Zdrobněliny ve vztahu
09. 10. 2022 v 18:46
Anonym
Anonym Může se to zdát jako prkotina která není na překážku a je to spíše úsměvné a dost možná nejsem normální já, ale ve vztahu mi vadí přehnané zdrobnělinky jako broučku, šmudlíku atd... Když je to téměř v každé větě. Možná je to tím, že jsem už dospělý a tohle oslovení je spíše pro děcka která se vztahy teprve začíná a žijí ještě v jisté najivitě. Je na tom někdo podobně? O.o
Právě že dospělým to nevadí. Ty si spíš puberťák nebo nevyvinutý jedinec
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 8
Nahlásit
Někdo určitě ano. Nejsi jediný, kdo nemá rád zdrobněliny. Bylo by hloupé si myslet opak.
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím
Nahlásit
09. 10. 2022 v 19:13
Anonym
Anonym To chápu, mě to taky nevadilo když mi bylo 20, ale teď po třicítce mi to prostě přijde divné, že se tak oslovujeme s partnerem. Je to takové, jako kdyby jsme byli děcka. Pro mě je lepší, když na mě normálně volá a oslovuje mě jménem :)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 7
Nahlásit
Když mi to boyfriend říká čistě v soukromí a nepřehání to s frekvencí, tak mi to nevadí.
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit
Jo, mně to taky vadí no :) Nejsi jediný. Raději mám oslovení zdrobnělinou jména :)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Netolice (70/-/-) NOVÉ
Mi říkají všichni zdrobnělé v práci nejenom ženy i muži:))
------------------
Myslíš jako "blběnko Tedyberko"?
Mi říkají všichni zdrobnělé v práci nejenom ženy i muži:))
------------------
Myslíš jako "blběnko Tedyberko"?
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Netolice (70/-/-)
Kolegyně mi říkala sonicko...
-------------------
Soničko, syflenko tupoučká, nemůžeš mi tu krást toaleťáček :D
Kolegyně mi říkala sonicko...
-------------------
Soničko, syflenko tupoučká, nemůžeš mi tu krást toaleťáček :D
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Milujem "deminutíva" :)
Ale priateľa tak naozaj volať nemôžem, nehodí sa to k nemu, bolo by to absurdné k takému chlapákovi, tak si to kompenzujem na našom malom kocúrikovi a jemu vymýšľam všelijaké zdrobneninky :D
Ale priateľa tak naozaj volať nemôžem, nehodí sa to k nemu, bolo by to absurdné k takému chlapákovi, tak si to kompenzujem na našom malom kocúrikovi a jemu vymýšľam všelijaké zdrobneninky :D
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Spíš by to znělo v tom kontrastu obzvláště mile...
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Kdysi mi jeden bf řikal broučíne, to bylo asi nejhorší jak mi kdy kdo řek :D
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Luk - sem-tam sa mu ujde, keď je výnimočne dobrý :D Ale to skôr ja sa ho stále pýtam - "a kto som tvoj?" :D:D:D
Nahlásit
Bus - mohlo to byť horšie, na Slovensku by si mohol byť chrobáčisko, napríklad :D
Nahlásit
Chrobáčisko je hezký, lepší než broučín, mně se slovenština líbí :)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Mne viac čeština, najmä ako literárny jazyk (máte viac výraz, viac synoným), príliš mi ale neznie ľubozvučne hovorovo, ale to neva, oproti maďarčine trebárs je to ako šumenie potôčika na letnom úbočí :D
Vôbec je švanda ale niekoho volať chrobáčik, ja neviem... hmyz príliš roztomilý nie je, česť výnimkám :)
Vôbec je švanda ale niekoho volať chrobáčik, ja neviem... hmyz príliš roztomilý nie je, česť výnimkám :)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Ale to skôr ja sa ho stále pýtam - "a kto som tvoj?" :D:D:D
- a do háje, jak odpovídá...?:o)
- a do háje, jak odpovídá...?:o)
Nahlásit
Třeba taková treska_v_majoneze je zdrobnělina pár exeláns :o)
Nahlásit
Luku . najkrajšie je "Myšiačik" :3, ale väčšinou ma škádli a tresne nejakú volovinu :D
mimochodom, tresku milujem, ale iba žilinskú ;)
mimochodom, tresku milujem, ale iba žilinskú ;)
Nahlásit
To som nezažil, tak neviem, ale všetci pamätníci sa na tom zhodnú, takže na tom čosi musí byť... ináč ja všetky také pochutiny, šaláty a spol. úplne vyhľadávam a sa nimi opájam :D
Nahlásit
Všetci pamätníci sa na tom zhodnú, takže na tom čosi musí byť.
- klamavá může být i kolektivní paměť :o)
- klamavá může být i kolektivní paměť :o)
Nahlásit
Kdyby někdo vzal recept starej 40 let a tu blbou tresku vám udělal přesně podle něj včetně majolky, tak vám to stejně MOŽNÁ nebude chutnat, protože v hlavě se vám s tim žranim bolševické tresky spojuje ix dalších faktorů např nějaká situace kdy ste tu rybu žrali a s kym ste to žrali, mimoto vám bylo o 40 let míň :D
Nahlásit
Luku i Bus, máte pravdu. Sú to také podnetné výlety do oblasti sociológie a psychológie. V tomto prípade však trafili klinec po hlavičke práve tí pamätníci a Treska :), čítal som totiž pred pár rokmi článok, kde samotní výrobcovia obhajovali stratu pôvodnej kvality s tým, že suroviny dražejú a oni predsa musia zarobiť...
Nahlásit
Já su strašně mladej tak to bohužel pamatovat nemůžu :P
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Joj, aj ruské vajčisko by som si dal, možno ho síce aktivisti a morálne vyspelí ľudia (to teraz myslím s troškou irónie) premenujú na ukrajinské, ale to je mi je jedno, ak sa nezmení receptúra :D
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.