Nepřisuzujte kostrám pohlaví ani rasu, volají aktivisté

29. 07. 2022 v 11:05
Anonym

Progresivní aktivisté vyzývají archeology, aby nalezeným kosterním ostatkům nepřisuzovaly gender a nekategorizovaly je podle rasy. Může to podle nich přispívat k tzv. nadvládě bílé rasy. K***ici progresivního přístupu říkají, že aktivisté do historie vkládají idee, které „do ni nepatří“. Akademici vyznávající přístup bez určování zmíněných znaků označují kosterní pozůstatky nebinárními či genderově neutrálními. Informace přinesl b***ský Daily Mail.
Aktivisté nechtějí, aby byly kostry klasifikovány jako muži či ženy. A to proto, že neví, jak se ony lidské bytosti identifikovaly před smrtí. K tomu chtějí neurčovat jejich rasu.
Tradičně se kosterní pozůstatky identifikují podle věku, pohlaví a rasy. To se zjišťuje na základě DNA analýzy a metodiky zkoumající strukturu kostí.
Skupina The Black Trowel Collective of American, tak zvaných „anarchistických archeologů“, říká, že právě archeologové musí postavit téma tzv. fluidního genderu do centra své praxe. „Z archeologických, historických a etnografických zdrojů je jasné, že lidský gender je velmi variabilní. Lidé během historie uznávali široké spektrum genderů daleko přesahující moderní maskulinitu a femininitu, “ uvádí skupina ve svém manifestu.
Aktivisté nechtějí, aby byly kostry klasifikovány jako muži či ženy. A to proto, že neví, jak se ony lidské bytosti identifikovaly před smrtí. K tomu chtějí neurčovat jejich rasu.
Tradičně se kosterní pozůstatky identifikují podle věku, pohlaví a rasy. To se zjišťuje na základě DNA analýzy a metodiky zkoumající strukturu kostí.
Skupina The Black Trowel Collective of American, tak zvaných „anarchistických archeologů“, říká, že právě archeologové musí postavit téma tzv. fluidního genderu do centra své praxe. „Z archeologických, historických a etnografických zdrojů je jasné, že lidský gender je velmi variabilní. Lidé během historie uznávali široké spektrum genderů daleko přesahující moderní maskulinitu a femininitu, “ uvádí skupina ve svém manifestu.

The Black Trowel Collective of American - tých bude asi dva a pol, vrátane všetkých ich rodinných príslušníkov. Bláznov, fanatikov a ideológiou vymytých občanov nájdeš v každej skupine, je ale pravda, že to, čo predvádza progresivistická úderka v USA, prípadne JúKej a aký priestor dostáva v médiách, a ako sa prezentuje, celá tá ich rétorika, no ja neviem, mne to pripomína našu normalizáciu v polovici sedemdesiatok.
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Já myslím že je špatně určovat pohlaví aji dobytku... vidím stádo krav, ale co když se nějaká cítí jako býk... myslím že je na čase přestat genderově stigmatizovat krávy jenom proto že mají vemeno... a naopak... ledasjaký býk by se rád nechal podojit a chtěl by být užitečný jako dojnice aby se naplnil smysl jeho bytí... můžeme to takovému býku odepřít? volám - pryč se skandální genderovou bina***ou, nerozdělujme již nadále dobytek na krávy a býky... přestaňme ho dělit na dojnice a bejky -_-
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Hej, a my sa prestaňme deliť na pasívov a aktívov ;) alebo budem nekorektný: radšej nie :D
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Vzhledem k tomu, ze nas pes se transgenderove citi byti kockou, prestavam platit uradu poplatky za psa ... :-)
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Džízs fakin Krajst Jez...
no comment, alebo nie, okomentujem to - to je taká nesmiešne nevtipná stupídna tuposť, čo si napísal, že nevedno či to mal byť pokus o humor alebo proste naozaj nevieš, že z kosterných pozostatkov sa dá určiť pohlavie, vek a pod. človeka? :O
no comment, alebo nie, okomentujem to - to je taká nesmiešne nevtipná stupídna tuposť, čo si napísal, že nevedno či to mal byť pokus o humor alebo proste naozaj nevieš, že z kosterných pozostatkov sa dá určiť pohlavie, vek a pod. človeka? :O
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit

Jezino, k***a, dělej s tím svým alkoholismem něco. Seš den ode dne horší.
Nahlásit

To není alkoholem. On je prostě d***l
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit

Za chvíli se zřejmě zruší v jazycích rod mužský a ženský a zbude jenom rod střední.
Souhlasím • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Jezino, na co jiného by je měli jako dělit? Tvl to je zase nátěr ty jeho výplody..
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

Pravděpodobně jde o to, že třeba ženské kostře by se poté mohly chybně připisovat ženské vlastnosti a role ve společnosti. Navíc z lidského hlediska a určitého pohledu by mohlo být neetické kdyby se o zesnulém mluvilo v nesprávné formě.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Jj, a ta kostra by nás pak mohla zažalovat.
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Chápu nějaké gender záležitosti mezi živými, ale mezi kostrami? Neetické říct o muži, že byl evidentně muž. No, nevím..
Souhlasím - 7 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Lukrecious.01: Já mluvím o lidském hledisku, ne právním.
Buzna_z_ovy: Podle téhle logiky je v pořádku mluvit třeba o zesnulých trans osobách v rodě určeném podle jejich biologického pohlaví.
Buzna_z_ovy: Podle téhle logiky je v pořádku mluvit třeba o zesnulých trans osobách v rodě určeném podle jejich biologického pohlaví.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

No, v pořádku si myslím je, že budu mluvit o trans osobě podle jejího biologického pohlaví, když najdu jen její kostru a žádné informace k ní.
Nahlásit

Buzna_z_ovy: Jak jsem řekl - z lidského hlediska určitého pohledu je neetické mluvit o kostře ve formě určené jejím biologickým pohlavím. Tím mám namysli mluvit jako "Ona byla..", čehož korektní forma je v češtině například "Osoba byla". Není to tak těžké a vůči zesnulému je to uctivé.
Nahlásit

Lolite, jsi vcelku chytrý muž (jestli tě to označení tedy neuráží), ale:
1. to s právním hlediskem byl vtip.
2. "že třeba ženské kostře by se poté mohly chybně připisovat ženské vlastnosti a role ve společnost"
- jj, tvařme se, že muži a ženy jsou přece naprosto stejní, vypadají, chovají se, uvažují naprosto stejně a mají tím pádem i stejné role
3. "Podle téhle logiky je v pořádku mluvit třeba o zesnulých trans osobách v rodě určeném podle jejich biologického pohlaví."
- jestli se najde kostra mužské stavby, je asi trochu malicherné(?) předjímat, jestli se někdy před 300 lety náhodou necítil/a jako žena
1. to s právním hlediskem byl vtip.
2. "že třeba ženské kostře by se poté mohly chybně připisovat ženské vlastnosti a role ve společnost"
- jj, tvařme se, že muži a ženy jsou přece naprosto stejní, vypadají, chovají se, uvažují naprosto stejně a mají tím pádem i stejné role
3. "Podle téhle logiky je v pořádku mluvit třeba o zesnulých trans osobách v rodě určeném podle jejich biologického pohlaví."
- jestli se najde kostra mužské stavby, je asi trochu malicherné(?) předjímat, jestli se někdy před 300 lety náhodou necítil/a jako žena
Nahlásit

Já to chápu, že o zemřelém tedy chtějí, aby se mluvilo jako o osobě. Jen věta "Nechtějí, aby se klasifikovaly jako muži a ženy" mi přijde prostě moc. Archeologie je taky věda a jako vědec posuzuju pozůstatky materiálu biologického a ten vypovídá jasně o pohlaví s jakým se ten člověk narodil a nemyslím si, že by to bylo tak extrémně neuctivé.
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit

Lukrecius.01:
1. Já vím. Mně vtipný nepřišel.
2. Nechápu point odpovědi. Ani vzdáleně jsem nic takového nenaznačil, dokonce jsem spíše naznačil opak.
3. Není to malicherné. Praktický důvod jsi citoval v bodě 2 a o lidském rozměru se opakovat nemusím.
Buzna_z_ovy: Ten článek, ze kterého je to převzaté, jsem nečetl. Nicméně sám se nepřikláním ani k aktivistům, pokud skutečně chtějí zrušit celou kolonku "sex" (pohlaví v angličtině). Spíš je to hlavně o tom, co jsem již psal, tedy že ženské kostře by se třeba automaticky připsala ženská role, což potom může vést k chybným datům. Někteří lidé nejsou dost edukovaní na to, aby třeba s tímto faktem počítali (nevím jestli je nutné rozvádět důvod), takže berou kolonku "sex" i jako gender.
1. Já vím. Mně vtipný nepřišel.
2. Nechápu point odpovědi. Ani vzdáleně jsem nic takového nenaznačil, dokonce jsem spíše naznačil opak.
3. Není to malicherné. Praktický důvod jsi citoval v bodě 2 a o lidském rozměru se opakovat nemusím.
Buzna_z_ovy: Ten článek, ze kterého je to převzaté, jsem nečetl. Nicméně sám se nepřikláním ani k aktivistům, pokud skutečně chtějí zrušit celou kolonku "sex" (pohlaví v angličtině). Spíš je to hlavně o tom, co jsem již psal, tedy že ženské kostře by se třeba automaticky připsala ženská role, což potom může vést k chybným datům. Někteří lidé nejsou dost edukovaní na to, aby třeba s tímto faktem počítali (nevím jestli je nutné rozvádět důvod), takže berou kolonku "sex" i jako gender.
Nahlásit

Já myslim, že Loliťák má z určitého hlediska pravdu. Ono tohle téma teda vede i k zamyšlení, jak se lidé cítili v té které době - jako jo, něco se ví z historických pramenů, jenomže je otázka, nakolik jsou dochovalé dokumenty popisem "oficiálního" pohledu vládnoucí třídy a nakolik odrážejí skutečnou realitu.
Jinak co se týče biologického/genetického pohlaví, je problém dát to do popisku kostry právě jako "biologické/genetické pohlaví"?
Jinak co se týče biologického/genetického pohlaví, je problém dát to do popisku kostry právě jako "biologické/genetické pohlaví"?
Nahlásit

Jinak co se týče biologického/genetického pohlaví, je problém to dát do popisku kostry právě jako "biologické/genetické pohlaví"?
- nějak tak
- nějak tak
Nahlásit

Peta80: No právě, nemůžeme vědět s jistotou jak dříve lidé žili, jak se cítili a jak uvažovali. Proto je otevřená i otázka jak ve které době vnímali gender. Je dost možné, že máme dnešním pohledem velmi zkreslenou představu.
O tom zapsání biologického pohlaví jsem se zmínil v poslední odpovědi pro buzna_z_ovy
O tom zapsání biologického pohlaví jsem se zmínil v poslední odpovědi pro buzna_z_ovy
Nahlásit

Já myslím, že by hodně pomohlo archeologům a antropologům příštích tisiciletí, kdyby si každej z nás vzal do hrobu notářsky ověřený certifikát, kterým ze 72 pohlaví se cítí býti a zdali se cítí být mužem, ženou nebo květináčem s fíkusem, vědecká obec příštích tisíciletí by to jistě kvitovala s povděkem... teda pokud budoucí lidstvo na vybydlené planětě zemi se spotřebovanými zdroji bude mít na takový pípčoviny čas...
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

BussterX: vajco ti hacknul účet?
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Hele Loli, neber to zle, ale ty jsi mladej člověk, kterej nejspíš nemá nějaké závažnější zdravotní problémy a jsi z bohatší rodiny, co si pamatuju, někde jsi tu dřív psal, že pronajímáte baráky či byty. Jinými slovy jsi mladej, při síle a neznáš strádání. Alespoň takhle se mi jevíš (oprav mě, pokud se mýlím).
Buřto je na druhou stranu člověk, co už si něco zažil (psal tu tuším v minulosti, že se kdysi dostal i do bezdomoveckého stavu), takže zatímco ty věci jako současnou enormní inflaci a ekonomický a ekologický průsery vnímáš jako, že se to "někde" děje (NEBO máš ještě dost sil na optimismus, že se vše zdárně vyřeší), lidi jako Buřto to mohou vnímat jako iminentní hrozbu a v takové situaci se pak může jevit řešení pohlaví koster jako něco totálně nepodstatného.
Buřto je na druhou stranu člověk, co už si něco zažil (psal tu tuším v minulosti, že se kdysi dostal i do bezdomoveckého stavu), takže zatímco ty věci jako současnou enormní inflaci a ekonomický a ekologický průsery vnímáš jako, že se to "někde" děje (NEBO máš ještě dost sil na optimismus, že se vše zdárně vyřeší), lidi jako Buřto to mohou vnímat jako iminentní hrozbu a v takové situaci se pak může jevit řešení pohlaví koster jako něco totálně nepodstatného.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

Já spíš to řešení koster (a 72 pohlaví a genderových a multikulti p**ovin) vnímám jako míček hozenej pejskovi aby si nevšim že se mu mezitím co si hraje s míčkem ukradne z misky štangle salámu :D za štangli salámu si v mým příměru ale nedosazujte kus žvance ale jiný hodnoty 8)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Strašná p**ovina...jako pardon na kostře jsou jasně poznat rysy. Myslím, že je úplně jedno, jak se ten člověk cítil, jde o to poselství, co má s sebou;-)
Tohle už zavání zbytečným provokováním;-)
Tohle už zavání zbytečným provokováním;-)
Nahlásit

Tedy upřímně je mi dost líto, že ačkoliv tu ty informace podávám poměrně stručně a jednoduše, stejně se tu (zatím) nenajde nikdo, kdo by o této problematice měl aspoň malé tušení. Když už tedy v životě nemáte čas na to, abyste se zajímali o tyhle věci, nikdo vás do toho nenutí. Ale tyhle ubohé vtipy o 72 pohlaví a podobné bych si opravdu odpustil. Skutečně to vypadá neuvěřitelně primitivně. Taky se nevyjadřuju k věcem, o kterých nic nevím.
Peta80: I za ten poměrně krátký život jsem se už stihl naučit spoustu věcí, protože jsem jim otevřený. Svůj zdravotní stav tu nechci rozebírat, ale já bych se bez doktora momentálně neobešel.
Peta80: I za ten poměrně krátký život jsem se už stihl naučit spoustu věcí, protože jsem jim otevřený. Svůj zdravotní stav tu nechci rozebírat, ale já bych se bez doktora momentálně neobešel.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Jde přeci o archeologii, podle kostry pohlaví poznat lze, gender nikoliv. Budeme-li označovat kosterní pozůstatky bezpohlavně (osoba), ztrácíme část informací. Čím méně informací, tím nižší možnost pochopení. Zbytečně, s úctou to nemá nic společného, je snad objektivní skutečnost neuctivá? A mezi námi, urazí se daná osoba, když ji nesprávně určíme gender? Neurazí se ani při chybném určení pohlaví (pokud se jedná jen o fragment). Je po smrti, sakra.
A loliťáku, s korektností to buď nepřeháněj, nebo to dotáhni. Pak totiž není vůbec korektní zkoumat jakékoliv pozůstatky, a celkově není korektní hrabat se v minulosti, ne?
A loliťáku, s korektností to buď nepřeháněj, nebo to dotáhni. Pak totiž není vůbec korektní zkoumat jakékoliv pozůstatky, a celkově není korektní hrabat se v minulosti, ne?
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Lolitak já jsem s transkou MTF žil 13 let ve vztahu a společný domácnosti tak di se svým mentorováním a "studováním dané problematiky v gůglu" do p***le
Nahlásit

Uz pred lety jsem rikal, ze aktivismus je cim dal vetsi bizar. Ale ani dnes me neprestava udivovat, kolikrat uz a kam se posunuly hranice nemyslitelneho. A zacinam se obavat toho, ze by tohle vsechno mohl byt jen zacatek. Kdyz se do tohohle posahanyho anarchismu rodi stale dalsi a dalsi decka, a je tohle zaklad jejich vedeni, vnimani sveta, hodnot… Peklo.
Nahlásit

Vidím, že mé vysvětlování tu má stejný efekt jako když mluvím do zdi. Holt se s tím budu muset nějak smířit.
Nahlásit

Lole, jestli je to tak, tak trans lidí je necelé procento (a nic proti nim). A když vezmu poměr nalezených koster vs. počet tehdy žijících lidí, tak z těch koster bude trans kolik... 0,000001%?
Opravdu se chceme zabývat tím, jestli nositel mužské kostry, staré 300 let, se NÁHODOU necítil jako žena a vymýšlet kvůli tomu administrativní hovadinky?
Na tom, že se označí jako ono "biologické/genetické pohlaví" opravdu nic neuctivého nevidím.
Opravdu se chceme zabývat tím, jestli nositel mužské kostry, staré 300 let, se NÁHODOU necítil jako žena a vymýšlet kvůli tomu administrativní hovadinky?
Na tom, že se označí jako ono "biologické/genetické pohlaví" opravdu nic neuctivého nevidím.
Nahlásit

Jo smiř se s tim lolit, já ti du zatim dát blok čili ti vlezu do profilu :P
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

Na tom, že se označí jako ono "biologické/genetické pohlaví" opravdu nic neuctivého nevidím
Naprostá pravda. Podle mě je to naprosto zbytečné. Dokonce s tím, že by se příběj toho nalezeného člověka mohl pod nátlakem této věci dosti zprznit- to znamená, že by se začala přepisovat historie a my nebudeme mít relevantní informace o ní
Na tom, že se označí jako ono "biologické/genetické pohlaví" opravdu nic neuctivého nevidím
Naprostá pravda. Podle mě je to naprosto zbytečné. Dokonce s tím, že by se příběj toho nalezeného člověka mohl pod nátlakem této věci dosti zprznit- to znamená, že by se začala přepisovat historie a my nebudeme mít relevantní informace o ní
Nahlásit

Když se vykope 3 tisíce let starej hrob kde bude 5 koster mužských, 2 kostry ženský a jedna kostra děcka, doporučil bych nejen neuvádět pohlaví koster, ale ani to že 7 koster je dospělých a jedna děcká... co když se jedna dospělá kostra cítila být dítětem, že... k***a to sou tak absurdní p**oviny kterýma se ti progresivističtí aktivističtí posraní vědátoři žijící v přepychu a blahobytu západní civilizace zabývají že to normálnímu člověkovi hlava nebere -_- západní civilizace je fakt odsouzená k zániku jako říše římská, ta degenerace z naší západní civilizace přímo tryská, evidentně už jsme za vrcholem...
Nahlásit

Tak nějak doufám, že nás loliťák jen tak štengruje :)
Nahlásit

Tresko, to je docela odvážná teorie. Příčiny bych hledal spíš v kvalitě a kvantitě informací. Kvantita neumožňuje jít více do hloubky, pak se klouže po povrchu a vymýšlejí se hovadiny. Však je vidno, jak na úkor racionálních analýz přibývá emocionálních výkřiků.
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Ale já třeba Loliťáka chápu. Jenže taky chápu, že když dneska lidi řešej, jestli budou mít na chleba s máslem, a co obecně s inflací způsobenou materiálovou a energetickou krizí, že filozofovat o pocitech člověka, co žil před 1000 lety, je pro dost z nich poněkud nezajímavé...
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

Peta80: Nemám vůbec nic proti lidem, kteří se této problematice nevěnují. Ale ať se k ní v tom případě nevyjadřují. Máme tu spousty vědců, kteří mají zkoumání života našich předků jako svou práci, takže pro ně to určitě zanedbatelné není.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

A důvod ke kostrám musíš prvně přiřadit pohlaví aby byl nějaký základ v rychlosti určen když je to např. obět a navíc je to teorie prvně protože se určuje na místě věk kolem let výšky atd. a navíc v minulosti se nedalo změnit pohlaví jako dnes
Nahlásit

Panskrte už teď si udělal chybu protože když chceš někoho nazývat bezpohlavně tak mu nemůžeš říkat osoba protože ta je rodu babskýho. Osobák by byl rodu chlapskýho a osobátko zase dětskýho takže napřed musíš vytvořit rod neurčitý a potom teprve můžeš nazývat lidí genderově neutrálně
Busstere ona ta západní civilizace de opravdu do kopru a východ se dostává na výsluní. Stačí se podívat jak se vyvíjí třeba G7 nebo EU který od svojeho vzniku oslabují jak v množství světového HDP tak v počtu obyvatel a potom to srovnej s bricsem který stále posiluje. Sice to moc nesleduju ale myslím že už teď si s celou gé sedmičkou může vytřít p***l. A další silné státy jako Írán nebo Indonésie a tuším i tureckou ho brzy rozšíří stejně jako arabské země a západ bude mít jen zkrachovalou Ameriku a rozvrácenou Evropu ale klidně si dál můžete snít o neporazitelnosti západu. Holt mediální masírka dělá své
Busstere ona ta západní civilizace de opravdu do kopru a východ se dostává na výsluní. Stačí se podívat jak se vyvíjí třeba G7 nebo EU který od svojeho vzniku oslabují jak v množství světového HDP tak v počtu obyvatel a potom to srovnej s bricsem který stále posiluje. Sice to moc nesleduju ale myslím že už teď si s celou gé sedmičkou může vytřít p***l. A další silné státy jako Írán nebo Indonésie a tuším i tureckou ho brzy rozšíří stejně jako arabské země a západ bude mít jen zkrachovalou Ameriku a rozvrácenou Evropu ale klidně si dál můžete snít o neporazitelnosti západu. Holt mediální masírka dělá své
Nahlásit

Jeziiis, celou sobotu resite pi*oviny misto toho, abyste si uzili krasnej vikend. My jsme misto reseni 1387 konfiguraci cloveka probrali s kamosema na Orliku v patek vecer u Dona Papy treba vytizeni prazskych privozu na Vltave v kontextu opravy Barrandovskeho mostu, resili jsme, jaka je nejlepsi takelaz pro dany tvar dna lode a krasne si v sobotu v desti zazavodili po prehrade od mariny, pres zamek az k Radave, pak ke Zdakovaku a zpet do mariny. Dneska jsme si prolezli utroby orlicke elektrarny, kde byla krasna zima a pak jeli domu. Nadhernej vikend. Zkuste to taky hosi, doporucuje 11 icek z 10 :-)
Btw Tygriku, mels nechat antibiotika doma a jet s nama, nase umisteni nebylo marne a s tebou bysme mozna byli o chlup lepsi ... :-)
Btw Tygriku, mels nechat antibiotika doma a jet s nama, nase umisteni nebylo marne a s tebou bysme mozna byli o chlup lepsi ... :-)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Bombič, ten termín jsem si vypůjčil z předchozích příspěvků, sám bych ho nepoužil. Myslím si, že je naprosto korektní seznamovat s fakty, tedy např. kosterní pozůstatky vykazující znaky mužského pohlaví, zbytek jsou jen spekulace.
I, rum není vyhrazenej jen na vytížení přívozů ...
I, rum není vyhrazenej jen na vytížení přívozů ...
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Úryvek z budoucí dystopie: Za svou fašistickou snahu o rasovou segregaci, podporování stereotypů a útok na menšiny, byl odsouzen český vědec ke dvaceti letům odnětí svobody po tom co po ohledání kosterních pozůstatků napsal do svého soukromého notesu "Jedná se o kostru šestadvacetiletého muže kavkazského etnika."
Nahlásit

No ona to zas taková p**ovina není, jen je hnus to jakým způsobem se to snaží naši mírumilovní aktivisté vymáhat. Buď jim budeš přitakávat a nebo se ti pokusí ublížit.
Teď je v Americe tahle partaj u vlády a mohli jsme se na vlastní oči přesvědčit, že je to totalitní xindl. Viděli jste to jak propustili ze služby toho generála (nebo co to bylo) za to že měl jiný politický názor než jeho úžasná vláda? Nikomu nebyl nebezpečný, neporušoval zákony a ani nic jiného - on měl prostě jen jiný postoj k současnému dění, než jaký od něj jeho totalitní vláda chce. Takové útoky na osobní život nebo kariéru jsou v Demokratické společnosti nepřípustné, jenže toho si může všimnout pouze demokrat:)
Teď je v Americe tahle partaj u vlády a mohli jsme se na vlastní oči přesvědčit, že je to totalitní xindl. Viděli jste to jak propustili ze služby toho generála (nebo co to bylo) za to že měl jiný politický názor než jeho úžasná vláda? Nikomu nebyl nebezpečný, neporušoval zákony a ani nic jiného - on měl prostě jen jiný postoj k současnému dění, než jaký od něj jeho totalitní vláda chce. Takové útoky na osobní život nebo kariéru jsou v Demokratické společnosti nepřípustné, jenže toho si může všimnout pouze demokrat:)
Nahlásit

Boha, zase niekomu zadrbáva, asi ako keď si teens dávajú do popisku - non binary pansexuál. Fáááák. Pansexuál? ;) to akože pán sexuál? To by som ešte akceptoval ;). Som za úplnú toleranciu, ale nie za módne trendy šírené na sociálnych sieťach a produkované zakomplexovanými buznami zo sociálnych (socialistických) odborov univerzít s tými svojimi "safe space" z JúEsej, ktorí sú totálne odtrhnutí od reality, potia tie svoje antiutopické teórie a postupne spoločenským nátlakom nútia ostatných, aby si to osvojili, lebo ťa inak morálne zdiskreditujú a bude nasledovať nejaká tá "cancel" ;)
Pri Thorovom kladive, veď aj ja som chlap, som proste muž a basta. To, že sa niekedy nahodím ako polobaba a krútim p***lou na diskotéke zo mňa ešte nerobí dievča. Maximálne tak švihnutú buznu (ale mám to rád ;)) Keby som bol transsexuál, to je to celkom iná téma. Toľko k tomu "genderu", je to do veľkej miery len moderný konštrukt, ktorý je teraz strašne spätý s feminizmom tretej vlny, ale to je prevažne iba ideologický blábol. A to voči emancipácii ženy v našej spoločnosti chovám veľkú úctu. A ako tu niekto nevedome poznamenal, že nevieme, ako v minulosti ľudia ten tzv. rod vnímali... no VIEME!!! Zachovalo sa pomerne dosť písomných prameňov, ktoré pojednávajú o tom, ako ľudia vnímali a žili v minulosti svoju sexualitu.
Pri Thorovom kladive, veď aj ja som chlap, som proste muž a basta. To, že sa niekedy nahodím ako polobaba a krútim p***lou na diskotéke zo mňa ešte nerobí dievča. Maximálne tak švihnutú buznu (ale mám to rád ;)) Keby som bol transsexuál, to je to celkom iná téma. Toľko k tomu "genderu", je to do veľkej miery len moderný konštrukt, ktorý je teraz strašne spätý s feminizmom tretej vlny, ale to je prevažne iba ideologický blábol. A to voči emancipácii ženy v našej spoločnosti chovám veľkú úctu. A ako tu niekto nevedome poznamenal, že nevieme, ako v minulosti ľudia ten tzv. rod vnímali... no VIEME!!! Zachovalo sa pomerne dosť písomných prameňov, ktoré pojednávajú o tom, ako ľudia vnímali a žili v minulosti svoju sexualitu.
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.