Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Střelba v Blavě

13. 10. 2022 v 15:40Off-line dejvy  (25/176/72)
...jde na vrub dnešnímu aktivismu obecně.

Agresivita, netolerance jakékoliv názorové diverzity, kterou se ve všech ostatních tématech rádi aktivisti donekončená ohánějí a následná až systémová ostrakizace opozice, protlačování změn silou a nikoliv na základě vydobytého respektu a společenského diskurzu atd. atd., to všechno nakonec může za to, že jakýsi labilní jedinec vezme "spravedlnost" do svých rukou.

Co na tom, že LGBT aktivismus samotní gayové nedělají (až na vyjímky z vyjímek samozřejmě).

Už to jsou dekády, co jsme upustili od systémového trestání homosexuálů, diagnostikování, jejich společenského odsuzování. Přesto i u nás vnímám, že pozitivní přístup ke gejům už se nikam moc neposouvá a v podstatě jej víceméně udržují už opět jen řadoví gejové ze všelijakých pořadů, co jdou v bedně resp. skuteční živí gejové kolem nás všech. Tedy ti samí co v tom podle mého odvedli největší kus práce v pohledu na LGBT i po revoluci.

Myslím si, že úplně stačí, když máme jako LGBT prostor. A ten už dávno máme. Jakýkoliv další oblbování společnosti naprosto zbytečným aktivismem je jen ke škodě, stejně jako svádění donquiotských bojů s přírodou v otázce potomstva. Nacherův návrh na dotažení některých parametrů partnerství taky už dávno zazněl. Tak co ještě chtít?

Btw. zrovna tak si myslím, že aktivismus má na svědomí i život Filipa (synovce E.J.). I tenkrát se toho chytli ti praví - ještě více aktivismu, jen houšť a větší kapky...

Vadí mi, že si mě berou do huby akitvisti a vadí mi i jejich užiteční b***i. Těch skutečných problémů má tahle planeta i tak víc, než dost.
13. 10. 2022 v 15:46Off-line Rakosnicek69  (21/186/82)
To zní jako kdyby jsi říkal, že LGBT si za to může sama.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
13. 10. 2022 v 15:48Off-line dejvy  (25/176/72)
LGBT nerovná se LGBT aktivismus.
Ale to si evidentně myslel ten vraždící pomýlenec...
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
13. 10. 2022 v 15:50Off-line MysiakPipo  (102/176/60)
Hanbi sa.
Hanbíš sa?
Ešte nie?
vysvetlím a budeš sa -
aj mne je aktivizmus proti srsti, takto: je potrebný! Ale v tej miere a v tej podobe ako je to dnes, hlavne na Západe (kde je beztak najväčšia spoločenská sloboda), je skôr kontraproduktívny, nehovoriac o tom, že často naberá príliš gýčovú a hlúpučkú podobu.

ALE

zlo, pretože sprostá a zbabelá vražda dvoch ľudí nie je nič iné ako zlo, to teda pripisovať na vrub aktivizmu, to chce poriadnu dávku cynizmu a zjednodušeného videniu sveta k tomu.
ZLO je aj bagatelizovať zlo.

Trošku súcitu, analytického myslenia a psychologizácie by ti neuškodilo. Ináč choď trolovať inam.

Ak dotyčný (vrah) nesúhlasil s teplým aktvizmom, mal kontaktovať Inakosť a riešiť to formou edukovanej diskusie, kde by aspoň čo-to skúsil vyargumentovať, ak by na to jeho intelekt stačil. V takejto podobe sa akurát priblížil k tomu najhoršiemu odpadu typu Breivik.

Práveže je to celé inak, môj milý troll (pretože som presvedčený, že predovšetkým chceš trollovať): vrah bol typickým, učebnicovým príkladom pre sociológa a psychológa. Adolescent bez vlastného názoru ovplyvnený nenávistným, konšpirujúcim a zakomplexovaným rodinným prostredím.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
13. 10. 2022 v 15:52Off-line Rakosnicek69  (21/186/82)
Ale LGBT aktivismus je v pořádku,. Lidé se pouze snaží nebýt občany druhé kategorie a chtějí mít stejná práva jako všichni, když pro ně platí stejné zákony. Na oplátku dostávají strašně málo a věc jako svatba, děti atd.. Nic z toho není nijak právně podchycené. Problém spíš vidím v jiných organizacích které se zoufale snaží potírat homosexualitu a jsou proti její normalizaci, dávají tak prostor pro předsudky a vytváří plno takových, kteří pak někde střílí a myslí si, že heterosexualita je jediná přirozená věc.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
13. 10. 2022 v 16:20Off-line dejvy  (25/176/72)
Dávno nevnímám aktivismus, který jsme kdysi dělali i my, jako ten, kterému se tak říká dnes. Dnes to není o argumentaci, o faktech. Dnes je to o agresi, kdo z koho. V podstatě jde o exhibici toho, kdo má větší páky něco-cokoliv prosadit. A bohužel je navíc to, co se poslední dobou prosazuje, extrémní poloha.
A všichni jsou pak najednou vyděšení z toho, co že se to děje. Nechci říct, že zrovna tohle je úplně podle pravidla "kdo seje vítr, sklízí bouři". Ale prostě nevidět fakt, že někdo jiný vnímá hodnoty a svět jinak a chtít po něm okamžitou změnu (co hůř, nátlakem) holt končívá čas od času katastrofou. Ne všichni mají dostatek inteligence na přizpůsobení se, konfrontaci jinak, než silou.

MišiakPipo - co na to říct? Emoce a "ZemanovoTrumpovské" rozdělení ti zabránilo normálně debatovat. Jsi adept na deradikalizaci, pak snad. Pak snad objevíš naplno význam sousloví analytické myšlení apod. Protože, světe div se, v lecčems s tebou souhlasím, jen ty si to ještě neumíš spojit a to je rozdíl mezi námi. Ale tak poradím ti aspoň, aby ses nesnažil za jiným názorem hned vidět trollování. Mám prostě jiný názor, to je celé. Jinak pak zapadáš do té ostrakizační skupinky, o které jsem také psal...
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 9  Nahlásit
13. 10. 2022 v 19:33Off-line Adrian21  (23/178/62)
Čo má aktivizmus spoločné s tým že neonacista zabil ľudí? Keby zabil nejakých Židov tak napíšeš že to preto že príliš prezentovali verejne svoje “židovstvo” Aktivizmus je často prehnaný ale to čo píšeš je absurdné. Boj s prírodou je napr. aj umelé oplodnenie u hetero párov a vlastne aj celkovo medicína ako taká je proti prírode. V prírode slabý/ chorý jedinec jednoducho zomrie. Homosexuálne páry by mali mať rovnakú možnosť zväzku ako heterosexuáli. A pokiaľ niekto chce dieťa tak by takúto možnosť rovnako mal mať.
Souhlasím - 9   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
13. 10. 2022 v 20:33Off-line dejvy  (25/176/72)
V době, kdy v postkomunistických zemích nebyl žádný LGBT aktivismus, bylo nemyslitelné, aby šel někdo zastřelit geje jen proto, že byl gej. A to navzdory tomu, že nálada ve společnosti proti homosexualitě/lům byla nesrovnatelně horší oproti té dnešní. Gejem "opovrhoval" ostentativně každý druhý, kdy dnes naopak každý druhý chce mít aspoň svého homosexuálního kamaráda (ať už jsou důvody jakékoliv) možná i snad nějakou tu homosex. zkušenost :-). Aktivismus neexistoval. Tím bych teď klidně mohl skončit a nechat na tobě, abys to nějak vysvětlil...
Trvalo nějakou dobu, než se podařilo všelijakým občanským gay iniciativám apod., jednoltivcům atd. (žádným aktivistům) společnost přesvědčit, že s LGBT lidmi není problém, když to hodně zkrátím. Ale to byli opravdoví LGBT (nikoliv neziskovkáři pracující na HPP, nebo fanatici, vidící smysl života v revolučních změnách, je jedno jestli to dává, nebo nedává smysl), kteří bojovali za SVOJE, potažmo naše práva. Nikomu tenkrát nepřišlo, že by měl MÍT PRÁVO na dítě (ne, že by děti nechtěli), jak ty papouškuješ mantry dnešních aktivistů (sry).

Dítě není hračka a fakt nejde jen o to, umět si to nějak zařídit (dnes už prostě vydupat), abych jí taky měl. Tenhle jednostranný pohled mě fakt dostává. Co to dítě, kdy se cheš ptát jeho pohled? Vyvrcholením těchhle občanských iniciativ bylo uzákonění registrovaného partnerství. Na Slovensku jste nedospěli ani do téhle celospolečenské fáze. Přesto vám tam aktivisti tlačí stejný globální narativ jako teď tady, že jedině manželství pro všechny (child-option required) je to pravé ořechové. Ani tahle posloupnost ti nepřijde divná?

A pak se tu u nás zjevili aktivisti, kteří začli říkat, že s tím co doteď bylo, s těmi co doteď bojovali, nemají nic společného, že chtějí všechno a hned - manželství, děti, respekt. Kdo nesouhlasí je automaticky homofob. Ale tenhle příběh už evidentně znáš i ty na Slovensku.

Nemělo-li by ti to snad dojít z toho, co jsem psal, dříve byl za homofoba považován ten, kdo... kdo prostě byl homofob, měl fóbii z homosexuála sedícího vedle. Dnes tak nálepkujeme kdekoho, jak je potřeba k protlačení kdejakých utopických sraček.
S tvým neonacistou je to obdoba (chápu, že to říkali v bedně, tak to musí být pravda).

Boj s přírodou, ano, je to i o úhlu pohledu, ale především je to o míře. A snad uznáš, že jestli je život to nejcennější, tak kupovat si život je off topic v každém úhlu pohledu. V tomhle kontextu nechápu, proč se řeší prostituce, tam se nakupuje jen sex. A s vědomím všech zúčastněných, kteří se k tomu můžou nějak postavit, na rozdíl od nenarozeného...
Teď mě napadá, ty cítíš potřebu být někým prezentován, aktivistou, jak píšeš? Proč?
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 9  Nahlásit
13. 10. 2022 v 20:39Off-line Rakosnicek69  (21/186/82)
Tak se odstěhuj do Ruska, tam by se ti určitě líbilo.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
13. 10. 2022 v 20:48Off-line dejvy  (25/176/72)
To je vše?
Nakonec klasika, dojdou argumenty, tak Rusák. Jsem vlastně ruskej šváb atd. atd., že? Fialovej Rakušan nám dává teda zabrat.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
13. 10. 2022 v 21:00Off-line Adrian21  (23/178/62)
Pýtať sa dieťa na pohľad? Teba sa niekto pýtal akých chceš rodičov lebo mňa naozaj nie… Ja mám proste rodičov takých akých mám a musím ich akceptovať. Ja s mojou sestrou máme tiež “kúpený život” a to sú rodičia heterosexuáli. Takže sme asi tiež off topic lebo sme neboli splodení prirodzenou/prírodnou cestou alebo z Božej vôle ako hovoria naši katolibanci.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
13. 10. 2022 v 21:08Off-line BussterX  (103/130/150)
V podstatě ten dejvy má pravdu čistě technicky :D... já neřikám, že by měli bazeranti sedět v koutě a žít utajeně a rači se oženit a neupozorńovat na sebe... ale já sám už jsem tady kdysi psal a ne jednou, že akce = reakce... takže moc velkej tlak z jedný strany vyvolá náležitě silnou reakci na druhý straně (teď nemluvím o té vraždě proboha :D) ... takže ten velký tlak aktivistů vyvolává reakci pámbíčkářských a kryptofašounských politiků kteří tím získávají téma kterým mohou oslovovat konzervativce a nácky a vede to k vytváření nechuti až radikalizaci v určitý části společnosti... no a to je pak živná půda pro takový magory jakej teď střílel v blavě...
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
13. 10. 2022 v 21:09Off-line MysiakPipo  (102/176/60)
Ok, posielať niekoho do Ruska, to je fakt len väčšinou fráza bez argumentácie.
Dejvy - ale ja s tebou vlastne súhlasím, a vieš že tak pred pár mesiacmi ešte by som s tebou súhlasil bezvýhradne?
Lenže... som prešiel istým prerodom, vďakabohu! A už to nie je iba o čistej racionalizácii, pýtam sa, kde si nechal ľudskosť, súcit, lásku? Iba na nej záleží.

Ad faktum: nehlásim sa k, a práveže sa vyhýbam, - akémukoľvek ideologizovaniu a politizovaniu. Mňa zaujíma poézia, nie politika, nie spoločenské vedy. A človek! Ten ma zaujíma. Jeho trápenie, jeho radosti aj bolesti. V takejto optike je ti potom všetok aktivizmus prekonaný, ale jeho k***ika zas aj malicherná. Je to len o človeku a jeho srdci. Samozrejme, väzby v spoločenstve fungujú, snažíme sa ich nejako postihnúť a kategorizovať. Kašľať však na to, nie sme akademici a zástanci mäkkých vied, boli usmrtení dvaja ľudia. Nebolo, by sa to stalo, ak by v societe nerozonovala otázka gay aktivizmu a médiá to nepreháňali? Možno... ale to neznamená, že by nejestvoval človek, ktorý bol ovládnutý zlom a neboli v ňom násilné tendencie vybičované prostredím. Ak by to neboli gayovia, obrátil by zbraň proti niekomu inému, alebo by to aspoň potenciálne mohol spraviť. Nezvaľuj absolútne zlyhanie jednotlivca na systémovú chybu.
13. 10. 2022 v 21:10Off-line BussterX  (103/130/150)
Myšák v tvým příspěvku je závadný slovo, neni vidět - je skrytý ten příspěvek...
13. 10. 2022 v 21:13Off-line MysiakPipo  (102/176/60)
Hmmm, tomu nerozumiem, lebo žiadny problémový výrok tam nie je. Vulgarizmy si nechávam už len do reálneho prostredia, nie virtuálneho ;)
Dokonca od istej doby ani nevolám po fyzickej likvidácii zlých ľudí :D
13. 10. 2022 v 21:15Off-line BussterX  (103/130/150)
Sačí slovo Za-b-ít nebo DDo-S :D:D
13. 10. 2022 v 21:20Off-line MysiakPipo  (102/176/60)
Ja len toľko, že máš, máte pravdu v tom, že akcia vyvolá reakciu. A ja tiež len doplním: že natoľko extrémna "reakcia" je úplne neadekvátna a teda neobhájiteľná a mrzí ma, že nálada vo väčšinovej spoločnosti je taká, že je to pre nich takmer v poriadku :(
Predsa keď mi dá niekto facku, nedobodám ho nožom.
A keď s niečím nesúhlasím, nepôjdem zastreliť náhodných ľudí, ktorí podľa mňa akýmsi preneseným spôsobom magicky zosobňujú celý problém. To je infantilné, navyše patopsychologické myslenie hodné úplne primitívneho troglodyta z jaskyne. Jedinec s nevyzretou osobnosťou, emočne oploštený, personifikujúci si myslený spoločenský problém do konkrétneho jedinca, mysliac si, že jeho fyzickou likvidáciou eliminuje existenciu celej problematiky? Toto je magické myslenie hodné nejakého indiána z amazonskéhp pralesa alebo trojročného dieťaťa. Lenže trojročné deti spravidla nebývajú takto plné zášti...
13. 10. 2022 v 21:29Off-line dejvy  (25/176/72)
Adrian21
Opravdu tam nevidíš ten zásadní rozdíl a naopak ti to vydá, abys do toho míchal Boží vůli?
Se nedivím, že svět spěje do takových sraček, když se z takovýchle názorů stává norma (vidím, že nejsi jedinej s takhle vymytou hlavou, neboj).

Ale tak polopatě. Co je to jiného, když ne podvod, když máma vědomě počne dítě s tím, že se ho záhy zbaví? Byla to řečnická otázka, když jsi se měl ptát na názor dítěte, teď ti to snad dojde.

A jestli ani tohle ti nestačí, tak snad zabere tohle. Proč je tolik humbuku kolem dítětě, když se mu při autonehodě zabije jeden z rodičů, proč se najednou ptáme, jak to bude snášet, přemýšlíme, jak moc těžký ten život bude mít, snažíme se pomáhat atd.? Proč, když je to podle tak fajn, když minimálně jeden z rodičů zůstane nepoznán a nebude se moct podílet na rozvoji dítětě?
Fakt ti stačí ti to vědomí, že to rozhodnul NĚKDO (předem) a není to ta smůla, co rozhodla?

Jestli nechápeš ty souvislosti mezi antibiotikama, asistovaným rodičovstvím, podvodem a "přirodní cestou", nedivím se pak samozřejmě ani dalším tvým reakcím.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
13. 10. 2022 v 21:42Off-line MysiakPipo  (102/176/60)
Práveže ja ich vykladám živým - napríklad tebe. Ty rozhodne nie si zlý človek, nie si ani "zaslepený", zdá sa, že ani ľahko manipulovateľný a pod. - to je skvelé, ale pre protest voči systémovým prešľapom a absurditám, na ktoré správne poukazuješ a ktoré právom k***izuješ, zdá sa mi, že prehliadaš tú základnú "obyčajnú" ľudskosť.
Viem, že budem znieť naivne, lebo takto spoločenská dynamika nefunguje, ale skúsme aspoň tu, s ľuďmi, ktorí sú ako tak rozhľadení a uvedomelí, zanechať všetky triedne a ideové spory bokom ;) Takže nie je žiadny konzervatívec, liberál, gay, heterosexuál, progresívec či patriot, ale človek, ktorý vplyvom okolností, prostredia a vlastnej nátury sa musí pchať do nálepiek a vyčleňovať voči druhým. Zas ako pračlovek z jednej tlupy voči druhej...
Takže si myslím, že ak dospejeme ako spoločnosť do bodu, kedy sa inakosť nebude mediálne dávať na obdiv, nebude ani protitlak, ktorý bude proti nej brojiť. Lenže aby sa to stalo, bude musieť byť inakosť pokladaná za v podstate "normálnu". A to sa bez spoločenskej diskusie nezaobíde. Takže i tu vzniká paradox.
13. 10. 2022 v 21:44On-line Richard33  (44/185/80)
Dejvy: Neplést si aktivismus a extrémismus :)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
13. 10. 2022 v 21:47Off-line dejvy  (25/176/72)
MysiakPipo
Samozřejmě si nedělám ambice predikovat, co by udělal nějaký pomatenec, o kterém slyším dnes poprvé, kdyby.
Ale prostě nevidět aktivity aktivistů, nálady ve společnosti, tvrdě moderovaný debaty v médiích atd. a nespojovat si to s každodenním děním, může dělat jen totální ignorant, asociál.
Jak říkám, není to úplně o akci a reakci resp. větru a bouři, takhle bych to neviděl, mluvíme o vyjímce z mnoha, ale rozhodně se dá říct, že jakýkoliv aktivismus v otázce LGBT je např. v ČR naprosto zbytečný a už jen škodlivý a ten se týká naopak všech.
Smiřme se s tím, že otázka práv LGBT bude jednou uzavřena a budeme si muset hledat jiná témata k aktivismu. A jestli chceme jen uměle otvírat další a další témata bez jakékoliv ambice něco vyřešit, dotáhnout do konce, tak se nedivme vůbec ničemu, co se děje.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
13. 10. 2022 v 21:47Off-line Rakosnicek69  (21/186/82)
MysiakPipo (100/176/60) NOVÉ
Ok, posielať niekoho do Ruska, to je fakt len väčšinou fráza bez argumentácie.

Ok a jakou jinou argumentaci by jsi tady chtěl rozvést, když je evidentní, že si podle někoho gayové koledují o odstřel jen proto, že chtějí stejná práva jako všichni :)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
13. 10. 2022 v 21:48Off-line dejvy  (25/176/72)
Richard33
Ano, to je čím dál větší problém :-)...
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
13. 10. 2022 v 21:50Off-line dejvy  (25/176/72)
Rakosnicku
nechci se tě dotknout. Zkus si ještě jednou přečíst, co se tu píše, zjevně si to celé nepochopil. Zaměř se na slova LGBT a LGBT aktivismus - nedávám mezi ně rovnítko, naopak.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
13. 10. 2022 v 21:51Off-line Adrian21  (23/178/62)
Čo sa týka druhého biologického rodiča tak možnosť kontaktu s ním tu vždy je. Je veľa takýchto rodín ktoré sa prezentujú aj online takže si môžeš niečo zistiť o tom ako to u nich funguje. A nakoniec reálny rodič je pre každého ten čo ťa vychoval a staral sa o teba a nie ten čo poskytol nejakú pohlavnú bunku. Ľudia ktorých opustil otec/matka by vedeli o tom rozprávať …
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
13. 10. 2022 v 21:52Off-line Rakosnicek69  (21/186/82)
A já se znovu zeptám, co vidíš špatného na LGBT aktivismu?
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
13. 10. 2022 v 21:53Off-line BussterX  (103/130/150)
Myšák, jinakost JE normální, pokud ta jinakost neškodí nějak... jinakost pedofila škodí, jinakost gaye nebo lesby neškodí, jinakost žida neškodí, jinakost muslima neškodí (pokud zrovna nemá na sobě sebevražednou nálož) .. k tomu, aby společnost vnímala jinakost gaů jako normální stačí málo - aby se gayové neschovávali v utajení před svýma hetero kamošama...
... iniciativy aktivistů jsou medvědí službou, pak vedou k titulku v novinách "Německé základní školy chtějí stavět toalety pro třetí pohlaví" a rozumim tomu že většině klidí se z toho otvírá kudla v kapse :D
13. 10. 2022 v 22:02Off-line dejvy  (25/176/72)
MyšiakPipo
Práveže ja ich vykladám živým - napríklad tebe...
------
Ano, s tím vším, ať už je to najivní, nebo ne (já jsem založením idealista :-) ) vůbec nemám problém, naopak. Ale tohle všechno, všechny tyhle diskuze už máme právě dávno za sebou, jsou uzavřené. A do té nejzapadlejší vísky to stejně dochází když ne přes sáhodlouhé debaty z postrevoluční doby, tak zprostředkovaně postojem sousedů ve vedlejší větší vesnici, přes bednu. O to taky strach nemám.
Takže je to jen o tom, tohle už jednou provždy uzavřít a jít dál. Myslím, že třeba Nacherův návrh je naprosto fér a především vůči zase těm dětem, my dospěláci si už nějak poradíme.
Já třeba ani dnes po 11 letech vztahu nemám důvod se hnát do registrovaného partnerství. Ale ze srandy bych si to parstnerství od Nachera klidně střihnul.
Comming out je (aspoň vždycky byl) mj. o smíření se, že život bude bez dětí, to byla přeci jedna z nejtěžších věcí, se kterou se musel člověk vyrovnat. Nebo o čem je dnes vlastně? Že to v jedné minutě hodím na rodiče a apk jdu za kámoškama na dýzu?
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
13. 10. 2022 v 22:16Off-line dejvy  (25/176/72)
Rákosníčku
vše jsem se snažil vepsat do těch předchozích sáhodlouhejch odstavců.
Ve zkratce:
1) v ČR je už lgbt aktivizmus zbytečnej. Dotáhnout nějakou novelu RP je už jen otázkou nálady ve společnosti. Tak se jí nesnažme vnutit a vynutit. Chce to čas, být fér.
2) jelikož je už zbytečnej, začíná škodit. Všímáš si, jak už si lidi přestávají povídat o lgbt lidech, tématech a raději uhýbají? Čím to asi bude? Mám za sebou dekádu sluníčkovýho lgbt života s hodně širokým okolím. A už to není tak sluníčkový...
3) máme úplně jinou historii, než země odkud k nám lgbt aktivizmus přišel. Nikdy jsme ho úplně nepotřebovali, měli jsme jinou st**tovní pozici, než třeba v USA. Třeba taková dekriminalizace homosexuality u nás proběhla v 60. letech! Btw. mám kížku z 20.let min. století s názvem Homosexualita, divil by ses, jak vážné téma to bylo už tenkrát. Nebylo to apriori o vybočení, které se dá jednoduše vyléčit, o nenávisti atd. Tu si teď jen vytváříme, abychom jí mohli za eurofondy draze zase jen odstraňovat přes NGO.

Tak v kostce takhle, kontext v prředchozích komentářích :-).
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 8  Nahlásit
13. 10. 2022 v 22:51Off-line dejvy  (25/176/72)
Adrian21
Tak samozřejmě, že realita je vždy jiná, než ideál. Ale rezignovat na základní zákonitosti a čekat, že to nemá žádné konsekvence, je tedy hodně najivní přístup.
Člověk by měl nabývat pocit, že tím, jak se nám daří prosazovat čím dál radikálnější společenské změny, tím musíme být šťastnější a šťastnější. Ten pocit já samozřejmě nemám, ale pro tebe to musí být záhada, že se tak neděje.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
13. 10. 2022 v 23:03Off-line Rakosnicek69  (21/186/82)
A kolik času chceš lidem ještě dát? Homosexualita je tu od počátku lidstva a že je to sakra dávno, do dneška to ještě někteří neakceptovali a považují to za něco špatného, co by tu být nemělo nebo by se to nemělo rovnat heterosexuálním lidem. Proč jsou hlavně u nás aktivisté? Protože většina z nich bojuje jen za něco, co je v heterosexuální společnosti zcela normální a naráží na odpor ideálně křesťansky založených konzervativních lidí, kteří absolutně nemají páru o dnešním moderním světě a vlastně mají problém i s potraty. Jsem obvykle první který se ozve když někdo prostestuje a protlačuje nějaké blbosti, ale chtít mít rovná práva a možnosti je základ. Samozřejmě lidé nedrží pusu, některým je to jedno, něktěří nemlčí. Ale dle průzkumů jsme většinově podporováni a že se to nelíbí pár jedincům, kteří dokáží homosexualitu zařadit do nemocí není náš problém. Kdyby tu byla možnost svatby, možnost osvojení dětí, do pár let se vychová zcela nová generace tolerantních lidí a ta středověká stejně časem pomře. Ženy se dočkali možnosti chodit k volbám, otroctví skončilo, každý pokrok je těžký, ale evoluci prostě v tomhle zastavit nejde.
14. 10. 2022 v 00:31Off-line dejvy  (25/176/72)
Začínám tomu rozumět. Ty žiješ v bublině.
Takže máš třeba pocit, že za dnešní moderní svět může někdo jinej, než tzv. křesťtanští konzervativci (že by gayové, nebo snad islámský svět?!). A já ti říkám, že kompletně celej ten tvůj moderní svět vytvořili tihle lidé. Proc v kompu, grafiku, facebook, mobil vymysleli křestani, nebo lidé utváření křesťanstvím popř. židovstvím. Ale úplně nevím, o co ti jde, tak to nechávám být.
Homosexualita jako nemoc? Jak jsi na to přišel? Kdo, kde, kdy? Jestli máš na mysli anonymní homofoby, kteří by v diskuzích v seznam.zprávičkách rádi někoho léčili, šetři síly, jsou imaginární (podezírám ultras zleva, že trollí ve skutečnosti oni, ale pssst).
Potraty jsou do značné míry filozofickou otázkou (kromě té morální). Vždy se budou tyhle debaty vést. A je fér je vést. Jestli to tak nevidíš, je to k zamyšlení spíš u tebe.
Rovná práva. Ve vztahu ke komu. K hetero páru, nebo k tomu, kdo vytváří společnost. Dej geje na ostrov a uvidíme, jak dlouho budou utvářet společnost. Celou jednu generaci, pak konec. Práva a pravidla tu jsou pro defacto hetero, protože oni vytvářejí a urdžují společnost, sry, s tím fakt nic nenaděláš. Jestli chceme v jejich společnosti fungovat, musíme s nima prostě mluvit. Že teď máme chvíli sílu něco vynucovat líp, než dřív, je pomíjivé. Stačí válka s Putinem a zalezeš do kouta a budeš rád, že si tě nebude nikdo všímat.
Slova o vymření středověké společnosti mi přopmíná, že jsi vlastně ještě cucák (bez urážky), se kterým zatím nemá moc cenu vést nějaké vážnější debaty. Jen věz, že ta vymře jako poslední.
Ženy mohou volit, otroctví... já myslel, že pospícháš, když jsi mluvil o čase. Btw. ani to jsi nepochopil, ten čas už dávno nepotřebujeme, jak jsem taky psal (četl jsi to vůbec, nebo jen rozdáváš dizlajky?), jsme už dávno jinde, jen aktivisti by přišli o chleba, tak se v tom furt hňácáme.
A kéž by to byla ta evoluce, jak o ní celou dobu mluvím (viz. předchozí věta). Ty totiž celou dobu mluvíš o revoluci.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 7  Nahlásit
14. 10. 2022 v 03:03Off-line iglw  (48/172/77)
Je to velmi smutné,že se to stalo!Škoda,opravdu škoda mladých životů i těch z předešlého týdne,kdy v neděli do hloučku čekajících narazil a zabil nevychovaný,arogantní řidič opět mladé lidi!!
14. 10. 2022 v 10:40Off-line miloslav9  (31/171/60)
Veľmi odporúčam tento rozhovor! Hovorí tam jeden gay ale ešte lepšie analýzy hovorí sociológ Vašečka
https://www.youtube.com/watch?…
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
14. 10. 2022 v 10:43Off-line miloslav9  (31/171/60)
Tu je rozhovor s majiteľom baru, ktorý je tiež gay. Veľmi odporúčam
https://www.youtube.com/watch?…
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
14. 10. 2022 v 11:34Off-line dejvy  (25/176/72)
Miloslav9

Tak jsem dal prvních cca 11 minut, na víc nebyl čas a nebylo ani třeba, myslím.

Jak říkám, Česko je v otázce LGBT (bylo odnepaměti) úplně někde jinde (paradoxně jsme na tom dodnes líp i než spousta "vyspělých" západních zemí). Naopak Slovensko zůstalo v otázce LGBT hodně konzervativní dodnes, vysloveně nesrovnatelné s ČR (pamatuju si moc dobře, jak probíhal třeba můj comming out tam). A to je právě to, co pořád říkám. Do tohohle stavu, kdy tam v podstatě za celý roky od revoluce neprobíhala žádná veřejná diskuze, nebyly vidět žádné vzory, neposunuli se celkově skoro ani o píď, tak tam najednou naběhnou aktivisti s nějakou globální šablonou, co se má prosazovat a snaží se to naroubovat na slovenskou mentalitu stůj, co stůj, protože někde na západě to maj už pár let taky. A všichni se stráááášně diví, že proč to absolutně nefunguje. Nerespekt, netaktika.

Trošku by mě mohlo děsit, že to nevidí ani pan profesor, ale... no raději se nebudu veřejně pouštět do dalších úvah. Ale tak já jsem v podstatě vyděšenej poslední léta z lecčehos (a všechno to lecos přitom pramení z absolutního nerespektu evolučního vývoje ve všech možných tématech, co tahle planeta skýtá - všichni chtějí všechno hned teď. Asi jak klikáme na tlačítka na obrazovkách, tam se taky něco stane hned, nevím.)

Teď se začínám bát už jen toho, že toho využijou akitvisti v Česku a začnou říkat, že u nás je to stejné. To pak bude sešup i tady. A pak se zase budou jednoho dne všichni divit...

Tak nevím, nic radostného před námi.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
14. 10. 2022 v 21:26Off-line miloslav9  (31/171/60)
Dejvy: to je práve chyba, že si si to nepozrel celé. Sociológ Vašečka tam spomína aj to, že Slováci sú najviac homofóbni v EU
14. 10. 2022 v 22:06Off-line MysiakPipo  (102/176/60)
Ja chápem k***iku prehnaného spoločenského aktivizmu, najmä keď je to robené veľmi agresívnou formou. Vyplýva to z protežovaného krajného individualizmu, kultúry obdivu k ľavicovým myšlienkam, politiky identít, atď, apod, etc. dá sa to povedať aj sedliacky: spohodlnení príslušníci ekonomicky vyspelých krajín si našli nového koníčka, a je naozaj nielen trápne, ale aj kontraproduktívne, keď , tresnem, New Yorčanky demonštratívne pália lodičky v boji za svoje práva, ale o ženských právach v islamských krajinách pre istotu nepadne ani zmienka...
Ale mne ide o iné - keď komentujúci na internete povie: keby sa tak neboli prezentovali... - čím vlastne hovorí: môžu si za to sami... - čo vlastne znamená, že zľahčuje chladnokrvnú vraždu, a že kdekto s ňou aj súhlasí. Mne je všetko to ideologizovanie a spol. ukradnuté, ja sa len pýtam, čo sa to deje s človekom, keď dokáže byť tak bezcitný. Kde sa podel súcit a účasť? Cynický šplech dokáže na internete vyplodiť aj poloopica.
14. 10. 2022 v 22:11Off-line Rakosnicek69  (21/186/82)
Sry, jsem nestíhal. Od kdy je revoluce chtít stejná práva pro všechny? A i kdyby to byla revoluce, plno zemí už jí prošlo a dost mě překvapila Kuba, to bylo místo, kde bych to moc nečekal.
14. 10. 2022 v 22:16Off-line sta  (38/-/-)
Příkladem radikálního aktivismu jsou tyto chuligánky: https://ct24.ceskatelevize.cz/…odle-galerie

A kluci z Bratislavy prostě žili svůj život a nějakému cvokovi to vadilo.
15. 10. 2022 v 15:09Off-line dejvy  (25/176/72)
Rakosnicek

Na komunistické Kubě prosadit neomarxistické myšlenky by neměl být problém, takže překvapení, že to trvalo tak dlouho, spíš. Bída tam ale zůstala beze změn, obávaný kapitalismus tam nedorazil a ani nedorazí. Místo toho bída postupně zaplaví zbytek světa, jak to soudruzi s jejich utopickýma vizema přebírají jinde (pak se stane LGBT téma marginálií).

Jestli ti nepřijde, že pokud staletí znamenalo manželství=M+Ž a NAJEDNOU by to mělo být M+M resp. M+Ž+Ž+Ž+Ž... (LGBT aktivistům se opravdu už věřit nedá, viz. ono reg. partnerství o pár komentářů výše), je revoluční změna, tak jseš celkem flegmatik.
A jestli ti jde opravdu, ale opravdu o ty tvoje práva, tak musíš bojovat o Nacherův návrh, který má šanci projít, ten je vysloveně o právech.
A jestli ty tvoje práva znamenají zároveň i práva na nákup dětí, tak... to tu už znova rozebírat nejdu.
A jen tak pro zajímavost, abys neřekl, že jsem pořád jen zlej. Když jsem si po letech prošel comming outem, měl jsem hned najednou taky ty nápady, že vlastně proč bych si nemohl pořídit děcko (navzdory tomu, že jsem předtím právě tím CO, smířením, o možnost mít děti logicky přišel), že proč vysloveně zrovna manželství je definováno jako M+Ž, vždyt pro stát (společnost) musí být výhodné udržovat dva milující se lidi (M+M, M+Ž, Ž+Ž, tenkrát byl islám ještě daleko) ve svazku. Ať už kvůli nepromiskuitě, jisté závislosti na státu z toho plynoucí, budování majetků a vůbec rozvoji a zachování společnosti. Jinými slovy jsem si sám, bez neziskovek přišel na tyhle témata (dávno předtím, než to začlo znít éterem)!
Ale každodenní diskuze, i řekněme diskuze s váženými auto***ami, mi pak připoměly taková ta elementární fakta, na která jsem v tom nadšení, jak je svět krásnej a easy, pozapomněl. Jakože vlastnictví (jinak to v tomhle kontextu nazvat nemůžu, sry) dítěte není jen o vlastnictví a vlastníkovi, ale ze zbývající poloviny i o vlastněném a jeho úhlu pohledu. A to vůbec nemluvím o tom nechutném společenském podvodu, kdy se máma plánovaně vzdává vlastního dítěte. To prostě okecat nijak nejde.
A co se manželství týče, ukázalo se, že pro prosazující aktivisty je to především ten šprajc kdo z koho, jak jsem o něm taky mluvil. Proč tomu chtít za každou cenu říkat manželství, když to má budit takové vášně? Proč? Kvůli názvu se mám fakt mít líp, jo? Proč, když vše ostatní (ta tvá práva) by jednoduše narovnala nějaká standardní novela zákona o RP, která dokonce je připravená a čeká jen na odsouhlasení (Nacherův návrh)? O co ti tedy vlastně jde?
Občany druhé kategorie nejsme dávno (možná na tom Slovensku bych si to ještě uměl někde možná představit). A aby bylo všemu tenkrát učiněno zadost, přijalo se nad rámec povinného RP. Ani zdaleka se do něj nehrne tolik lidí, jak se podle humbuku očekávalo.
Jsem pro férové naorvnání práv (jako doufám i ty), jak navrhuje Nacher a ať se klidně RP přejmenuje na třeba jen Partnerství, když někomu vadí, že se registrují auta, mě je to fuk.
Pak třeba do praštíme s partnerem ze srandy i my (nějaké výhody to mít bude), ale nepotřebujeme ani to.
Jsem strašně rád, že jsem měl milující mámu a tátu. Čím víc stárnu, tím víc a víc si uvědomuju, jak mě formovali oba současně. Ač gej, neumím si představit, že mě pro život zformujou dva chlapi. Tátu mám rád, ale ten ženskej pohled na svět absolutně nemá (a recipročně to platí zrovna tak)...
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
15. 10. 2022 v 15:11Off-line dejvy  (25/176/72)
Sta

Jo, no. Strašný.
Ale ptejme se, proč byl cvok cvokem (z výběrového gymnázia). Nic se neděje jen tak.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
15. 10. 2022 v 15:40Off-line dejvy  (25/176/72)
Miloslav9

A co jako?
Je to jen jeho názor, který nemá ničím podložený. Mě nejvíc homofobní přijdou tedy spíš Poláci.
A paradoxně mám třeba pocit, že ani taková Francie na tom není zrovna nejlíp. Ale tam to vidím spíš opět na důsledek přemíry aktivity lgbt aktivistů. To u nás jakoby ani nebyli :-).
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
15. 10. 2022 v 16:05Off-line Domcul  (22/183/76)
Dejv: Jak často lížeš k***u Jochové? Nebo jsi z ní přímo vypadl?
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
15. 10. 2022 v 16:07Off-line dejvy  (25/176/72)
Ty svojí mámu znáš?
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
16. 10. 2022 v 12:38Off-line thing7oio  (47/-/-)
Zi a nechej zit, toho by se mnel drzet kazdej.Mit pravo,jenom ze kazde pravo je pravni jen do te miri kdy nezasahuje do prava jineho ,nebo neomezuje jeho prava.Bez tolerance to proste nepujde...
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload