečnosti OSN? O_o
02. 03. 2022 v 18:48Off-line IIIIII  (33/-/-)
No pro Američany je NATO super spolek. Má tam šašky, co mu dělají křoví :-) na tzv. misích. Jeden z šašků, co poslušně chodí do výbojných misí, je Česko.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
02. 03. 2022 v 18:48Off-line rosju  (53/170/78)
Běž to říct ukrajinským matkám , kterým zahynuly děti , jenze u klávesnice jsi "hrdina " , že IIIII ??
Možná jsi s SPD -spolek prdlych d***lů :)))))
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
02. 03. 2022 v 18:53Off-line IIIIII  (33/-/-)
Za posledních 20 let si války vedené USA vyžádaly 800 000 obětí. Podle studie Watsonova institutu na University of Brown v USA stály války rozpoutané Spojenými státy za posledních 20 let 800 000 životů. Spojené státy na ně utratily 6,5 miliardy dolarů, z čehož 1 miliarda dolarů byla na ošetření zraněných a zmrzačených amerických vojáků. Posledních 20 let, od 11. září, byly války vedeny pod rouškou „americké obrany a globálních válek proti potenciálním teroristickým hrozbám a za demokracii“, což je koncept, který se ukázal jako značně kontraproduktivní. Spojené státy, založené v roce 1776, však strávily 222 let své existence, tedy 93 % svého trvání, vedením válek a jsou jednou z nejmilitantnějších entit v historii lidstva.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
02. 03. 2022 v 18:54Off-line BussterX  (103/130/150)
Eště že synové neumírají matkám na obou stranách ale jenom na jedné 8) ohánět se mrtvými syny je argumentačně totéž jako mlátit někoho leklou rybou po hubě
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
02. 03. 2022 v 18:58Off-line rosju  (53/170/78)
Bussova,je mi samozřejmě líto i mladých ruských vojáků, kteří tam byli nahnáni ,ale když umírají civilisté a malé děcka ,sorry ,nevím jak tobě a IIIII ,ale mě to v klidu nenechává
02. 03. 2022 v 18:59Off-line rosju  (53/170/78)
IIIII -mas někdy vlastní názor,nebo jen papouskujes výtažky z knih ?????
02. 03. 2022 v 19:01Off-line BussterX  (103/130/150)
Jo to máš pravdu s těma MALÝMA DĚCKAMA, to sem nedomyslel
02. 03. 2022 v 19:04Off-line sukejmnehned  (26/-/-)
To, že někdo o něčem napíše knížku neznamená, že ty informace v ní jsou pravdivé....
Důvod vojenského vpádu jednotek NATO do Afghanistanu je celkem prostý, 11. září. Důvod, proč RF vpadla na Ukrajinu je pouze výsledek imperialistických tendencí RF a její neschopnosti pochopit koncept státní hranice.
02. 03. 2022 v 19:10Off-line rosju  (53/170/78)
IIIII je typický prorusky šváb , řeší se konflikt mezi. Ruskem a Ukrajinou ale on jak gramofon opakuje svůj názor o škodlivosti NATO :))))))
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
02. 03. 2022 v 19:11Off-line BussterX  (103/130/150)
Každopádně furt si myslím, že ta situace neni jen chyba ruska... sem teď četl na neviditelným psovi článek z roku 2014, a tam jsou dost zajímavý info, jak ukrajině dlužící 180 miliard dolarů rusko nabídlo řešení situace ale najebala se do toho EU která chtěla dostat ukáčka pod svůj vliv a defakto jen naslibovala řešení a skutek utek jak jsem to pochopil... takových věcí je tam celkem dost... EU se začala s ruskem o ukrajinu přetahovat... což logicky v ukrajincích vzbudilo pocit, že jsou žádaní a prakticky jednou nohou v EU... proto teď obyčejní ukrajinci právem čekají nějakou pomoc od EU... a jako morální povinnost EU má pomoct, ale to že se tam posílají granáty a bezlepkové potraviny a krmení pro kočky v útulku, to je fakt slabá náplast na to, co EU tak trochu zčásti zavinila ať přímo či nepřímo... kdo si chce počíst (nezdá se mi to jako proruská propaganda z kremlu a je to z roku 2014) - https://neviditelnypes.lidovky.cz/…ahranici_wag
02. 03. 2022 v 19:14Off-line rosju  (53/170/78)
Samozřejmě že nic není černobílé a svinarny se dělají na obou stranách ,ale kdyby se všechno vždycky řešilo takto,tak jsme už vyhynuli
I mezi ukrajinskými celníky na hranicích jsou s***ě, kteří berou úplatky za rychlejší odbavení , takové bych použil jako živý štít proti Rusům :)))
02. 03. 2022 v 19:21Off-line BussterX  (103/130/150)
Ty hele, já nevim, jestli víš, jak to na hranicích ukrajiny chodilo dřív, ale tam se už před lety procházeli celníci mezi auty se svazky eurových bankovek v ruce a mávali jima na řidiče, aby jim jako naznačili, že kdo nezaplatí tak neprojede ani domů ani ven :D tam byly hyeny vodjakživa, škoda, že si tam orgány ukrajiny neuměly zjednat nápravu ve vlastních ozbrojených složkách... asi to bylo moc těžké...
02. 03. 2022 v 19:23Off-line rosju  (53/170/78)
Jo,to máš pravdu, jenže teď, když jsou tam hlavně ženské s deckama, které utíkají před válkou ,tak bych ty "orgány "obžaloval s velezrady :)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
02. 03. 2022 v 23:34Off-line eljose79  (42/185/-)
Ono to není černobílé i UA udělalo dost chyb. Neřešili od roku 2014 Donbas. A jestli si myslí, že Putin odejde s prázdnou, tak jsou naivní. Rusko má početní a vojenskou převahu jen to nevyužili a dělali jen blbé chyby. Jako že tam poslali záklaďáky, kteří ani nevěděli kde jsou. Btw. už mají i plán na rozdělení Ukrajiny.. https://pbs.twimg.com/…AUVlXsAUW913?…
03. 03. 2022 v 00:10Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Mimochodem, za to že jsme měly pár dní klidu navíc asi můžeme vděčit možná číně.
https://www.nytimes.com/…e-china.html
03. 03. 2022 v 00:32Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Mimochodem, Velitelství sil zvláštních operací ozbrojených sil Ukrajiny před 5 hodinami deklarovalo že neberou zajatce u dělostřelců, co je tuším válečný zločin a to i v případě když je vykonán na válečných zločincích:

"From now on there will not be any more Russian artillerymen prisoners. No mercy, no 'please don't kill me, I give up' anymore. ... Whether it's a commander, a driver, an aimer, or a loader: they will be slaughtered like pigs"

Mělo by bejt tohle:
https://m.facebook.com/…98478931774/?…
03. 03. 2022 v 08:37Off-line IIIIII  (33/-/-)
Shrnutí - Kdo může za krizi na Ukrajině?

1. Gorbačov, Jelcin, Kravčuk, chaotický rozpad SSSR, neřešení národnostních otázek v 90. letech
2. USA, NATO, snahy zatáhnout Ukrajinu do svých her proti Rusku, neustálé přibližování NATO k Rusku, financování protiruských sil na Ukrajině
3. Snaha USA rozhádat Německo a Rusko. Zabránění spuštění nord stream 2
4. Korupce, hyenismus Ukrajinců (v tom má Bussterx pravdu)
5. Megalomanství a carismus Putina
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
03. 03. 2022 v 11:02Off-line IIIIII  (33/-/-)
Rosju je americký agent s inteligencí houpacího koně :-)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
03. 03. 2022 v 16:05Off-line i8051  (53/184/97)
Ja uz jsem 2 dny nevidel Vladu, nevite kde je? Mozna ho zavreli nekde na hajzlu :-)
03. 03. 2022 v 16:45Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Nezávislá organizace ENAGrup spočítala CPI turecka na 123.80 Ofic čísla jsem vyděl nad 50%, lidi to ale pocitově vnímaj nad těmi 123.8%
Růst cen byl ještě před válkou. Hádám že začátek velkého nakupování levné ruské ropy a plynu se blíží. Stejně tak volání po omezení sankcí na rusko. Z turecka, země NATO.
03. 03. 2022 v 19:46Off-line iglw  (48/172/77)
Kdyby to tak lehce šlo,už by tam bylo i od nás hodně pravých chlapůHolt,nejde to!!
03. 03. 2022 v 20:03Off-line tatrman  (27/-/-)
Problémem nejen Ruska a Ukrajiny ale celého východního bloku je nespravedlivé rozdělení bohatství země po rozpadu bývalého režimu. Majetek státu se doslova krádeží dostal do rukou několika vyvolených taxikářů pinglů a zelinářů, ze kterých se vytvořila novodobá šlechta, která si dnes hraje na šlechtu skutečnou, přitom jsou to v jádru zločinci a gauneři nejhrubšího zrna naprosto bez empatie a sociálního cítění. Proto tady máme režim bezprávního státu prolezlého korupcí, kdo si zaplatí má pravdu. Bezcharakterní druh kořistnickýho kapitalismu, kterej má jedinej účel: vyždímat obyvatelstvo jako citron a odkopnout, shrábnout prachy vydřený z práce lidových mas. Zaplatit co nejmíň pokud možno minimálku nebo ještě míň. Z nakradených peněz si nakoupit vily na azurovém pobřeží nebo byty v Monacu. Tihle měli být postiženi a ne lidi na ukrajinských sídlištích a v metru.
Putin si hraje na cara, a podle toho se i chová, lidskej život a lidská důstojnost pro něj ale nejen pro něj, ani pro naše papaláše nemá žádnou cenu.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
03. 03. 2022 v 20:20Off-line i8051  (53/184/97)
Tatrman (25/-/-)
Majetek státu se doslova krádeží dostal do rukou několika vyvolených taxikářů pinglů a zelinářů ...
-----------
A na prostituty z Paladia zapomneli, vid? :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
03. 03. 2022 v 20:43Off-line tatrman  (27/-/-)
Ičko hleď si svýho žrádla a plný ledničky a nás duchaplné nechej laskavě diskutovat...
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
03. 03. 2022 v 22:08Off-line i8051  (53/184/97)
No, ty jsi fakt duchaplnej diskuter ... :-)
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload