Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Kdy podle vás skončí válka a jak?

14. 05. 2022 v 12:21Off-line Anonym
?
14. 05. 2022 v 14:33Off-line hrabuvka  (40/180/75)
Aż Ukrajina napadne Rusko. Tak pak to bude válka. Teď je to jen legální cesta jak Ukrajině pomocí se vstupem do EU.
14. 05. 2022 v 14:38Off-line idea  (39/170/-)
Až bude Putin nebo ti co ho ovládají chtít a jak? Buď jeho smrtí nebo bude vyměněn za další loutku.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
14. 05. 2022 v 14:39Off-line IIIIII  (33/-/-)
Podle Kyjevského mezinárodního institutu pro sociologii používalo ruštinu doma asi 43 – 46 % obyvatel a v regionech na východě to bylo kolem 80 % (na Krymu a v Doněcké oblasti dokonce více než 90 %).
https://cs.wikipedia.org/…krajin%C4%9B


Předpokládám, že ty oblasti, kde mluví rusky 80% a více obyvatel, budou připojeny k Rusku. To je ten jihovýchod, kde se ostatně etnické problémy táhly už dlouhá léta. Když to připojí k Rusku a tím to skončí, tak postupně utichne i informační masáž v médiích. Tak jako to utichlo s kovidem. Můj odhad je, že to bude dokončeno do října, max listopadu. Utichne to stejně jako to utichlo s Krymem v r. 2014. Postupně si zvyknou politici i média, že kromě Krymu si Rusko vzalo i další svá historická území, která patřila carskému Rusku. Podle mě dál na západ Putin nepůjde, protože tam už jsou protirusky naladění obyvatelé a to kdyby obsadil, tak by z toho měl jen etnické třenice. Je možné, že západní Ukrajina vytvoří soustátí s Polskem. Polský prezident o tom hovořil ve svém posledním projevu, že chce spojit západní Ukrajinu, Lvov a okolí s Polskem, což kdysi patřilo Polsku. Takže kdo ví, co nakonec zbude z Ukrajiny.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
14. 05. 2022 v 14:40Off-line BussterX  (103/130/150)
Vstup ukrajiny do EU by znamenal pohromu pro desetitisíce rodin ukrajinských... celníků :D kdyby zrušili hranici mezi EU a ukrajinou tak ti zkorumpovaní ubožáci z ukrajinské celní správy zvyklí denně sosat tisíce euro na úplatcích na slovensko-ukrajinské hranici zažijí osobní tragédie a propad životní úrovně, to si EU nemůže vzít na svědomí :D
14. 05. 2022 v 16:22Off-line WileECoyote  (35/178/-)
BussterX: Tak to nevezmou do schengenu :-D
14. 05. 2022 v 17:14Off-line Anonym
Je zvláštní, že se ještě nikdo nepokusil odstranit Putina.
14. 05. 2022 v 17:17Off-line tatrman  (27/-/-)
Dokud bude Putin u moci, tak válka neskončí. Otázka je, jak a kdy ? Zda přirozenou smrtí nebo dřív jinak. Vlastně si nedovedu představit, že by válka skončila a Putka byl u moci dál.
Jedno je jistý, rusáci poslali celou Evropu do recese, můžeme jim "poděkovat",ztratíme díky jim 10-20 let vývoje a Rusko se vrací o 70let zpět. Nejdřív 2 roky covid fašismu a hned ho vystřídá tohle.
14. 05. 2022 v 17:40Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Válka může skončit několika scénáři:
Rusko bude zcela poraženo a smíří se s prohrou. To může být do pár měsíců. Považuji za málo pravděpodobné.

Rusko bude konvenčně poraženo ale nesmíří se s prohrou. Přejde na nekonvenční způsob vedení války. Po jaderném úderu na ukrajinu se ta pak pravděpodobně vzdá. Považuji za pravděpodobnější scénář než předchozí.

Rusko s ukrajinou vyjedná mír takovým způsobem že neztratí tvář. Minimum co dle mého je rusko ochotno akceptovat je krim ruský, pokud se podaří rusko vytlačit z ostatních okupovaných území. Jinak budou alespoň částečně vyžadovat i dombas. Tento scénář považuji za nepravděpodobný, byť z humanitárních důvodů za nejlepší. USA a trochu i EU si z ukrajiny dělají zástupné bojiště kterým chtějí oslabit rusko co nejvíc bez ohledu na to kolik ukrajinců při tom zemře a tak místo aby se se snažili tlačit na toto řešení, tak tlačí na boj do posledního ukrajince.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
14. 05. 2022 v 17:51Off-line tatrman  (27/-/-)
Art:Rusko bude konvenčně poraženo ale nesmíří se s prohrou. Přejde na nekonvenční způsob vedení války. Po jaderném úderu na ukrajinu se ta pak pravděpodobně vzdá. Považuji za pravděpodobnější scénář než předchozí.

S tímhle scénářem pravděpodobnosti souhlasím. Ale otázka je, co si myslí obyčejní Rusové a jestli si nemyslí něco jiného než Putin, pak by vše stálo jen na jedné hlavě u moci. A záleželo by, jak dlouho by tam byl. Dnes je již jasné,že Západ má lepší zbraně a Rusko by porazil, to nám ukázal kyjevský debakl. Ukrajinci bez amerických Javelinů a b***ských raket by byli okamžitě poraženi na celém území a max.by to přešlo do partyzánské lesní války pár skupin, než by došla munice, pak by začla tuhá normalizace a rusifikace jako u nás po 68.
To, co vidíme na Ukr. je defacto nepřímá válka Ruska se Západem.
14. 05. 2022 v 18:58Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Tatrman: Co si myslí obyčejní rusové nehraje roli. Propaganda dokáže smýšlení lidí hodně ovlivnit a když ty lidi západ bodl dozad a hodil přes palubu (zdravíme všechny obchodní sankce a firmy co z ruska odešli, čimž jen poukazuji na dopady těchto kroků, neříkám že se neměly dělat) tak jsou k podléháním propagandě ještě náchylnější. Ale i když by nebyli manipulování propagandu, obracet se na obyčejné lidi v prakticky diktátorském režimu je vcelku naivní. Tam jde o ty co putinovy podpíraj záda a tedy i armádní špičky. Totální prohra by znamenala ztrátu ztrátu Sevastopolu. Když by hrozilo to, tak celej ruskej generální štáb bude losovat kdo bude vybírat cíl pro taktickej jadernej úder na ukrajině první a je dost možný že putin by byl ten mírumilovnější na tý poradě.

"To, co vidíme na Ukr. je defacto nepřímá válka Ruska se Západem."
Přesně. Válka vzor afghanistán vs SSSR.
14. 05. 2022 v 19:32Off-line IIIIII  (33/-/-)
"Je zvláštní, že se ještě nikdo nepokusil odstranit Putina." Anonym

To si jako myslíš, že kdyby se Západu podařilo odstranit Putina, že by ten další ruský car začal vítat u svých hranic vojska NATO? :-)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
14. 05. 2022 v 19:46Off-line Anonym
Ne, ale mohla by být válka ukončena, nebo by byla obnovena jednání...
14. 05. 2022 v 19:52Off-line BussterX  (103/130/150)
Pokud by putnu odstranili sami rusové, tak by se dalo jednat, pokud by putnu sejmul nějaký západní rambo tak by tuto facku rusové asi těžko rozdejchávali a těžko by asi nějaká jednání byla možná, leda až potom, co by ruský ivan recipročně sejmul americkýcho prezidenta :D https://garethrhodes.files.wordpress.com/…6f62a5dd.jpg
14. 05. 2022 v 19:59Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Anonym: To je hodně nainvní pohled. Putin je sice diktátor, ale není v tom sám a je dost velká šance že by ho nahradil někdo horší. Pokud by v tom byl navíc jakkoliv zapletenej západ, výrazně by vzrostlo riziko konfliktu rusko vs nato, protože atentát na ruskýho prezidenta by prostě byl válečný akt. A protože rusko nemá jak porazit NATO konvenčně, tak je dost možný že by skončili u nekonvenčních řešení.

Jednání navíc z velké části brzdí to, že o ně západ nestojí a preferuje dlouhou válku která bude oslabovat rusko a dávat záminku k sypání penězům dodavatelům armádní techniky. Se podívej na USA, právě si tam schválili 40mld pro ukrajinu, což je tuším částka nápadně podobná té co stál USA ročně afghánistán... a velká část z toho jde na zbraně.
Nutno podoknout že USA ty peníze nemá, si je přes tradiční kolečko přes banky a FED nově vytisknou, což se projeví na inflaci, což je nemilá věc pro američany kde mají právě i nedostatek sunaru.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
14. 05. 2022 v 20:18Off-line BussterX  (103/130/150)
Btw kdyby západ dodal na ukrajinu opravdu top level zbraně, tak už by na ukrajině nebyl ani jeden ruský voják... stačila by dodávka leteckých kontejnerových cbu cluster bomb, kdy při jediným průletu letadla by přestala existovat celá tanková kolona, teď to musí ukrajinci mlátit po jednom raketama odpalovanýma z ramene a ve fotošopu :D
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
14. 05. 2022 v 20:45Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
BussterX: mít moderní zbraně neznamená umět je používat :-) ale kdyby hned na začátku války začli se školením, tak teď by už možná mohly rusáky vyhánět :-)
14. 05. 2022 v 21:27Off-line tatrman  (27/-/-)
Artenkotorer (34/180/84) NOVÉ
Tatrman: Co si myslí obyčejní rusové nehraje roli. Propaganda dokáže smýšlení lidí hodně ovlivnit a když ty lidi západ bodl dozad a hodil přes palubu

Ty podceňuješ lidi, a myslíš si, že nejsou schopni si obstarat info jinde než v ruské TV. To platí snad pro starší ruskou generaci tak od 50let výše, ale ten zbytek? V době internetu, a věřím, že i v Rusku ho maj, si každej kdo chce najde info sám. Západ nikoho nebodl, sankce přišly až poté, co Rusko napadlo a obsadilo Krym. Do té doby žádné sankce nebyly.
14. 05. 2022 v 21:34Off-line tatrman  (27/-/-)
BussterX (101/130/150)
Btw kdyby západ dodal na ukrajinu opravdu top level zbraně, tak už by na ukrajině nebyl ani jeden ruský voják... stačila by dodávka leteckých kontejnerových cbu cluster bomb, kdy při jediným průletu letadla by přestala existovat celá tanková kolona, teď to musí ukrajinci mlátit po jednom raketama odpalovanýma z ramene a ve fotošopu

Bussi je jasný, že Západ nebude na Ukr. lifrovat to nejlepší, co má. Esa si každej rozumnej stát nechává nakonec. Navíc, nikdy neví, co by s dodávkou top zbraní Ukr. časem udělali, mohli by je použít i jinak, že...:) takže tomu rozumím. Top technologie a obzvlášt ty vojenské musí být top secret a použity až při útoku na vlastní území státu původu těch zbraní. Rusové už něco odkryli, Kinžal např. hypersoniky..to pomůže Západu, bude líp připraven v budoucnu na tyto hrozby a bude mít víc informací.
14. 05. 2022 v 22:08Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Tatrman: "Ty podceňuješ lidi" umíš používat VPN za účelem spoň nějaké anonymizace? zkusils vůbec někdy TOR? A i pokud jo, kolik lidí v ČR něco z toho podle tebe používá? Drtivá většina mladých si ani neumí změnit DNS... jak se asi tak mají dostat ke zprávám ze zahraničí? Co vím rusko internet už dost filtruje.

Má rodina má 2 ruské známé, inteligentní, k důchodu mají celkem daleko, menší obchodníci obchodující napříč evropou, takže mají vcelku kontakty se zahraničím. A světe div se, když s nima separátně bratr mluvil tak se dozvěděl že nemáme věřit západní propagandě že v našich médiích se lže a na ukrajině se žádná zvěrstva nekonají. Je to malí vzorek, to uznávám, ale kdo sakra jinej než takový co často cestujou po evropě by měly být odolný ruské propagandě?
Navíc, propaganda není jen teď, generace co vyrůstala od pádu SSSR do cca 2002 vyrůstala v modelu vcelku liberálním, ale potom co USA začaly vypovídat smlouvy jako třeba ABMT, co chránila rusko tím že udržovaly MAD relevantní, rusko začalo se změnami ve školství k podpoře vlastenectví,... díky tomu tyhle generace mají zakořeněnu oddanost rusku. Je to stejný princip jako ten co používalo nsdap u Hitlerjugend, nebo proč má EU loga v každý učebnici, prezident má fotku v každý třídě, či do kostela se chodí od dětství. Děti jsou zranitelný indoktrinaci a když začneš s propagandou od mala kdy ještě nejsou schopen k***icky uvažovat, budou snadněji ovlivnitelní propagandou ve stáří.
14. 05. 2022 v 22:14Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Tatrman: "Západ nikoho nebodl, sankce přišly až poté" irelevantní. Rusové to budou brát jako bodnutí do zad. Bavíme se o tom jaký to má vliv na názory rusů, ne nás. Rus není čech dívající se na to z tepla domova. Rus je ten u koho poskytovatel služeb porušil smlouvu a vykašlal se dodávat už zaplacenou službu, i když ten rus s válkou nemá přímo nic společného.
Tebe taky třeba jako občana ČR taky nikdo neokradl o úspory s tím že je pošle na jím vybranou cha***u. V rozporu se smlouvou.
14. 05. 2022 v 22:21Off-line R77  (47/-/-)
Můj kamarád (Rus) žije za Moskvou a ikdyž mu není ani 30 let a má VŠ, tak se mne ptal proč Česká Republika je tak zla na Matičku Rus když nás osvobodili od nacistů a poté pokojně odešli zpět do Ruska.

Rok 1968 a historie mu vůbec nic neříkal… nechápal, nerozuměl a nevěřil!

Na jeho obranu; byl zásadně proti Putinovi a válce. Ale co se týče výkladu historie úplně jiný.
14. 05. 2022 v 22:38Off-line BussterX  (103/130/150)
Vzhledem k tomu, že se teď ve školách moc nemluví o tom, že nás osvobodila sovětská armáda (ano vím, že pragrstán mohli osvobodit američani a že se posrali ze stalina a zůstali v plzni :D)a že se odstraňujou pomníky padlých sovětských vojáků na našem území, tak se můžeme nadít, že naše českomoravské příští mladé generace budou taky důkladně indoktrinovány, stejně jako teď generace v rusku... historie je prodejná d***a a ohne se jak je zrovna potřeba... tedy její vykladači :D
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
15. 05. 2022 v 00:49Off-line IIIIII  (33/-/-)
R77 (44/-/-) NOVÉ
Můj kamarád (Rus) žije za Moskvou a ikdyž mu není ani 30 let a má VŠ, tak se mne ptal proč Česká Republika je tak zla na Matičku Rus když nás osvobodili od nacistů a poté pokojně odešli zpět do Ruska.
Rok 1968 a historie mu vůbec nic neříkal… nechápal, nerozuměl a nevěřil!


Můžeš být více konkrétní, v čem se lišil tvůj a jeho výklad historie?
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
15. 05. 2022 v 00:53Off-line IIIIII  (33/-/-)
A světe div se, když s nima separátně bratr mluvil tak se dozvěděl že nemáme věřit západní propagandě že v našich médiích se lže Artenkotorer (34/180/84)

No však já taky naší propagandě nevěřím. To je jasné, že se v západních médiích lže. Však už lhali s Husajnem, že prý má atomovky a kvůli tomu ho jdou picnout...
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
15. 05. 2022 v 01:38Off-line R77  (47/-/-)
@IIIII

Pokud se opravdu na takovou věc ptáš tak ti není pomoci.

Vysvětlete mu prosím Vás někdo rozdíl mezi faktem a výplodem propagandy během WWII.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
15. 05. 2022 v 01:43Off-line IIIIII  (33/-/-)
R77 - ty jsi napsal, že máš za Moskvou nějakého kamaráda a že se lišíte ve výkladu historie. Ale nenapsal jsi v čem se lišíte. Co tvrdí on a co tvrdíš ty...
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
15. 05. 2022 v 01:50Off-line R77  (47/-/-)
@IIIII

Jelikož jeho pohled se zakládal na domněnkách. Něchtěl slyšet, číst a prostudovat fakta proč tu Rusáci zůstali po 1968…atd.

On žil v domění, že po roce 1945 všichni rusáci odjeli do Ruska….

Dobrou…
15. 05. 2022 v 01:56Off-line IIIIII  (33/-/-)
Po roce 1945 Rusáci odjeli domů. Nejen Rusáci, ale i Ukrajinci, Kazachové apod. A v r. 1968 tu byly armády SSSR, Polska, Maďarska atd.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
15. 05. 2022 v 06:36Off-line Anonym
Nikdo nechce zmáčknout červený knoflík, to je nesmysl, možná Putin, ten má kryt pro rodinu, ostatní nikoli. I Rusům dochází, že když zmáčknou knoflík, vrátí se jim to jako bumerang.
15. 05. 2022 v 09:13Off-line BussterX  (103/130/150)
Před 7 hodinamiOff-line IIIIII (31/-/-) NOVÉ
Po roce 1945 Rusáci odjeli domů. Nejen Rusáci, ale i Ukrajinci, Kazachové apod. A v r. 1968 tu byly armády SSSR, Polska, Maďarska atd.

xxx

ne tak úplně a ne všichni... působili tady sovětští političtí komisaři a poradci... zejména po únoru 1948... jejich rukopis najdeš v těch politických procesech ze začátku 50 let... kromě toho jaderná sila pro sovětské rakety tady byla vybudována někdy okolo roku 1964... proto taky sem rusáci vlítli v 68, když hrozilo, že bychom se odtrhli..., nechceš přijít o jaderný základny blízko hranic imperialistického nepřítele :D
15. 05. 2022 v 09:20Off-line IIIIII  (33/-/-)
BussterX - díky za upřesnění.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
15. 05. 2022 v 09:29Off-line IIIIII  (33/-/-)
Českoslovenští vůdcové v bývalém režimu byli prozřetelní a Rusku tu fyzicky nic nepatřilo. Po Sametové revoluci odtáhla sovětská vojska. Takže Rusáků jsme se zbavili snadno. Jenže dneska se novodobých pánů nezbavíme. Naše továrny, ale i vodní zdroje, obchody patří zahraničním vlastníkům. Němcům, Francouzům, atd. Takže jsme ještě v horší pozici. Rusové tu neměli svůj majetek kromě těch zbraní. Ty si odvezli. Jenže dneska tu Západ má rozsáhlé majetky. A my jsme vazalové Západu.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
15. 05. 2022 v 09:45Off-line IIIIII  (33/-/-)
Kdo tahá zahraničí vlastníky do konfliktu s Ukrajinou? :-) Co jsi to vypustil za blbost? :-)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
15. 05. 2022 v 09:51Off-line IIIIII  (33/-/-)
Jo a ještě kdysi tu psal nick rosju o tom, že kdo s ním nesouhlasí, je proruský. Jakože chce orientaci na Západ změnit na orientaci na Rusko. Ale podle mě tu na tomto serveru nikdo takový není. Že by někdo chtěl vzít Škodovku firmě Volkswagen a převést ji pod ruskou firmu VAZ Žiguli? :-) Ha ha... Tomu nevěřím. Myslím, že lidi, co jsou národovci, chtějí spíše něco jako neutralitu nebo to, co jsme měli v 90. letech. Tedy svobodu. Dnešní mládež už možná ani neví, že v 90. letech jsme byli neutrální stát a nepatřili jsme ani pod Moskvu ani pod Brusel, Washington. A stalo se nám něco špatného? Naopak. Bylo to období největší svobody.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
15. 05. 2022 v 10:31Off-line IIIIII  (33/-/-)
Jez1920FC22 - tobě přeskočilo? O jaké železné oponě v 90. letech píšeš? A žádné Západní Německo v té době už neexistovalo. Vždyť Berlínská zeď padla v r. 1989. A komunisti tu nevládli. Naopak vládl novodobý kapitalismus a privatizovalo se hodně v té době. A hranice zavřené nebyly. Moje rodina volně cestovala. Cestovalo se za nákupy běžně do Rakouska apod. Jsi d***l. To už se nedá jinak napsat, než že jsi d***l. Tím spíše, že jsi v té době podle tvého věku na tvém profilu už musel být dospělý. Je otázkou, jestli ty budeš vůbec někdy dospělý....
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
15. 05. 2022 v 10:47Off-line hrabuvka  (40/180/75)
Když z Putina všichni dělají takového boháče. Tak proč tedy Ukrajinu nevykoupil? Teď je dobrá příležitost pomoct Ukrajině nákupem nemovitostí které klesly dost pod cenu.
15. 05. 2022 v 11:07Off-line bombakul  (29/176/75)
Hlavní boje skončí do dvou let ale válčit se tam bude furt stejně jako se tam bojuje už spoustu let. Výsledek bude zdevastovaná Evropa a východní země na prudkém vzestupu. Amerika si zachrání kejhák ale Čína se za pár let stane oficiální velmocí a dolar tak už nebude světovou měnou a bude nahrazen nějakou nově vzniklou. My budeme příštích minimálně 7 let v p***li
15. 05. 2022 v 11:12Off-line R77  (47/-/-)
My budeme příštích minimálně 7 let v p***li…

Proč?
15. 05. 2022 v 11:17Off-line bombakul  (29/176/75)
Jestli sis nevšiml tak sme na dobré cestě a našli sme dokonce zkratku
15. 05. 2022 v 11:25Off-line R77  (47/-/-)
Tou zkratkou je nové vedení v ČNB … asi máš pravdu….
15. 05. 2022 v 11:45Off-line bombakul  (29/176/75)
Stejně jako nové vedení státu. Celkem vražedná kombinace
15. 05. 2022 v 13:04Off-line BussterX  (103/130/150)
Před 3 hodinamiOff-line Jez1920FC22 (58/196/-) NOVÉ
To je sice pravda, ale zapoměl jsi že v restitucích vracely i nakradené pozemky církvi....

xxx


myslíš ty pozemky, který církev získala v čarodejnických procesech upalováním vlastníků? :D

"Majetek odsouzených samozřejmě propadal inkvizitorům, a tak se zájem Bobliga obrátil především směrem k těm, kteří vlastnili lány anebo jiné nemovitosti (například papírnu). Nejznámější obětí těchto justičních vražd se stal kněz Kryštof Alois Lautner."
15. 05. 2022 v 13:12Off-line Lukrecius.01  (52/172/78)
Bastr: kde jsi?
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload