Dýchací potíže v panelovém domě

Zdravím, pár let zpět jsem se přestěhoval do paneláku a špatně se mi tam dýchá. Vyhodil jsem koberec, záclony, udělal velkou čistku, koupil novou postel, povlečení, deky... Nic nepomáhalo, na alergologii mi zjistili, že na nic alergii nemám. Jediné, co mi pomáhá je neustále větrat. Nějak jsem s tím už smířil a čekám, že si to tam jednou překopu a snad to ustane, nebo koupím nějaké zvlhčovače, čističe vzduchu, kdovíco... Dnes mě ale překvapilo, že jsem spal u kamaráda v paneláku, taky byt po babičce, vše staré 50 let a mám úplně stejné příznaky... Štípou mě oči, svědí nos... Je možné, že je to prostě nějaká zatuchlina v těch bytech, jak se tam nic nemění a nějaký usazený prach za skříní, bůhví kde, který nedokážu vyčistit a to mě to dělá? Nemáte někdo podobnou zkušenost a nějaké řešení? Já jsem dřív žil v chaloupce, kde bylo permanentně okolo 19 stupňů a občas se dělaly plísně, takže vlhké prostředí... Teď jsem tak ve 23 stupních a 35-40% vlhkosti. Jen, jestli jste někdo neprožil něco obdobného... :-) teď mě to zas trklo, že jsem našel i jiné problémové prostředí, myslel jsem, že je to jen přímo něco u mě.

Před pár tejdnama jsem si koupil čističku kombinovanou s ionizátorem a zvlhčovačem a nevim s čim ještě, ale nakonec jsem se jí zase zbavil, páč mi to přišlo zbytečný na léto do tý mojí garsonky, když tam stejně budu mít permanentně otevřeno na balkon…

Doporučuji nechat vymalovat, případně vyměnit staré lino.
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit

Což já mám tohohle hajzla a jede tam furt, ale v noci ho nechci poslouchat, tak je vypnutý https://www.alza.cz/…d5156326.htm

Což to mi je jedno, zvlhčení nebo ne, hlavně, že se mi lépe dýchá s větráním :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

No a co teprve, až pod tebou budou bydlet kuřáci, to si už ani nevyvětráš. V panelákách je oproti chalupě dusno a hrozně rychle se tam vydýchá vzduch. :-P
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

Cigaretový kouř mi nevadí
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

VegWáně, a proč jsi se z té chaloupky, kde ti to vyhovovalo, vlastně stěhovalo do paneláku?
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

A proč se ty budeš stěhovat z domečku u lesa do paneláku?
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Pyl mi nevadí, mám to celoročně
Spirometrii mám za sebou skrz alergologii
Studijní důvody, je to náš byt a plánuji tam zůstat, jinak bych to neřešil a šel samozřejmě jinam
Spirometrii mám za sebou skrz alergologii
Studijní důvody, je to náš byt a plánuji tam zůstat, jinak bych to neřešil a šel samozřejmě jinam
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Před hodinou On-line Khalo (35/187/85) NOVÉ
"No, protože tatínek minulý rok zemřel a moje dvě milé sestry se rozhodli domeček prodat s vidinou velkých peněz a po neustálém dohadování mě to už nebavilo a souhlasil jsem tedy s prodejem :)"
Aha, takže v době, kdy je inflace jak tři krávy dohromady, se rozhodnou vyměnit nemovitost, jejíž hodnota bude do budoucna +- stabilní, za cash, kde ta hodnota jde velmi rychle dop***le. Ty tvý ségry nebudou zrovna Einsteinky, což? :)
"No, protože tatínek minulý rok zemřel a moje dvě milé sestry se rozhodli domeček prodat s vidinou velkých peněz a po neustálém dohadování mě to už nebavilo a souhlasil jsem tedy s prodejem :)"
Aha, takže v době, kdy je inflace jak tři krávy dohromady, se rozhodnou vyměnit nemovitost, jejíž hodnota bude do budoucna +- stabilní, za cash, kde ta hodnota jde velmi rychle dop***le. Ty tvý ségry nebudou zrovna Einsteinky, což? :)

Uz tu psal nekdo vyse ... napenetrovat a vymalovat. Funguje to :-)
Nahlásit

Noa proto jsem koupil celou kralikarnu ... :-)
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.