Gay život za socíku

Otázka pre pamätníkov: ako sa žilo za socializmu? Ale nezaujímajú ma televízne inscenácie ani státie v rade na pomaranče, ale kde ste sa stretávali? Existovali nejaké podniky, kde sa dalo zoznámiť? Bolo nejaké šikanovanie zo strany VB? Ako vás brala rodina, kamaráti? Snažím sa od starších zohnať nejaké info, čo-to som našiel aj na webe, ale niet nad odpovede tých, čo to naozaj zažili.

Má rodina přijala velmi dobře že jsem gay. Dokonce mě to i dost překvapilo. Teta co mě moc v lásce neměla nakonec řekla že je hrdá že jsem gay. Právě ona s mojí mámou organizovali dýchánky v severních Čechách pro gay komunitu. Přikládám odkaz kde to bylo. Z vyprávění vím že se tam scházeli samý vysoce postavený soudruzi. https://www.google.com/search?…
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

Ta vyšší budova byly kanceláře ta nižší byla restaurace a kuchyň. Částečně to sloužilo jako motorest. Co já se tam navyvaděl. Kéž bych se tam vrátil.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

Tie stretnutia tam organizovali ale asi až neskôr, v 90., či? Za socíku si bol ešte mláďa.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Jsem byl fakt prcek školkou povinen.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Homo erotiku a různé telefoní spojení na dveřích wc jsem za mlada měl prču.
Nahlásit

Pokud ses chtěl vyhnout ochmatávacímu způsobu seznámení ala Splav, tak těch možností v běžném městě moc nebylo. Nejenže nebyly ty internety, ale ani gay časopisy tu nevycházely, takže v běžných novinách byl inzerát typu "muž hledá muže" třeba jeden od někoho z druhého konce republiky. A pevnou linku mohl doma zvednout kdokoliv.
A mluvit o té době jako o "socíku" je pro ni až moc milosrdné...
A mluvit o té době jako o "socíku" je pro ni až moc milosrdné...
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím
Nahlásit

Jezi ty jsi fakt z******j pedofil. Vyhonil ses nad tím cos psal? Já jsem fotíš jasně napsal že jsem byl školkou povinen. A za druhé kde je anonym?
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

A on tu jako anonym vystupuje? A za další normální zdravý člověk pochopil že jako dítě jsem tam trávil hodně času a jako dítě jsem si tam hodně hrál. To jen pedofil vidí za vším sex
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Tohle prostě neokecaš a jasně ses usvědčil
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit

Rád říkáš dětem d***a?
Nahlásit

Podle toho jak extrémně rychlé reaguješ vidím že masturbuješ
Nahlásit

Ne nevařim jen jsem screen hodil do skupiny bývalých administrátorů lidé . Cz a jejich reakce jsou neskutečné.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Užívám protože už vím proč si musíš mazat rohlík s paštikou. Jo a kdyby tě zajímalo kdo tě do kriminálu dostal. Tak tady jsem hrozně jsi tam zestárl jsem tě vůbec poznat nemohl.
Nahlásit

Zase sa to zvrhlo na prekáračku dvoch ľudí, to ma nezaujíma, to si nechajte na správy, keď už musíte...
Takže suma sumárum - je lepšie väčšie mesto, to je jasné, anonymita a lepšia možnosť zoznámenia nepustí. Teda sa vtedy objavovali nápisy na WC? Také protoinzeráty? :D Ja si to pamätám ako dieťa z 90. :D Záchody v Priore tým boli celé popísané, čural som alebo kadil a na skrátenie chvíle som si to čítal a príliš tomu vtedy ešte nerozumel :D:D:D Objavovalo sa to aj za minulého režimu? Nikto to nezmazával?
A čo oficiálne inzeráty v novinách. Mohli vyjsť? Neboli nejako "zakódované"? :D V zmysle, že pochopí len zasvätený?
A ako to bolo v Prahe? Tam sa dalo ľahšie stretnúť? Vždy cez známych, že ten poznal toho a ten zas toho? Ale ako sa napr. mladý gay, ktorý nikoho nepoznal, dostal k chalanovi? Ako mal šancu sa vôbec s niekým zoznámiť a chodiť? Predsa len také situácie, že v meste do seba narazia dvaja chalani a usmejú sa na seba... to je skôr z filmu než reality.
Takže suma sumárum - je lepšie väčšie mesto, to je jasné, anonymita a lepšia možnosť zoznámenia nepustí. Teda sa vtedy objavovali nápisy na WC? Také protoinzeráty? :D Ja si to pamätám ako dieťa z 90. :D Záchody v Priore tým boli celé popísané, čural som alebo kadil a na skrátenie chvíle som si to čítal a príliš tomu vtedy ešte nerozumel :D:D:D Objavovalo sa to aj za minulého režimu? Nikto to nezmazával?
A čo oficiálne inzeráty v novinách. Mohli vyjsť? Neboli nejako "zakódované"? :D V zmysle, že pochopí len zasvätený?
A ako to bolo v Prahe? Tam sa dalo ľahšie stretnúť? Vždy cez známych, že ten poznal toho a ten zas toho? Ale ako sa napr. mladý gay, ktorý nikoho nepoznal, dostal k chalanovi? Ako mal šancu sa vôbec s niekým zoznámiť a chodiť? Predsa len také situácie, že v meste do seba narazia dvaja chalani a usmejú sa na seba... to je skôr z filmu než reality.
Nahlásit

Teda sa vtedy objavovali nápisy na WC?
- ano
A čo oficiálne inzeráty v novinách. Mohli vyjsť? Neboli nejako "zakódované"?
- to ne, ale byly dost stručné, stylu "muž hledá muže" a moc tam toho nebylo, něco jako vyplněný profil už vůbec :o)
- ale ten kdo ho zadal musel mít koule to udělat, mám pocit, že inzeráty se zadávaly tak, že jsi do té redakce musel zajít, dát své nacionále atd. (možná to šlo nějak poštou, ale zase tam musely být nacionále - o poslání z nějakého freemailu se tehdy nikomu ani nezdálo)
Ale ako sa napr. mladý gay, ktorý nikoho nepoznal, dostal k chalanovi?
- blbě; já ze své undergroundové bubliny věděl o jednom, který se tím netajil a na to po někom vyjíždět jsem neměl koule
- ve větších městech asi byly místa, kde se gays scházeli, na okresním a menších nic takového nebylo; tma
- ano
A čo oficiálne inzeráty v novinách. Mohli vyjsť? Neboli nejako "zakódované"?
- to ne, ale byly dost stručné, stylu "muž hledá muže" a moc tam toho nebylo, něco jako vyplněný profil už vůbec :o)
- ale ten kdo ho zadal musel mít koule to udělat, mám pocit, že inzeráty se zadávaly tak, že jsi do té redakce musel zajít, dát své nacionále atd. (možná to šlo nějak poštou, ale zase tam musely být nacionále - o poslání z nějakého freemailu se tehdy nikomu ani nezdálo)
Ale ako sa napr. mladý gay, ktorý nikoho nepoznal, dostal k chalanovi?
- blbě; já ze své undergroundové bubliny věděl o jednom, který se tím netajil a na to po někom vyjíždět jsem neměl koule
- ve větších městech asi byly místa, kde se gays scházeli, na okresním a menších nic takového nebylo; tma
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit

Jez1920FC22 (58/196/-)
Občas se v inzerátu v anonci
- anonce začala vycházet až zkraje 90´s
Občas se v inzerátu v anonci
- anonce začala vycházet až zkraje 90´s
Nahlásit

Prvé bary sa určite objavili v Prahe a určite až po prevrate, pamätáte si kedy a ako to tam vyzeralo? A predtým? Vedelo sa medzi gejmi, že v nejakom podniku sa stretávajú chalani, že sa tam dá na niekoho naraziť? Bolo to dohodnuté s vedením, či skôr tak spontánne? A čo polícia?

Tvl takze Jezina jede svoji osahavaci taktiku z podstolu uz z osmdesatek a stale nic. Mozna proto, ze je to blbost. Takze jsme se zase dozvedeli, jak to realne nikdy nebylo :-)
Nahlásit

V Praze existoval ještě před revolucí T-club. A byl hodně navštěvovaný. Většinou bylo plno. Bohužel byl asi v roce 1991 zrušený. Atmosféra tam byla báječná, většinou jsme se znali, takže se nikdo nenudil. Nevím, co je na tom pravdy, ale říkalo se, že za zrcadlem to sledovali estébáci.
Nahlásit

Tak se slovenska mysi zeptej toho svyho, ne? Urcite o tom neco vi, kdyz mu je 52 ... :-)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Můj děda byl v letech 1969–1971 poslancem České národní rady. Druhý děda byl policajt.
Oba se shodli že největší chybou komunismu bylo že si každej komunismus přizpůsoboval podle obrazu k svému. Děda jako novinář chtěl napsat knihu kde měla bejt pravda o komunismu . Nenapsal protože umřel měsíc po smrti fogiho. Všichni fňukají jak komunismus byl špatný ano byl ale ne ve všom co nám dnes média vtloukaji do hlavy
Oba se shodli že největší chybou komunismu bylo že si každej komunismus přizpůsoboval podle obrazu k svému. Děda jako novinář chtěl napsat knihu kde měla bejt pravda o komunismu . Nenapsal protože umřel měsíc po smrti fogiho. Všichni fňukají jak komunismus byl špatný ano byl ale ne ve všom co nám dnes média vtloukaji do hlavy
Souhlasím • Nesouhlasím - 7
Nahlásit

Ičko? zase rýpkaš a zas do mima? Môj priateľ išiel vtedy ako mlaďas iba baby, až potom sa začal venovať chalanom naplno ;) vieš, žiadna kočka mu nedá toľko lásky ako Myšiak ;) a ešte si môžeme spolu aj zacvičiť, do toho sa dievčatá až toľko nehrnú, pokiaľ to nie je jóga and spol. :D:D:D
Namiesto tvojich spamovacích - čovín si mi mohol radšej čosi k veci napísať. Teba sa otázka tiež týka ;)
Namiesto tvojich spamovacích - čovín si mi mohol radšej čosi k veci napísať. Teba sa otázka tiež týka ;)
Nahlásit

Všichni fňukají jak komunismus byl špatný ano byl ale ne ve všom co nám dnes média vtloukaji do hlavy
- byl ještě daleko horší; ale větou "Můj děda byl v letech 1969–1971 poslancem České národní rady. Druhý děda byl policajt." se toho dost vysvětluje
- byl ještě daleko horší; ale větou "Můj děda byl v letech 1969–1971 poslancem České národní rady. Druhý děda byl policajt." se toho dost vysvětluje
Souhlasím - 8 • Nesouhlasím
Nahlásit

Ve velkých městech bylo seznamování nejjednodušší, v brně to byly na konci 80 let lázně kousek od hlavního nádru a hotel korso tamtéž... většina gayů byla ženatých a seznamovačka byla jen o sexu... bezpečnost gaye nepronásledovala samozřejmě, ale sbírala informace - kompro... vědět o ženatým chlapovi že je tajná buzna mohl být rozhodující argument při získávání nového práskače pro STB... pokud chce někdo o životě gayů za totáče vědět víc, doporučuju výbornou knížku s názvem "my tě zazdíme, aido", ta popisuje život gayů za socíku (cca80 léta) v praze a okolí...
Nahlásit

Neviem, ja by som vtedy žiť nechcel, aj keď mladosť má vždy svoje čaro a vtedy s partiami mohla byť sranda. Žiadny web, takže sa mladí zgrupovali fyzicky a iste bolo kopec zábavy. To si, samozrejme, môžeš spraviť aj dnes, ale ducha doby neoklameš. Napriek tomu by som vtedy fungovať nechcel, nemohol by som písať to, čo píšem, neviem ako by som si zohnal priateľa - alebo on mňa - byť dva roky na vojne, byť šikanovaný VB a pod.
Nahlásit

Netýká, i8 je zvláštní úkaz půleného bi - do 40 či kolika jen baby, od 40 jen chlapy, na tu druhou stranu ho to v té které době ani trošičku netáhne :o)
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím
Nahlásit

Ďakujem, Buss!!!
Nahlásit

Jezino podle oblaku na xichtě máš HIV taky
Nahlásit

I je hlavne totálny spamer, ktorý vypisuje kde-kade nonstop, nikdy nič k téme a totálne spoľahlivo vždy dok***í celú konverzáciu, ale tak aspoň vieme, že aspoň tento talent má.
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

O čem je kniha My tě zazdíme, Aido?
První česká novela na dlouho tabuizované téma vztahu dvou mužů. Řečeno s Jamesem Baldwinem, je novela zjevením českého "jiného světa". Přes drsnost vidění, ironii, humor i smutek, s jakým je tento svět nazírán, vyznívá příběh hlubokou lidskou nadějí. Dvojice protagonistů, student DAMU a mladý truhlář, se ocitá tváří v tvář hořkému dilematu, jak žít svůj obyčejný život, a jako stovky jim podobných naráží na krutost nejbližších, ale i komunity, jejichž postoje mohou mít nedozírné následky.
Příběh je psán typickým autorovým rukopisem, vzbuzuje smích a vhání do očí slzy zároveň, a je určen nejen těm, kteří v onom jiném světě žijí, ale možná ještě spíš těm, kteří o něm vůbec nevědí. Nechce být obhajobou, ani propagací, chce vzbudit porozumění.
https://www.cbdb.cz/…zazdime-aido
První česká novela na dlouho tabuizované téma vztahu dvou mužů. Řečeno s Jamesem Baldwinem, je novela zjevením českého "jiného světa". Přes drsnost vidění, ironii, humor i smutek, s jakým je tento svět nazírán, vyznívá příběh hlubokou lidskou nadějí. Dvojice protagonistů, student DAMU a mladý truhlář, se ocitá tváří v tvář hořkému dilematu, jak žít svůj obyčejný život, a jako stovky jim podobných naráží na krutost nejbližších, ale i komunity, jejichž postoje mohou mít nedozírné následky.
Příběh je psán typickým autorovým rukopisem, vzbuzuje smích a vhání do očí slzy zároveň, a je určen nejen těm, kteří v onom jiném světě žijí, ale možná ještě spíš těm, kteří o něm vůbec nevědí. Nechce být obhajobou, ani propagací, chce vzbudit porozumění.
https://www.cbdb.cz/…zazdime-aido
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit

Lukrecius samozřejmě bylo týrání vězňů atd atd jenomže jediný kdo z těch vězňů neměl bejt vězněn byli letci raf. A o tom právě děda chtěl psat
Souhlasím • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

To bylo Lukrecie nekdy tak ve 35. :-) a bejvalka kdysi rekla, ze kdyz me stvou zensky moresy, tak at si najdu chlapa. Nu i stalo se. Co ja bych pro ni neudelal ... :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Hele slovenska mysi, jsi tu tejden a vyspamovals tu uz spoustu temat, ktery uz tu davno byli drive a taky stovky nesmyslnejch reakci. Sak proc si nezalozit tema znovu, vid? Bude tvoje. Takze zase uber piskle v tom, kdo tu spamuje ... :-)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

To nie je pravda, všetci politickí tam boli neprávom a to ako s nimi bolo nakladané - a k úmrtiam pri výsluchoch a pri zlých podmienkach vo väzení dochádzalo aj oveľa neskôr. Nielen v 50. Vojenská služba bola pekne naprd - otec bol svedkom, ako lampasák na cvičení zabil (neúmyselne, jasné, ale z nedbanlivosti lebo bol ožratý) záklaďáka a všetko sa ututlalo. Moji starí rodičia boli spisovatelia a mali problémy nielen pri publikovaní, ale aj postihy v práci a pod. Nie, nebola to dobrá doba. Ak nevládne spravodlivosť, ale len zákon vlčí, nikdy to nemôže byť dobré.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Jediný kdo z těch vězňů neměl bejt vězněn byli letci raf.
- tak ty máš dost
- chápu, jsi ještě "mladý", tu dobu jsi nezažil, ale místo toho co bys tady visel 24/7 by sis o tom mohl něco načíst, je toho plný net
A nedávno sem dával někdo tento odkaz:
https://www.youtube.com/watch?…
- tak ty máš dost
- chápu, jsi ještě "mladý", tu dobu jsi nezažil, ale místo toho co bys tady visel 24/7 by sis o tom mohl něco načíst, je toho plný net
A nedávno sem dával někdo tento odkaz:
Nahlásit

Jezina zase jede kecy o "hovne", jeho oblibene tema s nutelou :-)
Nahlásit

Mysiak ano? Jseš si fakt jíst? Jako nemyslíš si že budu stát za vandalstvim že ne?protože vandalové tehdy byly taky političtí vězni
Souhlasím • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Uf, a už je tu politika... nie, to prejdime radšej k sexu :D
Nahlásit

Sex si res doma se starym ... :-)
Nahlásit

Nikoli Jezino, rozvod nemohl byt rychly, kdyz zadny rozvod nebyl ...:-)
Nahlásit

Však aj budem :D:D:D
Nahlásit

Aby nešly na tvou zahradu chlape
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

Hrabůvko a Splave, máte toho tolik společného, chyťte se za ruce a za svitu zapadajícího slunce odejděte prosím spolu někam do zapomnění... Děkuji.
Nahlásit

To fakt neviem, ale toto je tak mimo misu a mimo témy, že až;) toto radšej nebudem ani komentovať...
Nahlásit

Jez1920FC22 (58/196/-) NOVÉ
Proč jsem včera jako b***c...
- tak odpověděl sis už v první půlce věty...:o)
A Myšáku, to je u něj standart, pŕíště bude v půlce tématu mimo mísu hlásit, že si jde namazat chleba paštikou atp. Díky jeho IQ žije osamělý život přestárlého pedofila a myslí si, že to aspoň tady někoho zajímá a že mu na to bude reagovat....a nikdy nic.
Proč jsem včera jako b***c...
- tak odpověděl sis už v první půlce věty...:o)
A Myšáku, to je u něj standart, pŕíště bude v půlce tématu mimo mísu hlásit, že si jde namazat chleba paštikou atp. Díky jeho IQ žije osamělý život přestárlého pedofila a myslí si, že to aspoň tady někoho zajímá a že mu na to bude reagovat....a nikdy nic.
Nahlásit

Aspoň si na rozdíl od tebe...
- aneb Jez1920FC22 v kostce
- aneb Jez1920FC22 v kostce
Nahlásit

Jez1920FC22 (58/196/-)
(Proč) jsem (včera) (jako) b***c
(Proč) jsem (včera) (jako) b***c
Nahlásit

Hele z dochovaných informací na netu(wiki) vyplývá,že ČSSR nebyla po právní stránce homofobní zemí. Trestnost homosexuality zde skončila už v r.1961 a homo vztahy byly možné pokud měl dotyčný 18 let, heteráci mohli obcovat už od 15 let. Takže pokud se ptáš na policejní stáhání a souzení, tak to by museli reagovat zdejší matadoři tak +- 80letí.
To, že se gayové skrývali a potkávali různě natajno, bylo dáno spíše než právním pořádkem negativním společenským většinovým myšlením a odsuzováním gayů a přetvářkou. Ženili se, plodili děcka a natajno se scházeli s chlapama. Toto ale trvá v určité míře dodnes.
zajímavé je, že dnes nám je dávána za vzor demokracie první republiky, kdy bylo odsouzeno 330 kluků za "smilstvo proti přirozenosti",za to se nepovažoval jen anální styk,ale i společná masturbace např.
To, že se gayové skrývali a potkávali různě natajno, bylo dáno spíše než právním pořádkem negativním společenským většinovým myšlením a odsuzováním gayů a přetvářkou. Ženili se, plodili děcka a natajno se scházeli s chlapama. Toto ale trvá v určité míře dodnes.
zajímavé je, že dnes nám je dávána za vzor demokracie první republiky, kdy bylo odsouzeno 330 kluků za "smilstvo proti přirozenosti",za to se nepovažoval jen anální styk,ale i společná masturbace např.
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Díkes za exkurz, do istej miery máš aj pravdu, možno som sa zle vyjadril: viem, že trestné to už dlho nebolo, ale viem aj od známych a kamarátov, čo vyrastali v 70. a 80. rokoch, že ako tínedžerov a mladých ich VB bežne šikanovalo - ukáž občianku - brali si ich na policajné stanice, občas dostali facku, pelendrekom a pod. a to nebola vyložene problémová mládež, skrátka mladí, ktorí žili a bavili sa. Tak si neviem predstaviť ako by zareagovali ultrainteligentní a empatickí príslušníci VB, keby naďabili v parku na dvoch bozkávajúcich sa chalanov a pod. Bolo tu spomínané, že ŠtB mala v hľadáčiku takýchto mužov, aby mala prípadné páky a pod.

Tak stb je využívala jako konfidenty. KOmpro existovalo už tehdy, to není vynález kapitalismu. Ano na výslechu se nehledělo na nějaké facky, tak jako např. ve školách od učitelek, to byl standard a nikdo s tím nic nenadělal. Stěžovat sis nemohl. KOmu taky?:)
Na druhou stranu zametá se i dnes, ani tzv. "demokracie" není imunní vůči porušování ústavy. viz nedávná doba a covidfašismus, kdy si ozbrojené složky dělaly co chtěj ústava neústava.
Na druhou stranu zametá se i dnes, ani tzv. "demokracie" není imunní vůči porušování ústavy. viz nedávná doba a covidfašismus, kdy si ozbrojené složky dělaly co chtěj ústava neústava.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Alebo príklad Katalánska... ale politiku som sem už ťahať nechcel, išlo mi čisto len o spomienky, heh, naratívnu, orálnu históriu :D
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

To sú buďto kovaní komunisti - nejakou ideológiou sa môže nakaziť každý, je to vlastne náboženstvo - alebo jednoduchí ľudia, ktorí vtedy nevyčnievali z radu, stačili im základné sociálne istoty a romantizujú si to, lebo to majú späté s mladosťou, ktorý býva idealizovaná v spomienkach. Ale netreba ani nič nevyhnutne démonizovať, každá doba mala svoje špecifiká a socializmus 80. rokov, to neboli roky päťdesiate. Práve preto ma to veľmi zaujíma a stále otravujem ľudí, aby mi rozprávali o minulosti.
Nahlásit

Tatrman, mistni ruda buzna, ma komunisty rad, protoze by mu dali byt. Tesi se na znarodnovani vseho, co on nevybudoval, protoze je to lempl :-)
Souhlasím - 7 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Tak, mnohí ľudia boli aj veľmi rozčarovaní z divokých 90., istého obdobia, ktoré by sa skoro dalo nazvať bezvládie, či vláda mafie, dravého kapitalizmu v najprimitívnejšej forme, ktorý tu vtedy zavládol a spol. a toto prechodné obdobie ich znechutilo natoľko, že sa radšej vracajú do minulosti cítiac k tomu režimu určitý sentiment. Moja rodina bola postihnutá minimálne, ale bola (postihy v práci, nemožnosť študovať na VŠ a pod.). Kde má ale svedomie taký človek, ktorý prehliada skutočne závažné zločiny toho režimu? A poznám veľa takých. A mnohé decká s tričkami Che, a rečami o ľudovej revolúcii, to ide úplne už mimo môjho chápania.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Myšáku doufám, že jsi už ička prohlídl dostatečně a neskočíš mu na lep. Ty řeči co tady o mě šíří jsou jen jeho lži z nudy. Bohužel mu to hodněě jeho místních pologramotných poskoků sežralo i s navijákem, chová se totiž jako kovanej bolševik, nebo kapitalistickej marketér(to je v podstatě jedno a totéž), bude tak dlouho omílat lži, dokud si lidi nebudou myslet, že jsou pravdivý.
jinak já jsem stoupenec sociálně liberální demokracie po vzoru švédska, dánska nebo Norska. Stejně jako 51% mladých američanů od 19-29let.
jinak já jsem stoupenec sociálně liberální demokracie po vzoru švédska, dánska nebo Norska. Stejně jako 51% mladých američanů od 19-29let.
Nahlásit

Ičko a jeho vymejvačka a přitleskávači
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

Íčkoni. Tatrman čekat na byt nemusí za to ty bys měl svůj majetek veškerý vrátit. Přece jenom jak spadl komunismus jste státní podniky rozkrádali aby jste mohli zakládat živnosti.a ty jsi přesně to arogantní hovado které tady si hraje na nedotknutelného a přitom i pitomej šroubovák v kotelně byl státní majetek.
Nahlásit

Íčkoni a ty jsi chlap s charakterem? To je teda charakter pořád vyvovalavat nějaké konflikty.
Nahlásit

Jasne tatrmane, s tebou samozrejeme nesouhlasi jen vsechna pologramotna individua odsud, protoze ty jsi king, co.rozumi cely politice. Usmevne take je, ze ty, kterej nic neumi a nema v oboru vzdelani, uz mnohokrat psal, jak by vse zabavil zivnostnikum a podnikatelum a rozdal to lidem, si hraje na demokrata se severskymi koreny. Takovy lemply by odtamtud hnali jako prvni. Takze se venuj sve oblibene cinnosti baleni a huleni heteraku, v tom jsi mozna dobrej a divadylko, jak jsme se proti tobe spikli, vynech ... :-)
Nahlásit

Je živnostník a je živnostník. Všichni stejný nejsou.
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Nebylo by lepší souhlas a nesouhlas odstranit? Nejsme přece v mateřské školce a vede to k zakládání fake profilů.
Nahlásit

Analogie tatrmanova zdarmabytu a sroubovaku v kotelne je prosim jaka, hrabosi? A jak se vraci majetek, kterej jsi vybudoval hlavou bez socialistickybo sroubovaku? Hele, jak ti uz psali mnozi, nevynechavej doporucenou medikaci, delas to pro sebe i pro okoli ... :-)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Božinku jsem trapnej ve 40 známkuju názory jak demokratické.
Nahlásit

Digitalizace tatrmanova názoru je mi zcela u řitě. Ale za svým názorem si stojím. Jsou pouhé dva tipy podnikatelů. Zloději a hrdí podnikatele. Tebe tipují k té první kategorii díky tvé aroganci. Takovejch znám velmi hodně.
Nahlásit

Mimochodem nebyl jsi v nedávné době na Ostravsku? Policisté pátrají po muži tobě podobnému.
Nahlásit

No vidis to hrabosi, ale u tatrmana kradou vsichni zivnostnici a podnikatele, protoze si dovoluji za sve sluzby a produkty chtit penize ... proste nehoraznost :-)
Nahlásit

Možno to poznáte, ale možno aj nie, a potom to iste niekoho zaujme:
https://www.queerpamet.cz/
https://www.queerpamet.cz/
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.