Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Průvodčí

30. 08. 2022 v 11:25Off-line Anonym
Ahoj, jezdíte vlakem? Jaké mate zkušenosti s průvodčíma ve vlaku? Jezdím pravidelně Plzeň-Praha-Plzeň expresama a někdy jsou to fakt sympaťáci. Znáte třeba někoho? Zajímalo by mě, co si třeba myslí o cestujících a jaký úhel pohledu na nás mají.
30. 08. 2022 v 12:29On-line power  (23/180/65)
Anonym

Jezdím pravidelně Plzeň-Praha
-------
Tak to tě lituju. Od Berouna je to nejhorší trať v Česku, kde člověk spíš nedojede, než dojede. Za to však mohou okolní obce, které soustavně bojkotují výstavbu jakékoli moderní dopravní infrastruktury. Jaké politické zastupitele si ovčané zvolili, takovou mají kvalitu dopravní infrastruktury. Totéž je důvod proč se nestaví nové silnice.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
30. 08. 2022 v 12:38Off-line ellvin  (23/183/81)
Zkus nahlédnout na Facebooku do skupiny D***lní kecy kaštanů. Poznáš, že si o cestujících nemyslí zrovna nic chvályhodného. Nebo aspoň o většině z nich...
30. 08. 2022 v 12:47Off-line klucinek  (33/176/75)
Vzhledem k tomu že bratr jezdil jako vlakvedoucí a znám spoustu drážního personálu, tak moc dobře vím co si o substrátu vlakový personál myslí a taky vím proč a že to je ve většině případů oprávněné...galerie čítající stovky fotek jak to po vás cestujících ve vozech vypadá to akorát potvrzují....
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
30. 08. 2022 v 12:49Off-line vlakovy.stevard  (20/168/55)
Já na této lince pravidelně jezdím, ne jako vlakvedoucí, nýbrž jezdím s občerstvením. No na hlas si nic o nich nemyslí většinou, už jsou asi zvyklý, že lidi jsou někdy prostě trošku méně chápavý
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
30. 08. 2022 v 12:59On-line power  (23/180/65)
Lidi někdy prostě trošku méně chápavý
-------------

Asi by to občas chtělo jezdit i s jiným než národním dopravcem. Povinná rezervace a objednání přes eshop v apce funguje jako filtr eliminující méně chápavé a negramotné jedince.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 7  Nahlásit
30. 08. 2022 v 13:03Off-line vlakovy.stevard  (20/168/55)
Kámen úrazu ve vlacích je rezervace sedadla...lidi místo aby to řešili v klidu, tak na sebe štěkají. Naštěstí na mě moc neřvou u mě jsou rádi že mě vidí... většinou
30. 08. 2022 v 16:58Off-line vasek698  (25/-/-)
Já jezdím na Brno a v ČD i RegioJetu (hlavně tam teda) mi připadají, že jsou homo. :D Všichni třeba ne, ale na některých je to dost vidět a o jednom to vím určitě. Mě by zajímalo spíš, jestli hádám správně, než co si myslí o cestujících.
30. 08. 2022 v 17:21Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
"Asi by to občas chtělo jezdit i s jiným než národním dopravcem. Povinná rezervace a objednání přes eshop v apce funguje jako filtr eliminující méně chápavé a negramotné jedince."

Jo, super rada. Zrovna pár dní zpátky jsme s BF jeli RegioJetem do Maďarska a:
cesta tam: snad půlka hajzlů nefungovala a ty co fungovaly, byly 1) furt obsazený a za 2) zechcaný snad i na stropě, z nabídky jídla měli reálně tak polovinu a to šlo ještě objednat jen po výjezdu ze stanice.
cesta zpátky: dali jinej vagon než tam měl být, takže neseděla čísla sedadel podle původních rezervací a byl v tom totální chaos, při 30+ stupních nefungovala klima a vagon neměl otevírací okna, takže to tam do hodiny všude smrdělo potem a servis byl totálně zasekanej, protože měli údajně na celej vlak jen dva stevardy a do zadních vagónů nechodili pro jistotu vůbec, takže okolo furt někdo coural pro žrádlo. (ale aspoň poslali zprávu, že se servisem bude problém, takže jsme si preventivně koupili pití a žrádlo na nádraží) Koše (do kterých se mimochodem vejdou tak dvě zmáčknutý plechovky) byly plný, protože se v Budapešti jaksi neobtěžovali je při obratu vysypat.

A že by tím jezdili nějací inteligentnější lidi? To ani omylem, viz například d***l s ženskou a miminem, co při zpáteční cestě s ledovým klidem nechal stát kočárek v uličce, takže se prakticky nedalo projít - podotýkám, ten kočárek byl takovej ten skládací, kterej se dá sklapnout a strčit nahoru nad sedačky do tý přihrádky na zavazadla. Ale to toho inteligenta nenapadlo. Jediný, co se ten pazdrát uráčil udělat bylo, že ten kočárek přitáhl kousek blíž k sedačce když někdo šel, čímž vznikl průchod asi tak 20 cm. Vrchol d***lity ovšem nastal, když procházelo pár čínských holek s takovýma těma velkýma kuframa na kolečkách, s kterýma se samozřejmě tou škvírou protáhnout nedalo. Holky chvíly čekaly, jestli to dementovi dojde a samozřejmě ne - jen obligátní přitáhnutí kočárku k sedačce a nasrat. Tak milý číňanky (který se asi nechtěly s i*****lem dohadovat) začaly zvedat kufry ze země a že je teda nějak přes ten kočárek přenesou. I***t na to jen klidně čuměl a to už jsem se zvedl a poněkud nasraným tónem se ho optal, jestli to jako myslí vážně a jestli by ten krám nemohl laskavě složit a dát někam, kde nebude překážet. Kupovidu moc neprotestoval, s nasraným ksichtem a zabrbláním něčeho, co vzdáleně připomínalo omluvu kočár složil a strčil k záchodkům. Nicméně na mě koukali, jako bych řekl, že si to jejich mimino chci upéct k večeři. Panímáma taky nezůstala pozadu, když později vesele začala přebalovat pokaděný mimino přímo na sedačce, protože dojít ty dva metry na hajzlík je asi strašnej problém. To jí zas cosi řekl někdo jinej, za což neznámýmu na dálku děkuju, další interakci s tím párem dementů bych už nemusel psychicky zvládnout. Líto mi bylo akorát toho děcka, protože co může vyrůst z minina, který má takový buranský rodiče...
Samozřejmě to není úsudek jen na základě jednoho k****na, co je línej složit kočár, těch zkušeností je víc.

A to podotýkám byla druhá nejdražší vozová kategorie RJ, žádnej low-cost. V business třídě už nebylo žádný celý volný kupé a pokud bysme tam stejně nebyli sami, tak za to nemá cenu připlácet (na tohle už mám fičuru, jak si zablokovat celý kupéčko, ale funguje to jen dokud jsou volný všechny místa).

Poznatky z minulých cest tím žlutým vrakem nejsou o moc lepší (klima, záchody, servis, burani). Ještě tak ta business třída ujde, když v tom čtyřmístným kupéčku nesedíme s někým cizím (sice v business neplatí žádný slevy, tak to ty největší vidláky relativně eliminuje, ale není to bohužel tak drahý, aby se pitomci nevyskytli i tam).

P.S: kdyby někoho zajímalo, proč do toho žlutýho dobytčáku pořád lezu, když na to tak nadávám, tak prostě proto, že vlaky směr Székesfehérvár a Balaton (kam obyčejně potřebuju jet) odjíždí z nádraží Déli a ten Jančurovic povoz končí právě tam, takže stačí přelézt na vedlejší nástupiště a nemusím se vláčet přes půl Budapešti z Nyugati, kam jezdí ČD. Ale po poslední zkušenosti už to asi přehodnotím. Zlatá první třída ČD, bez p***le.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
30. 08. 2022 v 17:39On-line power  (23/180/65)
TommenBaratheon (18/174/74)

Tak to je mi tě líto :-) Do Budapešti jezdím moderními Stadler Flirt a funguje tam úplně všechno.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
30. 08. 2022 v 18:22Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Když jedem čistě jen do Budapešti a dál ne, tak na ten žlutej bordel na kolečkách seru, tam mi naopak příjezd na Nyugati vyhovuje víc. A s ČD vlakama jsem nikdy žádnej zásadní problém neměl, minimálně ne v expresech a na trase Praha - Budapešť. Hajzly vypadaly normálně, zásuvky fungovaly, klima taky a jídelák zrovna tak.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
15. 09. 2022 v 20:43Off-line mr.mrkvicka  (20/-/-)
Nevíte někdo na jaký trati jezdí tenhle průvodčí?
https://cc.boyfriendtv.com/…0-full-1.jpg
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload