Kousání nehtů

27. 07. 2022 v 16:36
Anonym

Ahoj, omlouvám se za anonym ale za tento zlozvyk se celkem stydím, už od dětství si koušu nehty, nedokážu se toho zbavit, nemám vůli přestat, nemá někdo prosím tip jak přestat, chci aby to bylo vhodné pro chlapy takže laky atd. nepřipadají v úvahu.

Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

27. 07. 2022 v 17:13
Anonym

Chtěl jsem od někoho osobní názor..
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Tak si nehty pravidelně strihej nakrátko a nebudeš mít co kousat.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

27. 07. 2022 v 17:38
Anonym

Ikar
Přesně tak jak říká Jez, když si udržuju krátké nehty, tak si začnu kousat kůži kolem nehtů.
Přesně tak jak říká Jez, když si udržuju krátké nehty, tak si začnu kousat kůži kolem nehtů.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

Anonyme, ale v tom vlákně, na který sem íčkoň hodil odkaz, různé osobní názory máš...
Nahlásit

27. 07. 2022 v 17:44
Anonym

Převážně se tam doporučuje hořký lak, ten já bohužel ale překonám
Nahlásit

27. 07. 2022 v 17:58
Anonym

XD, nemůžu jak seš vtipnej, fakt
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Já myslel spíš toto:
"31. 10. 2020 v 00:01 Off-line i8051 (51/184/97)
(...) Tady mas hned prvni https://www.vitalia.cz/…e-ho-zbavit/ "
"31. 10. 2020 v 05:36 On-line Peta80 (41/187/-)
Jak se dočteš např. v tom článku, co ti sem hodil íčkoň, za kousáním nehtů se skutečně skrývá nervozita až neurotično, zbavíš se toho tudíž tak, že pořešíš psychické problémy, které za tím jsou."
...
"31. 10. 2020 v 00:01 Off-line i8051 (51/184/97)
(...) Tady mas hned prvni https://www.vitalia.cz/…e-ho-zbavit/ "
"31. 10. 2020 v 05:36 On-line Peta80 (41/187/-)
Jak se dočteš např. v tom článku, co ti sem hodil íčkoň, za kousáním nehtů se skutečně skrývá nervozita až neurotično, zbavíš se toho tudíž tak, že pořešíš psychické problémy, které za tím jsou."
...
Nahlásit

Anonym
----------------
No a prave tech nazoru a rad mas na tech odkazech tisice. Jenze ty jsi linej jak ves neco delat a ocekavas, ze dostanes instantni radu za 3 minuty ... :-)
----------------
No a prave tech nazoru a rad mas na tech odkazech tisice. Jenze ty jsi linej jak ves neco delat a ocekavas, ze dostanes instantni radu za 3 minuty ... :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

27. 07. 2022 v 19:19
Anonym

Peta80
Původ problému znám a řeším ho.
V dětství, když jsem si kousal nehty mi otec vyhrožoval že pokud si je budu kousat, tak dostanu rukavice, dnes lituji toho že mi je nenasadil, protože třeba by mě tento zlozvyk neprovázel tak dlouho.
Původ problému znám a řeším ho.
V dětství, když jsem si kousal nehty mi otec vyhrožoval že pokud si je budu kousat, tak dostanu rukavice, dnes lituji toho že mi je nenasadil, protože třeba by mě tento zlozvyk neprovázel tak dlouho.
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

A do 60 jsi to nevyresil? To uz jsi sezral alespon 15 kg nehtu :-)
Nahlásit

Nevím, co ti poradit. Předpokládám, že chceš něco, co tě "trkne", když si strčíš prst do pusy. K tomu jsou právě ty laky - co já vím, tak jsou bezbarvé, navíc, kdyby si toho někdo přece jen všiml, můžeš mu situaci vysvětlit. Jediné další, co mě napadá, jsou ty rukavice (toho si ale všimnou lidi určitě), nebo potírat např. technickým lihem nebo dezinfekcí s denaturovaným alkoholem (jde o tu hořkou složku), ale narozdíl od toho laku to tam asi nevydrží moc dlouho a nanášet to na ty nehty xkrát za den, nevím, nevím...

27. 07. 2022 v 20:02
Anonym

Taky mě napadlo si ty rukavice opravdu nasadit, jenom si myslím že to úplně v tom teple nevydržím. Co se týče okolí tak to mě tolik netrápí, chci se toho zlozvyku zbavit.
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Anonyme, a nelze to ovlivnit tak, že se prostě budeš hlídat, abys to nedělal? Přece nejsi malé dítě, abys ten zlozvyk nemohl ovládnout.
Nahlásit

Tak s tímhle přístupem bys mohl rozžvejkat i ty rukavice. :)
Nahlásit

28. 07. 2022 v 16:02
Anonym

Tady jde spíš o to že rukavice jsou určitá bariéra mezi rukou a zubama, zatímco lak bariéra není, takže ho jednoduše překonám.

Btw, proč z tý odpovědi mám pocit, že to chceš řešit až pomalu násilně?
EDIT: myšleno z tý předchozí...
EDIT: myšleno z tý předchozí...

28. 07. 2022 v 16:10
Anonym

Proto si myslím že rukavice jsou asi jediná volba.
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.