Rakousko-Uhersko

Mít stát spolu s Rakušany, kteří nejsou v NATO a odmítají jaderné elektrárny? Ne, děkuji.
Souhlasím - 17 • Nesouhlasím - 9
Nahlásit

Já ano. Rakousko i Maďarsko, tyto dvě hlavní země tohoto soustátí byly velmi tolerantní ve své době a starostové českých obcí měli velkou autonomii. Právě tím, jak byl tento celek mnohonárodnostní, tak musel být velmi vstřícný vůči všem etnickým skupinám. No a v současnosti vidím, že v těchto dvou tradičních zemích není protiruský fanatismus. Ani Rakousko, ani Maďarsko se nezapojují do šílenství vyvolaného rozpínavostí NATO a USA. Ani Maďaři ani Rakušané nechtějí být slouhy a užitečnými i***ty USA. Ani v Maďarsku ani v Rakousku nepobíhají blázni se žlutomodrými vlajkami. A za to si jich cením. Jsou hlasem rozumu.
Souhlasím - 11 • Nesouhlasím - 19
Nahlásit

S Rakušáky bych v jednom státu být nechtěl. Ordnung je někdy kontraproduktivní a před mnoha nesmysly poslední doby nás náš český šlendrián chrání. S Maďary bych ale neměl problém sdílet stát, nic špatného proti nim nemám a nikdy mi ničím nevadili. Poslední dobou se mi zdá, že mají daleko víc rozumu, než my, a hlavně naši polutici.
Souhlasím - 7 • Nesouhlasím - 14
Nahlásit

Chtěl a anonyma za svého sluhu.
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Já sice jsem monarchista ale rakousko-uhersko bych fakt nechtěl. To radši bych založil stát ve státě.
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Doporucuju jet viribus unitis ... :-)
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Noblesu Rakouska - Uherska bych si přál. Jinak asi né.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Staré dobré mocnářství? No, jak pro koho.
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Osobně hlasuj za mocnarstvi Uhersko-Hradistsko :o)
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit

To by ti rakusaci nesměli lézt do p***le Putinovi a Rusům.
Posledního krále vyštvali a Hitlera vítali jak i***ti,kuvy jedny vychcane :)
Posledního krále vyštvali a Hitlera vítali jak i***ti,kuvy jedny vychcane :)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 6
Nahlásit

Je to zábavné, že antivaxeři obdivují Rakousko :) Byl jsem tam před několika dny a Rakoušaně pořad musí nosit respirátory v MHD. Mi to určíte nevadilo. Česká vláda je benevolentnější, ale je to za cenu zbytečných úmrtí
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Já třeba neobdivuji Rakousko současné ale rakousko uhersko v tehdejší době, česko je ted asi nejbídnější na světe tedka a dříve na tom bylo úplně jinak
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Sta: "Ti, kteří by byli ochotni se vzdát svobody výměnou za chvilkové bezpečí, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečí."
Aneb, když státu dovolíš přiblížit se k totalitě v zájmu třeba i ochrany životů, nediv se, že se té moci už nikdy úplně dobrovolně nevzdá a dříve či později ji zneužije i proti tobě. A to se týká jak opatření proti covidu, tak útokům na základní lidské svobody jako je svoboda projevu, což jsou kroky kterým naivní hlupáci jako ty tleskají...
Aneb, když státu dovolíš přiblížit se k totalitě v zájmu třeba i ochrany životů, nediv se, že se té moci už nikdy úplně dobrovolně nevzdá a dříve či později ji zneužije i proti tobě. A to se týká jak opatření proti covidu, tak útokům na základní lidské svobody jako je svoboda projevu, což jsou kroky kterým naivní hlupáci jako ty tleskají...
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Ale vajco blbeee, to uz mesice neplati. Zase jsi zamrznul, jako s EU :-)
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit

Historická tradice ovocných vysokokmenů v krajině
Pro českou krajinu je již velmi dlouho typické, že cesty jsou lemovány stoletými jabloněmi, na loukách potkáme osaměle stojící velikány třešní, okolo obcí stále ještě potkáme sady a nebo alespoň jejich kousky. Ale zdaleka již ne všude.
Je písemně zaznamenáno, že již před tisíci lety pěstovali obyvatelé našich končin ovocné dřeviny a ovocné stromy nesloužily jen jako zdroj obživy. Na venkov se ovocné stromy šířily ze zámeckých a klášterních zahrad, kde byly šlechtěny. A zdaleka nešlo jen o jabloně, hrušně, třešně, slivoně či broskvoně, ale i oskeruše, mišpule, mandloně, jeřáby, trnky a další druhy.
Předci si přitom připravovali zásobu ovoce na celý rok, samozřejmostí byla povidla, marmelády, křížaly (sušené ovoce), mošty, ale i destilované pálenky. Později se začaly připravovat zavařeniny. Některé ovoce se pak co nejdéle do zimy skladovalo a konzumovalo průběžně (především jablka a ořechy, které vydrží dobře vyschlé opravdu dlouho).
České ovoce patřilo v těch dobách k nejlepším v Evropě a vyváželo se do celého Rakouska-Uherska, ale třeba i pobaltských zemí. Zato dnes lidé zajedou do obchodního domu, dovezené ovoce si koupí a nad tím místním, často strupatým, ohrnou nos.
Zdroj: https://www.ceskestavby.cz/…e-30616.html
Pro českou krajinu je již velmi dlouho typické, že cesty jsou lemovány stoletými jabloněmi, na loukách potkáme osaměle stojící velikány třešní, okolo obcí stále ještě potkáme sady a nebo alespoň jejich kousky. Ale zdaleka již ne všude.
Je písemně zaznamenáno, že již před tisíci lety pěstovali obyvatelé našich končin ovocné dřeviny a ovocné stromy nesloužily jen jako zdroj obživy. Na venkov se ovocné stromy šířily ze zámeckých a klášterních zahrad, kde byly šlechtěny. A zdaleka nešlo jen o jabloně, hrušně, třešně, slivoně či broskvoně, ale i oskeruše, mišpule, mandloně, jeřáby, trnky a další druhy.
Předci si přitom připravovali zásobu ovoce na celý rok, samozřejmostí byla povidla, marmelády, křížaly (sušené ovoce), mošty, ale i destilované pálenky. Později se začaly připravovat zavařeniny. Některé ovoce se pak co nejdéle do zimy skladovalo a konzumovalo průběžně (především jablka a ořechy, které vydrží dobře vyschlé opravdu dlouho).
České ovoce patřilo v těch dobách k nejlepším v Evropě a vyváželo se do celého Rakouska-Uherska, ale třeba i pobaltských zemí. Zato dnes lidé zajedou do obchodního domu, dovezené ovoce si koupí a nad tím místním, často strupatým, ohrnou nos.
Zdroj: https://www.ceskestavby.cz/…e-30616.html
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Ano,přístup až k Jadranu!!
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

Iglw: "...přístup až k Jadranu" To teď není nebo jak?
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.