Máslo za 60Kč 200g
19. 07. 2022 v 17:32 Anonym
Čau, dneska při nákupu v albertu jsem si všiml, že začali prodávat předražené máslo po 200g místo klasické 250g kostky, ale za plnou cenu 60Kč. To si vážně myslí, že lidi jsou tak hloupí?
Cau, nemysli si to, protoze ty vazne hloupej jsi, tatrmane :o)
Souhlasím - 7 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Co furt máte s tím máslem?
A nevím cos kde viděl, ale já vidívám klasický 250g kostky. Ve 200g se prodává akorát to "Rodinné 82" a to není máslo, ale směska mléčnýho a rostlinnýho tuku. Nezačali je prodávat teď, to se prodává už dávno. To slovo "rodinné" a obal evokuje u blbců, co nečtou složení, že je to skutečný máslo, ale ve skutečnosti je to míchanej polskej s**t.
A nevím cos kde viděl, ale já vidívám klasický 250g kostky. Ve 200g se prodává akorát to "Rodinné 82" a to není máslo, ale směska mléčnýho a rostlinnýho tuku. Nezačali je prodávat teď, to se prodává už dávno. To slovo "rodinné" a obal evokuje u blbců, co nečtou složení, že je to skutečný máslo, ale ve skutečnosti je to míchanej polskej s**t.
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit
Jez1920FC22 (58/196/-)
Na to mají socky, typu i8051.
-----------------
No prave ja jsem takova socka, ze maslo vubec nekupuju, protoze ja ho nejim ... :-)
Na to mají socky, typu i8051.
-----------------
No prave ja jsem takova socka, ze maslo vubec nekupuju, protoze ja ho nejim ... :-)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Ani na vanoce nejim maslo, Míro :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Jezino, podle toho, co píše anonym, tak se podivuje nad cenou másla při nižší gramáži. Tak to asi nebude pancovano ztuzenym tukem. To by cenu asi snížilo, ne? A nesmělo by se to jmenovat máslo.
Pak bych taky řekl, že socka jsi Ty. Jako správná socka nasávás levné výčepní lihoviny a pak meleš nesmysly a ještě píšeš s chybami. Například ve slově "zapomněl" se píše "mn".
Už máš z mozku z výčepní lihoviny kostku (másla s margarinem) .
Pak bych taky řekl, že socka jsi Ty. Jako správná socka nasávás levné výčepní lihoviny a pak meleš nesmysly a ještě píšeš s chybami. Například ve slově "zapomněl" se píše "mn".
Už máš z mozku z výčepní lihoviny kostku (másla s margarinem) .
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Fňuk, fňuk, anonyme :'-) a sem sis přišel pro nějakou útěchu, nebo co po nás chceš? :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Cena másla v albertu je mi u ***u, normání člověk nakupuje na Rohlíku.
Za tu dobu co bych stál v plesnivém albertu ve frontě u kasy+cesta tam vydělám z homofistu na deset másel.
Za tu dobu co bych stál v plesnivém albertu ve frontě u kasy+cesta tam vydělám z homofistu na deset másel.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Vyhlasime sbírku na máslo pro anonyma. Budou ty Vánoce...
Nahlásit
@ikar Vánoce jsou až za půl roku. Spíše bychom mu měli pomoct najít lépe placenou práci, když sám to nedokáže :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Snd19, dekuji, zes to s tim Rohlikem napsal za me .. ale nekteri to stejne nepochopi :-)
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Před hodinou On-line i8051 (51/184/97) NOVÉ
"Jezte to, co jste :-)"
Hele, ale to je vlastně nabádání ke kanibalismu. :D
"Jezte to, co jste :-)"
Hele, ale to je vlastně nabádání ke kanibalismu. :D
Nahlásit
Jinak 200g kostky másla jsem viděl už dááávno (roky zpět), bylo označeno jako farmářské...
Nahlásit
Máslovej Míro, chceš aby tě íčkoňo snědlo? :)
Nahlásit
Hmpf, teď, když jsem si přečetl celou diskuzi, si nejsem jistej, jestli ten můj poslední koment nezní poněkud Jezinovitě....
Nahlásit
A dnes si milé děti probereme nový ekonomický termín shrinkflace. Jedná se o situaci, kdy se inflace místo nárůstem ceny projeví zmenšením výrobku, či občas i degradací jeho kvality. U másla se může projevovat například tak že tam přestanou psát máslo a začnou přisýchávat levnější rostlinné tuky.
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
19. 07. 2022 v 20:29 Anonym
Rostlinné tuky už nejsou levné od války na Ukrajině. Olej stojí 60Kč. Před válkou stál 24Kč. Margaríny jsou setjně drahé jako máslo.
MasloMiro (18/173/61)
Takže nejíš vůbec nic v čem je máslo Íčko? :P
-------------
Musi bejt v propeceny krave s grilovanou zeleninou maslo? Nebo v salatu? Ne, nemusi, zkazilo by tomu chut ... :-)
Takže nejíš vůbec nic v čem je máslo Íčko? :P
-------------
Musi bejt v propeceny krave s grilovanou zeleninou maslo? Nebo v salatu? Ne, nemusi, zkazilo by tomu chut ... :-)
Nahlásit
Anonyme, ale to my víme, když blbá Flora stojí kolem 95 Kč...
Nahlásit
Máslo 52,90 Kč stojí 0.25kg másla
slunečnicový olej 1l stojí 49,90 Kč, 1l oleje váží zhruba 0.92kg tedy 250g oleje stojí 13.9 kč. Tedy olej je pořád levný ve srovnání s máslem.
Floru teď v penny seženeš za 84,90 Kč/1000 g, takže také levnější než máslo... vše jsou koncové ceny...
slunečnicový olej 1l stojí 49,90 Kč, 1l oleje váží zhruba 0.92kg tedy 250g oleje stojí 13.9 kč. Tedy olej je pořád levný ve srovnání s máslem.
Floru teď v penny seženeš za 84,90 Kč/1000 g, takže také levnější než máslo... vše jsou koncové ceny...
Nahlásit
Arten, jako fšude ji maj kolem 95 Kč za 400g krabičku, takže v Penny ji maj za cca 34 Kč/400g (když píšeš 84,90/1000g), jo?
MasloMiro (18/173/61)
Takže nejíš vůbec nic v čem je máslo Íčko?
- ono existuje nějaké máslo Íčko?
A Artene, olej byl snad oproti máslu levnější vždycky, ne...?
Takže nejíš vůbec nic v čem je máslo Íčko?
- ono existuje nějaké máslo Íčko?
A Artene, olej byl snad oproti máslu levnější vždycky, ne...?
Nahlásit
No tak mu tam chybí čárka... :)
Nahlásit
MasloMiro (18/173/61)
Íčko takže ani cukroví nejíš?
---------------
Ja obecne sladky nerad :-)
Íčko takže ani cukroví nejíš?
---------------
Ja obecne sladky nerad :-)
Nahlásit
Vy se z toho másla jednou všichni poserete na tááákhle velkou hromadu..
Nahlásit
Aktualne madetacky 250g maslo je na rohliku pro premium za 59.90, cili stejne jak to tvoje 200g nahrazka. A to s dopravou zdarma az domu. Takze neco asi delas spatne tatrmane a mozna to neustaly skuceni te uz dostihlo a zacinas mit vaznej problem s hlavou ... :-)
Peta80: tady to píšou... https://www.kupi.cz/…rgarin-flora
Lukrecius.01: Byl, ale taky máslo nebylo tak drahý, takže lidi byly víc ochotni si trochu připlatit za máslo
Lukrecius.01: Byl, ale taky máslo nebylo tak drahý, takže lidi byly víc ochotni si trochu připlatit za máslo
Nahlásit
Bude-li inflace do konce roku priblizne do 25 procent coz se da pri skokovem vyvoji ekonomiky dnesnich dnu muze byt jeste hur a nebude to jenom o masle hlavne benzin a nafta pujdou nahoru.
Nahlásit
Snd19: 0 hodin. Pokud se nepočítá když si obědnávám na rohlíku, což de facto je interaktivní leták :-)
Googlil jsem pro potřeby této diskuse. Ještě nějaký blbí připomínky?
Googlil jsem pro potřeby této diskuse. Ještě nějaký blbí připomínky?
Nahlásit
Nechápu proč se pořád řeší máslo, já když vidím jaké lidé nakupují v marktech píč... a není jim líto za to dát peníze tak se nestačím divit. A pak skučí, že nemají co jíst.
To ale resi jen anonym, my ne. Zeptej se jeho ... :-)
Nahlásit
I8051 (51/184/97) NOVÉ
Hlupáku, nauč se číst. Nepoložil jsem žádnou otázku, takže se nikoho na nic ptát nebudu, jen konstatuju, tebe jsem se také neptal. Nebo tam snad vidíš otazník? To jenom ty se musíš mermomocí do všeho srát a mít ke každému a ke všemu připomínky.
Hlupáku, nauč se číst. Nepoložil jsem žádnou otázku, takže se nikoho na nic ptát nebudu, jen konstatuju, tebe jsem se také neptal. Nebo tam snad vidíš otazník? To jenom ty se musíš mermomocí do všeho srát a mít ke každému a ke všemu připomínky.
Nahlásit
Tak objetivně jsme si to zavinili sami. Nicméně je zajímavé že přes všechnu drahotu pořád tolik ,,chudých" lidí kupuje tolik sraček, to je druhá stránka věci. Tak já nevím.
Nahlásit
Madetacky 250g maslo je na rohliku pro premium za 59.90
- tak já nevím, jestli ta tenká vrstva másla namazaná na rohlík vyjde na 60 Kč, tak to už je opravdu příliš :o)
- tak já nevím, jestli ta tenká vrstva másla namazaná na rohlík vyjde na 60 Kč, tak to už je opravdu příliš :o)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
...cena za kg musí být uvedena. Chybu vidím v nás. Němec by to tam nechal ležet, ať jim to shnije.
Nahlásit
Jez1920FC22 (58/196/-)
Ičko máslo jí, jen o tom občas neví, že se vyrábí tkzv podmáslový chleba, či se máslo přidává i do kvalitních rohlíků.
----------------
My se tu ale bavime o masle jako produktu a ne o masle jako suroviny do nejakeho jineho produku ... :-)
Ičko máslo jí, jen o tom občas neví, že se vyrábí tkzv podmáslový chleba, či se máslo přidává i do kvalitních rohlíků.
----------------
My se tu ale bavime o masle jako produktu a ne o masle jako suroviny do nejakeho jineho produku ... :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit
...krásná studentská léta plna vychlazeného zákysu s okurkami:-)Ženské z provozu mně ho nosily po kýblech a ten, od kterýho bych chtěl nikdy.
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
24. 07. 2022 v 09:07 Anonym
Nahlásit
Hele maslofilni tatrmane, kdyby to byl svindl, tak na 200g maslo daj napis 250 g. Tady je ale vse v poradku spravne uvedeno. A ze je spotrebitel jelito a neumi cist, to je jeho problem ... :-)
To bych se mohl taky vztekat, ze panak mel nejdriv 50 ml, pak 40 a ted 30. Na degustacich i 20 ml. Je to svindl na zakazniky!!! Zlaty komunisti !!! ... :-)
To bych se mohl taky vztekat, ze panak mel nejdriv 50 ml, pak 40 a ted 30. Na degustacich i 20 ml. Je to svindl na zakazniky!!! Zlaty komunisti !!! ... :-)
Nahlásit
Před 25 sek***ami On-line M.Boy (23/-/-) NOVÉ
"A co my samo živitelky??????????????? Kdr je vaše politická podpora chm????"
Já myslel, že se živíš semenem. Došli chlapy? Třeba budou mít nějaký zlevněný v Kauflandu. :D
"A co my samo živitelky??????????????? Kdr je vaše politická podpora chm????"
Já myslel, že se živíš semenem. Došli chlapy? Třeba budou mít nějaký zlevněný v Kauflandu. :D
Nahlásit
Co v tom vidíš za švindl? Je na tom obalu uvedená gramáž? Je, a dokonce relativně velkým fontem. Zrovna tak tam máš napsaný složení. A že je to předraženej s**t? Jo, je. Ale napsaný to tam mají.
Kuk:
https://www.ferpotravina.cz/…7/110687.jpg
Kuk:
https://www.ferpotravina.cz/…7/110687.jpg
Nahlásit
To je dobrá sračka podle toho složení. :) To si fakt někdo koupí?
Nahlásit
Je to sračka. Na 99 procent je to tohle, protože normální máslo se ve 200g kostkách neprodává. Aspoň jsem teda nikdy jiný máslo než 250g neviděl. A sem tam ještě ty 125g půlkostky.
A jo, koupí. Lidi jsou prostě blbí, vidí kostku něčeho ve stříbrným obalu a neobtěžují se přečíst si, co to je.
Zas je fakt, že se ta věc se jako máslo vizuálně tváří a ta snaha výrobce, aby si to co nejvíc lidí spletlo se skutečným máslem a zároveň jim nikdo nemohl omlátit o hlavu klamání spotřebitele, je celkem zjevná.
A jo, koupí. Lidi jsou prostě blbí, vidí kostku něčeho ve stříbrným obalu a neobtěžují se přečíst si, co to je.
Zas je fakt, že se ta věc se jako máslo vizuálně tváří a ta snaha výrobce, aby si to co nejvíc lidí spletlo se skutečným máslem a zároveň jim nikdo nemohl omlátit o hlavu klamání spotřebitele, je celkem zjevná.
Nahlásit
To, že zdražování potravin v obchodech je naprosto tristní a extrémní a spoustu občanů ČR nebude mít za chvíli ani na suchý chléb, to je krutá realita Fialovy ekonomiky...
Ale proč sakra všichni pořád řešíte máslo?
Vždyť to je zrovna potravina, bez které se dá přežít :)
Ale proč sakra všichni pořád řešíte máslo?
Vždyť to je zrovna potravina, bez které se dá přežít :)
Nahlásit
Málem mi unikl Mboy...
Nemachroval jsi tu onehdá, jak ti to kouření č***ků za prachy sype? A teď tu pištíš, že musíš kupovat zlevněný žrádlo těsně před expirací, abys neskončil pod mostem. Ono to není až tak výnosný, jak ses nám tu snažil nakecat, co?
Nemachroval jsi tu onehdá, jak ti to kouření č***ků za prachy sype? A teď tu pištíš, že musíš kupovat zlevněný žrádlo těsně před expirací, abys neskončil pod mostem. Ono to není až tak výnosný, jak ses nám tu snažil nakecat, co?
Nahlásit
,,Ale proč sakra všichni pořád řešíte máslo?"
Tvl je fakt že máslo je vždycky na prvním místě. několik let zpátky, už nevím přesně proč, ale bylo drahý máslo.
No a nějakej koumák toho využil, a na nedalekých dost známých a frekventovaných trzích prodával kostky několika ztužených rostlinných tuků za dobrou cenu s cedulí ,,levné máslo" Tvl a lidi ho vykoupili :D
Tvl je fakt že máslo je vždycky na prvním místě. několik let zpátky, už nevím přesně proč, ale bylo drahý máslo.
No a nějakej koumák toho využil, a na nedalekých dost známých a frekventovaných trzích prodával kostky několika ztužených rostlinných tuků za dobrou cenu s cedulí ,,levné máslo" Tvl a lidi ho vykoupili :D
Nahlásit
Nějakej ten rok zpátky jsem narazil na článek, že kdesi prodávali "máslo" na váhu, nějak za 25 Kč/čtvrtka. Prý z pětilitrových kyblíků od Olmy, se sníženým množstvím tuku nebo co to bylo za kec. Potíž byla v tom, že Olma žádný máslo v kýblech neprodává, jenom klasický 250g kostky a v těch kýblíkách dělají jen Zlatou Hanou. Což nemá s máslem nic společnýho, ale důchodci tam prý stáli fronty a div se o ten šmejd nepoprali.
Nahlásit
M.Boy (23/-/-)
:DDD
...umíš vařit?
:DDD
...umíš vařit?
Nahlásit
Tak zrovna máslo, pokud se nedostaneš k nějaký ultra levný smetaně nebo nemáš vlastní krávy, je jednou z věcí která při domácí výrobě levněji nevyjde. Protože pokud bys to dělal ze smetany koupený v krámě za běžnou cenu, tak bez šance to máslo vyrobit levněji.
Z litru smetany uděláš cca 300-400g másla, víc ne. A když máš litr smetany ke šlehání okolo 130 korun, tak si to spočítej, kolik to vychází za 250g kostku.
Mimochodem, proč bych do másla míchal mrkvovou šťavu, co by to mělo za smysl?
Z litru smetany uděláš cca 300-400g másla, víc ne. A když máš litr smetany ke šlehání okolo 130 korun, tak si to spočítej, kolik to vychází za 250g kostku.
Mimochodem, proč bych do másla míchal mrkvovou šťavu, co by to mělo za smysl?
Nahlásit
Anonym: Je inflace jak kráva, opravdu je překvapiví že se tu objevují ve větší míře příklady shrinkflace?
mimochodem, z jak d***lních stránek čerpáš, když maj článek o shrinkflaci a nejsou schopní tam použít to slovo?
mimochodem, z jak d***lních stránek čerpáš, když maj článek o shrinkflaci a nejsou schopní tam použít to slovo?
Nahlásit
Tommene, protoze beta-karoten pisou jako barvivo na tvym obrazku slozeni Rodinneho 82 a hloupa Jezina to nahradila mrkvovou stavou, nybrz nevi, vocogou. Nemas sunku, dej tam salam ... :-)
Nahlásit
O trochu vyse, kdes radil, ze mame udelat maslo ze smetany, na coz reagoval Tommen, ze se to nevyplati. Zes to pak po vystrizliveni smazal, to uz neni relevantni :-)
Nahlásit
Ale šlechtí. Když budeš dělat něco smysluplnýho, tak potom nebudeš mít čas myslet na všechny ty p**oviny, který sem furt píšeš.
Ale to ty nemůžeš znát, protože kouření č***ků na veřejných hajzlech není práce.
Ale to ty nemůžeš znát, protože kouření č***ků na veřejných hajzlech není práce.
Před 3 hodinami Off-line M.Boy (23/-/-)
"Už stloukam maslo abych ušetřil za tu ksotku másla!!!!!"
A jéje, Miš zas někde podojila nějakýho chlapa, a teď se z toho snaží utlouct máslo. Mišátko, to musíš ze skutečný smetany, od kraviček. :)
"Už stloukam maslo abych ušetřil za tu ksotku másla!!!!!"
A jéje, Miš zas někde podojila nějakýho chlapa, a teď se z toho snaží utlouct máslo. Mišátko, to musíš ze skutečný smetany, od kraviček. :)
Nahlásit
Tobě se hlavně zdrcnul mozek, z toho jak ti furt někdo mlátil zepředu klínem do hlavy a temenem jsi přitom narážel do těch kachliček na zdi záchodový kabinky.
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.